Jump to content

ΝΤΟΠΙΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΧΟΡΤΑΤΟ!


lila pause

Recommended Posts

Αδέρφια μη σφάζεστε!

Σκεφτόμουν να μη ξαναγράψω εδώ, εφόσον γνώμη δε θα αλλάξετε , και εγώ τσάμπα θα χάσω το χρόνο μου απαντώντας σας. Δεν άντεξα όμως διαβάζοντας κάποια posts που δείχνουν πως οι ντόπιοι θέλετε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο!

Έχουμε και λέμε:

1. Δε θέλετε να μας δώσουν τράπεζα ερωτήσεων γιατί θεωρείτε τις εξετάσεις στημένες , αλλά ο σύλλογός σας προσπαθεί να στήσει τις εξετάσεις για ειδικότητα ,ζητώντας τράπεζα ερωτήσεων με απαντήσεις μάλιστα! Μην ανησυχείτε βρε…τις ερωτήσεις στις εξετάσεις θα τις βάζουν καθηγητές-κολητάρια σας και θα σας δίνουν την επιτυχία έτοιμη στο πιάτο! Άντε πάλι τυχεράκιδες!

2. Αμάντα, σε διαβάζω σε όλα τα forums ,δε ξερώ αν είσαι δική μας ή δική τους , thanks πάντως για όλες τις πληροφορίες που έχεις δώσει μέχρι σήμερα , έτσι για να μαθαίνουμε και εμείς οι του εξωτερικού, τι παραθυράκια βρίσκουν οι ντόπιοι απόφοιτοι και τι λαμογιές κάνουν. Πολύ βρίσιμο έχεις φάει πάντως , από δικούς συμφοιτητές και φυσικά αυτό δείχνει το επίπεδο των ντόπιων αποφοιτων.

3. Καπτάνη, ψεύδεσαι και εσύ και οι ομοιοι σου. Αν ψάξω τα topics ένα ένα στο forum, θα βρω-άκουσον άκουσον - μέχρι και έτοιμες ερωτήσεις με απαντήσεις που σας δίνουν από την έδρα, οι ίδιοι οι καθηγητές σας!!! Για ποιο διάβασμα μιλάτε????? Μήπως εσύ δεν ήσουν που προσπάθησες στη Λακωνία , να απαντήσεις ένα τεστ του δικατσα μπροστά σε αγροτικούς (απόφοιτους πανεπιστημίων Ιατρικής της αλλοδαπής), με το ζόρι έπιασες 51 και φυσικά η δικαιολογία ήταν πως μισό χρόνο μετά την αποφοίτησή σου από το ΕΚΠΑ ,δεν μπορούσες να τα θυμάσαι όλα .Αν οι πληροφορίες μου είναι λάθος να μου το πεις please.

4. Λουκρητία , σε διαβάζω και εδώ και στο άλλο… και πραγματικά θαυμάζω τις απόψεις σου πάνω και κάποια θέματα –σε κάποια συμφωνούμε μάλιστα- όμως επέτρεψέ μου να επισημάνω κάτι. Νομίζω πως έχεις παρασυρθεί από το μένος που δείχνουν κάποιοι άσχετοι ενάντια σε εμάς τους δικατσάδες .Εγραψες σε κάποιο post σου , γιατί να προτιμήσουν οι Άγγλοι εμάς τους δικατσάδες και να μη προτιμήσουν απόφοιτους του Εκπα για παράδειγμα. Θα σου πω το γιατί. Γιατί πολλοί από τους δικατσάδες , έχουν φοιτήσει σε αγγλόφωνα, ξέρουν απ’έξω και ανακατωτά την Ιατρική ορολογία στα αγγλικά , αλλά ακόμη και εκείνοι που ήταν σε Ρουμανόφωνα , Σερβόφωνα ,Βουλγαρόφωνα , Αφγανόφωνα κ.α., έχουν μάθει την ορολογία στα λατινικά με αποτέλεσμα να καταλαβαίνουν και να απαντούν στις ερωτήσεις που τους κάνουν οι άγγλοι καθηγητές και να μη στέκονται σαν χάνοι στα interviews , προσπαθώντας να θυμηθούν πως είναι…. πχ το spina bifida στα ελληνικά , για να μπορέσουν να θυμηθούν τι είναι κι αν ξέρουν να απαντήσουν. Για να μη πω για εκείνο το τουπέ που έχουν…ξέρεις… εκείνο το Io sono grande. Ακόμη να σου πω, πως όπως εσύ μπορείς να πας άνετα στην Αγγλία ,να γραφείς στον Ιατρικό σύλλογο επειδή έχεις άδεια άσκησης στην Ελλάδα, έτσι και εγώ αν έχω αναγνωρίσει το πτυχίο μου στην Αγγλία ή Γερμανία ή σε άλλη χώρα της Ε.Ε. μπορώ άνετα να έρθω στην Ελλάδα. Τα μονοπώλια πλέον έχουν σταματήσει πάρτε το χαμπάρι. !!! Η Ελλάδα είναι στην ΕΕ και πρέπει να σέβεται τους νόμους που και η ίδια ψήφισε! Τέλος μη ξεχνάς… είμαστε και εμείς ξανθές και μάλιστα φυσικές.

5. lor, «από Βορράν ο Κίνδυνος» αλλά όχι από εμάς τους Έλληνες αλλά από τους τελειωμένους με ειδικότητα γιατρούς που θα ‘ρθουν να σας πάρουν τις θέσεις στα νοσοκομεία και τις καρέκλες που χρόνια τώρα ονειρεύεστε! Βλέπετε το ελληνικό κράτος , ούτε καν πιστοποιητικό γνώσης της Ελληνικής γλώσσας δεν τους ζητάει! Όσο για την ύλη και τη βιβλιογραφία , να σου πω… οι φοιτητές Ιατρικής του ΑΠΘ , του ΕΚΠΑ και των άλλων σχολών της Ελλάδας , διαβάζουν από τα ίδια βιβλία? Αν ναι, πες μου σε παρακαλώ ποια είναι να τα αγοράσω για να είμαι καλυμμένη όταν πάω να δώσω το δικατσοτέστ. Ακόμη, πες μου πάνω σε ποιο νόμο θα βασιστούν τα ασφαλιστικά να μη γίνουν οι εξετάσεις με τράπεζα? Αν δεν έχεις ιδεά από νομικά, ρώτα τον Καπτάνη. Εκείνος ίσως να ξέρει. Πραγματικά με ενδιαφέρει…

6. Alex, το υπουργείο στο δελτίο τύπου είπε πως οι ερωτήσεις θα είναι τουλάχιστον 2500 .Ίσως να είναι και 3500 (500 ερωτήσεις από κάθε Ιατρική Σχολή της χώρας) . Όσοι δίνουν 4 μαθήματα , θα έχουν 10000. Ε, εντάξει βρε παιδιά! Όποιος είναι ικανός να αποστηθίσει τόσες ερωτήσεις μπράβο του. Κάτι θα αξίζει και εκείνος ,δε νομίζετε?

7. Spergebiet, αν και πιστεύω πως ουδεμία σχέση έχεις με Ιατρική… περισσότερο για άρχοντα της νομικής και των οικονομικών σε κάνω… ( ίσως βέβαια να κάνω και λάθος) , πιστεύω πως θα ήσουν ένας εξαίρετος εκπρόσωπος της 17Ν. Να σου πω… τι έγινε?... δεν τήρησε το λόγο του ο Τρακατέλης με αποτέλεσμα να φύγεις στα ξένα, να μη σου αρέσει, και να βγάζεις εδώ τα αποθημένα σου? Ηρέμησε …σε λίγο θα πάρεις σύνταξη και θα πας να ζήσεις με τη γυναικούλα σου σε κάποιο Ελληνικό νησί… τη Ρόδο για παράδειγμα… Αφιέρωση : Αδέρφια δικατσάδες, πατάξτε τα ψηφιακά βδελυρά ανθρωπάκια που ενδημούν στα διάφορα forums της ιστοσελιδόσφαιρας και προσπαθούν να στρέψουν κόσμο εναντίον μας για να γελάσουν με τσακωμούς και να περάσει λίγο η ώρα τους ευχάριστα εκεί που ο ήλιος ξεχνάει να βγεί!!

8. Batman, όπως το είπες… «Οχι κανεις δεν ειπε οτι εδω ειναι αγιοι ισα ισα...σε σχεση με τα πανεπιστημια της δυσης ενας αιωνας αποσταση...αλλα αλλος ενας αιωνας αποσταση σε σχεση με τα πανεπιστημια της ανατολης....» αιώνες μπροστά από τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι ακόμη και τα πανεπιστήμια της ανατολής έστω κι αν αντιμετώπισαν προβλήματα κατά καιρούς λόγω πολέμων κτλ!! Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως πανεπιστήμια κρατών όπως το ΗΒ , η Γερμανία ,η Σουηδία κ.α , προτιμούν τους απόφοιτους αλλά και τις συνεργασίες με τα πανεπιστήμια της ανατολής!! Ή μήπως αυτές οι χώρες δεν νοιάζονται για τους πολίτες τους και την υγεία τους και προσλαμβάνουν όποιον λάχει? Ουπς.. τι λέω και εγω η έρμη?...

9. t_kenanidis, ποιόν παραμυθιάζεις με όλα αυτά που λες. Καλά… οκ, κάνε δουλειά σου…. εκλογές έρχονται!

10. arianos, έλεγα να μη πω τίποτα για σένα, γιατί είσαι μικρό ακόμη .Θα ασχοληθώ μαζί σου όταν μεγαλώσεις και πάψεις να είσαι τσάμπα μάγκας… κατάλαβες τζόγια μου?

11. Απορία: Αυτός ο Καλαμπόκας βρε παιδία πόσα χρόνια είναι φοιτητής?? Θα τον επηρεάζει και η νέα απόφαση για τα αγροτικά… ε, ρε γλέντιαααα!!

12. Usmeds αγόρι μου , γιατί να το κάνω Antoinette ? Δεν έχω σκοπό να καταλήξω στη λαιμητόμο των greekmeds!!

Και κάτι ακόμα! Είναι η στιγμή της συμπάθειας- στο επόμενο post μπουνιές ,βρισιές( καλέεε… ηρεμήστε! Πλάκα κάνω!! Δε δέρνω!! Έχω επίπεδο εγώ! ) . Σε όσους βουρλίστηκαν με όσα διάβασαν, ένα έχω να τους προτείνω. ΞΥΔΙ !

Α! και να προσέξουν γιατί φοβούμαι θα τους βρούμε πεταμένους σε κανα τράφο. Κρίμα είναι!

Θεέ μου , ας μην είναι λάθος που προσπαθώ να δώσω το φιλί της Αγάπης στους ντόπιους… ελπίζω να μη μου καεί το video που δεν έχω!

Συγχωρέστε με για τις αλήθειες που είπα, αλλά όσο κι αν χτυπάτε τον απαυτό σας κάτω ,όταν θα έχω όρεξη( admin επιτρέποντος ) θα το ξανακάνω!

Σε εκείνους που πνέουν μένεα εναντίον μας , να πω να ξυπνήσουν και να εργαστούν για το κοινό καλό , μήπως και πάει μπροστά η ψωροκώσταινα!

Και τελειώνοντας, μια μουσική ευχή, μιας και μπήκαμε σε νέο χρόνο: δώστε λίγο χρόνο παραπάνω στις μουσικές...

Γιατράρες μου ντόπιοι , κάντε παιχνίδι……

PS1: Προσπαθήστε οι κατεχολαμίνες σας να μη φτάσουν στα ύψη! Σκεφτείτε: « Πουφ! Ένα νικ πίσω από μια οθόνη είναι, θα την σβήσω και θα εξαφανιστεί κι αυτό...Θα γυρίσω στη ζωή μου και που τo είδα που τo ξέρω.....» Έτσι μπράβο… να μη το’χω και βάρος στη συνείδησή μου

PS2: Για εκείνους που πιστεύουν και πιπιλίζουν την καραμέλα για λαδώματα, αγορές πτυχίων κτλ στα πανεπιστήμια του εξωτερικού, τους προσκαλώ και τους προκαλώ να τους δώσω τα χρήματα να μου αγοράσουν ένα, κατά προτίμηση Τσέχικο και από το Πανεπιστήμιο του Καρόλου. Αν δεν μπορέσουν ας προσπαθήσουν για ένα Ουγγρικό από το Σεμελβάις. Αν πάλι και εκεί δεν γίνεται τίποτα, θα συμβιβαστώ με ένα Ρουμάνικο από Κωστάντζα μεριά ,έτσι… για να έχει άρωμα θάλασσας! Αναμένω…

PS3: Για να σας προλάβω, να σας πω πως, το ορθογραφικό λάθος στον τίτλο ,έγινε εσκεμμένα... έτσι για να τραβήξει την προσοχή :P

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • Απαντήσεις 132
  • Created
  • Last Reply

Eχω μια τεραστιαααα απορια.....που μαλλον απορια θα μεινει....

Γιατι πλακωνονται οι μεν με τους δε????

Δεν καταλαβαινω.....Δεν καταλαβαινω...... :mellow:

emnoemnoemnoemnoemnoemnoemnoemnoemnoemnoemnoemnoemno

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Προσωπικά δεν σε έχω πολυδιαβάσει σε πολλά ποστ ,τουλάχιστον εγώ πρώτη φορά σε διαβάζω.

Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι όλοι όσοι σπουδάζουν σε Ρουμανία Βουλγαρία Γιουγκοσλαβία είναι γιατροί κατωτερης ποιότητας.Δεν είναι σωστό να τα ισοπεδώνουμε όλα είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο.

Είναι γεγονός όμως πως όσοι έρχονται από τις συγκεκριμένες χώρες στην πλειονότητά τους είναι επικίνδυνοι...και αυτό έχει διδάξει η μικρή εμπειρία που απέκτησα από 20 μήνες αγροτικού. Είναι επικίνδυνοι γιατί δεν ξέρουν ποια είναι τα όριά τους,δεν ρωτάνε όταν δεν ξέρουν ,με λίγα λόγια, και ειδικά όταν είσαι νέος γιατρός δεν είναι δυνατόν να τα ξέρεις όλα ,ξέρεις ελάχιστα και με τον παραμικρό ενδοιασμό οφείλεις να ρωτάς ακόμα και τΟ πιο απλό ακόμα και αυτό που ξέρεις αλλά δεν είσαι 100% σίγουρος.

Ολοι ή σχεδόν όλοι έδωσαν πανελλήνιες πριν φύγουν για έξω και οι περισσότεροι δεν έπιασαν ούτε τη βάση για αυτό και δεν διανοήθηκαν να δώσουν δεύτερη ή τρίτη φορά όπως οι περισσότεροι από αυτούς που πέρασαν στα ελλήνικά πανεπιστημια!Πόσοι έχετε γνωρίσει άλλωστε παιδιάπου γύρισαν από τη Ρουμανία και έδωσαν πρ΄ωτη φορά Δικατσα στα 25 ή στα 26?Δηλαδή έφυγαν αμέσως ή το πού ένα χρόνο αφού τελείωσαν το σχολείο έμαθαν σε ένα χρόνο τόσο καλά τα Ρουμάνικα για να ξεκινήσουν να σπουδάζουν στην ιατρική και στα έξι χρόνια τελείωσαν για να έρθουν να δώσουν ΔΙΚΑΤΣΑ...

1. Δε θέλετε να μας δώσουν τράπεζα ερωτήσεων γιατί θεωρείτε τις εξετάσεις στημένες , αλλά ο σύλλογός σας προσπαθεί να στήσει τις εξετάσεις για ειδικότητα ,ζητώντας τράπεζα ερωτήσεων με απαντήσεις μάλιστα! Μην ανησυχείτε βρε…τις ερωτήσεις στις εξετάσεις θα τις βάζουν καθηγητές-κολητάρια σας και θα σας δίνουν την επιτυχία έτοιμη στο πιάτο! Άντε πάλι τυχεράκιδες!

Αυτό το συμπέρασμα πως το έβγαλες?Ελάτε όλοι μαζί να προσπαθήσουμε παρέα για εξετάσεις ειδικότητος.Για τους καθηγητές κολλητάρια μην παίρνεις όρκο...πολλοί από το εξωτερικό δουλεύουν τα πρωτόκολλά τους.

ΥΓ1:Τα παιδιά από Ουγγαρία και Τσεχία αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις όπως και τα παιδιά από την Ιταλία πλην της Νότιας που καταντούν περιοδεύων νθίασος μέχρι να καταλήξουν σε κα΄ποιο πανεπιστήμιο στο Μπάρι ή στο Παλέρμο για να πάρουν το πτυχίο στα 30

ΥΓ2:

PS3: Για να σας προλάβω, να σας πω πως, το ορθογραφικό λάθος στον τίτλο ,έγινε εσκεμμένα... έτσι για να τραβήξει την προσοχή

...Άντε πάλι τυχεράκιδες!

ΥΓ3:

9. t_kenanidis, ποιόν παραμυθιάζεις με όλα αυτά που λες. Καλά… οκ, κάνε δουλειά σου…. εκλογές έρχονται!

Έχει αποφοιτήσει ,μπορεί να μην τον γουστάρω αλλά όπως και να το κάνουμε έχει αποφοιτήσει...

ΥΓ4:

11. Απορία: Αυτός ο Καλαμπόκας βρε παιδία πόσα χρόνια είναι φοιτητής?? Θα τον επηρεάζει και η νέα απόφαση για τα αγροτικά… ε, ρε γλέντιαααα!!

Υπάρχουν τρεις τα τελευταία χρόνια με αυτό το όνομα.Οι δύο έχουν αποφοιτήσει εδώ και πολύ καιρό και ο τρίτος πάει τώρα έκτο έτος...κάπου τα έχεις μπερδέψει

ΥΓ5:6.

Alex, το υπουργείο στο δελτίο τύπου είπε πως οι ερωτήσεις θα είναι τουλάχιστον 2500 .Ίσως να είναι και 3500 (500 ερωτήσεις από κάθε Ιατρική Σχολή της χώρας) . Όσοι δίνουν 4 μαθήματα , θα έχουν 10000. Ε, εντάξει βρε παιδιά! Όποιος είναι ικανός να αποστηθίσει τόσες ερωτήσεις μπράβο του. Κάτι θα αξίζει και εκείνος ,δε νομίζετε

Εδώ οφείλω να σου χτυπήσω παλαμάκια!! emclap

είναι πολύ εύκολο να παπαγαλίσεις μία απάντηση χωρίς να καταλάβεις τίποτα από το πραγματικό νόημα της ερώτησης ...μην κοροιδευόμαστε δεν είναι το ίδιο με τις άγνωστες ερωτήσεις που δίναμε στην Παιδιατρική στη Νευρολογία στη ΜΕΘ και αλλού

3. Καπτάνη, ψεύδεσαι και εσύ και οι ομοιοι σου. Αν ψάξω τα topics ένα ένα στο forum, θα βρω-άκουσον άκουσον - μέχρι και έτοιμες ερωτήσεις με απαντήσεις που σας δίνουν από την έδρα, οι ίδιοι οι καθηγητές σας!!! Για ποιο διάβασμα μιλάτε????? Μήπως εσύ δεν ήσουν που προσπάθησες στη Λακωνία , να απαντήσεις ένα τεστ του δικατσα μπροστά σε αγροτικούς (απόφοιτους πανεπιστημίων Ιατρικής της αλλοδαπής), με το ζόρι έπιασες 51 και φυσικά η δικαιολογία ήταν πως μισό χρόνο μετά την αποφοίτησή σου από το ΕΚΠΑ ,δεν μπορούσες να τα θυμάσαι όλα .Αν οι πληροφορίες μου είναι λάθος να μου το πεις please.

Μήπως μιλάς για την περίοδο που ο προηγούμενος διοικητής ρωτούσε στην ορκομωσ΄λια τους αγροτικούς που έχουν τελειώσει και μερικοί ντρεπόντουσαν να πουν ?ή μήπως αναφέρεσαι στους αγροτικούς της αλλοδαπής του νομού Λακωνίας ου κατηγορούσαν συναδέλφους τους από την αλλοδαπή ότι πλήρωναν για να παιρνούν τα μαθήματα?(ο ένας κάρφωνε τον άλλο!!!)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Είναι γεγονός όμως πως όσοι έρχονται από τις συγκεκριμένες χώρες στην πλειονότητά τους είναι επικίνδυνοι...και αυτό έχει διδάξει η μικρή εμπειρία που απέκτησα από 20 μήνες αγροτικού. Είναι επικίνδυνοι γιατί δεν ξέρουν ποια είναι τα όριά τους,δεν ρωτάνε όταν δεν ξέρουν ,με λίγα λόγια, και ειδικά όταν είσαι νέος γιατρός δεν είναι δυνατόν να τα ξέρεις όλα ,ξέρεις ελάχιστα και με τον παραμικρό ενδοιασμό οφείλεις να ρωτάς ακόμα και τΟ πιο απλό ακόμα και αυτό που ξέρεις αλλά δεν είσαι 100% σίγουρος.

Ολοι ή σχεδόν όλοι έδωσαν πανελλήνιες πριν φύγουν για έξω και οι περισσότεροι δεν έπιασαν ούτε τη βάση για αυτό και δεν διανοήθηκαν να δώσουν δεύτερη ή τρίτη φορά όπως οι περισσότεροι από αυτούς που πέρασαν στα ελλήνικά πανεπιστημια!

Νίκο, από τα 6500 περίπου άτομα που έχουν πάρει αναγνώριση ή περιμένουν να την πάρουν (Έλληνες και αλλοδαποί), πόσους γνώρισες στη διάρκεια του αγροτικού σου; 2; 5; 10; 50;

Ας υποθέσουμε ότι ΟΛΟΙ όσοι γνώρισες είναι σκιτζήδες του κερατά. ΟΛΟΙ.

Ας υποθέσουμε επίσης ότι ΟΛΟΙ όχι μόνο έγραψαν κάτω από τη βάση στις πανελλήνιες, αλλά ότι τέλειωσαν το λύκειο με τη βάση. ΟΛΟΙ.

Αποτελεί αυτό ασφαλές δείγμα για συμπεράσματα; Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική αυτή.

Είναι σα να λέει κάποιος που γνώρισε 10-15 (μάξιμουμ) ετεροφυλόφιλους Βρετανούς, ότι η πλειοψηφία των Βρετανών είναι straight!!! Γίνονται αυτά τα πράγματα;;;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup

Απλά μαθήματα στατιστικής... :P

Αν γνωρίσω 50 Βρετανούς και είναι ΟΛΟΙ straight (και το δείγμα μου είναι τυχαίο, δηλαδή δεν έχει τύχει να πάω σε δεξίωση προς τιμή των μειονοτήτων της Βρετανίας) τότε μπορώ να πω με κάποια ασφάλεια πως η πλειοψηφία των Βρετανών είναι straight.

Συνήθως όμως αν γνωρίσω 50 Βρετανούς ΔΕΝ θα είναι όλοι straight... emno

(το ανάποδό Βέβαια μπορεί κάλλιστα να συμβεί, δηλαδή να είναι όλοι gay emrose ).

Κάνε τώρα ορισμένες αντικαταστάσεις:

- Όπου «Βρετανός» βάλε «Απόφοιτος Ιατρικής που πέρασε ΔΙΚΑΤΣΑ»

- Όπου «straight» βάλε «καλοί γιατροί»

- Όπου «gay» βάλε «σκιτζήδες του κερατά»

Και μετά βγάλε συμπέρασμα... :rolleyes:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

5. lor, «από Βορράν ο Κίνδυνος» αλλά όχι από εμάς τους Έλληνες αλλά από τους τελειωμένους με ειδικότητα γιατρούς που θα ‘ρθουν να σας πάρουν τις θέσεις στα νοσοκομεία και τις καρέκλες που χρόνια τώρα ονειρεύεστε!

μην ανησυχεις, θα τους περιποιηθουμε και αυτους καταλληλως

Όσο για την ύλη και τη βιβλιογραφία , να σου πω… οι φοιτητές Ιατρικής του ΑΠΘ , του ΕΚΠΑ και των άλλων σχολών της Ελλάδας , διαβάζουν από τα ίδια βιβλία? Αν ναι, πες μου σε παρακαλώ ποια είναι να τα αγοράσω για να είμαι καλυμμένη όταν πάω να δώσω το δικατσοτέστ.

νομιζεις πως μου απευθυνεις ενα συντριπτικο της ειρωνιας μου αντεπιχειρημα

emno

στην πραγματικοτητα αποκαλυπτεις το πραγματικο υποβαθρο των σπουδων στις ανατολικες χωρες

το οποιο βεβαια δεν περιμενω να το πληροφορηθω απο εσας εδω μεσα

πολλοι συναδελφοι σας μιλουν ειλικρινεστερα μαζι μας για προσωπα και πραγματα

(παντως ειναι διασκεδαστικη η αγνοια σας για τα φοιτητικα και ακαδημαικα πραγματα - τα οποια ειναι στανταρντ παγκοσμιως!! καλα που σπουδαζατε??? :lol: )

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

3. Καπτάνη, ψεύδεσαι και εσύ και οι ομοιοι σου. Αν ψάξω τα topics ένα ένα στο forum, θα βρω-άκουσον άκουσον - μέχρι και έτοιμες ερωτήσεις με απαντήσεις που σας δίνουν από την έδρα, οι ίδιοι οι καθηγητές σας!!! Για ποιο διάβασμα μιλάτε????? Μήπως εσύ δεν ήσουν που προσπάθησες στη Λακωνία , να απαντήσεις ένα τεστ του δικατσα μπροστά σε αγροτικούς (απόφοιτους πανεπιστημίων Ιατρικής της αλλοδαπής), με το ζόρι έπιασες 51 και φυσικά η δικαιολογία ήταν πως μισό χρόνο μετά την αποφοίτησή σου από το ΕΚΠΑ ,δεν μπορούσες να τα θυμάσαι όλα .Αν οι πληροφορίες μου είναι λάθος να μου το πεις please.

:blink: Δεν περιμένω να ψάξεις το συγκεκριμένο post για να διορθώσεις αυτά που γράφεις, αφού ούτε την υπογραφή μου κάτω από κάθε post δεν έχεις αξιωθεί να προσέξεις για να δεις ακόμα και τα στοιχειώδη: το όνομά μου τονίζεται στη λήγουσα...

emno Δεν είναι να απορεί κανείς πάντως. Και 50 ερωτήσεις να σου δώσουν εσένα με 3 απαντήσεις η καθεμία να μάθεις τα α, β, γ μπορεί να μη γράψεις τη βάση! Εδώ δε θυμάσαι τα πράγματα που επαναλαμβάνονται 2000 φορές σε αυτό το forum... :P:P:P

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

αααααααααχ το κόμπλεξ απο την ήττα στις πανελλήνιες ακόμα δεν έχει ξεπεραστεί. Τα λέω αλλά ποιός μ'ακούει? Δυστυχως ή ευτυχώς οι πανελλήνιες ήταν ο μόνος διαγωνισμός στην ελλάδα που ήταν αδιάβλητος, πλήρως αξιοκρατικος, είχαν όλοι πρόσβαση σε αυτόν κ έμπαζε στα πανεπιστήμια τους καλύτερους. Δυστυχώς μετά απο τις πανελλήνιες ο νεός γιατρός είναι στο έλεος του θεού.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

"Είναι γεγονός όμως πως όσοι έρχονται από τις συγκεκριμένες χώρες στην πλειονότητά τους είναι επικίνδυνοι...και αυτό έχει διδάξει η μικρή εμπειρία που απέκτησα από 20 μήνες αγροτικού. Είναι επικίνδυνοι γιατί δεν ξέρουν ποια είναι τα όριά τους,δεν ρωτάνε όταν δεν ξέρουν ,με λίγα λόγια, και ειδικά όταν είσαι νέος γιατρός δεν είναι δυνατόν να τα ξέρεις όλα ,ξέρεις ελάχιστα και με τον παραμικρό ενδοιασμό οφείλεις να ρωτάς ακόμα και τΟ πιο απλό ακόμα και αυτό που ξέρεις αλλά δεν είσαι 100% σίγουρος"

αυτο δεν έχει να κάνει με το πού σπούδασε ο καθένας αλλά το ίδιον του χαρακτήρα του. έχω γνωρίσει πολλούς επικίνδυνους αποφοίτους ελληνικών πανεπιστημίων. δεν φταίει το πού σπούδασαν αλλά το τι μυαλά+εγωισμό κουβαλας.... μία από αυτές στο νοσοκομείο μας καταντούσε επικίνδυνη και όταν τα άκουσε για τα καλά για τη νιοστή επικίνδυνη μαλακία που είχε κάνει από εγωισμό και τεμπελιά σηκώθηκε και παραιτήθηκε και άλλαξε ειδικότητα.... για την ιστορία... αγροτικός ιατρός από την ουγγαρία τα κατάφερνε περίφημα εκεί που η ειδικευόμενη (που είχε κάνει και αγροτική ήταν επικίνδυνη.. πχ προσπαθούσε να βγάλει ξένο σώμα από κερατοειδή με βελόνα από σύριγγα)

"Απλά μαθήματα στατιστικής... "

όσο μικρότερος ο πληθυσμός μελέτης τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα του στατιστικά σημαντικού στατιστικού λάθους.

καλοί και κακοί υπάρχουν παντού και όσο και αν σας πειράζει μόλις αναγνωριστεί το πτυχίο δεν μετράει πουθενα. δεν θα πάρει περισσότερες εφημερίες ο έλληνας απόφοιτος, ούτε θα είναι πρώτος ανάμεσα στους ειδικευόμενους (πρώτος είναι ο πιο παλιός ανεξαρτήτως χώρας) ούτε στον διορισμό στο ΕΣΥ μετρά το πού τελείωσες... άλλα πράγματα μετρούν

και επειδή το κουράσατε το θέμα... εντελώς καλλιτεχνικά... οι ειδικευόμενοι όπως ξέρετε ασφαλίζονται σε ΙΚΑ και ΤΣΑΥ τώρα με τροπολογία όλοι όσοι διορίζονται μόνιμοι στο δημόσιο από εδώ και μπρος ΟΛΟΙ θα ασφαλίζονται στο ΙΚΑ

ίσως ακόμα αυτό να μην το καταλαβαίνετε τι σημαίνει. δεν πειράζει. ίσως κάποια μέρα συνειδητοποιήσετε πόσα πράγματα αλλάζουν όσο εσείς ζητάτε πράγματα όπως ανάκληση αδειών....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Επειδή συμφωνείτε όλοι πως οι πανελλήνιες εξετάσεις ήταν και είναι αδιάβλητες ελάτε να δπαλέψουμε όλοι για εξετάσεις για ειδικότητα τύπου πανελληνιων εξετάσεων...ελάτε να δούμε αξιοκρατικά ποιος είναι καλύτερος και ποιος όχι είναι απλά τα πράγματα

Τώρα για το θέμα της στατιστικής απλά επαναλαμβάνω:

Ολοι ή σχεδόν όλοι έδωσαν πανελλήνιες πριν φύγουν για έξω και οι περισσότεροι δεν έπιασαν ούτε τη βάση για αυτό και δεν διανοήθηκαν να δώσουν δεύτερη ή τρίτη φορά όπως οι περισσότεροι από αυτούς που πέρασαν στα ελλήνικά πανεπιστημια!Πόσοι έχετε γνωρίσει άλλωστε παιδιά που γύρισαν από τη Ρουμανία και έδωσαν πρωτη φορά Δικατσα στα 25 ή στα 26?Δηλαδή έφυγαν αμέσως ή το πολύ ένα χρόνο αφού τελείωσαν το σχολείο έμαθαν σε ένα χρόνο τόσο καλά τα Ρουμάνικα για να ξεκινήσουν να σπουδάζουν στην ιατρική και στα έξι χρόνια τελείωσαν για να έρθουν να δώσουν ΔΙΚΑΤΣΑ...

ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΔΙΑΝΟΙΕΣ ΜΟΥ ΤΟΥ 13-14 ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ 5-6 ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΡΟΥΜΑΝΙΚΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΤΕ ΣΤΑ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ...ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΗΝ ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΔΙΑΒΛΗΤΑ,ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΤΣΑ-ΔΟΑΤΑΠ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΛΟ ΜΕΣΟΝ Ή ΜΕ ΤΗ ΔΕΚΑΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΑΣ... ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΙΡΕΣΗ...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

και όσο και αν σας πειράζει μόλις αναγνωριστεί το πτυχίο δεν μετράει πουθενα.

:lol: ότι σου κατεβει γραφεις :lol:

ούτε θα είναι πρώτος ανάμεσα στους ειδικευόμενους (πρώτος είναι ο πιο παλιός ανεξαρτήτως χώρας) ούτε στον διορισμό στο ΕΣΥ μετρά το πού τελείωσες... άλλα πράγματα μετρούν

η πρωτια αυτη σας μαρανε

ναχετε να διαταζετε κομπλεξαρες του κερατα

οπως και ναχει αυτο θα αλλαξει

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ρε Νίκο πως είναι δυνατόν να πιστεύεις ότι η πλειοψηφία ήταν μαθητές του 13 που έγραψαν 5-6 στις εξετάσεις. Έλεος. Από που προκύπτει αυτό; Όσους δικατσάδες γνωρίζεις αφού τους εξετάσεις και καταλήξεις ότι είναι άχρηστοι, εν συνεχεία τους ζητάς απολυτήριο και ψάχνεις τα αρχεία του ΥΠΕΠΘ για τους βαθμούς των πανελληνίων;

Σε θεωρώ σοβαρό άτομο, πως είναι δυνατόν από φάσεις του στυλ "γνώρισα κάποιους", "μου είπε ο γνωστός μου", κλπ, να βγάζεις το συμπέρασμα ότι αυτό συμβαίνει με την πλειοψηφία; Επιμένεις ότι από 5-10 άτομα, μπορείς να βγάζεις συμπεράσματα για χιλιάδες;

Σε παρακαλώ, σκέψου αυτά που σου λέω..

Καταλαβαίνω απόλυτα ότι σας βολεύει να το πιστεύετε και να το υποστηρίζετε (και γω το ίδιο θα έκανα 1000%), αλλά υπάρχει και ένα όριο.. Μην τα ξεφτιλίζουμε όλα, τόσο αστήριχτα..

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

άσχετο μεν με το θέμα χρήσιμο δε....

τα πράγματα αλλάζουν....

13 Ιανουαρίου 2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς:

- Οικονομίας και Οικονομικών.

- Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

ΘΕΜΑ: Στο Ι.Κ.Α. και όχι στο Δημόσιο υπάγονται πλέον όλοι οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία και στους Οργανισμούς Πρόνοιας.

Στην διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος στα Δημόσια Νοσοκομεία και τους οργανισμούς Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων γενικότερα, οδηγούν οι θέσεις του γενικού Λογιστήριου του Κράτους. (Γ.Λ.Κ.).

Σε έγγραφό του με αρ. πρωτ. 13398718/0092/12-12-2005 παρ. 3 αναφέρει τα εξής:

«Με τις διατάξεις του Ν. 3329/2005 καταργήθηκε το Πε.Σ.Υ.Π. και δημιουργήθηκαν οι Δ.Υ.Π.Ε., τα δε Ν.Π.Δ.Δ. που αποτελούσαν μονάδες των Πε.Σ.Υ.Π. μετατράπηκαν σε ανεξάρτητα Ν.Π.Δ.Δ. Ως εκ τούτου το προσωπικό των Δ.Υ.Π.Ε. και όλων των Ν.Π.Δ.Δ. που εποπτεύονται από αυτές, από τη δημοσίευση του ανωτέρω Νόμου (3329/2005) υπάγεται στο κοινό συνταξιοδοτικό καθεστώς του Ι.Κ.Α.».

Σύμφωνα με τα ανωτέρω οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία και τους Οργανισμούς Πρόνοιας δεν θα υπάγονται πλέον στην ασφάλιση του Δημοσίου , αλλά στο Ι.Κ.Α. επειδή τα παραπάνω Ν.Π.Δ.Δ. θεωρούνται νέες υπηρεσίες!! Έτσι οι εργαζόμενοι σε αυτά δεν μπορούν σύμφωνα με το Γ.Λ.Κ. να ανήκουν στο συνταξιοδοτικό καθεστώς του Δημοσίου ούτε στο Ταμείο Πρόνοιας το ΜΤΠΥ και το ΤΕΑΔΥ.

Παρόμοια μέτρα καταργούν ασφαλιστικά δικαιώματα δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων στο χώρο της Υγείας-Πρόνοιας και αποτελεί νάρκη για τα δικαιώματα όλων των υπαλλήλων. Οι ρυθμίσεις αυτές, στερούν τα ασφαλιστικά ταμεία των Δημοσίων υπαλλήλων από τεράστιους πόρους και θα τα οδηγήσουν τελικά στην διάλυση.

Κατόπιν αυτών ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1. Θεωρούν πως πρέπει να ανατραπεί το ασφαλιστικό καθεστώς των εργαζομένων στα Νοσοκομεία και Οργανισμούς Πρόνοιας, να φαλκιδευθούν τα ασφαλιστικά δικαιώματά τους και να κινδυνεύσουν με κατάρρευση τα ασφαλιστικά ταμεία των Δημοσίων Υπαλλήλων;

2. Τι μέτρα προτίθενται να πάρουν ώστε, να διατηρήσουν οι εργαζόμενοι των υπηρεσιών αυτών το ασφαλιστικό τους καθεστώς που είχαν πριν τη δημοσίευση του νόμου 3329/2005 και να υπαχθούν επίσης σ' αυτό οι νεοπροσληφθέντες και οι μεταταγέντες;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Λοιπον,επειδη βλεπω σε τι παγιδα εχουν πεσει μερικοι εδω μεσα,εγχωριοι και μη σχετικα με τη Μαρουσκα,ας σημειωσω καποια πραγματακια...

Ηταν πραγματικα ανεκδιηγητο αυτο που ειπε για Αγγλους και Γερμανους που κανουν κρα να παρουν αποφοιτους εκτος ΕΕ...Για την ενημερωση της,παντου στην ΕΕ δινουν εξετασεις αναγνωρισης τοσο βαρβατες,που κανενας ΔΙΚΑΤΣΑΣ δε διανοηθηκε ποτε του να παρει αναγνωριση εκει και μετα να ερθει να μας την τριψει στη μουρη...

Ακομη πιο αστεια η παρατηρηση της για συναδελφο που επιασε 51 ερωτησεις ΔΙΚΑΤΣΑ,εχοντας να διαβασει εντατικα 6 μηνες,μπροστα σε κοινο,ενω η ιδια θα ηταν κατορθωμα αν επιανε 10...

Εντυπωση μου κανει λοιπον πως βγαζει με τα χερακια της τα ματακια της,αλλα και τα εξης:

1)H ανορθογραφια της

2)Η αποψη της επι παντος επιστητου

3)Φυσικα η καταγωγη της απο Ιωαννινα,οπου "δουλευει σαν ειδικευομενη"

4)Η πολυπραγμοσυνη της

5)Φυλο male στο προφιλ και θηλυκο ονομα

6)Η αλληλεγγυη της προς την ΑΜΑΝΤΑ καθως και η απροκλητη επιθεση της σε βαρος μου...

Και ολα αυτα γιατι?Γιατι,γιατι,γιατι?Μηπως επειδη ΟΛΑ τα ανωτερω χαρακτηριστικα τα παρουσιαζει και η ΑΜΑΝΤΑ?

ΟΧΙ

Αλλα γιατι,φυσικα,Μαρουσκα και ΑΜΑΝΤΑ ειναι το ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ!!

Τι εστι λοιπον Μαρουσκα-ΑΜΑΝΤΑ?

Προκειται για εναν ΔΙΚΑΤΣΑ,ο οποιος ειναι στα δικαστηρια με την Παθολογια και εχει ξεκινησει εναν μεθοδικο αγωνα με σκοπο να σαμποταρει το φορουμ...

Εμφανιζεται σαν ξανθομαλλα ειδικευομενη(διαταραχη ταυτοτητας φυλου προφανως) και προσπαθει να λοιδορησει παιδια μετριοπαθη,να μειωσει παιδια που εχουν παει στο εξωτερικο,να συκοφαντησει αριστουχους και ολα αυτα προκειμενου να καταλαγιασει το φθονο του και τη ζηλια του...Στην αποπειρα του αυτη εχει οικειοποιηθει διαφορους εδω μεσα,εγχωριους και μη,που πιστευουν οτι προσπαθει να ενημερωσει...Προκειται για ατομο με διαταραγμενη προσωπικοτητα και αλλο τοσο προτεραιοτητες,αφου αντι να κατσει να διαβασει ειναι 12 ωρες την ημερα στο γκριμεντς και ασχολειται με τις λεπτομερειες των ειδικοτητων,φαντασιωνοντας οτι ειναι και ειδικευομενος και γυναικα...

Πραγματικα λυπουμαι που αναγκαστηκα να αναφερθω τοσο προσωπικα σε μελος του φορουμ,που δεν τον γνωριζω,συμπερασμα εβγαλα απο οσα εχει γραψει...

Αλλα να ξερουνε μερικοι εδω μεσα οτι κοροιδα δεν ειναι ολοι και καποια στιγμη ερχεται η ωρα του ξεβρακωματος...

Και ντρεπομαι που τοσοι συναδελφοι αρχισαν διαλογο με εναν απατεωνα-συκοφαντη-ψευτη,που οσο περνα ο καιρος βγαζει ολο και περισσοτερα κομπλεξ στην επιφανεια...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

χαχαχαχα...

καλό το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις?

1. σχετικά με το πόσες ώρες μένω on line υπάρχει και κάτι που λέγεται dsl

2. ποτέ δεν αμφισβητήθηκε η εγκυρότητα όσων έχω πει αλλά και όταν έγινε αποδείχτηκε ότι είχα δίκιο πχ γναθοχειρουργική

3. μπαίνω μόνο σαν AMANDA

4. GET A LIFE!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καπτανής λοιπόν(sorry για τον λάθος τονισμό αλλά σπάνια κοιτάω τις υπογραφές που έχουν τα nick).

Με είχες διορθώσει και παλιά στο δικατσοφόρουμ σε ένα λάθος κεκτημένης ταχύτητας . ( όλοι κάνουμε λάθη βρε :P ) Μ’αρέσει να μαθαίνω και γηράσκω αεί διδασκόμενη. Χαίρομαι που στα υπόλοιπα συμφωνείς . Πάντως άσχετα με όσα μας χωρίζουν, σαν ευγενής ούσα θέλω ακόμη μια φορά ,να συγχαρώ εσένα και τον Κωνσταντίνο για την ελευθερία λόγου που υπάρχει σε αυτό το forum.Επίσης να συγχαρώ όλους για τις πληροφορίες που δίνουν ξέροντας πως τα διαβάζουμε και εμείς οι δικατσάδες .Αυτό πραγματικά δείχνει το επίπεδο κάποιων!

Νίκο, το συμπέρασμα για τις «στημένες» εξετάσεις το έβγαλα από τις προτάσεις του συλλόγου σας φυσικά !!

Δες:

«5) Οι εξετάσεις, για να εξασφαλίζεται το αδιάβλητο, πρέπει να είναι πολλαπλής επιλογής σε ειδικές κόλλες, από τις οποίες θα μπορεί ο υποψήφιος να λαμβάνει αντίγραφα. Η ανακοίνωση του βαθμού θα γίνεται την ίδια μέρα σε διάστημα λίγων ωρών το πολύ από την εξέταση, όπως και σήμερα γίνεται με τις εξετάσεις του ΔΟΑΤΑΠ, τα δε αποτελέσματα θα βγαίνουν άμεσα και στο διαδίκτυο, πέραν του να αναρτώνται.

6) Οι ερωτήσεις προτείνουμε να είναι 200, 100 από τις οποίες θα είναι από το τέταρτο εξεταζόμενο μάθημα, οι άλλες 100 θα είναι από τα υπόλοιπα τρία μαθήματα. Θα υπάρχει τράπεζα ερωτήσεων από τις οποίες θα μπαίνουν τα θέματα, η οποία θα δημοσιεύεται τουλάχιστον 6 μήνες προ της διεξαγωγής των εξετάσεων, δημοσίευση που θα γίνεται και στο διαδίκτυο».

Αν οι εξετάσεις γίνονται με τον παραπάνω τρόπο και τα αποτελέσματα βγαίνουν αμέσως με ένα hit στο enter ναι δέχομαι. Ειδάλλως δε θα πάρω.

Arianos, θα μπορούσα να σου απαντήσω καταλλήλως στις χυδαιότητες που έγραψες στο άλλο topic που είχα βάλει χθες το post (moderators thanks που το βγάλατε από εκεί –δεν έβρισκα πώς να το κάνω delete -μήπως λέω μήηηηηπως… θα έπρεπε να βγάλετε και τα απρεπή σχόλια του συμφοιτητή σας ?? ), αλλά δε θα το κάνω γιατί θέλω να κρατήσω επίπεδο, όπως κάνουν και πολλοί συνάδελφοι. Μόνο θα κάνω μια επισήμανση ,αλλά εκεί. Μη γίνουν μπάχαλο όλα τα topics. Δε κάνει.

Εδώ μόνο θα σου πω, πως αν οι διαγνώσεις σου καταλήγουν σε τόσο «εύστοχα» συμπεράσματα σαν αυτά που έβγαλες για εμένα και την Αμάντα, τότε πραγματικά λυπάμαι τους ασθενής που θα πέσουν στα χέρια σου! Πριν γράψεις ότι να’ναι πάνω στο θυμό σου, σκέψου πως ίσως να κάνεις και λάθος και κράτα και μια πισινή (φιλικά στο λέω) . Αλλά τώρα βέβαια … είναι δυνατόν εγώ η έρμη δικατσού, να δίνω συμβουλές σε έναν που διορθώνει και ειδικευόμενους? Ε ,όχι! Μα τόσο θράσος έχω?? Χάλασε η κοινωνία μας… ( με τέτοια μυαλά και τουπέ ,μη δοκιμάσεις καν για Αγγλία )

Εντελώς πληροφοριακά , είμαι Η marouska ( κάτι έγραψες για male αλλά με προφίλ σε forums σπάνια ασχολούμαι γιατί ποσώς με ενδιαφέρει ), δεν έχω καμία σχέση με την Αμάντα (αυτό φαντάζομαι θα μπορεί να στο βεβαιώσει και ο admin).Ας μας πει και η Αμάντα από που είναι για να γίνει διασταύρωση αν είμαστε το ίδιο πρόσωπο .

Έχω τελειώσει σε κρατίδιο της Velka Jugoslavia και είμαι περήφανη γι’αυτό! Ναι είμαι από Γιάννενα , δίνω δικατσα και τις αναγνωρίσεις του πτυχίου μου ,που έχω σε δυο Ευρωπαϊκές χώρες και προσεχώς σε τρίτη,θα στις τρίψω σύντομα στη μούρη( μόλις βρω scanner). Ή μάλλον καλύτερα να σου τρίψω τα αποτελέσματα από το step 1( για αυτή την ώρα ζω…λέμε και καμιά μλκία να ευθυμήσουμε...) διότι , όπως μου είπε ένας απόφοιτος του Εκπα(φίλος κατά τα άλλα) , το να περάσεις plab στην Αγγλία είναι εύκολο. Το να περάσεις δικατσα και usmle είναι το δύσκολο!! Σκέφτομαι όμως αν αξίζει να ασχολούμαι μαζί σου και με τις μίζερες απόψεις σου. Ίδωμεν…

Αν δεις τα λίγα posts που έχω κάνει κατά καιρούς, θα δεις πως, ω ναι, ζητάω επιβεβαίωση από τα χιλιάδες-εκατομμύρια δικά σου pixels αλλά και των συμφοιτητών σου που έχουν παρόμοιες απόψεις. Μόλις πάρω την επιβεβαίωση από τα pixel σας θα ολοκληρωθώ σα γυναίκα αλλά κυρίως σαν γιατρός!!!

Τέλος , αρκετό από τον χρόνο μου σου αφιέρωσα σήμερα ( δεν πιστεύω να έχεις παράπονο-σε αποζημίωσα για τις δυο χθεσινές γραμμούλες- άντε βρε… να γελάσεις και λίγο ) θα σας απαλλάξω από την παρουσία μου .Πίστεψέ με, έχω πολύ καλύτερα πράγματα να κάνω από το να ασχολούμαι με τύπους σαν εσένα . Γι’αυτό μετά από την εκ βαθέων εξομολόγηση που έκανα (λέμε τώρα…) ,σε αφήνω στον προκλητικό, σοφιστικέ, κουλτουριάρικο, «τσογλανίστικο», «φιγουρατζίδικο», ελεύθερο, υπερβολικό, αλαζονικό, παιχνιδιάρικο, αστείο, αλλά και νευρωτικό cyber κόσμο σου, για να είσαι ευτυχισμένος.

Don’t veg out infront of the pc!

Byeeeeeeeeeeeeeeee

PS1: To be continued… όταν θα έχω όρεξη

PS2: Amanda , γιατί να μην είσαι online όταν είμαι για να δουν πως δεν είμαστε το ίδιο άτομο( λίγο με απασχολεί βέβαια)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

μπορεί όπως προείπες 1 admin να επιβεβαιώσει το διαφορετικό μας ip

συνήθως φαίνομαι πωςείμαι συνέχεια on line μιας και λόγω dsl έχω explorer συνέχεια ανοιχτούς...

όντως ο φίλος μας έχει 1 μικρό πρόβλημα στην διαφοροδιάγνωση... δεν πειράζει.. υπάρχουν πολλές ειδικότητες... θα πάρει 1 που δεν θα βάζει χέρι σε ασθενείς!

βαρέθηκα να ασχολούμαι με προβληματικά άτομα

φιλιά και καλή επιτυχία στις εξετάσεις

μην μπαίνει στην διαδικασία να σκανάρεις οτιδήποτε και να το κάνεις θα πουν ότι είναι αλλουνου...

όποιος έλεγε κάποιος η διαφορά μεταξύ εξυπνάδασ και βλακείας είναι ότι η δεύτερη είναι αήτητη... η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ναι είμαι από Γιάννενα , δίνω δικατσα και τις αναγνωρίσεις του πτυχίου μου ,που έχω σε δυο Ευρωπαϊκές χώρες και προσεχώς σε τρίτη,θα στις τρίψω σύντομα στη μούρη( μόλις βρω scanner).

Αν έχεις αναγνωρισμένο πτυχίο, δηλαδή 'Αδεια Άσκησης Επαγγέλματος σε Ευρωπαϊκή Χώρα, από όσο γνωρίζω δε χρειάζεται να δώσεις ΔΟΑΤΑΠ......

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

"Απλά μαθήματα στατιστικής... "

όσο μικρότερος ο πληθυσμός μελέτης τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα του στατιστικά σημαντικού στατιστικού λάθους.

καλοί και κακοί υπάρχουν παντού και όσο και αν σας πειράζει μόλις αναγνωριστεί το πτυχίο δεν μετράει πουθενα. δεν θα πάρει περισσότερες εφημερίες ο έλληνας απόφοιτος, ούτε θα είναι πρώτος ανάμεσα στους ειδικευόμενους (πρώτος είναι ο πιο παλιός ανεξαρτήτως χώρας) ούτε στον διορισμό στο ΕΣΥ μετρά το πού τελείωσες... άλλα πράγματα μετρούν

Αυτές οι αράδες είναι γραμμένες για όποιον γιατρό ή φοιτητή ιατρικής ενδιαφέρεται πραγματικά να γίνει καλός γιατρός.

Η λογική της ήσσονος προσπάθειας που το Ελληνικό κράτος προστατεύει με νύχια και με δόντια είναι αυτή που μας έφερε σε αυτό το χάλι με τους γιατρούς στην Ελλάδα. Δεν έχει άδικο η κοπέλα. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για το αν είσαι καλός ή όχι.

Πάντως από προσωπική εμπειρία μπορώ να σας πω πως υπάρχουν μέρη στον κόσμο όπου είναι πάνω κάτω το μόνο που τους ενδιαφέρει. Και αν είσαι καλός πας μπροστά και αν όχι μένεις πίσω ή δεν πας καθόλου. Η συμβουλή μου λοιπόν είναι να μην αφήσετε κανέναν να σας γκρεμίσει τα όνειρα γιατί δεν το αξίζει. Οι πραγματικά καλοί βρίσκουν λύσεις και δεν μπορείς να γίνεις πραγματικά καλός αν δεν έχεις στόχους.

Και όσο και να σκίζονται να σταματήσετε την προσπάθεια που κάνει ο καθένας σας σε προσωπικό επίπεδο, ακόμα και αν τελικά κάποιος δεν μπορέσει για χίλιους δύο λόγους να φύγει έξω, μην το βάζετε κάτω. Πάντα θα ξέρουν πως θα σας βρίσκουν μπροστά τους και στο τέλος του δρόμου πως τα καταφέρατε καλύτερα από δαύτους.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αν έχεις αναγνωρισμένο πτυχίο, δηλαδή 'Αδεια Άσκησης Επαγγέλματος σε Ευρωπαϊκή Χώρα, από όσο γνωρίζω δε χρειάζεται να δώσεις ΔΟΑΤΑΠ......

Λαθος.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

μάλλον όλοι τα ίδια κείμενα διαβάζουμε αλλά ο καθένας επιλέγει να καταλάβει ότι θέλει...

καλοί και κακοί υπάρχουν παντού και όσο και αν σας πειράζει μόλις αναγνωριστεί το πτυχίο δεν μετράει πουθενα. δεν θα πάρει περισσότερες εφημερίες ο έλληνας απόφοιτος, ούτε θα είναι πρώτος ανάμεσα στους ειδικευόμενους (πρώτος είναι ο πιο παλιός ανεξαρτήτως χώρας) ούτε στον διορισμό στο ΕΣΥ μετρά το πού τελείωσες... άλλα πράγματα μετρούν

και η απάντηση

Η λογική της ήσσονος προσπάθειας που το Ελληνικό κράτος προστατεύει με νύχια και με δόντια είναι αυτή που μας έφερε σε αυτό το χάλι με τους γιατρούς στην Ελλάδα. Δεν έχει άδικο η κοπέλα. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για το αν είσαι καλός ή όχι.

όταν είπα ότι άλλα πράγματα μετρούν.. ανάμεσα σε αυτά εννοούσα και το πόσο καλός είναι σε γνώσεις και κυρίως το τι όρεξη έχει να μάθει... αν τώρα κάποιοι από κεκτημένη ταχύτητα εκλαμβάνουν ότι καλός γιατρός είναι πάντα και μόνο ο/η απόφοιτηος/η ελληνικού πανεπιστημίου.. τότε τι να σας πω....

όποιος θέλει είναι ελεύθερος να πάει έξω.. και όσο και αν φαίνεται απίστευτο αυτοί που πήραν το 1ο πτυχίο έξω τους είναι πολύ πιο εύκολο να αποφασίσουν να πάνε και για ειδικότητα έξω...

δεν ξέρω πώς καθορίζει ο καθένας τα κριτήρια για την επαγγελματική του επιτυχία... αλλά η εμπειρία μου μου λέει ότι για τον καθένα είναι διαφορετικά... για άλλον είναι η πανεπιστημιακή καρριέρα, για άλλον τα χρήματα, για άλλον η ηθικη ικανοποιήση ότι βοηθά κόσμο χωρίς φακελάκια και χωρίς να είναι πρώτο όνομα, για άλλον να πηγαίνει σε αποστολές με ανθρωπιστικές οργανώσεις, για άλλον να προσφέρει εδώ τις υπηρεσίες του δωρεάνμ στις ευπαθείς ομάδες... ο καθένας διαλέγει τον δρόμο του και πορεύεται σε αυτόν.

επομένως είναι δύσκολο να βρεθούν μπροστά του άνθρωποι που στοχεύουν αλλού...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ανάμεσα σε αυτά εννοούσα και το πόσο καλός είναι σε γνώσεις και κυρίως το τι όρεξη έχει να μάθει... .

ποιος και πως θα το κρινει αυτο??????

αν τώρα κάποιοι από κεκτημένη ταχύτητα εκλαμβάνουν ότι καλός γιατρός είναι πάντα και μόνο ο/η απόφοιτηος/η ελληνικού πανεπιστημίου.. τότε τι να σας πω...

ο αποφοιτος ελληνικου πανεπιστημιου εχει κριθει πολλαπλως (ηδη πριν μπει στην ιατρικη)

εσεις οχι - το δικατσα ειναι γελοιωδως ευκολο

αρα.....???? τομπολα

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

σε 1 φάση σε κρίνουν οι επιμελητές σου

αργότερα το κράτος αν σε επιλέξει για το ΕΣΥ

και ο κόσμος που θα σε επιβραβεύει με την εμπιστοσύνη του τόσο στον δημόσιο όσο και σοτν ιδιωτικό τομέα...

αν και ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΙΚΑΤΣΑΣ

πηγαινε στην σελίδα του δοαταπ και κάνε το test που έχει και πες μας εσύ πόσο έπιασες...

στην δουλειά δεν νοιάζει κανέναν τι έκανες πριν μπεις στην ιατρική, αν έκανες γαλλικά μπαλέτο και πιάνο μπράβο σου αλλά δεν είσαι απαραίτητα και κακός ιατρός αν δεν τα έκανες... ούτε ο βαθμός του πτυχίου σε εξασφαλίζει... στην ιατρική κρινόμαστε καθημερινά και δίνουμε εξετάσεις καθημερινά πάνω στον ασθενή και ιδιαίτερα στα δύσκολα περιστατικά... όποιος το αρνείται αυτό και προσκολάται στο παρελθόν μάλλον θα έχει σοβαρούς λόγους για αυτόν τον στρουθοκαμηλισμό....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ρε Νίκο πως είναι δυνατόν να πιστεύεις ότι η πλειοψηφία ήταν μαθητές του 13 που έγραψαν 5-6 στις εξετάσεις. Έλεος. Από που προκύπτει αυτό; Όσους δικατσάδες γνωρίζεις αφού τους εξετάσεις και καταλήξεις ότι είναι άχρηστοι, εν συνεχεία τους ζητάς απολυτήριο και ψάχνεις τα αρχεία του ΥΠΕΠΘ για τους βαθμούς των πανελληνίων;

Σε θεωρώ σοβαρό άτομο, πως είναι δυνατόν από φάσεις του στυλ "γνώρισα κάποιους", "μου είπε ο γνωστός μου", κλπ, να βγάζεις το συμπέρασμα ότι αυτό συμβαίνει με την πλειοψηφία; Επιμένεις ότι από 5-10 άτομα, μπορείς να βγάζεις συμπεράσματα για χιλιάδες;

Σε παρακαλώ, σκέψου αυτά που σου λέω..

Καταλαβαίνω απόλυτα ότι σας βολεύει να το πιστεύετε και να το υποστηρίζετε (και γω το ίδιο θα έκανα 1000%), αλλά υπάρχει και ένα όριο.. Μην τα ξεφτιλίζουμε όλα, τόσο αστήριχτα..

Επαναλαμβάνω ότι δεν τα ισοπεδώνω όλα.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΚΑΤΣΑΔΕΣ ΑΧΡΗΣΤΟΙ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΓΙΑΤΡΑΡΕΣ

ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΤΟΥΣ ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΔΙΑΒΛΗΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το να λες ότι δεν είναι όλοι άχρηστοι, μπορεί να σημαίνει και ότι η πλειοψηφία είναι σκιτζήδες, αλλά υπάρχουν και 2-3 που είναι μέτριοι. Τες παν. Δε θα το συνεχίσω.

Θα επικεντρωθώ στο ουσιώδες.

Φυσικά δοκιμαστήκαμε στις πανελλήνιες και ορισμένοι που απέτυχαν ζήτησαν μια δεύτερη ευκαιρία στο εξωτερικό.

Να οριστούν εξετάσεις για την ειδικότητα, ώστε να υπάρξει ένα δεύτερο φιλτράρισμα. Είναι γελοίο να υπάρχει επετηρίδα, ενώ υπάρχουν τόσο μεγάλες αναμονές. Άδιάβλητες 100% δε θα είναι, αλλά το προτιμώ από την υπάρχουσα κατάσταση. Και μην είσαι τόσο σίγουρος ότι οι άριστοι των πανελληνίων, θα εξακολουθούν να είναι και άριστοι και μετά την αποφοίτηση. Παραδείγματα θα γνωρίζεις μόνος σου και καθένας ημεδαπός απόφοιτος αμέτρητα. Όπως και γω γνωρίζω και καθένας δικατσάς, αποτυχημένους στις πανελλήνιες, αλλά αριστούχους αποφοίτους.

Στο dikatsa.info υπάρχει poll, που καταδεικνύει ότι η πλειοψηφία μας επιθυμεί τις εξετάσεις. Ας κάνουμε επιτέλους κάτι για το συμφέρον μας και ας αφήσουμε τις απειλές και τους ψευτοτσαμπουκάδες.

Αν κάτσεις και το σκεφτείς ψύχραιμα, μας ενώνουν πολύ περισσότερα πράγματα, από όσα μας χωρίζουν.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.