Jump to content

ΣΥΓΝΩΜΗ,ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ


ΕΥΑ.16

Recommended Posts

Γεία σας είμαι καινούρια στο φορουμ σας,και ζητω τη βοήθεια σας.Ξέρω ότι δεν έπρεπε να ανοίξω εδώ αυτό το ποστ αλλά δεν ήξερα που αλλού να ανοίξω αυτο το θέμα.Είμαι μαθήτρια λυκείου και θέλω διακάως να πάω Ιατρική,υπάρχουν όμως πολλα προβλήματα που προκύπτουν και θα ήθελα τη βοήθεια σας ,η οποία θα μου φανεί πολύτιμη.Είμαι απελπισμένη γιατί βλέπω πολλά εμπόδια στο όνειρο μου να γίνω γιατρός κι αυτο με ΄θλίβει αφάνταστα.Σας ζητώ αρχικά να βάλετε το θέμα που άνοιξα εκέι που πρέπει και σας ζητω και πάλι συγνωμη γι'αυτο.Υστερα όποιος έχει τον χρόνο και την διάθεση να με βοηθήσει,θα του ήμουν ευγνώμων.

Ευχαριστώ και πάλι

ΕΥΑ.16

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • Απαντήσεις 151
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Είμαι μαθήτρια λυκείου και θέλω διακάως να πάω Ιατρική,υπάρχουν όμως πολλα προβλήματα που προκύπτουν και θα ήθελα τη βοήθεια σας ,η οποία θα μου φανεί πολύτιμη.Είμαι απελπισμένη γιατί βλέπω πολλά εμπόδια στο όνειρο μου να γίνω γιατρός κι αυτο με ΄θλίβει αφάνταστα.

Αν θέλεις μπορείς να μας εξηγήσεις τα προβλήματα στα οποία αναφέρεσαι. emconfused Έτσι ίσως κι εμείς σου δώσουμε ένα χεράκι βοηθείας! Πάντως, ανεξαρτήτως όλων, το συναίσθημα της απελπισίας δε νομίζω ότι χωράει κάπου εδώ...! ;)

Υστερα όποιος έχει τον χρόνο και την διάθεση να με βοηθήσει,θα του ήμουν ευγνώμων.

Διάθεση υπάρχει, οπότε θα βρεθεί και ο χρόνος... Κατανόηση του προβλήματος δεν υπάρχει προς το παρόν... ;)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

λοιπόν,μέχρι την 2α γυμνασιου ήμουν σίγουρη πως θα πήγαινα θεωρητικη κατεύθυνση επειδή όπως έλεγα ήμουν σκραπας στα μαθηματικα.Ολα τα χρονια όμως όλα τα επαγγέλματα που διάλεγα κατά καιρους περιστρέφοταν γύρω απ την ιατρικη.αρχικα παιδιατρος(είχα παντα μια αγαπη για τα μικρα παιδακια),μικροβιλογος,μετά γυναικολογός(όταν ήμουν 13)αργοτερα ψυχολογος...οι γονείς μου όμως με πλάγιο τρόπο μου έλεγαν πώς το καλύτερο επάγγελμα είναι η δασκαλα και έτσι με κατεύθυναν προς τα εκεί!Οταν όμως συνειδητοποίησα πραγματικα τι θέλω και αυτο έγινε περυσι,είπα ότι μόλις αρχίσει η α λυκειου θα τα δώσω όλα για όλα για να τα καταφέρω!Ξεκίνησα με τις καλύτερες προθέσεις αλλα πολλοί είναι εκείνοι(τωρα πλεον οχι η οικογενεια μου,γιατι καταλαβαν οτι το θελω πραγματικα και είναι μαζι μου!)που με αποθαρρυνουν και με απογοητευουν με αυτα που μου λενε!απο την αλλη ειναι και το θεμα των μαθηματων,γιατι είχα καποια κενα,τα οποια όμως τα έχω καλύψει(σε μεγαλο βαθμο)και πλέον αναταπεξέρχομαι καταλληλα σε όλα τα μαθηματα που απαιτει η θετικη κατευθυνση πλην όμως της φυσικης!ακομα,έχω και το πρόβλημα της (μελλοντικα)δουλειας που μου λενε όλοι τα θα βγαλω τα πρώτα

μου χρήματα στα 30 και οτι θα χασω τη ζωη μου κτλ.

για να σας ξεκαθαρίσω τη δικη μου θέση:δεν φοβαμαι τα αίματα κτλ,δεν με νοιαζουν τα χρηματα(αν και δεν προερχομαι απο πλουσια οικογενεια)θέλω διακαως την ιατρικη και ψαχνω βοηθεια!

υ.γ να σας πω οτι μένω στη λαρισα που έχει ιατρικη σχολη!και θελω να φοιτησω εδω αν περασω(για οικονομικους λογους)αλλα και να περασω σε αλλη πολη π.χ. γιαννενα μπορω να έρθω λαρισα αφου είμαστε πολυτεκνοι και εχω αυτο τ δικαιωμα(αυτα ειναι τα ευχαριστα!)

χρειαζομαι επειγόντως τη βοηθεια και τις συμβουλες σας!

ευχαριστω εκ των προτερων!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Κυνήγα το όνειρό σου (όποιο και να είναι αυτό)

Τα προβλήματα είναι πολλά, αλλά υπάρχουν στιγμές που αξίζουν τα πάντα στην ιατρική!

(ΥΓ:ποτέ δεν ήθελα να γίνω γιατρός, έγινε εντελώς τυχαία όσο τρελό και να ακούγεται, στην πορεία όμως το αγάπησα και δεν ξέρω αν θα μπορούσα να κάνω κάτι άλλο τώρα)

Κάνε την προσπάθειά σου!

Καλή τύχη!!!!!!!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

(ΥΓ:ποτέ δεν ήθελα να γίνω γιατρός, έγινε εντελώς τυχαία όσο τρελό και να ακούγεται, στην πορεία όμως το αγάπησα και δεν ξέρω αν θα μπορούσα να κάνω κάτι άλλο τώρα)

ΕΕΕΕ οχι και αυτό ΘΕΕ μου!!

Εντάξει το ακούσαμε και αυτό!! Εγώ δεν ήθελαα να γίνωωω....ΑΛΛΑ εντελώς τυχαίααα.

Τι εντελώς τυχαία ρε depy τωρα θα μας τρελανεις τελείως? Δηλ. εντελώς τυχαια έβαλα πρώτη επιλογή την Ιατρική και μετά αχχχ εκανα λαθος, αλλα δεν πειράζει...καλα είναι και εδώ!!

Λέμε εντελώς τυχαια χτύπησα, δηλ. δεν το περίμενα.

Λέμε εντελως τυχαία σε είδα στο δρόμο, δηλ. δεν ειχαμε κανονισει συναντηση.

Λέμε εντελως τυχαία κερδισα το λαχείο, δηλ. ειχα τυχη.

ή τυχαια γνωριστήκαμε κ.α.

Και φυσικα εάν δεν ήσουν ιατρικη επειδη φανταζομαι οτι εισαι καλη μαθητρια....εεε θα ήσουν π.χ Πολυτεχνειο.

Οσο για τη κοπελα, την Ευα, θα της προτεινα να περιμένει ακομα δυο χρόνια, δεν χρειάζεται να αγχώνεται απο τώρα!!

Και όλοι στην ηλικία της πανω-κάτω το ιδιο αγχος είχαμε. Δεν χρειάζεται να βιαζεται.

Πολυ πιεσμένη ειναι η σημερινη νεολαια, έτσι μου φαινεται!!

Ολα θα παρουν το δρόμο τους!!

Υ.Γ Μην ακουσω κανέναν να λεει, "εγώ απο τα δύο μου, ηξερα οτι θα πηγαινα ιατρική" γιατί, τότε θα ζητήσω να με βοηθήσει η Ευα!!

Τροποποιήθηκε από dikaios
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η αλήθεια είναι ότι θα βγάλεις τα πρώτα σου χρήματα στα 24 (με το που τελειώνεις τη σχολή μπορεί να κάνεις αγροτικό ή να πας στο εξωτερικό πχ). Δεν είναι και πολλά βέβαια :(

Αν θες πραγματικά να κάνεις Ιατρική, τα δικά μας σχόλια μάλλον περιττεύουν. Η Φυσική και τα Μαθηματικά πολύ λίγο θα σου χρειαστούν - αλλά θα πρέπει να σου αρέσει (πολύ) το πολύ διάβασμα, γιατί απ'αυτό έχει άφθονο.

Η Λάρισα δεν έχει ιδιαίτερα ψηλή βάση σε σχέση με τις υπόλοιπες ιατρικές (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα είναι νομίζω οι υψηλότερες).

Μπορείς να διαβάσεις τα διάφορα θέματα στο Forum για ειδικότητα στο εξωτερικό ή εσωτερικό ή εργασία νέων γιατρών για να πάρεις μια ιδέα για το μέλλον. Αν θες να κάνεις ειδικότητα στην Ελλάδα, η αναμονή είναι σημαντική. Αν θες να κάνεις ειδικότητα στο εξωτερικό, σκέψου μήπως φύγεις από τώρα για να σπουδάσεις και ιατρική εκεί (είναι μάλλον πιο εύκολα έτσι).

ΥΓ: Το "συγγνώμη" περιέχει 2 "γ", και για να πιάσεις οποιαδήποτε Ιατρική στην Ελλάδα πρέπει η ορθογραφία σου να είναι άριστη =)

ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑ!!!

Τροποποιήθηκε από Λύκος
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

κυνηγησε αυτο που σαρεσει να κανεις

το αν βεβαια καποιος στα 16 του ξερει τι ακριβως ειναι αυτο που θελει να κανει για τα υπολοιπα 50-60-70-+++++ χρονια της ζωης του ειναι αλλο θεμα

το οτι εχει διαβασμα,εχει

το οτι σε σχεση με αλλα επαγγελματα θα αργησεις να ορθοποδησεις οικονομικα,τουλαχιστον απο αυτο που θα σπουδασεις και οχι απο αλλες ασχετες δουλειες,θα αργησεις

το οτι θα υπαρξουνε φορες που θα σπασουνε τα νευρα σου και θα εχεις δευτερες σκεψεις,θα υπαρξουν(αλλα και στους υπολοιπους τομειες λιγο πολυ το ιδιο δεν συμβαινει?)

οσο για το οτι στα 24 θα βγαλεις τα πρωτα σου λεφτα,σηκωνει κουβεντα,αλλα ας μην το αναλυσουμε εδω.υπαρχει και παντα η επιλογη να δουλεψεις,εστω μερικη απασχοληση ως φοιτητρια,αν υπαρχει μεγαλη αναγκη

γενικα,προχωρα το ,αν πιστευεις πως σε γεμιζει κατι τετοιο

φιλικα

γιαννης

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας!αλλα μπορει καποιος να μου πει τα εξης:α)συμβουλες για να περασω β)συμβουλες αφου περασω γ)θα βρω δουλεια? δ)ποση είναι η μεση αναμονη? ε)ποιες ειδικοτητες εχουν τη μεγιστη αναμονη? ε)μπορει ενας γιατρος να καταφερει να διοριστει σε νοσοκομειο(π.χ μπορω να διοριστω στο Π.Ν της πολης μου )αφου τελειωσω την ειδικοτητα σε εκεινο τ νοσοκομειο γινεται να με διορισουν εκει μολις τελειωσω??

καθε συμβουλη ευπροσδεκτη

και παλι ευχαριστω!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

βαλε και ενα μαμα στο τελος και πας κατευθειαν για διαφημιστικο της νουτελα...

α)μελετη συστηματικη,υπομονη,λιγο τυχη και κρατα παντα ενα κομματι και για τον εαυτο σου

β)απολαυσε την επιτυχια σου,κοινωνικοποιησου,βγες,δες,ξενυχτα,διασκεδασε και μετα το συζηταμε

γ)ως γιατρος?μαλλον ναι.ως κατι αλλο?σιγουρα

δ)αρκετη,χρονια

ε)αν δεν κανω λαθος,οφθαλμολογια,δερματολογια,ενδοκρινολογια και παθολογια,ισως παιδιατρικη.βεβαια,μην νομιζεις πως και οι αλλες ειναι καλυτερα...

στ)μπορει,αρκει πρωτα να προκηρυχθει θεση για την συγκεκριμενη ειδικοτητα στο συγκεκριμενο νοσοκομειο και θα ελεγα να βαλεις και ενα καλο βυσματακι νανεβασεις τις πιθανοτητες

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

α) σωστό διάβασμα (όχι μόνο διάβασμα, όχι παπαγαλία με λίγα λόγια)

β) παρομοίως αλλά και να περάσεις τέλεια στα φοιτητικά σου χρόνια, δεν ξαναγυρίζουν :)

γ) τα απάντησαν λίγο πιο πάνω

δ) άγνωστο πόσο θα είναι σε 8 χρόνια από τώρα, ίσως και να έχει αλλάξει το σύστημα εισαγωγής στην ειδικότητα, μπορείς φυσικά να δοκιμάσεις την τύχη σου στο εξωτερικό

ε) μπορείς αλλά είναι πολύ νωρίς να σκέφτεσαι από τώρα αυτό το ενδεχόμενο

για δ,ε νομίζω είναι πολύ νωρίς να τα συζητάς από τώρα.

Good luck :)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

και παλι ευχαριστω!ξενε οταν λες βυσματακι τι εννοεις δεν καταλαβα!θελω να ρωτησω ακομα το εξης:ολοι μου λενε να παω θεωρητηκη:δασκαλιτσα(χαρακτηριστικα) και να εχω μια ησυχη ζωη!εγω ομως δεν το θελω!απο την αλλη σκεφτομαι οτι ισως εκεινοι που μου το λενε (ειναι μεγαλυτεροι απο μενα κατα 20 ετιες)εχουν δικιο επειδη εχουν την πειρα της ζωης.αξιζει να περασω τις δυσκολιες του επαγγελματος?(εγω προσωπικα πιστευω οτι αξιζει και πολυ μαλιστα,αλλα επειδη ως 16χρονη δεν νομιζω να εχω ολοκληρωμενη αποψη των πραγματων)θα ηθελα να ακουσω κι αλλες γνωμες!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το νέο hot topic του greekmeds.

Θα σου πρότεινα να στείλεις π.μ. στο μέλος invitro για να σε ενθαρρύνει και να σου δώσει κατευθύνσεις προς την επιτυχία.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Υπάρχει μια αντιστοιχία - αν πας στο παιδαγωγικό ("θεωρητική δασκαλίτσα") θα μπεις σχετικά εύκολα, θα τελειώσεις σχετικά εύκολα, θα βρεις δουλειά αρκετά εύκολα, και θα δουλεύεις μάλλον ξεκούραστα με αρκετές διακοπές το χρόνο. Βέβαια, οι οικονομικές απολαβές (και κάποιοι θα μπορούσαν να προσθέσουν το κοινωνικό status, την αίσθηση ότι προσφέρεις στο συνάνθρωπο κλπ κλπ) είναι πολύ διαφορετικές από αυτές ενός γιατρού (ειδικευμένου, γιατί είναι αλήθεια ότι στην Ελλάδα η δασκαλίτσα ως τα 35 μάλλον θα βγάζει περισσότερα).

Αν είναι σημαντικό για σένα να βρεις δουλειά στην πόλη σου (και δη στο νοσοκομεί) μετά και θες κάτι σχετικό με ιατρική μάλλον η νοσηλευτική είναι πιο ασφαλής επιλογή. Θεωρώ αδύνατον να διοριστείς στο νοσοκομείο της πόλης σου στην Ελλάδα αμέσως μόλις τελειώσεις ειδικότητα. Βέβαια, και ως δασκάλα δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να διοριστείς ειδικά στη Λάρισα... Ως παιδίατρος/παθολόγος/μικροβιολόγος/ακτινολόγος κλπ μπορείς να δουλέψεις στον ιδιωτικό τομέα εκεί.

Στις συμβουλές θα πρωτοτυπήσω: το "α" καθορίζει μάλλον και τα υπόλοιπα, οπότε αποφάσισε μεταξύ Αγγλίας, Αμερικής, Γαλλίας και Γερμανίας που θες να σπουδάσεις (ανάλογα και τι ξένες γλώσσες ξέρεις) και ψάξτο για εκεί. Εφόσον οι σπουδές στην Ελλάδα δεν εξασφαλίζουν κανένα πλεονέκτημα αν θες να κάνεις ειδικότητα εδώ στη συνέχεια, είναι καλύτερη ιδέα να σπουδάσεις σε μια χώρα όπου κάτι τέτοιο ισχύει και να αποφύγεις μελλοντικές απογοητεύσεις.

Το νέο hot topic του greekmeds.

Θα σου πρότεινα να στείλεις π.μ. στο μέλος invitro για να σε ενθαρρύνει και να σου δώσει κατευθύνσεις προς την επιτυχία.

Σου'χω πει ότι είσαι ΘΕΟΣ;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Γεια σου κορίτσι!

Δεν είμαι πολύ μεγαλύτερή σου και μπορώ να προσφέρω τα εξής σε αυτά που ζητάς :

Για να περάσεις Ελλάδα : Σκεφτόμαστε οτι οι βάσεις δεν είναι ουρανοκατέβατες αλλά καθορίζονται από το σύνολο των μαθητών που δίνουν εκείνη τη χρονιά εξετάσεις. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να γίνουμε οσο πιο καλοί μπορούμε σε όσα μαθήματα εξεταζόμαστε σε σχέση με τους συμμαθητές μας τσεκάροντας τις επιδόσεις μας με αυτών. (κάποτε υπήρχαν και οι Πανελλαδικές στη Β Λυκείου που βοηθούσαν να έχουν μια πιο σφαιρική άποψη οι μαθητές και να μην πετάνε στα ουράνια. Μπορείς να κάνεις προσημειωμένα τα τεστ εκείνα και να βάλεις τους καθηγητές σου να σε διορθώσουν σαν να είναι Πανελλαδικές. Είπαμε οτι είσαι Β Λυκείου σωστα? )

Διαβάζουμε όσο μπορούμε περισσότερο και εξεταζόμαστε όσο πιο συχνά μπορούμε με τεστάκια στο φροντιστήριο. Ανα βδομάδα? Ανα μήνα? Ότι σε βολεύει.

Οι βαθμοί μας για να λέμε οτι είμαστε ρεαλιστές θα πρέπει να είναι άριστοι---> πάνω απο 18 δηλαδή. ===> επιμένω στο να έχεις αντικειμενική εικόνα γιατί αντικειμενικά θα σε διορθώσουν.

(αν θες διευκρινήσεις ρώτα)

Πώς διαλέγουμε ΠΕΔΊΟ: Τα παιδαγωγικά είναι στο 1 πεδίο και η Ιατρική στο 3ο. Είναι δηλαδή τελείιιιιως διαφορετικά. Θα σου πρότεινα να κατασταλάξεις σε πιο πεδίο θες να κινηθείς στο υπόλοιπο της ζωής σου και μετά να επιλέξεις σχολή. Οι επιστήμες Υγείας είναι πολύ ενδιαφέρουσες όλες τους και μοιάζουν. Και οι διατροφολόγοι κάνουν φυσιολογία , και οι φαρμακοποιοί την ίδια με τους ιατρούς μάλιστα! Γενικά όλες οι επιστήμες αυτές έχουν στόχο τον άνθρωπο απο διαφοτερική σκοπιά και πώς βελτιώνουν την υγεία του σε δύσκολες καταστάσεις. Τα παιδαγωγικά αφορούν τα παιδάκια και πώς επικοινωνούμε με αυτά. Από όλο το σύνολο του πληθυσμού οι παιδαγωγοί έχουν σαν στόχο τα παιδάκια και πώς μπορούν αυτά να εξελιχθούν πνευματικά και κοινωνικά. Διαχώρισε αυτές τις έννοιες και θα δεις οτι "η ήρεμη ζωή της δασκάλας "που διατυμπανίζεται δεν είναι και τόσο ήρεμη αν δεν αντέχεις τα παιδάκια παραδείγματος χάριν.

Σημαντική διαφορά μεταξύ αυτών είναι ότι οι επιστήμες Υγείας (όλο το 3ο πεδίο δλδ) είναι επιστημονικό και το 1ο πεδίο με τους δασκάλους είναι κοινωνικό.

Τώρα,το αφού περάσεις θα σου πρότεινα να μην σε απασχολεί άμεσα. Οι λεπτομέρειες σε κάθε σχολή θεωρώ ότι ο καθένας τις βιώνει διαφορετικά και πιο πολύ θα σε μπερδέψουν παρά θα σε βοηθήσουν. Κάποιος ανέφερε οτι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ να διαβάζεις πολύ και εκεί θα σταματήσω και εγώ γιατί δεν έχω προχωρήσει σε παραπάνω στάδιο από αυτό (δλδ ακόμα διαβάζω)

Αυτά μπορώ να προσφέρω. :)

Είναι εύκολο απο το βιολογικό να εργαστείς στο χώρο του νοσοκομείου ή σε ένα εργαστήριο. Δλδ όλα του 3ου πεδίου μπορούν να συνεργαστούν και να έχουν κοινες συνθήκες εργασίας.

Απο δικηγόρος να γίνεις δασκάλα μάλλον δύσκολο.

Αν θες κάτι άλλο, ρώτα.

Φιλικά

Τροποποιήθηκε από Holly
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Να σου δώσω κι εγώ τη συμβουλή μου:

Η ζωή καλώς ή κακώς είναι πεπερασμένη, και εκ των πραγμάτων είναι γεμάτη κακές στιγμές (για τον περισσότερο αν όχι όλο τον κόσμο). Κάπου εκεί ενδιάμεσα υπάρχουν και λιγοστές στιγμές ευτυχίας.

Γιαυτο σε συμβουλεύω να κάνεις κάτι που θα σου εξασφαλίσει ότι αυτή η μίζερη ζωή που είναι πολύ πιθανό να ζεις, να είναι τουλάχιστον άνετη. Άσε τους υψηλούς στόχους για τους άλλους.

Η ζωή είναι ατμός, όλα είναι ατμός, μόνο ο έρωτας μένει και μόνο ο θάνατος είναι σίγουρος. Όλα τα άλλα είναι μπούρδες.

Και μην ακούω ότι σου αρέσει η ιατρική, γιατί και μένα μου αρέσει και μάλιστα πολύ, αλλά θα μ'αρέσε επίσης πολύ και να κάθομαι Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο να τα ξύνω.

Ο ασφαλέστερος τρόπος να δεις τι είναι η ιατρική είναι να δεις πως είναι οι γιατροί που κυκλοφορούν (ανιαροί, βλάκες, αλαζόνες, αμόρφωτοι, λίγο πάνω από τα σκατά δηλαδή).

Σκέψου ότι όσο ασκώ την ιατρική διαπιστώνω ότι για μένα που είμαι αντικειμενικά τέλειος το μόνο μου ελάττωμα έχει καταντήσει να είναι το ότι είμαι γιατρός :)

ΥΓ:Εγώ είμαι σίγουρος ότι τελικά θα την κάνεις τη μαλακία να δηλώσεις ιατρική, απλά στα λέω όλα αυτά για να μην πεις μετά από μερικά χρόνια ότι κανείς δε σε αποθάρρυνε. Πολύ θα χαρώ να μάθω ότι τελικά δεν τη δήλωσες ή ότι τελικά δεν πέρασες. Είναι υπέρ σου.-

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Από ό,τι αντιλαμβάνομαι τα κυριότερα σημεία της ανασφάλειάς σου είναι τα εξής:

A ) Μαθηματικά

Β ) Φυσική

C ) Σχετικά άμεση οικονομική αποκατάσταση

Α ) Τα μαθηματικά είναι το κλειδί κατανόησης της Φυσικής. Ανεξάρτητα με την αντίληψη που έχεις τώρα γι’ αυτά πρέπει να αφοσιωθείς και να προβληματιστείς με φαντασία επάνω στις έννοιες των μαθηματικών…

Σου προτείνω ένα σύγγραμμα που θα σε βοηθήσει πραγματικά να καταλάβεις το νόημα των πραγμάτων σχετικά με τις εξισώσεις που θα συναντήσεις μέχρι την 3ηΛυκείου αλλά και στο πανεπιστήμιο:

“ΟΙ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ – ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΝΩΣΗΣ του SanderBais,2005 εκδόσεις Κάτοπτρο, ISBN:978-960-6717-35-2”

Πιστεύω ότι πρέπει να το διαβάσεις με αφοσίωση και φαντασία…

Β ) Η Φυσική είναι το κλειδί να κατανόησεις την φύση μέσα στην οποία περιέχεται και η ζωή και μέσα σε αυτή και ο άνθρωπος.Ο άνθρωπος πέραν από κοινωνιολογική οντότητα που ίσως την καταλάβεις στα επόμενα χρόνια της ενηλικίωσής σου, οντότητα ως προς την ποικιλία της και την αστάθεια της συμπεριφοράς της , θα πρέπει και να τον κατανοήσεις και ως βιολογική οντότητα έχοντας κατανοήσει την Βιολογία την οποία μπορείς να δεις πλουραλιστικά μέσα από την συνισταμένη των μαθηματικών , της φυσικής , της χημείας και της πληροφορικής…

C ) Η οικονομική αποκατάσταση έχει μια ξεχωριστή αλλά και υποκειμενική στρατηγική βαριάντα αντιμετώπισης που αφορά την λήψη ουσιαστικών αποφάσεων που πηγάζουν από μέσα μας και όχι από το τι μας λέει η εκάστοτε ομήγυρη στην οποία υπάρχουν άτομα που περισσότερο νομίζουν παρά γνωρίζουν και εάν γνωρίζουν κάποια από αυτά έχουν το σύνδρομο του Ηρώδη για τα νέα παιδιά.

Ως εκ τούτου αυτό που σίγουρα πρέπει να κάνεις , είναι αυτό που σου λέει η ψυχή σου..!

Αν θέλεις να πας στην Ιατρική , ποτέ μην χάσεις αυτήν την επιθυμία, διότι αξίζει τον κόπο εφόσον θα γνωρίσεις μέσα από την προσπάθειά σου πάντα , πράγματα τα οποία θα σου φανερώνουν αλήθειες της ζωής και της λειτουργίας της πέρα και πάνω από τα εμπορικά παραμύθια που υπάρχουν γύρω μας…

Η προσωπική μου γνώμη σε σχέση και με το οικονομικό υπόβαθρο της οικογένειάς σου,όσο και να φανεί παράξενο είναι η εξής:

Στο μηχανογραφικό σου δήλωσε μόνο όλες τις Ιατρικές και όλες τις Νοσηλευτικές (ΑΕΙ καιΤΕΙ). Μην σου κακοφανεί αν περάσεις Νοσηλευτική ΤΕΙ. Να πας να γραφτείς και δίνεις τον επόμενο χρόνο πάλι για Ιατρική όντας παράλληλα φοιτήτρια ή δίνεις όταν τελειώσεις με κατατακτήριες. Αυτές οι κινήσεις είναι κινήσεις που θα σου βγάλουν το άγχος για άμεση εργασία στον χώρο της υγείας πάντα και δεδομένου ότι ανέφερες πως δεν κυνηγάς το χρήμα μέσα από την Ιατρική. Αν πάλι περάσεις στην Ιατρική τότε θα αφιερώσεις την αφοσίωσή σου επίσης στην σχολή να τελειώσεις έγκαιρα χωρίς να μπλέξεις πουθενά και μετά θα κάνεις το αγροτικό σου όπως αναφέρθηκε από άλλο post παραπάνω και θα έχεις μισθό.Τώρα όλα τα άλλα θέλουν υπομονή , προσπάθεια και θετική σκέψη δημιουργίας όσο και αν γύρω μας κάποιες φορές όλα μοιάζουν με κόλαση…

Καλό διάβασμα και ακούραστη προσπάθεια..!

Υ.Γ.:Αγγλικά σπουδάζεις, σωστά ;

Τροποποιήθηκε από stafman
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Και μην ακούω ότι σου αρέσει η ιατρική, γιατί και μένα μου αρέσει και μάλιστα πολύ, αλλά θα μ'αρέσε επίσης πολύ και να κάθομαι Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο να τα ξύνω.

Ακτινολογία άνθρωπε! ΛΥΣΗ...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καλό θα ήταν να μην αποθαρρύνουμε κάποιον από τη σκέψη του (ή να τον υπερ ενθαρρύνουμε) αλλά να του παρουσιάζουμε τα δεδομένα και να αποφασίζει μόνος του. :)

Σχόλιο που μάλλον πάει για διαγραφή αλλά κομμάτια να γίνει.

..Νύχτααα

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το νέο hot topic του greekmeds.

Θα σου πρότεινα να στείλεις π.μ. στο μέλος invitro για να σε ενθαρρύνει και να σου δώσει κατευθύνσεις προς την επιτυχία.

Κι επειδή θυμήθηκα πως η invitro μας τελείωσε....απευθύνσου για να σου δώσει κουράγιο στον sleepwalker. Την ίδια απάντηση θα πάρεις και από αυτόν τον τέλειο και μοναδικό ΑΝΘΡΩΠΟ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Και μην ακούω ότι σου αρέσει η ιατρική, γιατί και μένα μου αρέσει και μάλιστα πολύ, αλλά θα μ'αρέσε επίσης πολύ και να κάθομαι Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο να τα ξύνω.

Απλά μια επισήμανση: η μητέρα μου είναι δασκάλα (από το 1980) και ναι, κάθεται 3 μήνες (όχι, δεν τα ξύνει), αλλά τελευταία έχουν αρχίσει να την κουράζουν οι 20 μαθητές της που ουρλιάζουν επειδή έτσι τους αρέσει ή της αντιμιλούν ή πετούν κομματάκια γόμας ο ένας στον άλλο ή ό,τι άλλο ευφάνταστο τους έρθει. Κι όχι, δεν μπορεί να κάνει πολλά γι' αυτό επειδή οι γονείς παρεξηγούνται αν τους κακολογήσεις το παιδί.

Μετρά τα χρόνια για τη σύνταξη όπως οι φαντάροι τις μέρες πριν απολυθούν.

Κάθε επάγγελμα έχει τα κακά του, απλά οι απ' έξω βλέπουν μόνο τα καλά.

Τροποποιήθηκε από Sunny
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σκέψου ότι όσο ασκώ την ιατρική διαπιστώνω ότι για μένα που είμαι αντικειμενικά τέλειος το μόνο μου ελάττωμα έχει καταντήσει να είναι το ότι είμαι γιατρός :)

Ευα αυτό είναι το πιο σοβαρο που πρέπει να σκεφτείς.

Ελαττώματα έχουν πολλοι, ο σλιπ μόνο ένα!!

ΧΑΙ ΧΑΙΙΙΙ

Φιλικα παντα (οι συμβουλες)!!

Τροποποιήθηκε από dikaios
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ευα κανε αυτο που πραγματικα θελεις,οι ανθρωποι εχουν την ταση να αποθαρρυνουν τον αλλο απο το να ακολουθησει αυτο που κανουν και αυτοι.Πολλη μουρμουρα γενικα και κλαψα.οποτε ακου ολες τις αποψεις αλλα να ξερεις οτι περιεχουν μεγαλη δοση υπερβολης συνηθως. Η πλειοψηφια ολων αυτων που θα σου πουν μακρια απο την ιατρικη,αν ξαναρχιζαν απο την αρχη παλι την ιδια ακριβως πορεια θα επελεγαν.Προσεχε λοιπον μην επηρεαστεις απο κανεναν, κανε αυτο που νιωθεις και παρε τις δικες σου αποφασεις.

εγω περασα υπεροχα στα φοιτητικα μου χρονια.το διαβασμα ηταν αρκετο μεν αλλα οχι τοσο ωστε να μην περναω καλα.αλλωστε για να μπεις ιατρικη εχεις συνηθισει το διαβασμα και δεν το θεωρεις κατεργο.ειναι σαν να θες να γινεις ποδοσφαιριστης και να μουρμουρας για το τρεξιμο. Γενικα η διαδρομη για να γινεις γιατρος ειναι υπεροχη ειδικα στις σχολες της περιφερειας οπου μπλεκεις λιγοτερο με το συστημα και τις λαμογιες.

οι αναμονες ειναι ενα προβλημα αλλα δεν ειναι παντα τοσο μεγαλο οσο (θελουμε να) νομιζουμε.δουλεια παντα θα μπορεις να βρεις,εστω και σε κεντρα αισθητικης οι ιδιωτικες κλινικες στην αρχη και μην ξεχνας οτι υπαρχει το αγροτικο.μπορεις απο τα 24-25 να ξεκινησεις να δουλευεις.

κατα τη γνωμη μου ειναι λαθος να προσπαθεις να σκεφτεις απο τωρα τι ειδικοτητα θελεις να κανεις ή αν θα μπορεσεις να δουλεψεις στο νοσοκομειο της Λαρισας.Καθε τι στο καιρο του.Δεν φανταζεσαι πως αλλαζεις αποψεις και χαρακτηρα απο χρονο σε χρονο, ποσο μαλλον απο τα 16 σου στα 26 σου και με 6 ετη σπουδων στην πλατη σου.

Το σημαντικο ειναι τι θελεις να κανεις.Γουσταρεις την ιατρικη?Το χεις που λεμε? Βεβαια ποιος ξερει στα 16 του τι θελει να κανει?σιγουρα ομως δεν ξερει κανεις καλυτερα απο σενα.

Η ιατρικη ειναι ωραια και ενδιαφερουσα.ειναι ομως απαιτητικη και γεματη εννοιες.Αν δεν σε πειραζει να ειναι ετσι η ζωη σου μην σκεφτεσαι ολα τα αλλα περι αναμονων δουλειας κτλ. Αλλωστε οι δυσκολιες ειναι το αλατοπιπερο της ζωης.αλλιως θα ηταν βαρετη αν τα χαμε ολα λυμενα

Οσον αφορα το παιδαγωγικο,ο συμφορουμιτης ΛΥΚΟΣ το διατυπωνει πιο πανω ωραια:

"Υπάρχει μια αντιστοιχία - αν πας στο παιδαγωγικό ("θεωρητική δασκαλίτσα") θα μπεις σχετικά εύκολα, θα τελειώσεις σχετικά εύκολα, θα βρεις δουλειά αρκετά εύκολα, και θα δουλεύεις μάλλον ξεκούραστα με αρκετές διακοπές το χρόνο. Βέβαια, οι οικονομικές απολαβές (και κάποιοι θα μπορούσαν να προσθέσουν το κοινωνικό status, την αίσθηση ότι προσφέρεις στο συνάνθρωπο κλπ κλπ) είναι πολύ διαφορετικές από αυτές ενός γιατρού (ειδικευμένου, γιατί είναι αλήθεια ότι στην Ελλάδα η δασκαλίτσα ως τα 35 μάλλον θα βγάζει περισσότερα)"

στην εφηβεια τα πραγματα παντα τα βλεπεις πιο ειδυλλιακα.να γινεις σημαντικη επιστημων να κανεις πραγματα φοβερα κτλ.και μερικες φορες η προσγειωση στην πραγματικοτητα ειναι αποτομη.οποτε μετα αρχιζει η μιρλα και η μουρμουρα.Να ξερεις οτι δεν ειναι κακο να επιλεξεις κατι πιο ησυχο και πιο ευκολο οπως η "δασκαλιτσα".δεν ειναι καθολου κακο,ειναι απλα ωριμο.Για αυτο και ανθρωποι με πειρα 20ετιων ,οπως λες, συνιστουν κατι τετοιο,γιατι εχουν ζησει τη ζωη και ξερουν.Ομως οπως σου προειπα τι σου ταιριαζει το ξερεις μονο εσυ.

Συμβουλες για να περασεις δεν εχω να σου δωσω ουσιαστικα.Απλα διαβασμα και προσπαθεια.Μην αγχωνεσαι,ολοι σε καποιο μαθημα ειχαν δυσκολιες.στα μαθηματικα που αναφερεις οι γιατροι δυσκολευονται παραδοσιακα.Κανε την προσπαθεια σου εσυ και οτι πετυχεις,τουλαχιστον θα ξερεις οτι εκανες οτι μπορουσες.

Το δυσκολο ερωτημα ειναι γιατι θελεις να γινεις γιατρος ,διακαως οπως λες.Αν αυτο το ερωτημα το απαντησεις ωριμα και τελικα επιλεξεις την ιατρικη για τους σωστους λογους τοτε μονο ευτυχισμενη θα εισαι.Και τα αρνητικα του επαγγελματος θα τα αντιμετωπισεις με ψυχραιμια. Βεβαια μην πιστευεις οτι εμεις που γιναμε,το καναμε για τους σωστους λογους απαραιτητα,ειπαμε δυσκολη περιοδος η εφηβεια για να παιρνεις τετοιες αποφασεις.

αυτα.μην αποθαρρυνεσαι απο κανεναν,ακου σκεψου συζητα με τους δικους σου ανθρωπους και αποφασισε μονη σου.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

κανεις δε μπαινει στην ιατρικη για τους σωστους λογους!!και γονεις γιατρους να εχεις και σε νοσοκομειο να μεγαλωσες που λεει ο λογος δε γινεται να ξερεις τί σημαινει ιατρικη..παντως συνηθως τα ατομα που βαζουν μια σχολη τοσο ψηλα (ή αυτο ή τιποτα) δεν ειναι ευπροσαρμοστα οποτε αν δεν περασουν τους μενει απωθημενο/οπως ενας απωθημενος ερωτας...¨/ και ή συνεχιζουν να το κυνηγανε σε ολη τους τη ζωη (κατατακτηριες,παρεμφερεις σχολες κτλ) ή μιζεριαζουν παρα πολυ στον νεο τομεα που αναγκαζονται εκ των πραγματων να ακολουθησουν.απο αυτη την αποψη θα σου ελεγα να σκυψεις το κεφαλι στα βιβλια και να βαλεις τα δυνατα σου να περασεις...βασικα η αποψη μου ειναι οτι δεν υπαρχουν σωστες και λαθος αποφασεις ουτε "το χω δεν το χω".. δεν κρινομαστε απο τις επιλογες μας οσο απο το ποσο καλα θα τις στηριξουμε στο μελλον. δε θελουμε να σε αποθαρρυνουμε με οσα λεμε περι του οτι η ιατρικη ειναι δυσκολη αλλα να σε κανουμε να αισθανθεις λιγο (γιατι να το συνειδητοποιησεις αποκλειεται) οτι η ιατρικη θα σου επιβαλει εναν τροπο ζωης απαιτητικο.και ισως αναγκαστεις να στερηθεις πολλα σε σχεση με τον αν θα ακολουθουσες καποιο αλλο επαγγελμα. αυτο εξαρταται απο το ποσο ισορροπημενο ατομο εισαι βεβαια...αλλα τί να κανουμε οι περισσοτεροι δεν ειμαστε ισορροπημενοι και ετσι στερουμαστε..¨)μου αρεσε ετσι οπως το θετει ο SleepWalker απλα εγω θα περιοριζομουν να πω οτι ολα ειναι ατμος και οτι το μονο σιγουρο ειναι ο θανατος. αρα απο αυτη την αποψη ισως να αξιζει η ιατρική;)καλη τυχη στη ζωη σου γενικα..

Τροποποιήθηκε από bad_samaritan
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

...θέλω διακάως να πάω Ιατρική...

... εκεινοι που μου το λενε (ειναι μεγαλυτεροι απο μενα κατα 20 ετιες)εχουν δικιο επειδη εχουν την πειρα της ζωης.αξιζει να περασω τις δυσκολιες του επαγγελματος? [bold](εγω προσωπικα πιστευω οτι αξιζει και πολυ μαλιστα,[/bold]αλλα επειδη ως 16χρονη δεν νομιζω να εχω ολοκληρωμενη αποψη των πραγματων)θα ηθελα να ακουσω κι αλλες γνωμες!!!

Γεια σου ρε κουκλιτσα!

Απαντας μονη σου σ΄αυτα που ρωτας, αλλα επειδη εισαι μικρη δεν εχεις την αυτοπεποιθηση να επιβαλλεις στον εαυτο σου την πεποιθηση οτι εχεις δικιο. Οτι εσυ ξερεις καλυτερα απο ολους. Κανεις εδω μεσα δεν ειναι αντικειμενικος, ολοι εχουν τη δικια τους εμπειρια, και οταν μεγαλωσεις θα μαθεις οτι το σωστοτερο ειναι να μην ακους κανενα, οχι επι παντως επιστητου αλλα σε αυτα που θες "διακαως"! Οι μεγαλυτεροι απο σενα ειναι και αυτοι ανθρωποι που εκαναν και συνεχιζουν να κανουν λαθη. Η μεγαλη ηλικια δεν σημαινει παντα και μεγαλη σοφια. Μονη σου ειπες οτι οι γονεις σου καταλαβαν το λαθος τους και τωρα σε στηριζουν. Στην Ιατρικη, θα κανεις αγροτικο, ειδικοτητα και μετα θα βγεις στο επαγγελμα ως ειδικη γιατρος. Τα πρωτα δυο ειναι κρατικοδιαιτα, με "τυχερα" που αν θες τα αναλυουμε. Το τριτο θα το διαλεξεις εσυ. Δεν υπαρχουν επαγγελματα που να ειναι οπως στις ταινιες, πλουσια και ευτυχισμενα.Οταν σαν ειδικη γιατρος πια θα ξεκινησεις να βγαζεις καλα λεφτα, και αφου την θες διακαως, μπορει εσυ να γινεις ετσι. Μετα απο δυσκολιες βεβαια, τις οποιες οπουδηποτε θα βρεις. Αν δεν ησουν σιγουρη θα σου ελεγα να κοιταζες να διαλεξεις ενα επαγγελμα αναλογα με τις δυσκολιες που εσυ θα μπορουσες να ανταπεξελθεις πιο ευκολα. Η Ιατρικη εχει κυριως την αναμονη και την αποκατασταση μετα την ειδικοτητα. Αν ανταπεξελθεις σε αυτα τα δυο κυριοτερα, κατα την γνωμη μου, θα γινεις ευτυχισμενη αφου δεν σε νοιαζει να βγαλεις τα χοντρα λεφτα. Και ειδικα στην επαρχια η αποκατασταση ειναι παντα ευκολοτερη αν θελησεις να ανοιξεις ιδιωτικο ιατρειο.

Ολα αυτα που ακους εδω μεσα ειναι αυτα που συμβαινουν σημερα. Μετα απο τοσα χρονια που θα βγεις στο επαγγελμα καποια πραγματα θα εχουν αλλαξει. Κανεις δεν ξερει προς το καλυτερο η το χειροτερο. Ενα ειναι σιγουρο. Τοσοι γιατροι που μαζευτηκαμε, στα αστικα κεντρα θα πεινασουμε. Θα δουμε...

Καλο κουραγιο ρε συναδελφακι και μην απελπιζεσαι. Θα τη βρεις την ακρη. Η τυχη ειναι παντα με τους τολμηρους. Καν'το και δεν θα το μετανιωσεις.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.