Jump to content

Πρόγραμμα ασφάλισης για την αστική ευθύνη των ιατρών


anastasiostheodoridis

Recommended Posts

Τα 7 στα 10 ιατρικά ατυχήματα είναι θανατηφόρα ή αφορούν σε περιπτώσεις μόνιμης αναπηρίας

Τα ετπά στα δέκα ιατρικά ατυχήματα είναι θανατηφόρα ή μόνιμης αναπηρίας, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνα του Πανεπιστημίου Πειραιώς, που έδωσε στη δημοσιότητα η Interamerican, προκειμένου να εξηγήσει την απόφαση της να προχωρήσει στην έκδοση προγράμματος ασφάλισης αστικής ευθύνης γιατρών. Οπως σημειώνεται σχετικά η Ελλάδα έχει τον μεγαλύτερο αριθμό γιατρών - 5,4 ανά 1.000 κατοίκους - μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ, ανέχρονται στους 70.000.

Ειδικότερα το 37% των ιατρικών ατυχημάτων είναι θανατηφόρα κι η μέση επιδικασθείσα αποζημίωση ανέρζεται στα 434.086 ευρώ, το 36% αφορούν σε μόνιμη αναπηρία κι η μέση επιδικασθείσα αποζημίωση ανέχρται στα 356.839 ευρώ. Οι υψηλότερες αποζημιώσεις σημειώνονται στις ειδικότητες μαιευτήρα – γυναικολόγου, νευροχειρουργού και μικροβιολόγου.

Σ΄αυτό το πλαίσιο, στροφής σε τομείς υψηλής ασφαλιστικής ζήτησης, που δημιουργείται από τις εξελισσόμενες συνθήκες της αγοράς, η Interamerican προχώρησε στην κάλυψη της αστικής ευθύνης ιατρών με την προώθηση ενός νέου προϊόντος. Τοπ συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε κάθε γιατρό, παρέχοντας του ολοκληρωμένη κάλυψη σε περίπτωση λανθασμένης ιατρικής διάγνωσης.

Το πρόγραμμα καλύπτει την αστική ευθύνη για απώλεια ζωής ή πρόκληση σωματικών βλαβών από πράξεις ή παραλείψεις του ιατρού που οφείλονται σε αμέλεια και σχετίζονται αποκλειστικά και μόνο με την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος, καθώς και για ατυχήματα που είναι πιθανό να συμβούν στον χώρο του ιδιωτικού ιατρείου. Ακόμη, το πρόγραμμα καλύπτει δικηγορικές αμοιβές και δικαστικά έξοδα στα αστικά δικαστήρια και μέχρι του ποσού των 10.000 ευρώ στα ποινικά δικαστήρια.

Η πληρωμή της αποζημίωσης γίνεται χωρίς να είναι απαραίτητο να φθάσει η υπόθεση στα δικαστήρια, ενώ η αναγγελία της ζημίας μπορεί να γίνει οποιαδήποτε χρονική στιγμή εφόσον το συμβόλαιο είναι σε ισχύ και μέχρι 12 μήνες μετά τη λήξη του ή 24 μήνες με επασφάλιστρο. Και παρέχει κάλυψη αστικής ευθύνης μέχρι του ποσού του 1 εκατ. ευρώ που κλιμακώνεται ανά 100.000 ευρώ, ενώ για την τιμολόγηση λαμβάνεται υπ’ όψιν η σχέση εργασίας του ιατρού (κρατικός, ιδιωτικός, μεικτή εργασία) και η ειδικότητά του.

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=401036

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πολύ καλό αυτό και έτσι και αλλιώς υπάρχουν και από άλλες ασφαλιστικές,όπως η Εθνική αλλά και η ΑΤΕ ασφαλιστική!

Αλλά κανείς μας δε μιλάει για το πραγματικό πακέτο που είναι η ποινική ευθύνη του ιατρού η οποία υπάρχει μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες όπως η δική μας και η Αργεντινή!Παντού κυνηγάνε τους ιατρούς αλλά για χρήματα,όχι για να πάνε φυλακή!

Άρα καλά αυτά τα προγράμματα αλλά όχι για την πραγματική ταμπακιέρα

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ειδικότερα το 37% των ιατρικών ατυχημάτων είναι θανατηφόρα κι η μέση επιδικασθείσα αποζημίωση ανέρζεται στα 434.086 ευρώ, το 36% αφορούν σε μόνιμη αναπηρία κι η μέση επιδικασθείσα αποζημίωση ανέχρται στα 356.839 ευρώ. Οι υψηλότερες αποζημιώσεις σημειώνονται στις ειδικότητες μαιευτήρα – γυναικολόγου, νευροχειρουργού και μικροβιολόγου.

Σιγά μη έχει πληρώσει 400.000 ευρώ Μικροβιολόγος για λάθος αποτέλεσμα!

Αυτή είναι πληρωμένη διαφήμιση της Ασφαλιστικής Εταιρίας Interamerican, με σκοπό να προωθήσει το νέο κι ακριβότερό της ασφαλιστικό πακέτο.

Τα ποσά που αναγράφονται, δεν είναι τα μέσα, αλλά τα δύο μέγιστα(!)που έχουν επιδικαστεί στην Ελλάδα, από δικαστές που μόλις επέστρεψαν από ταξίδι στο Beverly Hills και νόμιζαν πως και στη Χώρα μας ισχύουν τα ίδια.

Μου το είπε ο ξάδερφός μου που είναι Ασφαλιστής της συγκεκριμένης Εταιρίας.

Μη μασάτε!

Κατά τον προεγχειρητικό έλεγχο ασθενών σε Ιδιωτικές Κλινικές και Δημόσια Νοσοκομεία, τους βάζουν να υπογράψουν ένα 7σέλιδο έντυπο συναίνεσης που λέει μέσες άκρες τα εξής:

"Αν πεθάνω, δε φταίει η Κλινική, ούτε ο Ιατρός. Φταίω εγώ. Δε θα τους κατηγορήσω, ούτε θα ζητήσω καμία αποζημίωση ποτέ. Επιθυμώ κι επιμένω το σώμα μου να χειρουργηθεί από αυτούς τους εξαίρετους Επιστήμονες, παρά την αντίθετή τους γνώμη. Η Θρησκεία μου, υποταγής στους Θεούς των Μάγιας, λέει πως αν πεθάνω σφαγιασμένος θα πάω στον Παράδεισο. Οι Ιατροί που με σφαγίασαν ανακηρύσσονται Όσιοι Σωτήρες μου και οι συγγενείς μου θα τους τιμούν."

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

"Αν πεθάνω, δε φταίει η Κλινική, ούτε ο Ιατρός. Φταίω εγώ. Δε θα τους κατηγορήσω, ούτε θα ζητήσω καμία αποζημίωση ποτέ. Επιθυμώ κι επιμένω το σώμα μου να χειρουργηθεί από αυτούς τους εξαίρετους Επιστήμονες, παρά την αντίθετή τους γνώμη. Η Θρησκεία μου, υποταγής στους Θεούς των Μάγιας, λέει πως αν πεθάνω σφαγιασμένος θα πάω στον Παράδεισο. Οι Ιατροί που με σφαγίασαν ανακηρύσσονται Όσιοι Σωτήρες μου και οι συγγενείς μου θα τους τιμούν."

Απορία δική μου αλλά και των υπολοίπων μελών φαντάζομαι.....τι πίνεις;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σε μία προσπάθεια να αποδείξω τη γνωστή αντιμετώπιση του μέλους karanti maria σε σοβαρά θέματα με τη γνωστή τακτική του μέλους-σπαμερ θα δημοσιεύσω παλαιότερο άρθρο της καθημερινής

Kάθε ιατρικό λάθος έχει «κόστος» 305.000 ευρώ

Τι αποκαλύπτει μεγάλη έρευνα του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Tης Θεοδωρας Λιακοπουλου / dliakopoulou@kathimerini.gr

Στα 30 δισ. δολάρια ετησίως ανέρχεται το κόστος των ιατρικών λαθών στην Αμερική, στη Βρετανία το αντίστοιχο ποσό φτάνει στα 400 εκατ. λίρες, ενώ στα καθ’ ημάς η έως τώρα «καταμέτρηση» δείχνει –αναλογικά– εξίσου σοβαρή εικόνα.

Μια συγκεκριμένη πρωτοβουλία, προκειμένου να αποτυπωθεί το πρόβλημα και στη χώρα μας, έχει αναλάβει το τελευταίο διάστημα το Πανεπιστήμιο Πειραιώς που διεξάγει έρευνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός δύο ετών. Η ερευνητική ομάδα, ωστόσο, έκανε ήδη μια διεξοδική ανάλυση του περιεχομένου 259 αποφάσεων, πολιτικών και διοικητικών δικαστηρίων, σε υποθέσεις εκδίκασης ιατρικής ευθύνης κατά τα τελευταία 10 έτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι η μέση αποζημίωση για ιατρικά λάθη στη χώρα μας, ανέρχεται σε 305.093 ευρώ (μέσος όρος ανά περίπτωση) και αντιπροσωπεύει το 30,4% της αιτούμενης αποζημίωσης. Επισημαίνεται ότι ο μέσος χρόνος έκδοσης τελεσίδικης απόφασης ανέρχεται περίπου στα έξι χρόνια. Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι το 65% των προσφυγών κινήθηκαν κατά δημόσιων νοσοκομείων, το 20% κατά ιδιωτικών κλινικών, το 6% κατά ιατρικών κέντρων, ενώ ποσοστά μικρότερα του 3% των προσφυγών αφορούν στις δομές του ΙΚΑ και οδοντιατρείων. Επίσης, το 21,2% των προσφυγών αφορούσαν γιατρούς ειδικότητας Γενικής Χειρουργικής και το 16% Μαιευτικής - Γυναικολογίας, ενώ το 73,7% των περιπτώσεων που καταγγέλθηκαν ως ιατρικά σφάλματα, είχαν ως συνέπεια την μόνιμη αναπηρία ή τον θάνατο!

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών επιστημόνων περί τα οικονομικά της υγείας, η διασπάθιση των κρατικών πόρων όχι μόνο σε ό,τι αφορά τα ιατρικά λάθη αλλά σε όλα τα επίπεδα αναποτελεσματικότητας της δημόσιας υγείας, θα μπορούσε να περιορισθεί δραστικά με την εφαρμογή στρατηγικής ανάπτυξης και οργάνωσης του νοσοκομειακού τομέα. «Να γίνουν όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας όμοια με τα καλύτερα νοσοκομεία που υπάρχουν στη χώρα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Νίκος Μανιαδάκης καθηγητής οργάνωσης και διοίκησης υπηρεσιών υγείας.

Για την ιστορία κι όχι μόνο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η απουσία καταγραφής των ιατρικών λαθών, αλλά και η αδυναμία «κατηγοριοποίησής» τους, αντανακλά σε μεγάλο βαθμό και την αδυναμία υπολογισμού της αιμορραγίας κεφαλαίων από τα δημόσια νοσοκομεία. Αλλωστε, το μεγαλύτερο τμήμα των δαπανών για την υγεία (σε ποσοστό μεγαλύτερο του 60%) αφορά τον νοσοκομειακό τομέα, συνεπώς κάθε ενέργεια προς την κατεύθυνση εξορθολογισμού του κόστους, κρίνεται υπερεπείγουσα.

Οσον αφορά την καταγραφή των ιατρικών λαθών, η Ελλάδα υστερεί έναντι των άλλων χωρών του ανεπτυγμένου κόσμου που εφαρμόζουν εδώ και χρόνια τέτοια συστήματα.

Δεν είναι, πάντως, μόνο τα κρατικά ταμεία που επιβαρύνονται από το κόστος των ιατρικών λαθών. Το ίδιο συμβαίνει και με τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, αλλά και τις ασφαλιστικές εταιρείες. Αυτές, αδυνατούν να εκτιμήσουν την κατάσταση συνολικά, άρα συχνά επιβαρύνονται με υπέρογκες αποζημιώσεις. Επίσης, ακριβώς λόγω της έλλειψης στοιχείων δεν μπορούν να διαμορφώσουν ρεαλιστικά ασφάλιστρα. Μάλιστα, σε ό,τι αφορά τις ασφάλειες αστικής επαγγελματικής ευθύνης, που κάνουν στην πλειονότητά τους οι γιατροί των ιδιωτικών νοσοκομείων, καθώς και εκείνοι που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα, τα ασφάλιστρα υπολογίζονται με πολύ γενικά κριτήρια ή βασίζονται σε στατιστικές άλλων χωρών...

Σήμερα, εφαρμόζεται πιλοτικά σε ένα δημόσιο νοσοκομείο της χώρας το σύστημα ανίχνευσης, εντοπισμού και εκτίμησης του ιατρικού λάθους, σύμφωνα με πρόταση του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Τα αποτελέσματά του αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, στο τέλος του τρέχοντος έτους, οπότε και θα κριθεί η εφαρμογή του στα δημόσια νοσοκομεία.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αποζημίωση 3,5 εκατ. ευρώ για τον θάνατο λεχώνας

Αποζημίωση που αγγίζει τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ καλείται να καταβάλει το γενικό νοσοκομείο Καλαμάτας στην οικογένεια της Μαρίας Σινάπη που πέθανε το 2000 από σηψαιμικό σοκ, το οποίο προκάλεσε τμήμα του πλακούντα που παρέμεινε στη μήτρα, και το οποίο δεν διεγνώσθη από τους γιατρούς.

Την ποινή αυτή επέβαλε στο νοσοκομείο το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Καλαμάτας, καθώς όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, κατά τη διάρκεια της καισαρικής τομής, της νοσηλείας, αλλά και κατά την επάνοδο της ασθενούς στη μαιευτική κλινική, το νοσοκομείο δεν έλαβε όλα τα αναγκαία, προβλεπόμενα και επιβαλλόμενα από τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης μέτρα, ώστε να διασφαλιστεί και να αποκατασταθεί η υγεία της γυναίκας ή να αποτραπεί η επιδείνωσή της, αφού δεν αξιολογήθηκαν σωστά τα ευρήματα των διαθέσιμων διαγνωστικών μέσων αλλά ούτε και η συνολική κλινική της εικόνα.

Υπενθυμίζεται ότι η 26χρονη Μαρία Σινάπη, γέννησε με καισαρική τομή στις 4 Οκτωβρίου του 2000, το τρίτο της παιδί στο νοσοκομείο Καλαμάτας. Ελαβε εξιτήριο στις 11 Οκτωβρίου και την επομένη επέστρεψε στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό και αφόρητους πόνους στην κοιλιακή χώρα. Η διάγνωση των γιατρών του νοσοκομείου ήταν κολικός του νεφρού.

Στις 19 Οκτωβρίου η άτυχη γυναίκα πέθανε, εξαιτίας σηψαιμικού σοκ από τμήμα πλακούντα που παρέμεινε στη μήτρα, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση.

Το Πρωτοδικείο στην απόφασή του (κατά της οποίας θα ασκήσει έφεση η διοίκηση του νοσοκομείου Καλαμάτας) αναγνωρίζει ότι πρέπει να καταβληθεί στον σύζυγο της Μαρίας Σινάπη το ποσό των 150 ευρώ μηνιαίως για το χρονικό διάστημα από 1η Νοεμβρίου 2006 έως 5 Φεβρουαρίου 2049 και για την επιμέλεια των τριών ανήλικων παιδιών το ποσό των 100 ευρώ μηνιαίως από 1η Νοεμβρίου έως και την ενηλικίωσή τους.

Σύμφωνα με την απόφαση το νοσοκομείο θα καταβάλει επιπλέον, 520.000 ευρώ στον σύζυγο, από 556.840 ευρώ σε κάθε ένα από τα τρία παιδιά, 170.000 ευρώ στην πεθερά της άτυχης γυναίκας, από 340.205 ευρώ στη μητέρα και τον πατέρα της και 193.470 ευρώ στον αδελφό της.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

και την επομένη επέστρεψε στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό και αφόρητους πόνους στην κοιλιακή χώρα. Η διάγνωση των γιατρών του νοσοκομείου ήταν κολικός του νεφρού.

Στις 19 Οκτωβρίου η άτυχη γυναίκα πέθανε, εξαιτίας σηψαιμικού σοκ από τμήμα πλακούντα που παρέμεινε στη μήτρα, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση.

Σύμφωνα με την απόφαση το νοσοκομείο θα καταβάλει επιπλέον, 520.000 ευρώ στον σύζυγο, από 556.840 ευρώ σε κάθε ένα από τα τρία παιδιά, 170.000 ευρώ στην πεθερά της άτυχης γυναίκας, από 340.205 ευρώ στη μητέρα και τον πατέρα της και 193.470 ευρώ στον αδελφό της.

Παπαρίτσες...

Είχε υψηλό πυρετό και διαγνώστηκε κολικός νεφρού;! :anavwfwties: Και ποιο είναι είπαμε το όνομα του δημοσιογραφίσκου της Καθημερινής;;;

Για την πεθερά ουδέν σχόλιο :lol::lol::P

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Tης Θεοδωρας Λιακοπουλου / dliakopoulou@kathimerini.gr

Βρε Τάσο, τι να αποδείξεις;

Αυτής της δημοσιογράφου άρθρα "χρησιμοποίησε" η Interamerican και για να προωθήσει αυτήν την καινούργια ασφάλεια...

Τα σχόλια δικά σας.

Υ.Γ.

Εγώ δε σχολιάζω για να μη μηνυθώ...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αποζημίωση που αγγίζει τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ καλείται να καταβάλει το γενικό νοσοκομείο Καλαμάτας

Την ποινή αυτή επέβαλε στο νοσοκομείο το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Καλαμάτας

Βρε Τάσο μου,

Είσαι και εκκολαπτόμενος Ιατροδικαστής, τρομάρα σου.

Δεν είναι τελική η απόφαση!

Οι δικηγόροι του Νοσοκομείου θα εφεσιβάλλουν την απόφαση, θα φτάσουν μέχρι τον Άρειο Πάγο, και μετά από 10 χρόνια περίπου, ίσως πάρουν οι συγγενείς της κοπέλας γύρω στα 100.000 ευρώ.

Αποζημίωση στην πεθερά και σε ολόκληρο το σόι, έναν προς έναν, δε στέκει πουθενά. Απορώ πως υπέγραψε Έλληνας δικαστής τέτοια κωμική απόφαση...

Μάλλον τα φούσκωσε ο δημοσιογραφίσκος, όπως έγραψαν κι άλλοι χρήστες πριν από εμένα.

Και ο μόνος που τσίμπησε ήσουν εσύ.

Ρώτα τον Καθηγητή σου: Ποιο είναι το μέγιστο ποσό που επιδικάστηκε ως αποζημίωση για Ιατρικό λάθος στην Ελλάδα;

Ελπίζω αυτόν να τον πιστεύεις και να μην τον βρίζεις, όπως κάνεις με όλους τους χρήστες εδώ μέσα...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ρώτα τον Καθηγητή σου: Ποιο είναι το μέγιστο ποσό που επιδικάστηκε ως αποζημίωση για Ιατρικό λάθος στην Ελλάδα;

Ελπίζω αυτόν να τον πιστεύεις και να μην τον βρίζεις, όπως κάνεις με όλους τους χρήστες εδώ μέσα...

Ρώτησα (καθηγητή κ.Τσούγκα)...500.000 ευρώ στη Θεσσαλονίκη πρόσφατα.

Τυγχάνει να έχω παρακολουθήσει δεκάδες τέτοιες δίκες και άσε να γνωρίζω καλύτερα από εσένα και τον ξάδερφό σου.

Εκτός από ειδικευόμενος ιατροδικαστής ήμουν και ο γιατρός της ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ επί 9 μήνες, οπότε μάλλον γνωρίζω καλύτερα από τις παπαριές που γράφεις.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

500.000 ευρώ στη Θεσσαλονίκη, πρόσφατα.

Πάλι Πρωτόδικα μας γράφεις βρε Τασούλη;

Έλεος!

Τελεσίδικα ρώτησες τον Καθηγητή σου;

Να έχουν βάλει τα χρήματα στην τσέπη τους οι συγγενείς, πως να στο κάνω πιο λιανά;

:withstupid:

Υ.Γ.

Αν έδιναν τέτοια ποσά οι Ασφαλιστικές Εταιρίες, θα είχαν κλείσει λόγω χρεών όλες προ πολλού!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

500.000 ευρώ στη Θεσσαλονίκη, πρόσφατα.

Πάλι Πρωτόδικα μας γράφεις βρε Τασούλη;

Έλεος!

Τελεσίδικα ρώτησες τον Καθηγητή σου;

Να έχουν βάλει τα χρήματα στην τσέπη τους οι συγγενείς, πως να στο κάνω πιο λιανά;

:withstupid:

Υ.Γ.

Αν έδιναν τέτοια ποσά οι Ασφαλιστικές Εταιρίες, θα είχαν κλείσει λόγω χρεών όλες προ πολλού!

Αναφέρω πουθενά για πρωτόδικη απόφαση; Τελεσίδικη απόφαση του Πενταμελές Εφετείου Θεσσαλονίκης.

Πάψε να τρολάρεις....κάνε sex μήπως και ηρεμήσεις.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.