Jump to content

20 ΕPΩTHΣEIΣ EΛEYΘEPIOΣ ANEYΛABHΣ


simona

Recommended Posts

Xάθηκε η εμπιστοσύνη αρρώστων και γιατρού!

ΑΜΙΣΘΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ A' ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ

Μόνον τους εργαζομένους βλέπει ο Ελ. Ανευλαβής να μάχονται στα σωστά πεδία των μαχών για την Υγεία και να αγωνιούν για το πώς θα βγει η καθημερινή δουλειά. Όσο για τους αρμοδίους - όπως λέει ο ίδιος - κάνουν δημόσιες σχέσεις, αφήνουν τη γραφειοκρατία και τις ελλείψεις να θεριεύουν ή απλώς δεν δίνουν δεκάρα, κυριολεκτικώς και μεταφορικώς!

Εν πολέμω ο χώρος της Υγείας;

Εικοσαετής πόλεμος χαρακωμάτων με θύματα αρρώστους, γιατρούς, νοσηλεύτριες.

Οι αρμόδιοι πολεμούν στα... σωστά πεδία μαχών;

Γιατροί, νοσηλευτές και λοιποί εργαζόμενοι, ναι. Οι αρμόδιοι δίνουν μάχες δημοσίων σχέσεων, αποφυγής πολιτικού κόστους, ή δεν... δίνουν δεκάρα (κ. Αλογοσκούφης).

Πού θα φανεί ο «νικητής»;

Στο πεδίο της κοινής λογικής, στη στήριξη του ΕΣΥ (η μεγαλύτερη κοινωνική κατάκτηση) και των λειτουργών του.

Γιατί, νομίζετε, μάχονται μεταξύ τους πρώην και νυν υπουργός Υγείας;

Ο νυν έδειξε την πραγματικότητα του ΕΣΥ που κρυβόταν πίσω από τη βιτρίνα της δημοτικότητας του τέως. Αναμενόμενη η αντίδρασή του.

Θα υπάρξει νικητής και ηττημένος από αυτή την κόντρα;

Και οι δύο και η κυβέρνηση θα ζημιωθούν αν παραμείνει η κόντρα. Αν η πραγματικότητα αποτελέσει αφορμή για διορθώσεις, όλοι θα είμαστε νικητές.

Ο Έλληνας ασθενής έχει κάτι να κερδίσει;

Μόνον αν συνειδητοποιήσει ο Πρωθυπουργός την πραγματική κατάσταση, στηρίξει τον υπουργό του και αποφύγει δηλώσεις όπως «καταργήσαμε τα ράντζα».

Πού ξοδεύουν τα χρήματα της Υγείας, αν όχι στην ασφαλή παροχή του αίματος και σε άλλες απαραίτητες εξετάσεις;

Στις παχυλές αμοιβές των διοικητών, Δυπεαρχών (που θα καταργούσε ο τέως υπουργός) και άλλων γραφειοκρατών του συστήματος και κυρίως στις διαβλητές προμήθειες.

Τι λέτε για τα «τριτοκοσμικά» νοσοκομεία που είδε ο νέος υπουργός;

Υπάρχουν και τέτοια. Αλλά η έννοια του τριτοκοσμικού περιλαμβάνει και τη γραφειοκρατία, την ασχετοσύνη των διοικούντων και τον γαλάζιο (πριν: πράσινο) «πατριωτισμό» τους, τους επικουρικούς γιατρούς.

Εσείς ποιες συνθήκες αντιμετωπίζετε καθημερινά στο ΕΣΥ;

Έλλειψη ιατρονοσηλευτικού προσωπικού. Χάος στα τμήματα επειγόντων. Εξοντωτικές ώρες δουλειάς για επιμελητές, ειδικευόμενους. Παρεμβολές (υπο)διοικητικές στο ιατρικό έργο εν ονόματι της κατάργησης του ράντζου.

Πόσες νοσηλεύτριες έχουν προσληφθεί στην κλινική σας τα τελευταία δύο χρόνια;

Ουδεμία προσελήφθη παρ' ότι ο αριθμός τους είναι ελλιπέστατος.

Πώς βγαίνει η γενική εφημερία;

Με την ψυχή στο στόμα. Αγωνία για τον άρρωστο. Άγχος για ενδεχόμενο λάθος, επωαζόμενο από το σύστημα. Κόπωση στα όρια της σωματικής και ψυχικής αντοχής.

Αρκεί να μειωθούν ή να κρυφτούν τα ράντζα;

Όχι. Υπό τις παρούσες συνθήκες τα ράντζα, όταν δεν είναι αποτέλεσμα φακελακίου είναι ανάγκη, αντί να ταλαιπωρείται ο άρρωστος από νοσοκομείου εις νοσοκομείον με θλιβερά αποτελέσματα αρκετές φορές (έχουν πεθάνει άρρωστοι σε αυτό το ταξίδι).

H ανακοίνωση, «οι γιατροί αυτής της κλινικής δεν παίρνουν φακελάκι», παραμένει αναρτημένη στην είσοδο;

Βεβαίως. Και θα παραμένει όσο υπάρχουν ράντζα και φακελάκια.

Γιατί ο κόσμος νομίζει ότι όλοι παίρνουν φακελάκι;

Γιατί έχει χαθεί η εμπιστοσύνη αρρώστου-γιατρού. Ο άρρωστος νομίζει ότι θα την αγοράσει με το φακελάκι, επιτήδειος κανοναρχούμενος από τους επιτηδείους. Το «όλοι» είναι μη ευσταθούσα γενίκευση.

Πώς θα αντιμετωπισθεί ένας ασθενής που θα του ζητηθεί αλλά δεν θα δώσει φακελάκι;

Επί της ουσίας, θα αντιμετωπισθεί όπως και αυτός που δίνει φακελάκι και τόσο επαρκώς όσο επαρκής είναι ο γιατρός. Εκτός αν ο γιατρός είναι εγκληματικά ασυνείδητος.

Επιτέλους, από τι πάσχει το ΕΣΥ;

Από παράλογη κατανομή των πόρων και σπατάλη, έλλειψη ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, δημοσιοϋπαλληλοποίηση των γιατρών, γραφειοκρατικό μαρασμό, έλλειψη κοινής λογικής και οράματος.

Υπάρχει θεραπεία;

Χρηματοδότηση, δίκαιη και ουσιαστική επανάκριση όλων των μονίμων γιατρών, πόθεν έσχες, λειτουργία αυτόνομων τμημάτων επειγόντων, οικογενειακός γιατρός, αποδοτική διοικητική αναδιάρθρωση.

Και πώς θα εξοντωθούν κατσαρίδες, ποντίκια, σκορπιοί και άλλα... ζώα;

Με... κατσαριδομυοσκορπιοκτονία και διοικητική ευθύνη. Ως προς τα άλλα... ζώα, «εγνώρισα τον άνθρωπο κι αγάπησα τα ζώα».

Σας χαρακτήρισαν «αντάρτη» του ΕΣΥ. Τι λέτε γι' αυτό;

Αντάρτης και απόλυτος, απότομος, αυστηρός, ακέραιος και... ανευλαβής. Ακόμη και «τρελός». Είμαι όλα αυτά, «πάντα ύποπτος για την ομάδα σαν την αλήθεια», μια «άλη (πλάνη) θεία» κατά τον Πλάτωνα.

Θα αφήνατε το ΕΣΥ για τον ιδιωτικό τομέα;

Όχι. Άφησα πανεπιστημιακή καριέρα και ιδιόκτητο ιατρείο από το 1982 (έκτοτε το ενοικιάζω) για το ΕΣΥ.

ΤΑ ΝΕΑ , 13/04/2006

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • Απαντήσεις 85
  • Created
  • Last Reply

Ας δούμε τι γίνεται με το φακελλάκι για να λυθούν οι όποιες παρεξηγήσεις.

Υπάρχουν βασικά τρεις λόγοι για τους οποίους αποδίδεται η πρόσθετη αμοιβή.

1.Για εισαγωγή ασθενούς στην κλινική από τον εκάστοτε διευθυντή ή επιμελητή που ελέγχει ορισμένο αριθμό κλινών εντός κλινικής βάσει κοινής αποδοχής

2.Για ταχύτερη διεκπεραίωση του περιστατικού π.χ. ορθοπεδική επέμβαση γρηγορότερα από ό,τι προβλέπει η λίστα αναμονής που μπορεί μερικές φορές να έχει συνέπεις στην υγεία του ασθενούς

3.Για παροχή καλύτερης περίθαλψης από τη συνήθη.

Φαίνεται καθαρά οτι το πλέον απαράδεκτο είναι το πρώτο είδος όπου ο εκάστοτε κλινικάρχης εκμετταλεύεται τη θέση του για να δώσει απλώς τη συγκατάθεσή του σε μια εισαγωγή και λαμβάνει αμοιβή χωρίς επί της ουσίας να έχει προσφέρει τίποτα.Π.χ. ο διευθυντής της ΜΕΘ βάζει δικό του άτομο ενώ άλλα περιστατικά έχουν σαφώς μεγαλύτερη ένδειξη.

Το είδος αυτό πρέπει να κυνηγηθεί και να παταχθεί αλύπητα.Είναι ευκολότατο όλοι αυτοί οι κύριοι να προσαχθούν στα δικαστήρια για την πρακτική τους να προωθούν στην κλινική περιστατικά λιγότερο σοβαρά σε βάρος άλλων με σκοπό το οικονομικό όφελος.

Το δεύτερο είδος(γρηγορόσημο) δεν είναι εντελώς κατακριτέο στο βαθμό που δεν επιβαρύνει τους λοιπούς αναμένοντες.Ισως επιβαρύνει οικονομικά τα νοσσοκομεία με επιπλέον ημέρες παραμονής κάποιων περιστατικών αλλά και αυτό δεν είναι βέβαιο.

Αφού το γρηγορόσημο τείναι να νομιμοποιηθεί,ίσως να νομιμοποιηθεί εν μέρει αυτή η μορφή προτίμησης ειδικά εάν γίνεται σε ώρες εκτός προβλεπόμενου ωραρίου εργασίας.

Το τρίτο είδος είναι σχεδόν δικαιολογημένο.Και ηθικά και νομικά.

Χάρη στο κίνητρο που δίνει το συγκεκριμένο bonus επιτυγχάνεται η καλύτερη διεκπεραίωση των περιστατικών με εμφανές όφελος για τον ασθενή και την κοινωνία.

Δεν είναι κατακριτέο αυτό το φακελάκι επειδή έχει να κάνει με την έννοια του standard care.

Τι σημαίνει αυτό?Οτι ο γιατρός είναι γενικά υποχρεωμένος να παράσχει τη μέση περίθαλψη όπως αυτή καθορίζεται από τις ικανότητες του μέσου αναγνωρισμένου γιατρού.Δεν είναι υποχρεωμένος να παράσχει εξαιρετικές υπηρεσίες.

Βέβαια το standard care είναι ρευστή έννοια π.χ. άλλο είναι στις ΗΠΑ άλλο στην Ευρώπη και την Ελλάδα και διαφορετικό από πόλη σε πόλη αλλά και από κλινική σε κλινική.

Αλλες απαιτήσεις έχει δηλαδή ο ασθενής από ένα μεγάλο νοσοκομείο της πρωτεύουσας με εξοπλισμό,πολλές ειδικότητες κτλ και άλλη από ένα νοσοκομείο της επαρχίας.Αυτό που στο δεύτερο το ανέχεται,στο πρώτο το καταδικάζει.

Εάν λοιπόν ληφθεί υπόψη το standard care εκάστης κλινικής οιαδήποτε προσφορά ιατρικών υπηρεσιών ανώτερη αυτού είναι θεμιτό να αμοίβεται.

Ετσι δίνεται στους γιατρούς αυξημένο κίνητρο ώστε να βελτιωθεί η εν γένει περίθαλψη των ασθενών.

Σίγουρα το αποτέλεσμα είναι κατά πολύ ανώτερο αυτού που δημιουργεί η εφαρμογή ηθικών κανονισμών ανάλογα με την προσωπική(και αδύνατο να εκλεχθεί) ηθική του κάθε γιατρού.

Συνεπώς οι πολέμιοι στο φακελάκι με την τρίτη μορφή ουσιαστικά στρέφονται εναντίον κάθε βελτίωσης του ΕΣΥ με δεδομένες τις ελληνικές συνθήκες.

Από την άλλη οι καιροσκόποι που επιδοκιμάζουν και εφαρμόζουν την πρώτη μορφή δεν δικαιούνται να ταυτίζουν αυτό που συνηθίζουν με την ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών και να ζητούν να ληφθούν υπόψη οι τρεις μορφές υπό το ίδιο πρίσμα και να τύχουν της ίδιας ρύθμισης ενώ πρόκειται γαι τρεις τελείως διαφορετικές πρακτικές όπου το κίνητρο είναι μεν το ίδιο αλλά η πράξη και τα αποτελέσματα διαφορετικά.

Επομένως η αναφορά γενικά σε φακελάκι μόνο συσκότιση προκαλεί και δεν επιτρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.Αντίθετα δημιουργεί τεχνητές διακρίσεις μεταξύ ΄΄ηθικών΄΄ και μη γιατρών που ναι μεν υπάρχουν αλλά όχι όπως η γενικολογία υποδεικνύει.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!!!! Απαράδεκτο και εξοργιστικό αυτό που γράφεις spergebiet. Το φακελάκι στο ελληνικό σύστημα ΟΥΔΟΛΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ούτε ηθικά ούτε νομικά. Από τη στιγμή που μιλάμε για δημόσιες και δωρεάν παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, ο γιατρός αμείβεται από το κράτος και ουδεμία άλλη πηγή εσόδων αναγνωρίζεται ως νόμιμη. Και ο γιατρός υποχρεούται από το νόμο να παρέχει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες υγείας στον ασθενή, στα πλαίσια των διαθέσιμων δυνατοτήτων και όχι standard care (ήμαρτον Κύριε!!) Το standard care αφορά σε συστήματα υγείας που ένα μέρος των εξόδων καλύπτεται από τον ίδιο τον άρρωστο (ιδιωτικές ασφαλίσεις; κτλ).

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Συμφωνω και εγω οτι είναι απαραδεκτα αυτά που λες...

H δημοσια υγεία απαιτεί πολύ καλες υπηρεσιες για όλους, όχι στανταρντ μεσσαια για καποιους και πολυ υψηλα για όσους χωσουν το χερι στην τσεπη.....

Αλλωστε αν εφαρμοζόταν ένα τέτοιο σύστημα, να είσαι σίγουρος ότι το standard care θα πηγαινε ολοένα και χαμηλότερα προκειμενου όλονεα και περισσότεροι ασθενεις να πληρώνουν το επιπλεον τελος (το φακελακι)

Ξερεις καμια χωρα με δημοσιο συστημα υγειας που να αποδεχεται φακελάκια;;;;;;;;;;;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Με όσους φοιτητές έχω μιλήσει, απορρίπτουν κατηγορηματικά το φακελάκι.

Το ίδιο φυσικά κάνω κι εγώ.

Άρα, δεδομένου ότι εμείς είμαστε οι αυριανοί γιατροί, όταν εμείς βγούμε στην εργασία και στελεχώσουμε την Υγεία, το φακελάκι θα εξαφανιστεί.

Σωστά;

Πού είναι το λάθος; Οέο;

emsexwars

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το δεύτερο είδος(γρηγορόσημο) δεν είναι εντελώς κατακριτέο στο βαθμό που δεν επιβαρύνει τους λοιπούς αναμένοντες.Ισως επιβαρύνει οικονομικά τα νοσσοκομεία με επιπλέον ημέρες παραμονής κάποιων περιστατικών αλλά και αυτό δεν είναι βέβαιο.

Αφού το γρηγορόσημο τείναι να νομιμοποιηθεί,ίσως να νομιμοποιηθεί εν μέρει αυτή η μορφή προτίμησης ειδικά εάν γίνεται σε ώρες εκτός προβλεπόμενου ωραρίου εργασίας.

Το τρίτο είδος είναι σχεδόν δικαιολογημένο.Και ηθικά και νομικά.

Χάρη στο κίνητρο που δίνει το συγκεκριμένο bonus επιτυγχάνεται η καλύτερη διεκπεραίωση των περιστατικών με εμφανές όφελος για τον ασθενή και την κοινωνία.

Δεν είναι κατακριτέο αυτό το φακελάκι επειδή έχει να κάνει με την έννοια του standard care.

Τι σημαίνει αυτό?Οτι ο γιατρός είναι γενικά υποχρεωμένος να παράσχει τη μέση περίθαλψη όπως αυτή καθορίζεται από τις ικανότητες του μέσου αναγνωρισμένου γιατρού.Δεν είναι υποχρεωμένος να παράσχει εξαιρετικές υπηρεσίες.

Βέβαια το standard care είναι ρευστή έννοια π.χ. άλλο είναι στις ΗΠΑ άλλο στην Ευρώπη και την Ελλάδα και διαφορετικό από πόλη σε πόλη αλλά και από κλινική σε κλινική.

Αλλες απαιτήσεις έχει δηλαδή ο ασθενής από ένα μεγάλο νοσοκομείο της πρωτεύουσας με εξοπλισμό,πολλές ειδικότητες κτλ και άλλη από ένα νοσοκομείο της επαρχίας.Αυτό που στο δεύτερο το ανέχεται,στο πρώτο το καταδικάζει.

Εάν λοιπόν ληφθεί υπόψη το standard care εκάστης κλινικής οιαδήποτε προσφορά ιατρικών υπηρεσιών ανώτερη αυτού είναι θεμιτό να αμοίβεται.

Ετσι δίνεται στους γιατρούς αυξημένο κίνητρο ώστε να βελτιωθεί η εν γένει περίθαλψη των ασθενών.

Σίγουρα το αποτέλεσμα είναι κατά πολύ ανώτερο αυτού που δημιουργεί η εφαρμογή ηθικών κανονισμών ανάλογα με την προσωπική(και αδύνατο να εκλεχθεί) ηθική του κάθε γιατρού.

Συνεπώς οι πολέμιοι στο φακελάκι με την τρίτη μορφή ουσιαστικά στρέφονται εναντίον κάθε βελτίωσης του ΕΣΥ με δεδομένες τις ελληνικές συνθήκες.

Από την άλλη οι καιροσκόποι που επιδοκιμάζουν και εφαρμόζουν την πρώτη μορφή δεν δικαιούνται να ταυτίζουν αυτό που συνηθίζουν με την ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών και να ζητούν να ληφθούν υπόψη οι τρεις μορφές υπό το ίδιο πρίσμα και να τύχουν της ίδιας ρύθμισης ενώ πρόκειται γαι τρεις τελείως διαφορετικές πρακτικές όπου το κίνητρο είναι μεν το ίδιο αλλά η πράξη και τα αποτελέσματα διαφορετικά.

Επομένως η αναφορά γενικά σε φακελάκι μόνο συσκότιση προκαλεί και δεν επιτρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.Αντίθετα δημιουργεί τεχνητές διακρίσεις μεταξύ ΄΄ηθικών΄΄ και μη γιατρών που ναι μεν υπάρχουν αλλά όχι όπως η γενικολογία υποδεικνύει.

:splats::splats::splats::splats::splats::splats:

Τα παραπάνω,μαρτυρούν ότι

1.Δεν έχεις καμία σχέση με τον χώρο της υγείας

2.Δεν ξέρεις τι σου γίνεται

Ιατρική σίγουρα δεν έχεις τελειώσει.

Αν είσαι φοιτητής σε συμβουλεύω να ανοίξεις κανένα βιβλίο οργάνωσης και διοίκησης μονάδων υγείας,ή να ψάξεις πως λειτουργεί το σύστημα σε κάθε περίπτωση στο εξωτερικό.

Αν δυστυχώς έχεις τελειώσει ιατρική,θερμή παράκληση να σκίσεις το πτυχίο σου και να επισκευτείς κάποιον ψυχίατρο σύντομα.

Πως θα αντιδρούσες αν έπρεπε να χειρουργηθεί η μάνα σου και μετά από 1 μήνα αναμονής για την επέμβασης συνειδητοποιούσες ότι πρέπει να σκάσεις 4000 ευρώ για να γίνει την επόμενη μέρα?

Οι επιλογές που έχεις είναι 3

α.Να γίνεις ληστής

β.Να γίνεις βοσκός

γ.Να εγκλειστείς στο ψυχιατρείο

Για τις δυο πρώτες δεν σε έχω ικανό,οπότε

ΚΑΛΗ ΔΙΑΜΟΝΗ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Έλεος πια με τον Ανευλαβή. Μη βάζετε τις βλακείες του εδω μέσα. Τι να μας πεί για τα φακελλάκια όταν ο ίδιος έχει κατηγορηθεί ότι τα πήρε απο ασθενή. Έλεος ρε γμτ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μη πυροβολείτε τον πιανίστα παιδιά!

Ναι, όλοι είμαστε ενάντια στο φακελάκι.

Αλλά με αξιοπρεπείς μισθούς και ωράρια.

Έστω και χωρίς αυτούς όταν γουστάρουμε.

Δεν τρελαίνεστε όμως(σε σημείο εγκλεισμού μιας και το έφερε η κουβέντα)

όταν οι σκουπιδιάρηδες κάνουν απεργίες εκβιαστικές και διεκδικούν

δικαιώματα και μισθούς γιατρών??? :angry:

Και λέει ο επιμελητής:"με το μισθό του ΕΣΥ το κράτος σε αναγκάζει στη

ζητιανιά.και απλώνεις το χέρι και παίρνεις το φακελάκι".

Και σκέφτομαι ότι έχει οικογένεια και παιδιά και δουλεύει σαν το σκυλί

ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ (γαμώτη μου)

Ας το σκεφτούμε λίγο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αλλοι μάλλον είναι αυτοί που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Για να φανεί τι εννοώ,ας πάρουμε μία υποθετική περίπτωση(καθόλου ασυνήθιστη στην ελληνική πραγματικότητα).

Εστω ένας ασθενής που έρχεται σε σοκ.Ο ειδικευόμενος διαγνώνει ολιγαιμικό σοκ.

Σε αυτή την περίπτωση ξέρει οτι πρέπει να ρίξει χωρίς καθυστέρηση 1L ορού σε 10 λεπτά και τουλάχιστον 3 L την πρώτη ώρα ώστε να έχει ένα ρυθμό αποβολής ούρων 1ml|Kg|min.

Αυτό πρέπει να το κάνει αφού τοποθετήσει κεντρική γραμμή ο ίδιος ή ο χειρούργος.

Εστω οτι ο επιμελητής τυγχάνει ολίγον άσχετος και πολύ φοβισμένος.

Τι θα του πει?

1.Μέτρησες ηλεκτολύτες,σάκχαρο,πίεση(ξανά πολλές φορές),αιματοκρίτη κτλ?

2.Μέτρησες ΚΦΠ και

3.Μη ρίχνεις τόσα υγρά,θα τον φορτώσεις και θα κάνει πνευμονικό οίδημα.Ας είμαστε επιφυλακτικοί(και έχει καρδιακή νόσο,έχει νεφρική νόσο κτλ?

Ο επιμελητής δηλαδή κάνει το συνηθισμένο λάθος του αρχάριου που καθυστερεί για άσκοπες κινήσεις ενώ προέχει να φουλάρει τον ασθενή με υγρά.(Τι να την κάνεις την ΚΦΠ αφού ο σφυγμός μόλις ψηλαφάται και είναι 130?Γιατί να καθυστερήσεις με τόσες κινήσεις(αέρια αίματος,ΚΦΠ,ηλεκτρολύτες)όταν κινδυνεύεις να χάσεις τη δυνατότητα κεντρικής γραμμής και τον ίδιο τον ασθενή από στιγμή σε στιγμή?

Εκεί επέρχεται ο εξής διάλογος.

Κύριε επιμελητά,τι να τα κάνουμε αυτά,ο ασθενής κινδυνεύει

-Μα θα τον φορτώσεις χωρίς να ξέρεις την ΚφΠ

-Μα αφού είναι ολιγαιμικό σοκ.

-Πόσος είναι ο αιματοκρίτης?

-Μα μπορεί να μην έχει πέσει ακόμα.Τι μας ενδιαφέρει?

-Γιατί βάζεις φυσιολογικό ορό?Να βάλεις Ρίνγκερς.

-Μα η αποτελεσματικότητα είναι η ίδια.

-Να κάνεις ό,τι σου λέω.Μείωσε τη ροή και άλλαξε τους ορούς.Και να μου πεις την ΚΦΠ.Οι πνεύμονες πώς είναι?

-Εχει κάτι ψιλορόγχους.

-Ακουσες?

-Τι να ακούσω κύριε επιμελητά?Εδώ ο ένας βογγά κι ο άλλος γκαρίζει.Ο,τι μπορούσα άκουσα.

-Καλά να ακούσω εγώ.(μετά από φοβερή καθυστέρηση)έχει ρόγχους.

-Μπορεί να μην είναι αυτό κύριε επιμελητά.

-Εκανες ακτινογραφία?

-Μα που να προλάβω?Μόλις ήρθε.Ακούστε κύριε επιμελητά,πρέπει να αυξήσουμε τη ροή αλλιώς τέλος.

-Κάνε αυτά που σου πα και έλα μετά να με βρεις.

Ποια είναι η ουσία?

Οτι λόγω του φόβου και της έλλειψης αυτοπεποίθησης του επιμελητή,ο ασθενής λαμβάνει ανεπαρκή θεραπεία.

Αν λοιπόν ο ειδικευόμενος πει,εγώ θα προσαρμοστώ στο στάνταρ της κλινικής και θα κάνω ό,τι λέει ο επιμελητής αφού ο νόμος με καλύπτει,μπορεί το αποτέλεσμα να είναι τραγικό.

Μόλις όμως κάνει την εμφάνιση το μαγικό χαρτονόμισμα,ο ειδικευόμενος γίνεται κέρβερος.Για τίποτα στον κόσμο δε θα πεθάνει ο συγκεκριμένος ασθενής.Θα τα δώσει όλα,θα τον παρακολουθεί διαρκώς,θα τσακωθεί με όλους για να του δωθεί προτεραιότητα,θα φέρει όσες νοσοκόμες γίνεται από πάνω,θα αγνοήσει με προσωπικό κίνδυνο τις εντολές του επιμελητή ή θα τον παρακάμψει τηλεφωνώντας στο διευθυντή ή μπλέκοντας άλλες ειδικότητες.

Σε ποια περίπτωση ευνοείται η περίθαλψη του ασθενούς?

Γιατί είναι υποχρεωμένος ο ειδικευόμενος να τα βάζει με όλους,να αποκτά αρχηγικούς ρόλους,να εργάζεται παραπάνω ώρες χωρίς πληρωμή και να διδάσκει και τον επιμελητή αντί να γίνεται το αντίστροφο?

Γιατί να είναι υποχρεωμένος να παίρνει τέτοια ευθύνη?

Εάν υπάρχει το κίνητρο,η πιθανότητα να το κάνει είναι σαφώς μεγαλύτερη.

Αντίθετα εάν υπακούσει στους κανονισμούς εφαρμόζοντας το στάνταρ,ναι μεν όλοι ΄΄καλύπτονται΄΄ αλλά ο ασθενής πληρώνει τα σπασμένα.

Το φακελάκι λειτουργεί δηλαδή ως μηχανισμός εξισορρόπησης για να διορθώνονται ορισμένες ανεπάρκειες στου συστήματος.

Επίσης να σημειώσω οτι το παράδειγμα με την επέμβαση που αναφέρει ο Γκίζας είναι ακριβώς το είδος που καταδικάζω τοποθετώντας το είτε στην πρώτη είτε στη δεύτερη κατηγορία.

Οχι μόνο δεν αναιρεί αυτά που γράφω αλλά αντίθετα τα επιβεβαιώνει.

Δείχνει απλώς οτι κάποιοι βιάζονται γενικώς και αποφαίνονται αυθαιρέτως.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ας δούμε τι γίνεται με το φακελλάκι για να λυθούν οι όποιες παρεξηγήσεις.

Υπάρχουν βασικά τρεις λόγοι για τους οποίους αποδίδεται η πρόσθετη αμοιβή.

1.Για εισαγωγή ασθενούς στην κλινική από τον εκάστοτε διευθυντή ή επιμελητή που ελέγχει ορισμένο αριθμό κλινών εντός κλινικής βάσει κοινής αποδοχής

2.Για ταχύτερη διεκπεραίωση του περιστατικού π.χ. ορθοπεδική επέμβαση γρηγορότερα από ό,τι προβλέπει η λίστα αναμονής που μπορεί μερικές φορές να έχει συνέπεις στην υγεία του ασθενούς

3.Για παροχή καλύτερης περίθαλψης από τη συνήθη.

Επιχειρηματολογία απαράδεκτη και παράλογα συμπεράσματα με πλήρη απώλεια της αίσθησης του τι

είναι νόμιμο(πέρα από το ηθικό του ζητήματος το μαύρο χρήμα είναι πάντοτε παράνομο). Είναι απογητευτικό

να εκστομίζονται τέτοια λόγια από κάποιον που ευαγγελίζεται αξιοκρατικές διαδικασίες και πρότυπα δυτικών

χωρών.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εδω μεσα απο οτι καταλαβα γραφουν φοιτητες που ακομα δεν εχουν βγαλει δεκαρα τσακιστη.

Μολις μπειτε λιγο μεσα στην ειδικοτητα (γιατι στην αρχη θα σας φανουν καλα τα πρωτα λεφτα), και συνειδητοποιησετε οτι πληρωνεστε το ιδιο με αποφοιτους γυμνασιου που δουλευουν ΜΟΝΟ 8ωρο η οτι οι γραματεις και οι νοσοκομες βγαζουν τα ιδια με τους ιατρους , θα λετε τα ιδια ?

Γιατι κατι μου λεει οτι οι μισοι απο εδω μεσα σε 10 χρονια θα τα αρπαζουν με τον χειριστο τροπο?

Ας βγει ενας ειδικευομενος να κατακρινει τα φακελακια.

Γιατι το κρατος δεν αναγνωριζει μισθολογικα τον ιατρο? Ποιο ειναι το κινητρο που δινει το Ελληνικο κρατος στον ιατρο να δουλεψει στο ΕΣΥ? Γιατι ολες οι ειδικοτητες αμοιβονται το ιδιο και δεν υπαρχουν διαφορες οπως στο εξωτερικο? Τι εχουμε,κομμουνισμο? Γιατί να πληρωθώ ιδιο μισθό σαν ειδικευόμενος με τον (κατα τα άλλα συμπαθη), υδραυλικό του νοσοκομείου?Θα πρέπει να κάνω 10 εφημερίες το μήνα (90+ ώρες δουλεια την εβδομάδα),για να φθάσω μισθολογικά τον κάθε τελωνειακόεφοριακότραπεζικό ?Γιατί μου φαίνεται λίγο ΑΔΙΚΟ?Και μετά να κράζει ο κάθε τυχάρπαστος ότι ο γιατρός τα αρπάζει?

Τα πραγματα ειναι απλα. Το κρατος απαξιωνει μισθολογικα τον ιατρο λογω της πληθωρας που υπαρχει. Σου λεει τοσοι ιατροι ανεργοι, σε οποιον αρεσουν οι μισθοι πεινας που δινω. Αλλιως υπαρχουν κιαλλοι να δουλεψουν τζαμπα.

Οποτε οποιος εχει αξιοπρεπεια εχει 2 επιλογες

1) Διαλεγει ευκολη και μη στρεσογονο ειδικοτητα (βλεπε μικροβιολογοι, παθολογοανατομοι, ακτινολογοι γενικοι ιατροι κτλ), μπαινει στο ΕΣΥ και δουλευει τζαμπα, και δεν παραπονιεται κιολας.

2)Διαλεγει μια δυσκολη ειδικοτητα με μεγαλες ευθυνες, και φευγει για πολιτισμενες χωρες που αναγνωριζουν τα αμετρητα ξενυχτια και το αγχος της ειδικοτητας σου

Βεβαια υπαρχει η ευκολη λυση , να μπεις στο ΕΣΥ και να τα παιρνεις.

Κι επειδη κανεις δεν ειναι αγιος πολλοι το διαλεγουν.

Μην ξεχνατε ομως οτι το ιδιο το κρατος σε ωθει προς τα εκει.

Πριν λοιπον κατακρινετε το φακελακι με ελαφρα τη καρδια, ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ!!!!!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εδω μεσα απο οτι καταλαβα γραφουν φοιτητες που ακομα δεν εχουν βγαλει δεκαρα τσακιστη.

Μολις μπειτε λιγο μεσα στην ειδικοτητα (γιατι στην αρχη θα σας φανουν καλα τα πρωτα λεφτα), και συνειδητοποιησετε οτι πληρωνεστε το ιδιο με αποφοιτους γυμνασιου που δουλευουν ΜΟΝΟ 8ωρο η οτι οι γραματεις και οι νοσοκομες βγαζουν τα ιδια με τους ιατρους , θα λετε τα ιδια ?

Γιατι κατι μου λεει οτι οι μισοι απο εδω

Πολύ σωστός.Ατελέιωτα ξενύχτια και να παίρνεις τα ίδια με τη γραμματέα,το δάσκαλο και λοιπούς που στις 2 η ώρα πάνε σπίτι τους,ενώ εσύ παραμένεις διότι τοπεριστατικό μένει σε εκκρεμότητα ή επειδή εφημερεύεις σαν δούλος για ψίχουλα.

Γιαυτό άλλωστε ακούς από τους επιμελητές σου¨δεν αξίζει,στη θέση σου θα πήγαινα εργαστηριακή ειδικότητα χωρίς το άγχος αφού η αμοιβή είναι ίδια".

Από θεωρία πάντως καλά πάμε εδω μέσα...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πριν λοιπον κατακρινετε το φακελακι με ελαφρα τη καρδια, ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ!!!!!!!

Όχι φιλαράκι μου, δεν θα το ξανασκεφτώ.

Κάνε ό,τι θες εσύ, αλλά τουλάχιστον μην προσπαθείς να βρεις μια ηθική δικαιολόγηση γιατί δεν υπάρχει... <_<

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Όχι φιλαράκι μου, δεν θα το ξανασκεφτώ.

Κάνε ό,τι θες εσύ, αλλά τουλάχιστον μην προσπαθείς να βρεις μια ηθική δικαιολόγηση γιατί δεν υπάρχει... <_<

Μπορεις αρχηγε να μας πεις σε ποιο σταδιο της ιατρικης βρισκεσαι, και αν εισαι στην ειδικοτητα , σε ποια?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εδω μεσα απο οτι καταλαβα γραφουν φοιτητες που ακομα δεν εχουν βγαλει δεκαρα τσακιστη.

Μολις μπειτε λιγο μεσα στην ειδικοτητα (γιατι στην αρχη θα σας φανουν καλα τα πρωτα λεφτα), και συνειδητοποιησετε οτι πληρωνεστε το ιδιο με αποφοιτους γυμνασιου που δουλευουν ΜΟΝΟ 8ωρο η οτι οι γραματεις και οι νοσοκομες βγαζουν τα ιδια με τους ιατρους , θα λετε τα ιδια ?

Γιατι κατι μου λεει οτι οι μισοι απο εδω μεσα σε 10 χρονια θα τα αρπαζουν με τον χειριστο τροπο?

Ας βγει ενας ειδικευομενος να κατακρινει τα φακελακια.

Γιατι το κρατος δεν αναγνωριζει μισθολογικα τον ιατρο? Ποιο ειναι το κινητρο που δινει το Ελληνικο κρατος στον ιατρο να δουλεψει στο ΕΣΥ? Γιατι ολες οι ειδικοτητες αμοιβονται το ιδιο και δεν υπαρχουν διαφορες οπως στο εξωτερικο? Τι εχουμε,κομμουνισμο? Γιατί να πληρωθώ ιδιο μισθό σαν ειδικευόμενος με τον (κατα τα άλλα συμπαθη), υδραυλικό του νοσοκομείου?Θα πρέπει να κάνω 10 εφημερίες το μήνα (90+ ώρες δουλεια την εβδομάδα),για να φθάσω μισθολογικά τον κάθε τελωνειακόεφοριακότραπεζικό ?Γιατί μου φαίνεται λίγο ΑΔΙΚΟ?Και μετά να κράζει ο κάθε τυχάρπαστος ότι ο γιατρός τα αρπάζει?

Τα πραγματα ειναι απλα. Το κρατος απαξιωνει μισθολογικα τον ιατρο λογω της πληθωρας που υπαρχει. Σου λεει τοσοι ιατροι ανεργοι, σε οποιον αρεσουν οι μισθοι πεινας που δινω. Αλλιως υπαρχουν κιαλλοι να δουλεψουν τζαμπα.

Βεβαια υπαρχει η ευκολη λυση , να μπεις στο ΕΣΥ και να τα παιρνεις.

Κι επειδη κανεις δεν ειναι αγιος πολλοι το διαλεγουν.

Μην ξεχνατε ομως οτι το ιδιο το κρατος σε ωθει προς τα εκει.

Πριν λοιπον κατακρινετε το φακελακι με ελαφρα τη καρδια, ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ!!!!!!!

Λες για τους άλλους ότι σε 10 χρόνια θα τα αρπάζουν, εσύ όμως απο ότι φαίνεται το έχεις αποφασίσει αυτό ήδη από τώρα.....

Αναφορικά με όσα λες:

1) Ο νεοδιοριστος τραπεζικός παίρνει 650 Ευρώ μικτά, ο νεοδιόριστος ειδικευόμενος 900+ 600απο ευφημερίες=1500 Ευρώ. Φυσικά είναι πολύ πιο δύσκολη η δουλειά μας απο του τραπεζικού, αλλά και ο τραπεζικός κάνει ευφημερίες και η τραπεζα δεν του δίνει μια..

2) Γιατί να αμοίβεται περισσότερο ο οφθαλμίατρος απο το μικροβιολόγο, αφού την ίδια εκπαίδευση έχουν;; Ο οφθαλμίατρος 4 χρόνια, ο δερμ. 4, ο παθολόγος 5, και ο μικροβιολόγος επίσης 5, οπως και ο ακτινολόγος......

3)Αυτό που δεν έχεις καταλάβει είναι ότι και στο ΕΣΥ να θες να πας πλέον είναι εξαιρετικά δύσκολο να σε πάρουν, οπότε μάζεψε τα σάλια που φτασανε μέχρι το πάτωμα, φακελάκι δε βλέπεις ούτε στον υπνο σου.....

4) Στην Ιταλία οι γιατροί στα νοσοκομεία έχουν εξίσου χαμηλές αμοιβες με της Ελλάδας, όπως και στη Γερμανια, δες τις σχετικες ενότητες : ειδικότητα στη Γερμανια, ειδικότητα στην Ιταλία

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Λες για τους άλλους ότι σε 10 χρόνια θα τα αρπάζουν, εσύ όμως απο ότι φαίνεται το έχεις αποφασίσει αυτό ήδη από τώρα.....

Αναφορικά με όσα λες:

1) Ο νεοδιοριστος τραπεζικός παίρνει 650 Ευρώ μικτά, ο νεοδιόριστος ειδικευόμενος 900+ 600απο ευφημερίες=1500 Ευρώ. Φυσικά είναι πολύ πιο δύσκολη η δουλειά μας απο του τραπεζικού, αλλά και ο τραπεζικός κάνει ευφημερίες και η τραπεζα δεν του δίνει μια..

2) Γιατί να αμοίβεται περισσότερο ο οφθαλμίατρος απο το μικροβιολόγο, αφού την ίδια εκπαίδευση έχουν;; Ο οφθαλμίατρος 4 χρόνια, ο δερμ. 4, ο παθολόγος 5, και ο μικροβιολόγος επίσης 5, οπως και ο ακτινολόγος......

3)Αυτό που δεν έχεις καταλάβει είναι ότι και στο ΕΣΥ να θες να πας πλέον είναι εξαιρετικά δύσκολο να σε πάρουν, οπότε μάζεψε τα σάλια που φτασανε μέχρι το πάτωμα, φακελάκι δε βλέπεις ούτε στον υπνο σου.....

4) Στην Ιταλία οι γιατροί στα νοσοκομεία έχουν εξίσου χαμηλές αμοιβες με της Ελλάδας, όπως και στη Γερμανια, δες τις σχετικες ενότητες : ειδικότητα στη Γερμανια, ειδικότητα στην Ιταλία

Καταρχας να μαθεις να διαβαζεις.Επειτα

1)Τα 650 που περνει ο τραπεζικος απο που το εβγαλες? Ρωτα κανενα τραπεζικο πρωτα και επισης συγκρινε ποσα παιρνει 30αρης τραπεζικος και 30αρης ιατρος. Οι εφημεριες ειναι υπερωριες

2) Καμια ειδικοτητα δεν εχει την ιδια εκπαιδευση με την αλλη. Στην Αμερικη και στην Αγγλια στη Σουηδια οι ειδικοτητες δεν παιρνουν τον ιδιο μισθο

3)Για το ΕΣΥ εγω φιλαρακι δεν ενδιαφερομαι , μαλλον εσυ το εχεις ψαξει αφου ξερεις και λεπτομερειες. Ωραιες φιλοδοξιες εχεις

4)Αν θεωρεις την Ιταλια προηγμενη χωρα στην Ιατρικη απατασαι. Γερμανια ο ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ 3000 Ευρω, Σουηδια επισης και Αγγλια 3500- 4500

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πριν λοιπον κατακρινετε το φακελακι με ελαφρα τη καρδια, ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ!!!!!!!

So u r suggesting we panish the parients because the government doesnt pay well.... :mellow:

Εγω δεν προτεινω να τα παιρνουμε, απλα τονιζω οτι το κρατος ωθει πολλους ιατρους σε αυτη την κατασταση.

Οποτε πριν τα ριξουμε ολα στους ιατρους ,οπως κανει ο καθε ΜΑΟ ΜΑΟ στην μπανανια που λεγεται Ελλαδα,

ας σκεφτουμε το πρωταρχικο αιτιο. Ειπε κανεις οτι οι ιατροι δεν ειναι ανθρωποι και ειναι αγιοι? Τοτε θα δουλευαμε τζαμπα.

Και για να τελειωνουμε με ορισμενους εγω προσωπικα επειδη οι φιλοδοξιες μου δεν τελειωνουν στο ΕΣΥ της

Ταρζανιας εχω αποχωρησει ηδη

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εγω δεν προτεινω να τα παιρνουμε, απλα τονιζω οτι το κρατος ωθει πολλους ιατρους σε αυτη την κατασταση.

Οποτε πριν τα ριξουμε ολα στους ιατρους ,οπως κανει ο καθε ΜΑΟ ΜΑΟ στην μπανανια που λεγεται Ελλαδα,

ας σκεφτουμε το πρωταρχικο αιτιο. Ειπε κανεις οτι οι ιατροι δεν ειναι ανθρωποι και ειναι αγιοι? Τοτε θα δουλευαμε τζαμπα.

Και για να τελειωνουμε με ορισμενους εγω προσωπικα επειδη οι φιλοδοξιες μου δεν τελειωνουν στο ΕΣΥ της

Ταρζανιας εχω αποχωρησει ηδη

i can understand what u r saying ,and blaming doctors for taking money illegal does no make us better persons or moral doctors or anything. There is a huge problem here that needs to be solved in a different way,not by taking money from patients. I hope that all of us who are saying today "i wont do it" keep that attitude in the future....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Έλεος πλέον με αυτό το θέμα! Ναι, κάποιοι από εμάς είναι ακόμα φοιτητές και ευτυχώς έχουν την πολυτέλεια να σκέφτονται λογικά.

Βρείτε εσείς έναν πρωτοδιόριστο οποιουδήποτε επαγγέλματος που να παίρνει 1500 ευρώ και βάλε πρώτο μισθό.

Και επειδή έχω βαρεθεί να ακούω για τους καλύτερους μισθούς στη Γαλλία την Αγγλία και τις Μπαχάμες, όποιου δεν του αρέσει η κατάσταση στην Ελλάδα να φύγει και να πάει εκεί που πληρώνουν καλύτερα.

Δεν καταλαβαίνω γιατί δηλαδή επειδή σπουδάσαμε δύο χρόνια παραπάνω την έχουμε δει θεοί.

Λες και δεν υπάρχουν τόσα και τόσα απαιτητικά και κουραστικά επαγγέλματα που πληρώνονται πολύ λιγότερο, πόσα λεφτά παίρνει η νοσηλεύτρια, ο αστυνομικός, ο οδηγός λεωφορείου που ταξιδεύει μέρα - νύχτα με την ευθύνη τόσων ανθρώπινων ζωών, ο νυχτοφύλακας και τόσα άλλα.

Αλλά όχι! εμείς είμαστε η ελίτ, οι επιστήμονες, οι αδικημένοι. Για συνέλθετε λίγο λέω εγώ. Δεν λέω οτι δεν υπάρχουν προβλήματα, και προβλήματα υπάρχουν και εκμετάλλευση των γιατρών. Αλλά αυτή είναι η ελληνική πραγματικότητα και αφορά και πολλούς άλλους κλάδους εκτός από την ιατρική.

Όποιος πιστεύει οτι μπορεί να αποδώσει δικαιοσύνη παίρνοντας τα χρήματα που θεωρεί οτι του αξίζουν από τον συνταξιούχο, τη μάνα του άρρωστου παιδιου ή ακόμη και από τον πλούσιο που υποφέρει και θα έδινε τα πάντα για να γίνει καλά, είναι εγκληματίας.

Όλα αυτά τα θεωρούσα γραφικά,αυτονόητα, πίστευα οτι δεν αξίζει καν να αναφερθούν αλλά δυστυχώς συνειδητοποιώ οτι η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Ντροπή μας.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν ξέρω αν έχει γίνει αντιληπτή η διάκριση που επιβάλλει ο ΄΄κοινός νους΄΄ μεταξύ επαγγέλματος και λειτουργήματος.

Εδώ η ισορροπία είναι λεπτή.

Π.χ. θα πει ο υδραυλικός στο γιατρό,μη ζητάς περισσότερα,απλά κάνεις τη δουλειά σου.

Κατά αυτή την έννοια η Ιατρική είναι επάγγελμα απλώς σαν οποιοδήποτε άλλο.

Οταν όμως εμφανιστεί το δύσκολο περιστατικό τότε πρέπει να μοχθήσεις,να τα δώσεις όλα.Δεν πρέπει όμως να περιμένεις παραπάνω αμοιβή.Γιατί αυτό που κάνεις είναι λειτούργημα.

Είναι συνεπώς υποχρέωσή σου να το κάνεις.

Δηλαδή ενώ μισθολογικά η Ιατρική αντιμετωπίζεται σαν επάγγελμα,στην πρακτική εφαρμογή τίθενται εξαιρετικές απαιτήσεις τύπου λειτουργήματος.

Χρησιμοποιώντας την ίδια διφορούμενη στάση,οι γιατροί του ΕΣΥ επιχειρούν ακριβώς το ίδιο από την αντίστροφη.

Δηλαδή όταν τους κατηγορούν οτι κάθονται,απαντούν.Είμαι και εγώ δημόσιος υπάλληλος,όπως οι άλλοι.Κάνω αυτό το επάγγελμα.

Οταν όμως τα παίρνουν με φακελάκι,λένε αυτό που κάνω δεν είναι απλά η δουλειά μου.Είναι κάτι πολύ περισσότερο,είναι λειτούργημα και πρέπει να αμοίβεται αναλόγως.

Ακριβώς την ίδια διάκριση λοιπόν χρησιμοποιούν και οι γιατροί του ΕΣΥ(σε μεγάλο βαθμό) αλλά ακριβώς στην περίπτωση που το κοινό ζητάει πραγματικές υπηρεσίες,αυτοί προσφέρουν νοοτροπία και ρυθμούς δημοσίου υπαλλήλου και όταν το κοινό αρέσκεται σε ρουτίνα,αυτοί ζητούν αμοιβές λειτουργήματος.

Ετσι η διάκριση αποκτά δύο εφαρμογές εντελώς διαφορετικές.

Αυτό συμβαίνει επειδή συνιστά ψευδή έννοια.Δεν έχει καμιά σχέση με τα πραγματικά οικονομικά στατιστικά δεδομένα.

Για να καταλάβει κανείς τι γίνεται στην πράξη ακριβώς αυτά τα τελευταία πρέπει να αναλύσει.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Προς spergebiet:

Πώς φαίνεται ότι δεν έχεις καμία σχέση με πραγματικότητα νοσοκομείου! Αλλά και σε θεωρητικές γνώσεις διαπιστώνω προβλήματα. Καταρχήν ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ότι σε ολιγαιμικό shock η αρχική χορήγηση κρυσταλλοειδών γίνεται από ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ? Αν είναι ποτέ δυνατόν! Ελπίζω να μη χάνεις χρόνο στην πράξη για να βάλεις κεντρική γραμμή μέχρι να δοθούν τα υγρά, γιατί θα χάσεις τον άρρωστο! Βρες δύο ευρείες περιφερικές φλέβες και κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου.

Δεύτερον, όσον αφορά τη χορήγηση υγρών, το πόσα lt θα δώσεις ΔΕΝ είναι τυφλοσούρτης, αλλά εξαρτάται από την εκτίμηση του ποσοστού απώλειας όγκου (εμπειρικά) με βάση στοιχεία όπως: AΠ, ορθοστατικά φαινόμενα, θερμοκρασία δέρματος, χρόνος τριχοειδικής επαναπλήρωσης, διούρηση, κτλ. Συμφωνώ με την ταχεία χορήγηση του 1ου λίτρου, αλλά από κει και πέρα επανεκτιμάς τον άρρωστο. Αν δώσεις άλλα 3 λίτρα τόσο γρήγορα όσο λες, ε προφανώς ένας ασθενής με καρδιακή/νεφρική ανεπάρκεια που έχει υπολογιζόμενες απώλειες 2 λίτρα θα κάνει κάμψη!!

Πέραν από τα ιατρικά, σε πληροφορώ ότι ΚΑΝΕΙΣ ειδικευόμενος που εδέχθη φακελάκι (γιατί υπάρχουν και τέτοιοι) δεν το έπραξε σε χώρο επειγόντων και αυτό δεν επηρέασε τη λήψη διαγνωστικών αποφάσεων ή θεραπευτικών πρωτοβουλιών. Ο λόγος που δεν αντιμετωπίζει ο ειδικευόμενος πιο επιθετικά και ορθώς ιατρικά κάποια περιστατικά είναι ότι δυστυχώς δεν έχει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους και ότι το σύστημα στα νοσοκομεία είναι αυστηρά ιεραρχικό και η αυτονομία στη λήψη αποφάσεων καθυστερεί, όχι ότι ΛΕΙΠΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ! Για όνομα του Θεού spergebiet.

Όσονο αφορά τον κο. petougia, εδώ μέσα γράφουν και κάποιοι που έκαναν αγροτικό με μισθό περίπου όσο ενός ειδικευόμενου. Εντάξει, οι αμοιβές δεν συγκρίνονται με του εξωτερικού, αλλά μια φορά είναι υψηλότερες από άλλα επαγγέλματα και δεν είναι μισθοί πείνας σε καμία περίπτωση. Ok? Από κει και πέρα όποιος θέλει αμοιβόμενος από το ΕΣΥ να αγοράζει BMW M5 και Porsche Cayenne ή βίλα στη Σαντορίνη να βρει άλλους τρόπους, αλλά όχι φακελάκι. Άντε γειά!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μάλλον αλλουνού λείπει η εμπειρία.

Με περιφερική φλέβα είναι αδύνατο να ρίξεις 1L σε 10 λεπτά.Ακόμα και στην κεντρική γραμμή πρέπει να βάλεις δύο ορούς πολλές φορές να τρέχουν ταυρόχρονα γιατί υπάρχουν αιματώματα κτλ και η ροή μπορεί να καθυστερεί,η φλέβα να έχει σχεδόν θρομβωθεί.

Το να βρεθεί κεντρική γραμμή είναι συχνά ζήτημα μείζονος σημασίας και χειρούργοι χωρίς τη σχετική εμπειρία ιδρωκοπούν από την αγωνία και τις επανειλημμένες αποτυχίες.

Οταν η συστολική πίεση είναι στο 70 και ο σφυγμός μόλις ψηλαφητός,τα περιθώρια αποτυχίας είναι λίγα.

Φυσικά πρέπει να έχεις βρει μια-δυο περιφερικές γραμμές για καβάντζα πριν οι φλέβες αδειάσουν τελείως και σχεδόν δεν ψηλαφούνται.Ξέρεις όμως οτι αυτό δεν αρκεί για να πέσουν τα υγρά στις επιθυμητές ταχύτητες.

Δεν είναι ανάγκη να ρίξεις κρυσταλλοειδή.Ο φυσιολογικό ορός,τα κολλοειδή και το Ρίνγκερς έχουν το ίδιο αποτέλεσμα.Δεν έχει διαπιστωθεί καμιά διαφορά.

Αμα όμως ο άλλος φοβάται και ζητάει ακτινογραφίες,ΚΦΠ,αιματοκρίτες και κάθε δυνατή εξέταση όταν τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά,η γραφειοκρατική διαδικασιά που περιγράφεις έχει δραματικά αποτελέσματα.Αυτό το καταλαβαίνουν πολύ καλά οι συγγενείς και ψάχνουν για όποια ελπίδα σωτησρίας μπορούν.

Αν ο ειδικευόμενος φανεί ζωηρός,τον ενισχύουν μήπως και η έκβαση βελτιωθεί.

Μη νομίζεις οτι δεν καταλαβαίνουν κάθε φορά ποιον έχουν απέναντί τους.

Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό το μπόνους να θεωρείται αθέμιτο.Δεν είναι για να δώσει ο γιατρός τη συνήθη περίθαλψη αλλά το παραπάνω.

Οταν π.χ. ο Κόκκαλης δίνει πριμ στο Ριβάλντο γιατί το κάνει?

Γιατί δεν του λέει,ξόδεψα τόσα για εσένα,σου δίνω τόσα λεφτά,ο προπονητής σε εμπιστεύεται,ο κόσμος σε λατρεύει,οφείλεις να κάνεις το καθήκον σου.

Χωρίς πριμ δε θα παίξει καλά ο Ριβάλντο?Οχι,καλά θα παίξει.Θα πιάσει την κανονική του απόδοση.

Ο Κόκκαλης όμως του δίνει τα εξτρά πριμ για να παίξει εξαιρετικά.Να αποδώσει πάνω από το συνηθισμένο του,το αναμενόμενο επίπεδο.Αυτό το νόημα έχει το πριμ.

Το ίδιο νόημα έχει και το φακελάκι ως μπόνους.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Με αφορμη τον τιτλο του εν λογω thread εκανα σημερα μια επισκεψη απο την ιστοσελιδα του κ.Ανευλαβη.

ΤΡΕΛΟ ΓΕΛΟΙΟ!

Ο,ΤΙ ΝΑ'ΝΑΙ!

Παραθετω χαρακτηριστικα αποσπασματα απο το guestbook ( http://www.anevlavis.gr/guestbook.htm )

1] 27 Feb 2006

Ρωταει επισκεπτης:Ποια η θέση σας για την πλημμυρίδα τών "ιατρών" από πανεπιστήμια ευκαιρίας...;

Απανταει ο κ.Ανευλαβης:Η ίδια που έχω και για τα ελληνικά πανεπιστήμια που βγάζουν αγράμματους πτυχιούχους

2]09 Mar 2006

Γραφει ο επισκεπτης :άντε γαμησου που με εκοψες στην παθολογια.

Απαντει ο κ.Ανευλαβης:Σκέψου τι σκα(ρ)ταδούρα ήσουν

3]16 Feb 2006

Ρωταει ο επισκεπτης:Κύριε Ανευλάβή, Αξιότιμε Καθηγητά, φίλε Λευτέρη, γράψε σε εκείνα που δεν έχει ο Υπουργός ό,τι μομφη σου καταλογίζουν, στούμπωσε την πίπα με καπνό, και συνέχισε γερά!

Απνατει ο κ.Ανευλαβης: Αγαπητέ σ ευχαριστώ για τις παραινέσεις σου. Αλλά θα πρέπει να δείξεις και ΄συ τα δικά σου επωνύμως. Με θερμές ευχαριστίες.

Στο Forum δε γινεται της τρελης με καθε λογης ασυναρτησια!

Το πιο cult ιατρικο site!Κeep on doc!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Aν εσυ κοστολογεις τα ξενυχτια της σχολης , το αγχος του αρρωστου , και τις 35 ωρες που δουλευεις παραπανω την εβδομαδα στα 150 ευρω που παιρνεις παραπανω απο τη γραμματεα θα σε βγαλουμε προεδρο τον συνδικαλιστων.

Γεια σου ρε πιανιστα ΦΑΜΦΑΡΟΝΕ

Καλο αγροτικο

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.