Jump to content

Έτσι γίνεται η δήλωση για ειδικότητα στη Νομαρχία

Recommended Posts

Ούτε 12 ώρες δε σταμάτησα να γράφω και δεν ξέρω και εγώ με πόσους τσακώθηκες ακόμα..σαν το ανέκδοτο με τον πόντιο που μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και έβρισε όλους τους άλλους είσαι

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ ΜΕΓΑΛΕ

• Replies 250
  • Created
  • Last Reply
Α.... και κάτι άλλο....

Ο κανονισμός καλής συμπεριφοράς θα έπρεπε να περιλαμβάνει και κάποιο μέτρο για τα κείμενα στις υπογραφές....

Μου χαλάει την αισθητική να διαβάζει στο "ανέμων και υδάτων" και να βλέπω στο ξεκάρφωτο να προβάλλει ένα μανιφέστο για τις εξετάσεις για ειδικότητα....

Βέβαια αυτό ισχύει για όλες τις μακροσκελείς υπογραφές....

Σε αυτό έχεις δίκιο.

Προσπάθησα να έχω μιά signature που να προκαλεί για να κάνει να σκεφτεί... όμως δεν εκφράζει ξεκάθαρα τη θέση μου... Επίσης δεν είσαι ο πρώτος που διαμαρτυρήθηκε / παρεξήγησε τη signature. Για το λόγο αυτό, την αλλάζω.

Σε πολλά φόρουμ η signature πράγματι έχει κάποια όρια (συνήθες είναι ο περιορισμός σε 3 ή 4 σειρές με ανάλυση 1024x768), οπότε ίσως θα έπρεπε να ισχύει το ίδιο και εδώ.

Είναι πράγματι Off Topic... μα έπρεπε να το γράψω... Τέλος.

Η μη ύπαρξη της ουράς από την προηγούμενη ημέρα μπορεί να εξασφαλιστεί με πάμπολλους τρόπους, από το να γίνεται κλήρωση μεταξύ όσων δηλώνουν την τελευταία μέρα / μήνα / περίοδο ορκομωσιών στο τέλος της ημέρας μέχρι να λαμβάνονται υπ' όψη βαθμός πτυχίου, αριθμός πρωτοκόλλου πτυχίου, αριθμός μητρώου, αλφαβητική σειρά, κάποια μοριοδότηση όπως στο αγροτικό ή κάτι άλλο για την κατάταξη στη σειρά για όσους δηλώνουν  την τελευταία μέρα / μήνα / περίοδο ορκομωσιών.

Μάλιστα τον πρώτο μήνα εφαρμογής του νέου συστήματος, Αύγουστο 2003, που δόθηκε η δυνατότητα σε μερικές χιλιάδες γιατρούς να δηλώσουν για ειδικότητα, όλοι όσοι δήλωσαν ολόκληρο τον Αύγουστο μπήκαν σε κλήρωση, αφού χωρίστηκαν με βάση την περίοδο ορκωμοσίας, για να οριστεί η σειρά της ειδικότητας. Δυστυχώς οι ίδιοι νοήμονες άνθρωποι που σκέφτηκαν αυτή τη μεταβατική περίοδο, καθώς και οι διάδοχοί τους που εδώ και δυο χρόνια βλέπουν αυτήν την κατάσταση, δε σκέφτηκαν να επεκτείνουν αυτή τη μέθοδο και για το μέλλον, με αποτέλεσμα τη σημερινή κατάσταση.

Αυτό είναι πολύ σημαντική και επί του θέματος.

μολις γυρισα και εχω κουφαθει με ολα αυτα που διαβασα.

Κατ'αρχας νικο το να γραφεις με κεφαλαια δεν λεει τιποτα, αν αρχισουμε ολοι και καλα να φωναζουμε εδω δεν βγαζει σε τιποτα(για τα πρωτα σου ποστς). Και επισης κοψε το απολυτο στυλ του οτι εμεις απο εξωτερικό ειμαστε αχρηστοι που θα βρουμε τον τροπο να ερθουμε απο τις ηλιθιες εξετασεις μετεγγραφων και τα ροζ κυκλωματα και εσυ εισαι ο κακομοιρης που σπουδασε ελλαδα. Δεν εχει κανενα νοημα το ποστ σου απλα θες να δυναμιτισεις την κατασταση. Σπουδασες ελλαδα?σου ειπε κανεις οτι εισαι ατυχος η κακομοιρης?Εγς δεν γραφω στο ποστ μου πανςω μαγκια του οποιος σπουδασε εδς?προς τι λοιπον αυτη η ειρωνεια?Και μιλας για μετεγγραφες. Ρε συ δηλαδη ολοι ερχονται ελλαδα?Και απο ιταλια ξερεις πολλους?Και ολοι με ροζ κυκλωματα?Ελεος...και επειδη σου αρεσουν και τα μπολτν ΜΗΝ ΕΚΜΗΔΕΝΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ελεος πια.

Καποιος αλλος λεει γιατι δεν θελουμε να μεινουμε εκει για ειδικοτητα. Μα ειμαστε σοβαροι?Νομιζεις οτι εμεις θελαμε να χασουμε τα καλυτερα μας χρονια σε μια ξενη χωρα?Και αφοτου κανουμε την επιλογη νομιζεις οτι θελουμε να χασουμε αλλα τοσα?Εγω δεν θα εκανα αυτη την θυσια για καμια σχολη. Και τωρα αν ηθελα εφευγα και ιταλια και αγγλια..αλλα μεχρι εδω!Καλυτερα να περιμενω ναι καλυτερα παρα να ερθω ελλαδα (αν ερθω) στα 32 μου.,.μιση ζωη για ενα επαγγελμα. Το εξωτερικό ειναι μεγαλη πικρα και ολοι ανυπομονουμε ποτε θα γυρισουμε στην μανα πατριδα. Καποιος κοροιδευε την αγαπη για την μανα πατριδα..αντε πηγαινε εξω 6 χρονια και θα καταλαβεις για το ποτε βαζεις την ελλαδα στην κορυφη.

Τελος καποιος λεει να επιτρεπεται να γραφτουν στην λιστα μονο οσοι παιρνουν ελληνικο πτυχιο.Σωστο δεν εχς κανενα προβλημα. Πρεπει ομως αυτο να γινει μια χρονικη στιγμη που να ξερει ο αλλος οτι αν παει εξω τον πουλο..οποτε και να παρει τις αποφασεις του.Φανταζεσαι δηλαδη τωρα να εβγαινε μια τετοια αποφαση?Δηλαδη αντε στο καλο οσοι εχετε παρει πτυχια απο εξωτερικό???ΑΥτα τα πραγματα δεν γινονται και επειδη ολοι εδω μεσα ασχολειστε με την πολιτικη ξέρετε οτι ειναι ουτοπικα. Κανενας νοημων υπουργος δεν θα εβγαζε τετοια αποφαση για τα παλιοτερα χρονια. Εδω ρε συ δεν αποφασιζουν απλα πραγματα μηπως και τους φανε θα αποφασιζανε κατι τετοιο?Οσον αφορα την μοριοδοτηση για τους ελληνες πτυχιουχους αν και δεν θα μου αρεσε δεν ειναι λαθος ιδεα. Να μπει μια κλιμακα. Φοιτητες ελλαδας τα περισσοτερα μορια γιατι πραγματι πρεπει το κρατος να προστατευσει τα παιδια της, ευρωπης αλλα μορια, ανατολικη αλλα και αμερική αλλα. Υπ'οψιν αν δεν κανω λαθος πτυχιο απο αμερική θέλει αναγνωριση απο ΔΙΚΑΤΣΑ....

emarupemarup

1)Το ότι τις περισσότερες φορές γράφω με κεφαλαία είναι καθαρά για θέμα ταχύτητας(για να γλιτώνω τους τόνους που ούτε και εσύ βάζεις!!)

2)Κανείς δεν είπε ότι όσοι ήρθαν από εξωτερικό είναι άχρηστοι και για τα σκουπίδια... emeleos είναι όμως γεγονός πως οι περισσότεροι όντως δεν άξιζαν να σπουδάσουν ιατρική στον ελλαδικό χώρο ,απέτυχαν για τον ένα ή άλλο λόγο να μπουν σε κάποιο ελληνικό πανεπίστημιο ή πολλοί ακόμα απέφυγαν να δώσουν πανελλήνιες και πήγαν τυπικά για την αναβολή στο στρατό!!Δεν υπάρχουν πολλά τέτοια περιστατικά?Και βέβαια υπάρχουν και τα παιδιά πόυ ήταν άτυχοι και για λίγο δεν πέρασαν στο πανεπιστήμιο.Δεν μπορώ να ανεχθώ όμως το ότιμ ένας συμμαθητής μου στο σχολείο ήταν του 14-15 δεν έδωσε καν πανελλήνιες πήγε στη Ρουμανία και μετά απο 6 χρόνια σπουδών γύρισε και με αποκάλεσε συνάδελφο..Ε τι να κάνουμε αυτός δεν είναι γιατρός emconfused

3)Δεν αισθάνομαι κακομοίρης που σπούδασα Ελλάδα...πιο ικανός από αυτός που σπούδασαν σε Ρουμανία-Βουλγαρία-Γιουγκοσλαβία μπορεί αν και αυτό παίζει...σίγουρα όμως δεν αισθάνομαι και τυχερός ,πλέον αν αποφύγεις να δώσεις πανελλήνιες και φύγεις κατ¨ευθείαν στο εξωτερικό μπορεί και να γλιτώσει χρήματα η οικογένεια σου,ειδικά αν περάσεις επάρχια δίνοντας πανελλήνιες...

4)ΝΑΙ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΑ ΞΕΡΩ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΚΑΙ ΜΗ ΠΙΕΖΕΤΕ ΜΕ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΝΑ ΠΩ ,ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΚΑΙ ΜΑΙΜΟΥ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ .ΚΥΚΛΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ.-

5)ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ.ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΟΝΤΡΑΡΙΣΤΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ.ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ Ή ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΠΟ ΤΡΟΠΟ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.ΟΤΑΝ ΕΦΗΜΕΡΕΥΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΓΙΑΤΡΟ ΚΟΙΤΑΣ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΣΑΚΩΘΕΙΣ.ΔΕ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ Ή ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΥΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΕΔΩΣΑΝ 2 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΙΛΗΤΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΑΝ ΓΙΑΤΡΟΙ .ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ!

ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟ ΜΑΘΑΤΕ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ΜΠΛΟΚΑΡΕ (ΕΒΑΛΕ ΣΥΓΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΕΚΕΙ) ΤΟ ΦΑΞ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΕΙΑΣ ΜΙΑΣ ΕΠΑΡΧΕΙΑΚΗΣ ΠΟΛΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ!

ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΦΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ!ΠΟΛΥ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Ο ΑΝ8ΡΩΠΟΣ!! :angry:

ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΒΛΕΠΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΟΡΚΟ,ΓΙΓΝΩΣΚΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ?

ΑΚΟΜΗ ΛΕΓΩ ΟΤΙ ΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΙΕΡΑ!

ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΚΤΙΟΥΝΤΑΙ, ΠΙΕΖΟΝΤΑΣ ΕΞΩ ΣΤΙΣ ΝΟΜΑΡΧΕΙΕΣ, ΟΥΤΕ ΜΕ "ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ" ΤΗΣ ΞΕΦΤΥΛΑΣ!

ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΣΩΣΤΕΣ ΔΙΑΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΑΣ,ΜΗΝ ΣΑΣ ΧΩΣΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΛΥ 33 ΣΤΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ!

ΤΟ ΜΑL PRACTICE ΚΑΡΑΔΟΚΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΩ. :rolleyes:

emarup  emarup

1)Το ότι τις περισσότερες φορές γράφω με κεφαλαία είναι καθαρά για θέμα ταχύτητας(για να γλιτώνω τους τόνους που ούτε και εσύ βάζεις!!)

2)Κανείς δεν είπε ότι όσοι ήρθαν από εξωτερικό είναι άχρηστοι και για τα σκουπίδια... emeleos είναι όμως γεγονός πως οι περισσότεροι όντως δεν άξιζαν να σπουδάσουν ιατρική στον ελλαδικό χώρο ,απέτυχαν για τον ένα ή άλλο λόγο να μπουν σε κάποιο ελληνικό πανεπίστημιο ή πολλοί ακόμα απέφυγαν να δώσουν πανελλήνιες και πήγαν τυπικά για την αναβολή στο στρατό!!Δεν υπάρχουν πολλά τέτοια περιστατικά?Και βέβαια υπάρχουν και τα παιδιά πόυ ήταν άτυχοι και για λίγο δεν πέρασαν στο πανεπιστήμιο.Δεν μπορώ να ανεχθώ όμως το ότιμ ένας συμμαθητής μου στο σχολείο ήταν του 14-15 δεν έδωσε καν πανελλήνιες πήγε στη Ρουμανία και μετά απο 6 χρόνια σπουδών γύρισε και με αποκάλεσε συνάδελφο..Ε τι να κάνουμε  αυτός δεν είναι γιατρός emconfused

3)Δεν αισθάνομαι κακομοίρης που σπούδασα Ελλάδα...πιο ικανός από αυτός που σπούδασαν σε Ρουμανία-Βουλγαρία-Γιουγκοσλαβία μπορεί αν και αυτό παίζει...σίγουρα όμως δεν αισθάνομαι και τυχερός ,πλέον αν αποφύγεις να δώσεις πανελλήνιες και φύγεις κατ¨ευθείαν στο εξωτερικό μπορεί και να γλιτώσει χρήματα η οικογένεια σου,ειδικά αν περάσεις επάρχια δίνοντας πανελλήνιες...

4)ΝΑΙ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΑ ΞΕΡΩ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΚΑΙ ΜΗ ΠΙΕΖΕΤΕ ΜΕ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΝΑ ΠΩ ,ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΚΑΙ ΜΑΙΜΟΥ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ .ΚΥΚΛΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ.-

5)ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ.ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΟΝΤΡΑΡΙΣΤΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ.ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ Ή ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΠΟ ΤΡΟΠΟ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.ΟΤΑΝ ΕΦΗΜΕΡΕΥΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΓΙΑΤΡΟ ΚΟΙΤΑΣ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΣΑΚΩΘΕΙΣ.ΔΕ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ Ή ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΥΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΕΔΩΣΑΝ 2 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΙΛΗΤΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΑΝ ΓΙΑΤΡΟΙ .ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

1)μα γιατι σου ειπα οτι βαζω τονους?βαριεμαι..αλλα επειδη φανταζομαι θα ξερεις οτι στο ινετ τα καπς ειναι οτι φωναζεις προτιμω να μην βαζω τονους παρα να φωναζς..στα σημεια 4 και 5 θα φανταζομαι βαριοσουν να βαλεις τονο για αυτο παλι το περασες σε καπς

2)αν ειχες εναν συμμαθητη σου τετοιο και εγω ειχα εναν που περασε ελλαδα μετα απο 3 φορες πανελληνιες με φροντιστηρια ιδιαιτερα στους τοπ, τρελο διαβασμα και ο οποιος μετα πηρε το πτυχιο στα 7 χρονια με 5κατι..εγω που πηρα με 9.5 αν και δεν περασα ελλαδα γιατι να τον θεωρω συναδελφο?το να περνα καποιος ελλαδα ειναι ενας γολγοθας σιγουρα μεγαλυτερος απο το να περνα ιταλια πχ (για αλλες χωρες και ειδικα ανατολικες το εχς χιλιοπει δεν ξερω και δεν εκφερω γνωμη). Το πτυχιο μετα ομως ειναι ενας αλλος γολγοθας που πρεπει επισης να υπολογιζεται δεν νομιζεις?ποσοι μπηκαν ελλαδα και τελειωσαν στα 8 και 9 χρονια?επειδη μπηκαν ελλαδα οπωσδηποτε ειναι καλυτεροι απο μενα?

3)ατυχος να μπηκες ελλαδα???και για εξοδα που λες θα σου πω απλως οτι σε ευρωπαική χωρα σε δημοσιο παν/μιο πρεπει να υπολογισεις το μινιμουμ 1000-1200 ευρω τον μηνα εξοδα χωρις τα βιβλια και τα διδακτρα που μπορει να φτασουν και τα 5000 ετησιως. Δεν νομιζω ενας φοιτητης εκτος εδρας να ξοδευει αυτα τα λεφτα εκτος αν ειναι καθε μερα στην πεγκουλα. Δυστυχως το οικονομικο στο εξωτερικο ειναι κατι που ποναει πολυ....

4)μα ποια τεχνασματα μιλας?μα νομιζεις οτι σε καταδιωκουμε η ειμαστε απο κανενα καναλι και θελουμε πληφορορίες? emeleos καρφακι δεν μου καιγεται. Κυκλώματα υπάρχουν παντου, δεν μπορεις ομως να πιστευεις οτι ολοι εχουν προσβαση σε αυτα γιατι τοτε κανενας δεν θα ηταν ιταλια πχ. Και το θεμα ειναι να κοιταμε το γενικό status οχι αν ενα γκρουπ βολευτηκε.

5)το θεμα δεν ξεκινησε απο ενα ποστ σου για τα ατομα απο ανατολικη. Σου παραθετω

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΧΙΛΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΕΤΟΣ ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΑΡΩΔΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΙΤΕ ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ....ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΩ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΜΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ....

Αν πραγματικά νοιώθεις ατυχος γιατι δεν εφυγες για ιταλια?και φτηνοτερα θα σου ερχότανε οπως λες

Σα δε ντρεπόμαστε λέω εγώ που τσακώνεστε σαν ανόητα για το ποιός είναι καλύτερος/εξυπνότερος/ικανότερος!! emeleos

Με την ίδια λογική αυτός που τελειώνει ιατρική στο Harvard,έχει το δικαίωμα να με θεωρεί κατώτερη/ηλίθια/ανίκανη??

Το πανεπιστήμιο απλά σου παρέχει κάποιο στέγαστρο,κάποιο τίτλο.Το μετά θα δείξει τι αξίζεις.Και λέγοντας μετά εννοώ το πόσους θα 'σκοτώσεις' και πόσους θα σώσεις από τους ασθενείς.

Σίγουρα ο γενικός κανόνας είναι πως στις πρώην ανατολικες χώρες,κτλ,οι βαθμοί μπαίνουν απ'τους καθηγητές που τα παίρνουν.Επειδή όμως υπάρχει η πιθανότητα κάποιος να ΜΗ λάδωσε και έστω κι αν η σχολή του είναι πιο 'εύκολη',να κάθησε και να διάβασε,ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει το δικαίωμα να κρίνει τον άλλο ως 'καλύτερο'/'χειρότερο','άξιο'/'ανάξιο'.

Ας σταματήσουμε λοιπόν αυτο το ΑΝΟΥΣΙΟ ΜΠΑΧΑΛΟ και ας συζητήσουμε για την ύπαρξη ΟΥΡΑΣ για την εγγραφή και μόνο.

Προσωπική μου άποψη είναι πως θα πρέπει κάτι να γίνει.Με κάποια κριτήρια.Σίγουρα όχι το βαθμό του πτυχίου και όχι με το ποιός θα γραφτεί πρώτος σε ένα κομμάτι χαρτί.Έχουμε περάσει πια στην εποχή του αυτοματισμού κάποιων καταστάσεων.Το κράτος όμως δε δύναται να ανταπεξέλθει προφανώς.Μέχρι τότε λοιπόν, :antegeia: .Οι ουρές θα υπάρχουν.

πηρε το πτυχιο στα 7 χρονια με 5κατι..εγω που πηρα με 9.5 αν και δεν περασα ελλαδα γιατι να τον θεωρω συναδελφο?

Άλλο το σχολείο,άλλο η σχολή.Μην μπερδεύουμε τα 'μούρα' με τη 'μούρη'.Στο σχολείο μεταξύ 19,5 και 12 υπαρχει ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ χάσμα γνώσεων.Στη σχολή μεταξύ 6 και 9 ίσως να είναι και θέμα συγκυριών..Αλλιώς η σχολή δεν είναι σχολείο που ΟΛΟΙ περνούν!!Δε θα υπήρχε ΚΑΝ πτυχίο.

Άλλο το σχολείο,άλλο η σχολή.Μην μπερδεύουμε τα 'μούρα' με τη 'μούρη'.Στο σχολείο μεταξύ 19,5 και 12 υπαρχει ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ χάσμα γνώσεων.Στη σχολή μεταξύ 6 και 9 ίσως να είναι και θέμα συγκυριών..Αλλιώς η σχολή δεν είναι σχολείο που ΟΛΟΙ περνούν!!Δε θα υπήρχε ΚΑΝ πτυχίο.

σιγουρα υπαρχουν συγκυριες στα παν/μια και καθυστερημενοι καθηγητες που κοιτανε μονο πως να χαντακωσουν. Απο την αλλη ομως και ο βαθμος του πτυχιου εχει την αξια του για αυτο και μοριοδοτειται στο αγροτικό. Εγω απλα εφερα ενα παραδειγμα για να δειξω οτι ειτε ο αλλος πηρε 14 στο σχολειο ειτε 7 στο παν/μιο θελοντας ή μη συναδελφος θα ειναι. Τι εχουμε να χωρισουμε το ψωμι μου θα μου φαει?Και για το σχολειο ο βαθμος απολυτηριου που αναφερει ο νικος δεν σημαινει και σωνει και καλα οτι εκφραζει και το επιπεδο του αλλου. Ο αδερφος μου με 16 τελειωσε αλλα μπηκε απο τους πρωτους στα χρονια του στο χημικο αθηνων...

Απο την αλλη ομως και ο βαθμος του πτυχιου εχει την αξια του για αυτο και μοριοδοτειται στο αγροτικό

Καλά, στο αγροτικό μοριοδοτείται και ο γάμος και μάλιστα με πιο πολλά μόρια! :splaaaats:

• βαθμός πτυχίου 1 ή 2 μόρια
  • εντοπιότητα 4 !!!
  • οικογενειακή κατάσταση 3 ή 4 !!!
  • συνυπηρέτηση συζύγου 4 !!!
  • ημερομηνία κτήσης 1 ανά δίμηνο

Καλά, στο αγροτικό μοριοδοτείται και ο γάμος και μάλιστα με πιο πολλά μόρια! :splaaaats:
  • βαθμός πτυχίου 1 ή 2 μόρια

• εντοπιότητα 4 !!!

• οικογενειακή κατάσταση 3 ή 4 !!!

• συνυπηρέτηση συζύγου 4 !!!

• ημερομηνία κτήσης 1 ανά δίμηνο

φυσικο ειναι..αλλα και για πτυχιο βλεπεις υπαρχει διαφορα ενος μοριου για λιαν καλως και αριστα

post-1-1123174778_thumb.jpg

Μηπως πρεπει να απαιτησουμε εγγραφως απο τη Νομαρχια η το Νομαρχη η καθε αλλο αχρειο που περναει την ωρα του εκει μεσα απλα ξυνωντας οτι μπορει,

να μας απαντησουν για αυτο το χαλι?

Μηπως πρεπει να δεσμευθουν χρονικα για την ηλεκτρονικη μηχανοργανωση της λιστας αμεσα (γιατι σε ερωτηση μου απο κοντα την προηγουμενη εβδομαδα μου ειπε μια κυρατσα οτι το κονδυλι ειναι μεγαλο :o και δεν εχει εγκριθει ακομη :o

και ουτε ξερει ποτε θα γινει αυτο :unsure: )

Ο κυριος (?) Νομαρχης κοντα σε ολα τα εξοδα της νομαρχιας δεν μπορει να εξασφαλισει αυτο το ....τεραστιο ποσο ωστε αν μη τι αλλο να μην ειναι υπευθυνος αμεσα η εμμεσα για τον διασυρμο και την ταλαιπωρια τοσων νεων επιστημονων?

Η πλακα ειναι οτι αυτος ο Ανθρωπος(?) θα εχει το θρασος να ζητησει την ψηφο ξανα και να καυχιεται για το εργο του και την ευρυθμη λειτουργια της Νομαρχιας τη στιγμη που δεν κανει τα απλα και αυτονοητα. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ

Τι να την κανουμε την μηχανοργανωση της λιστας οταν θα γινει και την επομενη θα βγει κανενας και θα πει¨οτι η λιστα καταργειται.

Μήπως να έφευγε η λίστα από τις αναξιόπιστες Νομαρχίες; Δεν είναι μόνο η ξεφτίλα τής ουράς αλλά και το ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία τής λίστας και τών υπαλλήλων.

emarup Ίσως έτσι ήταν ευκολότερος ο έλεγχος και η ανεύρεση 2πλοεγγραφών,κλπ. Επίσης, ίσως να υπήρχε και καλύτερη πληροφόρηση γιατί σε πολλές μα πάρα πολλές περιπτώσεις οι υπάλληλοι των νομαρχιών δεν κάθονται να υπολογίσουν αναμονές,κλπ.

Όμως οι υπεύθυνοι της λίστας, στην περίπτωση αυτή, θα ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι! Άλλο να'χεις μια λίστα 5 νοσοκομείων και άλλο όλων των νοσοκομείων της χώρας...

Πάντως αν είναι να παραμείνει η λίστα σε μπακαλοτέφτερα, είτε στις νομαρχίες, είτε στο υπουργείο, δε νομίζω να έχε διαφορά.

Αν μιλάμε για μηχανοργάνωση με συστήματα ελέγχου,κλπ τότε ναι!

κυρίες και κύριοι

Χαιρετώ σας!!!

Χτες γύρισα από τος διακοπές και τώρα έιπα να δω τι κάνετε...... Το αίσχος το έζησα και εγώ πέρυσι τον Αύγουστο αλλά ήμασταν γύρω στα 70 άτομα.Απλά θα αναφέρω ότι στις 7 το πρωί που έιχε βγει μια "καλοσυνάτη" κάρια είχε το θράσος να μας πει-περίμενα από τις 3 το ξημέρωμα, άλλοι από τις 12- ότι θα εξυπηρτούνταν μόνο οι 30 πρώτοι και να την αφήναμε να πιει τον καφέ της......καταλαβαίνετε τι ακολούθησε βεβαίως......Πέσανε τηλέφωνα και στις 8πμ βγήκε ένας καλός κυριούλης , μοίρασε σε όλους τις αιτήσεις και ό,τι άλλα χαρτιά χρειαζόταν να συμπληρώσουμε και από τις 10 παρά αρχ'ισαν να εξηπυρετούν τον κόσμο....Το αποτέλεσμα.....έχοντας όλα τα έγγραφα συμπληρωμένα και τακτοποιημένα, μπήκα μέσα στο γραφείο των ειδικοτήτων και σε 30 δευτερόλεπτά ήμουν με τον αριθμό πρωτοκόλλου πάλι έξω....Όλα αυτά έχοντας ένα νούμερο 40 κάτι μέσα σε μιάμιση ώρα από τη στιγμή που άρχισε η διαδικάσια των δηλώσεων.....και βέβαια ούτε λόγος για γλέντια κια χαρές για τη λήψη του πτυχίου.....μετά από 2-3 μέρες οι χαρές....και το χειρότερο....Να στεναχωριέται μέχρι και η γιαγιά για το αν θα προλάβω να δηλώσω κλπ κλπ κλπ

Τα συμπεράσματα

1ον. Για πιο λόγο να ανοίγει η νομαρχία στις 12;;;;;;;;; emarrightemkafes

2ον.Όντως κάτι πρέπει να γίνει και να αλλάξει η κατάσταση. Πιστεύω όμως ότι δεν χρειάζεται να ανοίξουν καινούριες θέσεις...Αυτό που χρειάζεται είναι να στελεχωθούν καλά τα μεγάλα επαρχιακά νοσοκομεία ώστε και να δίνουν πλήρη ειδικότητα αλλά και να κραταν τα περιστατικά κοντά τους και να μην τα στέλνουν όλα Αθήνα, Θεσ/νικη , Πάτρα...Θα 'επρεπε πχ Λέσβος, Σαμος, Ρόδος να έχουν τόσο καλά στελεχωμένα νοσοκομεία ώστε μέχρι και Καρδιο/Θώριακο/ΝευροΧειρουργική να μπορούν να δώσουν έστω και αν είχαν μόνο 5 θέσεις ειδικευομένων...

Αυτά τα συμφέροντα πρέπει να πολεμήσετε κύριε Νικήτα....Τα ράντζα μπορεί να τα μαζέψατε-που δεν συμφωνώ...αν δείτε τι γίνεται στις βραχείες νοσηλείες που στοιβάζονται τα φορεία -αλλά τα μεγαλοσυμφέρνοντα της επαρχίας που μια χαρά την έχουν καταβρει με το να στέλνουν και να μην κρατούν τα περιστατικά, τίποτα!

και για να κλείσω όπως άρχισα καλά μπάνια στους νεοορκισθέντες!

Προς Σαράντο:

Στο νοσοκομείο που έχω δηλώσει εγώ για ειδικότητα, έχει ανοίξει η θέση ενός τύπου από το Μάιο, δεν τον βρίοσκουν πουθενά και ακόμα περιμένουν...δεν θάπρεπε κανονικά μετά το πέρασμα ενός διμήνου να μπαίνει ο επόμενος και να διαγράφεται αυτός που τον ψάχνουν;Με μόνη εξαίρεση βέβαια το0 στρατό....αλλιώς και στο εξωτερικό να πήγε, ε ας φρόντιζε να κράταγε επαφή.....δεν κατάλαβα δηλαδή γιατί του κραταν τη θέση....

και αυτό ως απάντηση στο γιατί χρειάζεται μηχανογράφηση

emarup και λόγω αυτού του κυρίου καθυστερούν ΌΛΟΙ οι υπόλοιποι!

και δεν είναι λίγες αυτές οι περιπτώσεις...

Όσο για τα συμφέροντα που γράφεις πιό πάνω, δε μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο!

Αλλά πως θα κάνουν απόσβεση τα ιδιωτικά μεγαθήρια αν αποκτήσει πχ αγγειοχειρουργό το νοσοκομείο Ξάνθης ή Βόλου ?

Το βασικό ερώτημα είναι: η έστω άψογη και τέλεια μηχανοργάνωση θα μπορούσε να μειώσει τα 5+ χρόνια αναμονής σε 1...; ή μιλάμε για ένα εξάμηνο διαφορά;

1. εφοσον συγκρινουμε καταστασεις.. το να περιμενεις στην ουρα ειναι "λιγο" καλυτερο απο το να εισαι στα τεσσερα κατω απο το γραφειο του υπουργου καθηγητη κτλ.. Και για να γινω πιο συγκεκριμενος , δεν θα δυσκολευτουμε να αναγνωρισουμε τον κυριο που λογω αξιοκρατιας μας υποστηριζε περσι τις εξετασεις για ειδικοτητα να καθεται σημερα στο διπλανο γραφειο του κακλαμανη.. Ουτε η φωτογραφια στο γραφειο του γιαννοπουλου δεν θα μας φανει αγνωστη.. καπου τον εχουμε δει κι αυτον.. Οπως ολοι ξερουν ποια μελη του σπουδαιου συλλογου σας μπαινοβγαινουν μεσα στο υπουργειο.. Οσο για το εξωτερικο ο ιοαν το περιεγραψε ακριβως...

2 εφοσον ειστε με την αξιοκρατια.. ο ιταλος γαλλος αγγλος αν ειναι καλυτερος να παιρνει πρωτος την θεση γιατι ετσι..αξιοκρατια αλλα μονο για εμας δεν υφισταται..

3 εφοσον μιλαμε για το ελληνισταν ψωροκωσταινα κτλ.. Επετηριδα!! Ολοι σας δεν την θελετε αλλα αδυνατειτε να εξηγεισετε γιατι ολοι θεουν να ερθουν ελλαδα.. Η γιατι η Ιατρικη εχει τοσο υψηλη βαση.. Επαγγελματικα δικαιωματα;Σας λενε κατι..

4.Τερμα τα αστεια με αυτο τον γελοιο συλλογο σας..συλλογος συγκροτειται στην βαση κοινων συμφεροντων, εχει πολιτικη τοποθετηση συγκεκριμενη, η οποια λαμβανεται με βαση τις συλλογικες του διαδικασιες και δεν βρισκεται απο πριν στο καταστατικο του οπως σε σας .Ουτε υπαρχουν περιεργες αντιποροσωπευσεις στο ΔΣ του... Οι διαδικασιες τυπου 30 ατομα με προειλημμενες αποφασεις και με αντιπροσωπευση μονο αποφασεων στο ΔΣ ειναι για την πλακα..

Απλα βοηθατε το υπουργειο σε οτι θελει να περασει και γι αυτο και προσπαθει να σας κανει και συνομιλητη του.

ο ΣΦΙΑ υπαρχει και σπερνει εφιαλτες..

Επετηριδα!! Ολοι σας δεν την θελετε αλλα αδυνατειτε να εξηγεισετε γιατι ολοι θεουν να ερθουν ελλαδα..

Μα γιατί γράφονται "δωρεάν" σε μια λίστα και γίνονται γιατροί απλώς περιμένοντας! Για τον ίδιο λόγο δλδ που αποφεύγουν όλοι την Αμερική!

emarup  emarup

Ρε φιλε πιστευεις οτι αν εμεις οι πικραμενοι στην ιταλια βρισκαμε τα κονε και τα μεσα ή ειχαμε τα φραγκα δε θα ρχομασταν σπιτακια μας???? Επειτα εγω ξερεις ποσα παλληκαρακια ξερω που κανανε απιστευτες κομπινες για να πανε απο τη μια πολη στην ελλαδα στην αλλη??? Οσον αφορα αυτους που αποκαλεις ασχετους κτλ....Θα θελα να σε συμβουλεψω κατι....''Μεγαλη μπουκια φαε, μεγαλη κουβεντα μη πεις''.......Το μαλπρακτις αργα η γρηγορα τυχαινει στη συντριπτικη πλειοψηφια των γιατρων ποσο μαλλων των ''τσουτσεκιών΄΄ γιατρων σαν του λογου μας...Εγω επεστρεψα με το πτυχιο μου πριν ενα μηνα απο ιταλια και ειμαι πανευτυχης...Περιμενω πως και πως να παω αγροτικο να μην ακουω κωλοιταλικα στο κεντρο υγειας που θα παρουσιαστω αλλα να χω ελληνες και να νιωθω εντος εδρας επιτελους!!!! Αυτο το συναισθημα δε θα μου το χαλασει κανενας....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.