Jump to content

Έτσι γίνεται η δήλωση για ειδικότητα στη Νομαρχία


bromptonista

Recommended Posts

post-1-1123174778_thumb.jpg

:( Αυτή η φωτογραφία, με τα πρόσωπα μαυρισμένα βεβαίως και τη φωτογραφία θολή, είναι η κατάσταση στη Νομαρχία Αθηνών (Κεντρικός Τομέας, www.nomarxia.gr ), Πέμπτη 4 Αυγούστου 2005 και ώρα 15:00.

:mellow: Η Νομαρχία, όπως μπορείτε να καταλάβετε, είναι κλειστή. Τι κάνουν λοιπόν όλοι αυτοί οι πτυχιούχοι Ιατρικής Αθήνας (που έλαβαν στις 2:15 τα πτυχία τους μετά τη σημερινή ορκωμοσία) και οι γονείς, συγγενείς και φίλοι;

:(ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΤΡΕΝΟ. Περιμένουν να ανοίξει (την Παρασκευή 5/8 στις 7-7:30πμ), για να πάρουν το χαρτάκι προτεραιότητάς τους και να δηλώσουν ειδικότητα από 12:00 έως και 14:00. Περιμένουν, γιατί αυτή είναι η αντιμετώπιση που επιφυλάσσει η ελληνική πολιτεία στους νέους επιστήμονες.

:mellow: Περιμένουν, τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος θα περιμένει μετά 5 χρόνια και ποιος 5½, περιμένουν, έρχονται διμοιρίες αστυνομικών για να επιβάλουν την τάξη, περιμένουν, γράφουν λίστες σε βιβλία με δική τους πρωτοβουλία για να περιμένουν πιο πολιτισμένα κι έρχεται μετά ο "εκπρόσωπος της Νομαρχίας" και ο "εκπρόσωπος των φοιτητών" για να τους πει ότι δεν αναγνωρίζεται καμία λίστα, περιμένουν, έρχονται οι φίλοι τους, οι γονείς τους, τα αδέρφια τους για να τους "αλλάξουν" στη βάρδια, περιμένουν και συνεχίζουν να περιμένουν.

:( Το πρωί θα λήξει η αναμονή τους και θα ξεκινήσει η νέα, αυτή που θα λήξει σε μερικά χρόνια, για την τοποθέτηση στην ειδικότητα. Και μετά θα ξανα-περιμένουν για το ειδικό μέρος της ειδικότητας. Και μετά ίσως κάποιοι ξανα-περιμένουν (πιο παραγωγικά βέβαια, μαζεύοντας μόρια) για μια θέση στο ΕΣΥ. Όσο θολή είναι η φωτογραφία τόσο θολό φαίνεται και το μέλλον.

ΥΓ: Συζήτηση επί του θέματος εδώ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • Απαντήσεις 250
  • Created
  • Last Reply

Μια φωτογραφία αξίζει χίλιες λέξεις...

Μου θύμισες τις «εγγραφές» στην γραμματεία για τα επιλογής που θεωρούντο «καλά».

(Τότε όμως δεν παιζόταν το μέλλον κανενός)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Για μια στιγμή: έγινε κατάληψη για να έχουμε την τιμή να περιμένουμε σαν τα πρόβατα στα σκαλοπάτια τής νομαρχίας! ΠΑΛΕΨΑΜΕ για να πετύχουμε τα παραπάνω - ή όχι;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΑΣ! Ας θαυμάσουμε όλοι τα προνόμια που προσφέρει το πτυχίο της ιατρικής σχολής! Και επειδή για εμάς είναι αργά πλέον να αλλάξουμε γραμμή πλεύσης καλό θα ήταν αυτά όλα να τα δουν όσοι θέλουνε να γίνουν γιατροί και πρόκειται να δώσουν πανελλάδικες. Και εις άλλα με υγεία συνάδελφοι! embombemfuriousemgademisemillemkwlosemrantingemstupidemstupidemstupidemxmmemxmmemxmmemwhistlingemwhistlingemweight_lift2

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

O "εκπρόσωπος των φοιτητών" αλήθεια που κολλάει σε μια διαδικασία που πέρνουν μέρος άτομα που έχουν ορκιστεί?Η νομαρχία αντιμετωπίζει άραγε πρώτη φορά ένα τέτοιο φαινόμενο?

Δεν τους ενημέρωσε κανείς?Για να λάβουν τα μέτρα τους και να οργανωθούν αντί να ξύνονται?

Οι ηλίθιοι που κάθονται σε κάποιες καρέκλες,με την αδιαφορία που τους προσφέρει η ψευδαίσθηση της εξουσίας τους και της μονιμότητάς τους,είναι πάλι εδώ...Ζουν ανάμεσά μας.

Βάζω στοίχημα ότι αν ρωτούσαμε τον Κακλαμάνη θα μας απαντούσε ότι είναι αρμοδιότητα της Νομαρχίας και αυτός αθώος.Ο δε υφυπουργός μάλλον δεν θα καταλάβαινε την ερώτηση.Οπότε λύση σε τέτοια προβλήματα δεν υπάρχει στο Ελληνιστάν που ζούμε.

Άντε και του χρόνου τον Άυγουστο να κεράσετε και τίποτα κ. Νομάρχα αντί να λέτε μαλακίες

Ζήτω το ΕΛΛΗΝΙΣΤΑΝ!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

αυτά να τα βλέπουν οι πολιτικοί αρχηγοί, που ξοδεύει ένα σκασμό χρήματα η πολιτεία για να βγάλει γιατρούς Α' ποιότητας και να έρχεται ο καθένας απο πανεπιστήμια ρουμανο-ουγγαρίας να εξισώνεται αυτόματα με εμάς. Με αυτά που βλέπω σκέφτομαι πολύ σοβαρά να μην ασχοληθώ με το ΕΣΥ. Κατευθείαν εξωτερικό. Δεν αξίζει τον κόπο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δυστυχώς η κατάσταση αυτή είναι γνωστή και εφαρμόζεται εδώ και αρκετά χρόνια χωρίς να έχει αλλάξει κάτι.Και γιατί να αλλάξει?Εφόσον δεν συμφέρει το κράτος, ας μείνει έτσι όπως είναι.....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Όταν ήμουν στην Ελλάδα δεν έβλεπα την ώρα να φύγω για έξω... τουλάχιστον ουρές δε θα υπήρχαν εκεί! Έτσι νόμιζα τουλάχιστον... η Ευρώπη θα είναι πιό πολιτισμένη από την Ελλάδα.

Για φαντάσου όμως... η ίδια αθλιότητα επικρατεί και στην Ευρώπη... μάλιστα πολλές φορές χωρίς λόγο. Σκέψου να τρώς παρόμοια ουρά για να καταθέσεις τα δικαιολογητικά προκειμένου να συμμετάσχεις στις εξετάσεις για την ειδικότητα... τί νόημα έχει? Και όμως επικρατεί το ίδιο χαός... όσο πιό νότια τόσο χειρότερα, μα και στα βορινά το ίδιο... Προσοχή όμως... χάος οργανωμένο και χωρίς κανείς να διαμαρτύρεται έντονα (ναί στις διαμαρτυρίες, μέχρι ένα σημείο όμως).

Βέβαια τώρα τελευταία υπάρχουν και τα νούμερα. Οι κλίκες όμως είναι καλά οργανωμένες. Έρχεται ένας και παίρνει το νούμερο για τους φίλους του. Αν τώρα εσύ είσαι μόνος, πρόβλημά σου... θα υποστείς όλη την αναμονή. Πολλές φορές μάλιστα θα πρέπει να κάνεις και την ουρά δύο και τρείς βόλτες, γιατί όλο και κάτι θα χρειάζεται ή θα λείπει. Επαναλαμβάνω... για να κάνεις μετά τις εξετάσεις.

Όσοι έχουν έρθει μόνο ώς τουρίστες σε Αγγλία, Ιταλία και Γαλλία, αυτά δεν τα ξέρουν. Βλέπουν τη φωτογραφία στο πρώτο post και αρχίζουν τις περίφημες κοινοτυπίες για το πόσο άσχημα είναι στην μπανανία και πόσο καλά είναι έξω. Τα ίδια ισχύουν και εδώ όμως, μα είναι μασκαρεμένα και δεν δημοσιεύονται πολύ (άλλωστε γιατί, εφόσον είναι ντροπή).

Όταν βέβαια ένας πάρει την απόφαση και έρθει τελικά στο περίφημο εξωτερικό, πάλι δε θα μιλήσει πολύ για τα κακώς κείμενα. Είναι σα να πυροβολεί τους όρχεις του... οπότε και οι κοινοτυπίες παραμένουν.

Βέβαια, μιά φωτογραφία και τα εύκολα σχόλια είναι καλή προπαγάνδα για τις σωτήριες εξετάσεις στις ειδικότητες ιατρικής. Αν υπήρχαν, δε θα υπήρχαν ουρές, δε θα υπήρχαν αθλιότητες και τριτοκοσμικές νοοτροπίες, θα ήταν όλα τέλεια...

Η πλαϊνή πόρτα θα υπάρχει πάντα όμως. Τώρα, που είναι απλώς η ουρά και η αναμονή, μετά, που θα είναι η ουρά, η αναμονή και οι εξετάσεις. Ενώ οι μικροί περιμένουν ν'ανοίξει, κάποιοι θα μπούν μαζί με τους υπαλλήλους, είτε είναι ελληνική νομαρχία είτε είναι ιταλική γραμματεία, είτε είναι εγγλεζος υπεύθυνος, είτε είναι γαλλική επιτροπή. Γιατί οι κλίκες είναι κλίκες, μα αν το βύσμα είναι πιό ισχυρό, ακόμα καλύτερα...

Ξέχασα... μαζί με τη συνέντευξη, η επιλογή θα είναι ακόμα πιό απλή. Γιατί τώρα φωνάζουν για τα κριτήρια στη συνέντευξη, μα κάνουν πως δεν ξέρουν πως σε όλη την Ευρώπη, η μέθοδος είναι αυτή... Αγγλία, Ιταλία και Γαλλία τουλάχιστον.

Λοιπόν, μιά φωτογραφία από την εδώ αναμονή θα ήταν χρήσιμη... όμως δεν αφήνουν και στο κάτω κάτω της γραφής, γιατί να ρίξω λάσπη στη χώρα που είμαι. Άλλωστε δε μπορώ να φωτογραφήσω και τις εξετάσεις (μαζί με τη συνέντευξη), προκειμένου να κάνουμε εύκολα σχόλια όλοι μαζί... αυτή θέλει ειδικούς φακούς...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Απλώς προσθέτω πως και στην Ιταλία, όπου θα έπρεπε να υπάρχει η μηχανοργάνωση, εφαρμόζεται με τρόπο μυστήριο, παρά την παρουσία εξετάσεων... το ίδιο και για το πού δηλώνεις.

Μιά απλή μηχανοργάνωση και διαχείρηση της όλης υπόθεσης κεντρικά από το Υγείας (αντί για τον τσαπατσούλικο αποκεντρισμό) θα ήταν αρκετά κοντά στη λύση. Οπότε γιατί να διευκολύνουμε τα πράγματα?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

KATI TETOIA BLEPW K ARXIZW ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - agglika - DIABAZW USMLE!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Για Αμερική δεν ξέρω...

Αυτά πάντως που περιγράφονται σε αυτό το 3rd συμβαίνουν από Αγγλία μέχρι και στην Ελλάδα... με χειροτέρευση όσο κατεβαίνεις γεωγραφικά.

Μην περιμένεις να στα πεί κανείς όμως. Είναι σπάνιο να βγούν προς τα έξω, γιατί ντροπιάζουν όλους (αυτούς στην ουρά, μα και αυτούς μετά την πόρτα).

Το μόνο που έχω να πώ είναι μπράβο στους Πακιστανούς και στους Ινδούς, γιατί μοιάζουν να είναι οι μόνοι που τα υπομένουν όλα (ουρές, εξετάσεις, προσβλητικές και μη συνεντεύξεις κοκ) αδιαμαρτύρητα. Έχω δεί ακόμη και Κινέζους να εξοργίζονται, ποτέ όμως Ινδούς και Πακιστανούς.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

:( Θυμίζω ότι εδώ δεν πρόκειται για μια ουρά μιας ώρας και δύο. Πρόκειται για το σύνολο* (πάνω από 100 άτομα) των νέων επιστημόνων που πήραν πτυχίο από την Ιατρική της Αθήνας στην ορκωμοσία Αυγούστου 2005 και επέλεξαν να στηθούν στην ουρά από την προηγούμενη μέρα για να δηλώσουν ειδικότητα την επόμενη. Μήπως και γλιτώσουν 6 μήνες αναμονής.

:( Να μη θεωρηθεί σε καμία περίπτωση ότι αυτή η συζήτηση προπαγανδίζει τις εξετάσεις. Καμία σχέση. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ είναι, όχι της αθλιότητας της λίστας αναμονής, αλλά της αθλιότητας του δημοσίου και των όσων διατείνονται ότι "σκέφτονται" στο ελληνικό σύστημα υγείας. Είναι οι ίδιοι φωστήρες που παραγγέλνουν ένα είδος ραμμάτων "γιατί φτάνει", δυο είδη επιδέσμων και τα φτηνότερα γάντια (που σκίζονται αμέσως). Είναι οι ίδιοι που έχτισαν ένα νοσοκομείο δισεκατομμυρίων (το Αττικό) για να λειτουργεί με προϋπολογισμό Κέντρου Υγείας, επειδή δεν είχαν εξασφαλίσει τα κονδύλια. Είναι οι ίδιοι που μέχρι και το 1992 άνοιγαν νέες ιατρικές σχολές για να μας πουν το 2000 ότι "οι γιατροί είναι πολλοί".

:( Ούτε εξετάσεις, ούτε τίποτα δε θα διορθώσει αυτήν την κατάσταση. Τίποτα δεν μπορεί να θεραπεύσει μια χώρα που θεωρεί ότι πρώτος σε μια λίστα που αποκτούν ταυτόχρονα το δικαίωμα να γραφτούν 250 πρέπει να γράφεται αυτός που περιμένει περισσότερες ώρες έξω από μια τζαμαρία. Που επιβραβεύει αυτόν που θα σπρώξει περισσότερο, που θα αγγαρέψει περισσότερους γνωστούς του να περιμένουν στις βάρδιες.

:( Αυτή η χώρα κύριοι μας αξίζει. Ας τη λουστούμε.

* Είναι και πολλοί που δηλώνουν σε νοσοκομεία της επαρχίας, μην ξεχνιόμαστε.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

:( Θυμίζω ότι εδώ δεν πρόκειται για μια ουρά μιας ώρας και δύο. Πρόκειται για το σύνολο* (πάνω από 100 άτομα) των νέων επιστημόνων που πήραν πτυχίο από την Ιατρική της Αθήνας στην ορκωμοσία Αυγούστου 2005 και επέλεξαν να στηθούν στην ουρά από την προηγούμενη μέρα για να δηλώσουν ειδικότητα την επόμενη. Μήπως και γλιτώσουν 6 μήνες αναμονής.

Ούτε εγώ αναφέρθηκα σε ουρές μιά ώρας και δύο. Πάντα πάνω από 100 - 120 άτομα.

Επίσης αναφέρθηκα σε ουρές νέων επιστημόνων, πτυχιούχων από διάφορες χρονιές, οι οποίοι προσπαθούν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά για να κάνουν εξετάσεις για ειδικότητα. Άρα ταλαιπωρία δίχως ουσιαστικό νόημα.

Το έγραψα απλώς για να μην έχουμε την εντύπωση πως στην Ευρώπη είναι καλύτερα. Για Αμερική, επαναλαμβάνω πως δεν έχω ιδέα (ό,τι ξέρω για ΗΠΑ είναι από διαβάσματα, όχι από πρώτο χέρι).

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ούτε εγώ αναφέρθηκα σε ουρές μιά ώρας και δύο. Πάντα πάνω από 100 - 120 άτομα.

Επίσης αναφέρθηκα σε ουρές νέων επιστημόνων, πτυχιούχων από διάφορες χρονιές, οι οποίοι προσπαθούν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά για να κάνουν εξετάσεις για ειδικότητα. Άρα ταλαιπωρία δίχως ουσιαστικό νόημα.

Το έγραψα απλώς για να μην έχουμε την εντύπωση πως στην Ευρώπη είναι καλύτερα. Για Αμερική, επαναλαμβάνω πως δεν έχω ιδέα (ό,τι ξέρω για ΗΠΑ είναι από διαβάσματα, όχι από πρώτο χέρι).

ετσι μου ερχεται να πεταχτω απο την νομαρχια να δω το χαλι...λιγο νωριτερα να ειχα δει το ποστ θα ειχα παει...τελικά δεν ηταν παραμυθι οτι δεκαδες ατομα κοιμουνται εξω απο την νομαρχια για να ΠΑΡΟΥΝ ΧΑΡΤΑΚΙ και να ξαναερθουν στις 12!!!!Ε Λ Ε Ο Σ ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΞΟΥΝ ΟΛΟΥΣ!! και δυστυχως δεν μιλαμε για μιση χρονια περισσοτερο ή λιγοτερο, ετσι οπως εχουν γινει τα πραγματα καθοτι οι περισσοτεροι απο τουσ 100 αυτους θα δηλώσουν παθολογία καπου μιλαμε για διαφορα μπορει και 2 χρονων!Ειχα συμωουλεψει μια φιλη μου να παει απο νωρις με σαντουιτσακια και υπνοσακο γιατι μια μερα να κθυστερησεις σαλταρισε η λιστα αναμονης..ΝΤΡΟΠΗ!Και ο φιλος πανω εχει απολυτο δικιο..ιταλια σπουδασα και το τι βρωμια παιζεται δεν περιγραφεται. Τι εξετασεις και αηδιες, αυτοι που πρεπει να μπουν μπαινουν και ολοι οι υπολοιποι παλευουν για λιγοστες θέσεις. Και πλεον μονο σε ενα νοσοκομειο μπορεις να δηλωσεις..τρομαρα τους οι γυφτοι :antegeia:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

:( Να μη θεωρηθεί σε καμία περίπτωση ότι αυτή η συζήτηση προπαγανδίζει τις εξετάσεις. Καμία σχέση. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ είναι, όχι της αθλιότητας της λίστας αναμονής, αλλά της αθλιότητας του δημοσίου και των όσων διατείνονται ότι "σκέφτονται" στο ελληνικό σύστημα υγείας. Είναι οι ίδιοι φωστήρες που παραγγέλνουν ένα είδος ραμμάτων "γιατί φτάνει", δυο είδη επιδέσμων και τα φτηνότερα γάντια (που σκίζονται αμέσως). Είναι οι ίδιοι που έχτισαν ένα νοσοκομείο δισεκατομμυρίων (το Αττικό) για να λειτουργεί με προϋπολογισμό Κέντρου Υγείας, επειδή δεν είχαν εξασφαλίσει τα κονδύλια. Είναι οι ίδιοι που μέχρι και το 1992 άνοιγαν νέες ιατρικές σχολές για να μας πουν το 2000 ότι "οι γιατροί είναι πολλοί".

:( Ούτε εξετάσεις, ούτε τίποτα δε θα διορθώσει αυτήν την κατάσταση. Τίποτα δεν μπορεί να θεραπεύσει μια χώρα που θεωρεί ότι πρώτος σε μια λίστα που αποκτούν ταυτόχρονα το δικαίωμα να γραφτούν 250 πρέπει να γράφεται αυτός που περιμένει περισσότερες ώρες έξω από μια τζαμαρία. Που επιβραβεύει αυτόν που θα σπρώξει περισσότερο, που θα αγγαρέψει περισσότερους γνωστούς του να περιμένουν στις βάρδιες.

:( Αυτή η χώρα κύριοι μας αξίζει. Ας τη λουστούμε.

Μπλέκεις τόσα θέματα, που χάνεται το κύριο νόημα.

Άλλο το αίσχος των ουρών για τις ειδικότητες, άλλο το ΕΣΥ και η λειτουργία του, άλλο οι ιατρικές σχολές τύπου Λάρισας, άλλο η χώρα που λουζόμασθε.

Είναι πολύ εύκολο να τα βάζουμε όλα σε ένα τσουβάλι και να κρίνουμε με λογική pop. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος σε τέτοιου είδους καταγγελίες / διαμαρτυρίες είναι ο λαϊκισμός, πολλές φορές τηλεοπτικού τύπου.

Δεν αρκεί μιά φωτογραφία για να επισημάνει ένα πρόβλημα. Θα μπορούσε να γίνει εύνασμα για συζήτηση και αναζήτηση λύσεων και προτάσεων, μια καταντά η γνωστή καταστροφολογία.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πάντως είναι μεγάλη ντροπή... και θα έπρεπε να επέμβει πρώτα απ'όλους ο μελλοντικός υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας, γιατί θα είχε και πολιτικό κέρδος από κάτι τέτοιο.

Πράγματι, η δικαιοσύνη στην Ελλάδα περνάει και από την τηλεόραση (πρωτοπόρος ο Berlusconi τελικά). Αν τα κανάλια πάνε, να δείτε που θα μπεί τάξη αμέσως... ούτε ο νομάρχης έχει όρεξη να γίνεται ρεζίλι.

Πάντως η άμεση ευθύνη είναι της νομαρχίας στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Για Αμερική, επαναλαμβάνω πως δεν έχω ιδέα (ό,τι ξέρω για ΗΠΑ είναι από διαβάσματα, όχι από πρώτο χέρι).

Είμαι πάνω από πενταετία στις ΗΠΑ και δεν έχω περιμένει ΠΟΤΕ μου σε «ουρά».

(Μοναδική εξαίρεση ήταν σε μία πτήση της Ολυμπιακής για Ελλάδα :lol: )

Ακόμα και όταν χρειάστηκε να πάω σε κάποια υπηρεσία πάντα υπήρχε νουμεράκι και πάντα ο χρόνος αναμονής ήταν λιγότερος της ώρας.

Έτσι και αλλιώς σχεδόν όλες οι δουλειές γίνονται μέσω διαδικτύου ή στην χειρότερη μέσω ταχυδρομείου. -_-

Όσα περιγράφω ξεκινούν από κάτι απλό όπως να κάνεις μία δουλειά στην τράπεζα και φτάνουν μέχρι και τα σύνθετα όπως να βγάλεις άδεια γιατρού ή να πάρεις πράσινη κάρτα.

Η δουλειά μπορεί να μην γίνει αμέσως. Μπορεί να περιμένεις και μάλιστα αρκετούς μήνες για τα «σύνθετα». Ωστόσο δεν ταλαιπωρείσαι ποτέ. Όποτε παίρνεις τηλέφωνο ή κοιτάς στο ιντερνέτ για να δεις πως πάει η δουλειά σου λένε επακριβώς: «Τώρα δουλεύουμε σε αιτήσεις που έγιναν xxx μέρες πριν από την δικιά σας». -_-

Ακόμα και αν χρειάζεται η φυσική παρουσία κάποιου, για να επισπεύσουν τα πράγματα, υπάρχουν “messenger services” που αναλαμβάνουν να τρέξουν στις υπηρεσίες που χρειάζεται για να γίνει η δουλειά.

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί επικρατεί αυτό το χάλι στην Ελλάδα... :rolleyes:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Επειδή ο πρώτος που δηλώνει μπαίνει πρώτος στη λίστα αναμονής για ειδικότητα, μπήκαν όλοι αυτοί στην ουρά από την προηγούμενη μέρα. Αυτό που βλέπαμε τόσα χρόνια με τις γιαγιάδες και τις συντάξεις στην Εθνική εδώ γίνεται σε υπερθετικό βαθμό.

Οι ουρές που λες εσύ ioan δεν είναι πιστεύω το ίδιο πράγμα: απλά μαζεύεται ο κόσμος αφού ανοίξει ή λίγο πριν ανοίξει μια υπηρεσία και περιμένει για μια αίτηση. Δεν έχει σημασία ποιος θα μπει πρώτος.

Ο μέλλων υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας, αντί να κοιτάξει το ανθρώπινο δυναμικό στο χώρο της υγείας, ασχολείται με αντεγκλήσεις με το Βενιζέλο για τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας. Θα βρει την εύκολη καραμέλα μετά ότι φταίει η Νομαρχία (επειδή κέρδισε το ΠΑΣΟΚ τη Νομαρχία Αθηνών, αν ήταν της ΝΔ μάλλον θα ακούγαμε ότι φταίνε οι γιατροί που περιμένουν).

Η Νομαρχία, ο αντινομάρχης δηλαδή, αφού συνομίλησε με "εκπροσώπους" των φοιτητών, έστειλε "εκπρόσωπο" της Νομαρχίας για να πει ότι η νομαρχία δεν αναγνωρίζει καμία γραπτή λίστα αναμονής (αναμονής για το ποιος θα πάρει πρώτος το χαρτάκι προτεραιότητας, έτσι;;; ) που καταρτίζουν οι αναμένοντες, και ότι όποιος μπει πρώτος θα εξυπηρετηθεί. Σαν να λέει: "Πλακωθείτε στο ξύλο, σας παίρνουν και οι κάμερες που έχουμε παράνομα εγκαταστήσει στο κτίριο (σιγά μην έχουν άδεια της ΑΠΠΔ) και θα μοσχοπουλήσουμε το βίντεο στα κανάλια για να δούνε την κατάντια σας".

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Χτές ακούστηκε οτι η λίστα "αυτο-νομιμοποιήθηκε" επειδή όσοι ήταν εκεί και είχαν δηλώσει ψήφισαν να ισχύσει.

Δηλαδή, γράφεσαι στην λίστα, το πρωί 7.00-7.30 παίρνεις "χαρτάκι" και 12.00-14.00 γράφεσαι.

:antegeia:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.