Jump to content

Ασφάλεια αστικής ευθύνης


Recommended Posts

Σε μια ομιλία που παρεβρέθηκα άκουσα για την ασφάλεια αστικής ευθύνης την οποία δεν είχα καν ακουστά. Είναι όντως τόσο απαραίτητη;  Πόσο κινδυνεύει ο μέσος γιατρός από μηνύσεις; Δεν λέω να ναι κάποια περίπτωση ακραία, έναν γιατρό που ενδιαφέρεται για τον ασθενή και προσπαθεί να ναι καλός. Ένας γνωστός μου είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου αναισθησιολόγος να γίνεις μόνο αν δεν έχεις τίποτα στο όνομά σου. Μπορεί να ναι τόσο χάλια τα πράγματα;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

4 ώρες πριν, PetitMal said:

Σε μια ομιλία που παρεβρέθηκα άκουσα για την ασφάλεια αστικής ευθύνης την οποία δεν είχα καν ακουστά. Είναι όντως τόσο απαραίτητη;  Πόσο κινδυνεύει ο μέσος γιατρός από μηνύσεις; Δεν λέω να ναι κάποια περίπτωση ακραία, έναν γιατρό που ενδιαφέρεται για τον ασθενή και προσπαθεί να ναι καλός. Ένας γνωστός μου είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου αναισθησιολόγος να γίνεις μόνο αν δεν έχεις τίποτα στο όνομά σου. Μπορεί να ναι τόσο χάλια τα πράγματα;

Δώσε Ελλαδάρα !!! Ζητάμε πληροφορίες, για ζητήματα αστικής ευθύνης, ανοίγοντας καινούριο και αποκλειστικά δικό μας topic !! Με μια πολύ πρόχειρη αναζήτηση, μετράω ούτε ένα (1), ούτε δύο (2), ούτε τρία (3), ούτε τέσσερα (4), ούτε πέντε (5), ούτε έξι (6), ούτε επτά (7), ούτε οκτώ (8), αλλά ΕΝΝΕΑ (9) προϋπάρχοντα topic, άμεσα ή έμμεσα σχετιζόμενα με την Ιατρική Ευθύνη !!

1] ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

2] Πρόγραμμα ασφάλισης για την αστική ευθύνη των ιατρών

3] Αστική & Ποινική Ευθύνη Ιατρών

4] Ιδιωτικός τομέας και ιατρική ευθύνη sos θα ήθελα γνώμες

5] Ασφάλεια αστικής ευθύνης για ειδικευόμενους

6] Ευθύνη ειδικευόμενου ιατρού

7] Μ. Μιχαήλ: περί αστικής και ποινικής ευθύνης γιατρών σε περίπτωση υπέρβασης του 48ωρου

8] Ποινικες ευθυνες ιατρων

9] Η ευθυνη του χειρουργου που δεν εφημερεύει για τον πολυτραυματία που πεθαίνει στη διακομιδή (με αφορμή τη δίκη για το θάνατο του Γιώργου Νάιδα)

Και φυσικά, γνωρίζω προσωπικά, καθώς και ο ίδιος έχω κάνει πολλές φορές αναφορές και σχόλια πάνω στο θέμα, ότι το ζήτημα της αστικής ευθύνης έχει σχολιαστεί εκτενώς πολλαπλές φορές και σε πολλαπλά άλλα topic, όπου όμως, όντως, ο όρος " αστική ευθύνη " δεν περιλαμβάνεται μέσα στον τίτλο των εν λόγω topic. Συνεπώς, ίσως είναι, όντως, λίγο πιο δύσκολο να εμφανιστούν τα εν λόγω post στα αποτελέσματα μιας σχετικής αναζήτησης μέσα από το forum. Ωστόσο, τα όσα γράφω δεν απευθύνονται προσωπικά στο μέλος PetitMal, αλλά παίρνω αφορμή για να (ξανα)σχολιάσω συμπεριφορές που συναντάμε απανταχού στην Ελλαδάρα:

Α) Μας νοιάζει μόνο να λύσουμε το πρόβλημα ή την όποια απορία μας και τίποτα άλλο: Δεν διαβάζουμε τι γράψανε οι προηγούμενοι, δεν αναδεικνύουμε προηγούμενες συζητήσεις που ενδεχομένως μπορεί να βοηθήσουνε πάνω στα τωρινά προβλήματα (όχι μόνο τα δικά μας προβλήματα, αλλά και άλλων συναδέλφων, που ενδεχομένως να ωφεληθούν εάν θα τις διαβάσουνε είτε τώρα, είτε μελλοντικά), δεν σεβόμαστε το γεγονός ότι πριν από εμάς κάποιοι άλλοι συνάδελφοι μπορεί να αφιερώσανε κόπο και χρόνο στο να απαντήσουνε κάποια ερώτηση παρόμοια με τη δική μας, δεν μπαίνουμε στον στοιχειώδη κόπο να σκεφτούμε ότι ο κατακερματισμός της ίδιας πληροφορίας σε πολλαπλά ξεχωριστά topics δεν βοηθάει κανέναν (ούτε τώρα, ούτε σε μια ενδεχόμενη ανάγκη για μελλοντική ανάσυρση της πληροφορίας), ΔΕΝ ΔΕΝ ΔΕΝ… Γενικά, ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ !!!  

Β) Ζητάμε μόνο να μάθουμε εμείς, ούτε λόγος για να μεταδώσουμε πλήρως το τι ξέρουμε ήδη, έστω και κατ’ ελάχιστο: Δεν θα ξεχάσω ποτέ την απίστευτη ατάκα, σε post συναδέλφου στο παρόν forum, όπου παρακινούσε άλλους να ποστάρουν παλαιότερα θέματα εξετάσεων Ιατρικών Ειδικοτήτων, χωρίς όμως να έχει postάρει πρώτα ο ίδιος κάποια παλαιότερα θέματα… Και χωρίς να θέλω ή να μπορώ να γνωρίζω τα από πίσω εκάστοτε κίνητρα ή τις αντίστοιχες δυνατότητες, όσον αφορά σε αόριστες διατυπώσεις πληροφορίας του τύπου: " Πήγα σε μια ομιλία και άκουσα " , η προτροπή μου σε όλους τους συναδέλφους που ενδιαφέρονται να μην είναι κλασικοί Ελληναράδες είναι να διατυπώνουν την πληροφορία τους ως εξής:

"Πήγα στο τάδε συνέδριο / εκδήλωση (τίτλος της εκδήλωσης και ει δυνατόν διαδικτυακό link), άκουσα την ομιλία του τάδε (όνομα, επίθετο, ιδιότητα), με τίτλο τον τάδε (τίτλος της ομιλίας και ει δυνατόν διαδικτυακό link) και έμαθα από εκεί τα τάδε πάνω στο θέμα (μια μικρή σύνοψη πάνω στο τι μάθατε ήδη, γιατί ενδέχεται έτσι να βοηθήσετε και άλλους που τυχόν θα διαβάσουνε αυτά που γράφετε και που πιθανόν να έχουνε παρόμοιες απορίες με τις δικές σας)"

Λοιπόν, καλό είναι να υπάρχουν καλοί τρόποι μετάδοσης της πληροφορίας. Θα μπορούσα απλώς να κάνω ignore σε post τέτοιου είδους, αλλά θεωρώ ότι είναι ζωτικής σημασίας να περάσει το εξής μήνυμα: Η πληροφορία είναι και θα είναι δούνε και λαβείν, ακόμα και για τους πιο καλοπροαίρετους που θέλουνε να σας τη μεταδώσουνε. Όσο πιο αδιάφοροι είστε στον τρόπο που μεταδίδετε εσείς την πληροφορία, τόσο πιο αδιάφοροι θα είναι και αυτοί που θα μπαίνουνε στον κόπο να σας απαντήσουνε πάνω στα ζητήματα που ρωτάτε.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μερικές φορές αναρωτιέμαι και λέω ότι όχι ούτε με τρένα, ούτε καν με κάρα δεν μας αξίζει να μετακινούμαστε στο Ελλαδιστάν, με τη νοοτροπία που έχουμε ως κοινωνία…

Τροποποιήθηκε από mihiatrik
Προσθήκη πληροφοριών
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν χρειάζεται αυτό το ύφος. Θα μπορούσες να κάνεις ignore αλλά ένιωσες την ανάγκη να την πεις σε κάποιον να εκτονωθείς. Δεν σε πήρα στο προσωπικό σου τηλέφωνο να σε ενοχλήσω. Την χολή σου κράτα την για τους οικείους σου.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.