Jump to content

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ


V23

Recommended Posts

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ 7/7

ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ

Συνοπτικά:

1. Ν/σ του ΥΥΚΑ προκειται να κατατεθει το φθινοπωρο

2. Πανελλαδικές εξετασεις με multiple choice

3. Αναλογα με το βαθμο που πηραν οι εξεταζομενοι θα γινεται η επιλογη της ειδικοτητας καθως επισης και του νοσοκομειου στο οποιο θα εκπαιδευτουν

4. Αρχικα θα παιρνει ειδικοτητα (με το νεο συστημα) ενα ποσοστο των γιατρων το οποιο (ποσοστο) σταδιακα θα αυξανεται μεχρι την πληρη καθιερωση του οταν απορροφηθουν ολα τα ατομα που περιμενουν σημερα στη λιστα

5, ειδικοτητα θα δινουν και τα ΝΠΙΔ (Ντυναν Ωνασειο Παπαγεωργιου)

6. ο Κακλαμανης εχει δωσει εντολη στο ΚΕΣΥ να προχωρησει στην εκπαιδευτικη μεταρρυθμιση του ιατρικου κλαδου

7. επαναξιολογηση των νοσοκομειων που παρεχουν ειδικοτητα με βαση συγχρονα κριτηρια (ιατρικο δυναμικο, εξοπλισμο...)

8. θα αξιολογουνται και οι εκπαιδευτες

9. αλλαγες επισης στο εκπαιδευτικο προγραμμα των ειδικευομενων (

ας το σκαναρει ολο καποιος καλοθελητης

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • Απαντήσεις 223
  • Created
  • Last Reply

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2005

ΣΕΛ.7

ΟΙ ΤΟΜΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Η κατάργηση της επετηρίδας και η δια βίου εκπαίδευση των γιατρών είναι αναγκαίες

Όλοι γνωρίζουν ότι η Επιστήμη προχωρά με τρομακτικούς ρυθμούς. Η γνώση συσσωρεύεται διαρκώς, απαξιώνοντας όλες τις προηγούμενες δεξιότητες, που κάποιοι μπορούν να έχουν. Ειδικά στην Ιατρική, όπου παίζονται τεράστια στοιχήματα -και οικονομικά και κύρους- η διόγκωση της γνώσης είναι αλματώδης. Νέες ανακαλύψεις προστίθενται καθημερινά στο corpus της γνώσης, η Γενετική μπαίνει στην ιατρική πρακτική, ενώ κάθε γιατρός πρέπει να ειδικεύεται σε όλο και περισσότερο στην Επιστήμη του.

Αυτή η πραγματικότητα όμως, δεν αντανακλά μέχρι στιγμής τη διάρθρωση του ιατρικού επαγγέλματος στην Ελλάδα. Το σύστημα των ειδικοτήτων είχε φτιαχτεί πριν από πολλά χρόνια κι εξυπηρετούσε τις ανάγκες των ιατρών και των ασθενών σε προηγούμενες δεκαετίες. Όλοι γνωρίζουν ότι πρέπει να αλλάξει. Καταρχήν, να καταργηθεί η επετηρίδα στις ειδικότητες. Κι αυτό για πολλούς λόγους. Πρώτον, γιατί κλείνει το δρόμο σε νέα παιδιά, που έχουν τα προσόντα, να ασκήσουν άμεσα το επάγγελμα. Δεύτερον, γιατί ανοίγει το δρόμο σε ενήλικες, μετά την πενταετή παραμονή στην επετηρίδα, οι οποίοι αφενός, μπορεί να μην έχουν τα προσόντα των νέων και αφετέρου, οι γνώσεις που είχαν αποκτήσει να έχουν απαξιωθεί.

Το νέο σύστημα που προωθεί το υπουργείο Υγείας προβλέπει τη διεξαγωγή Πανελλαδικών Εξετάσεων με το σύστημα του πολλαπλών επιλογών (αγγλιστί: multiple choice).

Ανάλογα με το βαθμό που πήραν οι εξεταζόμενοι θα γίνεται η επιλογή της ειδικότητας, καθώς επίσης και του νοσοκομείου, στο οποίο θα εκπαιδευτούν. Είναι μια σωστή απάντηση στις μεγάλες προκλήσεις που υπάρχουν στον χώρο της Υγείας και, δυστυχώς, η Ελλάδα άργησε να δώσει.

Για τους παραπάνω λόγους ορθώς το υπουργείο Υγείας προωθεί και τη δια βίου εκπαίδευση στους γιατρούς. Σε μια εποχή έκρηξης της επιστημονικής γνώσης δεν μπορεί σε έναν τόσο κρίσιμο, για τη ζωή και την ευημερία των πολιτών, τομέα να μένει κάποιος με τα λίγα και βασικά που έμαθε στα πανεπιστήμια. Χρειάζεται διαρκής ανανέωση και συσσώρευση της γνώσης. Βέβαια, είναι γεγονός ότι πολλοί γιατροί, ιδιωτικώς, συμμετέχουν σε πολλές ημερίδες και σεμινάρια για την ειδικότητα τους. Τώρα με το νέο σύστημα αυτό πιστοποιείται με μόρια. Δύο πράγματα όμως, πρέπει να προσεχθούν εδώ, τα οποία είναι χαρακτηριστικά της λειτουργίας του δημόσιου τομέα.

Πρώτον, δεν πρέπει να δημιουργηθεί μεγάλη γραφειοκρατία και δεύτερον, να μην εμφανιστούν κρούσματα διαφθοράς. Σε μία χώρα που έχουν εμφανιστεί πλαστά πτυχία επόμενο είναι να περιμένουμε και βεβαιώσεις σεμιναρίων-«μάίμού».

Οι τομές στην άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος είναι αναγκαίες και έπρεπε να είχαν προχωρήσει εδώ και καιρό.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2005

ΣΕΛ.13

Την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση του ιατρικού κλάδου ετοίμασε με νομοσχέδιο ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Σημαντικές αλλαγές στην παροχή ιατρικής ειδικότητας προκειμένου να αναβαθμιστεί το εκπαιδευτικό σύστημα των νέων γιατρών και να γίνει περισσότερο αξιοκρατικό ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σε νομοσχέδιο το οποίο πρόκειται να κατατεθεί μέσα στο φθινόπωρο προβλέπεται η σταδιακή κατάργηση της λίστας αναμονής και η καθιέρωση Πανελλαδικών Εξετάσεων για την παροχή ειδικότητας

Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νικήτας Κακλαμάνης έχει δώσει εντολή στην Επιτροπή Εκπαίδευσης του ΚΕΣΥ (Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας )να προχωρήσει στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση το ιατρικού κλάδου.

Οι αλλαγές, που ετοιμάζονται, αφορούν το πρόγραμμα εκπαίδευσης των νέων γιατρών, αλλά και τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των παλαιοτέρων. Με το σημερινό σύστημα οι γιατροί είναι αναγκασμένοι να περιμένουν πάνω από μια πενταετία στην επετηρίδα για να πάρουν ειδικότητα.

Το νέο σύστημα προβλέπει τη διεξαγωγή Πανελλαδικών Εξετάσεων με το σύστημα του πολλαπλών επιλογών (multiple choice). Ανάλογα με το βαθμό που πήραν οι εξεταζόμενοι θα γίνεται η επιλογή της ειδικότητας καθώς επίσης και του νοσοκομείου, στο οποίο θα εκπαιδευτούν.

Τον πρώτο καιρό με το νέο σύστημα των εξετάσεων θα παίρνει ειδικότητα μόνον ένα ποσοστό των γιατρών το οποίο σταδιακά θα αυξάνεται μέχρι την πλήρη καθιέρωση του όταν απορροφηθούν όλα τα άτομα που περιμένουν σήμερα στην επετηρίδα.

Στην αποσυμφόρηση της λίστας αναμονής για την παροχή ειδικότητας πρόκειται να συμβάλει σημαντικά μία ακόμα απόφαση του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ιατρική ειδικότητα θα παρέχεται πλέον και από τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Πρόκειται για τα νοσοκομεία «Ερρίκος Ντυνάν» , «Ωνάσειο» και «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη.

Η ειδική επιτροπή του ΚΕΣΥ ετοιμάζει ακόμη την επαναξιολόγηση όλων των νοσοκομείων που παρέχουν ειδικότητα με βάση σύγχρονα κριτήρια τα οποία αφορούν το ιατρικό δυναμικό, τον εξοπλισμό τον αριθμό των εξετάσεων του κλπ

Παράλληλα, θα αξιολογούνται οι εκπαιδευτές, δηλαδή οι επιστήμονες που έχουν αναλάβει την εκπαίδευση των ειδικευομένων. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να ελέγχεται η επιτυχία που έχουν οι ειδικευόμενοι στις εξετάσεις για την ειδικότητα και σε περίπτωση που κάποια κλινική παρουσιάζει συνέχεια χαμηλά ποσοστά επιτυχίας θα φεύγει από το σύστημα.

Αλλαγές ετοιμάζονται και στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των ειδικευομένων, ώστε η εκπαίδευση τους να ανταποκρίνεται στα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα.

Συνεχιζόμενη εκπαίδευση ή ανάκληση της άδειας άσκησης επαγγέλματος

Στα θρανία δια βίου θα κάθονται γιατροί με βάση το νέο σύστημα αξιολόγησης του Ιατρικού Σώματος που προβλέπει μέχρι και ανάκληση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος σε περίπτωση που δεν συμμετέχουν σε προγράμματα συνεχούς επιμόρφωσης.

Το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης πρόκειται να καθιερώσει σύστημα μοριοδότησης (credits) βάσει του οποίου θα γίνεται η πρόσληψη στις μονάδες Υγείας καθώς και η αξιολόγηση στις κρίσεις των γιατρών του ΕΣΥ.

Το επόμενο βήμα είναι το ίδιο σύστημα να εφαρμοστεί και για το νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Τα μόρια θα συγκεντρώνονται από την παρακολούθηση σεμιναρίων, συνεδρίων και άλλων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που εντάσσονται μέσα στο πλαίσιο της μεταπτυχιακής εκπαίδευσης.

Ανάλογο σύστημα αξιολόγησης πρόκειται να καθιερωθεί και για τους ιδιώτες γιατρούς. Στο τελικό στάδιο εφαρμογής του νέου συστήματος, η χώρα μας θα εναρμονισθεί με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης όπου το Ιατρικό Σώμα αξιολογείται κάθε 3-4 χρόνια και όσοι γιατροί δεν έχουν συγκεντρώσει το απαιτούμενο αριθμό μορίων χάνουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας κ. Κακλαμάνη, η «συνεχιζόμενη εκπαίδευση των γιατρών είναι συνώνυμη με την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας προς τους πολίτες».

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πριν κανα μηνα που το ανακοινωσα εγω προσωπικα στην κλινικη μου οτι ενδεχεται να αξιολογουνται οι επιμεληταδες και αυτη η αξιολογηση να συνεπαγεται προωθηση η αφαιρεση της αδειας, ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΑΝ!!!!

Εγω πιστευω οτι απο τον Σεπτεμβρη θα γινει χαμος απο απεργιες...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ανάλογα με το βαθμό που πήραν οι εξεταζόμενοι θα γίνεται η επιλογή της ειδικότητας καθώς επίσης και του νοσοκομείου, στο οποίο θα εκπαιδευτούν.

Άρα οι εξετάσεις θα γίνονται σε κοινά μαθήματα για όλες τις ειδικότητες, ανεξάρτητα τι επιθυμεί ο καθένας. (Εκτός κιαν βάλουν... δέσμες, χε-χε)

Τον πρώτο καιρό με το νέο σύστημα των εξετάσεων θα παίρνει ειδικότητα μέχρι την πλήρη καθιέρωση του όταν απορροφηθούν όλα τα άτομα που περιμένουν σήμερα στην επετηρίδα.

Οι τωρινοί τελειωμένοι θα ζοριστούν λίγο με αυτό. Στην αρχή που δεν έχει έρθει η σειρά τους θα έχουν έναν πολύ μικρό αριθμό θέσεων να διαγωνιστούν (5-10%) και όσο θα πλησιάζει η σειρά τους στην επετηρίδα οι θέσεις της θα περιορίζονται και τελικά θα μηδενιστούν. emgademis

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, όμως.

Τα μόρια θα συγκεντρώνονται από την παρακολούθηση σεμιναρίων, συνεδρίων και άλλων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που εντάσσονται μέσα στο πλαίσιο της μεταπτυχιακής εκπαίδευσης.

Το θέμα είναι ποιος θα το χρηματοδοτεί το... μάρμαρο:

Το υπουργείο; ( embaaa ),

τα νοσοκομεία; ( embaaa ),

emarright οι ίδιοι οι γιατροί ;;;; emarleft (κάτι σε φαρμακευτικές το κόβω...)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το θέμα είναι ποιος θα το χρηματοδοτεί το... μάρμαρο:

Το υπουργείο; ( embaaa ),

τα νοσοκομεία; ( embaaa ),

  emarright οι ίδιοι οι γιατροί ;;;;  emarleft (κάτι σε φαρμακευτικές το κόβω...)

Φιλε μου Bogumil μεχρι τωρα ολο και εβρισκες κανεναν ρομαντικο που εβαζε τους φαρμακαδες στην θεση τους... Εαν εφαροστει αυτο, θα αλωσουν κυριολεκτικα τα ΠΑΝΤΑ!!!!!!! Και εχουν και τεραστιο "τουπε" οι τυποι!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

μεχρι τωρα ολο και εβρισκες κανεναν ρομαντικο που εβαζε τους φαρμακαδες στην θεση τους

Αν έχεις οποιοδήποτε "πρόβλημα" με τους Φαρμακάδες απευθύνσου στον Ι.Στ.Π. - αν.καθ. Φαρμακολογίας στην Αθήνα [για την περίπτωση που δεν γνωρίζει(ς)]

θα ψάξει τα άπλυτα τους και θα το τακτοποιήσει άμεσα!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

επαναστάτησαν οι επιμελητάδες ε? όταν κάνουν εφημερία απο το σπίτι τους κ λένε στον ειδικευόμενο να τους καλέσει αν έχει κάτι σοβαρό είναι ωραία έ? ρε τους χαμένους. εμ με τόσα χρόνια το πασόκ μας είχε μάθει με αυτή τη νοοτροπία.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αν έχεις οποιοδήποτε "πρόβλημα" με τους Φαρμακάδες απευθύνσου στον Ι.Στ.Π. - αν.καθ. Φαρμακολογίας στην Αθήνα [για την περίπτωση που δεν γνωρίζει(ς)]

θα ψάξει τα άπλυτα τους και θα το τακτοποιήσει άμεσα!

Και αυτος "Δον Κιχωτης" ειναι?? Πως καταφερε και εγινε καθηγητης??

Εγω παντως δεν εχω παραπονο... διοργανωνουν καταπληκτικες συνεδριακες διακοπες!!!!( τα credits που λεγαμε...)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Και αυτος "Δον Κιχωτης" ειναι?? Πως καταφερε και εγινε καθηγητης??

Εγω παντως δεν εχω παραπονο... διοργανωνουν καταπληκτικες συνεδριακες διακοπες!!!!( τα credits που λεγαμε...)

αν. καθηγητής - νομίζω δεν του δώσαν εξέλιξη όταν έκανε αίτηση για καθηγητής.

Φαίνεται λίγο ακραίος στις θέσεις τους - πάντως σε αρκετά πράγματα είναι σωστός.

βγήκαμε λίγο off topic όμως. emoops

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ρε σεις αυτος δεν ειναι ο ορθοπεδικος απο σουηδια που οταν ηρθε με τις προωθημενες ιδεες του για την οδικη συμπεριφορα επεσαν να τον φανε τον ανθρωπο??? Εξακολουθω να ειμαι off topic αλλα ειμαι περιεργος!!!!

Με συγχωρειτε!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ορθοπεδικός είναι πράγματι και πράγματι ασχολείται με την οδική συμπεριφορά κλπ.

Τώρα δεν ξέρω αν ήρθε από Σουηδία.

Αλλά λογικά αυτός είναι - δεν υπάρχουν πολλοί με αυτά τα δεδομένα.

βγαίνει συχνά και στην τβ νομίζω.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καλο μου ακουγεται το νομοσχεδιο αλλα αν καταλαβα καλα δεν θα μπορουμε να διαλεξουμε ειδικοτητα?Καταλαβα καλα?

κατι τετοιο λενε,ακουγεται περιεργο.Ειναι καταντια

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup Θα μπορείς, αν γράψεις καλά. Βέβαια τι γράφει ένα άρθρο και τι θα βγει στο τέλος, μπορεί να έχει διαφορά, έτσι;

Ο Ι.Στ. σπούδασε Γερμανία, αλλά πέρσε και από Σουηδία. Είναι ορθοπεδικός και ήταν διοικητής του ΕΚΑΒ. Λογότυπό του είναι το ανεπανάληπτο (κολλημένο σε αυτοκόλλητο στο πίσω του παρμπριζ) "Προσοχή τηρώ τον ΚΟΚ"

emclapemclappingemclap

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αυτό που δεν διευκρινίζεται πουθενά είναι το πότε θα εφαρμοστεί το νομοσχέδιο από την στιγμή που θα ψηφιστεί...Μάλλον για καμιά πενταετία μετά το βλέπω... :wacko:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

η κατάθεση του νομοσχεδίου, πέραν των άλλων αποτελεί προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης. Όποιος διαβάσει το βιβλιαράκι με το πρόγραμμα της Ν.Δ. για την υγεία που κυκλοφορούσε προεκλογικά, η αξιολόγηση και οι εξετάσεις ειδικότητας αποτελούσαν στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης...

... ο καιρός γαρ εγγύς!!! λοιπόν για την ικανοποίηση της εντολής του ελληνικού λαού!! έστω σε αυτόν τον τομέα!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Κοιτάξτε, καλή όλη η συζήτηση, έχει γίνει πολλές φορές στο ΓΜ.

Ανεξάρτητα αν ο καθένας μας είναι υπέρ ή κατά των εξετάσεων, καλό είναι να περιμένουμε να δούμε ακριβώς τι μοντέλο προτείνει το νομοσχέδιο, πόσα αγκάθια θα έχει κλπ κλπ.

Προς το παρόν το μόνο που υπάρχει είναι ένα συγκεκριμένο-αόριστο δημοσίευμα της Απογευματινής που δίνει τις βασικές κατευθύνσεις. Από κει και πέρα μέχρι το να πάρεις υπεύθυνα θέση έχει πολύ δρόμο...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

επαναστάτησαν οι επιμελητάδες ε? όταν κάνουν εφημερία απο το σπίτι τους κ λένε στον ειδικευόμενο να τους καλέσει αν έχει κάτι σοβαρό είναι ωραία έ? ρε τους χαμένους. εμ με τόσα χρόνια το πασόκ μας είχε μάθει με αυτή τη νοοτροπία.

Ρε φιλαράκο, πραγματικά ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙΣ ΟΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟ ΗΛΗΘΙΑ ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ

Κοίτα, φιλαράκο, εμένα η μάνα μου είναι 60 ΧΡΟΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΒΑΡΑΕΙ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΜΕ ΑemcensoredΑ ΓΥΡΝΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ 12 ΚΑΙ ΣΤΙΣ 1 ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΠΙΤΙ

ΧΑΜΕΝΗ Ε? ΜΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΑΔΕΣ ΟΙ ΚΟΛΟΠΙΑΣΜΕΝΟΙ (κομπλεξάκι βγάζεις εδώ μέσα βλέπω εεεεε;) ΞΥΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ....

Ρώτα κανένα επιμελητή σε παθολογική ειδικότητα σε επαρχιακό νοσοκομείο. Για ρώτα.. πολλοίς κόσμος δουλεύει κι εσύ νομίζεις ότι όλοι ξύνονται κα ότι φταίνε οι εργαζόμενοι για το ότι δεν πάει καλά το σύστημα υγείας.... έλεος....

emeleos emeleos emeleos emeleos emeleos

καλά όσο αυτό για την νοοτροπία του ΠΑΣΟΚ μην το σχολιάσω...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ρε φιλαράκο κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια. Φυσικά υπάρχουν επιμελητές διαμάντια. Σίγουρα η μητέρα σου είναι μέσα σε αυτούς. Αλλά είναι πολύ λίγοι αυτοί. Κ για να φτάσουν έχουν φτύσει αίμα. Στη χώρα μας δε μετράει η αξία σου. Παράδειγμα ο Νανόπουλος που του έκλεισε το πανεπιστήμιο την πόρτα. Καλά δεν γνωρίζεις την ελληνική πραγματικότητά? Αν πρόσεχες περισσότερο τί έγραψα, αναφερόμουνα στους επιμελητές που δεν δέχονται την αξιολόγηση. Εσύ είσαι υπερ ή κατά της αξιολόγησης? Εκεί είναι το ζητούμενο. Στην ιατρική ζεί κ βασιλεύει το μέσο κ η οικογενειοκρατία.

Ρώτησα σε επαρχιακό νοσοκομείο όπως μου είπες. Συγκεκριμένα στο νοσοκομείο της Λιβαδείας. Οι επιμελητές που εφημερεύουν είναι on call. Δηλαδή εφημερεύουν σπίτι (ελληνική εφεύρεση αυτό) και αν χρειαστεί κάτι επείγον, τους καλεί ο γιτρός που είναι στο νοσοκομείο. Στο αρεταίειο συζητούσαν 2 ειδικευόμενοι κ τυχαία άκουσα τή έλεγαν. Αναριωτιόντουσαν αν θα πρέπει να πάρουν τηλέφωνο το Χ επιλεμητή (ο οποίος εφημέρευε κ ήταν on call σπίτι του) για ένα περιστατικό που είχε στραβώσει. Κ λέει ο ένας "Κ αν με βρίσει?". Ιστορίες καθημερινής ιατρικής τρέλας.

Ζητώ απο όλους εδώ μέσα που γνωρίζουν σχετικά με αυτό το θέμα να με διαψεύσουν ή να με επιβεβαιώσουν. Κ να καταθέσουν τις εμπειρίες τους. Επίσης κάνε edit και βγάλε τους χαρακτηρισμούς, αν θές να κάνουμε κουβέντα. Δεν είναι σωστό να χαρακτηρίζεις τον συνομιλητή σου με ότι σου κατέβει.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.