Jump to content

εκ των ων ουκ άνευ Ιατρικά βιβλία


Recommended Posts

Παρακαλώ αναφέρατε σε αυτό το topic τα αρτιότερα / πιο ενδιαφέροντα / πιο διδακτικά / πιο χρήσιμα βιβλία που έχετε συναντήσει και χρησιμοποιείτε σαν φοιτητές ιατρικής / μελλοντικοί emcat γιατροί / νέοι γιατροί και τα θεωρείτε ΕΚ ΤΩΝ ΟΥΚ ΑΝΕΥ στην βιβλιοθήκη σας.

Εννοείται πως δεν αναφέρομαι σε εξετάσεις και εξεταστέα ύλη, αλλά σε βιβλία που τιμούν την Ιατρική σαν επιστήμη και τέχνη. ( κλισέ, αλλά αληθινό )

Θα εξυπηρετούσε όλους, αν προσθέτατε τους συγγραφείς, τον εκδοτικό οίκο, την γλώσσα και την σειρά της Έκδοσης που έχετε να προτείνετε και το βιβλιοπωλείο απ' όπου βρήκατε το βιβλίο - καθώς και αν το βιβλίο αυτό διανέμεται δωρεάν από την Σχολή ( ή αλλού ... , από πού ? :mellow: ) , ή το αγοράσατε οι ίδιοι.

Ευχαριστώ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

and1gr, υπέθεσα πως η δευτερεύουσα πρόταση * πως είναι * εννοείτο , δηλαδή

....

και τα θεωρείτε * πως είναι * ΕΚ ΤΩΝ ΟΥΚ ΑΝΕΥ στην βιβλιοθήκη σας.

<ΓΚΟΥΧ ΓΚΟΥΧ>

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Λοιπόν θα κάνω εγώ ποδαρικό.

Ένα βιβλίο το οποίο με συγκίνησε πραγματικά, σε σύγκριση με αυτό που δίνει η σχολή είναι το 'Illustrated Reviews of Biochemistry, Champe et al' των εκδόσεων Lippincot και Williams. Μιλάμ αυτό το βιβλίο είναι ΚΟΡΥΦΑΙΟ, καμιά σχέση με τον Μάρξ που μοιράζει η σχολή. Συμπυκνωμένο και μικρό, αλλά ο όγκος των πληροφοριών που περιέχει ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ. Ξεκάθαρα μεταβολικά διαγράμματα και ανάλυση των σταδίων με απλό και κατανοητό τρόπο, ενώ στο τέλος κάθε ενότητος περιλαμβάνει και ανασκόπηση με τα σημαντικότερα σημεία.

Το βιβλίο αυτό ενδείκνεται για αυτούς που πιστεύουν οτι μια εικόνα ( ή καλύτερα ένα διάγραμμα) είναι καλύτερο από 1000+ λέξεις.

Λοιπόν διάβασα τη Τρίτη Έκδοση(Αγγλική δυστυχώς) αλλά δε βαριέσαι.

Για περισσότερες πληροφορίεςεδώ

Επίσης το έχει και ο Πασχαλίδης γύρω στα 25γίουρος αν θυμάμαι καλά και είναι είναι ξαδερφάκι με τη φαρμακολογία.

Α και κάτι άλλο. Επικυρώνω την επισήμανση που ο συνφορουμίτης and1dr εντόπισε :wacko:

Τροποποιήθηκε από M@N1I<
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

γμτ, και δεν μπορώ να διορθώσω τον τίτλο του τόπικ. Ρόμπα έγινα. Και δικαίως.

ΟΚ, παρακαλώ συνεχίστε. Πιστεύω πως μία τέτοια συζήτηση θα είναι πολύ χρήσιμη.

ΥΓ Αυτό δεν είναι το αδερφάκι της κόκκινης Φαρμακολογίας που μετέφρασαν οι Παπαδόπουλοι? Το αναφέρει πολύ συχνά η Φαρμακολογία αυτή. Προτιμάς την πρωτότυπη ή την ελληνική έκδοση?

ΥΓ2 Παρακαλώ αναφέρατε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείτε για την έκδοση που χρησιμοποιείτε. Θέλω copy paste πληροφορίες & url links αβέρτα !!

Και το σημαντικότερο προσθέσατε μια δική σας μικρή περιγραφή του βιβλίου.

kthnx

Τροποποιήθηκε από samlowry
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Oxford Handbook of Clinical Medicine Ένα Ευαγγέλιο...τσέπης για τον φοιτητή αλλά και τον κλινικό.Πραγματικός θησαυρός μπορείς μάλιστα να περάσεις και μαθήματα με τη βοήθειά του καθώς είναι ό,τι πρέπει για το φοιτητή που δεν προλαβαίνει να βγάλει την ύλη -Αγγλική έκδοση καλύτερα την οποία βρίσκεις στον Πασχαλίδη, πιθανότατα και αλλού. Μεταφρασμένο το έχει ο Λίτσας αλλά πραγματικά νομίζω ότι είναι πολύ κατώτερο της ορίτζιναλ έκδοσης(χμ... emslyκαι ακριβότερο νομίζω)....

Καλορίζικο....

Αν μου έρθει και κάνα άλλο θα επανέλθω....

Τροποποιήθηκε από Ten-Ten
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Στο καθεαυτό επιστημονικό κομμάτι δεν μπορώ να σου απαντήσω τώρα Samlowry γιατί αγοράζω πολλά βιβλία και αυτή την ώρα(4:40 π.μ) δεν δύναμαι να σκεφτώ και να ξεχωρίσω αυτά που πραγματικά αξίζουν..

Όμως έχω να προτείνω κάτι που ίσως να ακουστεί λίγο κλισέ:διάβασε Ιπποκράτη-μιας και αναφέρθηκες στην Ιατρική όχι μόνο σαν επιστήμη αλλά και σαν τέχνη.

Απ'οτι γνωρίζω κυκλοφορούν δύο επιλογές:Από τις εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ ,τα ΑΠΑΝΤΑ(δεν θυμάμαι πόσοι τόμοι) και από τις εκδόσεις ΖΗΤΡΟΣ,ανθολόγηση κειμένων από την Ιπποκρατική συλλογή(5 τόμοι). Και οι δυο εκδόσεις έχουν το αρχαίο κείμενο και την μετάφραση.Προτιμώ την δεύτερη γιατί είναι πιο καλαίσθητη και διαβάζεται ευκολότερα,την άλλη θα την αφήσω για αργότερα γιατί χρειάζεται περισσότερη μελέτη.

Με έχει εντυπωσιάσει ο μεγάλος Δάσκαλος σε πολλά επίπεδα,αλλά για να μην σε κουράζω θα αναφέρω μόνο το εξής:Η Ιατρική για τον Ιπποκράτη και είναι τμήμα της Φιλοσοφίας και έχει και τη δική της φιλοσοφία.Με αυτή τη βάση πιστεύω ότι κατάφερε να κάνει τόσες σημαντικές ανακαλύψεις-μερικές από τις οποίες προφητικού χαρακτήρα-σε μια εποχή που δεν διέθετε κανένα μέσο,και να θέσει τις βάσεις για αυτό που διδασκόμαστε ως Ιατρική όλους αυτούς τους αιώνες.

Μακάρι στα Πανεπιστήμια να επέμεναν περισσότερο στην διδασκαλία του ιατρικού τρόπου σκέψης,θα συνειδητοποιούσαμε πρωτίστως ότι η Ιατρική δεν είναι μόνο γνώσεις και εξάσκηση επαγγέλματος,αλλά τρόπος ζωής και ιδιότητα που ακολουθεί τον γιατρό σε όλες τις πτυχές της ζωής του ακόμη και μετά τη συνταξιοδότησή του.

Είμαστε άραγε προετοιμασμένοι για αυτό;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αραπάκης - Κλινική Εξέταση. Για πολλούς ευαγγέλιο, για άλλους απαρχαιωμένο - εγώ το βρίσκω πολύ καλό.

Μουντοκαλάκης - Διαφορική Διάγνωση. Εξαιρετικό βιβλίο. Παρότι το αντίστοιχο -επίσης καλό- του Κατσιλάμπρου είναι μικρότερο, άρα μεταφέρεται κιόλας (και τώρα βγήκε και νέα έκδοση), συνιστώ το πρώτο.

5 Minute Clinical Consult - σε μορφή για Pocket PC είναι μεταφερόμενο και είναι το πιο πολυχρησιμοποιημένο διεθνώς ιατρικό βιβλίο. Τώρα σε έκδοση 2005.

Harrison's Internal Medicine - Το δίτομο είναι ένα αναλυτικότατο και πληρέστατο βιβλίο Παθολογίας, με μόνο μειονέκτημα το ότι κάποιοι το θεωρούν Βίβλο και αντιμετωπίζουν τις απόψεις των συγγραφέων του ως θέσφατα αξιώματα. Το pocket μεταφέρεται ακόμα κι έντυπο και είναι εφάμιλλο του Oxford (αν και λιγότερο πρακτικό). Προτείνεται φυσικά η Αγγλική έκδοση στο pocket (το μέγεθος μετράει), στο άλλο ό,τι αντέχει το βαλάντιό σας

Αποστολάκης - Καρδιοχειρουργική: η περιεγχειρητική αγωγή - 1050 σελίδες με περιεγχειρητικά περιλαμβάνουν πραγματικά ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Είναι και πολλά άλλα, αλλά διαβάστε πρώτα αυτά :P:P:P

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Διόρθωση ....Oxford Handbook Of Clinical Medicine και όχι Internal Medicine όπως είχα γράψει πιο πάνω emoops .Tο διόρθωσα και εκει... emermm

Τροποποιήθηκε από Ten-Ten
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

thanks για την αλλαγή του τίτλου του topic από το λανθασμένο ( ? ) " εκ των ουκ άνευ " στο " εκ των ων ουκ άνευ "

λάθος μου

edit: Παρακαλώ αφαιρέστε από τον τίτλο / την περιγραφή το : για την τσέπη και τη βιβλιοθήκη

Τροποποιήθηκε από samlowry
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Marijuana,έλεος...μη μας παραπέμπεις συνέχεια σε posts του Παθωλλώγου...

1.Πονάνε τα μάτια μας να κάνουμε την μεταγλώττιση

2.Μου ανεβαίνει η πίεση όταν ακούω π.χ να "μεταμορφώνονται" σε σημειώσεις των 20 σελίδων οι τόμοι που έχουμε διαβάσει όλα αυτά τα χρόνια... emofftopic

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Marijuana,έλεος...μη μας παραπέμπεις συνέχεια σε posts του Παθωλλώγου...

1.Πονάνε τα μάτια μας να κάνουμε την μεταγλώττιση

2.Μου ανεβαίνει η πίεση όταν ακούω π.χ να "μεταμορφώνονται" σε σημειώσεις των 20 σελίδων οι τόμοι που έχουμε διαβάσει όλα αυτά τα χρόνια... emofftopic

emarup

Συμφωνώ!!! Έχουν γ emcensored ει όλα τα θέματα!!!

Όποιος θέλει μπορεί να πάει σε εκείνο το φόρουμ να τα διαβάσει!!

Τουλάχιστον βάλτε τα στα θέματα που έχουν σχέση με τους δικατσάδες!

emeleos

Τροποποιήθηκε από lonestar
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μερικα βιβλια που μου ερχονται στο μυαλο και δεν πρεπει, κατα τη γνωμη μου, να λειπουν απο καμια βιβλιοθηκη κανενος απο εμας ειναι τα εξης:

1. Ο ατλαντας της ανατομιας του Netter (Ισως ο καλυτερος ατλαντας απο την αποψη οτι ο φοιτητης κατανοει πολυ ευκολα τα διαφορα ανατομικα σημεια, χωρις να πελαγωνει και να περιοριζεται στις φωτογραφιες των πτωματων που εχουν αλλοι ατλαντες)

2. Η φαρμακολογια των Goodman-Gilman (πολυ απλα, η βιβλος της φαρμακολογιας!)

3. Η παθολογικη ανατομικη του Robbins (2 τομοι, το Α και το Ω για οποιον θελει γερες βασεις στην ιατρικη)

4. Η εσωτερικη παθολογια του Harrison (τεραστιο βιβλιο-3 τομοι-, εχει τα παντα και συγκαταλεγεται κι'αυτο στα καλσσικοτερα βιβλια της ιατρικης επιστημης φυσικα)

5. Rapid interpretation of ECG, του Dubbin (θα γλιτωσει πολλους απο δυσαρεστες εκπληξεις και παρερμηνειες του ΗΚΓ, ειδικοτερα, απαραιτητο γι'αυτους που θα ξεκινησουν αγροτικο)

6. Braunwalds heart disease (αυτο δεν πρεπει να λειπει απο αυτους που θελουν να ασχοληθουν με καρδιολογια, ειναι ενα απο τα βιβλια-ογκολιθους της καρδιολογιας)

Με εναν πολυ προχειρο υπολογισμο, το κοστος των παραπανω βιβλιων ισως και να ξεπερναει τα 1000 ΕΥΡΩ αλλα αξιζουν και με το παραπανω τα λεφτα τους! emrockon

Τροποποιήθηκε από steliosgeorgiou
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μην κανετε το λαθος και παρετε Harrison η Cecil, προσοχη!

ειναι κωλοβιβλια

ταδε εφη pathologos

http://www.dikatsa.info/forum/showthread.p...15&pagenumber=2

Γουστάρεις ΔΙΚΑΤΣΑ βλέπω!!!!

:lol::P:P:P:P

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

1."Oxford Handbook of Acute Medicine"2η έκδοση,2004.Το τελευταίο βιβλίο που αγόρασα και το λάτρεψα.Το θεωρώ πολύ χρήσιμο γιατί περιλαμβάνει διάγνωση και θεραπεία στα εξής επείγοντα περιστατικά:

-καρδιολογικά

-αναπνευστικού

-καταπληξία

-λοιμώδη

-επείγοντα σε HIV(+)

-νεφρολογικά

-νευρολογικά

-ψυχιατρικά

-ενδοκρινολογικά

-ΓΕΣ

-αιματολογικά

-ρευματολογικά

-δερματολογικά

-υπερβαση δοσολογίας φαρμάκων και ναρκωτικών

-βλάβες από φυσικούς παράγοντες(από θερμοπληξία εώς δήγματα φιδιών)

Πιστεύω ότι καλύπτει όλο το φάσμα των επειγόντων που μπορεί να συμβούν- ακόμη και θέματα στα οποία δεν είμαστε και πολύ εξοικειωμένοι π.χ ψυχιατρικά ή θέματα τα οποία ίσως να παραμελούμε π.χ δερματολογικά.Το θεωρώ πολύτιμο βοήθημα όχι μόνο για το αγροτικό αλλά και για διάβασμα.

2.Το συνταγολόγιο του ΕΟΦ.Το υποτιμούμε λίγο αλλά είναι απαραίτητο και πολύ χρήσιμο.Προσωπικά το συνταγολόγιο το διάβαζα κανονικά ανά κεφάλαιο,ανάλογα με το μάθημα που έδινα- στην Φαρμακολογία και στην Καρδιολογία δε,με έσωσε...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup Ωραιο το OHAoM. Αν σε γοητευει η επειγουσα ιατρικη, ψαξε για το ICU Book. Καλυπτει τους βασικοτερους τομεις της (υπο)ειδικοτητας. :)
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ζητω συγγνωμη για την αγνοια μου, αλλα το συνταγολογιο του ΕΟΦ απο πού μπορουμε να το προμηθευτουμε?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ζητω συγγνωμη για την αγνοια μου, αλλα το συνταγολογιο του ΕΟΦ απο πού μπορουμε να το προμηθευτουμε?

Διανέμεται από τη γραμματεία της σχολής στους 6οετείς.Αν είσαι σε μικρότερο έτος το αγοράζεις από τον Πασχαλίδη (νομίζω κοστίζει 5 ευρώ) ή εάν έχεις τελείωσει το προμηθεύεσαι από τον Ιατρικό σύλλογο στον οποίο ανήκεις.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το συνταγολογιο του ΕΟΦ εχει 30 ευρω στο εμποριο αλλα το βρισκεις online

1. http://www.eof.gr/E_S_2004/ES_cover.htm

2. http://iaptyx.tripod.com/downloads/Ethniko...gologio_1_1.rar

αν δεν δουλευει το λινκ πηγαινε εδω http://iaptyx.tripod.com/pocketdoctor/ εχει και μερικα αλλα καλα (ειναι μια διευθυνση που προταθηκε και αλλου στο Greekmeds)

Τροποποιήθηκε από marijuana
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

νομίζω εχετε ξεχασει ενα εξαιρετικο βιβλιο που εισηγαγε ο μακαριτης ο Τσακόπουλος..

την φυσιολογια του VANDER.πολυ προσεγμένο βιβλιο, αριστη μεταφραση και καταπληκτικα σχήματα .ισως το καλυτερο βιβλιο που παιρνουμε στη σχολη :)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

νομίζω εχετε ξεχασει ενα εξαιρετικο βιβλιο που εισηγαγε ο μακαριτης ο Τσακόπουλος..

την φυσιολογια του VANDER.πολυ προσεγμένο βιβλιο, αριστη μεταφραση και καταπληκτικα σχήματα .ισως το καλυτερο βιβλιο που παιρνουμε στη σχολη :)

Λοιπόν ο VANDER ή κατ΄εμέ VADER είναι τυπική περίπτωση ξενόγλωσσου βιβλίου(παρεπιπτόντως έχει και γ@μώ τα διαγράμματα) που κρατακρεουργήθηκε στην Ελλάδα(τα κεφάλαια που λένε τροποποίηση Μ. Τσακόπουλου είναι να τραβάς ότι έχεις διαθέσιμο). Στο Amazon διάβασα κριτικές που είτε το αποθέωναν είτε το έθαβαν. Προσωπικά μ'αρέσει περισσότερο η φυσιολογία του Ganong

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

γκρρρρρρρ....

Τωρα το ειδα.... Καθομουν κι εγραφα 2 ωρες και πηγαν χαμενες... Ανιγουεϊ (για καλο και για κακο!), θα κατσω να το ξαναγραψω καποιοα στιγμη.... Και οχι, Αλεχ77 δεν εισαι τπτ απο αυτα...

Εγω ειμαι απλως ψαρακι και δεν ειχα ιδεα οτι δεν παιζουν γκρικλις στο φορουμ.... Αληθεια, γιατι αυτο?

Τροποποιήθηκε από makischa
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.