Jump to content

Apple και σχετικά!!!


trivialx

Recommended Posts

Αν και φρέσκος στον μαγικό κόσμο της apple, ο ενθουσιασμός μου είναι τόσο μεγάλος που θα ήθελα να υπάρχει μία ενημέρωση για όποιον ενδιαφέρεται.

Στην Ελλάδα δυστυχώς η αγορά των προϊόντων της apple είναι πολύ παρεξηγημένη και από την μικρή εμπειρία μου, σχεδόν σε απωθεί.

Ρωτήστε ελεύθερα ότι θέλετε.

Ανάλογα με την ανταπόκριση μπορέι να βάλω και κάποια χρήσιμα link από το ατελείωτο ψάξιμο των τελευταίων μηνών.

:):)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • Απαντήσεις 235
  • Created
  • Last Reply

είμαι αρκετά σχετικός με τα pc.. αλλα με τα mac δηλώνω ΑΓΝΟΙΑ... έχω ακούσει απο πολ΄λούς ότι είναι πολύ σταθερά... και γενικά καλύτερα... σε ΤΙ?

το λειρουργικό είναι τόσο πιο σταθερό; και με προγράμματα τι γίνεται; βρίσκεις; απο drivers; εγω πχ έχω πρόβλημα με τον driver του NETMOD... όταν κάνω upload χάνει το φώς του και μου πετάει μια όμορφφη μπλε οθονίτσα για να μην ξεχνάω πως είναι :blink:

κόστος; upgrade;

γενικά άν δε βαριέσαι κάνε ένα review emblush

όχι τίποτα άλλο.. μετά την εξεταστική θέλω κάτι να κάνω με το pc... κοίτα το case που έβαλα :)

ΛΕΣ να το γυρίσω σε MAC;

χμ.... θέλει και άλλο monitor; keyboard;... είπα είμαι άσχετος με τα MAC :unsure:

thanx trivial !!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Λοιπόν.. θα προσπαθήσω να απαντήσω όσο πιο σύντομα και περιεκτικά γίνεται σε ερωτήσεις που ουσιαστικά χρειάζονται πάρα πολλές σελίδες.

1.Το λειτουργικό: Η τελευταία έκδοση που κυκλοφορεί αυτή την στιγμή είναι το Mac OS 10.3.8 ή κατά κόσμο Panther. Μέσα στο πρώτο 6μηνο του 2005 βγαίνει το καινούριο λειτουργικό το 10.4 ή Tiger.

Panther

Tiger

Άριστο γραφικό περιβάλλον. Ξέχνα τις μπλε οθόνες, τα dll, τα bugs και ότι άλλο. Πάρα πολύ σταθερό, είναι UNIX based και πάρα πολύ φιλικό για τον χρήστη. Μπορείς να ρίξεις μια ματιά στις τεχνολογίες και τα καλούδια που περιλαμβάνονται και είμαι πρόθυμος να απαντήσω κάθε ερώτηση επί συγκεκριμένου.

2.Drivers: (Αρχίζει το πάρτυ). Mac OS X comes loaded with most of the drivers you might need. All you need to do is plug in your peripheral and start using it.

Γενικά αυτό ισχύει για το μεγαλύτερο ποσοστό. Με ένα γρήγορο search ..το netmod δεν χρειάζεται εγκατάσταση drivers. Είναι μάλιστα ένα καλό παράδειγμα για το πόσο πιο απλά είναι τα πράγματα στα mac.

Σύγκρινε:

XP netmod

Mac OS X netmod

Η διαφορά αυτή ισχύει σε ότι περιφεριακό και αν δεις. (π.χ. φωτογραφικές, εκτυπωτές, scanners, κινητά)... Σε κανένα από αυτά δεν χρειάζεται κανένας driver και κανένα CD.

3.Hardware: Εδώ όπως και παντού εξαρτάται. Δεν ξέρω ποιος είναι ο βαθμός της ασχετοσύνης που λες.. Γενικά η apple είναι brand με κλειστή αρχιτεκτονική ..το οποίο σημαίνει ότι έχεις να διαλέξεις ένα από τα διάφορα έτοιμα συστήματα που σου προσφέρει. Μικρές επιλογές έχεις στην κάρτα γραφικών, στον σκληρό, την μνήμη και την οθόνη.. αλλά πάντα ανάλογα το σύστημα που θα επιλέξεις.

Applestore USA

Η αρχιτεκτονική του επεξεργαστή είναι γραμμική (ΙBM PowerPC: low power and high performance), φτιαγμένη με απλότητα και με το μέγιστο δυνατό performance στην συνεργασία του με τα υπόλοιπα hardwaράτα.

Θα δώσω ένα παράδειγμα: Καταρχάς να πω ότι ο πιο γρήγορος επεξεργαστής τους είναι ο G5.

Το παράδειγμα είναι από G4 σε ένα laptop:

4GB DVD (TS)----> σε xvid

a.PC(P4 3G): χρησιμοποιόντας Gknot και DVD Decrypter έκανα ένα αρχείο 700MB xvid με Deinterlace και double check για errors σε 2 ώρες και 45.

b.Mac(G4 1.5G): χρησιμοποιόντας mac the ripper (άντε γεια λέμε) και ffmpegx το ίδιο αρχείο με Deinterlace και double check για errors σε 1 ώρα και 40 πολύ πιο εύκολα και όμορφα.

4.Κόστος: Σε γενικές γραμμές θα σου κοστίσει πιο ακριβά ..από λίγο έως πολύ.

5.Upgrade: Σε αυτά που μπορείς να διαφοροποιήσεις από την αρχή. Περιορισμένες επιλογές.

6.Monitor + Keyboard: Εξαρτάται το μοντέλο. π.χ. Ο mini mac παίρνει και μπαίνει παντού.. στον power mac θα έχεις περιορισμένες επιλογές.

Σημαντικό είναι να τονίσω ότι η μεγάλη διαφορά από τα πισιά είναι ότι το χρόνο σου τον ξοδεύεις απολάμβάνοντας το computer σε ένα πολύ όμορφο γραφικό πειβάλλον από το να ξοδεύεις φτιάχνοντας τα προβλήματα που σου δημιουργούνται. Σημαντικό είναι επίσης να πω ότι για windows xp υπάρχουν 125000 αναγνωρισμένοι ιοί ενώ για το Mac OS X---> 7..και αυτοί της πλάκας.

Στα αρνητικά είναι το θέμα με τα παιχνίδια: Πολύ λίγοι οι τίτλοι παιχνιδιών ..συνήθως οι πιο επιτυχημένοι , αν και γίνεται πρόοδος από ότι διαβάζω. Επίσης στην Ελλάδα έχουμε μαύρα μεσάνυχτα και η θυγατρική της apple στην Ελλάδα , η εταιρεία Rainbow είναι ψιλοαπαράδεκτη.

Σαν επίλογο θα έλεγα ότι όσα και να γράψω αισθάνομαι ότι δεν έχω πει και τίποτα.. οπότε όποιον ενδιαφέρει το switch καλό είναι να διαβάσει λιγάκι και εγώ είμαι πρόθυμος να απαντήσω οτιδήποτε παραπάνω.Ο κόσμος της apple είναι όμορφος, απλός(ασύρματο δύκτιο σε 5 λεπτά..είμαστε σοβαροί??? ...χλιδή)και διασκεδαστικός.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Και στο PC (και Pocket PC...) το ασύρματο δίκτυο πήρε 5 λεπτά... αλλά με τι σταθερότητα; Οπτική επαφή οι κεραίες, 10 μέτρα απόσταση, και μπορεί σε ένα αρχείο των 100ΜΒ να σου πετάξει ένα χαριτωμένο "connection lost" και άντε πάλι απ'την αρχή με τα ταπεινά 54MBps του 802.11g...

Σημαντικό είναι το ότι οι πάλαι πότε τεράστιες ασυμβατότητες PC/Mac, που οριακά ούτε δεδομένα δε σου επέτρεπαν να ανταλλάξεις, έχουν καμφθεί σε μεγάλο βαθμό. CD, DVD είναι τα ίδια, ενώ σκληροί δίσκοι και περιφερειακά πλέον ακούνε το μαγικό κάλεσμα των σειρήνων: U-S-B αγόρι μου κι εκεί που έπρεπε να πληρώσεις ένα μικρό αυτοκίνητο για να πάρεις τον Mac κι άλλο ένα για τα περιφερειακά που χρειαζόσουν, τώρα είσαι ανετότατος.

Πολλά υποσχόμενο είναι και το Firewire (2), που αντικαθιστά το πρώτο Firewire και μάλλον θα υποστηριχθεί γρηγορότερα από ανεξάρτητους κατασκευαστές.

Εγώ το σκέφτομαι από άποψη αρχικού κόστους... Έχω μείνει στην εποχή που κάπου 3000 ευρωπουλάκια κάνει ένας αξιοπρεπής Mac αντίστοιχος με ένα PC των 1500...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Για τα παιχνίδια... χε emcensored κα... άντε να παίξω κανα need for speed... αλλα΄έχω κόλλημα με προγράμματα.... macromedia... microsoft visual studio... corel 12... photoshop.... cute ftp pro...

πόσο εύκολα βρίσκεις σπασμένα προγράμματα; γιατί αν είναι να τα αγοράσουμε όλα πάειιιιιιιι

καταλαβαίνω όλα αυτά που λες και για να το λες κάτι θα ξέρεις... αλλά... και νταξς προτειμώ να πάρω ένα καινούριο κάρο :blink:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν είναι τυχαίο ότι το wireless είναι εφεύρεση της Apple, την οποία μετά από λίγο υιοθέτησε η intel.

Κορυφαία λύση στο wireless στις μέρες μας είτε είσαι mac είτε pc... Airport Express emarright wireless ..internet, printing, music.. σε μια λιλιπούτια και όμορφη συσκευή.

Η εγκατάσταση παραμένει ατού apple γιατί έχοντας κάνει και τα δύο.. τα 5 λεπτά στο mac μοιάζουν λιγότερα

Για ποιο απαιτητικές καταστάσεις (άμα θες rooter) υπάρχει άλλη μία λύση από τους εφευρέτες του wireless που ακούει στο όνομα emarrightAirport Extreme

Στον τομέα των εξωτερικών περιφερικών η LaCie , καρυφαία από κάθε άποψη εταιρεία προσφέρει εδώ και καιρό firewire 2 ή 1394b ή firewire 800 ή όπως θες. Θύρες των οποίων βρίσκονται εδώ και αρκετούς μήνες στον standard εξοπλισμό ενός powerbook.

Ένα πολύ καλό βιντεάκι (για όσους αντέχει η σύνδεσή τους) που αξίζει το κόπο να δει ο κάθε ενδιαφερόμενος είναι αυτό από το Macworld Expo 2005

στο οποίο περιγράφονται τα προϊόντα του 2005.

-iLife 05

-mac mini

-ipod shuffle

-Mac OS Tiger κ.α.

Γεγονός είναι ότι η apple όντας πρωτοπόρα στις νέες τεχνολογίες , εγκαινιάζει αυτές πολύ πρώτα από τα πισιά. Ένα καλό παράδειγμα είναι το H.264 video

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Για τα παιχνίδια... χε emcensored κα... άντε να παίξω κανα need for speed... αλλα΄έχω κόλλημα με προγράμματα.... macromedia... microsoft visual studio... corel 12... photoshop.... cute ftp pro...

πόσο εύκολα βρίσκεις σπασμένα προγράμματα; γιατί αν είναι να τα αγοράσουμε όλα πάειιιιιιιι

καταλαβαίνω όλα αυτά που λες και για να το λες κάτι θα ξέρεις... αλλά... και νταξς προτειμώ να πάρω ένα καινούριο κάρο  :blink:

1.Adobe- για πολλά χρόνια τα προϊόντα της ήταν μόνο για mac (μέχρι να αρχίσει να κατασκεύαζει για pc)..στα οποία όπως λένε οι ειδικοί τρέχουν καλύτερα.

2.Macromedia- υπάρχουν για mac.

Γενικά για τις δουλειές που φαίνεται να θες , όλοι λένε ότι είναι το ατού της apple. Οτιδήποτε έχει σχέση με design, video editing, music editing, animations κ.λ.π ..νομίζω ότι οι άλλοι τρώνε σκόνη. Ρώτα κάποιον ειδικό να δεις τι θα σου πει. Γενικά όλο το Hollywood δουλεύει σε mac και έχω δει σε video το ρόλο που πέξανε τα μηχανάκια αυτά στην κατασκευή του Lord of the Rings.

Για cute ftp.. δες!!

Όταν νοσταλγήσουμε τα windows και θέλουμε να κάνουμε κάτι μαζί τους .. υπάρχει το Virtual PC 7 με windows xp prof ή home edition. Ένας απίθανος εξομοιωτής που φέρνει την γνώριμη πλατφόρμα των windows στο mac μας.

Τώρα για τα τσάμπα: Πιο δύσκολα τα πράγματα από τα pc προφανώς.. λόγω της μικρότερης αγοράς. Από την άλλη όμως δεν δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα στο να κατεβάσω από το emule διάφορα προγράμματα. (όλα τα sos).

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το μοναδικό πλόβρημα σε Mac είναι ότι ειδικά για το Microsoft Office, η συμβατότητα στα docs δεν είναι πλήρης. Πχ, ένα word document σε Ofiice2000 (PC) δεν παίζει όπως γράφτηκε σε ένα G4, με Office 2003. Ή, ένα powerpoint file μερικές εικόνες που έχουν γίνει εντιτ με powerpoint σε Office 2000 δεν τις παίζει (βλέπεις ένα τεράστιο κόκκινο Χ).

Γενικότερα όμως, προγράμματα όπως το Corel ή το Acrobat παίζουν καλύτερα, αλλά έτσι και κάνεις το λάθος και δεν πατάς με το χεράκι σου save κάθε 5 λεπτά, αποχαιρέτα τη δουλειά που κάνεις.

Επίσης, η απουσία right click θα σας είναι κάτι παραπάνω από αισθητή, καθώς μόνο κλικ και Ctrl μπορούν να ανταπεξέλθουν σε κάτι τέτοιο.

Γενικά, αν κάποιος έχει συνηθίσει να βάζει χέρι στο λειτουργικό (όπως εγώ, όχι σακ χάκερ, αλλά σαν απλός χρήστης) θα του κακοφανεί με το Mac (που είναι κυριολεκτικά for dummies). Από την άλλη, διπλοί επεξεργαστες, άφθονος σκληρός, κι αν το συνηθίσεις θα βρεις τον παράδεισο...

Ένα μόνο έχω καταλάβει: Δεν γίνεται να είσαι με με το Χριστό και με τον Αλλάχ!

(Α, και για videochat, ξεχάστε applications, καθώς επίσης και internet explorer. Σαφάρι κύριοι, σαφάρι...)

ΤΟ μόνο καλό που έχω δει είναι μερικά λαπτοπ που τα ζηλεύω (όπως και το airport...)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Επίσης, όσον αφορά θύρες: Ξεχάστε το firewire. USB και πάλι USB. Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορη είναι μια θύρα (δεν έχω σκεφτεί ποτε αν πρέπει να περιμένω και 10 λεπτά για να μεταφέρω 50ΜΒ στο pendrive από USB 1.1 ή 2 από 2.0) αλλά δεν έχω δει pendrive ή φορητό σκληρό με firewire.

Σημασία δεν έχει η ταχύτητα όσο η ευχρηστία! Ευτυχώς που τους έκοψε και τα πρωτόκολλα για USB συσκευές είναι τα ίδια σε OSX και win2k or xp, οπότε το βγάζεις από δώ, το χώνεις από κει και NP. Δεν πάει το firewire να κατεβάζει με ταχύτητα φωτός; Αν δεν έχεις που να το χώσεις, μόνο στον emkwlos μπορείς να βάλεις αυτήν την πανάκριβη θύρα.

Ας μη μιλησω για τους φορητούς σκληρους της Seagate 100GB με $200, power free... Θα τους κάνει μήνυση ο Steve Jobs ότι του κλέβουν το design!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Οι διαφορές στο Office είναι απίστευτα μικρές, lefkander. Το 99% των χρηστών δεν θα χρειαστεί τις υπερβολικές δυνατότητες των τελευταίων εκδόσεων με αποτέλεσμα να μη βρεθεί ποτέ μπροστά στις μικρές ασυμβατότητες.

Anyway, αν κι εγώ θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ το dual boot μου με Windows και Linux δε σας κρύβω πως από τότε που πήρα το iPod συνειδητοποίησα τη "δύναμη του μήλου" και συγκεκριμένα ορισμένων κατηγοριών λογισμικού που είναι πραγματικά καταπληκτική.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το μοναδικό πλόβρημα σε Mac είναι ότι ειδικά για το Microsoft Office, η συμβατότητα στα docs δεν είναι πλήρης. Πχ, ένα word document σε Ofiice2000 (PC) δεν παίζει όπως γράφτηκε σε ένα G4, με Office 2003. Ή, ένα powerpoint file μερικές εικόνες που έχουν γίνει εντιτ με powerpoint σε Office 2000 δεν τις παίζει (βλέπεις ένα τεράστιο κόκκινο Χ).

The default format for word 2004.this format is shared by word 97 through word 2003 for windows and word 98 through word 2004 for mac.

Το παραπάνω εμφανίζεται όταν κάνω save ένα αρχείο. Το πρόβλημα αυτό υπήρχε αλλά όχι πια.

Να θυμίσουμε ότι η τελευταία έκδοση που έχει βγάλει η microsoft στο office είναι για mac (η 2004) και όχι για pc.

Γενικότερα όμως, προγράμματα όπως το Corel ή το Acrobat παίζουν καλύτερα, αλλά έτσι και κάνεις το λάθος και δεν πατάς με το χεράκι σου save κάθε 5 λεπτά, αποχαιρέτα τη δουλειά που κάνεις.

Το πρώτο πράγμα που ζήλεψα στο πρώτο powerbook που έπεσε στα χέρια μου.. ήταν ακριβώς αυτό...από την ανάποδη..

....το πρόσωπο που χρησιμοποιούσε το λάπτοπ με λειτουργικό τότε 10.1(jaguar) ..χρησιμοποιούσε το photoshop(adobe) για 2 μέρες χωρίς να έχει κάνει ούτε ένα save..(εγώ δεν το είχα πάρει χαμπάρι)...

...σε κάποια φάση πέφτει το ρεύμα..και μου λέει είδες τα mac..???????(με βλέμα αγελάδας εγώ)

Επανακίνηση μηχανήματος και συνεχίζει η δουλεία από εκεί που έχει μείνει.(άντε γεια)

Σε ένα από τα σεμινάρια που παρακολούθησα για τα macintosh εν γένει μας εξήγησαν για αυτή την τεχνολογία και για διάφορα άλλα για αυτές τις απρόσμενες περιπτώσεις και πως σώζονται τα data.

Επίσης, η απουσία right click θα σας είναι κάτι παραπάνω από αισθητή, καθώς μόνο κλικ και Ctrl μπορούν να ανταπεξέλθουν σε κάτι τέτοιο.

Δεξί κλικ: Όντως από το πληκτρολόγιο του λάπτοπ ή αγοράζοντας τα design-άτα ποντίκια τις ?το so called δεξί κλικ απαιτεί το να πατήσεις ctrl - κλικ.

Το λογικό είναι ότι μαζί με το μηχάνημα που θα πάρεις θα πάρεις και ένα ποντίκι από τα γνωστά της Microsoft ή τα Logitech.. τα οποία είναι τα ίδια ποντίκια με αυτά που χρεισιμοποιείτε.

Γενικά, αν κάποιος έχει συνηθίσει να βάζει χέρι στο λειτουργικό (όπως εγώ, όχι σακ χάκερ, αλλά σαν απλός χρήστης) θα του κακοφανεί με το Mac (που είναι κυριολεκτικά for dummies).

Αυτό που έγραψες εδώ αν δεν βρεις το χρόνο να το εξηγήσεις πάρα πολύ αναλυτικά ..νομίζω ότι είναι το λιγότερο άκυρο. Γράψε συγκεκριμένα για να πάρεις συγκεκριμένες απαντήσεις.

Ένα μόνο έχω καταλάβει: Δεν γίνεται να είσαι με με το Χριστό και με τον Αλλάχ!

Διαφωνώ. Το πρώτο που κατάλαβα είναι ότι ο συνδιασμός γαμεί. Desktop PC και Powerbook μέχρι νεοτέρας.

(Α, και για videochat, ξεχάστε applications, καθώς επίσης και internet explorer. Σαφάρι κύριοι, σαφάρι...)

Videochat: μέχρι στιγμής ισχύει.. αν και η συμβατότητα του ichat με τα λοιπά ..φήμες το φέρνουν προ των πυλών. Από την άλλη πάρτε όλοι mac να χαρούμε την χλιδή του συνδιασμού ichat-isight..

αλήθεια έχει δει κανείς άλλος αυτό το πράγμα??? (αντε γεια)

Browsers: όλοι όσοι και για pc + safari .. και από tiger + safari rss

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Επίσης, όσον αφορά θύρες: Ξεχάστε το firewire. USB και πάλι USB. Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορη είναι μια θύρα (δεν έχω σκεφτεί ποτε αν πρέπει να περιμένω και 10 λεπτά για να μεταφέρω 50ΜΒ στο pendrive από USB 1.1 ή 2 από 2.0) αλλά δεν έχω δει pendrive ή φορητό σκληρό με firewire.

Σημασία δεν έχει η ταχύτητα όσο η ευχρηστία! Ευτυχώς που τους έκοψε και τα πρωτόκολλα για USB συσκευές είναι τα ίδια σε OSX και win2k or xp, οπότε το βγάζεις από δώ, το χώνεις από κει και NP. Δεν πάει το firewire να κατεβάζει με ταχύτητα φωτός; Αν δεν έχεις που να το χώσεις, μόνο στον  emkwlos μπορείς να βάλεις αυτήν την πανάκριβη θύρα.

Ας μη μιλησω για τους φορητούς σκληρους της Seagate 100GB με $200, power free... Θα τους κάνει μήνυση ο Steve Jobs ότι του κλέβουν το design!

Αν και την απάντηση την έδωσες μόνο σου εδώ..λέγοντας ότι δεν έχεις δει φορητό σκληρό firewire.. πόσο μάλλον firewire 800. Θα περιμένω να το δεις.. αξίζει.

Το μόνο που έχω να πω εδώ μέχρι κάτι συγκεκριμένο να προκύψει είναι το εξής :

Συνήθως η apple κατά μέσο όρο βρίσκεται κάποιο χρονολογικά τεχνολογικά διάστημα μπροστά.

Ας πάρουμε παράδειγμα το ipod.

Σου λέει: σου βάζουμε δύο καλώδια μέσα.. ένα usb 2 και ένα fw. To πρώτο βάλτο στο pc σου ..το δεύτερο στο mac.

Αυτό με την ευχριστία δεν το καταλαβαίνω. Αν μιλάς για mac ..ούτε στο ένα θες drivers ούτε στο άλλο, και τα δύο τα συνδέεις on the fly. Aν έχεις fw στο pc σου(εκτός από τον ποπό σου) μπορείς να το βάλεις και εκεί. Για το mac δεν συζητώ είναι η πιο διαδεδομένη λύση για τα περιφερικά, γιατί απλά είναι η καλύτερη και πιο πρόσφατη.

Για το usb 2 vs firewire 400 μην μασήσει κανένας επειδή το ένα είναι 480 και το άλλο 400.. το firewire είναι σαφώς γρηγορότερο λόγω διαφορετικής αρχιτεκτονικής. Ένα ψαξιματάκι αρκεί.

Τέλος για εξωτερικούς σκληρούς..είπαμε..κορυφαία λύση emarright η LaCie. (έδωσα και link παραπάνω).

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ένα ταπεινό G4, με μονό επεξεργαστή στα 1,25 GHz...

A, και δεν ρωτάω: Απλώς παραθέτω πικρές διαπιστώσεις από τη συμβίωσή μου με το δαγκωμένο μήλο.

Εκατομύρια φορές το formating σε word doc 2K έχει γίνει σα σκατά στον iMac του αφεντικού. Και όσα μερικά graphs κάνεις import από το excel, παίρνουν το πουλί!

Αυτό με το save: άλλη πικρή ιστορία! Όντως, σε τρώει το χέρι σου να μην κάνεις save (πιστεύεις ότι η νέα τεχνολογία είναι αλάνθαστη). Και καλά, κλείνει το γαμήδι. Όταν το ανοίγεις ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ότι θα σε βγάλει εκεί που έκανε last autosave. Και, το χειρότερο, δεν έχει temp file μπας και σώσεις τίποτα. Με άλλα λόγια: Le pul!

Όντως, η ρουφιάνα η Microsoft είχε κολλήσει στο Office 2k για win, τη στιγμή που είχε office 2002 στα Mac. Τι να πεις!

Είπαμε, κάνει δεξί κλικ, αλλά όταν πατάς ctrl. Αλλά, σου πάει να έχεις ένα μηχάνημα με flat 19αρα οθόνη, wireless πληκτρολόγιο και mouse Logitech? emeleos

Για το dummies θα δώσω ένα παράδειγμα:

Ας πούμε ότι έχεις ένα περιφερειακό, πχ έναν εκτυπωτή HP. Με το που θα τον κοτσάρεις στο Mac, θα παίξει αμέσως (slave printer, όχι σε δίκτυο). Στα win2K, δεν είναι και το πιο πιθανό!

Άλλο: Θελεις να συνδεθείς σε Δίκτυο? Ανοίγεις το appletalk και βλέπεις όλα τα available Mac με τα ονόματά τους, και όπου έχεις πρόσβαση διάβαινε. Στα win2k πρέπει να πας στο δίκτυο, να βρεις το υποδίκτυο, να βρεις το άλλο υποδίκτυο, να ξέρεις το όνομα του (του στυλ MAHDIO657876) και άντε τρέχε...

Ας μη μιλήσω για τα temp files, τα msconfig, ακόμη και για το xqsetup...

Safari-> sucks. Όποιος έχει γνωρίσει τη χλιδή του Mozilla, τι να του πει το Safari... Άσε που για να κάνεις δεξί κλικ δεν πρέπει να κρατάς φραπε!

Θέλετε κιάλλα?

ΥΓ: Μόνο το design γαμεί στα Mac. Όλα τα άλλα ελέγχονται!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Speaking για ευχρηστία φορητού σκληρού: Δεν κυκλοφορούν μόνο state-of-the-art και top-notch μηχανήματα στον στον κόσμο. Και όντως, αν χρειάζεται να περιφέρω τον πισινό μου για να βάλω το firewire, γαμήστε μας κι αφήστε μας...

Ας γεμίσει πρώτα ο κόσμος firewire και ψωνίζω και σκλήρό. Μέχρι τώρα στο USB πήξαμε...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Κάνε αναβάθμιση λειτουργικού.. πάρε το ποντίκι του stark(πάει πολύ με τον imac).. ξεπέρασε το πρόβλημα του μαζοχισμού emeleos (νόμιζα ότι εννοούσες κάτι σοβαρό, όχι κάτι θετικό όπως το να μην χάνεις χρόνο σε μαλακίες)

Ειλικρινά προσπάθησε να ενημερωθείς καλύτερα. Έκανα ένα 15ήμερο lectures στο california team της regent, και ετοιμάζομαι από Δευτέρα για τον δεύτερο κύκλο.

Μην το γυρίσουμε σε debate emplease

Πάντως ότι προβλήματα έχεις.. ρώτα ελεύθερα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Speaking για ευχρηστία φορητού σκληρού: Δεν κυκλοφορούν μόνο state-of-the-art και top-notch μηχανήματα στον στον κόσμο. Και όντως, αν χρειάζεται να περιφέρω τον πισινό μου για να βάλω το firewire, γαμήστε μας κι αφήστε μας...

Ας γεμίσει πρώτα ο κόσμος firewire και ψωνίζω και σκλήρό. Μέχρι τώρα στο USB πήξαμε...

Όπως έγραψα και παραπάνω το μεγαλύτερο μειονέκτημα στα apple και την τεχνολογία είναι το κόστος.

Τα ωραία πράγματα σε αυτή την ζωή κοστίζουν... :)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μα δεν έχω προβλήματα. Μόλις επέλεξα εναν υπέροχο Compaq AMD® Athlon™ 64 processor 3200+ with PowerNow!™ technology, με DVD+R/RW and CD-RW combo drive και 3 Universal Serial Bus (USB) 2.0, 1 notebook expansion port, 1 IEEE 1394 (FireWire)

μόλις με 850€. Ας έρθει η Apple να χτυπήσει την τιμή και το συζητάμε.

Όποτε γίνω μεγαλογιατρός, που δεν θα λυπάμει τα 300€ για το Prism, ή το χιλιάρικο για το Corel, το ξανακουβεντιάζω. Μέχρι τώρα, στη μάχη για το κομπιούτερ του λαού, τα πισιά κυριαρχούν. Δεν έχω πρόβλημα, αφήνω τα Mac για την elite :P Ό,τι είναι τσάμπα είναι και πιο γλυκό!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν τρέχει.. άλλωστε είμαι γνωστός μελοκαρχαρίας με υπαλλήλους κ.λ.π.

Τι να πω παραπάνω?

Θα μπορούσες να κατεβάσεις τον firefox στο mac , όπως επίσης αντί για τα λεφτά για τα προγράμματα που λες να έδεινες κάποια λίγα για μια συνδεσάρα εκεί στα states και να κατέβαζες τα dmg τα sit και ότι ήθελες για το mac σου.

Λεφτά για σύνδεση πάλι θα πρέπει να δώκεις και για να κατεβάζεις και για το pc. H ειρωνία άκυρη και επιστρέφεται(καθρεφτάκι που λέμε).

Σου εύχομαι:

-καλές μπλε οθόνες

-καλά restart

-καλά dll

καλή λεφτεριά κ.α.

Ότι χρειαστείς για το πισί σου.. έχουμε και αλλού τόπικς όπου εγώ, ο nick, o Κώστας και ο Road θα σου κάνουμε την ζωή πιο εύκολη.

Να περάσει ο επόμενος.

:D

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Έκανα ένα 15ήμερο lectures στο california team της regent, και ετοιμάζομαι από Δευτέρα για τον δεύτερο κύκλο.

Αν μπορέσεις δώσε παραπάνω details... τι και πως... γενικά μ'αρέσει να μαθαίνω και να ενημερώνομαι.. αν και Πάτρα χάνω πολλές ευκαιρίες και πολλά συνέδρια

Thanks man!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ωρέ μαστόρι, εγώ δεν ειρωνεύομαι, απλώς δουλεύω όσους ανακαλύπτουν τον τροχό!

$25 καλά δεν είναι για μία dsl 1,5MBps? Κι όσο κι αν ψάξω (δεν βρίσκω άλλο λιμάνι...) δε βρίσκω σπασμένο πρόγραμμα για Mac.

Και όπως είχα δει κάποτε στη εκπαιδευτικλη τηλεόραση: Καλύτερος επεξεργαστής κειμένου δεν είναι ο καλύτερος της αγοράς, αλλά εκείνος που ξέρεις να δουλεύεις καλύτερα...

Αυτά. Μην αρχίσω σαν τη notbad να βάζω χαμογελάκια τώρα προς αποφυγήν παρεξηγήσεων...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ως κάτοχος παρέα με το μάστορα του Greeklaws μιας συστοιχίας εξωτερικών σκληρών δίσκων κοντά στο 1TB (3x200 +2x160GB), δοκίμασα πως δουλεύει, με την ίδια θήκη, το USB2 και το Firewire (1, προτιμώ τα απλά αριθμητικά όπως προτιμάς τα applά κομπιουτεράκια :D:D:D:P:P:P ). Η ιδέα ήταν ότι Firewire>USB επειδή το FW είναι πιο efficient... κούνια που μας κούναγε.

Στο Dell Centrino 1.5 με ίδιους δίσκους Western Digital WD Caviar 200 GB και ίδιες θήκες Chronos USB/FW Combo το USB2 ήταν πολύ πιο γρήγορο. Και το καλωδιάκι το πουλάνε στη λαϊκή, αντίθετα με το FW που του βγήκε η πίστη να βρει και το πλήρωσε πλατινένιο...

Το Firewire 2 νομίζω θα είναι όντως ταχύτερο (800>>480, οπότε...). Αλλά όταν κάνει 50€ ο combo controller και 30 ο κανονικός, χρειάζεσαι τη διαφορά ταχύτητας; Για να κατεβάσεις τα 10 DVD από τον ένα δίσκο στον άλλο στο μισό χρόνο; Ούτως ή άλλως καφέ θα πιεις... και σε καμία από τις δυο περιπτώσεις δε θα είναι espresso :antegeia:

Για τα pen drives δεν το συζητώ καν. Πολύ μπροστά πλέον η τεχνολογία... το 256Μ ούτε καταλαβαίνεις πότε γέμισε/άδειασε...

@Lefkander πάντως στο DC++ έχει ειδικά Hub για Mac! Πάρε κόσμε :)

@trivial δεν έχει σημασία αν ο Όφις είναι 2003 ή 2004 στο όνομα... η Win έκδοση είναι πάντα πιο εξελιγμένη (θα πέσει να τον πλακώσει το σπίτι τον Μπιλ). Οι ασυμβατότητες υπάρχουν, ακόμα και ανάμεσα σε Word 2003 και Word 2000. Και τις προχωρημένες λειτουργίες αυτοί που τις ξέρουν τις χρησιμοποιούν καθημερινά και χτυπάνε το κεφάλι τους στο Monitor όταν το Word (Win...) κάνει τα δικά του - έτσι χασοδίκη;;; Προσωπικά είμαι βέβαιος ότι και ποντίκι να αλλάξεις στο σύστημα το Word θα βγάλει ασυμβατότητα. :splaaaats::splaaaats::splaaaats:

@όλους Mouse Logitech ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι θα πάρουμε όλοι. Το νέο με πραγματικό LASER!!! Πόσα dpi είπες Αλέκοοοο;;; Εγώ πάντως έχω το wireless Microsoft και είμαι απογοητευμένος. Ασύρματο μόνο για το ίδιο τραπέζι είναι. Ακούς εκεί 1,8μέτρα απόσταση από το δέκτη!!! Πάμε να πάρουμε ένα Bluetooth (της πλάκας, όχι το Logitech Desktop των 200€....)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

FireWire vs. USB 2.0

Question: Which is faster Hi-Speed USB 2.0 or FireWire?

Answer: In sustained throughput FireWire is faster than USB 2.0.

Question: If Hi-Speed USB 2.0 is a 480 Mbps interface and FireWire is a 400 Mbps interface, how can FireWire be faster?

Answer: Differences in the architecture of the two interfaces have a huge impact on the sustained throughput.

FireWire vs. USB 2.0 - Architecture

*FireWire, uses a "Peer-to-Peer" architecture in which the peripherals are intelligent and can negotiate bus conflicts to determine which device can best control a data transfer

* Hi-Speed USB 2.0 uses a "Master-Slave" architecture in which the computer handles all arbitration functions and dictates data flow to, from and between the attached peripherals (adding additional system overhead and resulting in slower data flow control)

FireWire vs. USB 2.0 Hard Drive Performance Comparison

Read and write tests to the same IDE hard drive connected using FireWire and then Hi-Speed USB 2.0 show:

Read Test:

* 5000 files (300 MB total) FireWire was 33% faster than USB 2.0

* 160 files (650MB total) FireWire was 70% faster than USB 2.0

Write Test:

* 5000 files (300 MB total) FireWire was 16% faster than USB 2.0

* 160 files (650MB total) FireWire was 48% faster than USB 2.0

Question: So which products should I choose FireWire or Hi-Speed USB 2.0?

Answer: Often the choice will be made for you by the product itself. Some types of products are only available with the FireWire interface and some only with USB.

For all out sustained throughput, as shown above a FireWire external hard drive will provide the best performance. But for convenience and compatibility between multiple computers a USB 2.0 external hard drive would probably be the better choice (since practically every computer has a USB port).

Better yet, get both interfaces. We offer combo FireWire USB 2.0 cards allowing you to connect products with either interface to your computer. And a combo FireWire USB 2.0 External drive gives you best of both worlds...you can have the highest hard drive speed when connected to a FireWire port, and also the broad compatibility of USB.

One product category that USB currently has an advantage in is capturing video tape for DVD. Using hardware MPEG encoders, USB video capture products are able to convert VHS to DVD video.

http://www.usb-ware.com/firewire-vs-usb.htm

------και επειδή μόλις ενημέρωσα τηλεφωνικά τον Σαράντο για το :splaaaats: που μόλις του έκανα, αυτός είπε ότι όλοι αυτοί είναι παλαβοί ή ότι τα έχουν πάρει από την Απλ ή ότι αυτός πιστεύει αυτό που είδε... δεν έχω παρά να παραθέσω μερικά ακόμη....

PC Magazine.... (το ξέρεις το περιοδικό Σαράντο???? ή μήπως και αυτοί δεν ξέρουν τί λενε και τα έχουν πάρει από την Απλ?????

http://www.pcmag.com/article2/0,4149,844061,00.asp

Though USB 2.0 is rated at a higher throughput speed, FireWire delivered faster performance on external hard drives when connected to a desktop. Still, an upgrade from a USB 1.1 to a USB 2.0 hard drive is definitely worthwhile. And since nearly all new mainstream desktop PCs have USB 2.0 ports, USB hard drives will be the market winners.

For CD-RWs, test results were a mixed bag, though USB 2.0 showed a slight edge. For printing and most scanning work, USB 1.1 is fast enough for most users. We also compared the performance of USB 1.1 against USB 2.0 peripherals. Our tests showed that USB 2.0 was generally only 2 to 13 times as fast as USB 1.1—not the promised 40 times as fast. But even a doubling in performance is obviously significant.

επίσης.... από :

http://www.g4techtv.com/freshgear/features...s_FireWire.html

Don't be confused by the rated speeds you see emblazoned across USB 2.0 and FireWire product boxes. Despite USB 2.0's 80 Kbps speed advantage over FireWire, our testing showed that the additional overhead of USB 2.0 made it slower than FireWire. For high-bandwidth devices such as external hard drives, the difference was as high as 70 percent

και άλλα πολλά....

:splaaaats: δεν ξέρω τί είδες εσύ, αλλά μάλλον δεν είδες καλά!!! :bloodomen::lol:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Apple vs PCs...

από εξ'απ'ανέκαθεν η Απλ ήταν 4 χρόνια και βάλε μπροστά από τον υπόλοιπο κόσμο (τους κοινους θνητούς μιλάμε και όχι τους σίλικον γουόρκστέσιονς) τόσο στην σχεδίαση των μηχανημάτων της, στα περιφερειακά, στα λειτουργικά και βάλε...

ποιος μπορεί να ξεχάσει τέλη του 80 το μικρό λευκό μήλο με το περιβάλλον με παράθυρα που όλοι τρέχαμε να παίξουμε μαζί του όταν η MS δούλευε ακόμη το DOS 6

Τα windows αντιγραφή από την Apple, το multitasking επίσης κοκ....

Ποια η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ windows bases συστήματα και mac os?

τα windows έχουν μια όπεν λογική, που σημαίνει ότι μπορείς να μπεις, να κάνεις ό,τι θέλεις, να βάλεις εύκολα ό,τι θέλεις κοκ, για αυτό και δουλεύουν με τα dlls, (χιλιάδες από δαύτα) που είναι οι μικρές βιβλιοθηκούλες με εντολές και δεδομένα που πρέπει να ανοίξουν τα windows.... σε αυτό βασίζεται η τεράστια επιτυχία τους αλλά και τα τεράστια προβλήματά τους και οι χιλιάδες τρύπες ασφαλείας, τα κολλήματα κοκ....

από την άλλη η άπλ, εκτός από πρωτοπόρος στα λειρουργικά ακουλούθησε πιο κλειστή λογική. Ψειρίζει μέχρι αηδίας το μηχάνημα και το λειτουργικό της και σου δίνει τελικά ένα εξελιγμένο σύστημα το οποίο γενικά γαμέι και δέρνει και δουλεύει τέλεια. Όμως το "κλειστό" είχε προβλήματα συμβατότητας με τα άλλα συστήματα και παγκοσμίως νίκησε το ανοιχτό.

βέβαια ο καιρός πέρασε, η απλ είδε ότι δεν την παίρνει και πολυ να συνεχίσει τον κλειστό χαβά της και το κυριότερο η τεχνολογία προόδευσε αρκετά ώστε να μπορεί η απλ να έρθει πιο κοντά σε όπεν λογικές χωρίς να χάσει καθόλου από τα θετικά της.

Με άλλα λόγια τα προβλήματα ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑΣ που φόβιζαν πάντα αυτούς που θα έμπαιναν στον κόσμο των Μακ χάθηκαν ουσιαστικά. Συμβατότητα δηλαδή να έχεις μια δουλειά στον Μακ, να πρέπει να την δεις ή μεταφέρεις σε ένα ΠιΣι και να μην μπορείς. Αυτό πάει... άντε γεια του είπαμε.

οι Μακ είναι γερά ρόμπαστ στα ελληνικά συστήματα που εκτός από καταπληκτική εμφάνιση έχουν εκπληκτικό στέητ οφ δε αρτ λειτουργικό και δεν πρόκειται ποτέ να σε απογοητεύσουν.

Βέβαια αν σου αρέσει να ψαχουλεύεις και να εγκαθστάς ότι πρόγραμμα βγαίνει και κάθε τόσο να πειράζεις το hardware τότε οι μακ δεν είναι για σένα.

Αν όμως ενδιαφέρεσαι για ένα σύστημα το οποίο το θες περισσότερο για δουλειά, δηλαδή να χειρίζεσαι επαγγελματικά ή άλλα προγράμματα, να μπαίνεις internet, να βλέπεις ταινίες, να κάνεις γενικά τις δουλειές για τις οποίες προορίζεται ένα τέτοιο σύστημα και θες να τις κάνει όμορφα, γρήγορα, με ασφάλεια και στυλ τότε μάλλον είναι καλό να πας σε Μακ...

Εξάλλου αν κάτσες σε έναν Μακ και έχεις στοιχειώδεις γνώσεις υπολογιστών αμέσως θα καταλάβεις πως δουλεύει ενώ αν θελήσεις να μάθεις πώς δουλεύουν τα winxp θα περάσουν κάτι μήνες! :) :) :)

τείνω τελευταία λοιπόν να συμφωνήσω με τον τριβιαλ, desktop pc γιατί είμαστε κομπιουτεράδες και μας αρέσει να παίζουμε με τα μηχανήματά μας, αλλά μάλλον Mac notebook, γιατί εκεί θες ένα σύστημα αυστηρά να έχει σταθερότητα, να είναι όμορφο, μικρό σε μέγεθος, να έχει στυλ, να είναι ασφαλές και ποτέ να μην σε εγκαταλείψει γιατί το πρόγραμμα που εγκατέστησες σου χάλασε ένα άλλο πρόγραμμα που είχες ήδη....

μοναδικό αρνητικό τους το μεγάλο συνήθως κόστος, αλλά στον κόσμο των υπολογιστών, όπως και των αυτοκινήτων, ό,τι πληρώνεις παίρνεις...

ΥΓ. ό,τι πρόγραμμα υπάρχει για Μακ, συνήθως είναι καλύτερο από ΠιΣι και για ό,τι δεν υπάρχει, υπάρχει το virtual pc, emulator win xp για Mac OS που θα χειριστεί όλα τα υπόλοιπα.... :P

πάντως μέχρι και dc++ βρήκα για Μακ....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

τείνω τελευταία λοιπόν να συμφωνήσω με τον τριβιαλ, desktop pc γιατί είμαστε κομπιουτεράδες και μας αρέσει να παίζουμε με τα μηχανήματά μας, αλλά μάλλον Mac notebook, γιατί εκεί θες ένα σύστημα αυστηρά να έχει σταθερότητα, να είναι όμορφο, μικρό σε μέγεθος, να έχει στυλ, να είναι ασφαλές και ποτέ να μην σε εγκαταλείψει γιατί το πρόγραμμα που εγκατέστησες σου χάλασε ένα άλλο πρόγραμμα που είχες ήδη....

όλα δεκτά όσα λέτε αλλά είμαι επιφυλακτικός ακόμα απέναντι στα Mac... :unsure: δέχομαι για την ευστάθεια του λειτουργικού (δεν έχω δουλέψει ποτέ μου) αλλά γιατί να μην πάρω το Μ60 της Dell το οποίο δεν έχει καμία μα καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλο laptop με τα ίδια χαρακτηριστικά...

αυτό που λέω είναι λοιπόν.. ναι οκ.. έχουν λύσει πολλά προβλήματα... ναι το laptop είναι εργαλείο και μόνο... αλλά ρε σεις τι να ο κάνω αν δε μπορώ να δω ένα αρχείο word.. ή ένα σχέδιο στο autocad;

ααα και Μάριε κάπου είπες αν δεν κάνω λάθος ότι δεν χρησιμοποιούμε την τελευταίες εντολές... εγώ πάλι τώρα ποια σε word 2002 δεν βγάζω άκρη.. μου λείπουν πολλά πράγματα... και αυτό γιατί δεν γράφω απλά μια αναφορά.. και όντως υπάρχουν πολλά προβλήματα όταν ανοίγεις ένα αρχείο 2003 σε word 2002.. πόσο μάλλον φαντάζομαι απο pc σε mac...

δλδ τι γίνεται όταν πρέπει να παίρνει data ένα word απο ένα excell και όλα αυτά να είναι δυναμικά...

ΥΓ. δεν το παίζω σε καμία περίπτωση έξυπνος.. ρωτάω γιατί το θέμα έχει ενδιαφέρον...

_____________________

Σαράντο μου τώρα...

πριν κανα χρόνο παράγγειλα ένα εξωτερικό κουτί με usb2.0 και firewire... ελλάδα τότε δεν είχα βρει κανένα που να έχει και τα δύο...

για σκληρό έχει ένα Maxtor 160G 8MB Cache 7200rpm... αυτό που εγώ έχω διαπιστώσει είναι ότι το firewire είναι με διαφορά γρηγορότερο από το usb2.0

οι δοκιμές έχουν γίνει στο pc μου..

Asus CUSL2-E Deluxe (motherboard)

P4 2,8 HT

512 RAM (400)

Audigy2 (έχει port firewire)

λοιπόν το δοκίμασα και στο port της motherboard αλλά και της κάρτας ήχου και το firewire είναι σαφώς πιο γρήγορο... (τα αρχεία ήταν προγράμματα, mp3's και ταινίες)

τώρα δε ξέρω για αυτά που λες και μου κάνουν εντύπωση :wacko: (μεγάλη)... μήπως είχες κανα norton auto protect ENABLE? γιατί κάθεται και κάνει scan τα αρχεία και παίρνεις ξέρεις τι... μήπως κάποιο problem με driver;

άλλο παράδειγμα είναι ένα mp3 player creative 40G usb2 και firewire... ειλικρινά δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης στην ταχύτητα...

η μαμακία είναι ότι κάηκε το τροδοφοτικό από ο συρτάρι μου και τώρα ο δίσκος είναι μέσα στο pc.. όταν τελειώσω εξεταστική ευχαρίστως να κάνω ένα testaki και να σου δώσω συγκεκριμένα στοιχεία...

(άσε που μπορείς να βάζεις 10 firewire δίσκους μαζί.. :rolleyes: )

emthanx

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

λίγα λόγια και γρήγορα γιατί γράφω από το ασύρματο στο ναό της regent και με περιμένουνε πιο σημαντικά πράγματα.

Lefκ: Ερωτήσεις πάνω στις τεχνολογίες θα συνεχίσω να θέλω να σου απαντώ. Προτιμώ τους ημιάχετους από τους τελείως άσχετους. Εδώ μωρό μου δεν ήξερες να κατεβάσεις το firefox στο mac. Ποιος να σε πάρει στα σοβαρά ρε? emeleos

Σαράντο: Σε κανά 20 ήμερο που θα γυρίσω στην βάση (και επειδή θα κατεβάσω σίγουρα fw σκληρούς) προτείνω παρέα με MD να κάνουμε benchmarks LIVE. (με στοιχηματάκι όμως γιατί έχω πολλά έξοδα αυτόν τον καιρό splaaats:)

Road: Κανένα ύφος εξυπνάκια. Περί word κ.λ.π θα ενημερωθώ παραπάνω και θα σου πω.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.