Jump to content

Προκόβουν οι Έλληνες στο Εξωτερικό;


Fidelio

Recommended Posts

Η γνωστή πρόταση-αστικό μύθευμα «Οι Έλληνες προκόβουνε στο εξωτερικό», είναι εξόχως καφενόβια.

Αντίδοτο, τα εξής ερωτήματα:

-Ποιοί Έλληνες πάνε στο εξωτερικό; (παλιά πήγαιναν μετανάστες οι χαμηλές κοινωνικές τάξεις ως εργάτες και σήμερα η μεσαία τάξη, ως επιστημονικό προλεταριάτο, πάντα πήγαιναν οι ελάχιστοι σοβαροί επιχειρηματίες, επειδή εδώ η επιχειρηματικότητα έχει ταβάνι, άσε που της βάζει διαρκώς τρικλοποδιές το Κράτος).

-Για ποιό λόγο; (Εδώ δεν έχει δουλειά ή ευρύ φάσμα εμπορικό-επιστημονικό-τέχνης ή ίσες ευκαιρίες=κωλότοπος, βυσματοδοσία, νταβατζηλίκι, νεπωτισμός, σταρχιδισμός, αδιαφάνεια κλπ).

-Σε ποιό εξωτερικό; (Διότι εξωτερικό είναι και η Ζιμπάμπουε, αλλά συνηθίσαμε να λέμε εξωτερικό μόνον τις δυτικές χώρες για ευνόητους λόγους και να καμαρώνουμε με το σύρε κι έλα όταν πάμε-ενώ π.χ. στην Αγγλία θεωρείται σίκ η διαμονή σε χώρες του τρίτου κόσμου, αφού στην Ευρώπη πάει κι η κουτσή Μαρία)

-Τί πάει να πεί προκόβουνε; (Έστω και με τη συμβατική-μπαμπαδίστικη έννοια, ένας που επιλέγει να γίνει γιατρός στην Ολλανδία, ενώ μπορούσε να γίνει κι εδώ, πρόκοψε; )

-Πόσοι προκόβουνε; (Δεν έχει ρεμάλια Έλληνες; )

-Μόνο οι Έλληνες προκόβουνε; (Τούρκοι, Αφρικανοί, Κινέζοι κλπ όλοι πάνε στο βρόντο; )

-Γιατί προκόβουνε εκεί και όχι εδώ; (Γιατί δεν έχει ελευθερία σκέψης στην επαρχία, γι' αυτό)

κτλ

Σε κάθε περίπτωση, έστω σε ποσοστό 100%, να προκόβανε οι Έλληνες στο εξωτερικό (δηλ. Δύση=Ευρωαμερική), τούτο πριμοδοτεί κι εξαίρει τον δέκτη (Δύση) και όχι τον πομπό (Ελλάδα), αφού καλοδέχεται έναν αλλοδαπό, του δίνει ευκαιρίες (πράγμα που ΔΕΝ κάνουν αντίστοιχα οι Έλληνες με τους αλλοδαπούς στη χώρα τους) και εν τέλει αποτελεί γόνιμο έδαφος, αφού αποπνέει ελευθερία-δημοκρατία-σεβασμό-δικαιοσύνη, όπου μπορεί να ανθήσει η επιστήμη ή η τέχνη και να ζήσεις σαν άνθρωπος.

Η Ελλάδα κλάνει τα παιδιά της (παλιά τα' τρωγε κιόλας), αλλά τα θυμάται και καμαρώνουν σα γύφτικο σκεπάρνι οι νεοέλληνες στις ειδήσεις με το κλασμένο παιδί «μας», που με τα χρόνια κάποτε έγινε Δ/ντης μιας Κλινικής ενός Νοσοκομείου στην Αμέρικα, σαν τους χωριάταρους με τον ξάδερφο «που τα κατάφερε» στην πόλη...

Ο στίχος του Ρασούλη «μ' εκβιάζεις μου κολλάς, σαν το νόθο με πετάς, μα κι απάνω μου κρεμιέσαι», είναι πολύ κατατοπιστικός.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • Απαντήσεις 309
  • Created
  • Last Reply

Ερώτημα προς όσους είτε είναι ήδη έξω είτε αμφιταλαντεύονται να βγουν :

Αν στο Ελλάδα το σύστημα ήταν πιο αξιοκρατικό , τα νοσοκομεία επαρκώς εξοπλισμένα και υπήρχε θέση για ειδικότητα αλλά χωρίς το εκπαιδευτικό επίπεδο, όπως σε χώρες που έχουν μάθει να εκπαιδεύουν τον κόσμο, θα φεύγατε?

Υπάρχει δλδ quantity αλλά απο quality είμαστε όπως τώρα, πως θα το σκεφτόσασταν?

(εννοείται οτι βάζουμε μέσα τους φίλους, την οικογένεια, τη ζωή στο Ελλάδα και στο εξωτερικό τις καλύτερες απολαβές )

Προκόβω σημαίνει ολοκληρώνω, φτάσω σε ενα σημείο αναγνωρισμένο απο κάποιους. Πρόκοψε κάποιος στη δουλειά του, δεν ζητιανεύει για μια θέση, είναι ικανοποιητικά καλός, σε κάνει να το πιστέψεις οτι είναι καλός, έχει ενα πρόσωπο στην κοινωνία και θα τον εμπιστευόσουν να σε βοηθήσει και ενα bunch of things... (διάφορες απόψεις)

Θα ήθελα όποιος θελήσει να απαντήσει να το κάνει με γνώμονα τη δική του σκέψη και συλλογιστική που ακολούθησε για την επιλογή του αυτή.

Οι κρίσεις μεταξύ των επιλογών σας , μιας και είστε πραγματικοί συνάδελφοι, γιατροί κανονικοί , να λείψουν. Δεν έχει νόημα γιατι την επιλογή σας την κάνατε. Ας αποτελέσουν οι απαντήσεις των συναδέλφων σας τροφή για σκέψη δική σας, προσωπική.

Απο εναν φοιτητή

ps: υπάρχει άλλο τοπικ που να μην είναι θαμμένο ? έψαξα αλλά δεν το βρήκα..

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Προσωπικά πήγα στην αμερική για 3 λόγους, προσωπικό στοίχημα> αναμονή = εκπαίδευση

Προσωπικό στοίχημα:Ήμουν μετριότατη φοιτήτρια ιατρικής, δλδ 5άρια και 6αρια, και με έπιασε τρελό άγχος με την αποφοίτηση ότι θα γινόμουν και μέτρια γιατρός. Δεν θέλω να κοροιδεύω τους ασθενείς μου, ούτε να γίνω η άσχετη που θα γελάνε οι άλλοι όταν στο έμφραγμα δίνει αντιόξινα. Οπότε ήταν σαν προσωπικό στοίχημα να γίνω γιατρός σε μια χώρα που έχει πολύ υψηλό επίπεδο ιατρικής και αυστηρά κριτήρια επιλογής.

Αναμονή: Ήδη περιμένω περίπου 3.5 χρόνια. Δεν με χαλάει όσο περιμένω (στάνταρ κανά χρόνο ακόμα) να κάνω και ειδικότητα οπουδήποτε...ΗΠΑ ήταν ο πιο straight forward δρόμος για αναγνωρισμένες, υψηλού επιπέδου θέσεις ειδικότητας

Εκπαίδευση: δεν υπήρχε περίπτωση να πάω σε ένα νοσοκομείο που θα φορούσα άσπρα γάντια και θα έκανα τον τροχονόμο ούτε για να αναγνωρίσω μισό μήνα. Ή να αναγνωρίσω 6 μήνες από το αγροτικό αντιγράφοντας συνταγές ως ειδικότητα.

Επίσης στο πίσω μέρος του μυαλού μου πάντα είχα μια γιατρό που την θεωρώ εξαιρετική και είχε τελειώσει ειδικότητα ελλάδα, που μου είχε πει, όταν ήμουν 20-21, ότι αν ξανάρχιζε θα έγινε USMLE και θα πήγαινε ΗΠΑ.

Τα λεφτά, η μετανάστευση, η μούρη και οι συνθήκες δουλειάς ή/και ζωής στις ΗΠΑ δεν ήταν ποτέ παράγοντας στις αποφάσεις μου.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μπορεί η Αμερική να είναι η χώρα με το υψηλότερο επίπεδο ιατρικής, αλλά έχει και τους περισσότερους ανασφάλιστους(περί των 45.000.000 εκ), κυρίως αφροαμερικανους με το 60% να είναι ισπανόφωνοι!!

Γιατί οι αλήθειες πρέπει να λέγονται ολόκληρες!!

Κλείνω την παρένθεση!!

Τι γίνεται σ' αυτήν την έρμη τη χώρα που την έχουμε αποκηρίξει πριν καλά καλα.....βγούμε στην πραγματικότητα!!

Σαν λαός πάντα ακολουθούμε την περπατημένη, δηλαδη ό,τι γίνονταν παλια, το πραγματοποιούμε και σήμερα!!

Δεν θα πω τίποτα για εμένα ουτε για την προσωπικη σκέψη με την οποία ακουλήθησα αυτό το κλάδο!!

Πιστευω ότι πάνω κάτω όλοι θα συμφωνόυσαμε με τη γνωμη της notbad!!

Εξάλλου είμαι αρκετα μικροτερός σας για να πω κάτι που θα σας άφηνε αφωνους!!

Ακούω και ακουω μια φραση "η γενια αυτη πρεπει να αντιδράσει" και αναρωτιέμαι!

Γιατι να αντιδρασει η συγκεκριμένη γενια, δεν μπορουσε να θεσει τα θεμέλια η προυγούμενη ή να αντιδρασει η επόμενη απο αυτην, πρεπει εμεις να αποτελέσουμε τον αποδιοπομπαιο τραγο!!

Δηλαδη, η προυγούμενη γενια αντέδρασε με οποιο τροπο αντέδρασε...αλλά μωρε τα εφεραν οι καταστάσεις έτσι και βολεύτηκε με τον ένα ή αλλο τρόπο!!

Εννοω οτι απο μονο σου δεν μπορεις να φερεις και σπουδαια αποτελέσματα...πρεπει να εχεις στηριγμα!!

Απο την αλλη πως γίνεται το ποσοστό των φοιτητων που θέλουν αλλάγες στο πανεπιστήμιο να είναι το μεγαλύτερο και να βγαινει πρωτο κομμα αυτό με τους λιγότερο σε αριθμο φοιτητες!!

Τι γίνεται?? Μεσα στο πανεπιστημιο λέμε άλλα... αλλα οταν θα ερθει αυτη η ωρα να αποτελέσουμε ενεργα μελη της κοινωνίας και του εγχωριου εμπορίου να δεχόμαστε τα πραγματα όπως σκατα είναι??!! Ρε τι παθαινει κανεις!!

Αν στο Ελλάδα το σύστημα ήταν πιο αξιοκρατικό , τα νοσοκομεία επαρκώςεξοπλισμένα και υπήρχε θέση για ειδικότητα αλλά χωρίς το εκπαιδευτικόεπίπεδο, όπως σε χώρες που έχουν μάθει να εκπαιδεύουν τον κόσμο, θαφεύγατε?

Αυτό για να πραγματοποιηθεί πρέπει καποιοι να το σκεφτουν για να το πραξουν ή καλυτερα καποιοι που θα φορανε παντελονια και θα πούνε οχι σε κατεστημενες απαρχαιομενες αντιλήψεις!!

Εδω δεν μπορέσατε να συνεννοηθείτε για να διεκδικήσετε καλύτερους μισθους και καλύτερες συνθήκες εργασίας σαν ειδικευόμενοι και με θες να γίνει αυτη η κοσμογονικη αλλαγη στο ελληνικο συστημα υγεια και εκπάιδευσης!!

Εδω τρώγονται μεταξύ τους οι γιατροι τωρα που είναι εκλογες για την καρέκλα και όχι για τους ασθενεις και το νοσοκομειο, παρακαλω!!

Αμα βουτήξεις μεσα στα σκατα(με συγχωρείτε για την εκφραση) για να καθαριστεις πρέπει να έχεις νερο...αλλά το νερο καποιος πρεπει να στο φερει ή αν εισαι μαγκας να το βρεις μονο σου!!

Και μη μου πεταξει κανεις καμια εξυπνάδα, εγω δεν ειμαι τετοιος, ειμαι καλυτερος απο αυτους, θα αλλαξω πολλα αμα με αφηναν(προσεξτε την εκφραση) να κανω πολλα!!

Ολοι κρυβουμε εναν βασιλια μεσα μας!! Θα λετε ψεματα αφου δεν ειστε dikaioi!!

Αρα αυτη η ρημαδα η νοοτροπια που έχουμε σαν λαος του βολεματος μας τρωει!!

Καποιοι που εχουν τη δυνατοτητα φευγουν για το εξωτερικο!! Λιγοι απο αυτους θα πετύχουν, αλλοι θα γυρισουν πισω γιατι τους εφαγε το μαυρο φυδι και καποιοι τριτοι επεσαν σε μαυρες τρυπες και ...εξαφανιστηκαν!!!

Ετσι ειναι παιδια η ζωη...σκληρη!! Αραγε προκόβουν οι Ελληνες στο εξωτερικο?? Μα φυσικα ναι, αφου εχουν περισσοτερες ευκαιριες εξέλιξεις!!

Το θέμα ειναι οτι και στο εσωτερικο προκοβουν αλλα...ειναι λιγοι και που να τους πετυχεις!!

Αυτες ειναι οριμενες αποψεις και σκέψεις δικες μου!! Λιγο μπερδεγουει κατάσταση!!

Οποιος δεν κατάλαβε τα νοηματα....ας μην το διαβασει καθολου!!

Fidelio ακριβως ετσι ειναι τα πραγματα..οπως τα λες!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αν στο Ελλάδα το σύστημα ήταν πιο αξιοκρατικό , τα νοσοκομεία επαρκώς εξοπλισμένα και υπήρχε θέση για ειδικότητα αλλά χωρίς το εκπαιδευτικό επίπεδο, όπως σε χώρες που έχουν μάθει να εκπαιδεύουν τον κόσμο, θα φεύγατε?

Προφανώς δε θα έφευγα. Life is too short :)

Όλα είναι ατμός. Γιαυτό ότι φαμε ότι πιούμε κι ότι αρπάξει ο κώλος μας. Και στην Ελλάδα μπορεί να αρπάξει περισσότερα και καλύτερα :)

ΥΓ: Και μην ακούω για το υψηλό επίπεδο των Άγγλων. @@. Τους βλέπουμε κάθε χρόνο στα Μάλια και το Φαληράκι: νιώθουν τόσο καταπιεσμένοι, που στις 10 μέρες που έρχονται για διακοπές η μόνη τους διασκέδαση είναι να γίνονται λιώμα στο μεθύσι και να δείχνουν τον κώλο τους στις κάμερες.-

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μπορεί η Αμερική να είναι η χώρα με το υψηλότερο επίπεδο ιατρικής, αλλά έχει και τους περισσότερους ανασφάλιστους(περί των 45.000.000 εκ), κυρίως αφροαμερικανους με το 60% να είναι ισπανόφωνοι!!

Γιατί οι αλήθειες πρέπει να λέγονται ολόκληρες!!

Ακριβώς επειδή πρέπει να λέγονται ολόκληρες, PLEASE μην ξαναπείτε αυτή την προπαγάνδα. Δουλεύω σε 5 διαφορετικά νοσοκομεία ως ειδικευόμενη, συγκεκριμένα στην ΜΕΘ σαν rotation. Αν κάποιος θέλει ρε παιδί μου να νοικιάσει κρεβάτι σε ΜΕΘ στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο που κάνω ειδικότητα θα σκάσει $2500/day. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ. Επιπλέον θα είναι τα εργαστηριακά, η οποια θεραπεία, οι γιατροί, τα consults, τα υλικά, πρέπει η ημέρα στην μονάδα όπως σε όλο τον δυτικό κόσμο να κοστίζει γύρω στα $15000. Οι 7/8 ασθενείς που νοσηλεύουμε είναι ανασφάλιστοι! Ναι δεν θα τους δεχτεί κανένα ιδιωτικό τύπου Υγεία...αλλά το πανεπιστημιακό ημιδημόσιο-επιχορηγούμενο τριτοβάθμιο νοσοκομείο όχι μόνο τους δέχεται αλλά και τους δίνει state of the art care, ΚΑΙ έχουμε τις κοινωνικές λειτουργούς να ψάχνουν σαν τρελές να τους βγάλουν βιβλιάριο απορίας. Και ένας από αυτούς με το που ξύπνησε αρνήθηκε να ξοδέψει τα 10 χιλιάρικα που είχε στην τράπεζα για να πάρει βιβλιάριο απορίας, και προτίμησε να μείνει ανασφάλιστος αφου ξέρει ότι πάντα το University Hospital θα είναι ανοιχτό γι'αυτόν. Και ξέρετε ποιοί πληρώνουν τα 15 χιλιάρικα/ημέρα; Yeap οι υπόλοιποι φορολογούμενοι...Απλά είναι μύθος ρε παιδιά, εγώ κατά 80% έχω ανασφάλιστους ασθενείς. Αλλά ναι αν θέλουν να πάνε στο αντίστοιχο Υγεία για περίθαλψη, κανείς δεν θα τους δεχτεί...θα τους σταθεροποιήσουν και μετά θα τους κάνουν διακομιδή σε εμάς.

Δεν έχουν ασφάλεια γιατί δεν πλήρωσαν ποτέ ούτε για την υποχρεωτική δημόσια social security ασφάλεια. Και αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχουν περίθαλψη, ΕΧΟΥΝ. Απλά δεν έχουν elective περίθαλψη για ότι έχουμε οι υπόλοιποι που πχ θα πάω στον παθολόγο και θα πληρώσω 10 δολλάρια και όχι 200 που είναι η επίσκεψη. Αλλά αν έρθουν στα εξωτερικά παθολογικά ιατρεία σε νοσοκομείο teaching, university, community, θα κλείσουν ραντεβού για μετά 2 μήνες, αλλά θα τους δούμε. Ούτε από τα επείγοντα τους διώχνουμε, ούτε δεν τους κάνουμε εισαγωγή, και άλλοι μύθοι. Απλά δεν πάνε στο ιδιωτικό.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δηλαδη ο ανασφαλιστος στην Αμερικη εχει καλυτερη ιατρικη περιθαλψη μερικες φορες απο οτι ο ασφαλισμενος στην Ελλαδα, σωστα?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

όλες οι υποδομές του νοσοκομείου είναι απολύτως προσβάσιμες σε όλους που έρχονται στην πόρτα μας :) νομίζω ότι ο εξοπλισμός και το προσωπικό είναι πολύ πιο επαρκή από την πλειοψηφία των νομαρχιακών νοσοκομείων της Ελλάδας. Απλά είναι ενοχλητικό να είσαι σε teaching hospital με την έννοια ότι έχεις φοιτητές, ειδικευόμενους που "μαθαίνουν" πάνω σου, και όσοι έχουν ασφάλεια προτιμούν τα ιδιωτικά που έχουν ένα γιατρό να συνεννοούνται και όχι ομάδα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μπορεί η Αμερική να είναι η χώρα με το υψηλότερο επίπεδο ιατρικής, αλλά έχει και τους περισσότερους ανασφάλιστους(περί των 45.000.000 εκ), κυρίως αφροαμερικανους με το 60% να είναι ισπανόφωνοι!!

Γιατί οι αλήθειες πρέπει να λέγονται ολόκληρες!!

Ακριβώς επειδή πρέπει να λέγονται ολόκληρες, PLEASE μην ξαναπείτε αυτή την προπαγάνδα. Δουλεύω σε 5 διαφορετικά νοσοκομεία ως ειδικευόμενη, συγκεκριμένα στην ΜΕΘ σαν rotation. Αν κάποιος θέλει ρε παιδί μου να νοικιάσει κρεβάτι σε ΜΕΘ στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο που κάνω ειδικότητα θα σκάσει $2500/day. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ. Επιπλέον θα είναι τα εργαστηριακά, η οποια θεραπεία, οι γιατροί, τα consults, τα υλικά, πρέπει η ημέρα στην μονάδα όπως σε όλο τον δυτικό κόσμο να κοστίζει γύρω στα $15000. Οι 7/8 ασθενείς που νοσηλεύουμε είναι ανασφάλιστοι! Ναι δεν θα τους δεχτεί κανένα ιδιωτικό τύπου Υγεία...αλλά το πανεπιστημιακό ημιδημόσιο-επιχορηγούμενο τριτοβάθμιο νοσοκομείο όχι μόνο τους δέχεται αλλά και τους δίνει state of the art care, ΚΑΙ έχουμε τις κοινωνικές λειτουργούς να ψάχνουν σαν τρελές να τους βγάλουν βιβλιάριο απορίας. Και ένας από αυτούς με το που ξύπνησε αρνήθηκε να ξοδέψει τα 10 χιλιάρικα που είχε στην τράπεζα για να πάρει βιβλιάριο απορίας, και προτίμησε να μείνει ανασφάλιστος αφου ξέρει ότι πάντα το University Hospital θα είναι ανοιχτό γι'αυτόν. Και ξέρετε ποιοί πληρώνουν τα 15 χιλιάρικα/ημέρα; Yeap οι υπόλοιποι φορολογούμενοι...Απλά είναι μύθος ρε παιδιά, εγώ κατά 80% έχω ανασφάλιστους ασθενείς. Αλλά ναι αν θέλουν να πάνε στο αντίστοιχο Υγεία για περίθαλψη, κανείς δεν θα τους δεχτεί...θα τους σταθεροποιήσουν και μετά θα τους κάνουν διακομιδή σε εμάς.

Δεν έχουν ασφάλεια γιατί δεν πλήρωσαν ποτέ ούτε για την υποχρεωτική δημόσια social security ασφάλεια. Και αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχουν περίθαλψη, ΕΧΟΥΝ. Απλά δεν έχουν elective περίθαλψη για ότι έχουμε οι υπόλοιποι που πχ θα πάω στον παθολόγο και θα πληρώσω 10 δολλάρια και όχι 200 που είναι η επίσκεψη. Αλλά αν έρθουν στα εξωτερικά παθολογικά ιατρεία σε νοσοκομείο teaching, university, community, θα κλείσουν ραντεβού για μετά 2 μήνες, αλλά θα τους δούμε. Ούτε από τα επείγοντα τους διώχνουμε, ούτε δεν τους κάνουμε εισαγωγή, και άλλοι μύθοι. Απλά δεν πάνε στο ιδιωτικό.

Αφού αποφασίσαμε βγούμε εντελώς out of topic, μπορείς να μας πείς τι capacity έχουν τα κατά τόπους δημοσίου χαρακτήρα νοσηλευτικά ιδρύματα τα οποία προσφέρουν δωρεάν περίθαλψη σε άπορους/ανασφάλιστους? Πόσες κλίνες έχετε και πόσα τέτοια νοσοκομεία υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή? Αρκουν για να καλύψουν τις ανάγκες όλων των ανασφάλιστων ανα δεδομένη χρονική στιγμή ή όποιος προλάβει τον Κύριο είδε?

Και πώς ο ανασφάλιστος που δεν έχει άμεση πρόσβαση σε πρωτοβάθμια περιθαλψη θα διαγιγνώσει έγκαιρα το λ.χ. καρκινάκι του, την υπέρταση, το διαβήτη του? Θα περιμένει for the shit to hit the fan και μετά θα πάει στα μπατιροεπείγοντα και να παραλάβει την θεσούλα του στη ΜΕΘ του μέχρι να στανιάρει (ή να πεθάνει αξιοπρεπώς βρε αδερφέ).

Τέλος πώς είσαι σίγουρη ότι αυτοί οι κακομοίριδες απολαμβάνουν "state of the art healthcare" στο ευαγές ίδρυμά σας? Τα άλλα τα κορόιδα δηλαδή που πληρώνουν στα ιδιωτικά τι λαμβάνουν?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πανεπιστημιακό νοσοκομείο: 472-bed facility, Community hospital: 302-bed acute care facility, είναι τα 2 "δωρεάν" νοσοκομεία στα οποία εκπαιδευόμαστε(774 κρεβάτια σύνολο)

Emergency Center: 3,700 patients τον μήνα

Σωστά τα λες, και μπατιροεπείγοντα έχουμε και μπατιρονοσοκομεία έχουμε, με την έννοια ότι δεχόμαστε οποιονδήποτε έρχεται, και τον λεφτά που έρχεται στο πανεπιστημιακό για την φήμη (είναι στα 30 πρώτα νοσοκομεία των ΗΠΑ σε αρκετές ειδικότητες σύμφωνα με το US News list) και πληρώνει, και τον άστεγο που τον χρεώνουμε, δεν πληρώνει φυσικά, και του βγαζουμε βιβλιάριο απορίας.

Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τα κρεβάτια, όποτε παίρνω το bed control, πάντα υπάρχει κλίνη. Και φυσικά το ίδιο και στην ΜΕΘ.

Τώρα τί να πω, αν νταντεύω τους ασθενείς μου, όχι δεν τους νταντεύω. Τους κανονίζω τα follow-up ραντεβού, τα δίνω στο χέρι στο εξιτήριο, αλλά δεν πάω να τους πάρω κι από το σπίτι τους.

Έχουν άμεση πρόσβαση σε πρωτοβάθμια περίθαλψη, κάθε μέρα είναι ανοιχτά τα εξωτερικά ιατρεία παθολογίας 9-5 που τα επανδρώνουν 3 ειδικευόμενοι με attending. Δεν θα βρουν ραντεβού αύριο, θα βρουν μετά από 6-8 weeks. Αν επιλέγουν να μην έρχονται δεν φταίει το σύστημα. Και μιλάμε πάντα για δωρεάν.

Πιο μεγάλο πρόβλημα έχουμε να βρούμε γηροκομεία και rehabilitation facilities (χωρίς ασφάλεια δεν παίζει), και κάθονται νοσηλευόμενοι επειδή δεν μπορούμε να βρούμε πού να τους στείλουμε.

Και μόνο που έχω κάθε υποειδικότητα, κάθε διαγνωστικό και θεραπευτικό μέσο να προσφέρω στους ασθενείς μου 24/7, νομίζω ότι είναι state of the art, και πάντα γίνονται όλα με gold standard διαγνωστικά κριτήρια, και current guidelines.

Φαντάζομαι πάνε στα ιδιωτικά, γιατί δεν έχουμε ξενοδοχειακές ανέσεις, έχουμε εκπαιδευόμενους,δεν έχουμε άμεσα ραντεβού. Αλλά, και πάλι ό,τι δεν πληρώνει και ό,τι δεν θεραπεύεται (=δεν ξέρουμε τί έχει) σε ακτίνα μέχρι και 7-8 ώρες από τα γύρω νοσοκομεία, έρχεται σε εμάς.

Τέλος πάντων, δεν έχω καμία κάψα να πείσω, εσένα η όποιον, αν το δικό μου ειδικά νοσοκομείο περιθάλπτει τους ανασφάλιστους σωστά. Απλά είναι μύθος ότι πεθαίνουν κ τους κλωτσάμε στον δρόμο αν δεν έχουν λεφτά

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Να σημειώσω κιόλας ότι οι δυο μήνες που λες δεν είναι τίποτα όταν για την Αγγλία το NHS έχει 18-week target για τα βασικά, 31-day για κάποιους καρκίνους και 2-week για ελάχιστες παθήσεις, ενώ το πλέον κορυφαίο είναι τα 4-hour target στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών με τις ταμπέλες "αν έχετε πόνο στο στήθος μην περιμένετε τη νοσοκόμα να σας κάνει triage, ελάτε να μας το πείτε αμέσως Please".

Το πρόβλημα με την Ελλάδα (και την κάθε Ελλάδα) είναι ότι μπορεί να πιστεύουμε όλοι ότι αυτές οι αναμονές δεν υπάρχουν και ότι τα πράγματα είναι καλύτερα (και μάλιστα να μας βάζουν και μερικοι διεθνείς οργανισμοί σε καλύτερο επίπεδο από πχ ΗΠΑ και Αγγλία), αλλά δεν υπάρχει κανένας μηχανισμός ελέγχου για να το αποδείξει αυτό ή να το διαψεύσει. Εγώ πχ μπορώ να σας πω ότι καρκίνο χειρουργούσαμε στην εβδομάδα και κήλη/χολή στο μήνα (από τη διάγνωση), αλλά πρώτον δεν μπορώ να το αποδείξω και δεύτερον είμαι σίγουρος ότι δε γίνεται παντού... ενώ εδώ αυτοί οι 4,5 μήνες για τα πάντα είναι ψιλοστάνταρ ότι πιάνονται, ότι όπου και να'σαι στη μέση του πουθενά το νοσοκομείο έχει αξονικό, μαγνητικό, ίσως PET, ενδοσκοπήσεις, ισότοπα, κρεβάτια ΜΕΘ, HDU, CCU, rehab και του πουλιού το γάλα. Όταν βρείτε στην Ελλάδα κρεβάτι ΜΕΘ για 92χρονη που κάνει το 3ο έμφραγμα σε 10 λεπτά (η οποία επέζησε τελικά από το πνευμονικό οίδημα και το καρδιογενές σοκ γιατί η καλή της τύχη την έφερε στο NHS και όχι στο ΕΣΥ), μπορούμε να το συζητήσουμε...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σε ευχαριστώ πολύ notbad για τη διάθεσή σου να απαντήσεις.

Και ο SleepWalker ήταν κατατοπιστικός για τη φιλοσοφία που κουβαλάει.

Όποιος άλλος εντάσσεται στην κατηγορία "είμαι έξω- το σκέφτομαι" θα παρακολουθώ το τοπικ για τυχόν απαντήσεις.

Τώρα.. have fun!

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ακριβώς επειδή πρέπει να λέγονται ολόκληρες, PLEASE μην ξαναπείτε αυτή την προπαγάνδα. Δουλεύω σε 5 διαφορετικά νοσοκομεία ως ειδικευόμενη, συγκεκριμένα στην ΜΕΘ σαν rotation.

Δεν αναφέρω καμία προπαγάνδα. Αποτελέσματα από έρευνες διεθνων οργανισμών που προβαλλονται στα κανάλια. Τωρα εαν δεν γουσταρετε τα καναλια και γενικα πιστευετε οτι προπαγανδιζουν, εχετε καθε δικαιωμα να το πιστευετε!!

Notbad μας εξήγησες με το πιο κατηγοριματικο τρόπο ότι για την επιλογή τους, να μείνουν ανασφάλιστοι το 80%(εσύ το είπες), φταίνε οι ίδιοι και όχι οι πολιτικες αποφάσεις της κάθε χώρας (στην προκημμενη περίπτωση των Η.ΠΑ)!!

Παρα αυτα τονίζεις ότι τους δέχεστε και τους περιθαλπτετε, με πολυ καλύτερα μεσα απο ότι στην Ελλάδα!!

Αλλά..υπαρχει παντα ένα αλλά!!Αναρωτήθηκες ποτε γιατι αυτος ο πολίτης που έχει αυτά τα 10χιλιαρικα να μην τα σκασει στη ταρπεζα για την υγεια του, αλλα να καλυψει άλλες αναγκες??

Προφανώς γιατί έχει ΜΟΝΟ αυτά!!

Και παώ εγώ ο άλλος καλος πολίτης και σκάω τα 15χιλιαρικα για να καλυψω αυτον και τη παρτη μου αλλα 15χιλιαρικα!!

Τι εγινε?? Μολις εδωσα 30χιλιαρικα!! Οπότε ειμαι φτωχωτερος κατα 30χιλιαδες!!

Απο την αλλη, γιατι ρε φιλε να κοστιζει τοσο ακριβα ενα κεβατι και όλα τα αλλα μαζι..... μια περιουσια??!!

Απο τι ειναι φτιαγμενο αυτο το κρεβατι επιτέλους?? Απο φυλλα έλατου και το εσωτερικό περιέχει νερο απο τις πηγες του Νείλου??

Και του χρόνου ποιος βαζει το χερι του στη φωτια,..... εγω το βαζω και λεω οτι θα ανέβουν οι τιμες!!

Αρα για να δούμε τι έχουμε!! Απο τη μια έχουμε έναν ανασφάλιστο που πάντα θα αποτελει μερος των ανασφάλιστων και απο την άλλη εχουμε εναν άλλο πολίτη που εαν συνεχιστει το ιδιο βιολι θα ενταχθει σαν ενα καινουργιο μελος στην ομαδα των ανασφάλιστων, αφου θα φτασει στο σημειο να μην μπορει να καλυψει ουτε τον ιδιο του τον εαυτό!!

Γινανε απο ενας ,δυο, τρεις και οπως παει θα γινουν 1013 οπως λεει και το ασμα!!

ΑΡΕΕΕ φτωχεια καταραμμένη!!

Ανασφάλιστος δεν σημαινει απαραιτητα και ότι δεν θα εχει υγειονομικη περίθαλψη!!

Γι αυτο πιστευω ανέφερες και τη λέξη προπαγανδα!!Νομιζω οτι στη παραπάνω σκεψη στηριχθηκε η αναάπτυξη του ποστ σου!

Ειτε εχει δωρεαν περιθαλψη σε καποιο δημόσιο είτε έχει σε καποιο ιδωτικο...για εσένα και για εμένα θα αποτελει πλήγμα οικονομικο!!

Προσοχη δεν λεώ οτι οποιος εχει τα λεφτα να μην παει στο ιδωτικο....μαγκια του να πει!!

Κατι τελευταιο!! Πως γινετε να έχει μια χωρα το καλυτερο συστημα υγειας αλλα σε αναντιστοιχια με τον πληθυσμο της, το μεγαλύτερο αριθμο ανασφάλιστων?? Αυτη την αλήθεια ηθελα να φανερώσω και όχι αυτο που εθιξες(σωστα κιολας) notbad!!

Και φαντασου πως και ο ανασφάλιστος εχει δικαιίωμα στη ψήφο!!

Δουλεύω σε 5 διαφορετικά νοσοκομεία ως ειδικευόμενη, συγκεκριμένα στην ΜΕΘ σαν rotation.

Αυτό πως το καταφέρνεις μπορείς να μου πεις??

Τι εισαι η σουπεργουμαν ή η γυναικα αστραπη??

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

1. Δεν μπορώ να ξέρω πώς έκοψε και έραψε ο Moore το Sicko, εγώ λέω αυτό που ζω σε ένα νοσοκομείο της αμερικής. Όλοι έχουν δικαίωμα στην περίθαλψη. Όχι στο ξενοδοχειακό ντάντεμα αλλά σε περίθαλψη.

Και έχω σύγκριση γιατί ως ερευνήτρια εργάστηκα στο νο 1 (ας πούμε) λοιμωξιολογικο νοσοκομείο των ΗΠΑ. Οι ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις ήταν απίστευτες (άρπες και πιάνα στο lobby), και η τεράστια διαφορά ήταν στην έρευνα, οι ασθενείς εκεί είχαν πρόσβαση σε άπειρες κλινικές δοκιμές, στο cutting edge των ιατρικών εξελίξεων, σε specialists που ήταν leaders στον τομέα τους, οι οποίοι είχαν βρει τα φάρμακα που είχαν γίνει guidelines.

Αυτά πλήρωνε η ασφάλειά τους. Αλλά δεν έκαναν λοιμωξιολογία πχ να θεραπεύσουμε μια πνευμονιοκοκκική πνευμονία. Το κύριο βάρος και η φήμη ήταν στο ότι πχ βρήκαν ένα καινούργιο φάρμακο για το AIDS. Ε αν κάποιος άστεγος ανασφάλιστος ήθελε ξαφνικά να πάει να δει τον Μοντανιέ πιθανόν δεν θα τον δέχονταν.

2. Δεν είναι το 80% των αμερικανών ανασφάλιστοι. 7/8 στην ΜΕΘ πανεπιστημιακού νοσοκομείου ήταν ανασφάλιστοι, και τον περασμένο μήνα το 80% των νοσηλευομένων στην Γ παθολογική κλινική του ίδιου πανεπιστημιακού νοσοκομείου που είχα εγώ ως ασθενείς ήταν ανασφάλιστοι.

Οποιοσδήποτε εργάζεται νόμιμα στις ΗΠΑ είναι υποχρεωμένος να πληρώνει το αντίστοιχο ΙΚΑ, ΤΣΑΥ whatever aka social security insurance, που είναι το minimum ασφάλειας. Το γεγονός ότι οι άστεγοι και οι ισπανόφωνοι δεν το πληρώνουν σημαίνει ότι δυστυχώς δεν εργάζονται νόμιμα, κάτι σαν τους δικούς μας μετανάστες.

Από εκεί και μετά συνήθως ο εργοδότης πληρώνει ένα μέρος μιας ιδιωτικής ασφάλειας και ο εργαζόμενος το υπόλοιπο (HMO, PPO είναι οι 2 επιλογές). Επίσης μας κρατάνε φόρους πολιτείας που είναι χρήματα που πάνε σε όλες τις δομές της πολιτείας (δρόμοι, νοσοκομεία, σχολεία κλπ κλπ). Σε εμάς τους χαμηλόμισθους ειδικευόμενους, επιστρέφουν μερος των φόρων στο τέλος του fiscal year (οικονομικού έτους, τον απρίλιο όπως στην Ελλάδα)

3. Γιατί κοστίζει τόσο ένα κρεβάτι; Δεν ξέρω αλλά δεν είναι λύση να γυρίσουμε στην εποχή των ιθαγενών και να μασάμε φύλλα για θεραπεία. Ένα νοσοκομείο πρέπει να έχει σύγχρονες υποδομές και εξοπλισμό, και στην περίπτωσή μας τα πληρώνουν όλοι οι υπόλοιποι νομοταγείς φορολογούμενοι πολίτες.

4. Σε ένα τυπικό πανεπιστημιακό πρόγραμμα ειδικότητας στις ΗΠΑ για παθολογία πάμε σε πανεπιστημιακό (University Hospital), γενικό (Community hospital), ιδιωτικό (πχ Methodist Hospital), καρδιολογικό, ογκολογικό, VA νοσοκομείο = 6 νοσοκομεία. Ανά μήνα, σε διαφορετικά service πχ παθολογική πανεπιστημιακή κλινική, λοιμωξιολογία στο ιδιωτικό, ΜΕΠΚ στο καρδιολογικό, αιματολογία στο ογκολογικό. Η λογική είναι ότι διαφορετικό πληθυσμό ασθενών βλέπεις σε κάθε setting. Άλλα περιστατικά στο κέντρο αναφοράς τριτοβάθμιο πανεπιστημιακό, άλλα περιστατικά bread&butter παθολογίας στο community, άλλα στο ιδιωτικό, άλλο να πας να είσαι σε ογκολογικές κλινικές κλπ. Προσωπικά μου αρέσει γιατί αν έχεις έναν επιμελητή ή έναν μεγαλύτερο ειδικευόμενο που σου γυρνάει τα άντερα, δεν τον έχεις 5 χρόνια...σε ένα μήνα αλλάζεις ομάδα :)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

18/08/2009

Η δομή του αμερικανικού ασφαλιστικού συστήματος (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

Πώς είναι σήμερα δομημένο το αμερικανικό ασφαλιστικό σύστημα;

Σε αντίθεση μ’ άλλα αναπτυγμένα κράτη, οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν ΕΣΥ. Εναπόκειται στον εκάστοτε πολίτη να κινηθεί για την εξασφάλιση υγειονομικής ασφάλειας. Οι περισσότεροι Αμερικανοί ασφαλίζονται μέσω του εργοδότη τους, μολονότι αρκετοί επιλέγουν τα προγράμματα ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών. Βάσει των όρων της πλειοψηφίας των προγραμμάτων υγειονομικής ασφάλισης, ο ασφαλιζόμενος καταβάλλει τακτικά μηνιαίο τέλος συμμετοχής, αλλά πολλές φορές υποχρεούται να πληρώσει μέρος της θεραπείας πριν η ασφαλιστική εταιρεία αποζημιώσει το νοσοκομείο.

Παρέχει η αμερικανική κυβέρνηση ασφαλιστική κάλυψη για συγκεκριμένες κατηγορίες του πληθυσμού;

Ναι. Οι Αμερικανοί άνω των 65 ετών μπορούν να εγγραφούν στο κρατικό πρόγραμμα Medicare, ενώ οι χαμηλόμισθοι γονείς και τα άτομα με ειδικές ανάγκες έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο διοικούμενο από την κυβέρνηση πρόγραμμα Medicaid. Η αμερικανική κυβέρνηση χρηματοδοτεί, ακόμα, το Κρατικό Πρόγραμμα για την Ασφάλιση Παιδιών, το οποίο καλύπτει ανηλίκους οι γονείς των οποίων δεν έχουν υψηλά εισοδήματα, αλλά δεν είναι αρκετά φτωχοί ώστε να έχουν δικαίωμα εγγραφής στο Medicaid.

Ποια είναι, λοιπόν, τα προβλήματα του αμερικανικού ασφαλιστικού συστήματος;

Η συνδρομή στα προγράμματα που παρέχουν οι εργοδότες είναι σήμερα διπλάσια απ’ ό,τι πριν από εννέα χρόνια. Το ποσοστό των εργαζομένων η παρακράτηση των οποίων ξεπερνάει τα 1.000 δολάρια αυξήθηκε από 1% το 2000 σε 18% το 2008. Το 2007 οι Αμερικανοί δαπάνησαν 2,2 τρισ. δολάρια σε προγράμματα υγειονομικής ασφάλισης, δηλαδή το 16,2% του ΑΕΠ.

Ποιες οι συνέπειες της αύξησης του κόστους ασφάλισης;

Ολοένα και περισσότεροι Αμερικανοί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ασφαλιστούν μεμονωμένα. Υπολογίζεται ότι περίπου 46 εκατ. πολίτες είναι σήμερα ανασφάλιστοι. Επιπλέον, εκτιμάται ότι 25 εκατ. συμμετέχουν σε προγράμματα που δεν καλύπτουν τις ανάγκες τους. Πολλοί είναι υποχρεωμένοι να επιλέξουν μεταξύ τής μη θεραπείας και της οικονομικής καταστροφής. Δεν είναι τυχαίο ότι το 50% των πτωχεύσεων στις ΗΠΑ οφείλονται σε δαπάνες ιατρικής θεραπείας.

Τι πρότεινε ο πρόεδρος Ομπάμα;

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ο Μπαράκ Ομπάμα είχε ταχθεί υπέρ ενός ΕΣΥ που θα κάλυπτε όσους Αμερικανούς δεν είναι ασφαλισμένοι από τους εργοδότες τους ή τα ομοσπονδιακά προγράμματα περίθαλψης. Τη χρηματοδότηση θα αναλάμβαναν εν μέρει οι εργοδότες που δεν διαθέτουν δικά τους προγράμματα ασφάλισης. Ο τερματισμός των φοροαπαλλαγών της περιόδου Μπους θα συνέβαλε, επίσης, τη βιωσιμότητα του νέου συστήματος. Οταν, ωστόσο, ορκίστηκε πρόεδρος, ο κ. Ομπάμα άλλαξε στάση. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι οι μεταρρυθμίσεις αυτές πρέπει να εγκριθούν από το Κογκρέσο, επέλεξε να αφήσει τις λεπτομέρειες του σχεδίου στα χέρια των γερουσιαστών και των βουλευτών. Ο κ. Ομπάμα, εν τούτοις, κατέστησε σαφές ότι θα υποστηρίξει μόνο μια μεταρρύθμιση η οποία θα προβλέπει μείωση του κόστους, εγγυήσεις ότι κάθε Αμερικανός θα έχει την ελευθερία να επιλέγει ποιο πρόγραμμα ασφάλισης τον εξυπηρετεί καλύτερα και ότι όλοι οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση στην ποιοτική και οικονομικά προσιτή ασφάλιση.

Τι έχουν προτείνει οι νομοθέτες;

Επιτροπή της Γερουσίας πρότεινε την υποχρεωτική ασφάλιση για κάθε Aμερικανό πολίτη. Επιπλέον, οι εργοδότες θα υποχρεώνονται από το νόμο να παρέχουν υγειονομική ασφάλιση για κάθε εργαζόμενό τους, ενώ το πρόγραμμα Μedicare θα διευρυνθεί ώστε να καλύπτει περισσότερους πολίτες. Το προτεινόμενο νομοσχέδιο προβλέπει την καθιέρωση δημόσιου σχεδίου υγειονομικής ασφάλισης μόνο για όσους δεν πληρούν τα κριτήρια ένταξης στο Μedicare, αλλά δεν έχουν πρόσβαση στα προγράμματα κάποιου εργοδότη.

Πώς θα χρηματοδοτηθεί η διεύρυνση του υγειονομικού συστήματος;

Εν μέρει διά του περιορισμού των αποζημιώσεων που λαμβάνουν τα νοσοκομεία για την εισαγωγή ασθενών στα επείγοντα και την εισαγωγή συστημάτων ηλεκτρονικής αρχειοθέτησης για τον περιορισμό των άσκοπων εξόδων. Η Βουλή των Αντιπροσώπων έχει προτείνει την καθιέρωση φόρου της τάξεως του 5,4% στις οικογένειες το ετήσιο εισόδημα των οποίων ξεπερνάει τα 350.000 δολάρια

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Λοιπον, να μερικά πραγματάκια που κατάλαβα για το νεο αυτο νομοσχέδιο, κοιτώντας 2-3 αρθρα στο νετ.(μπορει και να ειμαι εντελως εκτος και να διαβασα υποκειμενικά πραγματα, αλλα μιας και δεν παρακολουθω τα κοινα δεν ειμαι σε θέση να το καταλαβω δυστυχώς)



  • Με το νέο σχέδιο δεν θα μπορεί να επιλέξει ο πολίτης τις υπηρεσίες που επιθυμεί, αλλα θα αποφασίζει κάθε φορά ο υπεύθυνος γιατρός τι χρειάζεται ο κάθε ασθενής.
  • Καπου αλλου είδα επισης οτι ολοι οι πολίτες θα πληρώνουν την ίδια ασφάλιση. Δλδ ενας 50χρονος, καπνιστης και παχυσαρκος, θα πληρωνει την ίδια ασφάλεια με εναν 20-χρονο μαραθωνοδρόμο. Ποσο δίκαιο είναι αυτο? :P Οσο δίκαιο είναι και στην Ελλάδα! :D Βεβαια για αυτό κραταω τις επιφυλαξεις μου, διοτι δεν ειμαι και πολυ σιγουρη αν θα ισχυει(ακουγεται πολυ τρελο για να ισχυσει)
  • Και κάτι ακόμη το οποιο δεν ειμαι σιγουρη αν το καταλαβα καλα. Θα είναι υποχρεωμενοι ολοι οι πάροχοι ασφαλίσεων να προσφέρουν ενα συγκεκριμενο πακετο υπηρεσιων που θα πληρει καποιες προυποθέσεις(οι οποιες σχεδον ειναι υπερβολικες) Ετσι, το ποσο της βασικης ασφαλισης θα ανεβει αρκετουτσικα. Ωστόσο αυτό έρχεται σε αντιθεση με το γεγονος οτι ο κάθε ασθενής δεν μπορεί να επιλέξει τις υπηρεσίες που θα του προσφέρονται.
  • Αρα, σε βάζει υποχρεωτικά να πληρώσεις ασφάλιση για εμφυτεύματα δοντιων ξερω γω, αλλα δεν είσαι σε θέση να επιλεξεις εσύ να τα κάνεις. Πρεπει πρώτα ο γιατρός να κρίνει αν τα χρεάζεσαι! :D Ε ρε φακελάκι που έχει να πέσει και εκει!

Αυτό και αν ακούγεται διασκεδαστικό! :anavwfwties:

Στην τελικη, το impact που θα έχει αυτό το νομοσχέδιο, είναι το ότι θα ανεβουν οι αμοιβές των γιατρων της πρωτοβάθμιας(αφου θα εχουν υποτιθεται ολοι ασφαλιση) και θα μειωθουν αυτες των specialists(τερμα οι πλαστικές στηθους καλυμμενες απο την ασφαλιστικη).

Αλλα όπως τα περιγράφει η notbad, στην ουσία ποτέ δεν υπηρξε στέρηση των πρωτοβαθμιων υπηρεσιων απο τους ανασφάλιστους. Αρα στην τελικη αυτοι που θα την πληρωσουν θα ειναι οι specialists.

Μπραβο στον Obama! :rolleyes: Πώς θα μειώσουμε το έλλειμα στην υγεία?

Θα μειωσουμε λιγο τις πληρωμές των γιατρων και θα αυξήσουμε κατα πολυ τις εισφορές του μέσου πολίτη. Για τις σπατάλες των νοσοκομείων αναφέρει κάτι φακίρικα.

Και πολυ "σοσιαλιστης".

Το σύστημα υγείας στην Αμερική ήταν μια χαρά μεχρι τώρα διαβαζω σε forums. Το που γινόταν οι σπατάλες νομίζω όλοι το καταλαβαίνουμε, μιας και εμεις το ζουμε στο 100απλασιο στην μπανανια.

Ας με διορθώσει απο μέσα κάποιος αν κάνω κάπου λάθος, διοτι το συστημα εγω το βλέπω απ'έξω...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Και έχω σύγκριση γιατί ως ερευνήτρια εργάστηκα στο νο 1 (ας πούμε) λοιμωξιολογικο νοσοκομείο των ΗΠΑ. Οι ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις ήταν απίστευτες (άρπες και πιάνα στο lobby), και η τεράστια διαφορά ήταν στην έρευνα, οι ασθενείς εκεί είχαν πρόσβαση σε άπειρες κλινικές δοκιμές, στο cutting edge των ιατρικών εξελίξεων, σε specialists που ήταν leaders στον τομέα τους, οι οποίοι είχαν βρει τα φάρμακα που είχαν γίνει guidelines.

Τα σεβή μου επιστημόνισα, ερευνήτρια, γιατρός, συζυγός, μαμά!!

Κοιτάτε ΡΕ που έφτασε η κοπέλα...από το 5 με 6 (ντροπή και αισχος για τους καθηγητες), θα σε ειχαν κρίνει λάθος, ειμαι σίγουρος....στο νουμερο 1 λοιμωξιολογικό νοσοκομειο των ΗΠΑ!!

Από τα χαμηλα επίπεδα( τοτε στα Ιωάννινα σε μια πολη με 150.000 κοσμο), να βρισκεται τώρα στην κορυφη (σε μια πολη 20.000.000 εκ, στο Μανχαταν, στο κέντρο των οικονομικων κοινωνικων εξελίξεων...και των ιατρικων...θαυμάτων!!

Πόσο σε ζηλέυω, πόσο .....να ήξερες!!:(

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

^^Έλα, κόψε τις μαλακίτσες τώρα.

Μπραβο στον Obama! :rolleyes: Πώς θα μειώσουμε το έλλειμα στην υγεία?

Θα μειωσουμε λιγο τις πληρωμές των γιατρων και θα αυξήσουμε κατα πολυ τις εισφορές του μέσου πολίτη. Για τις σπατάλες των νοσοκομείων αναφέρει κάτι φακίρικα.

Και πολυ "σοσιαλιστης".

Από πότε αυτοχαρακτηρίστηκε ο Ομπάμα ως σοσιαλιστής; Νομίζω ότι μπερδεύεις την Ευρώπη με τις ΗΠΑ. Εκεί η λέξη σοσιαλιστής είναι σχεδόν συνώνυμη του ''κομμουνιστής'' και σχεδόν βρισιά.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τώρα έχουμε βγει εντελώς off topic. Δεν ξέρω το νέο νομοσχέδιο του Ομπάμα αλλά μπορώ να σας πω τί με εξοργίζει στο νοσοκομείο στην αμερική

1. Στο όνομα της μείωσης των εξόδων, υπάρχουν πρωτόκολλα. ΟΧΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ! Γραφειοκρατικά πρωτόκολλα!!! Πχ είχα παραγγείλει μια ουροκαλλιέργεια και μια νοσοκόμα μέσα στην νύχτα την ακύρωσε per protocol!!! Ποιό είναι αυτό το per protocol που αναιρεί την εντολή ενός γιατρού; Ότι υπήρχε ουροκαλλιέργεια spot urine από τα επείγοντα και ήδη η ασθενής έπαιρνε μια κεφαλοσπορίνη. Και;;; Εγώ ήθελα catheterized urine και ήθελα να το κάνω πριν αλλάξω σε κινολόνη! Αλλά η βλαμμένη η νοσοκόμα και το protοcol που έβγαλε μια επιτροπή που ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΗ ΜΟΥ με ανάγκασαν να ασχολούμαι 3 εργατοώρες με μια ουροκαλλιέργεια, γράφοντας και παίρνοντας τηλέφωνα για να δικαιολογήσω μια ουροκαλλιέργεια. Τρέμω στην ιδέα ότι όλα σε ένα νοσοκομείο θα λειτουργούν per protocol και καλά για μείωση εξόδων (λιγότεροι γιατροί, λιγότερες εξετάσεις) ενώ ουσιαστικά είναι μείωση σκέψης!!! (λατρεμένο για τους αμερικανούς, όσο λιγότερο σκέφτονται τόσο καλύτερα, κακομαθημένη κοινωνία)

2. Έχουμε κάτι γραφικούς γραμματείς και brainwashed γιατρούς (και ειδικευόμενους) που νομίζουν ότι στόχος ενός ασθενούς είναι να έχει τέλειο φάκελο. Όσο περισσότερη ώρα περνάμε στο να φτιάξουμε τέλεια αρχεία τόσο καλύτερα θεραπεύονται οι ασθενείς προφανώς! Δλδ θα δεχτώ 10 pages κάθε εβδομάδα να μου πουν ότι δεν έβαλα μια τελεία, μια υπογραφή, έγραψα 10 διαγνώσεις με λάθος σειρά και να πάω να το ξαναφτιάξω. Θυμάμαι μια γραμματέα μου τα είχε κάνει η πόρνη (sorry) τσουρέκια. Έκανα επίσκεψη και κάθε 5 λεπτά με έκανε page. Έτρεχα να πάρω τηλέφωνο "Γεια σας Dr Notbad, σας πήρα πάλι για τον φάκελο" ρε τους φακέλους μου μέσα...άσε μας ρε κυρά μου με τον φάκελο, όταν τελειώσω με τους ασθενείς θα ασχοληθώ και με τον φάκελό σου. Και εντάσσεται στην ηλεκτρονική αρχειοθέτηση και γενικά στο ΓΙΓΑΝΤΙΟ administration που υπάρχει στα νοσοκομεία, και οι οποίοι administrators νομίζουν ότι μπορούν να ελέγξουν τους γιατρούς (αντίστοιχα με τους δικούς μας διοικητές και γραμματείς).

Από τα άρθρα παραπάνω κατάλαβα ότι είναι η "οργάνωση" , οι "δομές", τα "προγράμματα", η "διάδραση" ασφαλιστικών και κράτους και λοιπά διοικητικά που κοστίζουν και όχι οι γιατροί, τα φάρμακα, οι νοσοκόμες, τα υλικά. Αν θέλουν να περιορίσουν τα έξοδα ας διώξουν γραμματείς και φαρισαίους. Θα κάνουμε και την δουλειά μας καλύτερα. :D

Δίκαιε, τα Γιαννενάκια δεν τα αλλάζω με τίποτα. Και δεν είμαι στην ΝΥ, σε μια πόλη με μισό εκατομμύριο κατοίκους κάπου στον νότο της αμερικής είμαι. Λυπάμαι που δεν σου αρέσει που το πρόγραμμά μου έχει 6 νοσοκομεία, θα τους πω να τα μειώσουν να χαρείς :D Αλλά και στην Αθήνα αν δεν κάνω λάθος υπάρχουν πολλά πανεπιστημιακά νοσοκομεία, ομοίως στην Θεσσαλονίκη όπου κάνουν κλινικές οι φοιτητές.

ΥΓ Λοιπόν άρχισε και το debate πάω να ακούσω τον ΓΑΠ να ρωτάει πάλι "πού πήγαν τα λεφτά" , την Παπαρήγα την καλή να λέει ότι πρέπει να γίνουν όλα κρατικά, τον Κωστάκη να λέει "βεβαίως αλλά" (με όλα να συμφωνεί αυτό το παλικάρι), και τον Τσίπρα να είναι ωραίος. Μουάτς!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Από πότε αυτοχαρακτηρίστηκε ο Ομπάμα ως σοσιαλιστής; Νομίζω ότι μπερδεύεις την Ευρώπη με τις ΗΠΑ. Εκεί η λέξη σοσιαλιστής είναι σχεδόν συνώνυμη του ''κομμουνιστής'' και σχεδόν βρισιά.

E καλα, οπως είπα δεν ασχολούμαι με τα κοινα, πόσο μάλλον των ΗΠΑ.

Απλως είπα ότι το μόνο που έχω καταλάβει, είναι το ότι ο ιατρικος πληθυσμός ειναι αντιθετος στο νέο σύστημα.

Λενε μάλιστα, οτι στην τελικα αυτες οι αλλαγές θα οδηγήσουν σε κοινό πάροχο ασφαλίσεων(οχι δημοσιο, απλως κατι σαν μεγαλη ασφαλιστικη), και στην τελικη θα καταντησουν να κλεινουν ραντεβου για 2-3 μηνες μετα. Αλλα μαλλον υπερβαλλουν λιγο σε αυτο τον τομέα...

Anyway, θα ήθελα να προσθέσω ότι η τύχη των ανασφαλιστων στην Αμερικη, δεν διαφερει πολυ απο τους δικούς μας "ασφαλισμένους". Και εμεις αν περιμένουμε να κανουμε αξονικη σε δημόσιο νοσοκομείο τότε θα πρεπει να περιμένουμε μήνες. Αλλα μέχρι τότε ίσως να έχουμε πεθάνει. :P

Αρα πας στο ιδιωτη και τελειωνει η υπόθεση. Και στην τελική πληρωνουμε και το δημοσιο αλλα και το ιδιωτικό ταυτόχρονα, με υποπολαπλασιο επίπεδο υπηρεσιών.

Πώς το σύστημα των ΗΠΑ μπορεί να θεωρηθεί άδικο σε σχέση με το δικό μας? Ειναι 1000000000000000 φορές καλύτερο.

Επειδη οντως εχουμε βγει απιστευτα offtopic, θα ηταν καλυτερο θα χωριστει το thread στα 2 απο καποιον mod.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

^^Έλα, κόψε τις μαλακίτσες τώρα.

Δεν το επιασα αυτο???

Κοιτα μεταξυ σοβαρου και αστειου, κόψτε επιτέλους αυτο το υφακι του σοβαροκουλτουριαρη με αμπελοσοφιστικε απόψεις για όλα και μετα κρίνετε εαν αυτα που λεω ειναι μαλακιτσες ή οχι!!

Και δεν κανω προσωπικη επίθεση, ΓΕΝΙΚΑ ΜΙΛΑΩ, ουτε εχω κατι μαζί σου!!

ΕΡΕΕΕΕ δε μπορεις να κανει λιγο χιουμορ εδω μέσα..αμέσως να βρεθει καποιος να σου την πει!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Προκόβουν οι Ελληνες στο εξωτερικο??

Εγώ θα ρωτήσω τη notbad πόσες πιθανότητες είχε να δουλέψει στο αντικείμενο της εντός Ελλάδας και ποσες ευκαιρίες της παρουσιάστηκαν στο εξωτερικο να δουλέψει??

Αυτό ειναι το μεγα ερώτημα που απασχολει ολους πριν πανε στο εξωτερικο!!

Μετά αμα δε βρεξεις τα ποδια σου ψαρια δε πιανεις...τελεια και παυλα!!

Αμα θέλει καποιος να προκοψει το κανει είτε εντος είτε εκτος Ελλάδος(εκτος ειναι σαφως πιο ευκολο με δεδομενο τις περισσοτερες ευκαιριες που σου παρουσιαζονται και τον τροπο που σε αντιμετωπίζουν).

Αντε, γιατι βαρέθηκα τα κλάμματα...ελεος!!

Ολα΄τα λοιπα ειναι υπο συζήτηση μεσα σε ενα ευρυ πλαισιο αντικρουόμενων αποψεων και αμφισβητήσεων!!

Φυσικα το προκόβω έχει πολλα επίπεδα. Για άλλον μπορει να ειναι ενα βραβειο Νομπελ και για άλλον μια απλη δουλεια που δεν θα ειχε βρει στην Ελλάδα!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Θα ήθελα να ευχαριστήσω πρώτα απ' όλους τους γονείς μου, γειά σου μαμά, γεια σου μπαμπά, επίσης τους καθηγητές μου στο σχολείο και στη Σχολή, το ιατρικό του Αχρηστογέλειου Πανεπιζήμιου Σαλλλονίκης που πίστεψαν πολύ σ' εμένα, τόσο που με κλάσανε αμέσως μόλις τελείωσα, κάποιους ανθρώπους που μου στάθηκαν στο δύσκολο ξεκίνημα της καριέρας μου, όπως τον Μπάμπη τον Φυσικό από τους Μαυραναίοι Γρεβενών που πρώτος ανακάλυψε το ταλέντο μου και πολλούς άλλους, και βέβαια όλα τα παιδιά που ποστάρισαν εδώ, που είναι όλα φανταστικά, και πάνω απ' όλους τον κόσμο. Σας αγαπάω!

Κοντός ψαλμός αλληλούια, ή, όπως έλεγαν και οι Αρχαίοι Ελ «Γέροντος πόσθη, δρύινος πάτταλος».

Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς περιπτώσεις Ελ γιατρών που πήγαν στο εξωτερικό (= Δύση /Εσπερία /Κουτοφραγκία ή Αμέρικα = Τζιμ Άνταμς, ο Ελ κάου-μπόυ που κατέκτησε το Φαρ-Ουέστ) και αντίθετα με το στερεότυπο /αστικό μύθο που θέλει τους σημαιοφόρους των παρελάσεων αλλά και κάθε ριτάρντεντ του τελευταίου ΠΙΚΠΑ της Ελ εσχατιάς να πετάει /βγάζει μάτια /μεγαλουργεί αφήνοντας τους άλλους να τρώνε τη σκόνη του, να τα έχει σκατώσει /πάει άπατος /ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη στην αλλοδαπή. Με άλλα λόγια, αν πίσω από τις success stories υπάρχουν και άλλες (πόσες αναλογικά; ) περιπτώσεις συναδέλφων που δεν είχαν ανάλογη τύχη και παρά τις σκληρές προσπάθειες που κατέβαλαν να τους ξέβρασε /έκλασε /ρεύτηκε το σύστημα /η άτιμη κενωνία /ο ψεύτης ο ντουνιάς που συνάντησαν (και) εκεί που πήγαν.

Disclaimer: Δεν επιθυμώ ενδοσυντεχνιακές αντιπαραβολές με το comparative advantage των μεν (εξωτερικού) έναντι των δε (εσωτερικού), διότι έτσι θα έχουμε αξιολογικές συγκρίσεις εννοιών είδους, με κριτήριο ένα από περισσότερα είδη, όπερ άτοπον και εν τέλει άδικον. Δεν μπορείς να πείς ότι ένα πορτοκάλι είναι καλύτερο πορτοκάλι από ένα λεμόνι. Απλά, θα με ενδιέφεραν ιστορίες μεμονωμένων ατόμων που λόγω λάθος επιλογών /παλιμβουλίας /νοσταλγίας /προσκόλησης-αναζήτησης ελ ποιοτικών στάνταρντ ζωής, αποδείχτηκε ότι θα ήταν καλύτερα να είχαν μείνει μέσα και εν τέλει έσφαλαν που βγήκαν όξω από την Ψωροκώσταινα /κωλοχανείο /μπουρδέλο κ.λπ. που όλοι, στην τελική, βρίζουμε (αν και ελπίζουμε να γυρίσουμε σ΄ αυτό πετυχημένοι). Μα καλά, δεν υπάρχει ούτε ένας που να μην πέτυχε εκεί έξω;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.