Jump to content

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ΦΟΙΤΗΤΩΝ


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 19,1k
  • Created
  • Last Reply

ακόμα η μυριαμ δε δέχεται μνμ...

νεότερο για το ζήτημά μας υπάρχει; νέος νόμος πλαίσιο πότε θα υπάρξει;

edit: μπήκα στο φσμπ και είδα ανάρτηση περί συμβολαίου και με έπιασε η καρδιά μου. Μέσω του συμβολαίου θα δοθεί χρόνος από ότι καταλαβαίνω. Όμως, προεκλογικά δεν έλεγαν δε θα υπάρχει όριο φοίτησης; Θέλω να δω τους όρους γιατί μπορεί και να τρομάζω προκαταβολικά αλλά πάλι καταλήγει η κατάσταση στο να απολογούμαστε για τις ζωές μας στο πανεπιστήμιο; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πηγή : Το Χωνί

 

ΦΟΒΕΡΟΣ Γ. Βαρουφάκης στη Charlie Hebdo: «Η Ευρώπη συνταγογραφεί όπως οι γιατροί που έγραφαν αφαιμάξεις με βδέλλες!»

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015 - 19:15

 
xe340f3e337cc6a6fee9ab4bbed180e51_L.jpg.
 

Νοσηρή για την Ελλάδα χαρακτηρίζει τη λιτότητα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Charlie Hebdo» η οποία τυπώθηκε και επανακυκλοφορεί σε δυόμισι εκατομμύρια φύλλα.

«Η Ευρώπη συνταγογραφεί τη λιτότητα όπως οι γιατροί στο παρελθόν συνταγογραφούσαν τις αφαιμάξεις με βδέλλες» είναι τα λόγια του υπουργού που τιτλοφορούν το δημοσίευμα.

Προλογίζοντας τη συνέντευξη υπογραμμίζεται ότι το μήνυμα του κ. Βαρουφάκη είναι ότι η λιτότητα είναι νοσηρή και η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει το χρέος της παρά μόνον όταν η ανάπτυξη της το επιτρέψει. Πρόκειται για ένα μήνυμα που είναι δύσκολο αν εισακουσθεί στην Ευρώπη που έχει συνηθίσει να μην συζητά, όπως απέδειξε το Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου. «Το τεράστιο έργο που υψώνεται μπροστά μας είναι να αποδιώξουμε το πνεύμα της τρόικας, να εξαφανίσουμε τη νοοτροπία της και να δώσουμε τέλος στην επιρροή της στην Ευρώπη και όχι μόνο στην Ελλάδα», δήλωσε ο υπουργός σχετικά με το εάν πέθανε ή όχι η τρόικα.

Το να πούμε σήμερα ότι οι Έλληνες οφείλουν να πληρώσουν, πράγμα που μοιάζει λογικό, είναι σαν να λέμε ότι τα συνήθη θύματα θα πρέπει να υποφέρουν ακόμα περισσότερο. Είναι μια νοοτροπία κατά το «οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος» ένα είδος βιβλικής οικονομίας που αφήνει άναυδο τον κόσμο της Ευρώπης» τόνισε. Σε κάθε ανεύθυνο δανειζόμενο αντιστοιχεί ένας ανεύθυνος πιστωτής, απάντησε έμμεσα ο κ. Βαρουφάκης στους Γάλλους και Γερμανούς φορολογούμενους.

Σύμφωνα με τον υπουργό, πριν από το 2010 πληθώρα κεφαλαίων γέννησαν ένα πραγματικό τσουνάμι αρπακτικών δανείων στην Ελλάδα, το 2010 τα πράγματα δυσκόλεψαν και η Ευρώπη αποφάσισε να επιβάλει σε Γάλλους, Γερμανούς και Έλληνες φορολογούμενους τις απώλειες του χρηματοπιστωτικού συστήματος. «Για να μπορέσει η Ελλάδα να αποπληρώσει αυτά που χρωστάει, η Ευρώπη θα πρέπει να ενεργήσει έτσι ώστε να επανέλθει εκ νέου η ευημερία στην Ελλάδα, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να δώσει ένα τέλος στην τιμωρητική και απαράδεκτη λιτότητα.

Στον Μεσαίωνα οι λεγόμενοι γιατροί συνταγογραφούσαν τις αφαιμάξεις που συχνά προκαλούσαν τη χειροτέρευση της υγείας του αρρώστου, και την αντιμετώπιζαν με νέες αφαιμάξεις. Ιδού το είδος της λογικής που αντικατοπτρίζει επακριβώς σήμερα τη νοοτροπία της Ευρώπης, όσο πιο πολύ αποτυγχάνει η λιτότητα τόσο την επιβάλλουμε εκ νέου». Ερωτώμενος τέλος σχετικά με τους κινδύνους αποσταθεροποίησης της Ευρώπης από ένα κόμμα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε: «Εάν κόμματα φιλοευρωπαϊκά και δημοκρατικά σαν το δικό μας οδηγηθούν στην ασφυξία και εάν οι λαοί που τα εξέλεξαν σπρωχθούν στην απόγνωση, τα μοναδικά άτομα που θα επωφεληθούν από αυτή την κατάσταση, θα είναι οι φανατικοί, οι ρατσιστές, οι εθνικόφρονες και όλοι αυτοί που ζουν με τον φόβο και το μίσος.

Αυτό που έχω να πω στους ομολόγους μου είναι ότι εάν θεωρείτε ότι είναι συμφέρον σας να καταστρέψετε κόμματα προοδευτικά σαν το δικό μας μόλις λίγες μέρες μετά την εκλογή μας, θα πρέπει να περιμένετε να αντιμετωπίσετε το χείριστο» κατέληξε ο υπουργός.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ακόμα η μυριαμ δε δέχεται μνμ...

νεότερο για το ζήτημά μας υπάρχει; νέος νόμος πλαίσιο πότε θα υπάρξει;

edit: μπήκα στο φσμπ και είδα ανάρτηση περί συμβολαίου και με έπιασε η καρδιά μου. Μέσω του συμβολαίου θα δοθεί χρόνος από ότι καταλαβαίνω. Όμως, προεκλογικά δεν έλεγαν δε θα υπάρχει όριο φοίτησης; Θέλω να δω τους όρους γιατί μπορεί και να τρομάζω προκαταβολικά αλλά πάλι καταλήγει η κατάσταση στο να απολογούμαστε για τις ζωές μας στο πανεπιστήμιο; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτάΕχεις απόλυτο δίκιο

Εχεις απόλυτο δίκιο. Συγνώμη για την ταλαιπωρία σου.Θα σου στείλω εγώ πμ για να μου απαντήσεις.ΣΗΜΕΡΑ.

Υπάρχει πρόβλημα.Θα ανοίξω και νέο λογαριασμό.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

 

Υπέρ Μπαλτά λόγος

 

«Αυτοί που έβγαλαν τα μάτια των ανθρώπων, τώρα τους κατηγορούν πώς δεν βλέπουν»

 

 

%CE%BA%CE%B1%CF%81.jpg

 

 

ΑΡΤΕΜΗΣ ΨΑΡΟΜΗΛΙΓΚΟΣ • 21 Φεβρουαριου 2015, 13:17 

 

Ποικίλες και πολύπλευρες επιθέσεις δέχεται ο υπουργός Παιδείας, ακόμη και επικοινωνιακά ανοίκειες*. Αιτία, η εκφρασθείσα πρόθεση του να επαναφέρει στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία (Π&Π) την κλήρωση των εισακτέων, αντί των εξετάσεων, εφόσον το αποδέχονται τα πρώτα.

Οι αιτιάσεις αρχίζουν από θεμιτές ανησυχίες για ενδεχόμενη υποβάθμιση των Π&Π, φτάνουν μέχρι ιδεολογικές νεοφιλελεύθερες εμμονές της «αριστείας» και καταλήγουν σε υπεράσπιση μικροσυμφερόντων που έχουν οικοδομηθεί γύρω από τα Π&Π. «Μετέφρασαν» κακόπιστα, δε, την αρχική δήλωση του υπουργού Παιδείας σαν «κατάργηση των Πρότυπων». Το θέμα έχει ιδεολογική χροιά αλλά και πρακτική παράμετρο. Ποιο είναι ηθικότερο και τι είναι ωφελιμότερο για την κοινωνία;

Από την πρακτική πλευρά το ζήτημα πρέπει να εξεταστεί από τη σκοπιά κυρίως του κοινωνικού – και λιγότερο του ατομικού – οφέλους: Η δαπάνη που καταβάλλει το κράτος (επιμόρφωση διδασκόντων, αρτιότερα εργαστήρια και προγράμματα) είναι προτιμότερο να διοχετεύεται με εισαγωγή της έννοιας της «τυχαιότητας» ή με αποδοχή της «αριστείας»;

Το πρόσθετο «γνωστικό φορτίο» το οποίο θα απολαύει ένας «μέτριος μαθητής» σε ένα Π&Π δεν θα είναι εξίσου κοινωνικά ωφέλιμο με αυτό που θα προσθέτει στον εξοπλισμό του ένας «άριστος μαθητής»; Σε ατομικό πεδίο όμως; Χάνεται, έτσι με την κλήρωση, η δυνατότητα μιας «διάνοιας» να αναδειχθεί σε νέο «Αίνστάιν»; Μα, τέτοιες σπάνιες περιπτώσεις είναι βέβαιο πως δεν «χωράνε», ούτως ή άλλως, ούτε στο καλύτερο Πρότυπο, καθότι υπερβαίνουν τους καθηγητές τους.

Αντιθέτως με την εισαγωγή της κλήρωσης – τηρουμένων βεβαίως κάποιων ασφαλιστικών δικλείδων ενός ελάχιστου επιπέδου του μαθητή – παύει να υπάρχει η αίσθηση του Genius Club η οποία τροφοδοτεί «αριστοκρατισμούς» οι οποίοι μετεξελίσσονται σε «κοινωνικούς δαρβινισμούς»**.

Εκτός από το σοβιετικό, θα επικαλεστώ και το αμερικανικό παράδειγμα. Λίγοι γνωρίζουν πως από την εποχή του Τζωρτζ Μπους*** ισχύει νόμος που επιβάλλει ποσοστώσεις υπέρ των μειονεκτούντων μαθητών (κατ΄ ελάχιστον 17% αν δεν με απατά η μνήμη μου) για την εισαγωγή τους στα Κολλέγια. Η επίσημη Αμερική, δηλαδή, αναγνωρίζει πως υπάρχει συνάφεια μεταξύ της σχολικής αποτυχίας και της κοινωνικής κατάστασης των μαθητών. Και βγάζει έξω κάποιους καλούς μαθητές για να δώσει την ευκαιρία σε κάποιους κακούς. Όχι από κάποια «σοσιαλιστική» έφεση αλλά με ορθολογικά κριτήρια προαγωγής του καπιταλιστικού ανταγωνισμού της.

Για να το καταλάβουν και οι δικοί μας νεοφιλελεύθεροι, θα το πω με όρους αμερικανικού μπάσκετ. Στα ντραφτ του ΝΒΑ η καλύτερη ομάδα έχει δικαίωμα να αγοράσει τον χειρότερο παίκτη. Και η χειρότερη ομάδα έχει τον πρώτο λόγο για την αγορά του καλύτερου νέου παίκτη. Γι΄αυτό το αμερικανικό μπάσκετ είναι τόσο …αποτυχημένο.

Εμείς εδώ αντί λοιπόν να μιλάμε για το περιεχόμενο των Σπουδών και για τα κατορθώματα του Ινστιτούτου Παιδαγωγικής Πολιτικής, αναλωνόμαστε σε επιθέσεις εναντίον του Αριστείδη Μπαλτά. Χωρίς να αναζητούμε τους υπεύθυνους για τα χάλια της Παιδείας μας, με τις όποιες «οάσεις» της. Μου΄ ρχεται στο μυαλό η ρήση ενός πρώιμου Άγγλου διαφωτιστή:

«Αυτοί που έβγαλαν τα μάτια των ανθρώπων, τώρα τους κατηγορούν πώς δεν βλέπουν».

Ποιοι, όμως, είναι οι 8 της Διοικούσας Επιτροπής που έβαλαν στο στόχαστρο τον Μπαλτά (και τον Χασάπη) για τα Πρότυπα και Πειραματικά; Παιδιά του γαλαζοπράσινορόζ κομματικού σωλήνα, δικηγόροι, και εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων.

 

1.Γεώργιος Θεόφ. Καλκάνης

Καθηγητής Παιδαγωγικού Τμήματος Ε.Κ.Π.Α.

ΣΠΟΥΔΕΣ: Διδακτορική Διατριβή στην Πειραματική Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων από το Π.Α., με θέμα «Ανιχνευτής HARVARD – PURDUE – WISCONCIN για τη Διάσπαση του Πρωτονίου» (1980-1984), Μεταπτυχιακά Ενδεικτικά Ηλεκτρονικού Αυτοματισμού / Ραδιοηλεκτρολογίας (1976-1980) και Μετεωρολογίας (1974-1976), Πτυχίο Φυσικού Τμήματος του Π.Α. (1967-1972)

 

ΕΡΓΟ: Διευθυντής Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του Π.Α. (1993-), Επιστημονικός Υπεύθυνος (ή Ερευνητής) σε 15 Εθνικά / Ευρωπαϊκά Ερευνητικά Προγράμματα Στοιχειωδών Σωματιδίων και Εκπαίδευσης στις Φυσικές Επιστήμες, 10 Εθνικά / Ευρωπαϊκά Προγράμματα Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών και Δημιουργίας Εκπαιδευτικού Λογισμικού, Πρόεδρος του Τμήματος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Αντιπρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (2004), Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής των Προτύπων Πειραματικών Σχολείων (2012-).

 

2. Βασιλική Ζιάκα

Σύμφωνα με την …αρθρογραφία (sic) της κ. Χριστίνας Αλεξίου: Η Γυμνάστρια Βασιλική Ζιάκα αναλαμβάνει Διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας Κων/νου Αρβανιτόπουλου, αντικαταστάτρια της έως σήμερα Διευθύντριας Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Κωνσταντία Πράντζου-Κανιούρα, θα είναι η Λαρισαία Βασιλική Ζιάκα Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής.

Η κ. Ζιάκα, γεννήθηκε στη Μελίβοια Αγιάς και είναι Διευθύντρια 7ου Γεν. Λυκείου Λάρισας. Είναι Κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στην Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αιρετό μέλος στο Ανώτερο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης (ΑΠΥΣΔΕ) Θεσσαλίας, Έφορος στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Λάρισας (ΕΑΚ), Γραμματέας της Ένωσης Εκπαιδευτικών Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κεντρικής Δυτικής Θεσσαλίας. Είναι παντρεμένη και μητέρα 2 παιδιών».

 

3. Γιάννης Σωσσίδης

Πρόεδρος ΧΑΝΘ, δικηγόρος Θεσσαλονίκης

Στοιχεία μπορεί να βρει κάποιος στον «Χρυσό Οδηγό» και στο «Ειδήσεις για την Ελλάδα και την ελληνική ομογένεια»  ……της ΧΑΝΘ, δικηγόρος Γιάννης Σωσσίδης, έρχεται με ξεκούραστο πνεύμα και διάθεση προσφοράς, οργάνωσης και ανανέωσης της Αδελφότητας, ώστε να ωθήσει …

(Η σελίδα είναι μπλοκαρισμένη για τους …αδιάκριτους).

 

4. Παναγιώτης (Τάκης) Δέγλερης

Μέλος Δ.Σ. της «Κοινωνίας της Πληροφορίας», για υποστήριξη των τελικών δικαιούχων του Προγράμματος

Διαβάζουμε στο Διαδίκτυο: «Ιδιαίτερα δραστήριος και πολυπράγμων, ο Παναγιώτης Δέγλερης διακεκριμένος νομικός και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, αφού παρουσίασε με ιδιαίτερη επιτυχία, στις 9 Μαρτίου 2010, στην Αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, το νέο του βιβλίο με τίτλο ««Δίκαιο προμηθειών και υπηρεσιών Δημοσίου – Β΄ έκδοση – τόμος ΙΙ» (με επιλογή νομολογίας προσωρινής δικαστικής προστασίας Ν. 2522/07 Ε.Τ.Ε. – Πρωτοδικείων και Δ.Ε.Κ.μέχρι 2009), ανέλαβε μια ακόμη υπεύθυνη θέση.

Είναι πλέον μέλος του ΔΣ της «Κοινωνίας της Πληροφορίας ΑΕ», γνωστή σε όσους ασχολούνται με τον χώρο ως ΚτΠ ΑΕ.

Η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. είναι εταιρία που λειτουργεί χάριν του δημοσίου συμφέροντος, κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας και δεν έχει βιομηχανικό ή εμπορικό χαρακτήρα. Βασικός σκοπός της εταιρίας είναι η υποστήριξη των τελικών δικαιούχων του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΄΄Κοινωνία της Πληροφορίας΄΄».

 

5. Παναγιώτης Πήλιουρας

Δάσκαλος, Μαθηματικός, Δρ. Διδακτικής Φυσικών Επιστημών,

Σχολικός Σύμβουλος 2ης Περιφ. Δημοτικής Εκπ/σης Αθηνών.

 

6. Ριζάκη Αικατερίνη

6.-%CE%91%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B5%

Από τη βιβλιογραφία της: Φυσικές επιστήμες Ε Δημοτικού ΙΙ, Φυσικές επιστήμες ΣΤ Δημοτικού ΙΙ κ.α.

 

Από τα Διαδικτυακά …μαλλιοτραβήγματα εκπαιδευτικών στο Πειραματικό Κολωνακίου: «Ευθύνες έχει και η ΔΕΠΠΣ όπου υπάρχει ακόμα το κύκλωμα της Διαμαντοπούλου με τον Αντωνίου Γιώργο και την Ριζάκη Αικατερίνη…»

 

7. Γιάννης Αντωνίου

Διευθυντής 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Αθηνών

Γεννήθηκε το 1953 στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδάκτωρ ΕΜΠ/ΕΚΠΑ. Εργάζεται στη Μέση Εκπαίδευση, παράλληλα διδάσκει στο Διαπανεπιστημιακό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ιστορίας, Φιλοσοφίας των Επιστημών και της Τεχνολογίας του ΕΜΠ και του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 2006, διδάσκει στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στη θεματική ενότητα «Επιστήμες

της Φύσης και του Ανθρώπου». Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται

στο πεδίο της Ιστορίας και των Σπουδών Τεχνολογίας Μηχανικών.

Από τη βιβλιογραφία του διακρίνω (2009): Η πλινθοκεραμοποία Ν. Σ. Τσαλαπάτα (1917-1978). Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς.

Από την πρόσφατη αρθρογραφία του στην «Καθημερινή»: «Είναι το λιγότερο αποκαρδιωτικό όλη αυτή η προσπάθεια εκατοντάδων εκπαιδευτικών, που υπεράσπισαν με την εργασία τους το εγχείρημα, και οι προσδοκίες χιλιάδων μαθητών για καλύτερη εκπαίδευση να θυσιάζονται σήμερα στον βωμό μιας ιδεοληψίας που χάνεται βαθιά στους σκοτεινούς λαβυρίνθους του αριστερού ασυνείδητου. Αλλά και το ακόμη χειρότερο, η θυσία αυτή να είναι το αντίδωρο προς τέρψιν των συνδικαλιστικών συντεχνιών, των υπερασπιστών της δημοσιοϋπαλληλικής αφασίας και της ήσσονος προσπάθειας, των αρνητών της αξιολόγησης. Με άλλα λόγια, τα ΠΠΣ χαλάνε την πιάτσα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χρωστάει στις συντεχνίες και τα δανεικά ήρθε η ώρα να πληρωθούν».

 

8. Κωνσταντίνος Ραβάνης

Καθηγητής Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία Πανεπιστημίου Πατρών (2014). Από το έργο του, ξεχωρίζω το ενδιαφέρον: «Incorporating poeticality into the teaching of Physics. Science & Education».

………………………………………

 

(*) Μια συμβουλή προς τον νέο εκπρόσωπο της ΝΔ, κ. Κ. Καραγκούνη: Δεν ειρωνευόμαστε κάποιον για τα σωματικά του χαρακτηριστικά ή για το όνομα του (Είτε λέγεται Μπαλτάς, είτε λέγεται Χασάπης), όσο «έξυπνο» κι αν μας φαίνεται σαν εύρημα. Το μάθημα το είχα πάρει από τον αξέχαστο Σεραφείμ Φυντανίδη, πριν από κάποιες δεκαετίες, όταν είχα υποπέσει σε παρόμοιο ολίσθημα: «Όχι έτσι παιδί μου, δεν το κάνουμε ποτέ αυτό. Πάρ΄ το και ξαναγράψ΄ το».

 

(**) Αυτός ο …βλάκας και …αποτυχημένος, ο Βαρουφάκης «ως μαθητής δεν ήταν τίποτα σπουδαίο», όπως δήλωσε πρόσφατα ένας παλιός καθηγητής του. Ας μην ξεχνάμε πως οι δύο τελευταίοι εκλεγμένοι πρωθυπουργοί ήταν απόφοιτοι ειδικών Κολλεγίων που «βγάζουν ηγέτες». Απλώς κατέστρεψαν την Ελλάδα. Ο Τσίπρας, που έχει «ανακατέψει» την Ευρώπη, αποφοίτησε από το Πολυκλαδικό Λύκειο Αμπελοκήπων.

 

(***) Αυτός ήταν ο λόγος που ο Μπους πέτυχε την επανεκλογή του, ενισχυμένος – απροσδόκητα; – από τους γονείς των «μειονεκτούντων». Ισπανόφωνους και μαύρους.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Διαβάστε γιατί χανόμαστε...

Διαβάστε έστω Μηλιό, Λαπαβίτσα, Γλέζο...

 

Σε λίγο καιρό που από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα έχει μείνει το ΣΥ.

syriza.jpg

όσοι μείνουν πίσω θα πάρουν (βάζετε κόμμα όπου θέλετε)

 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σε λίγο καιρό έρχεται και ο Μεγάλος Συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΑΝΕΛ-Ποτάμι με αφετηρία την κύρωση του νέου μνημονίου και της νέας δανειακής σύμβασης στη βουλή.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Νομοσχέδιο «κουρελού» και για τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης

Το μεταρρυθμιστικό έργο θα έχει δύο φάσεις

Ετοιμάζουμε νομοσχέδιο «κουρελού» που θα περιλαμβάνει διατάξεις και για τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης, είπε στη σημερινή συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς συντάκτες ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς.

 

♪♫♪♫

Πέρασα μεσημέρια, βράδια

πόνους, χαρές και χτυποκάρδια

παρέα με την κουρελού

σήμερα εδώ κι αύριο αλλού

♪♫♪♫

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Για τις διαγραφές ισχύει : το «μη χείρον βέλτιστον» ή «τα ελάχιστα των κακών» του Αριστοτέλη.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πηγή : Tvxs

 

CNBC: Η φυγή επιστημόνων είναι τραγωδία για την Ελλάδα Παράπλευρες απώλειες

 
170089-nws_20140211_bus_008_30616731_i3.
09:27 | 26 Φεβ. 2015
Τελευταία ανανέωση 09:38 | 26 Φεβ. 2015
 
 
 

Η «φυγή εγκεφάλων» αποτελεί μία πραγματική τραγωδία για την ελληνική οικονομία. Τις πολύ σημαντικές επιπτώσεις του φαινομένου του braindrain στην ελληνική οικονομία, δηλαδή της φυγής των επιστημόνων στο εξωτερικό προς αναζήτηση εργασίας, επισημαίνει δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNBC.

 
Αντλώντας στοιχεία από την έρευνα του καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και συγγραφέα Λόη Λαμπριανίδη, αλλά και από την έρευνα της Endeavor Greece και τη σχετική έκθεσή της, το CNBC τονίζει ότι 200.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν την Ελλάδα από την αρχή της κρίσης, πριν από πέντε χρόνια. Όπως τονίζει το δημοσίευμα, οι μισοί από τους 160.000 με 180.000 αποφοίτους πανεπιστημίων που έχουν μεταναστεύσει από την Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, είναι κάτοχοι διδακτορικού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το περίπου 71% των Ελλήνων που έχουν μεταναστεύσει έχουν εγκατασταθεί σε ευρωπαϊκές χώρες, Το υπόλοιπο 29% έχει ταξιδέψει για την μακρινή Αυστραλία, τον Καναδά, τις ΗΠΑ, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Όπως σημειώνει το δημοσίευμα είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές χώρες ζητούν συγκεκριμένες ειδικότητες, με τους Έλληνες οικονομολόγους να έχουν απορροφηθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο, τους γιατρούς από τη Γερμανία, τους πληροφορικούς από τις ΗΠΑ και τους μηχανικούς από τη Μέση Ανατολή.

Τα ποσοστά μετανάστευσης βρέθηκαν στο ζενίθ τους το 2013, όταν τριπλασιάστηκαν από τα προ-κρίσης επίπεδα. Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, «τη στιγμή που η ΕΕ θέλει την Ελλάδα να ανορθωθεί και να αναδιαρθρώσει την οικονομία της, η δύναμη της φαιάς ουσίας, που απαιτείται για τη μεταμόρφωση αυτή, φεύγει από τη χώρα». Το πιο ανησυχητικό στοιχείο που προκύπτει από τις έρευνες είναι το ότι η τάση για μετανάστευση δεν έχει υποχωρήσει, ενώ το 46% των Ελλήνων που ζουν στη χώρα σκοπεύουν να εγκατασταθούν στο εξωτερικό. «Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη αν αναλογιστεί κανείς ότι περισσότερες από 1 εκατ. θέσεις εργασίες έχουν χαθεί τα τελευταία 6 χρόνια», σημειώνει το αμερικανικό δίκτυο.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Λόη Λαμπριανίδη, «η φυγή εγκεφάλων έχει τεράστιες συνέπειες για την Ελλάδα. Οι νέοι με υψηλή μόρφωση που εγκαταλείπουν τη χώρα δεν μπορούν να παραμείνουν στην Ελλάδα γιατί η οικονομία ακόμη βυθίζεται και δεν έμεινε κανείς που να δημιουργεί προϊόντα ή υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας. Είναι ένας φαύλος κύκλος».

Όπως λέει ο Χάρης Μακρυνιώτης, διευθύνων σύμβουλος της Endeavor Greece, στο CNBC «όλοι περιμένουν να δουν πως θα εξελιχθεί η τετράμηνη παράταση του νέου σχεδίου διάσωσης της ΕΕ και αν η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ».

Στη συνέχεια, αναφέρει ότι «η επίπτωση στην καθημερινή ζωή μπορεί να γίνει αισθητή από όλους» και ότι «οι τράπεζες δεν δανείζουν, κρατώντας τις εγκρίσεις σε αναμονή. Αυτό σημαίνει ότι για ένα μικρομεσαίο επιχειρηματία δεν υπάρχει κεφάλαιο κίνησης, τώρα. Και αν είστε ένας επιχειρηματίας που ψάχνει για κεφάλαια εκκίνησης, οι επενδυτές δεν ανοίγουν το πορτοφόλι τους. Αντ΄ αυτού, περιμένουν να δουν τι θα συμβεί με το ευρώ, δεδομένου ότι οποιαδήποτε αλλαγή θα επηρεάσει τις αποτιμήσεις».

Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζεται ότι «είναι η αβεβαιότητα αναφορικά με τη σύγκλιση αριθμού παραγόντων που κρατά τη χώρα στο σημείο εκείνο που θα γείρει η πλάστιγγα. Αυτοί οι παράγοντες περιλαμβάνουν το πώς η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, θα εργαστεί για να δώσει κίνητρα για ξένες επενδύσεις σε ελληνικές επιχειρήσεις, να μεταρρυθμίσει το φορολογικό κώδικα και τις προϋποθέσεις αδειοδότησης των επιχειρήσεων, την προώθηση της επιχειρηματικότητας και την αντιμετώπιση της υψηλής ανεργίας, της κυβερνητικής διαφθοράς και της γραφειοκρατίας»

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πηγή : Tvxs

 

Σαν σήμερα ο Παλαμάς...
 
149577-201214143819_9669.jpg
14:39 | 26 Φεβ. 2015
Τελευταία ανανέωση 14:40 | 26 Φεβ. 2015
 
 
 

 

 

 

Στις
26 Φεβρουαρίου 1910
ιδρύεται το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, τον Ύμνο του οποίου γράφει το 1913 ο Κωστής Παλαμάς. Ο Ύμνος μελοποιήθηκε από τον Μανόλη Καλομοίρη και το 1944 από τον Αλέκο Ξένο.
 
 
 
 
 
 
 
Εμείς οι εργάτες είμαστε που με τον ίδρωτά μας
 
 
 
 
 

 

ποτίζουμε τη γης, για να γεννά
καρπούς, λουλούδια, τ’ αγαθά του κόσμου ολόγυρά μας.
Φτωχή αλουλούδιαστη, άκαρπη μονάχα η αργατιά.
Εμείς οι εργάτες είμαστε που με τον ίδρωτά μας
ζυμώνουμε του κόσμου το ψωμί.
Πιο δυνατά κι απ’ τα σπαθιά τα χέρια τα δικά μας,
και μ’ όλο τ’ αλυσόδεμα, σκάφτουν και η γης πλουτεί.
Στου κόσμου τους θησαυριστές το βιος σου, Εργάτη,
νόμοι στο τρών’ αδικητές χωρίς ντροπή!
Αγκαλιαστείτε, αδέλφια, ορθοί!
Με μια καρδιά, μια γνώμη.
-Δικαιοσύνη, βρόντηξε και λάμψε, Προκοπή!

 

Ελένη Καρασαββίδου

 

* Ο Κωστής Παλαμάς πέθανε στις 27 Φεβρουαρίου του 1943 και η κηδεία του την επομένη στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών εξελίχθηκε σε αντικατοχικό συλλαλητήριο

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πηγή : Tvxs

 

Κίνημα ενάντια στο φοιτητικό χρέος στις ΗΠΑ Strike Debt
 
170108-youarenotaloan.jpg
14:28 | 26 Φεβ. 2015
Τελευταία ανανέωση 14:37 | 26 Φεβ. 2015
 
Ορισμένοι το θεωρούν ως «την επόμενη οικονομική κρίση του έθνους» στις ΗΠΑ. Πρόκειται για το συνολικό χρέος των φοιτητικών δανείων που αγγίζει τα 1.200 δισ. δολάρια. Το μαζικό κόστος των διδάκτρων προς τα κολέγια των ΗΠΑ έχει οδηγήσει στα όρια εκατομμύρια φοιτητές, ενώ αρκετοί σπουδαστές έχουν ήδη αναγκαστεί να παρατήσουν τις σπουδές τους. Φοιτητές και ακτιβιστές αποφάσισαν να αναλάβουν δράση. Πρόκειται για το πρώτο κίνημα ενάντια στο φοιτητικό χρέος της χώρας.
 
Δεκαπέντε πρώην φοιτητές των Corinthian Colleges ξεκινήσαν τη δράση αυτή. Αρνήθηκαν να αποπληρώσουν τα δάνεια που πήραν για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του κολεγίου το οποίο έχει μάλιστα μηνυθεί από την ίδια την κυβέρνηση για τις επιθετικές τακτικές δανεισμού που ακολουθεί. Πρόκειται για το Genesis, ένα σύστημα δανεισμού που χρησιμοποιούν τα κολέγια κι έχει χαρακτηριστεί ληστρικό.

Παράλληλα μια ομάδα ακτιβιστών προχωρά στη διαγραφή ενός χρέους 13 εκατ. δολαρίων. Πρόκειται για χρήματα που χρωστούσαν φοιτητές του Everest College που ανήκει επίσης στα Corinthian Colleges. Ο οργανισμός Rolling Jubilee με σύνθημα «Μια διάσωση ανθρώπων από ανθρώπους» («A bailout of the people by the people») χρησιμοποιεί δωρεές για να αγοράσει χρέος σε μειωμένες τιμές και κατόπιν να το διαγράψει.

«Τα χρέη αυτά δεν είναι νόμιμα. Δεν θα έπρεπε να αναγκαζόμαστε σε δάνεια για την κάλυψη βασικών αναγκών όπως η υγειονομική περίθαλψη, η στέγαση και η εκπαίδευση» σημειώνουν τα μέλη της ακτιβιστικής οργάνωσης, μιλώντας στο Democracy Now. «Χρειαζόμαστε ακύρωση χρεών για το 99%».

 

Ο Thomas Cokey εξηγεί πως θα γίνει αυτό. «Στην Αμερική οι τράπεζες πουλούν χρέος στη σκιώδη αγορά που είναι γεμάτη από αγοραστές χρέους. Οι συλλέκτες χρέους στη συνέχεια προσπαθούν να αποσπάσουν το συνολικό ποσό από τους δανειζόμενους». «Εδώ μπαίνει στο παιχνίδι η Rolling Jubilee. Συγκεντρώνει τα χρήματα για να αγοράσει χρέος. Αντί όμως να συλλέγει στη συνέχεια τα χρέη, τα καταργεί» εξηγεί ένας δεύτερος ακτιβιστής της οργάνωσης.

Η Latonya Suggs είναι φοιτήτρια στο Everest College χρωστάει 63.000 δολάρια για τα δίδακτρα. Λέει για τη δική της εμπειρία: «Παρακολούθησα το κολέγιο Everest για να έχω ένα καλύτερο μέλλον. Για να βρω μια καλύτερη δουλειά, για να κάνω μια καλύτερη καριέρα, για να έχω καλύτερες ευκαιρίες κι αυτό που ονομάζουμε ‘αμερικανικό όνειρο’. Μου είπαν ψέματα για τα πάντα. Καμιά ευκαιρία καριέρας δεν υπήρξε μετά την αποφοίτησή μου. Δεν με βοήθησαν με τις συνεντεύξεις. Απλώς καιροφυλακτούσαν για να πάρουν τα λεφτά μου. Και δεν αισθάνομαι ότι είχα μια ποιοτική εκπαίδευση κατά την φοίτησή μου στο Everest».

«Θα ήθελα να πω στη διοίκηση του κολεγίου ότι αυτό που κάνουν είναι λάθος. Να εκμεταλλεύονται ανθρώπους σαν κι εμένα. Μια αφρο - αμερικανίδα, ανύπαντρη μητέρα, χαμηλού εισοδήματος. Είναι λάθος. Πήρα τα αναγκαία μέτρα για να βελτιώσω τη ζωή μου. Να κάνω κάτι καλύτερο στην Αμερική. Κι εκείνοι μου είπαν: «δεν έχουμε τίποτα για σένα». Αυτό ακριβώς συνέβη. Αν ήταν στο χέρι μου, όλα τα κερδοσκοπικά κολέγια θα έκλειναν» προσθέτει

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η επαφή με την εξουσία είναι ότι η πιπίλα για τα μωρά...δύσκολα την αφήνεις και

είσαι διατεθειμένος για πολλές παραχωρήσεις. Γνωρίζοντας το κανόνα αυτό,

μην εκπλήσεστε με τις διάφορες δηλώσεις.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Συνεδριάζουν εκτάκτως οι πρόεδροι των ΤΕΙ

Έκτακτη Σύνοδο θα πραγματοποιήσουν αύριο Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου, οι πρόεδροι των ΑΕΙ Τεχνολογικού Τομέα της χώρας, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας , όπου έχει κληθεί να παραστεί και ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς.

Τα θέματα τα οποία θα συζητηθούν είναι τα κάτωθι:

1. Ακαδημαϊκή Ολοκλήρωση (Διδακτορικά – Μετονομασία).

2. Επαγγελματικά Δικαιώματα αποφοίτων (ειδικά μετά το Σχέδιο «Αθηνά»).

3. Προϋπολογισμοί - Οικονομική ασφυξία των Ιδρυμάτων Τεχνολογικού Τομέα.

4. Νέες θέσεις Εκπαιδευτικού Προσωπικού (και Διοικητικού).

5. Μετεγγραφές- Διαγραφές φοιτητών.

6. Θεσμικό πλαίσιο (Συμβούλια - Οργανισμοί – Συμφωνίες Προγραμματικού Σχεδιασμού).

 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

l_a43d5110211aef6db3ef0090d5c19aa0.jpg

Κοίτα πως χάνονται οι δρόμοι
μες τους ανθρώπους...

τα περίπτερα πως κρυώνουνε
απ΄τις βρεγμένες εφημερίδες
ο ουρανός
πως τρυπιέται στα καλώδια
και το τέλος της θάλασσας
από το βάρος των πλοίων
πόσο λυπημένες είναι οι ξεχασμένες ομπρέλες
στο τελευταίο δρομολόγιο
και το λάθος εκείνου που κατέβηκε
στην πιό πρίν στάση
τα αφημένα ρούχα στο καθαριστήριο
και τη ντροπή σου
ύστερα από δύο χρόνια που βρήκες λεφτά
πως να τα ζητήσεις
πως τσούκου τσούκου
αργά μεθοδικά
μας αλλοιώνουνε
να καθορίζουμε τη στάση μας στη ζωή
από το στύλ της καρέκλας...
Η μοναξιά...
δεν έχει το θλιμμένο χρώμα στα μάτια
της συννεφένιας γκόμενας.
Δεν περιφέρεται νωχελικά κι αόριστα
κουνώντας τα γοφιά της στις αίθουσες συναυλιών
και στα παγωμένα μουσεία.
Δεν είναι κίτρινα κάδρα παλαιών "καλών" καιρών
και ναφθαλίνη στα μπαούλα της γιαγιάς
μενεξελιές κορδέλες και ψάθινα πλατύγυρα.
Δεν ανοίγει τα πόδια της με πνιχτά γελάκια
βοιδίσο βλέμμα κοφτούς αναστεναγμούς
κι ασορτί εσώρουχα.
Η μοναξιά.
Έχει το χρώμα των Πακιστανών η μοναξιά
και μετριέται πιάτο-πιάτο
μαζί με τα κομμάτια τους
στον πάτο του φωταγωγού.
Στέκεται υπομονετικά όρθια στην ουρά
Μπουρνάζι - Αγ. Βαρβάρα - Κοκκινιά
Τούμπα - Σταυρούπολη - Καλαμαριά
Κάτω από όλους τους καιρούς
με ιδρωμένο κεφάλι.
Εκσπερματώνει ουρλιάζοντας κατεβάζει μ΄ αλυσίδες τα τζάμια
κάνει κατάληψη στα μέσα παραγωγής
βάζει μπουρλότο στην ιδιοχτησία
είναι επισκεπτήριο τις Κυριακές στις φυλακές
ίδιο βήμα στο προαύλιο ποινικοί κι επαναστάτες
πουλιέται κι αγοράζεται λεφτό λεφτό ανάσα ανάσα
στα σκλαβοπάζαρα της γής - εδώ κοντά είναι η Κοτζιά-
ξυπνήστε πρωί.
Ξυπνήστε να τη δείτε.
Είναι πουτάνα στα παλιόσπιτα
το γερμανικό νούμερο στους φαντάρους
και τα τελευταία
ατελείωτα χιλιόμετρα ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ-ΚΕΝΤΡΟΝ
στα γαντζωμένα κρέατα από τη Βουλγαρία.
Κι όταν σφίγγει το αίμα της και δεν κρατάει άλλο
που ξεπουλάν τη φάρα της
χορεύει στα τραπέζια ξυπόλυτη ζεμπέκικο
κρατώντας στα μπλαβιασμένα χέρια της
ένα καλά ακονισμένο τσεκούρι.
Η μοναξιά
η μοναξιά μας λέω. Για τη δική μας λέω
είναι τσεκούρι στα χέρια μας
που πάνω από τα κεφάλια σας γυρίζει γυρίζει γυρίζει γυρίζει
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΩΓΟΥ
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πηγή : Tvxs

 

Μεταμόσχευση ολόκληρου σώματος στο μέλλον;
 
170139-web-skeleton-rf-4-corbis.jpg
19:30 | 26 Φεβ. 2015
 
 
 

Η πρώτη μεταμόσχευση ολόκληρου σώματος – κατά την οποία το κεφάλι ενός ανθρώπου θα «ράβεται» στο σώμα του δότη – θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μέσα σε μόλις δυο χρόνια, σύμφωνα με τον χειρουργό Σέρτζιο Καναβέρο.

 
Η πρόταση του επιστήμονα από την Προηγμένη Ομάδα Νευροτροποποίησης του Τορίνου θεωρείται αρκετά αμφιλεγόμενη. Ο Καναβέρο πιστεύει ότι η τεχνική θα μπορούσε να σώσει ανθρώπινες ζωές, κυρίως ασθενών με καρκίνο ή ανθρώπων των οποίων τα νεύρα ή οι μυς έχουν σταματήσει να λειτουργούν, αναφέρει το New Scientist.


Σύμφωνα με τον Ιndependent που δημοσιεύει το θέμα η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε μια μαϊμού με περιορισμένο βαθμό επιτυχίας το 1970. Τότε οι χειρουργοί δεν είχαν εντάξει τον νωτιαίο μυελό. Το ζώο δεν μπορούσε να κινηθεί και τελικά έζησε μόλις εννέα ημέρες καθώς το κεφάλι απορρίφθηκε από το ανοσοποιητικό του σύστημα.

«Νομίζω ότι είμαστε τώρα σε ένα σημείο που οι τεχνικές το καθιστούν εφικτό» αναφέρει ο Καναβέρο. «Αν η κοινωνία δεν το θέλει, εγώ δεν θα το κάνω. Αλλά αν οι άνθρωποι δεν το θέλουν στις ΗΠΑ ή την Ευρώπη, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει κάπου αλλού. Προσπαθώ να το κάνω με το σωστό τρόπο, αλλά πριν πάει κανείς στο φεγγάρι, πρέπει να βεβαιωθεί ότι οι άνθρωποι θα τον ακολουθήσουν».

Άλλοι χειρουργοί είναι επιφυλακτικοί. Ο Harry Goldsmith, καθηγητής νευροχειρουργικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια υποστηρίζει: «είναι υπερβολικό το project. Πολύ απίθανο να συμβεί. Δεν πιστεύω ότι θα λειτουργήσει ποτέ. Υπάρχουν πάρα πολλά προβληματικά στοιχεία στη διαδικασία».

Και η Patricia Scripko, νευρολόγος, αμφιβάλλει ότι μια τέτοια μεταμόσχευση θα είναι δυνατή, ωστόσο, λέει: «αν η μεταμόσχευση κεφαλής λάβει ποτέ χώρα, θα είναι πολύ σπάνια. Δεν πρόκειται να συμβεί επειδή κάποιος θα λέει: «γερνάω, έχω αρθριτικά. Ίσως χρειάζομαι ένα σώμα που να λειτουργεί καλύτερα και να δείχνει ωραιότερο».

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

"Μουσικό Τοπίο" ονομάζεται το μουσικό ταξίδι της Αλκηστης Πρωτοψάλτη στο Μέγαρο Μουσικής!!!!! emthumbup

Ολα τα εισιτήρια sold out......και προγραμματίζεται ακόμη μία επιπλέον παράσταση για την Τρίτη 3 Μαρτίου....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Βρε το είχανε σήμερα όλα τα δελτία ειδήσεων!!! emypoklinomai

Οι Γερμανοί κάνουν πλάκα (κρυόκωλα όπως συνηθίζουν) κι αυτοσατυρίζονται κιόλας........προσωπικά,μου άρεσε πολύ!

Σκέφτηκα κι εγώ το απόγευμα να το αναρτούσα εδώ αλλά το βρήκα too much και προτίμησα τη μεταμόσχευση σώματος!! emtongue_ss:P

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.