Jump to content

ΦΑΓΗΤΑ


Recommended Posts

Μπιφτέκια γεμιστά με τυρί

Προετοιμασία: 30' (+1-2 ώρες αναμονή) Ψήσιμο: 40'

Υλικά για 6-8 άτομα

200 γρ. κεφαλογραβιέρα ή ρεγκάτο κομμένο σε μπαστουνάκια

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό ανάμεικτο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 αυγά

4 φέτες ψωμί μπαγιάτικο μουσκεμένο σε νερό και στυμμένο καλά

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Για το γαρνίρισμα

100 γρ. καπνιστό ρεγκάτο σε ροδέλες

50 γρ. βούτυρο

3 πατάτες βρασμένες κομμένες σε ροδέλες

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

1. Ανακατεύετε τον κιμά με το ψωμί, τα 2/3 από το λάδι και τα κρεμμύδια μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

2. Προσθέτετε τα αυγά, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.

3. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο 1-2 ώρες.

4. Πλάθετε τα μπιφτέκια και τα γεμίζετε με τα μπαστουνάκια της κεφαλογραβιέρας ή του ρεγκάτο.

5. Αλείφετε με το υπόλοιπο λάδι ένα ταψί, τοποθετείτε τα μπιφτέκια το ένα δίπλα στο άλλο και τα ψήνετε στους 200°C, 35'.

6. Βάζετε πάνω στα μπιφτέκια τις ροδέλες πατάτας και του τυριού, το βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι και ψήνετε 5'-6', στους 200°C, μέχρι να λιώσει το τυρί.

7. Σερβίρετε αμέσως.

Kρασί: ΛΕΥΚΟ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • Απαντήσεις 162
  • Created
  • Last Reply

Κι ετσι θα μεινει μου φαινεται.....Ε,καλα,αν με παρακαλεσετε αλλαζει το πραγμα.......Οχι ,οχι.....Καλε μην κλαιτε....αντε ενταξει,θα σας κανω την χαρη.... :P

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ωραίος! Μένει να βρούμε κάποια να μας το μαγειρέψει...

και... κάποιον να πάει στο supermarket να μας τ'αγοράσει ( ...και να τα πληρώσει...) και μετά να πλύνει τα πιάτα στο νεροχύτη... :wink:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Κόκορας με χυλοπίτες (με έμφαση στις χυλόπιτες) :P

Παρατίθεται σήμερα γιατί το θεωρώ Κυριακάτικο γεύμα (συν το σχόλιο του Μάστορα...)

Yλικά για 6 άτομα

500 γρ. χυλοπίτες

1 κόκορα γύρω στο 1,5 κιλό

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

χυμό 1 λεμονιού

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

2 φλιτζάνια του τσαγιού ντοματοχυμό

1 ξυλάκι κανέλα

κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση

1. Καψαλίζετε τον κόκορα, τον καθαρίζετε καλά και τον κόβετε σε κομμάτια.

2. Βάζετε λίγο λάδι στην κατσαρόλα και ροδίζετε τις μερίδες.

3. Στη διάρκεια του ροδίσματος προσθέτετε το κρεμμύδι και ανακατεύετε με προσοχή, για να μην καεί.

4. Σβήνετε με το λεμόνι, ανακατεύετε και προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι, τον ντοματοχυμό, το αλατοπίπερο, την κανέλα και νερό.

5. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να βράσει 1 ώρα και 15'.

6. Όταν μαλακώσει, μεταφέρετε το υγρό σε πήλινο σκεύος με σκέπασμα, όπου θα βράσουν οι χυλοπίτες (το υγρό πρέπει να είναι 4πλάσιο από τις χυλοπίτες).

7. Ψήνετε μέχρι να κοχλάσει το υγρό και ρίχνετε τις χυλοπίτες.

8. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα, για να μη διαλυθεί ο κόκορας, και σκεπάζετε το σκεύος.

9. Ψήνετε το φαγητό στους 160° C, 20'-25'.

10. Σερβίρετε με τριμμένο τυρί.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το αγαπημενο μου φαγητο ειναι κοτοπουλο με χυλοπιτες!!! Αλλα εγω δεν βαζω λεμονι...και ετσι οπως το παρουσιασες lefkander αμφιβαλλω αν καποιος θα το προσπαθησει :)

Παστιτσιο :

Yλικα

1 πακετο πενες

Μισο κιλο κιμα

Αλευρι

Γαλα

Βουτυρο

Χυμος τοματας

Ελαιολαδο

Εκτελεση

Για τον κιμα:

Τον τσιγαριζουμε με λαδι μεχρι να ροδισει (γυρω στο πενταλεπτο δηλαδη) και ριχνουμε μισο ποτηρι χυμο τοματας και αλλο τοσο νερο. Το αφηνουμε να βρασει γυρω στην μιση ωρα και προσθετουμε αν χρειαζεται νερο. Αν τον θελουμε πιο κοκκινο βαζουμε κι αλλο τοματοζουμο. Αλατι,πιπερι

Για την μπεσαμελ:

5 κουταλιες μεγαλες αλευρι, 5 κουταλιες μεγαλες βουτυρο, 3 ποτηρια γαλα. Το μυστικο ειναι να τα βαλετε ολα μαζι στην κατσαρολα και να τα ανακατευετε μεχρι να γινουν ομοιομορφη κρεμα και οχι ενα ενα και σας κοψει. Αλατι, πιπερι. Για πιο παχια στρωση μπεσαμελ διπλασιαστε τη δοση

Για τα μακαρονια:

Ε αυτα τα ξερετε!!!

Σε ενα ταψι βαζετε πρωτα τις πενες, αποπανω τον κιμα, στο τελος μπεσαμελ και λιγο τυρι οτι θελετε εσεις.

Κρασι: Κοκκινο Στροφιλια

Τυρι: Φετα Δωδωνης

Καλη ορεξη!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τικ-τακ μην είσαι καρμίρης, να της πάρεις πλυντήριο...

δεν κατάλαβες...πλυντήριο υπάρχει... αλλά δεν είναι ωραίο το θέαμα της γυρισμένης πλάτης (και όχι μόνο) με την ποδιά μπροστά και τους αφρούς στα χέρια????

και φυσικά αναφέρομαι σ'αυτόν τον ...κάποιον , που αναζητά αυτήν την ...κάποια για να του μαγειρέψει

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ενθουσιάστηκα πολύ με το παστίτσιο! Φαντάζομαι ότι η notbad το κάνει για πλάκα, οπότε pls κανόνισε κανένα παστίτσιο-party! ΤΟ ακόλουθο νομίζω για βράδυ είναι ό,τι πρέπει...

Φετουτσίνι με γαρίδες

Υλικά για 6 άτομα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

500 γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες

1/2 κουταλάκι βασιλικό αποξηραμένο

375 γρ. γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες

150 ml λευκό κρασί

2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

500 γρ. φετουτσίνι (είδος ζυμαρικού)

αλάτι

πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

1. Βάζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σ' ένα κατσαρολάκι, προσθέτετε λίγο νερό και τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν.

2. Προσθέτετε τις ντομάτες και το βασιλικό.

3. Αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε 5'.

4. Προσθέτετε τις γαρίδες, το κρασί και το μαϊντανό και συνεχίζετε το βράσιμο άλλα 10', σε χαμηλή φωτιά.

5. Γεμίζετε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και ρίχνετε αλάτι.

6. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνετε τα ζυμαρικά, ανακατεύετε και τα αφήνετε 10'-12' (al dente).

7. Σουρώνετε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρετε σε μια ζεστή πιατέλα.

8. Τα περιχύνετε με τη σάλτσα από τις γαρίδες και σερβίρετε αμέσως.

Στη συνταγή αυτή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα ζυμαρικά, όπως σπαγγέτι, σπαγγετίνι ή μπαβέτε.

Τικ-τακ, φαντάζομαι ότι από τό θέαμα της πλάτης στο νεροχύτη με ποδιά και αφρούς έχεις αφαιρέσει κάθε ιδέα ρούχου κι έχεις κρατήσει μόνο ποδιά και αφρούς, ε; :monalisa: :eleos:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το ξερω οτι δεν γνωριζομαστε αλλα......Lefky με παντρευεσαι? :multicolor: :P

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σάλτσα με τόνο για μακαρόνια

Αυτήν τη συνταγή την επινόησα πέρυσι το Δεκαπενταύγουστο , όταν έτυχε να βρεθώ μόνη μου σε ένα άδειο σπίτι , σε μια άδεια πολυκατοικία, σε μια άδεια γειτονιά , σε μια άδεια Αθήνα. Σιχτιρίζοντας που κανένα από τα φαγάδικά (και supermarket) της περιοχής δεν λειτουργούσε (τέτοια ώρα , τέτοια λόγια ) και λυσσώντας από την πείνα κατέφυγα στα ντουλάπια της έρημης κουζίνας .Εκεί βρήκα υλικά ο συνδυασμός των οποίων απέδωσε αυτήν τη συνταγή , που μπορώ να πω ότι με εξέπληξε ευχάριστα.

Για τη σάλτσα χρειάζονται:

1 ½ κουταλιά πελτέ σε 2 φλιτζάνια νερό

2 φύλλα δάφνης

τόνο σε κονσέρβα ( 1 κονσέρβα περίπου ανά άτομο)

2 σκελίδες σκόρδο

πιπέρι, λίγο αλάτι, πάπρικα (προαιρετικά ), βασιλικό, ρίγανη

εκτέλεση:

τσιγαρίζουμε ελαφρά το ψιλοκομμένο σκορδάκι , ίσα-ίσα να χαρίσει τη γεύση του στο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τον πελτεδάκο μας και τα μυρωδικούλια μας ( βασιλικό, ρίγανη, δάφνη ), τα μπαχαρικούλια ( πάπρικα γλυκιά, πιπέρι ) και λίγο αλατάκι , γιατί ο τόνος είναι ήδη αλατισμένος . Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτίτσα , μέχρι η σαλτσούλα να δέσει (περίπου 7-10 λεπτά) . Προσθέτουμε τον τονάκο , αφού προηγουμένως τον έχουμε στραγγίξει από τα υγρά της κονσέρβας, και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα περίπου 5-7 λεπτά (ή για όσο χρόνο απαιτείται μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά και να προκύψει μια δεμένη σάλτσα ). Συνοδεύεται με μακαρόνια.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το ξερω οτι δεν γνωριζομαστε αλλα......Lefky με παντρευεσαι? :multicolor:  :P

Πωπωωω κατακτήσεις....βλέπω τις γυναίκες να μαλλιοτραβιούνται για χάρη σου Lef... :wink:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη... Πρέπει να μαγειρέψουν πολλά φαγητά (μη σου πω να πουν και πολλές μαντινάδες), μέχρι την τελική κρίση, :D:splats::P

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μια μέρα , ευρισκόμενη στο σπίτι ενός φίλου μου, τον βλέπω να έρχεται κατά πάνω μου κραδαίνοντας …ένα βιβλιαράκι συνταγών που πήρε ως δώρο από τα ψώνια στο super market.Ήταν του Ηλία Μαμαλάκη με συνταγές από όλη την Ελλάδα. Ήθελε να με κάνει να ζηλέψω και το κατάφερε! Ξεφυλλίζοντας το βιβλιαράκι έπεσα σε μια συνταγή , που μου φάνηκε πρωτότυπη μες την απλότητά της. Είχε τον τίτλο :

μακαρόνια με τη χθεσινή σαλάτα.

Χρησιμοποιούμε τη χωριάτικη σαλάτα που έχει περισσέψει από το προηγούμενο γεύμα (και έχει φυλαχτεί στο ψυγείο) .Η ντομάτα βγάζει τους χυμούς της στο λάδι δίνοντάς του υπέροχη γεύση. Ακόμη πιο υπέροχη γίνεται η γεύση του ,όταν έχουν απομείνει κρεμμύδια, πιπεριές ,ελιές ,ρίγανη, ακόμη και υπολείμματα φέτας . Το μόνο που χρειάζεται είναι να αφαιρεθούν τα αγγούρια. Ρίχνουμε τη σαλάτα, όπως είναι, στην κατσαρόλα, προσθέτουμε λάδι , αν χρειάζεται επιπλέον , και 1 κουταλιά πελτέ λιωμένο σε 1 ποτήρι νερό. Την βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι η σάλτσα να δέσει , αφού πρώτα προσθέσουμε αλάτι και πιπέρι . Και… είναι έτοιμη , για το στομάχι μας ολοταχώς!!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη... Πρέπει να μαγειρέψουν πολλά φαγητά (μη σου πω να πουν και πολλές μαντινάδες), μέχρι την τελική κρίση, :D:splats:   :P

Tώρα μας το παίζει και δύσκολος... 8)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Eπειδη πολυ ζυμαρικο εχει πεσει, λεω να βαλω συνταγη για αρακα, ετσι για αλλαγη :)

Υλικα για 2 ατομα

Μισο κιλο αρακας κατεψυγμενος

2 πατατες μεσαιες κομμενες κυδωνατες

Ελαιολαδο (εχμ περιπου ενα ποτηρι, το βαζω με το ματι συνηθως :wink: )

Pummaro με κρεμμυδι

Νερο

Βαζουμε σε μια κατσαρολα νερο μεχρι τη μεση, ριχνουμε τον αρακα, τις πατατες, περιπου το μισο pummaro και παραπανω, το λαδι και το αφηνουμε να βρασει για 1-1.5 ωρα σε μεσαια θερμοκρασια (στο 2) προσθετοντας νερο οταν χρειαζεται (συνηθως 2 φορες απο ενα ποτηρι). Αλατι, πιπερι

Τυρι: Φετα δωδωνης

Ψωμι: Ζεστο, φρεσκο απο το φουρνο

Κρασι: Λευκο Κατωγι Αβερωφ (παγωμενο)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ

Χρειαζομαστε

κιμα μοσχαρισιο κανα μισοκιλο

2 κρομμια μεσου μεγεθους

2-3 σκελιδες σκορδο

2 κονσερβες τοματες ψιλοκομμενες

ψωμι (αυτες τις 4 φετουλες που δεν φαγατε εχτες)

2 αυγα

αλευρι

ρυζι κατα βουληση

Προετοιμασια βαζουμε το ψωμι να μουλιασει και μετα το στιβουμε καλα

καθαριζουμε το σκορδο(το κοπαναμε με τον πατο απο ενα τασακι και πεταμε τα φλουδια απλο)

τριβουμε το κρεμμυδι

Σε μια λεκανη πεταμε μεσα κιμα, τριμμενο το ενα κρεμμυδι, τα 2 αυγα χωρις τα τσοφλια, το σκορδο ψιλοκομμενο,αλατι και πιπερι

Να θυμαστε λιγο λιγοτερο αλατι δεν εβλαψε ποτε κανενα γιγο περισσοτερο και δεν θα τρωγεται οποτε χαλαρα με το αλατι

Αφου ανακατεψουμε και προσθεσουμε λιγη τριμμενη φρυγανια αν μας βγαινει νερουλο το μιγμα,πλαθουμε τα σουττζουκακια οπως η μαμα.

Τα ριχνουμε στο αλευρι και τα κυλαμε οσαν τα γουρουνια στη λασπη να γινουν ασπρα.

τα βαζουμε στο τηγανι αφου καψει το λαδι και μολις γινουν τα βαζουμε στην ακρη

στην κατσαρολα ζεστενουμε λαδι και τσιγαριζουμε το αλλο κρεμμυδι επισης ψιλοκομμενο.

πεταμε τα τοματακια και τσιγαριζουμε την τοματα να φυγει η τοματιλα.μολις παει να σκουρυνει το χρωμα της και πριν καει προσθετουμε τουλαχιστον δυο ποτηρια νερο

αφου παρει βραση ριχνουμε αλατι πιπερι και τα τηγανισμενα σουτζουκακια και τα αφηνουμε να βρασουν ολα μαζι

το ρυζι εχει οδηγιες...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μια μανιάτικη συνταγή : Τουρλού ( καλά, το λέμε και κολοκυθομελιτζανοπατάτες)

Υλικά: κολοκυθάκια , μελιτζάνες , πατάτες ( η ποσότητα εξαρτάται από το προσωπικό γούστο σε κάθε λαχανικό . Ας λάβουμε για παράδειγμα: 4 μέτρια κολοκύθια , 4 μέτριες μελιτζάνες και 3 πατάτες)

Ντομάτα ( 1κουταλιά πελτέ , καθώς και 2 φρέσκιες σε κομμάτια και 2 τριμμένες στο τρίφτη )

Μαϊντανός , βασιλικός ,δυόσμο, ρίγανη (είναι προτιμότερο τα φρέσκα, αλλά μπορεί να γίνει και συνδυασμός αποξηραμένων με φρέσκων ή στην έσχατη περίπτωση να βάλουμε μόνο αποξηραμένα )

Κρεμμύδια , σκόρδα ( γι’ αυτό το φαγητό χρειάζονται αρκετά κρεμμύδια και σκόρδα , δηλ. 3 μέτρια προς μεγάλα κρεμμύδια και 6 σκελίδες σκόρδου )

Πιπέρι, μπαχάρι ,αλάτι

1 ποτηράκι κόκκινο κρασί

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (μανιάτικο κατά προτίμηση :wink: ) και ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σκόρδα μέχρι να ξανθύνουν και να καραμελώσουν . Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί , αφήνουμε να ξεθυμάνει για λίγο, και προσθέτουμε τον πελτέ σε 1 ποτήρι νερό , τα κομματάκια της φρέσκιας ντομάτας και την τριμμένη ντομάτα. Αν θέλουμε , μπορούμε να προσθέσουμε και 2- 3 κουταλιές κέτσαπ. Αφήνουμε να βράσει για λίγο η σάλτσα ώσπου να φύγει η ντοματίλα ( για 3-5 λεπτά ) και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά ( μαϊντανό , βασιλικό , δυόσμο και τη ρίγανη τελευταία για να μην μαυρίσει ) και τα μπαχαρικά με το αλάτι . Ρίχνουμε τα λαχανικά , που τα έχουμε κόψει σε κύβους ( τα κομμάτια της πατάτας να είναι λίγο μεγαλύτερα από αυτά των κολοκυθιών και των μελιτζανών , γιατί τα δεύτερα βράζουν πιο γρήγορα ). Ανακατεύουμε στην αρχή μόνο και όχι συνέχεια κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος , γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να λιώσουν . Αν τα μαγειρεύουμε σε χύτρα ( θα πάρει περίπου 7 λεπτά να γίνουν ), δεν προσθέτουμε πολύ νερό , γιατί τα λαχανικά θα βγάλουν αρκετό . Σε απλή κατσαρόλα , χαμηλώνουμε τη φωτιά , έχουμε το νου μας να μην πιει όλο το νερό και περιμένουμε μέχρι να βράσουν τα λαχανικά.

Μέρος : στην βεράντα ενός σπιτιού σε μανιάτικο χωριό με θέα τη θάλασσα μέσα από τους πέτρινους φράχτες , τα λιόδεντρα και τις φραγκοσυκιές …(αχ,αχ,αχ…)

Τυρί : φέτα

Κρασί : κόκκινο

Ψωμί από φούρνο με ξύλα .

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Συνταγη για λασπωμενα τορτελινια κανεις; 8) (να μαθεις να μην μιλας οταν ο αλλος προσπαθει να γινει Μαμαλακης :Ρ)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τικ-τακ φοβερο το τουρλου, να ειχαμε και το ψωμι που προτεινεις!!!! :wink:

Μια γρηγορη και απλη συνταγη αν χτυπησει το κουδουνι και ερθουν ξαφνικα φιλαρακια

Σουφλε

Υλικα:

Φετες ψωμιου για τοστ

Ζαμπον (η οτι αλλο αλλαντικο εχουμε)

Τυρι για τοστ (οτι εσεις προτιματε)

Γαλα

Βουτυρο

Προαιρετικα κρεμα γαλακτος

(οπως βλεπετε τα υλικα τα εχει στανταρ ενα ψυγειο :) )

Εκτελεση:

Σε ενα ταψι που βουτυρωνουμε (δεν ειναι παντα απαραιτητο) στρωνουμε τις φετες ψωμι για να δουμε ποσες χρειαζονται για να καλυψουν τον πατο του ταψιου. Κοβουμε τις ακρες απο το ψωμι (και τα κανουμε σαν το ψιχα-ψιχα :lol: του Καραμολεγκου). Τα βουταμε στο γαλα να μουλιασουν. Τα στρωνουμε. Κοβουμε απο πανω κομματια ζαμπον και τυρι. Οσο πιο πολλα τυρια τοσο καλυτερα. Απο πανω βαζετε κομματακια βουτυρο. Αν εχετε κρεμα γαλακτος την βαζετε αν οχι περιχυνετε με γαλα. 20' σε φουρνο δυνατο αρκουν για ενα τελειο και γρηγορο εδεσμα.

Συνοδευεται με μια δροσερη σαλατα και Coca-Cola.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αν δε βάλω εγώ μια συνταγή για ζυμαρικά,ποιος θα βάλει;;;Τι μαθαινω τόσα χρόνια εδώ!

Διάλεξα μια εύκολη και γρήγορη συνταγή.Ακόμα και όποιος δε μαγειρεύει θα τα καταφέρει αρκεί να μην παραβράσει τα ζυμαρικά!

Πέστο με φιστίκια και προσούτο (σάλτσα από Σικελία)

Υλικά για 4 άτομα

Μια χούφτα φρέσκο βασιλικό

1-2 σκελίδες σκόρδο

Μια χούφτα φιστίκια ανάλατα

100 γρ. προσούτο κομμένο σε μια φέτα

50 γρ. κρέμα γάλακτος

2-3 κύβους παρμιτζιανο

ελαιόλαδο

Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μιξεράκι και τα χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές πραγμα!Προσοχη,μη βάλετε αλάτι γιατί θα γίνει λύσσα!!!

Τι ζυμαρικά να βρασετε;!Χμμμμ….πέννε,ριγκατόνι,πεννέτε,σπαγκέτι….ό,τι σας αρέσει γιατί αυτά που χρειάζονται πρέπει να σας τα φέρω από Ιταλία.Τα βράζετε,πετάτε το νερό (δε ρίχνετε κρύο νερό όπως συνηθίζουμε Ελλάδα) και τα ανακατεύετε με τη σάλτσα όσο είναι ακόμα ζεστά.

Συνοδεύονται με λευκό κρασί.

Αύριο θα σας πω πώς να φτιάξετε τιραμισου.Μην μου παχύνετε !!!

:wink: 8)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.