Jump to content

Ειδικότητα στη Γερμανία


Recommended Posts

emconfused ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΣ,ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΨΑΞΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕΙ;;;ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΡΙΝ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ; emthanx ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΑΡΙΝΟ ΛΕΩ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΤΟ ΨΑΞΙΜΟ.εΥΧΑΡΙΣΤΩ... emcolgate

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • Απαντήσεις 2,1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hi!Ενδιαφερομαι και εγω για ειδικοτητα στη Γερμανια και εχω ψαξει κατα καιρους διαφορα πραγματα.Σκοπευω να ασχοληθω πιο πολυ με το θεμα μετα το εαρινο.Το να βρεις θεση για ειδικοτητα στη Γερμανια ειναι σαν να ψαχνεις για δουλεια.Αυτο σημαινει πως:

1.Ξέρεις καλά γερμανικα.

2.Ξέρεις τι ειδικότητα θέλεις.

3.Βρίσκεις απο μια λιστα τα νοσοκομεια ή τους ιδιωτες που μπορουν να σου προσφερουν τη θεση για ειδικοτητα(ναι,ναι στη Γερμανια μπορεις να κανεις την ειδικοτητα και σε ιδιωτικες κλινικες και ιατρεια ιδιωτων που εννοειται πως ελεγχονται συνεχως και εγκρινονται απο το κρατος ως προς την καταλληλοτητα τους για να σε εκπαιδευσουν)*

4.Στελνεις ενα ωραιο βιογραφικο στο οποιο θα εξηγεις τι εχεις κανει μεχρι τωρα στη ζωη σου.*

5.Περιμενεις να σου απαντησουν.

6.Χαιρεσαι αν σε δεχτουν καπου.

7.(υποθεση δικη μου)Φρικαρεις οταν πας να ξεκινησεις και κανεις συγκριση με το ΣΥΣΤΗΜΑ που εχεις γνωρισει μεχρι τωρα στην ΕΛΛΑΔΑΡΑ.

8.Στη Γερμανια το κρατος ενδιαφερεται για την υγεια των πολιτων του και δεν την εμπιστευεται στα χερια οποιουδηποτε...*

Εχω κι αλλες πληροφοριες αλλα καλυτερα γραψε μου το mail σου αν θελεις να σου τις στειλω εκει για να μην κουραζω και τους υπολοιπους(ανταγωνιστες...)με

τα δικα μου...

emrockon

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 5 months later...

Γερμανία ρε παιδιά απ'όσο ξέρω έχουν πρόβλημα με τις θέσεις. Είχα πάρει μέρος στο 12ο ESC στο Charite' στο Βερολίνο και θυμάμαι είχε σεμινάριο για τους Γερμανούς (και ξένους) φοιτητές "πώς να χτυπήστε θέση στο εξωτερικό".

Τα μέρη που πρότεινε ήταν Μεγάλη Βρετανία και Σουηδία, δηλαδή αυτά που ξέραμε. emblush

Εκτός κι αν... θέλεις να πας σε Land της πρώην Ανατολικής Γερμανίας (πχ Θουρηγγία) και ενδιαφέρεσαι για ειδικότητα που δεν έχει μεγάλη ζήτηση. Δεν είναι κακό από πλευράς μισθού καθότι οι μισθοί καθορίζονται με ομοσπονδιακή οδηγία (BAT) αλλά έχε υπόψην σου ότι η ζωή θα είναι δύσκολη να τη συνηθίσεις, ιδιαίτερα αν προέρχεσαι από μεγάλη πόλη της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη).

Τροποποιήθηκε από Prof.Wizard
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 months later...

και ομως simona, φευγουν... ειδικα για σουηδια που τους βοηθα και η γλωσσα (οπως γραφτηκε και πριν,αν ξερεις καλα γερμανικα μαθαινεις πιο ευκολα σουηδικα)

συμφοιτητης μου (ομογενης απο γερμανια) δεν καταφερε να βρει θεση στη γερμανια και γυρισε για στρατο,αγροτικο και ειδικοτητα εδω.

απο αυτον ξερω ο,τι ξερω περι γερμανιας. σιγουρα ενα ατομο δεν ειναι αποδειξη,ομως ομολογω πως δεν εψαξα και τοσο πολυ την υποθεση γερμανια.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

simona, ποιός σου είπε ότι έχουν έλλειψη ιατρών στη Γερμανία;

Αυτό συμβαίνει μονάχα στα νέα Länder και μόνο για ορισμένες ειδικότητες. Αλλιώς τη Γερμανία ξέχνα την, ιδιαίτερα στις hot πόλεις. :)

(τουλάχιστον έτσι λένε οι επαφές...)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

παντως δεν νομιζω οτι ειναι τοσο δραματικα οσο τα περιγραφεις!

Ξερω καποια πραγματα αλλα πριν το ψαξω ειδικα, ηθελα αν καποιος ξερει κατι παραπανω κ σιγουρο!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν είναι δραματικά. Απλά αυτοί που πανε έχουν κατά κανόνα κονέ.

Σου εξήγησα, στη Γερμανία δουλεύει το interview και το τελικό ΟΚ το έχει ο καθηγητής της έδρας της κλινικής που προκυρήσσει τη θέση. Αν πας μιλημένη έχεις πιθανότητες, αν όχι γιατί να μην προτιμήσουν τους Γερμανούς που έχουν και Doktorarbeit; ;)

Πάντως ψάξ'το, ποτέ μη σταματάς να ψάχνεις... απλά δες και Σουηδία και Βρετανία.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

καλα οτι παιζει ρολο η συνεντευξη κτλ ειναι γνωστα..

αλλα κ παλι δεν πιστευω οτι ειναι τοσο δυσκολο το θεμα!

οσο για Αγγλια κ Σουηδια σιγουρα θα ειναι καλα κ εκει αλλα προτιμω Γερμανια!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ε τότε τί ρωτάς... ετοίμασε τα χαρτιά σου και στείλτα στην επόμενη θέση που θα δεις να σ'ενδιαφέρει. Αν τους ενδιαφέρεις θα σε φωνάξουν για interview (όπως γίνεται και στο ΗΒ, shortlisting). Αν τους αρέσεις θα σε πάρουν. Απλά επαναλαμβάνω... στη Γερμανία ο καθηγητής που έχει τη Lehrstuhl έχει αρκετή δύναμη και ουσιαστικά αυτός κανονίζει ποιός μπαίνει και ποιός όχι. Εννοείται ότι κατά κανόνα δε νοθεύεται τίποτα αλλά για τους ξένους κοιτάνε πολύ τις συστατικές επιστολές και τί έχεις κάνει στο παρελθόν.

Ελπίζω να ξέρεις αρκετά καλά γερμανικά- επιπέδου KDS και ιατρική ορολογία.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

Φίλε Prof. παρακολουθώ συχνά το board και ειδικά το κομμάτι για τους τελειωμένους γιατί σε λίγο τελειώνουμε κι εμείς και πρέπει να σκεφτούμε το μέλλον μας βρε αδερφέ!

Έχω παρατηρήσει ότι έχεις αρκετές γνώσεις πάνω στο τι συμβαίνει γενικά στο θέμα των ειδικοτήτων διεθνώς και μπράβο σου. Αυτό όμως δε σου δίνει κανένα δικαίωμα να ειρωνεύεσαι όποιον έχει άποψη διαφορετική από τη δική σου. Ήδη σε άλλο θέμα ήρθες σε αντιπαράθεση με άλλους χρήστες και εδώ τώρα σχολιάζεις δηκτικά έναν άνθρωπο που στην τελική το μόνο που έκανε ήταν να καταθέσει τη δική του εμπειρία. Μπορεί πραγματικά να έχεις εσύ δίκιο κι αυτός άδικο όμως καλό θα ήταν να είσαι λιγότερο επιθετικός. Όλα αυτά τα λέω φιλικά. Αν παρέξηγησα το ύφος σου ζητώ συγνώμη...

ΥΓ. Στις υποειδικότητες της Παθολογίας στο άλλο θέμα καλό είναι να αφαιρεθεί η Ηπατολογία. Πλέον έχω την εντύπωση ότι οι περισσότεροι ηπατολόγοι είναι και γαστρεντερολόγοι...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

H απάντηση δόθηκε ήδη απ'τον lefkander και μου ήρθε κι από ένα άλλο μέλος (ως επιβεβαίωση) με PM. Αν όντως η παραπάνω πληροφορία είναι αληθινή τότε απλά οφείλουμε να το λάβουμε υπόψην.

Sovereign και Maedhros, καταλαβαίνω απόλυτα τις ανησυχίες σας αλλά σκεφτείτε το λίγο ρεαλιστικά. Είναι δυνατόν να έχει αντιστραφεί η διαδικασία και να μην το είχαμε πάρει χαμπάρι; Είναι δυνατόν να κάνουν οι ΚΛΙΝΙΚΕΣ αιτήσεις (και μάλιστα 3) στους ιατρούς ενός φροντιστηρίου εξωτερικού; Είναι δυνατόν στη Βρετανία-Σουηδία να μην έχουμε ακούσει κάτι αντίστοιχο και να το ακούμε εδώ;

Παρακολουθώ την Ärzteblatt εδώ και ένα χρόνο περίπου και ποτέ δεν είδα μια τόσο μαζική ανάγκη (άνοιγμα) θέσεων στη Βρέμη. Αν αυτό το δείτε σε συνάρτηση με το γεγονός ότι η υγεία στη Γερμανία είναι αρμοδιότητα των Länder και όχι της ομοσπονδιακής εξουσίας το όλο θέμα μου μυρίζει, αν όχι βρωμάει.

Εντάξει, δε λέω πως όλες οι θέσεις προκηρύσσονται στην ÄB αλλά αν είχε γίνει μια τόσο τρομακτικά θετική αλλαγή στη Γερμανία με ανάγκη για ιατρούς θα το είχαμε μάθει όλοι. Τέλος, 5-10 Μαρτίου (μόλις πριν 2 βδομάδες) ήμουν στο Μόναχο Βαυαρίας που πήγα να δω μια κολλητή μου και φυσικά εκμεταλλεύτηκα την ευκαιρία να ρωτήσω τί γίνεται. Και εννοείται δεν πήρα τα καλύτερα νέα. ΠΡΟΣΟΧΗ, δεν είπα πως δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα, αλλά καλό θα ήταν- πριν κάποιος τραβηχτεί στη Γερμανία για φροντιστήρια πιστεύοντας ότι σίγουρα θα μπει- να διασταυρώσει και μάλιστα να δει τί επαφές έχει με τον καθηγητή υπεύθυνο της θέσης που ανοίγει.

Μολαταύτα λυπάμαι και ζητώ συγγνώμη αν το ύφος μου τελευταία ερέθισε κάποιους. Είναι αλήθεια ότι νιώθω σίγουρος για κάποια πράγματα που λέω αλλά σας τ'ορκίζομαι, μιλάω όταν έχω τεκμήρια κι άλλο τόσο παύομαι όταν αυτά δεν τα έχω. Προς Θεού δεν είμαι αλάνθαστος αλλά να είστε σίγουροι πως κάνω ικανή προσπάθεια αυτά που γράφω να είναι ακριβείας (πχ. το θέμα με τη Νευροχειρουργική και τους Υπερήχους)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Sovereign και Maedhros, καταλαβαίνω απόλυτα τις ανησυχίες σας αλλά σκεφτείτε το λίγο ρεαλιστικά.

Δεν ανησυχώ καθόλου και ουδέποτε ασχολήθηκε με Γερμανία. Επειδή όμως τουλάχιστον 3 γνωστοί μου ξεκίνησαν εκεί τον τελευταίο χρόνο με τρόπο πολύ πιο ανώδυνο από αυτόν της Αγγλίας, νομίζω ότι δεν είναι απλά μάρκετινγκ αυτό που λέει ο φροντιστής.

Αυτό ισχύει για οποιαδήποτε χώρα του κόσμου: To ότι εμείς δεν καταφέραμε να βρούμε κάτι δε σημαίνει ότι το ίδιο θα συμβεί και για όλους τους άλλους. Όπως και το αντίστροφο. To ότι ακούμε να μην βρίσκουν άλλοι δεν σημαίνει ότι θα έχουμε την ίδια τύχη κι εμείς.

Ένα τελευταίο παράδειγμα; Ακούγεται από παντού ότι η Ελβετία παίρνει πολύ δύσκολα ειδικευόμενους, ακόμα και γνωστό να έχεις. Το σέβομαι, το πιστεύω, το διαπίστωσα, αλλά έχω και 5 παραδείγματα συναδέλφων που πήγαν τον τελευταίο χρόνο. Μάλιστα οι τρεις βρήκαν μέσα σε μία εβδομάδα και χωρίς κανένα γνωστό, για Ψυχιατρική και Παθολογία.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σωστός. Αλλά για να βγάλουμε άκρη δεν μπορεί ο καθένας να φέρνει τη γνώμη του μιας που εσύ μπορεί να γνωρίζεις 5 θετικά παραδείγματα και να λες ότι είναι ρόδινα, κι εγώ 5 αρνητικά και να να λεω άφησέ το.

Το ζήτημα είναι να μπορούμε να βγάζουμε μια γενική εικόνα από την κατάσταση που επικρατεί και το κλάσμα προσφοράς/ζήτησης των ιατρών. Πριν 3 χρόνια το άκουσα από πρώτο χέρι σε σεμινάριο στο ESC του Charite' στο Βερολίνο που λέγαν οι καθηγητές- σε κοινό γερμανών και ευρωπαίων- πως να χτυπήσουν θέσεις στο εξωτερικό, κυρίως Βρετανία ή Σουηδία.

Το ότι η Γερμανία έχει υπερπροσφορά ιατρών είναι γνωστό. Στοιχειώδη γερμανικά κάποιος να ξέρει και να διαβάζει θέματα υγείας από online ενημερωτικά sites του τομέα φτάνει σ'αυτό το συμπέρασμα.

Αντίθετα η Σουηδία και η Βρετανία ακόμα- και δεν ξέρω για ΠΟΣΟ ακόμα- χτυπιούνται. Απλά κι αντικειμενικά πραγματάκια. Χωρίς να φέρνω παραδείγματα του στυλ: κι όμως ο γνωστός μου είχε ένα γνωστό που... κτλ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Όσο γι'αυτό που λες για την Ελβετία ισχύει όσο ισχύει και η συζήτηση που κάναμε για ΗΠΑ- δες για του λόγου το αληθές κι αυτά που είπε ο usmeds επί της ουσίας. Όποιος θέλει κάπου να πάει πηγαίνει εν τέλει αν το προσπαθήσει και το ζητάει πραγματικά. Σ'αυτό δεν τίθεται αμφιβολία.

Αλλά επειδή αυτά τα κριτήρια δεν είναι αντικειμενικά, το μόνο που μπορούμε με σιγουριά να λέμε είναι:

-προσφορά/ζήτηση

δηλαδή γενική κατάσταση της χώρας στο θέμα υγείας και προσωπικού

-κριτήρια πρόσληψης

δηλαδή τί παίζει ρόλο στην τελική επιλογή του υποψηφίου

Και στα δυο τα παραπάνω η Γερμανία πάσχει, τώρα αν άλλαξε κάτι τις τελευταίες μέρες δεν ξέρω. Πάντως στο Μόναχο που μίλησα με Έλληνες ειδικευόμενους (που όμως είχαν τελειώσει εκεί προπτυχιακά!!) τα πράγματα δεν ήταν και πολύ καλά. Κι αυτοί είχαν σίγουρη τη θέση τους, δε θα μου λέγαν χαζά, ίσα ίσα παρέα ψάχνανε.

Τροποποιήθηκε από Prof.Wizard
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Επειδή είμαι Γερμανία, να ενημερώσω ότι η κατασταση έχει ως εξής:

Πριν καμιά πενταετία υπήρχε πληθώρα ιατρών. Τα τελευταία δυο τρία χρόνια άρχισαν δειλά κάτι ειδήσεις ότι η κατάσταση πάει να αλλάξει και πολλοί νέοι δε θέλουν να γίνουν ιατροί ή γίνονατι και δουλεύουν αλλού (πχ Φαρμακοβιομηχανία) γιατί οι συνθήκες είνια άσχημες (πολλές ώρες, λίγα λεφτά). Οι ειδήσεις αυτές ποτέ δεν επιβεβαιώθηκαν ως τάση. Εν τω μετάξύ οι συνθήκες έγιναν ακόμα χειρότερες, ειδικά στον οικονομικό τομέα. Κόβουν λεφτα απο δω και κει και καταληγεις να δουλευεις για τις ασφαλειες. Φετος κοψαν σε πολλες πανεπιστημιακες κλινικες τα λεφτα της αδειας και το δωρο Χριστουγεννων. Εγιναν απεργιες σε ελληνικο στιλ, κατεβηκαν χιλιαδες ιατροι με τις ποδιες στο δρομο, πρωτσακουστο για Γερμανια. Τελικα δεν καταφεραν τιποτα, τα λεφτα κοπηκαν, οι ωρες εργασιες αυξηθηκαν και στα συμβολαια και γενικα δικαιωματα εργαζομενου που αγωνιδστηκαν δεκαετιες να τα αποκτησουν τα κοψαν σε ενα χρονο. Παρα ομως τα λιγα λεφτα και τις πολλες ωρες στα καλα νοσοκομεια και ειδικα στα πανεπιστημιακα για να βρεις θέση ανταγωνιζεσαι με ουρα αλλων που κανουν αιτηση. Εκει που ισως βρισκει κανεις ειναι σε περιφεριακα αγνωστα νοσοκομεια και σε ειδικοτητες οπως κατα καιρους αναισθησιλογια και γενικη χειρουργικη. Αλλα αν ειναι να μεινεις χρονια γερμανια σε νοσοκομεια που δεν τα ξερει ουτε η μανα τους (αυτο δε σημαινει οτι ειναι ποιοτικα ασχημα, ενα αλφα επιπεδο υπαρχει παντου) δεν ξερω αν αξιζει. Παντως πολλοι γερμανοι φευγουν αγγλια, ελβετια, αμερικη και γενικα οπου βρουν παραπανω φραγκα.

Γενικα ειναι δυσκολο να βρεις μια καλη θεση με την εννοια σε φημισμενο πανεπιστημιακο κεντρο. Και αν δεν πας σε τετοιο, τοτε κατ την γνωμη μου δεν αξιζει τον κόπο και τους μιζερους μισθους τους (ο μισθος δεν ειναι κακος, αλλα τρωει τοσα η εφορια, που δεν παιρνεις πολυ περισσοτερα καθαρα απο καποιν στην ελλαδα που κανει 8 εφημεριες).

Δε θελω να αποθαρρυνω κανενα, αλλα ψαξτε το και σκεφτειτε το καλα. Αλλωστε οτιδηποτε ξενο δεν ειναι απαραιτητα καλυτερο. Πατε γερμανια μονο αν βρειτε κατι καλυτερο απο ελλαδα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σήμερα είχε στο Goethe Institut μια ενδιαφέρουσα διάλεξη για το θέμα. Θα επανέλθω με έντυπο υλικό...

Βέβαια η κοπέλα δεν τα παρουσίαζε και τόσο μαύρα κι άραχνα... Χμμμ λες να'ψαχναν για γιατρούς μαθητές στα γερμανικά τμήματα ενηλίκων; :P:P:P

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σήμερα είχε στο Goethe Institut μια ενδιαφέρουσα διάλεξη για το θέμα. Θα επανέλθω με έντυπο υλικό...

1.-2. April 2005

Deutsche Hochschulmesse

Öffnungszeiten: Fr. 13:00- 20, Sa 10:00 - 20:00

Studieren und Forschen in Deutschland

Acht staatliche Universitäten und Technische Hochschulen aus ganz Deutschland präsentieren sich in diesem Jahr auf der deutschen Hochschulmesse im Goethe Institut Athen (u.a. Aachen, Bayreuth, Karlsruhe, Hohenheim, Bochum, Dortmund, München). Sie informieren über ihr Angebot an grundständigen Studienmöglichkeiten und speziell an Aufbaustudiengängen und PhD- Programmen.

Σ'αυτό δεν ήσουν; Είχε και για ιατρικές ειδικότητες; Περίεργο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 weeks later...
ξερω γερμανικα ,εχω επαφες με Γερμανια κ γνωριζω πως πρεπει να ξερεις καλα!

 

 

 

 

Για να κάνεις ειδικότητα στη Γερμανία και ανεξάρτητα από την ειδικότητα η οποία σ' ενδιαφέρει πρέπει να έχεις περατώσει τις σπουδές σου στην Ελλάδα ή σε κάποια άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να έχεις δηλαδή την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος. Το πτυχίο σου θα το καταθέσεις στην Υπηρεσία Υγείας του ομόσπονδου κρατιδίου το οποίο σ' ενδιαφέρει (Landesgesundheitsbehoerde) μαζί με ένα αποδεικτικό υπηκοότητας (κατά κανόνα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης).

Μετά πρέπει να εγγραφείς στον τοπικό Ιατρικό Σύλλογο επιδεικνύοντας την γερμανική σου πλέον άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος (Approbation).

Για να αρχίσεις ειδικότητα : πρέπει να μιλήσεις με ένα νοσοκομείο του κρατιδίου το οποίο σ' ενδιαφέρει και να καταθέσεις αντίγραφο της γερμανικής άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος (Approbation) καθώς και ένα βιογραφικό σημέιωμα. Κατόπιν χρειάζεσαι

Καλές γνώσεις της γερμανικής. Αρκούν οι γνώσεις C1 (Mittelstufe 3).

 

Αυτά.

ένα τσιτάτο από την δήλωση του προέδρου του ομοσπονδιακού ιατρικού συλλόγου της Γερμανίας Prof. Dr. Jörg-Dietrich Hoppe από 26.04.2005

"... Η έλλειψη καινούργιου 'αίματος' στην ιατρική περίθαλψη είναι κατά πολύ πιο δραματική από αυτή την οποία οι πολιτικοί και τα ταμεία υγείας ήταν διατεθιμένοι να παραδεχθούν μέχρι τώρα. Γι' αυτό το λόγο έφτασε η ώρα να αφιερώσει η κυβέρνηση περισσότερη προσοχή στο πρόβλημα."

Η υπάρχουσα έλλειψη γιατρών επιτείνεται και από την δημογραφική σύνθεση του ιατρικού σώματος. Μέχρι το 2011 θα συναξιοδοτηθούν 17.000 γιατροί. Και οι νέοι γιατροί δεν ενδιαφέρονται να εξασκήσουν το επάγγελμα στα νοσοκομεία ή σε ιατρεία. Τους τραβάει η έρευνα και οι υψηλότεροι μισθοί της ιδιωτικής οικονομίας. Αλλά 3.000 ευρώ ως πρώτος μισθός του ιατρού σε νοσοκομείο δεν είναι βέβαια ευκαταφρόνητος.

 

Γειά σας

Τροποποιήθηκε από Comfortably Numb
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Να προσθεσω κι εγω οτι τρεις Ελληνες πρωην συμφοιτητες μου αυτη τη στιγμη ειδικευονται στη Γερμανια, και μαλιστα σε ειδικοτητες για τις οποιες θα επρεπε να περιμενουν τουλαχιστον 4 χρονια στην Ελλαδα. Επισης, οι 2 εξ αυτων δεν εχουν περασει δικατσα. :rolleyes:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Επισης,  οι 2 εξ αυτων δεν εχουν περασει δικατσα. :rolleyes:

Μόλις τελειώσουν το artz im praktikum και περάσουν τις εξετάσεις για να συνεχίσουν στην ειδικότητα,τότε θα τους παραδεχτώ και ας τελείωσαν και στην Σουαζηλάνδη!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup Ο ενας το εχει περασει ηδη. Κανει οφθαλμολογια σε μια απο τις μεγαλυτερες πολεις της πρωην Δ. Γερμανιας.

Γενικα, οποιος ενδιαφερεται να φυγει για ειδικοτητα στο εξωτερικο, το χειροτερο που εχει να κανει ειναι να καθεται στ'αυγα του και να φανταζεται το ποσο δυσκολο ειναι να βρει θεση. Αμα σε δει ο διευθυντης της κλινικης και σε παει σαν ατομο και αν δειξεις καλα στοιχεια στη δοκιμαστικη περιοδο, τοτε πιστευω οτι θεση θα βρεις. Απ'οπου κι αν εισαι και οπου κι αν εχεις τελειωσει.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup Ο ενας το εχει περασει ηδη. Κανει οφθαλμολογια σε μια απο τις μεγαλυτερες πολεις της πρωην Δ. Γερμανιας.

Γενικα, οποιος ενδιαφερεται να φυγει για ειδικοτητα στο εξωτερικο, το χειροτερο που εχει να κανει ειναι να καθεται στ'αυγα του και να φανταζεται το ποσο δυσκολο ειναι να βρει θεση. Αμα σε δει ο διευθυντης της κλινικης και σε παει σαν ατομο και αν δειξεις καλα στοιχεια στη δοκιμαστικη περιοδο, τοτε πιστευω οτι θεση θα βρεις. Απ'οπου κι αν εισαι και οπου κι αν εχεις τελειωσει.

Μπράβο του!

Όποιος αγωνίζεται τα καταφέρνει!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.