Jump to content

Posts

 • Παιδιά μήπως γνωρίζει κανείς τι ισχύει για τις ενιαίες ειδικοτητες; Έστω ότι εγώ κάνω τώρα αναισθησιολογια σε επαρχιακό νοσκομειο που δίνει μερική και θέλω να παραιτηθώ (αφου βγει ο διορισμος μου για το  "μεγαλο" νοσοκομειο - χωρίς να εχει συμπληρωθεί όμως ο χρόνος της σύμβασης μου με το "μικρο") για να πάω σε νοσοκομειο που δίνει πλήρη... Μελλοντικά αν θελήσω, μπορώ να παραιτηθώ και από αυτό το νοσοκομειο και να κάνω τα χαρτιά μου σε άλλο που δίνει πληρη; 

  Ευχαριστώ! 

  Edited by TCh
 • Ιατρικη Φυσικη - Ψαρρακος επιτομη εκδοση - [Αθικτο]   -   20 Ευρω

  Ιατρικη Φυσιολογια Βασισμενη σε Κλινικα Περιστατικα - Bell - [Αθικτο]  -   10 Ευρω

  Ανθρωπινη διαπλαση - Moore  - [Αθικτο]   -   20 Ευρω

  Φαρμακολογια - Page - Curtis - Sutter - Walker - Hoffman - [Σκληροδετο] - [Αθικτο]   -   15 Ευρω

  Επεμβατικη ακτινολογία - Κελεκης Δ. - [Αθικτο]   -   20 Ευρω

  Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση - Παπαδημητρίου  - [Αθικτο]   -   10 Ευρω

  Harrison's Principles of Internal Medicine Τομος 1 & 2 - 18th Edition -  [Σκληροδετο] - [Αθικτο]   -   40 Ευρω

  ΩΡΛ  - Dhillon 2η Εκδοση - [Πολυ Καλη Κατασταση]   -   10 Ευρω

  Συγχρονη Χειρουργικη Διαγνωση & Θεραπεια - Current 12η εκδοση - [Αθικτο]   -   20 Ευρω

  Κλινικη Χημεια - Marshall William - Bangert K. S.  - [Αθικτο]   -   20 Ευρω

  Γενικη Ιατρικη - Murtagh - Set 2 Τόμων  - [Αθικτα]   -   40 Ευρω

  Ιστορία της ιατρικής  - Ιωάννης Λασκαράτος - [Αθικτο]   -   25 Ευρω

  Μεθοδολογία έρευνας στην υγεία Mελέτη της υγείας και των υπηρεσιών υγείας   - Ann Bowling - [Αθικτο]   -   10 Ευρω

  Εργαστηριακες Εξετασεις - Διαφορικη Διαγνωση - Marks Cantor Mesko Rudolf Nosalova - [Αθικτο]   -   20 Ευρω

  Ανατομια  - Grays - Τομος 1 - 2007 - [Αθικτο]   -   25 Ευρω

  Ανατομια  - Grays - Τομος 2 - 2007 - [Αθικτο]   -   25 Ευρω

 • On 22/9/2022 at 5:44 ΜΜ, mihiatrik said:

  ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Πριν πω το οτιδήποτε, θα πω ότι γνωρίζω πώς θεωρείται γενικά απαράδεκτο το να ξεθάβεις σε ένα φόρουμ νήματα που έχουν να κινηθούν πάρα πολύ καιρό.  Ωστόσο, θα μου επιτρέψετε επίσης να πιστεύω, προσωπικά πάντα, ότι ακόμα πιο απαράδεκτο και, κυρίως, κρίμα, είναι το να ανοίγονται νέα νήματα, προκειμένου να ειπωθούν πράγματα που έχουν ήδη ειπωθεί και στο παρελθόν.

  Ομοίως, είναι ακόμα πιο κρίμα, παλαιότερα νήματα που τα έθαψε ο χρόνος, να αγνοεί κανείς ότι υπάρχουν στο φόρουμ, ακριβώς επειδή ανοίγουνε νέα topics, τα οποία λένε ξανά την ίδια, ή παρόμοια ιστορία, με αποτέλεσμα να ξεχνιούνται οι παλαιότερες - αρχικές συζητήσεις πάνω στο ίδιο θέμα. Κλείνω την εισαγωγή.

  Θα επαναλάβω την προηγούμενη δήλωσή μου, περί του ότι γνωρίζω πως θεωρείται γενικά απαράδεκτο το να ξεθάβεις σε ένα φόρουμ νήματα που έχουν να κινηθούν πάρα πολύ καιρό. Ωστόσο, για τους λόγους που προανέφερα και στο αμέσως προηγούμενο post μου, επιτρέψτε μου να επανέλθω για τη συνέχεια του δράματος, καθώς αισθάνομαι την ανάγκη να μεταφέρω, σχεδόν επί λέξη, την παρακάτω δήλωση της Υπουργάρας της Καρδιάς μας:

  " Λέει, λοιπόν, ο ακροατής σας, ότι αφού πληρώνω ασφαλιστικές εισφορές, γιατί να ξαναπληρώσω, αυτό δεν είναι το επιχείρημα ;; Άρα λέει, ο ακροατής σας, ότι συνδέει τις παροχές Υγείας με την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών. Σωστά ;; Άρα, το 1.000.000 ανασφάλιστοι πρέπει να πληρώνουνε ασφαλιστικές εισφορές από αύριο, αυτό λέμε ;;

  Η πρόσβαση στο Σύστημα Υγείας είναι ανεξάρτητη της πληρωμής. Βάση αυτού του επιχειρήματος, δεν μπορώ να γυρίσω πίσω και να πω ότι για τους ανασφάλιστους δεν το συνδέω με την πληρωμή, αλλά για τους ασφαλισμένους το συνδέω με την πληρωμή !! Το καταλαβαίνετε ;;

  Έχουμε ήδη αποφασίσει σαν κοινωνία ότι εμείς όλοι οι υπόλοιποι που μπορούμε και πληρώνουμε, από αυτά που πληρώνουμε, θα προσπαθήσουμε να πληρώσουμε και αυτούς που δεν μπορούν !! Συμφωνούμε μέχρι εδώ ;; Μάλιστα. Επειδή το έχουμε προσυμφωνήσει, λοιπόν, έχουμε προσυμφωνήσει ότι αυτά που τελικά πληρώνουμε δεν επαρκούνε για το Σύστημα, το έχουμε αποφασίσει αυτό ως Κοινωνία !!

  Συνεπώς, πάμε στο επόμενο βήμα τώρα … " (και συνεχίζει μετά να μιλάει για τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή)

  ΠΗΓΗ 1: realfm97.8

  Δεν ξέρω, είναι από τις ελάχιστες φορές που μένω άφωνος ακούγοντας κάποιον πολιτικό να πατάει μια τόσο σοβαροφανή κοτσάνα … Δεν ξέρεις εάν θες να τους δώσεις συγχαρητήρια για το θάρρος – θράσος τους, ή να τους μουντζώσεις για την ανικανότητά τους … Μέσα σε λίγες γραμμές, η Υπουργάρα μας διατύπωσε και συνόψισε άριστα το γιατί χρεοκόπησε το ΕΣΥ:

  α) Αδυναμία τήρησης υγειονομικού ισολογισμού (πληρώνουμε εισφορές Υγείας και φορολογία χωρίς ατομικό ή συλλογικό αντίκρισμα , – πράγμα που αποτελεί και full αντικίνητρο για να εργαστείς και να πληρώσεις εισφορές – , σε ένα σύστημα υγείας με αρνητικότατο ισολογισμό οικονομικού κόστους – δεικτών Υγείας)

  β) Ανικανότητα Διοικούντων (ασκούνε κοινωνική – ψηφοθηρική πολιτική στο γάμο του καραγκιόζη, χωρίς κανένα μακρόπνοο πληθυσμιακό σχέδιο, με λογικές διαχειριστών καταστάσεων και management που αφορά μόνο στον περιορισμό του κόστους, χωρίς όμως κριτήρια δεικτών και ποιότητας Υγείας !! )

  Το costeffectiveness κύριοι της Δεξιάς (που Δεξιοί είστε μόνο κατά όνομα) έχει δύο λεξούλες: cost (βλέπω τι ξοδεύω) και effectiveness (βλέπω εάν η Υγεία, που πήρα ως αποτέλεσμα, αντιστοιχεί σε αυτό το οποίο ξόδεψα). Το να αρπάζετε φασιστικά τα λεφτά μας (υποχρεωτικές εισφορές υπέρ Υγείας) δεσμευόμενοι ότι θα μας παρέχετε Υγεία ενός επιπέδου Α, μετά να ξοδεύετε όσα από αυτά σας καπνίσει για Υγεία επιπέδου Χ (χωρίς να ξέρουμε όμως πόσα από αυτά τα χρήματα πάνε και για άλλους, δικούς σας, σκοπούς … ) , χωρίς ταυτόχρονα να λαμβάνετε υπόψιν εάν τα αποτελέσματα Υγείας επιπέδου Χ που παρέχετε στους πολίτες αντιστοιχούν σε δείκτες Υγείας επιπέδου Α (να αξιολογήσετε δηλαδή εάν τα επίπεδα Υγείας Α και Χ ταυτίζονται … ) και μετά να λέτε ότι δεν μπορείτε να παρέχετε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα επιπέδου Α για το οποίο εισπράξατε εξ’ αρχής αυτά τα χρήματα, αλλά εσείς συνεχίζετε παρόλα αυτά να τα εισπράττετε, αυτό ΔΕΝ λέγεται Δεξιά και Φιλελεύθερη Πολιτική !! Αυτό λέγεται ΛΗΣΤΕΙΑ !! ΕΙΣΤΕ ΛΗΣΤΕΣ !! Εάν δεν μπορείτε να παρέχετε την υποσχόμενη Υγεία επιπέδου Α, ΤΟΤΕ ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΠΙΣΩ τις εισφορές υπέρ Υγείας ή ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΕ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΑΛΛΟΣ !!

  γ) Οκ, δεν ξέρω από πόσες πλευρές θα μπορούσε να σχολιαστεί το γεγονός ότι το 10% του πληθυσμού της χώρας (με βάση το δοθέν νούμερο, 1.000.000 ανασφάλιστοι) είναι σε οικονομική ένδεια τέτοιου βαθμού, έτσι ώστε να μην έχουνε χρήματα για να πληρώσουνε έστω μια κάποια ελάχιστη εισφορά υπέρ Υγείας … Σίγουρα πάντως, λύση δεν είναι οι ασφαλισμένοι να αναγκάζονται να πληρώνουνε για διαμονή σε ξενοδοχείο κάποιων αστέρων και μετά να τους υποχρεώνεις να μένουνε και αυτοί σε παράγκα !! Το μοντέλο αυτό είναι ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΒΕΒΑΙΟ ότι θα καταρρεύσει κάποια στιγμή (όπως και ήδη ξέρουμε ότι κατέρρευσε σε άλλα καθεστώτα … η φτωχοποίηση και η εξίσωση προς τα κάτω, ΠΟΤΕ δεν μπορεί να παράγει πλούτο και ευημερία, μαθηματικά παράγει μόνο εξαθλίωση … )

  ΠΗΓΗ 2: OmadaMnimis

  Έτσι, λοιπόν, ωμά, λιτά, κυνικά και εμετικά, ακούμε ότι αποφασίσαμε ως κοινωνία (ποιοι ? δεν ξέρω, προφανώς όλοι εμείς οι μπαμπουΐνοι του Μπανανιστάν που τους ψηφίζουμε … ) ότι μεταξύ του διπόλου της σωστής και αξιοκρατικής διαχείρισης των οικονομικών της Υγείας (προκειμένου να εξυπηρετούνται και οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ οικονομικά ασθενέστεροι που δεν έχουνε να πληρώσουνε – και όχι όλα τα τρωκτικά που κολυμπάνε στο μαύρο χρήμα και έχουνε τσακίσει το Σύστημα και τα επιδόματα – μέχρι και βουλευτές πιαστήκανε να παίρνουνε επιδόματα !! ) από την μία και της ανάγκης να εξαθλιωθεί η Δημόσια Υγεία όλων μας (στο όνομα της Κοινωνικής Πολιτικής … ) από την άλλη, μοναδική ενδιάμεση λύση που υπάρχει είναι να πληρώσουνε και άλλο κυβερνητικό (και φυσικά φορολογήσιμο … ) γρηγορόσημο φακελάκι αυτοί που έχουνε να πληρώσουνε και που ΗΔΗ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝΕ για Υγεία τόσα χρόνια ??

  Το να πάνε όλα τα κόμματα της σαπίλας σπίτι τους (ή ακόμα καλύτερα, στη φυλακή … ) , μπας και βρεθεί και κανένας άλλος, που ίσως και να μπορεί να κάνει καλύτερα τη δουλειά τους, δεν νομίζω ότι το σκεφτήκανε και ποτέ ως λύση … Αλλά φυσικά, εδώ δεν το σκεφτήκανε οι Ελληναράδες που τους εκλέγουνε, γιατί να το σκεφτούνε αυτοί ;; Αυτοί μια χαρά αμολάνε μαργαριτάρια τέτοιου είδους, που όμως ούτε παιδί του Δημοτικού δεν θα τολμούσε ποτέ να τα ξεστομίσει … Στην Υγειά μας όλοι, θα το πιούμε όλο το ποτήριον τούτο …

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Συγγνώμη για τον τόνο μου σε κάποια σημεία, αλλά πραγματικά, θεωρώ ότι πολύ δύσκολα θα βρεθεί σωτηρία για τον έρμαιο τούτο τόπο. Για μια ακόμα φορά, συστήνω σε όλους τους νέους συναδέλφους που θέλουνε ή / και μπορούνε, να φύγουνε μια ώρα αρχύτερα, όσο πιο νέοι γίνεται, για να δουλέψουνε σε κάποια σοβαρή χώρα του εξωτερικού. Με τα ανθρωποειδή που κυβερνάνε αυτόν τον τόπο, αλλά και με τα δίποδα πρόβατα (γαλάζια, ροζ, πράσινα, κ.τ.λ. ) που τους ψηφίζουνε συστηματικά, δεν βλέπω πώς θα μπορούσαμε να βγούμε ποτέ από αυτόν τον βούρκο …

  Edited by mihiatrik
  Διόρθωση ορθογραφίας
 • Πτυχιακή 23/02/2024-Διαδικτυακά

  κος Ρούτσιας

  Ήμασταν 3 άτομα, έκανε στον καθένα 3 ερωτήσεις: 2 βακτήρια και έναν ιό + ένα-δύο έξτρα για να βοηθήσει αν δεν ήξερες κάτι. Ήθελε λίγα πράγματα για το καθένα. Περάσαμε και οι 3. Ρώτησε:

  Από βακτήρια: Bacillus anthracis, H. pylori, Clostridium botulinum και difficile, Legionella, Proteus

  Από ιούς: HPV, Parvovirus, Coxsackie, VZV, CMV

  Σε άλλη ομάδα ρώτησε: Campylobacter, Listeria, Adenovirus, Ιοί ηπατίτιδας

   

 • διαδικτυακές 13/02/24

  επιδημιολογια.pdf

  Edited by Eule
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.