Jump to content

Posts

  • On 1/4/2021 at 11:39 ΜΜ, Bratwurst2 said:

    Το γυναικείο ζήτημα.Πώς περίπου τίθεται το γυναικείο ζήτημα.

    Οι γυναίκες πρέπει να μπουν στην παραγωγή.Για να είναι όμως γιατροί,δεν πρέπει να αντιμετωπίζουν τα ίδια εξαντλητικά ωράρια,αριθμό ασθενών κτλ όπως οι άντρες γιατί αλλιώς δε θα μπουν στο σύστημα.

    Η σιωπηρή συμφωνία είναι οτι ένα κομμάτι της εργασίας των γυναικών το αναλαμβάνουν οι άντρες συνάδελφοι με αντάλλαγμα τους καλύτερους όρους εργασίας για τους ίδιους.Δηλαδή οι γυναίκες δουλεύουν συχνά λιγότερες ώρες,παίρνουν πολύ περισσότερες αναρρωτικές άδειες,φεύγουν γρηγορότερα,κάνουν λιγότερες εφημερίες και έχουν ειδικά προνόμια μη κριτικής ειδικά οι παντρεμένες με παιδιά.

    Σε αυτό το μοντέλο αντιδρούν πολύ συχνά οι άντρες μουσουλμάνοι ή αραβικής καταγωγής που δε συμφωνούν καθόλου.Σαν Έλληνες το δεχόμαστε κάπως το μοντέλο δηλαδή δεν αντιδρούμε.Αν δούλευαν μόνο άντρες θα μας είχαν ξεσκίσει στην υπερωρία και τις τιμωρίες,θα υπήρχε αυστηρότατη ιεραρχία.Οι γυναίκες μαλακώνουν πολύ τα πράγματα και ρίχνουν πάρα πολύ το επίπεδο των απαιτήσεων.

    Είναι λίγο υποκρισία εκατέρωθεν,να προσποιούνται αυτές οτι αντέχουν και εμείς οτι σεβόμαστε αλλά έτσι λειτουργεί το δυτικό σύστημα.

    Δηλαδή η χώρα είναι πολύ φιλική για γυναίκες,βέβαια δεν υπάρχει έξαλλος φεμινισμός τύπου Σουηδίας κτλ.Στα υψηλά πόστα,διευθυντικές θέσεις βρίσκονται πάντα άντρες αφού είναι θέσεις τεράστιας ευθύνης,απαιτείται εξουθενωτική εργασία,μεγάλη αντοχή υπό συνθήκες πίεσης και υψηλές επιδόσεις.Ούτε οι ίδιες οι γυναίκες δε θέλουν τέτοιες πιεστικές ευθύνες.Συγχωρούνται γενικώς πολλές υστερικές συμπεριφορές,συναισθηματισμοί και ηλίθια πράγματα που τους άντρες θα τους είχαν θάψει επί τόπου αλλά είναι το δυτικό σύστημα.Οι Έλληνες είναι συμβατοί με αυτό.

    Sorry Digga aber das ist ernst zum kotzen. 

    Natürlich ist es sehr einfach deine persönlichen Niederlagen und Ιnkompetenz auf das Äußere und auf medizinisch irrelevante Themen zu reduzieren. Kein Wunder dass du bei δεν Amis durchgefallen bist wegen deiner sozialen Ansicht.

    Ich hoffe du änderst deine Einstellung und versuchst diese patriarchalische und aschbach uralte Mentalität zu ändern. Sonst wirst du, zumindest in Deutschland immer ein Problem haben und es wird immer irgendwo jucken. 

    M.f.G. eine griechische Ärztin

     

    Τροποποιήθηκε από Eule
  • On 7/2/2022 at 7:01 ΜΜ, bionikos said:

    εχω σε pdf κ του Alberts τη  βιολογια στα ελληνικα και του Streyer σε ελληνικα κ αγγλικα τα pdf. 

    Γειά σου! Ενδιαφέρομαι για το pdf του Alberts (βιολογια). Θα μπορούσες αν γίνεται με κάποιον τρόπο να μου το προωθήσεις ή να μού πεις που θα μπορούσα να το βρω; 

    Τροποποιήθηκε από Neuro_
  • On 24/4/2024 at 4:32 ΜΜ, thedio said:

    Σύμφωνα με το άρθρο 9 του νόμου 5102/2024:

    Θα ήθελα να ρωτήσω...

    Ξεκίνησα τη σχολή το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 όπως αναφέρει η παραπάνω αλλαγή. Δεν έχω κάνει ακόμη αγροτικό και πολύ πρόσφατα πήρα τον τίτλο ειδικότητας. Για δικούς μου προσωπικούς λόγους θα ήθελα να κάνω αγροτικό. Με βάση την παραπάνω αλλαγή, από τη στιγμή που δικαιούμαι νόμιμη απαλλαγή θα πρέπει να συμμετάσχω στην προκήρυξη ως ιατρός επί θητεία, χάνοντας την προτεραιότητα έναντι των περισσοτέρων ή αφού δεν έχω πραγματοποιήσει ακόμη αγροτικό μπορώ να το κάνω ως "υπόχρεος" όπως προγραμμάτιζα; 

    Το να ζητήσεις απαλλαγή από το αγροτικό είναι δικαίωμά σου, αλλά όχι υποχρέωσή σου. Συνεπώς:

    "Υπόχρεος" = πρώτο αγροτικό

    "Επί θητεία" = από δεύτερο αγροτικό και εξής

    Συμπέρασμα: Εφόσον δεν έχεις κάνει ποτέ στη ζωή σου αγροτικό (μια πλήρη 12μηνη θητεία), τότε είσαι "υπόχρεος". Υποπεριπτώσεις:

    α) Εάν έχεις κάνει αγροτικό για λιγότερο από 11 μήνες και 20 ημέρες (περίπου), εκεί θα πρέπει, σε κάθε νέα προκήρυξη, να δηλώνεσαι ως "υπόχρεος"

    β) Χρονικό διάστημα υπηρεσίας υπαίθρου για 12μηνο πλην 10 (περίπου) ημέρες αναγνωρίζεται ως εκπλήρωση της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου, ακριβώς όπως και η πλήρης 12μηνη θητεία, οπότε εκεί πλέον θα πρέπει, σε κάθε νέα προκήρυξη, να δηλώνεσαι ως "επί θητεία"

    γ) Στις προκηρύξεις για θέσεις ιατρών κλάδου ΕΣΥ, η μοριοδότηση του πρώτου αγροτικού έχει ως εξής: 

    i) Η νόμιμη απαλλαγή, ή η μερική εκπλήρωση (δηλαδή κάτω από 11 μήνες και 20 ημέρες), του πρώτου αγροτικού (είτε μη αγόνου, είτε αγόνου), μοριοδοτούνται με 0 (μηδέν) μόρια

    ii) Η εκπλήρωση του πρώτου μη αγόνου αγροτικού (ή και με κομμάτι αγόνου, αλλά όχι άγονο για ένα πλήρες 12μηνο, ή έστω 11μηνοεικοσαήμερο) μοριοδοτείται με 5 (πέντε) μόρια

    iii) Η εκπλήρωση του πρώτου αγόνου αγροτικού (με άγονο για ένα πλήρες 12μηνο, ή έστω 11μηνοεικοσαήμερο) μοριοδοτείται με 25 (εικοσιπέντε) μόρια

    Αυτά τα ολίγα ...

    Τροποποιήθηκε από mihiatrik
    Προσθήκη πληροφοριών
  • Στις εξετάσεις δίνονται θέματα πολλαπλής επιλογής (50) σε διάρκεια μιας ώρας. Υπάρχει μια σωστή απάντηση και κατά βάση 4 επιλογές. Δεν έπαιζε πολύ η απάντηση "όλα τα παραπάνω" ή τύπου "το α και το β". Γενικά υπήρχε καλή διάθεση.

    Στα θέματα τώρα, έπεσαν 4-5 ηλεκτροκαρδιογραφήματα τα περισσότερα από τα οποία ήταν εύκολα. Πολλές ερωτήσεις είχαν το νόημα "τι κάνεις πρώτα". Δηλαδή μπορεί να ήταν όλα σωστά, αλλά ποιο θα έκανες πρώτο; Γενικά έπεσαν από όλα τα κεφάλαια θεωρώ. Υπήρχε ερώτηση για άνοδο CRP+TKE στο λύκο (λοίμωξη), τι θα κάνεις πρώτο σε ΔΚΟ (ενυδάτωση), ποιο είναι σημείο αποδοτικής αιμοποίησης (αύξηση ΔΕΚ), τι αντισώματα ψάχνεις σε ΗΒV. Ερώτηση για μηνιγγίτιδα, για διφωσφονικά, σύσταση για άσκηση ή διατροφή σε νέο άτομο με υπέρταση, μέθοδο ανίχνευσης νουκλεϊκών οξέων (PCR). Περάσαμε όλοι.

  • Σύμφωνα με το άρθρο 9 του νόμου 5102/2024:

     

    Quote

    Στην υποπερ. 7 της περ. β΄ της παρ. 1 του άρθρου 22 του ν. 4208/2013 (Α΄ 252), περί των κατηγοριών των ιατρών που πληρούν τις προϋποθέσεις νόμιμης απαλλαγής από την υποχρεωτική εκπλήρωση υπηρεσίας υπαίθρου, μετά τις λέξεις «και αλλοδαπής» προστίθενται οι λέξεις «καθώς και οι ιατροί που εισήχθησαν στις ιατρικές σχολές με κατατακτήριες εξετάσεις» και η φράση «μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009» αντικαθίσταται από τη φράση «μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013» και η υποπερ. 7 της περ. β΄ της παρ. 1 του άρθρου 22 διαμορφώνεται ως εξής:

    «7. Οι ιατροί που έχουν εγγραφεί στο Α΄ έτος Ιατρικών Σχολών της ημεδαπής και αλλοδαπής, καθώς και οι ιατροί που εισήχθησαν στις ιατρικές σχολές με κατατακτήριες εξετάσεις μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013

     

    Θα ήθελα να ρωτήσω...

    Ξεκίνησα τη σχολή το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 όπως αναφέρει η παραπάνω αλλαγή. Δεν έχω κάνει ακόμη αγροτικό και πολύ πρόσφατα πήρα τον τίτλο ειδικότητας. Για δικούς μου προσωπικούς λόγους θα ήθελα να κάνω αγροτικό. Με βάση την παραπάνω αλλαγή, από τη στιγμή που δικαιούμαι νόμιμη απαλλαγή θα πρέπει να συμμετάσχω στην προκήρυξη ως ιατρός επί θητεία, χάνοντας την προτεραιότητα έναντι των περισσοτέρων ή αφού δεν έχω πραγματοποιήσει ακόμη αγροτικό μπορώ να το κάνω ως "υπόχρεος" όπως προγραμμάτιζα; 

    Τροποποιήθηκε από thedio
×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.