Jump to content

Ποιος φταίει για τις αναμονές


xalia

Recommended Posts

Είχα να μπω από πρώτη Μάρτη και...πέθανα στα γέλια!

Τι χαμός ήταν αυτός πάλι!

Θα κρατήσω από όλους τα

"αγαθά copies κτώνται"

"Τ.Λ."

"Εξετάσεις οδήγησης..."

Όσο παιδικός κι αν φαίνεται ο καβγάς βασίζεται σε ένα υπαρκτό πρόβλημα!

Να επισημάνω μόνο κάτι.

Μπορεί η αναλογία ιατρών ανά κάτοικο να είναισυγκριτικά με άλλες χώρες μεγάλη αλλά να έχετε στο μυαλό σας ότι

η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη στην Ελλάδα δίοτι η πλειοψηφία των ιατρών βρίσκεται στα μεγάλα αστικά κέντρα ενώ στην επαρχία πρέπει να πολλές φορές να διανύσουν 100άδες χιλιόμετρα πρικειμένου να βρουν την κατάλληλη περίθαλψη. (γεγονός που αυξάνει την ανεργία των ιατρών στα αστικά κέντρα)

Ένα δεύτερο στοιχείο που πρεπει να λάβουμε υπόψη είναι ότι μια σχολή δημιουργείται προκειμένου να καλύψει εθνικές ανάγκες.

(γι αυτό άλλωστε και δεν υπάρχουν κρατικές σχολές για ηθοποιούς, μοντέλα κτλ). Ανάλογα με τις ανάγκες πρέπει να υπάρχει και ο προγραμματισμός για τις θέσεις που θα διαθέσει η κάθε σχολή! Οι ιατρικές ανά την Ελλάδα έδιναν ήδη πολλές θέσεις για να απορροφηθούν οι πτυχιούχοι.

Βάλε τα άτομα που έχουν πάρει μετεγγραφή από εξωτερικό, ειδικές κατηγορίες, κατατακτήριες και άτομα που απέκτησαν πτυχία από χώρες του εξωτερικού και φτάνουμε στο σήμερα.

Να σας δώσω ένα ανάλογο!

Έχουμε έναν επαρχιακό δρόμο που καλύπτει τις ανάγκες του χωριού (π.χ. 5 γαϊδούρια και 2 κάρα). Αποφασίζουν να τον κάνουν πλακόστρωτο....οπότε τον επιλέγουν και από τα γύρω χωριά

....μετά αρχίζουν να έρχονται και αυτοκίνητα...

...και τσουπ...να σου και το ΚΤΕΛ!

Ο δρόμος θα φρακάρει!

3 λύσεις υπάρχουν...ή να διευρυνθεί ο δρόμος αν υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια (που μετά από κάποιο σημείο θα φρακάρει και πάλι <δες αττική οδός>)

ή να σταματήσουν να χρησιμοποιούν αυτό το δρόμο τόσοι πολλοί και να προτιμήσουν να κινηθούν από άλλα δίκτυα.

ή τέλος να ελεγθεί η διέλευση των περαστικών από ένα προηγούμενο σημείο ώστε να εξασφαλίζεται η ρυθμική διέλευση των οχημάτων προκειμένου να μην παρατηρείται συνωστισμός.

Με άλλα λόγια

ή δίνονται παραπάνω θέσεις για ειδικότητα

ή οι γιατροί να ψάξουν να βρουν αναγκαστικά την τύχη τους σε άλλα επαγγέλματα

ή να παρθεί μια γενναία απόφαση για δραστική μείωση των θέσεων ιατρικής από τα ελληνικά πανεπιστήμια με ταυτόχρονη αναγνώριση τίτλων του εξωτερικού έστω και σε ίσο ποσοστό με τους απόφοιτους των ελληνικών!

Οι εξετάσεις για ειδικότητα δε θα δώσουν λύση. Απλώς θα δημιουργηθούν λίστες αναμονής επιτυχόντων (δες επιτυχόντες ΑΣΕΠ σε πεδία όπως φιλολογίας, ΤΕΦΑΑ..) Οι μόνοι που επωφελήθηκαν από τις εξετάσεις ήταν οι δάσκαλοι και αυτοί μόνο επειδή διπλασιάστηκαν σχεδόν οι θέσεις των δσκάλων με το θεσμό των ολοήμερων σχολείων! Αν κλείσουν τα ολοήμερα θα πέσει και σε αυτούς μαύρη πείνα! (για να μη θίξω πάλι το θέμα των "προνομιούχων" που θα εξασφαλίσουν με πλάγιο τρόπο την επιτυχία τους στις εξετάσεις)

Για να κλείσω δηλαδή το θέμα....φταίνε σίγουρα οι ΔΟΑΤΑΠάδες αλλά έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης και το κάθε πανεπιστήμιο για των αριθμό των εισαχθέντων που δηλώνει και χρειάζεται αυτή η πολιτική απόφαση ανεξάρητα από το πολιτικό κοστος....αλλά ποιος τολμά να την πάρει...

ΥΓ: άλλωστε κι εγώ στη θέση των νεαρών μαθητών θα ισχυριζόμουν ότι είναι άδικο και μιλάμε εκ του ασφαλούς επειδή καλώς ή κακώς έχουμε ήση καβατζωθεί! Κι όμως η δική μας γενιά δεν πρόκειται να διαπιστώσει ουσιαστική διαφορά καθώς οι λίστες έχουν ήδη γιγαντωθεί κι είναι δύσκολο να υποστούν αποσυμφόρηση! Όμως ειλικρινά δε βλέπω άλλη λύση!

ΥΓ2: Δε θέλω σχόλια για τα γαιδούρια και τα κάρα που χωρούσαν στον επαρχιακό δρόμο! Ένα παράδειγμα είπα να φέρω! Και μην αρχίζετε να ψάχνετε ποιος είναι γαϊδούρι...

ΥΓ3: ....εγώ πιο πολύ προς κάρο φέρνω!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • Απαντήσεις 189
  • Created
  • Last Reply

αντε γιατι ειχα αρχισει να ανησυχώ... ειναι δυνατον να μην υπάρχει ένα τόπικ με ενδιαφέρον;

λοιπόν τα πράγματα είναι ξεκάθαρα:

για την αναμονή ευθύνονται κατά κύριο λόγο ΟΙ ΔΙΚΑΤΣΑΔΕΣ (και κατ επέκταση η κοινωνία και η οικογένεια που θεωρεί ντροπή να μην είναι κανείς γιατρός).

Βέβαια ευθύνονται και ΟΛΕΣ οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, με αποκορύφωμα τη νυν κυβέρνηση, που ευθυνεται γιατι:

α) αντί να δώσει το 90% των θεσεων στους εγχώριους απόφοιτους, αντιθέτως ΧΑΡΙΣΕ την αναγνώριση σε στουρνάρια που πάλευαν 10 και 15 χρόνια.

β) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ σε αυτήν την ποποχώρα (που θα λεγε και η λιλ)

Οι θέσεις για ειδικότητα δεν είναι πρόβλημα. Αντε να χρειάζονται 500 σε όλη την Ελλάδα... Με 7000 γιατρούς στην αναμονή το πρόβλημα δε λύενται. Ειδικά οι χειρουργικές ειδικότητες ειναι γενική διαπίστωση πως είναι ήδη συμφορημένες.

Καλό θα ήταν να ανοίξουν και άλλες, ακόμα και από ιδιωτικά νοσοκομεία αλλά για να ωφελήσει κατι τετοιο προυποθέτει την ύπαρξη ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ εκπαίδευσης ειδικευομένων.

Το πρόβλημα της αναμονής λύνεται πολύ εύκολα. Αλλά το να λυθεί με ταυτόχρονη ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ της εκπαίδευσης, είναι κάτι όχι μόνο δύσκολο αλλά και αδύνατο χωρίς εξετάσεις

ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Όπου κάθε χρόνο θα βγαίνουν λίστες για κάθε ειδικότητα και θα πηγαίνουν οι επιτυχόντες με σειρά κατάταξης ή θα είναι σαν τις πανελλήνιες με μηχανογραφικό, θα δηλώνεις 3-4 ειδικότητες?

Ειλικρινά.....Δεν ειρωνεύομαι απλώς θέλω να δω πως ακριβώς έχεις στο μυαλό σου τις εξετάσεις!

Στους εκπαιδευτικούς για παράδειγμα είναι κάθε χρονιά συγκεκριμένος ο αριθμός των θέσεων που προκυρησονται και κατατάσσονται ανάλογα με την επιτυχία τους σε όλους τους νομούς ενώ για π.χ. αττική δεν υπάρχει καμία θέση (σε προηγούμενο ΑΣΕΠ φίλη μου γυμνάστρια το πιο κοντά που μπορούσε να βρει στην Αθήνα ήταν στο Ρέθυμνο)

Εγώ προτείνω διευρωπαϊκό θεσμό εξετάσεων όπως USMLE (EUMLE δηλαδή..... μπας και έχουν κάποια αξιοπιστία)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

με μηχανογραφικο οπου θα δηλωνεις ειδικοτητα και θεση

πχ δεν ενδιαφερομαι για Πατρα, δεν το δηλωνω δεν πηγαινω... επισης ετσι θα βγουν απο τη μεση και καποιες βυσματικες καταστασεις πχ να πηγαινουν στα κεντρικα πανεπιστημιακα τα βυσματα και στην επαρχια οι παριες (αυτο το ψυχικο δηλαδη που εκανε η καλη μας υπουργος στελνοντας τους ασεπιτες στου διαολου τη μανα και τους απο την λιστα στην αθηνα! αυτο επαθε η φιλη σου!)

ps

το προτυπο των πανελληνιων ειναι μια πολυ καλη βαση πανω στην οποια θα μπορουσε να σχεδιαστει το συτημα "πανελληνιες εξετασεις για την εισαγωγη στην ειδικοτητα"

απο το πως μπαινουν τα θεματα, πως στελνονται στα εξεταστικα κεντρα, πως διασφαλιζεται η ανωνυμια των γραπτων κλπ

η δομη υπαρχει ετοιμη!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

μη με λες "συναδελφο"...δεν εχω τελειωσει ακομα καλε...ειμαι μικλο ....

ΥΓ-το soundtrack του Amores Perros ειναι απλως κορυφαιο! emiloveyou

... το γκαζον!

δεν το τρωμε ολοι, συναδελφε

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

xalia προτεινω να καταργηθουν οι ελληνικες ιατρικες σχολες για μια δεκαετια

να διοργανωσει ο δοαταπ ετησια δημοπρασια για τους αποφοιτους της αλλοδαπης

κ ολοι εμεις οι ενοχλητικοι κομπλεξικοι που ζηταμε εξετασεις

κ αξιοκρατια

να γυρισουμε στις στανες κ τα μαντρυα μας...μπρρρρρρ.

βλαχοντοκ ξερεις κανα καλο βοσκοτοπι για αγελαδες? emcokeemcoldemdrunk

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

SleepWalker

συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Να αγιάσει το στόμα σου( ή μάλλον το χέρι σου). Όταν εγώ είχα ανοίξει ένα τοπικ που γράφτηκαν όλες οι αλήθειες όσο πιο αντικειμενικά γινόταν περί ΔΙΚΑΤΣΑ, βύσματα, βολεμένους κτλ και ενώ δεκάδες συνάδελφοι συμφωνούσαν και υπήρχε μαγάλη συμμετοχή κάποιοι έσπευσαν να το αφαιρέσουν. Προφανώς δεν τους συνέφερε...αλλά έτσι γίνεται πάντα στο Ελλαδιστάν και έτσι θα συνεχιστεί η κατάσταση..Καλό κουράγιο σε όλους τος άξιους συναδέλφους και καλή συνέχεια.

SleepWalker

συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Να αγιάσει το στόμα σου( ή μάλλον το χέρι σου). Όταν εγώ είχα ανοίξει ένα τοπικ που γράφτηκαν όλες οι αλήθειες όσο πιο αντικειμενικά γινόταν περί ΔΙΚΑΤΣΑ, βύσματα, βολεμένους κτλ και ενώ δεκάδες συνάδελφοι συμφωνούσαν και υπήρχε μαγάλη συμμετοχή κάποιοι έσπευσαν να το αφαιρέσουν. Προφανώς δεν τους συνέφερε...αλλά έτσι γίνεται πάντα στο Ελλαδιστάν και έτσι θα συνεχιστεί η κατάσταση..Καλό κουράγιο σε όλους τους άξιους συναδέλφους και καλή συνέχεια.

SleepWalker

συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Να αγιάσει το στόμα σου( ή μάλλον το χέρι σου). Όταν εγώ είχα ανοίξει ένα τοπικ που γράφτηκαν όλες οι αλήθειες όσο πιο αντικειμενικά γινόταν περί ΔΙΚΑΤΣΑ, βύσματα, βολεμένους κτλ και ενώ δεκάδες συνάδελφοι συμφωνούσαν και υπήρχε μαγάλη συμμετοχή κάποιοι έσπευσαν να το αφαιρέσουν. Προφανώς δεν τους συνέφερε...αλλά έτσι γίνεται πάντα στο Ελλαδιστάν και έτσι θα συνεχιστεί η κατάσταση..Καλό κουράγιο σε όλους τους άξιους συναδέλφους και καλή συνέχεια.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μιά απ' τα ίδια !

Λοιπόν δεν χρειάζεται να είναι κάποιος κομπλεξικός για να δεί κάποια πράγματα.

Όντως απ' τους Δικατσάδες δημιουργείται το μεγάλυτερο πρόβλημα αλλά σίγουρα δεν φταίνε μόνο αυτοί για την κατάσταση στον χώρο της Υγείας.

Λύση ?

Ποιά άλλη ?

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Υπάρχει καμμιά καλύτερη ιδέα όταν υπάρχουν λίγες θέσεις και υποψήφιοι που τις υπερκαλύπτουν ?

Όποιος αρνείται να το δεί ή υποστηρίζει κάτι άλλο το κάνει εκ του πονηρού ...

Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν μπορεί να συνεχιστεί η υπάρχουσα κατάσταση !

Το θέμα είναι ότι στην Ελλάδα το περίφημο "πολιτικό' κόστος αναβάλλει την λήψη κρίσιμων αποφάσεων ...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

http://www.greekmeds.gr/forum/index.php?sh...c=14937&hl=

Η Στοματική και Γναθοπροσωπική Χειρουργική είναι η πρώτη ειδικότητα στην Ελλάδα που καθιέρωσε το σύστημα προεπιλογής των ειδικευομένων μέσω ετησίων εξετάσεων.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ε και καλη της ωρα(της αξιοκρατιας)

οπου κ να βρισκεται......

emevlogies απαλο το χωμα που τη σκεπαζει

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αυτή η αξιοκρατία μας έχει φάει στην Ελλάδα.

Στο όνομα της απορρίπτουμε μετά βδελυγμίας κάθε σύστημα αξιολόγησης και κάθε μορφή εξέτασης.

Είναι βλέπετε πιο αξιοκρατικό να μπαίνουμε όλοι στον ίδιο τορβά

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αυτή η αξιοκρατία μας έχει φάει στην Ελλάδα.

Στο όνομα της απορρίπτουμε μετά βδελυγμίας κάθε σύστημα αξιολόγησης και κάθε μορφή εξέτασης.

Είναι βλέπετε πιο αξιοκρατικό να μπαίνουμε όλοι στον ίδιο τορβά

δυστυχώς ετσι ειναι η ελλαδα

βάζει στον ιδιο τσουβάλι τον κορυφαίο της ιατρικής αθηνας(τον οποιο τελικά χαριζει στις ΗΠΑ,αγγλία ή οπου αλλού) με τον τελευταιο πανασχετο που δεν ξερει την τυφλα του

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΣΥΓΝΩΜΗ....ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΩΝ "ΕΙΔΙΚΩΝ" ΙΑΤΡΩΝ; ΝΑΙ Η ΟΧΙ;;;ΝΑΙ Η ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ;;; ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΤΟ ΟΞΥΤΑΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΙΑ!! ΚΑΘΕΝΑΣ ΒΛΕΠΕΙ 2cm ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΤΟΥ.

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΙ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΜΕΙΩΣΗ...ΜΕΙΩΣΗ...ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΑΥΤΩΝ.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΕΡΚΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ...

ΑΠΟΡΩ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ....

ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η "ΠΕΙΝΑ" ΕΧΕΙ ΘΟΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

η αδεκαστος υπουργος του καταλληλοτερου το ειχε πει σαφως

"και τι εγινε αν το 50% μεινουν χωρις ειδικοτητα"

επομενως τα ερωτηματα (δεδομενων των προθεσεων της πολιτειας) ειναι προς το παρον

ποιοι θα ειναι αυτο το 50%

ποιο θα ειναι το ακριβες ποσοστο

(οχι δεν ειμαστε μυωπες :lol: )

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

xalia προτεινω να καταργηθουν οι ελληνικες ιατρικες σχολες για μια δεκαετια

Δε χρειάζεται τόσο 'κακό' μέτρο. Αρκεί μια 'μικρή', σχεδόν τυπική ρύθμιση από το υπουργείο παιδείας του τύπου της ανωτατοποίησης των ΤΕΙ, αλλά αντίστροφα. Δηλαδή αν 'κατωταποιήσει' την ιατρική σε ΤΕΙ Ιατρικής, σιγά μην καταδεχτεί κανείς να την δηλώσει στο μηχανογραφικό του. Θα πάψει η ιατρική να είναι trendy! Θα χάσει το κύρος της ως ΤΕΙ αυτομάτως, με αποτέλεσμα να μειωθεί ο αριθμός των εισακτέων και όλο και λιγότεροι θα φτάνουν στις λίστες! ;)

Πέρα από την πλάκα, όμως, ό, τι και να γίνει στο επίπεδο εισαγωγής στην ιατρική, ήδη μαζευτήκαμε πολλοί. Όσο λιγότεροι και να επιπροστίθενται στη δεξαμενή των γιατρών με όποιο μέτρο εφαρμοστεί/ψηφιστεί στο μέλλον, υπάρχει πρόβλημα. Το συμπεφορημένο παρόν των λιστών αναμονής στοιχειώνει το μέλλον της ιατρικής αγοράς εργασίας...

Μάγκες, την βάψαμε!

ΥΓ. Το reality game του μέλλοντος θα λέγεται 'So you think you can be a doctor'. ...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΣΥΓΝΩΜΗ....ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΩΝ "ΕΙΔΙΚΩΝ" ΙΑΤΡΩΝ; ΝΑΙ Η ΟΧΙ;;;ΝΑΙ Η ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ;;; ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΤΟ ΟΞΥΤΑΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και οξύτατο. Το θέμα είναι ότι ένας ανειδίκευτος γιατρός είναι ένα "τίποτα". Σαν ειδικευμένος, τουλάχιστον, σου δίνονται κάποιες προοπτικές να αναζητήσεις την τύχη σου.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και οξύτατο. Το θέμα είναι ότι ένας ανειδίκευτος γιατρός είναι ένα "τίποτα". Σαν ειδικευμένος, τουλάχιστον, σου δίνονται κάποιες προοπτικές να αναζητήσεις την τύχη σου.

ΕΕ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙ....ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

θα πει πως φταιμε κ εμεις

φταιτε κι εσεις

φταινε κι αλλοι

.....

φταιει κι ο χατζηπετρης, που λεει κι ο λουκιανος

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

λευτερια κ στο κεχαγιογλου που λενε κ στο κολονακι.....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.