Jump to content

Ορκωμοσία Φοιτητών Ιατρικής σχολής Αθηνών


tik-tak

Recommended Posts

Στον topic θα αναρτούμε πληροφορίες για τις επόμενες ορκωμοσίες. Κάποια εισαγωγικά στοιχεία :

Αφού έχετε περάσει και το τελευταίο σας μάθημα έχετε πια συμπληρώσει τον πολυπόθητο αριθμό μαθημάτων (49 υποχρεωτικά +12 τουλάχιστον μαθήματα επιλογής ), πηγαίνετε από τη γραμματεία για να ρυθμίσετε όσες εκκρεμότητες έχετε ακόμα με βαθμούς που δεν έχουν περαστεί στο mystudies. Όσο πιο ευγενείς και επίμονοι είστε τόσο μειώνετε την πιθανότητα να γίνει καμία στραβή. Αν δεν πάτε εσείς τόσο στην κεντρική γραμματεία όσο και στις γραμματείες των εδρών για να ρωτάτε πότε επιτέλους θα περαστούν στο mystudies οι βαθμοί σας, πιστέψτε με κανείς δεν θα χάσει τον ύπνο του.

Ίσως να έχετε ακούσει, κατά τη διάρκεια των σπουδών σας τον μαγικό όρο « άνοιγμα/κλείσιμο καρτέλας » Πρακτικά αυτό αφορά την συμπλήρωση του μαγικού αριθμού 61 και το πέρασμα των βαθμών και στην κεντρική γραμματεία. .

Ακολούθως καταθέτετε ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ για την οποία χρειάζονται:

i. Παράδοση Φοιτητικής Ταυτότητας [Τρίπτυχο]
ii. Παράδοση πάσο (αν είστε ≤ ν+2)
iii. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας
iv. Αίτηση για περγαμηνή [µε αντίτιμο 10 ευρώ]

Μια ημέρα συνήθως πριν την ορκωμοσία δίνεται ονομαστικός κατάλογος με τα αυτούς που πρόκειται να ορκιστούν την επομένη. Τον κατάλογο συνήθως τον παραλαμβάνει μέλος του ΣΦΙΑ αλλά αυτό δεν είναι υποχρεωτικό. Συγκαλείται συνέλευση στην οποία πρέπει να βρίσκεται εκλεγμένο μέλος του ΣΦΙΑ και εκεί πραγματοποιείται κλήρωση μεταξύ αυτών που θα ορκιστούν για την ανάδειξη της σειράς , που θα δηλώσουν στις νομαρχίες Αθηνών και Πειραιά. Η κλήρωση αυτή γίνεται για να μην υπάρχουν διαξιφισμοί και καχυποψία.

Τα αποτελέσματα της κλήρωσης σφραγίζονται από τον ΣΦΙΑ και μέσω της γραμματείας στέλνονται στις νομαρχίες και τα άτομα δηλώνουν την επομένη της ορκωμοσίας με τη σειρά που κληρώθηκαν.
Η κλήρωση αφορά μόνον τις νομαρχίες Αθηνών και Πειραιά. Αν επομένως κάποιος σκοπεύει να δηλώσει σε άλλη νομαρχία, δεν τον αφορά η κλήρωση. Πάει και δηλώνει ανεξάρτητα.

Παρατήρηση για τα μαθήματα επιλογής : Αν έχετε περάσει περισσότερα των 12 μαθημάτων επιλογής επιλέγετε εσείς ποια θα μπουν στην καρτέλα. Αν το μάθημα επιλογής έχει στο μεταξύ καταργηθεί ή αλλάξει, αλλά σας έχει περαστεί κανονικά βαθμός μπορείτε και πάλι να το συμπεριλάβετε στα 12. (ή δεν χρειάζεται να δώσετε άλλο για να συμπληρώσετε τον μαγικό αριθμό)

Μετά την ορκωμοσία, το μεσημέρι κατά τις 3:00 μ.μ, ή την επόμενη μέρα το πρωί, πηγαίνετε στην κεντρική γραμματεία για να παραλάβατε τα επικυρωμένα αντίγραφα πτυχίου (ο πάπυρος αργεί )

Καλύτερα όπου μπορείτε να μην δίνετε αυτά τα αντίγραφα, αλλά να βγάλετε σε ΚΕΠ επικυρωμένα φωτοαντίγραφα αυτών.
Επίσης καλό είναι να ζητήσετε εγκαίρως από τη γραμματεία την έκδοση πιστοποιητικού πτυχιούχου , όπου αναγράφεται η βαθμολογία σας. Το πιστοποιητικό αυτό είναι απαραίτητο δικαιολογητικό στην προκήρυξη αγροτικών.

Καλή σταδιοδρομία !!

Τροποποιήθηκε από Comfortably Numb
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 7 months later...
  • Απαντήσεις 213
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
  • 2 weeks later...

ΕΔΩΣΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΟΥ ΜΑΘΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ...

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΜΣΑΤΑ ΒΓΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑ....

ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ ΝΑ ΟΡΚΙΣΤΩ ΣΤΙ 12/3?

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΡΤΕΛΑΣ?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Aν η γραμματεία του τελευταίου σου μαθήματος στείλει στην κεντρική γραμματεία το βαθμό, μπορείς να ορκιστείς.

Όταν σε μια τρέχουσα αναγράφονται 49+12 μάθηματα, έχεις κλείσει καρτέλα.

Συγχαρητήρια!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...


Σήμερα είδα στη γραμματεία ανακοίνωση ότι η ορκωμοσία θα γίνει στις 07/05!!

Τροποποιήθηκε από Comfortably Numb
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

Γειά σας και συγχαρητηρια σε σοους κοπιασαν για την αυριανη...!

Μερικές χρησιμες πρακτικές πληροφοριες:

1.παρτε αποσμητικο για τις ρομπες-αν αποφασισετε να τις φορεσετε-γιατι βρωμανε ελεεινα...

2.βαλτε καποιον φιλο-συγγενη να ερθει νωρις και να πιασει θεση για τις φωτογραφιες! οι τιμες των (αγενεστατων παρεμπιπτοντως) φωτογραφων ειναι σκανδαλωδως ακριβες,με 8€ για καθε φωτο μικρου μεγεθους και περισσοτερα για μεγαλυτερες...! σημειωτεον οτι θα τις διαλεξετε απο ψηφιακο αρχειο και οχι ετοιμες(οπως στα...μπουζουκια π.χ.),πραγμα που θα "δικαιολογουσε" και μια τιμη οπως η παραπανω...αντε,γιατι καποιοι ψαχνουν για μ.....ες.

3.χαρειτε το μεχρι εκει που δεν παιρνει!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ-ΜΑΡΤΙΟΥ

ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7/05/2009 ΚΑΙ ΩΡΑ 11.30 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.

(ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 30).

ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ 1 ΩΡΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

-------------------

Συγχαρητήηηηηηηρια σε όλα τα παιδιάαα!!!

κάλή σταδιοδρομία!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η κλήρωση για τη διαμόρφωση της λίστας προτεραιότητας που θα δωθεί στη Νομαρχία που αφορά σε Νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά θα γίνει στις 14.30 μ.μ στο αμφιθέατρο της Παθ.Αν

...Σήμερα!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

μηπως ειναι ευκολο να μας πει καποιος συγκεντρωμενα τι χαρτουρα θα πρεπει να κουβαλαμε πανω μας στη νομαρχια την επομενη της ορκωμοσιας για να δηλωσουμε ειδικοτητα και τι δικαιολογητικα θα πρεπει να προσκομισουμε στη νομαρχια για την αδεια ασκησεως επαγγελματος; πρεπει πρωτα να περασουμε απτο ΤΣΑΥ; και στον ΙΣΑ ποτε παμε να παρουμε ταυτοτητα μελους;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 weeks later...
ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ  ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ «ΕΜΒΟΛΙΜΗ ΑΠΡΙΛΙΟΥ-ΜΑΙΟΥ ’09», TOY ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2008-2009, 

ΘΑ  ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ  30/06/2009 ΚΑΙ ΩΡΑ  13:00 μμ. ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ	ΑΘΗΝΩΝ.  

(ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 30).




	ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ 

	ΤΗΣ  ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 weeks later...

ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ, Σ Ι Γ Ο Υ Ρ Α , ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΒΑΘΜΟΙ ΓΙΑ ΛΙΑΝ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΑ? ΚΑΤΙ ΕΛΕΓΕ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΞΗΓΟΥΝ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗ ΛΕΞΗ "ΝΟΜΙΖΩ" ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ??? ΠΩΣ ΠΑΕΙ, 6,5 ΚΑΙ 8,5? ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ 6, 49 ΤΙ ΕΙΝΑΙ? ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ 8,501 ΤΙ ΕΙΝΑΙ? ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ρώτησα τη γραμματεία πριν καιρό και μου είπε ότι "6,5= λίαν". Το τσέκαρε κ με κάποιον στο τηλέφωνο, ο οποίος είπε το ίδιο. Τώρα να κάτσει η γραμματέας η ίδια να δει τους βαθμούς σου κ να σου βγάλει το μέσο όρο, δε νομίζω, ακόμη κ αν πρόκειται για excel. Το "4/8" είναι έγκυρο;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η γραμματεία της σχολής σας, αν δεν κάνω λάθος, χορηγεί βεβαίωση όπου αναγράφεται ο βαθμός πτυχίου και ο αντίστοιχος χαρακτηρισμός ώστε να χρησιμοποιηθεί στην προκήρυξη των αγροτικών.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

4/8 !!!!!! ειναι λιγο χαζα αυτα τα λιαν και τα αριστα. απλα γνωριζω ατομο που εχει 8,42 και εφαγε τα νυχια του να μαθει τι ειναι λιαν. Χαζομαρες... Θα έπρεπε να μας δίνουν ένα χαρτί που να λέει «Συγχαρητήρια. Τερματίσατε όσο κι αν προσπαθήσαμε για το αντίθετο…»

4-8 λοιπον...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 months later...

Καλησπερα!!! Να ρωτησω κατι... Αν καποιος περασει το τελευταιο μαθημα τελη Νοεμβριου και κλεισει καρτελα αμεσα- πχ 1-2 μερες μετα την εξεταση- ... μπορει να ορκιστει το Δεκεμβριο????!!! Δεν ειναι τραγικο να τελειωσεις με μαθηματα το Νοεμβριο και να περιμενεις αλλους 3 μηνες για να ορκιστεις????

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν θα υπάρξει πρόβλημα! Πάντα τα ίδια γίνονται.

Εγώ έδωσα τελευταίο μάθημα Παιδιατρική 10 μέρες πριν την ορκομωσία. Κλείσαμε δε όλοι καρτέλες την Παρασκευή (ενώ Τρίτη ορκιζόμασταν!), διότι τότε έφτασε η Ιατροδικαστική στη γραμματεία... (η οποία πάντα το καθυστερεί ελεεινά να στείλει βαθμούς)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 weeks later...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!! Αν ξερει καποιος και μπορει ας μου απαντησει ρε παιδια γιατι εχω πελαγωσει...

1) Η ορκωμοσια ειναι στις 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ????? Ολα τα προηγουμενα χρονια γινοταν το νωριτερο αρχες Δεκεμβρη, φετος τι εγινε? Ειπε να παρει μπρος η Γραμματεια????!!!!!

2) Στο πτυχιο αναγραφεται η τελευταια ημερομηνια της ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ κατα τη διαρκεια της οποιας τελειωνει καποιος Η' την ημερομηνια που εδωσε το τελευταιο μαθημα???? Κι αν ισχυει το πρωτο...πως εχει τυχει στο παρελθον να ορκιστουν πχ Δεκεμβρη (δηλαδη στην ορκωμοσια της περιοδου Σεπτεμβριου- Οκτωβριου) ατομα που περασαν το τελευταιο τους μαθημα Νοεμβριο??? Κανει τα στραβα ματια η γραμματεια? Και πρακτικα πως γινεται? Παραποιουν τα στοιχεια τους και γραφουν οτι περασαν το μαθημα πχ τελη Οκτωβριου αντι για Νοεμβριο????? Ελεος μ'αυτη τη σχολη!!! Δεν μπορω αλλο!!!!

ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝ ΞΕΡΕΙ!!!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!!!!

Τροποποιήθηκε από cat7
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

1) Η ορκωμοσία είναι όντως 25 Νοεμβρίου στο ΝΑΒΟ, με δύο βάρδιες, 12:00 κ 13:00.

2)Δεν ξέρω τι αναγράφεται στο πτυχίο, αλλά νομίζω οτι ισχύει το εξής:

Υπάρχει όντως σαν γενικός κανόνας, οτι στην ορκωμοσία Δεκεμβρίου λαμβάνουν μέρος μόνο όσοι έδωσαν το τελευταίο τους μάθημα στην πτυχιακή Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου. Αυτό όμως εξαρτάται απο την κάθε έδρα. Δηλαδή, αν δώσεις ένα μάθημα στην επόμενη πτυχιακή κ η αντίστοιχη έδρα σου στείλει τον βαθμό, τότε όλα οκ. Υπάρχουν όμως έδρες (βλέπε ιατροδικαστική) που ακολουθούν τον παραπάνω κανόνα και στέλνουν τους βαθμούς στο τέλος της επόμενης πτυχιακής και όχι ενδιάμεσα.

Επομένως αν σου έχουν μείνει μαθήματα μέσα στον Νοέμβριο κ θέλεις να ορκιστείς στις 25, αυτό θα πρέπει να το συνεννοηθείς με τις αντίστοιχες έδρες, αν δηλαδή έχουν την πρόθεση να στείλουν άμεσα τη βαθμολογία σου.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Να πω λίγο κάτι πάνω σε αυτό και όποιος ξέρει να μας πει,ας μιλήσουμε για τον γενικό κανόνα και όχι για εξαιρετικές περιπτώσεις,λοιπόν όσοι τελειώνουν σε μια πτυχιακή δεν έχουν όλοι την ίδια ημερομηνία απόκτησης πτυχίου που είναι η τελευταία μέρα εξέτασης αυτής της πτυχιακής?Άλλο πότε γίνεται η ορκωμοσία...

Γιατί πώς θα φαίνεται στην αναλυτική βαθμολογία ότι κάποιος έχει ημερομηνία απόκτησης πτυχίου και το τελευταίο του μάθημα το έδωσε μετά?

Ή ο καθένας έχει διαφορετική ημερομηνία ανάλογα με το πότε έδωσε το τελευταίο του μάθημα?

Γιατί το πότε παίρνεις πτυχίο μετράει ας πούμε στα αγροτικά δηλαδή στα αποτελέσματα φαίνεται.

Όποιος ξέρει ας πει γιατί εγώ έτυχε να δίνω το τελευταίο μάθημα της πτυχιακής και αυτή είναι η ημερομηνία που αναγράφεται ότι πήρα το πτυχίο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ξερει καποιος αν οι υπολοιπες ιατρικες της Ελλαδας εχουν ορκιστει?ορκιζονται μια φορα το χρονο?επισης η ορκωμοσια θα γινει στο ναβο,τι κουλο ειναι αυτο?!:Ο

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ισχύει ότι η κλήρωση για τη σειρά στην ειδικότητα γίνεται την μέρα της ορκομωσίας? ποιός το κανονίζει αυτό και πώς το μαθαίνουμε?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

Ερώτηση!Γιατί έχω μπερδευτεί..Στην ορκομωσία τι παίρνω στα χέρια μου;To πτυχίο το οποίο αργότερα,θα μου το δώσουν και σε πάπυρο;Θέλω να πω,την ημέρα της ορκωμοσίας,εγώ παίρνω το επίσημο έγγραφο το οποίο μπορώ να χρησιμοποιήσω οπουδήποτε;

Kαι 2η ερώτηση...Αν γνωρίζω ότι έχω καθαρίσει με τα μαθήματα,θα μπορούσα πριν την ορκωμοσία να πάρω ένα επίσημο έγγραφο από τη γραμματεία της Ιατρικής που να λέει ότι τελείωσα και ορκίζομαι την τάδε ημέρα;Yπάρχουν κάποια deadlines και θέλω να σιγουρευτώ ότι θα προλάβω γι΄ αυτό και οι ερωτήσεις.

3η ερώτηση.Μπορώ να πάρω αντίγραφο του πτυχίου στα αγγλικά από τη γραμματεία;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.