Jump to content

ειδικότητα Γενικός Χειρούργος


Magia

Recommended Posts

Γειά σε όλους. Είμαι πτυχιούχος Ιατρικής εδώ και 3 χρόνια και έχω κάνει το αγροτικό μου. Ήθελα πάντοτε να ακολουθήσω χειρουργική ειδικότητα μα οι αναμονές ως γνωστόν είναι πολύ μεγάλες έτσι δήλωσα σε νοσοκομείο μη πανεπιστημιακό για ένα χρόνο χειρουργική θέση η οποία θα ανοίξει τώρα σε λίγους μήνες. Το πρόβλημα είναι ότι σκέφτομαι τώρα να δηλώσω πλήρη ειδικότητα στο ίδιο νοσοκομείο και να πάω για γενικός χειρούργος αντί να τελειώσω σε ένα χρόνο και να περιμένω μετά για χρόνια ξανά. Η χειρουργική έτσι κι αλλιώς μου αρέσει οπότε.... Θέλω απλά να σας ρωτήσω τι γνώμη έχετε για την ειδικότητα αυτή όσον αφορά την επαγγελματική αποκατάσταση και ιδιαίτερα μετά το τέλος της ειδιότητας όπου βρίσκεσαι λίγο μετέωρος. Επειδή δεν έχει συγκεκριμένο αντικείμενο (γυναικολόγος, ουρολόγος κτλ.) είναι λιγότερο καλή?

Ευχαριστώ πάρα πολύ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • Απαντήσεις 275
  • Created
  • Last Reply

Ειναι κατι που προβληματιζει και μενα. Εγω βεβαια τωρα ξεκινησα την περιοδο της αναμονης για τον 1 χρονο χειρουργικης, και μεχρι να φτασει η πολυποθητη στιγμη θα γινεται "χαμος" με την αναμονη.

1.σκεψου το ενδεχομενο να ασχοληθεις με μαστο/ θυροειδη κτλ, δηλαδη τμημα της γενικης χειρουργικης.

2. αλλες χειρουργικες π.χ.παιδοχειρουργικη που εχει 3 χρονια Γ/Χ ωστε να τρεξει καπως η αναμονη σου για το ειδικο μερος μετα.

παντως πλην των γνωστων (ορθο./ουρολ/ωρλ/γυναικολογια) οι αλλες σε περιοριζουν να εργαστεις σε νοσοκομειο!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η γενική χειρουργική έχει ένα μεγάλο πρόβλημα. Δεν έχει παθολογικό κομμάτι και χρειάζεσαι πάντα ένα νοσοκομειακό χώρο για να δράσεις. Δεν ευνοεί ιδιωτικό επάγγελμα εκτός αν έχεις άκρες και σταθείς δίπλα σε μεγάλα ονόματα. Ακόμα και η παίδο που έχει περισσότερη παθολογία και μπορείς να σταθείς ιδιωτικά έχει πρόβλημα.

Το να ασχιληθείς με θυρεοειδή ή μαστό την παθολογία πάλι θα σου την παίρνουν οι αντίστοιχες παθολογικές ειδικότητες και δεν σε συμφέρει να έρθεις σε ρήξη μαζί τους γιατί τους έχεις ανάγκη να σου παραπέμπουν τα περιστατικά να τα χειρουργήσεις.

Στο ιατρείο (ιδιωτικά) ίσως εχεις μικροεπεμβάσεις τύπου ραμματα, αλλαγές σπίλους και τέτοια. Τώρα το επείγον θα πάει στο νοσοκομείο κατευθείαν (κανένας δεν θα σε πάρει στο ιατρείο να εκτιμήσεις οξεία κοιλία) εκτός αν είσαι συνεργάτης με ιδιωτικό και το δεις εκεί.

Δυστυχώς περιορίζεσαι σε θέση στο ΕΣΥ σαν μόνιμη και σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση. Τώρα εκεί παίζουν άλλα πράγματα για το ευ ζειν. Θα τα δεις στην ειδικότητα.

Προσωπικά πιστεύω ότι καλύτερα είναι μία ειδικότητα με δυνατότητα να ασχοληθείς ιδιωτικά με την παθολογία της ειδικότητας έτσι για να βγαίνουν τα έξοδα. Αλλά μην σε πάρω στο λαιμό μου. Μπορεί να σου αρέσει η δράση να βουτάς μέσα στα έντερα και να είσαι δυστυχισμένος άμα πέσεις να βλέπεις ρινίτιδες και ωτίτιδες. Τα πάντα είναι θέμα επιλογής και τι σε γεμίζει. Γιατί όσα λεφτά και αν κερδίζεις άμα δεν σε γεμίζει αυτό που κάνεις είσαι χάλια ούτως ή άλλως.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Επιπλέον, όπως μάλλον δεν κατάλαβαν οι αποπάνω αλλά νομίζω ότι κατάλαβα σωστά εγώ, είσαι γυναίκα και πρέπει να το σκεφτείς 2 φορές πριν κάνεις μια επιλογή σε έναν κατεξοχήν ανδροκρατούμενο κλάδο.

ΥΓ: προς λοιπούς: σας την έσκασα, δεν σχολίασα αυτό που όλοι περιμένατε.

:rolleyes:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ένα έχω να πω....γιατί κι εμένα μ'αρέσει η Γενική Χειρουργική....

Go for it, αλλά πρέπει να γίνεις όσο κάφροι είναι κι αυτοί για να ανταπεξέλθεις.... Έχω πολλές φίλες που κάνουν χειρουργική και ξέρω...Είτε θα βάζουν στοίχημα ποιος θα σε....είτε θα βάζουν στοίχημα πόσο θα αντέξεις το τρέξιμο που θα σε χώνουν να κάνεις...ή και τα δύο βέβαια.....

Ξέχνα οικογένεια...εκτός κι αν κάνεις μετά την ειδικότητα...Αλλά αν σε ενδιαφέρει σοβαρά η χειρουργική, ένας χρόνος αποχή από τα χειρουργεία, λόγω εγκυμοσύνης είναι very bad!!! Οι άντρες συνάδελφοί σου θα το εκμεταλλευτούν εναντίον σου....

Μαστός, θυρεοειδής κλπ, όλα καλά, αλλά με μαστό ασχολούνται και οι γυναικολόγοι, οπότε εσύ θα πρέπει να έχεις τα κονέδια να σε συστήνουν και να χειρουργείς αν και όποτε, αλλά μόνο για εξέταση -ελάχιστη πελατία θα έχεις αν ιδιωτεύσεις....

Γενικά, η γενική χειρουργική είναι κατά βάση νοσοκομειακή ειδικότητα....και μιας και οι καθηγητάδες χειρουργούν και στα ιδιωτικά με τους γιους τους, τα "λαμπατέρ" τους κλπ, εσύ πάλι άγκιστρο θα κρατάς και θα κάνεις τα ξενύχτια στο ιδιωτικό....

Τέλος, αν θες να κάνεις χειρουργική και να είσαι σε θέση να χειρουργήσεις κάτι παραπάνω από σκουλήκια και κήλες, πχ ήπαρ, καμιά Whipple κλπ δεν μπορείς να κάνεις πλήρη σε επαρχία π.χ....γιατί δεν θα δεις ποτέ αυτά τα μεγάλα χειρουργεία...

Τώρα αν πρόκειται για μη πανεπιστημιακό, αλλά μεγάλο νοσοκομείο με γκάμα περιστατικών , κάνε εκεί πλήρη.....Δες τι περιστατικά έχει πριν το αποφασίσεις....

Καλή επιτυχία έυχομαι, σε ότι κι αν κάνεις....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η γυναίκα στις χειρουργικές ειδικότητες έχει πολλά περισσότερα να αντιμετωπίσει από απλά και μόνο το ότι μπορεί να έχει παιδιά. Και αυτό ισχύει για όλες τις χειρουργικές ειδικότητες. Μηδεμιάς εξαιρουμένης.

Πρώτα την προκατάληψη των συναδέλφων. Είναι επιθετικές ειδικότητες και πρέπει να το παίζεις αντράκι. Επιθετικές ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης του ασθενούς στη θεραπεία αλλά και στο ότι πρέπει να σου 'κάτσει' ο ασθενής να τον χειρουργήσεις. Ένας φίλος θυμάμαι παρουσίαζε το να πείσεις ένα ασθενή να τον χειρουργήσεις είναι σαν να προσπαθείς να πείσεις μια γκόμενα να σου κάτσει. Δεν ισχύουν εδώ τα γυναικεία κόλπα είμαι διαθέσιμη ελάτε. Εδώ παίζει επιθετικό close man to man pressing. Από την άλλη κατά την ειδικότητα πρέπει να κάνεις χειρουργεία. Εκεί να δείς επιθετικότητα. Οι ειδικευόμενη να τρώγονται σαν τα σκυλιά πάνω από ένα ξεροκόμματο για το ποιός θα μπεί στην λίστα βοηθός. Τέλος στο χειρουργείο πρέπει να γίνεις σκληρή. Δεν μπορείς να κόβεις και να σκέφτεσαι τον πόνο που προκαλείς. Εγώ πχ δεν μπορούσα και ακόμα δεν μπορώ να αντέξω την ιδέα του black&decker που χρησιμοποιούν οι Ορθοπεδικοί. Μου προκαλεί κάτι.

Δεύτερο είναι η προκατάληψη των ασθενών. Δεν αποδέχονται εύκολα μία γυναίκα για να τους χειρουργήσει. Είναι διστακτικοί. Αν και αυτό έχει αρχίσει να ξεπερνιέται στις μέρες μας ακόμα υπάρχει. Πόσες από εσάς έχετε άνδρες γυναικολόγους και ενδόμυχα αποφεύγετε να πάτε σε γυναίκες; Σκεφτήτε γιατί κάνατε αυτές τις επιλογές.

Για τους παραπάνω λόγους μία γυναίκα στην χειρουργική πρέπει να δουλέψει περισσότερο και να αποδείξει δύο φορές την αξία της από κάποιο άντρα.

Τέλος η χειρουργική έχει στρες έντονο. Δύο ώρες χειρουργείου προσωπικά με κουράζουν περισσότερο από όσο με έχει κουράσει οποιοδήποτε οκτάωρο έχω κάνει σε άλλη δουλειά. Και έχω κάνει πολλές δουλειές κουραστικές πιστέψτε με. Το στρές αυτό δεν φεύγει με την λήξη του ωραρίου. Όποιος μπορεί να πει ότι φεύγει από το νοσοκομείο και δεν τον απασχολεί ο ασθενής που χειρούργησε λέει ψέματα ή είναι ανεύθυνος. Δυστυχώς δεν είναι σαν τις άλλες ειδικότητες που απλά περιμένεις τα αποτελέσματα. Αυτό το στρες το μεταφέρεις στο σπίτι. Και στην Ελληνική κοινωνία που η γυναίκα είναι ακόμα μία Μαιρη Παναγιωταρά και φορτώνεται το στρες του σπιτιού πολλάπλασιάζει αυτό που τελικά πρέπει να αντέξει. Έτσι ξεχνάς το σπίτι και οικογένεια τουλάχιστο μέχρι να στρώσουν τα πράγματα και να μην τρέχεις. Οπότε λίγο δύσκολα θα μπορείς να ξεκινήσεις οικογένεια στην ειδικότητα εν αντιθέση με τις συναδέλφισσες των άλλων ειδικοτήτων. Και ναι ένας χρόνος αποχής από τα χειρουργεία πάνω στην καμπύλη εκμάθησης σε πάει πίσω. Όταν ωριμάσεις δεν είναι πρόβλημα αλλά πάνω στην καμπύλη σε ξεσκίζει.Δεν αναπληρώνεται εύκολα. Μην ξεχνάς ότι η αγαπημένη τιμωρία των διευθυντάδων όταν δεν είσαι καλό παιδί για να τους έχεις σαν θεούς είναι να σε βγάλουν ένα μήνα από τα χειρουργεία. Σε σκίζει και μετά τρέχεις να το αναπληρώσεις και αν δεν τα καταφέρεις καταστρέφεσαι για όλη σου τη ζωή.

Και δεν έχει να κάνει με τις ώρες που είσαι στο νοσοκομείο αν και κατα γενική ομολογία είναι περισσότερες από τις άλλες ειδικότητες. Τις μέρες χειρουργείου πχ μπορεί να σου κάτσει και να φύγεις στις 4 ή στις 5 και να μην είσαι καν εφημερία. Συμβαίνει. Αλλά δεν είναι εκεί το πρόβλημα όσο είναι το ότι τελικά παντρεύεσαι το νοσοκομείο και το μεταφέρεις μέσα σου συνέχεια.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Eγώ πάντως ξέρω έναν άντρα που κάνει γενική χειρουργική και έχει παντρευτεί κατά τον τρίτο χρόνο της ειδικότητας. Οκ είναι άντρας μα γιατί να διαφέρει λόγω του ότι οι γυναίκες πρέπει να κάνουμε παιδιά??

Αυτό δεν παίζει και σε όλα τα επαγγέλματα? Έμας στην ειδικότητα τουλάχιστον στο νοσοκομείο από όσο ξέρω το ωράριο είναι 7.30- 15.30. Σε άλλα επαγγέλματα πχ οικονομολόγοι τα ωράρια (λόφω ιδιωτικού τομέα) είναι πολύ πιο τραγικά έχω ακούσει και κάτι 9.00-20.00 άρα λογικά για οικογένεια είναι πάντα δύσκολο να κάνει γυναίκα ότι επάγγελμα και αν έχει και θέλει να πετύχει εκτός αν είναι δημόσιος υπάλληλος σε τράπεζα κτλ.

Άρα?? και γιατί οι άντρες συνάδελφοι να παντρεύονται στην ειδικότητα και εμείς οι γυναίκες να ακολουθούμε ένα δρόμο νοσοκομείο - σπίτι και στο τέλος να μένουμε ανύπαντρες. Δε γνωρίζω βέβαια αν συμβαίνει να παντρεύονται συχνά άντρες χειρούργοι στην διάρκεια της ειδικότητας γιατί αυτός είναι λίγο ιδιαίτερη περίπτωση ( Η δικιά του τον πίεζε πολύ να παντρευτούν γιατί φοβόταν μην της τον φάνε οι νοσοκόμες...:) ).

Anyway, εγώ πρωσοπικά δυστυχώς θα ήθελα να κάνω και οικογένεια κάποια στιγμή, γιατί θεωρώ ότι η οικογένεια είναι κάτι που κανείς δεν πρέπει να στερείται...

Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις.

Καλή τύχη σε όλους.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emdots

Aγαπητή Μagia,

1. Ο άντρας που κάνει γενική χειρουργική μπορεί και να παντρευτεί και να αραδιάσει και καμιά 20αρια κουτσούβελα άμα γουστάρει....Θα γυρνάει μονίμως κουρασμένος από τα χειρουργεία και δεν θα χρειάζεται και να ασχοληθεί....έχω τα ζωντανά παραδείγματα....Αντίθετα, εσύ και η κάθε γυναίκα θα γυρνάς σπίτι και θα θέλεις και θα πρέπει να ασχοληθείς με τα πιτσιρίκια σου, πλην της περιόδου της εγκυμοσύνης κλπ, όπου αυτομάτως είσαι εκτός χειρουργείων....

2. Το 7.30- 15.30, δεν παίζει σε καμία χειρουργική κλινική, γιατί πολύ απλά αν δεν τελειώσεις τις εκκρεμότητές σου δεν φεύγεις και ας μην ξεχνάμε τον παράγοντα απρόοπτο τόσο στο χειρουργείο όσο και στην κλινική, όπου ξαφνικά ο ασθενής σου διασωληνώθηκε, τραυματίσατε τον σπλήνα και πάτε για επείγουσα σπληνεκτομή κλπκλπ, άρα το τακτικό χειρουργείο γίνεται έκτακτο και από τις 15.30, φεύγεις βράδυ για το σπίτι σου....

3. Οι άντρες χειρουγοί μια χαρά παντρεύονται και εξηγώ στο 1. τους λόγους, οι οποίοι είναι προφανείς.....

Και τέλος θα συμφωνήσω με τον drkot, ότι όχι 2 αλλά 10 φορές πιο σκληρά πρέπει να δουλέψεις για να αποδείξεις την αξία σου και να σε εμπιστευτούν....και πάλι χλωμό το κόβω για να είμαι ειλικρινής....Γιατί, η θεία που έρχεται την γυναίκα την φωνάζει "αδερφή" και τον άντρα γιατρό....Γνωστά σκηνικά!!! emeleos

Λέω την πικρή αλήθεια ,χωρίς να προσπαθώ να σε αποθαρρύνω γιατί ούτως ή άλλως κι εγώ την ίδια πετριά έχω...και θέλω να ακολουθήσω την χειρουργική....

Good luck ότι κι αν κάνεις!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Κανείς άνθρωπος που δουλεύει σα ζώο δεν είναι ευτυχισμένος. Κ ο χειρουργός που γυρίζει πτώμα το βράδυ, ποιός σου λέει ότι δε θα θέλει να δεί τα παιδιά του, να παίξει μαζί τους, να ενδιαφερθεί για την πρόοδο τους, να ικανοποιήσει τη γυναίκα (για να μη βρεθεί κερατάς)...?

Είναι βαριά η καλογερική και για τα δύο φύλα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Είναι βαριά η καλογερική και για τα δύο φύλα.

τουλαχιστον ας κανει καθενας αυτο που αγαπαει.

το να κανεις ενα επαγγελμα που ετσι κι'αλλιως απαιτει πολλα χωρις να σου αρεσει κιολας ειναι πολλες φορες πιο δυσκολο

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εγώ πάντως ξέρω έναν άντρα που κάνει γενική χειρουργική και έχει παντρευτεί κατά τον τρίτο χρόνο της ειδικότητας. Οκ είναι άντρας μα γιατί να διαφέρει λόγω του ότι οι γυναίκες πρέπει να κάνουμε παιδιά??

Αυτό δεν παίζει και σε όλα τα επαγγέλματα?

Γιατί ο άντρας πυροβολεί και φεύγει.Ενώ εμείς πρέπει να υπομένουμε 9 μήνες τα σκάγια ,έχοντας ναυτίες κτλ.

Και ναι το ίδιο είναι σε όλα τα επαγγέλματα ,αλλά άλλο να είσαι στο γραφείο και να πατάς μόνο σφραγίδες και άλλο να μπαίνεις στο χειρουργείο και να σε τρώει η ορθοστασία.

΄Εχει μεγάλη διαφορά.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Κανείς άνθρωπος που δουλεύει σα ζώο δεν είναι ευτυχισμένος. Κ ο χειρουργός που γυρίζει πτώμα το βράδυ, ποιός σου λέει ότι δε θα θέλει να δεί τα παιδιά του, να παίξει μαζί τους, να ενδιαφερθεί για την πρόοδο τους, να ικανοποιήσει τη γυναίκα (για να μη βρεθεί κερατάς)...?

Είναι βαριά η καλογερική και για τα δύο φύλα.

Γιατί μάτια μου είπα εγώ ότι δεν θέλει ο χειρουργός να δει τα παιδιά του; Αλλά δεν είναι αυτός που θα θηλάσει, θα κοιμήσει , θα μπανιαρίσει, θα αλλάξει πάνες....αυτή είναι κατά βάση η μαμά...

Επίσης , άλλο να λείπει η μαμά και να γυρνάει πτώμα και να μην έχει κουράγιο να τα πάρει μια αγκαλιά...κι άλλο να λείπει ο μπαμπάς....κακά τα ψέματα!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Χμ...δεν θα συμφωνήσω Στελλίτσα μου. Όταν και αν αποφασίσει να κάνει οικογένεια κάποιος είτε άντρας είτε γυναίκα, πρέπει να το δει σαν ομαδική προσπάθεια. Είναι ομάδα, team, και καλό είναι να φέρονται σαν team players. Δηλαδή σαφώς ο άντρας δεν μπορεί να θηλάσει αλλά μπορεί να πάρει το γάλα από το ψυγείο και να ταίσει το παιδάκι (δεν το συζητώ για πάνες και μπάνια...όλοι δύο χεράκια έχουμε και δεν χρειάζεται ειδικό mother's training για να το κάνει). Και δεν είναι κανένας πόλεμος μεταξύ των συντρόφων (εγώ μαγείρεψα, εσύ πλύνε τα πιάτα), είναι θέμα να υπάρχει συνεργασία και δέσιμο για να επιτύχουν κοινούς στόχους (να μεγαλώσουν οικογένεια, να αποκτήσουν και οι δύο επιτυχημένες καριέρες, να κάνουν περιουσία κλπ κλπ)

Το να γίνει κάποιος χειρουργός σήμερα είναι αυτοκτονία γιατί ευελπιστώ ότι σε 20 χρόνια όλα θα γίνονται ενδοσκοπικά-μη επεμβατικά και θα εξαφανιστεί το είδος από την γη :P (φυσικά αστειεύομαι, οι χειρουργοί είναι σαν τις κατσαρίδες, ακόμα και σε πυρηνική καταστροφή θα ζήσουν :P).

Συμφωνώ ότι οι γυναίκες χειρουργοί έχουν να αντιμετωπίσουν εκτός τις άλλες δυσκολίες, την νοοτροπία συναδέλφων και ασθενών σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι οι άλλες γιατρίνες. Αλλά να είστε σίγουρες ότι ΟΛΕΣ οι γυναίκες σε ΟΛΑ τα επαγγέλματα αντιμετωπίζονται σεξιστικά (εκτός ίσως από τις μανικιουρίστρες, ακόμα και στην κομμωτική οι άντρες θεωρούνται καλύτεροι από τις γυναίκες). Αν δεν προσπαθήσει η καθεμία στον τομέα της να επιβληθεί, να δείξει και ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ότι αξίζει, τότε να πάμε όλες σπίτια μας να πλέκουμε βελονάκι.

Bottomline καλό είναι να ακολουθήσετε ότι σας ευχαριστεί και στο θέμα της οικογένειας καλό είναι να βρεθεί ένας team player.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Χμ...δεν θα συμφωνήσω Στελλίτσα μου. Όταν και αν αποφασίσει να κάνει οικογένεια κάποιος είτε άντρας είτε γυναίκα, πρέπει να το δει σαν ομαδική προσπάθεια. Είναι ομάδα, team, και καλό είναι να φέρονται σαν team players. Δηλαδή σαφώς ο άντρας δεν μπορεί να θηλάσει αλλά μπορεί να πάρει το γάλα από το ψυγείο και να ταίσει το παιδάκι (δεν το συζητώ για πάνες και μπάνια...όλοι δύο χεράκια έχουμε και δεν χρειάζεται ειδικό mother's training για να το κάνει). Και δεν είναι κανένας πόλεμος μεταξύ των συντρόφων (εγώ μαγείρεψα, εσύ πλύνε τα πιάτα), είναι θέμα να υπάρχει συνεργασία και δέσιμο για να επιτύχουν κοινούς στόχους (να μεγαλώσουν οικογένεια, να αποκτήσουν και οι δύο επιτυχημένες καριέρες, να κάνουν περιουσία κλπ κλπ)

Επειδή συναναστρέφομαι καλώς ή κακώς με άπειρους χειρουργούς, και κάνω παρέες και βλέπω τα πράγματα, αυτά που λες καλά και ωραία και όντως πρέπει να ισχύουν.....Αλλά παρά ταύτα, ο άντρας μπορεί να λείψει και τρεις μέρες λόγω εφημεριών και δεν πειράζει τόσο! Σκέψου να λείπει η γυναίκα! Έχει τύχει άπειρες φορές που οι χειρουργοί που ξέρω έχουν μείνει πάνω από 48 ώρες στο νοσοκομείο....μεγαλώνει έτσι το παιδί, αν αυτός που λείπει είναι η μάνα; Δεν ξέρω....Από όσους χειρουργούς ξέρω πάντως κανείς δεν αντέχει να καθίσει πάνω από τρεις ώρες μόνος του με το παιδί....

Στην τελική μάνα είναι μόνο μία!!! :P

Μιλάω μόνο και μόνο γιατί τους ξέρω πολύ καλά και προσωπικά τους χειρουργούς, αλλιώς....

Κι είπα εξ αρχής ότι αν θέλει πρέπει να το παλέψει, γιατί της αρέσει και φυσικά αν κάτι σ'αρέσει επιτυγχάνεις σ'αυτό!!!

Αλλά δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εγω παλι δεν καταλαβαινω γιατι κλαιγεστε .

Η χειρουργικη ειναι μια ειδικοτητα ,που εχει πραγματικες εφημεριες .Και οσες ειδικοτητες εχουν πραγματικες εφημεριες ( κατα τη διαρκεια των οποιων μπορει να χρειαστει να μεινεις τελειως αυπνος) , ειναι αναγκαστικα δυσκολοτερες απο εκεινες οι οποιες δεν απαιτουν κατι τετοιο.

Και συγνωμη που θα το πω ( και θα σας σοκαρω) , αλλα , ειναι αρκετες αυτες οι ειδικοτητες που εχουν δυσκολα και απαιτητικα επειγοντα ....

Εγω παντως ως φοιτητρια , αλλα και προσφατα στο αγροτικο , δεν ειδα πουθενα κανενα κακο κλιμα στη χειρουργικη για τις γυναικες ειδικα ....ισα ισα , επειδη ακριβως οι συναδελφοι ειναι κατα βαση αντρες , και να σου δειξουν προσπαθουν , και σε αφηνουν να κανεις απειρες ιατρικες πραξεις , και δημιουργουν καλο και φιλικο κλιμα ....Νομιζω οτι απο πλευρας περιβαλλοντος , μαλλον η χειρουργικη ειναι η καλυτερη επιλογη για μια γυναικα

Απλα , πολλες φορες οι γυναικες επιλεγουν να κανουν χειρουργικη για τους λαθος λογους και αυτο αναγκαστικα αναγνωριζεται απο τον αντρικο πληθυσμο.

Για οσες ειναι σιγουρες για την επιλογη τους και τους αρεσει η χειρουργικη , μια χαρα ειναι και η ειδικοτητα και οι συναδελφοι , για να μην πω οτι ειναι απειρες φορες καλυτερο και προτιμωτερο να εχεις περισσοτερους αντρες απο οτι γυναικες συναδελφους ( για ευνοητους λογους)

οσον αφορα το ζητητημα της οικογενειας ...ισχυει ο, τι ισχυει και για καθε αλλη γυναικα πανω σε αυτον τον πλανητη :

..... οσες ωρες και αν δουλεψεις , οσο δυσκολες εφημεριες κι αν εχεις , οσο αυπνος κι εισαι ,οσο ισως στραβα κι αν πανε ενδεχομενως καποιο διαστημα τα πραγματα στη δουλεια , τελικα , αν εχεις διπλα σου αυτον που πρεπει, ολα ειναι απλα και ολα ειναι ευκολα και δυνατα .

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup Ως φοιτήτρια και στο αγροτικό, δεν είσαι συνάδελφος που τους παίρνεις χειρουργεία...όμως ως συνειδικευόμενη που πρέπει να μπαίνεις και χειρουργεία, σε βλέπουν ανταγωνιστικά κι εκεί δεν έχει καλοσύνες και έλα να σου δείξω να σου πω κλπκλπ....

όχι ότι σε μισούν κιόλας, αλλά ξεχωρίζεις....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αυτή τη φορά περιέργως συμφωνώ με τον Κοτ και διαφωνώ με το παπάκι (και τη notbad). Παπάκι, μπορεί να ξέρεις τους άντρες καλά ως γκόμενους, αλλά το θέμα άντρες-σύζυγοι δεν φαίνεται να το κατέχεις. Δες τον Κοτ, τον Σλίπυ κλπ κλπ, για να δεις πως φέρονται οι κατά τ' άλλα αξιαγάπητοι άντρες μας σε μόνιμη σχέση ή γάμο.

Η Στελλίτσα πάλι είναι όντως συνειδητοποιημένη, μπράβο μικρή μου. Η Μάγια (πως τη λένε δεν θυμάμαι) που ξεκίνησε το θέμα πάλι είναι εκτός πραγματικότητας και θα απογοητευτεί σύντομα.

emconfused

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Υ.Γ

Πλάκα πλάκα δεν είμαι και σίγουρη, πόσο μπορείς να ανταπεξέλθεις και να εμπνεύσεις εμπιστοσύνη στους ασθενείς , όταν αποκαλείς τον ίδιο σου τον εαυτό χειρούργο!!! emoops

stellitsa το πολυ το τικι τακα κανει το παιδι μαλακα

κοψ την δεν την αντεχεις

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Κατ' εμέ πολύ σημαντικό για γυναίκα επαγγελματία ό,τι είδους είναι να αποφασίσει:

1) αν θέλει να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια

2) αν θέλει, τότε πρέπει να το κάνει σχετικά σύντομα (πριν τα 35 ?). Ειδάλλως το "ράφι" είναι η πιο πιθανή εξέλιξη.

3) η χειρουργική είναι πολύ απαιτητική όπως περιγράφεται άνωθεν, με αποτέλεσμα να μην βρίσκουν οι γυναίκες σύντροφο (το πιο συχνό) όσο ακόμα "περνάει η μπογιά τους", και αυτό επιβεβαιώνεται από τις νυν χειρουργούς - δύσκολο να βρεις κάποια παντρεμένη...

Συνεπώς, αν θέλει κάποια γυναίκα να δεχθεί αυτό το ρίσκο και τις συνέπειές του, το ακολουθεί.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

2) αν θέλει, τότε πρέπει να το κάνει σχετικά σύντομα (πριν τα 35 ?). Ειδάλλως το "ράφι" είναι η πιο πιθανή εξέλιξη.

οταν το ακουω αυτο θελω να μπω στο πρωτο μαναβικο μαρκετ που θα βρω μπροστα μου να παρω τεσσερα κιλα ντοματες να επιστρεψω στον τοπο του εγκληματος και να αρχισω να τις ριχνω στη μαπα αυτου που ειπε αυτες τις μαλακωδεις σεξιστικες κατινιστικες απαρχαιωμενες αηδιες

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ρίξε όσες ντομάτες θες, αλλά είναι κάτι που συμβαίνει.

Και ο διάλογος δεν γίνεται με ζαρζαβατικά, αλλά με επιχειρήματα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τρεις απαντησούλες.

Α) Το σωστό γραμματικά είναι χειρούργος και όχι χειρουργός. Και αυτό γιατί όσο θέλουμε να βαυκαλιζόμαστε με το κατα δημιουργός, γραμματικά κατα την ελληνική γλώσσα όταν το πρώτο συνθετικό της λέξης είναι μονοσύλλαβο ο τόνος μπαίνει στην παραλήγουσα. Ήλπιζα η Βιτρο που τα πρόλαβε τις λήγουσες και τις παραλήγουσες να το γνώριζε από την γραμματική που μας κάναν αυτό. Οι λοιποί που μάθατε την καθομιλουμένη κατά τα αγγλοσαξωνικά πρότυπα ανύπαρκτης γραμματικής δεν σας κακίζω για τις χαζάδες που σας πασάρουν αυτοί που το άλλαξαν όταν τους κοροϊδευαν πριν καμιά 20ρια χρόνια με το ρήμα χειρούργος-κακούργος.

Β) Θα διαφωνίσω με την φίλη μου το παπάκι γιατί όπως σωστά είπε η στέλλα τα πράγματα στην ειδικότητα είναι ο θάνατός σου η ζωή μου. Είναι διαφορετικό να κρατάς άγγιστρο σε καμία ξεπεσμένη εγχείρηση να φτιάχνεις και το κέφι του χειρουργού με την παρουσία σου και να σου πουλάει μούρη μπάς και ψαρώσεις και του κάτσεις, κρατώντας σου το χεράκι να βάλεις ράμματα ή να κρατάς καλύτερα και σωστότερα το άγγιστρο και άλλο να πρέπει να πάρεις χρόνους για να μάθεις την τέχνη. Εκεί γίνεται η σφαγή. Μην μου κακιώνεις λιλίκα αλλά έχω δεί τα ίδια ακριβώς που σου δώσαν εσένα να τα δίνουν και σε μαθητευόμενη βοηθό χειρουργείου από ΤΕΛ γιατί όπως είπαν όταν έπεσε το δούλεμα όλοι θέλουν μια κονσομασιόν να περνάει η ώρα ευχάριστα. It's a cruel world i'm sorry.

Γ) Καλή η ισότητα και η συντροφικότητα άλλα στην Ελλάδα είναι μόνο στα λόγια. Σπάνια θα δείς κάποιον που δεν θα θέλει την μανούλα του να τα έχει όλα στην εντέλεια και να της πιάνει και τον κω. όπως λέει και το τραγουδάκι. Και ναι τα ωράρια μπορεί να είναι απάνθρωπα. και σε άλλα επαγγέλματα αλλά τα άλλα επαγγέλματα δεν έχουν και το υποχρεωτικό τρίωρο βιβλιογραφικής ενημέρωσης καθημερινά, ούτε και τις υποχρεωτικές μελέτες εργασίες κλπ πέρα του ωραρίου. Τα λοιπά επαγγέλματα (και ορισμένες ειδικότητες) κλείνουν το κλειδί στο μαγαζάκι τους και μετά είναι προσωπικός χρόνος. Τέρμα. Σε εμάς αυτό δεν ισχύει. Δεν θα γυρίσεις στις 6 στο σπίτι και θα πείς ότι τώρα πάω για μπάσκετ και μετά στο μπαράκι για να χτυπήσω καμία μικρούλα. Θα την πέσεις στο λαπτοπ να κατεβάσεις τη βιβλιογραφία για τα 3 περιστατικά που σου έκατσαν για να δεις τι έκανες λάθος. Στις 10 που θα τελειώσεις όσο είσαι μικρός θα την κάνεις για έξω και μετά θα σου αρκεί και 2 ώρες ύπνος. Μετά από 4-5 χρόνια που θα το κάνεις αυτό θα καταλήξεις με μόνιμο ρεζερβέ κρεββάτι στην Μονάδα Εμφραγμάτων. Οπότε φαντάσου να είσαι και γυναίκα και να έχεις το σκασμένο να γκαρίζει τρεις η ώρα τη νύχτα και να σκουντάς ο σύντροφο να σηκωθεί και να σου γυρίζει πλευρό και να σου λέει είσαι γυναίκα ξέρεις εσύ καλύτερα από αυτά και αν πείς και κανα δυο κουβεντούλες παραπάνω να σου πετάει και καμία παναγία για να στρώσεις. ΚΑι δεν νομίζω ότι υπάρχει καλό και καό παιδί. Εχω δεί τύπους που μετά τον 3 μήνα χτύπησαν μπιέλα και τα ρίχναν στην γυναίκα όλες τις δουλειές και ας ήταν πριν ψυχούλες.

PS. Έχει δίκαιο η notbad. Μετά από κάποιο καιρό στο εξωτερικό και αν δεν μιλάς Ελληνικά καθόλου οι λέξεις σου έρχονται αυτόματα στη γλώσσα που μιλάς και ψάχνεις την μετάφραση στα Ελληνικά. Και μην συγκρίνεις Σοβ την Αγγλία με τις ΗΠΑ. Εμείς έχουμε που και που κανα έλληνα να πούμε και καμιά κουβέντα. Αυτοί εκεί τα μιλάν τα ελληνικά μία στο τόσο. Το είχα πάθει και εγώ σε μία φάση που ήμουν για 6 μήνες σε μία πόλη που δεν υπήρχαν έλληνες και η μόνη μου επαφή με ελληνικά ήταν δυο τηλεφωνήματα την εβδομάδα. Καλά που βρέθηκε αυτή η ιστοσελίδα και η καλή ινβίτρω που μου την μπαίνει και με αναγκάζει να ανασύρω από την μνήμη μου γραμματικές και ορθογραφίες που είχα χρόνια να θυμηθώ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ε, ναι, η ωμή πραγματικότητα μας δείχνει (Σήλια μου) ότι έχει δίκιο ο Φορέας. Οχι επειδή είναι σεξιστής, αλλά επειδή έτσι συμβαίνει. Και συμβαίνει γιατί ο κόσμος είναι ακόμα αντρικός, δεν μπορούμε με 50 χρόνια φεμινισμό να ανατρέψουμε τα προηγούμενα 3000, ειδικά εδώ στην Ελλάδα (κατάλοιπο Ανατολίτικης νοοτροπίας κλπ κλπ). Δεν λέει παρά την αλήθεια ο Φορέας.

Το σωστό γραμματικά είναι χειρούργος και όχι χειρουργός.
Αυτό άσε με να το ψάξω λίγο πρώτα, γιατί κι εμένα μου το έμαθε η (και γραμματική) αυθεντία του Καθηγητή μας Δ. Τσιφτσή, που επέμενε πάρα πολύ σε αυτό. Στα υπόλοιπα δυστυχώς συμφωνούμε πλήρως.
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εγω παντως , μετα απο την εμπειρια που εχω ως τωρα , προτιμω να εχω να αντιμετωπισω εναν υστερικο διευθυντηκαι ενα ανδροκρατουμενο τμημα , παρα μια υστερικη διευθυντρια κι ενα τμημα με πολλες συναδελφους ( που τετοια τυχη με την επιλογη της ειδικοτητας που εκανα βεβαια )...

Τι μου θύμισες τώρα ρε λιλή.

Τον συγχωρεμένο τον διευθυντή μου στα Αγία Σοφία όταν παραπονιόταν οι παιδιατρίνες ότι το νοσοκομείο είναι μπάχαλο που απαντούσε φλεγματικά. Κυρία Μ................... έχετε προσέξει τί μαλλιά και τί φύλο έχουν οι περισσότεροι εργαζόμενοι στο τμήμα σας; Είναι δυνατό να μην μαλλιοτραβιούνται;

Το ίδιο είχαμε και στον Στρατό όταν είχαν βγεί οι πρώτες ΣΑΣΣίτισσες που οι προϊστάμενες το τί καψώνι προσπαθούσαν να τους κάνουν δεν λέγεται. Δεν μπορούσαν να δεχθούν ότι θα διαταχθούν από άλλη γυναίκα. Καλά είχε πολύ φάση εκείνη την περίοδο το μαλλιοτράβηγμα.

Παρεπιπτώντως επειδή το ρίξαμε στις γυναίκες και κάποιοι στα ράφια. Έχετε δει άνδρα χειρουργό να φοράει βέρα; Σπάνια. Ή είναι χωρισμένος ή την κρύβει για να την πέσει στις εργαλιοδότριες και λοιπό θηλυκό πληθυσμό. Γιατί όπως λέν στο νοσοκομείο παιρνάν πιο πολλές ώρες από όσες με τις γυναίκες τους.

Αυτό άσε με να το ψάξω λίγο πρώτα, γιατί κι εμένα μου το έμαθε η (και γραμματική) αυθεντία του Καθηγητή μας Δ. Τσιφτσή, που επέμενε πάρα πολύ σε αυτό. Στα υπόλοιπα δυστυχώς συμφωνούμε πλήρως.

Άσε μήν μου λές για αυτό το όνομα γιατί έχω προσωπικά και μου κάνει κάπως. Είχα γνωρίσει και τον γιό του σαν συνάδελφο και αυτυχώς που το μήλο δεν πέφτει κάτω από την μηλιά πάντα. Πέφτει και λίγο παραδίπλα. :)

Και φίλε μου Φορέα μην είσαι απόλυτος. Εξαρτάται από την μπογιά. Έχω δεί συναδέλφισσες Που η μπογιά τους περνάει και πολύ μάλιστα και ας είναι στην ηλικία μου και μεγαλύτερες. Ίσως το μόνο κακό είναι ότι οι επιλογές ελαττώνονται λογω του ότι οι περισσότεροι 35ρηδες, 40ρηδες μή προβληματικοί ήδη έχουν παντρευτεί και έχουν γίνει domesticated sexy dad και το μόνο που ψάχνουν είναι καμιά μόνιμη σταθερή ξεπέτα για να κρατά το αίμα να βράζει.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

( Τα σύνθετα σε -ουργος, εφόσον τονίζονται στην παραλήγουσα έχουν αρνητική σημασία - βλέπε κακούργος, πανούργος. Στη λήγουσα τονίζονται όλα τα άλλα - βλέπε πυροτεχνουργός, ξυλουργός, σιδηρουργός, κτλ. )

Ως προς το ράφι που λέμε, συμφωνώ με τον drkot για την προσθήκη του παράγοντα έλλειψης ανδρών. Και δεν νομίζω ότι είναι θέμα σεξισμού, αλλά και βιολογικό θέμα- συνήθως θα προτιμήσει ένας 35άρης άνδρας μια πιο νέα γυναίκα. Μιλάω με πιθανότητες, τι συμβαίνει τις περισσότερες φορές - τίποτα από αυτά δεν είναι απόλυτο...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.