Jump to content

EΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ


xasapis

Recommended Posts

Ανδρέας Λοβέρδος (Υπουργός Υγείας):

"Θα αλλάξουμε το σύστημα εισόδου των αποφοίτων της ιατρικής σχολής στις ειδικότητες. Σημειωτέον, σήμερα για ορισμένες ειδικότητες ένας απόφοιτος περιμένει 8 με 10 χρόνια!!!"

14/12/2010

Η απόφαση έχει παρθεί, το θέμα είναι ο τρόπος που θα γίνει η μετάβαση από τις λίστες στις εξετάσεις.

Προτάσεις έχουν γίνει.

Τη δική μου πρόταση :rolleyes: θα τη δημοσιεύσω εδώ σύντομα. Δε ξέρω κατά πόσο μπορεί να γίνει δεκτή αλλά σίγουρα έχει γίνει μετά από μελέτη 3 ετών ώστε και η μετάβαση να είναι όσο το δυνατό ανώδυνη για τους συναδέλφους που βρίσκονται χρόνια στις λίστες αλλά και ο τρόπος διεξαγωγής των εξετάσεων να είναι ο πιο αξιόπιστος.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • Απαντήσεις 786
  • Created
  • Last Reply

Πέρασα με Πανελλαδικές.Είμαι στα μισά της αναμονής μου.Δεν είμαι παιδί ιατρού.Δεν είμαι κομματοσκυλο.Δεν έχω γνωριμίες/προσβάσεις στο χώρο.Ακόμα και τώρα θέλω εξετάσεις για έναρξη ειδικότητας.

δεν διαφωνώ και εγώ υποστηρίζω τις εξετάσεις.

όμως με συναδέλφους που έμειναν Ελλαδα και έκαναν διάφορα,περιμένοντας 4- 5 χρόνια πως θα τους φανεί?αν είναι να ξεκινησουν πχ σε 4-5 μήνες και ξαφνικά τους πουν...περίμενες ε?ε,τώρα θα περιμένεις να δώσεις και τις εξετάσεις σου,να μπουν αν βρουν τρόπο τα βύσματα πρώτα και μετα να μπεις και εσυ.

αναφερομαι δηλαδή έστω στα πέντε πρώτα άτομα σε κάθε λίστα αναμονής,με αντισοτιχες 30 θέσεις ειδικευομενων και γενικότερα εστω στην ιδια αναλογία ατομων: αριθμός πρωτων στη λίστα αναμονής/θεσεις ειδικευομενων.

και σαφώς όλοι καταλαβαίνουν ότι σε αυτές τις εξετάσεις "ευννοημμενοι είναι οι φρεσκοι αποφοιτοι",οι οποίοι μην έχοντας προλάβει να αποστραγγιστούν από την αναμονή,τις υποχρεωσεις της ζωής,τα έχουν πιο φρέσκα από τους "παλιούς"....καθώς και τα βύσματα.

και επειδή ισχυε με τις πανελληνιες ότι δεν βρήκαν τρόπο,δεν ισχύει ότι και εδώ δεν θα βρούνε.Η μέθοδος της επαγωγής μπορεί να ισχυει στα μαθηματικά,και σε κάποιες άλλες χωρες αλλά σίγουρα όχι στην Ελλάδα του "μέσου".

γιατί όπως λέγεται την πο@τανια πολλοί την μίσησαν,την πο@τανα κανείς.(σόρρυ για τον τρόπο εκφρασης,αλλά..)

εσύ είσαι στην μέση της αναμονης σου.κάποιος που είναι απλώς λίγο πριν το "υπό διορισμό",θα το έλεγε και πάλι για τις εξετασεις?

απλώς συναδελφοι,θετω το ερώτημα που αφορά,ίσως λίγους τους 5 και 10 πρωτους σε καθε λίστα 30-40-50 ατόμων.

ας "θυσιαστούν" οι λιγοι για τους πολλούς,ε?

τα θέτω όλα αυτά προς σχολιασμό συμψηφίζοντας και τις δυο πλευρές.Την αποψη που υποστηρίζω τη διατυπωσα στην αρχή.

καλό απόγευμα.

δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση αύτών που θα πρέπει να αποφασίσουν για τον τρόπο της μεταβασης προς τις εξετάσεις.

έιναι αρκετά μπερδεμένο θέμα και σίγουρα δεν θα μπορέσουμε στην καλύτερη των περιπτώσεων να αποφευχθεί η αδικία του νέου συστήματος.

έτσι όπως πλήττει καθε άλλαγή τους λίγους για να ευννοηθουν οι πολλοί.

από την άλλη και αυτοι που θα βγάλουν και θα αποφασίσουν τελικά για τον τρόπο,δυστυχώς απέχουν πολλοί άπό τις λίστες,δεν είναι δικό τους

θέμα ουτε αγωνία να βλέπουν τακτικά αν το όνομα τους επεσε κατα ένα νουμερο στη λίστα αναμονής.

κατα αυτόν τον τροπο,όντας απόμακροι απο την πραγματικη καθημερινή αγωνία για το όνομα τους στις λίστες,μπορεί να πει κάποιος ότι ελαφρά την καρδία μπορούν να βγάλουν ένα συστημα,αγνοώντας καθε μια μικρή περίπτωση που θα εκανε οσο το δυνατο πιο ανωδυνη τη μεταβαση.

περιπτώσεις υπάρχουν πολλές.καλό θα ήταν να αναφέρει ίσως ο καθένας από μια ή ακόμα και προτάσεις όπως ο τασος,ώστε να καταλήξουμε μέσα απο τν συγκερασμό όλων αυτών,σε ένα <συμβατο> για όλους πλάνο.

αυτό που εγώ θα παραθέσω έιναι,αν έστω προωθηθούν οι 5 πρώτοι σε κάθε λίστα με το παλιό σύστημα και οι υπόλοιποι με εξετάσεις,

τι γίνεται με τον έκτο και τον εβδομο στη λίστα?

τι γίνεται στην περίπτωση που υπάρχουν δύο ατομα μέσα στη λίστα που έχουν παρει ανακληση έως και 3 χρόνια για δικούς τους λόγους,αλλά κρατάνε πχ την 1η και 2η σειρά στη λίστα αναμονής?

αν πει το υπουργειο να διοριστουν οι πέντε πρωτοι και να προωθηθουν πχ μεσα σε ένα εξαμηνο ή 9μηνο τα χαρτια τους κανονικά,αναλογως πότε θα ανοιγε η θεση τους,δεν θα επρεπε κανονικά να προωθηθούν τα χαρτια του 6ου και του 7ου?αφου αυτοί οι δυο στην αρχή θα διοριστούν μετα από τρία χρονια?

δηλ στη λιστα

1 κωστας ανακληση εως 2013

2 σπυρος ανακληση εως 2013

3 στεφανος

4 στρατος

5 νικος

6 ντινα

7 φωτεινη

οι πέντε πρωτοι που πρέπει να μπουν στο επόμενο 9μηνο είναι αυθαιρετα με μια γραμμή εως και τον νίκο?

ή θα πρεπει εως και την φωτεινη οπου θα γινει ειδική μεριμνα καθώς ναι μεν είναι η εβδομη στη λίστα,αλλά κανονικά θα διοριζόταν και αυτη λογω των ανακλήσεων στο επόμενο εννιαμηνο?

ΟΠΟΤΕ

1.αυτό που θέλω να πω,ειναι θα λένε ένα αυθαίρετο νουμερο πχ εως τους πέντε πρώτους θα διορισουμε και όι αλλοι με εξετασεις,έτσι απλά ή θα υπαρχει μια προοπτικη και δυναμική του ζητηματος ώστε να κοιτάνε ποιοι ειναι οι πραγματικά πιθανοί πέντε πρώτοι που θα μπορούσαν να διοριστουν και να προχωράνε τα χαρτια τους?στην προκειμένη περιπτωση και τα χαρτια της φωτεινης?

2. και αν ο στρατος δηλώσει διαγραφή,εφοσον πει το υπουργείο ότι οι πέντε πρώτοι προχωράνε, θα προωθήσουν και τα χαρτιά του όγδου,ώστε να καλυφθούν οι πέντε θέσεις ή όχι?

αλλοι μπορούν να το δουν σαν δυο αντιφατικες καταστασεις

όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω,όσους έιπα...ειπα και δεν δεχομαι προσαρμογες

ή απλά ότι προσπαθείς να βγαλεις από τη μύγα ξυγκι.

τέτοια ερωτηματα (καιίσως και παραθυράκια) υπαρξουν πολλα,τα οποια για άλλους θα τα ανοιξουν απλοχερα και σε αλλους θα πουν περαστε εξω κυριε κλέισαμε.

καλό σας βραδυ

ps.ολα αυτά τα χρονια στην ελλαδα,ειναι λίγες οι φορές που έχει βγει ένα σωστό πρόγραμμα.εσεις τι περιμένετε να γίνει?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καλές οι εξετάσεις (προσωπικά είμαι υπέρ), με την προϋπόθεση ότι το υπουργείο έχει την πολιτική βούληση να εγγυηθεί αδιάβλητες διαδικασίες.

ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΡΗΜΑΔΑ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ?

Ας κοιτάξει ο Λοβέρδος εκτός από το σύστημα εισόδου στις ειδικότητες να βελτιώσει ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και την ποιότητα εκπαίδευσης στις ειδικότητες, αλλιώς θα κάνει μια τρύπα στο νερό. Θυμίζει λίγο την περίπτωση των Ελληνικών ΑΕΙ, που έχουν μυριάδες προβλήματα και παθογένειες, αλλά όλοι οι Υπουργοί Παιδείας ασχολούνται με το σύστημα εισαγωγής... :splats:

Ποιο το νόημα να ξεσκιστείς στο διάβασμα (ειδικά για τις δημοφιλείς ειδικότητες) και να καταλήξεις σε ένα νοσοκομείο όπου η εκπαίδευση θα είναι τραγική, οι επιμελητές θα βαριούνται που ζουν ή δε θα ξέρουν τι τους γίνεται? Και δυστυχώς υπάρχουν πολλά τέτοια νοσοκομεία που απασχολούν και παράγουν ημι-άσχετους ειδικούς. Θα εύχεσαι να είχες φύγει εξωτερικό εξαρχής... Όσοι πέρασαν με Πανελλήνιες καταλαβαίνουν νομίζω τον παραλληλισμό... (όπου ειδικότητες=σχολές και όπου νοσοκομείο=ΑΕΙ)

Για αυτό στη συνολική προσπάθεια αναβάθμισης του συστήματος υγείας χρειάζονται:

1) Αδιάβλητες εξετάσεις για την εισαγωγή

2) Αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης

3) Αξιολόγηση ανά 10ετία των ειδικών (όπως στην Αμερική) για ανανέωση του τίτλου ειδικότητας

Βέβαια όλα αυτά είναι θεωρητικά, γιατί τόσο εκρηκτική που είναι η κατάσταση στην Ελλάδα μπορεί σε λίγους μήνες να πέσει η κυβερνηση, να αλλάξει ο υπουργός υγείας και φτου κι απο την αρχή :P:anavwfwties:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

vasoulinina sorry που θα το πω αλλά οι σκέψεις σου μου φέρνουν λίγο από "ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ" :D

Η μετάβαση δεν είναι ούτε απίθανη ούτε με το ζόρι άδικη για κάποιους.

Μπορεί μάλιστα να γίνεται παράλληλη τοποθέτηση ιατρών από εξετάσεις και από τη λίστα.

Σχεδιασμός χρειάζεται, όχι πρόχειρος και να υπολογιστούν όλες οι περιπτώσεις που μπορεί να συμβούν ώστε να αποκλειστούν τα λάθη και οι αδικίες.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δε ζητάς και τίποτα...απλώς...

από αυτό...%CF%86%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B9.jpg

να πάμε σε αυτό...greys-anatomy-6.1.1.jpg

ΕΔΙΤ: ΤΟ ΡΙΠΛΑΙ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΕΖΑ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πάντως αν θέλει κάποιος να το δει σοβαρά...τότε το να γίνει η αλλαγη προς εξετάσεις(ΑΜΗΝ) είναι εφικτό...υπό την προυπόθεση ότι θα εμπιστευτεί κανείς τον Loveρδο(γιατί άραγε?) είναι εφικτός ο σχεδιασμός μιας ''δίκαιης μετάβασης''.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

@ vasoulinina

Δεν υπάρχει τρόπος να καθοριστεί ένα συγκεκριμένο νούμερο για τελευταίο διορισμό με τις λίστες, γιατί η κάθε λίστα προχωράει με διαφορετικό ρυθμό (π.χ. σε ένα νοσοκομείο ο 5ος μπορεί να διορίζεται σε 6 μήνες και σε ένα άλλο σε 2 χρόνια). Δεν είναι ούτε λογικό, ούτε δίκαιο.

Εκτός από την λύση της παράλληλης ύπαρξης λίστας και εξετάσεων που ανέφερε ο Τάσος, ένας άλλος τρόπος θα ήταν να διοριστούν όσοι είναι να διοριστούν για κάποιο μεταβατικό χρονικό διάστημα που θα καθοριστεί εγκαίρως (π.χ. για 1 χρόνο, μέχρι να είναι το σύστημα των εξετάσεων έτοιμο) και ΟΛΟΙ οι άλλοι να δώσουν εξετάσεις που θα συμπεριλαμβάνουν μοριοδότηση για τους μήνες αναμονής (όπως στο αγροτικό), με ένα πλαφόν (π.χ. μαξιμουμ 20-30 μόρια στα 100 να είναι από την αναμονή). Είναι ένας συμβιβασμός που βοηθάει τα παιδιά που περίμεναν για χρόνια, χωρίς να στερεί και τη δυνατότητα για άμεση έναρξη σε κάποιο νέο απόφοιτο (που αν γράψει καλά θα περάσει).

Επίσης πρέπει να καθοριστούν και πολλά άλλα πρακτικά ζητήματα, όπως το πώς θα γίνουν αυτόματα ενιαίες όλες οι ειδικότητες (π.χ. πού θα γίνεται το γενικό κομμάτι?), γιατί προφανώς οι εξετάσεις θα είναι για τις θέσεις της τελικής ειδικότητας. Έχει πολλή δουλειά ο Mr. Loveρδος... emcolgate Αρκεί να μη βάλει τίποτα παρατρεχάμενους/κομματόσκυλα να οργανώσουν τη μετάβαση και τις εξετάσεις... <_<

@ skydogsully

Πολύ παραστατικό το ποστ σου emcolgate , αλλά εξακολουθεί να ισχύει η άποψή μου για την ιατρική εκπαίδευση :P Δηλαδή αν ξεσκιστείς για να γράψεις 90/100 και πας 6 χρόνια να κρατάς άγκιστρα, αυτό θα σε κάνει ειδικό χειρουργό? Καλύτερα να είχες δώσει USMLE.. Δεν είπα ότι θα γίνει μέσα σε μία μέρα, αλλά είναι απαραίτητο να συμμαζευτούν τα μπ@υρδέλ@ :anavwfwties:

Σας καληνυχτώ... over and out ;)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εξετάσεις ναι, αλλα εξετασεις για καθε ειδικοτητα στο αντικειμενο της. Για να μπει και μια ταξη στο ποιος μπαινει που. Χωρις αρνητισμο, αλλα οποιος ενδιαφέρεται ασχολείται με την ειδικοτητα του. Ας μπει και αυτο στη συζήτηση.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

vasoulinina sorry που θα το πω αλλά οι σκέψεις σου μου φέρνουν λίγο από "ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ" :D

Η μετάβαση δεν είναι ούτε απίθανη ούτε με το ζόρι άδικη για κάποιους.

Μπορεί μάλιστα να γίνεται παράλληλη τοποθέτηση ιατρών από εξετάσεις και από τη λίστα.

Σχεδιασμός χρειάζεται, όχι πρόχειρος και να υπολογιστούν όλες οι περιπτώσεις που μπορεί να συμβούν ώστε να αποκλειστούν τα λάθη και οι αδικίες.

χαιρομαι που το βλέπεις θετικά.

δεν εχω κανενα προβλημα με το χαρακτηρισμό που με ευγενικό τρόπο παρουσιασες τη σκεψη μου αναλογη με αυτην της αναφερομενης κυριας.(δεν το παω πολιτικα).

απλώς γράφω με στόχο,το διαλογο και ανεύρεση των καλύτερων ισως προτάσεων.

ο καθενας μεσα από αυτά που γράφει εκπροσωπεί και την μερίδα όλων εκεινων που συμφωνουν με τα λεγόμενα του.

αν εκφράζω ακραίες απόψεις ή αρνητικές,είναι καλό για το φορουμ και για ολους που το πρακολουθούν,ώστε να εξαχθουν τα αρτιοτερα σμπερασματα μεσα από ολες τις αποψεις.

δυστυχώς ομως το ποιοι θα αποφασίσουν για τις τύχες μας δεν περναει 100% από τοχερι μου αν εγώ ταβλέπω αρνητικά και μπερδεμενα,αλλά ουτε και από το δικό σου τάσο,αν εσύ υποστηριζεις ότι υπαρχει λύση.

αλλοι θα αποφασισουν και εκει ειναι το ζητημα.

περιμενω και εγω την προταση που ειπες πως θα ανεβασεις και θα την εκθεσεις προς κριτική όλων.

και αντίστοιχα όχι μόνο εγώ περιμενω,αλλα ουτε και μόνο εσυ θα ηταν καλο να πεις την πρόταση σου.

εγω ένα μικρό προβληματισμό για τις εξετάσεις, τον εξεφρασα.

ας συνεχιστει η παραθεση των αποψεων και προτάσεων από όλους(όπως γινεται σε κάποιο βαθμό) και ας ελπίσουμε προς μια εύλογη λύση.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το να εκφραζονται καποιοι αποφοιτοι ξενων ιατρικων σχολων αναφανδον υπερ των εξετασεων ειδικοτητας το δικαιολογω, διοτι οι ανθρωποι αυτοι δεν εχουν εμπειρια απο τις εξετασεις των ελληνικων ιατρικων σχολων.

Επειδη ομως τυγχανει να εχω πτυχιο εντοπιο και εχω δει απο κοντα τον εγχωριο τροπο διεξαγωγης εξετασεων απο τους κυριους κυριους Καθηγητες μας, δεν ειμαι καθολου βεβαιος για την αξιοπιστια-εγκυροτητα-αξιοκρατια και το αδιαβλητο των πιθανων μελλοντικων εξετασεων.

Εκτος αν πιστευετε πως οι πανεπιστημιακοι Καθηγητες μας δεν θα εχουν εμπλοκη σε αυτες. Πλανασθε πλανην οικτραν.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το να εκφραζονται καποιοι αποφοιτοι ξενων ιατρικων σχολων αναφανδον υπερ των εξετασεων ειδικοτητας το δικαιολογω, διοτι οι ανθρωποι αυτοι δεν εχουν εμπειρια απο τις εξετασεις των ελληνικων ιατρικων σχολων.

Επειδη ομως τυγχανει να εχω πτυχιο εντοπιο και εχω δει απο κοντα τον εγχωριο τροπο διεξαγωγης εξετασεων απο τους κυριους κυριους Καθηγητες μας, δεν ειμαι καθολου βεβαιος για την αξιοπιστια-εγκυροτητα-αξιοκρατια και το αδιαβλητο των πιθανων μελλοντικων εξετασεων.

Εκτος αν πιστευετε πως οι πανεπιστημιακοι Καθηγητες μας δεν θα εχουν εμπλοκη σε αυτες. Πλανασθε πλανην οικτραν.

Πες τα Χρυσόστομε!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

παιδια αν μπορει καποιος να μας πει και την υλη να αρχισουμε διαβασμα B)

ύλη = ''Ιατρική ''

(δηλ.,ότι K@VLOSI! τους καθηγητές emdevil ,ανεξάρτητα από το πόσο σημαντικό μπορεί να το θεωρεί ο κοινός νους) :cool10::P

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ύλη = ''Ιατρική ''

(δηλ.,ότι K@VLOSI! τους καθηγητές emdevil ,ανεξάρτητα από το πόσο σημαντικό μπορεί να το θεωρεί ο κοινός νους) :cool10::P

Ή ο,τι μπορεί να κόψει τον κοινό υποψήφιο και να περάσει τους υιούς, τις κόρες, τα εγγόνια, τα ανίψια, τις συζύγους και τις ερωμένες των Καθηγητών!

Αθάνατη Ελληνική πραγματικότητα...

emcensored

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αν ψάξει κάποιος τα αρχικά ποστ μου (2002 -- 2004) θα δει πως ήμουν φανατικός υπέρμαχος των εξετάσεων για ειδικότητα.

Τώρα αν και δε σκοπεύω να γυρίσω Ελλάδα για ειδικότητα, δεν πιστεύω ότι είναι δίκαιη ή εφικτή λύση για τους εξής λόγους:

1. Πολύ αμφιβάλλω για το αδιάβλητο.

2. Ποια θα είναι η ύλη? Π.χ. το θεωρώ άδικο για ορθοπαιδική να είναι η ΓΧ του πανεπιστημίου. Θα πρεπει να είναι εξετάσεις σχετικές με το αντικείμενο.

3. What about αυτούς που περιμέναν 4 χρόνια ήδη?

4. Επίσης τα παιδιά, ανήψια, κτλπ των καθηγητάδων?

Μπορώ να φτάσω μέχρι τουλάχιστον 15 λόγους αλλά βαριέμαι. Και το πως γράφω τώρα είναι η μεγαλύτερη απόδειξη πως όσο πήζει το μυαλό σου τα βλέπεις αλλιώς.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Οι εξετασεις σιγουρα ειναι η πιο δικαιη λυση για την εναρξη ειδικοτητας, και για μενα εχει μεγαλη σημασια οταν το ακουω και απο παιδια που περιμενουν και περισσοτερα χρονια απο μενα. Αρκει να εφαρμοστει με αδιαβλητο τροπο....πραγμα δυσκολο για την Ελλαδα.

Παρολα αυτα εμενα η απορια μου ειναι αλλη: τι θα γινει με τα νοσοκομεια της επαρχιας που δινουν μερος ειδικοτητας? Φανταζομαι οτι στα πλαισια εξετασεων οι ειδικοτητες θα γινονται με ενιαια τοποθετηση και για τα επιμερους τμηματα η ασκηση θα γινεται με αποσπασεις στις αντιστοιχες κλινικες του νοσοκομειου (οπως πχ και τωρα με την πνευμονολογια). Αυτο δεν σημαινει πως θα ερημωσουν τα επαρχιακα νοσοκομεια απο ειδικευομενους? Η θα δινεις εξετασεις για να ξεκινησεις ειδικοτητα στη Θεσσαλονικη, θα περνας και ξαφνικα θα σε στελνουν με αποσπαση στη Φλωρινα? (χωρις να εχω τιποτα με τη Φλωρινα, μου ειχε αρεσει παρα πολυ οταν ειχα παει)

Το παραθετω σαν μια σκεψη μου για ενα λειτουργικο πλεον προβλημα που θα μπορουσε να προκυψει.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

21/12/2010

Συγχωνεύσεις νοσοκομείων(ΕΘΝΟΣ)

Η τρόικα δεν αφήνει περιθώρια για εξαγγελίες εντυπωσιασμού. Σε αντίθεση με όλα τα προηγούμενα χρόνια, όπου οι ανακοινώσεις των προγραμμάτων των υπουργείων αποτελούσαν... έπεα πτερόεντα, φέτος οι υποχρεώσεις που αποπνέουν από το μνημόνιο τις καθιστά υλοποιήσιμες και μάλιστα μέσα σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, όπως έχει ξεκαθαρίσει άλλωστε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Τις συγκεκριμένες δράσεις των υπουργείων τους για το 2011 παρουσίασαν χθες, τρίτη μέρα συζήτησης του προϋπολογισμού, έξι υπουργοί της κυβέρνησης, με σημαντικότερη ίσως όλων τη συγχώνευση των νοσοκομείων που θα αποτελεί γεγονός το προσεχές καλοκαίρι.

Ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος κατέθεσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, με βάση το οποίο η εφαρμογή των συγχωνεύσεων θα αρχίσει την 1η Ιουλίου, αφού θα έχει προηγηθεί διάλογος δύο μηνών. Οσον αφορά το πολυτεκνικό επίδομα, ανακοίνωσε πως δεν θα ισχύσουν εισοδηματικά κριτήρια, αλλά το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών θα αναζητήσει άλλους τρόπους με την εξοικονόμηση των 150 εκατ. ευρώ που επιδιώκει μέσα από αυτόν τον κωδικό.

Εξαγγελίες 6 υπουργών για το 2011

Ανδρέας Λοβέρδος

Την 1η Ιουλίου θ’ αρχίσει η εφαρμογή της συγχώνευσης των νοσοκομείων, όπως ανακοίνωσε ο Α. Λοβέρδος. Αλλάζει το σύστημα εισόδου των απόφοιτων γιατρών στις ειδικότητες, αναμορφώνεται το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας, αναμορφώνεται σε ημερήσια βάση το καθεστώς των εφημεριών.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αλλάζει το σύστημα εισόδου των απόφοιτων γιατρών στις ειδικότητες

Είναι έτοιμος και ο τρόπος έναρξης ειδικότητας. Στο β' εξάμηνο του επόμενου έτους και με πιθανή ημερομηνία έναρξης την 1/1/2012.

Κομματόσκυλα και λοιποί παρατρεχάμενοι τρέχτε...... :lol:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εξετάσεις για θέσεις πλήρης ειδικότητας και λίστες αναμονής για θέσεις μερικής άσκησης και συνέχισης. Ποσοστό θέσεων σε νοσοκομεία που δίνουν πλήρη ειδικότητα με εξετάσεις. Εξετάσεις με τράπεζα ερωτήσεων.

emdots

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εξετάσεις για θέσεις πλήρης ειδικότητας και λίστες αναμονής για θέσεις μερικής άσκησης και συνέχισης. Ποσοστό θέσεων σε νοσοκομεία που δίνουν πλήρη ειδικότητα με εξετάσεις. Εξετάσεις με τράπεζα ερωτήσεων.

emdots

εσωτερικη πληροφορηση ή δικες σου προτασεις?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Κι από εδώ οι πληροφορίες είναι οι ίδιες με αυτές του τελευταίου μήνα.

Δηλαδή νομοσχέδιο μέχρι τον Αύγουστο του 2011, ενεργοποίηση τον επόμενο χρόνο, μάλλον στις αρχές, διαδικασία όπως των εκπαιδευτικών τύπου ΑΣΕΠ με τράπεζα ερωτήσεων και μεταβατικό στάδιο 1,5 έτους.

Επίσης σχετική μείωση των θέσεων.

Ακούστηκαν και ορισμένα άλλα όπως κάποια έκπληξη που θα αφορά μισθούς ειδικευομένων και τρόπο εφημέρευσης, αλλά για αυτά δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο.

Αυτή τη στιγμή πάντως δεν είναι κάτι που τους καίει και δεν του δίνουν καμμία σημασία. Αυτό που τους καίει είναι οι εφημερίες των ειδικευμένων και η μείωση των εφημεριών. Εκεί παίζεται όλο το παιχνίδι. Τα λεφτά των εφημεριών έχουν πάρει απόφαση να τα κόψουν μαχαίρι και επειδή δεν τους βγαίνουν οι εφημερίες μέχρι τη συγχώνευση των νοσοκομείων και άλλες αλλάγές που θέλουν να κάνουν με εναλλάξ εφημερεύσεις νοσοκομείων, χωρίς να ακουστεί στα ΜΜΕ και γίνει πολύς ντόρος για κατάργηση της δωρεάν υγείας , βάζουν στο τραπέζι το κυλιόμενο ωράριο και τις εφημερίες Τομέα.

Επίσης θέλουν να τελειώνουν με αυτά, πριν σκάσει η ρύθμιση του ενιαίου μισθολογίου και η κατάργηση των επιδομάτων, ώστε οι αντιδράσεις να είναι μικρότερες.

Είπαμε. Τα καλύτερα τώρα έρχονται.

ΥΓ. Τα παραπάνω είναι φυσικά με μεγάλες επιφυλάξεις, επειδή ακόμα είναι όλα ρευστά και πραγματικά κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει. Είναι όλα μετέωρα και όλα παίζονται, εξαρτώμενα από τις πιέσεις που θα δείξουν οι διάφορες εμπλεκόμενες ομάδες. Αυτά υπάρχουν ως τώρα και εκεί θα κινηθούν, εκτός κι αν γίνουν εκλογές, οπότε αναγκαστικά θα αλλάξουν, αλλά ο βασικός γνώμονας της έλλειψης χρημάτων για εφημερίες και τα μέτρα που θα πρέπει να παρθούν, θα είναι ίδια.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Και αν ξεκινας αρχες του 12 και περιμενεις μια πενταετια??????

θα τρελαθω....

Μη τρελαθείς. δες τον τρόπο με τον οποίο έγιναν οι εξετάσεις των εκπαιδευτικών που ως τότε περίμεναν στη επετηρίδα και θα καταλάβεις.

Επίσης να ξανατονίσω πως ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ξέρει τι θα γίνει. Ούτε ο Loverman ούτε κανένας. Όλα είναι ακόμα ρευστά.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.