Jump to content

Posts

 • Τι καταλάβατε ότι ισχύει για ειδικευόμενους που κάνουν το γενικο  κομμάτι ειδικότητας τους; Μπορούν να κάνουν παράταση στο γενικό μέχρι να ανοίξει η θέση τους στο ειδικό; 

 • 10 hours ago, mihiatrik said:

  +++

  Και μια που συζητάμε για το ποιοι περιμένουμε να δώσουνε λύσεις, ας επανέλθουμε και στα δικά μας εδώ:

  Είναι σχετικά πρόσφατο. Απ' ότι μπορείτε να διαπιστώσετε, όλα τα καλά παιδιά είναι μαζεμένα στο ίδιο τραπέζι. Απολαύστε τη συζήτηση και εάν βγάλετε άκρη πείτε μου και εμένα.

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Από τύχη ζούμε !! Μεταφορικά και κυριολεκτικά ...

   

  Από τέτοιες γλυκανάλατες συζητήσεις άλλο τίποτα.Στο τέλος θα καταλήγουν στο ίδιο τροπάριο.Αύξηση προσωπικού,αξιολόγηση κτλ.

  Εχεις δει ποτέ συζήτηση για θέματα μεταγραφών,πτώση των επιδόσεων,θέματα κληρονομικών δικαιωμάτων ή ποιος πρέπει να πληρώσει το χρέος κτλ,αυτά που λέμε εδώ?Οχι βέβαια,αυτά τα θέματα είναι ταμπού,δεν υπάρχει πολιτική βούληση να ανοίξουν γιατί είναι εμπλεγμένες όλες οι παρατάξεις κτλ.Γενικά ό,τι βγαίνει είναι μόνο το επιτρεπτέο που είναι και το αλλοιωμένο δηλαδή το ψευδές.Βαρουφάκη θα τρως στη μάπα μια ζωή,αυτόν αφήνουνε.Αμα δεν έλεγε τρίχες δε θα τον βγάζανε καν στα κανάλια.Κάπως έτσι πάει.Για να βγει κάποιος δεν πρέπει να θίγει κατεστημένα συμφέροντα και να δημιουργεί αντιδράσεις.

  Edited by Bratwurst2
 • Απλά αυτοί σκέφτονται οτι τους σώζει η σύνδεση με ΕΕ,σου λέει έχω λαθρο έχει και η ΕΕ λαθρο,έχω στόκους έχει και η ΕΕ στόκους,οι εξελίξεις είναι παράλληλες,είμαστε διασυνδεδεμένοι οπότε μια λύση θα βρεθεί.Τον κακό τους το φλάρο.Σιγά μην κάτσει ο Γερμανός να ασχοληθεί με τα προβλήματα του Ελληνα,έχει ο ίδιος αρκετά.

  Γενικά όμως η ύπαρξη μετρίων σε θέσεις κλειδιά σα να επρόκειτο για κομμουνιστική χώρα και η αδιαφορία,αδυναμία της νεολαίας,προηγούμενων γενεών να εκπονήσει οποιαδήποτε πρόταση,όραμα οδηγούν σε στραγγαλισμό.Είναι αναπόφευκτες εξελίξεις,δεν πα να ανεβάσουνε τον κατώτατο μισθό ή να προσπαθήσουν να συγκρατήσουν τις τιμές,η παρακμή συνεχώς θα συνεχίζεται.

  Τώρα είναι όπου φύγει φύγει,πολλοί έχουν πιάσει το νόημα.Παλιά δε συνέβαινε αυτό,μεταναστεύανε άτομα περιορισμένων δεξιοτήτων,τώρα γίνεται το αντίστροφο.Για αυτό και δεν υπάρχει και καμιά συμπάθεια,βασικά θα μας είχαν ταράξει στους φόρους αν δεν υπήρχαν τα εμβάσματα των νεομεταναστών πίσω.

  Σίγουρα ένας νεομετανάστης έχει τριπλάσια παραγωγικότητα από ένα μη μετανάστη αλλά σιγά μην κάνουν τέτοια στατιστική.Επίσης ο νεομετάνάστης έχει περιουσία,δεν είναι κανένας τύπος που πεινάει.Είναι οι πιο οικονομικά αναβαθμισμένοι αυτοί που μεταναστεύουν και όχι το αντίστροφο.Αλλά δεν μπορούν να τους τυποποιήσουν για να τους ταράξουν στους φόρους.

  Edited by Bratwurst2
 • Σκέφτομαι πολύ σοβαρά την Αναισθησιολογία σαν επιλογή. Μου αρέσε από την πρώτη στιγμή και το κομμάτι του πόνου με συναρπάζει. Μου αρέσει η ιδέα να έχω την δεξιότητα διασωλήνωσης, τοποθέτησης κεντρικών γραμμών και όλων των επεμβατικών διαδικασιών. Αυτό που δεν μαρέσει είναι να είμαι στην σκιά του χειρουργού που από όσα χειρουργεία πολλοί είναι από το χειρότερο είδος ανθρώπων που έχω γνωρίσει. Για αυτό έψαχνα εναλλακτικές. Η επείγουσα επίσης μου άρεσε φοβερά και ψάχνοντας βρήκα και την εξειδίκευση της εντατικολογίας. Από την περιορισμένη εμπειρία που έχω σε ΜΕΘ (στην σχολή) και από την ελαφρώς περισσότερη σε ΤΕΠ (πηγαίνοντας εθελοντικά σε εφημερίες για να μάθω) μου ακούγονται εξαιρετικές εξειδικεύσεις της Αναισθησιολογίας. Όμως δεν ξέρω από αποκατάσταση πως είναι. Στα ΤΕΠ που έχω πάει δεν υπάρχει κανένας επειγοντολόγος για να πάρω μια άποψη και από το Αττικό μας είπαν καλά λόγια αλλά τίποτα το συγκεκριμένο. Υπάρχει κάποιος σε κάποια από τις 2 εξειδικεύσεις εδώ ή ειδικευόμενος/ειδικ΄ς Αναισθησιολογίας; 

  Βρήκα ένα σχετικό νήμα για την επείγουσα που βλέπω ότι εστιάζει σε ΦΕΚ και θέσεις και δεν θέλω να το σπαμάρω. Η εντατικολογία /επείγουσα είναι εύκολο να επιλεχθούν η θα χαθώ σε αναμονές. Αποκατάσταση στην επείγουσα είπαν ότι υπάρχει αλλά δεν ξέρω αν όντως ισχύει.

  Αυτό που θέλω να πω επίσης είναι ότι δεν θέλω να περάσω την ζωή μου σε ένα χειρουργείο. Θα προτιμούσα να είμαι σε ΜΕΘ ή σαν επειγοντολόγος. Νιώθω δίνει μεγαλύτερη ικανοποίηση (αναγνώριση από ασθενή) και δεν είσαι υπό του χειρουργού σαν να σαι βοηθός βοηθού.

 • 17 λεπτά πριν, Bratwurst2 said:

  Βλέπεις π.χ. Τσίπρας,Κυριάκος,ΓΑΠ κτλ δεν είχαν καν τα νοητικά εφόδια να περάσουν πανελλήνιες.Αλλος ήρθε με μεταγραφή κτλ.Τι να αλλάξουν αυτά τα άτομα?Αυτοί έχουν ευνοηθεί από το σύστημα,ποιο λόγο έχουν να το αλλάξουν?

  Και παγκοσμίως βλέπουμε τέτοιες τάσεις μετριότητας.Τι να συγκριθούν οι σημερινοί πολιτικοί Γερμανίας,Γαλλίας με Σόιμπλε,Κολ,Μιτεράν κτλ.Και τι να πούμε και για την Αγγλία,(Λιζ Τρας που δεν ήξερε που πέφτει το Ροστόφ)το χάλι το ίδιο?

  Το θέμα είναι οτι τα άτομα πιστεύουν ψευδώς οτι αυτά που κάνουν δεν έχουν συνέπειες.Σου λέει είμαι μέτριος,θα με διορθώνει ο άλλος.Αμ δε.Δεν υπάρχει αντιρρόπηση.Είναι τύπου σταθμάρχης Λάρισας η κατάσταση,όλοι ξέρουν περί τίνος πρόκειται και τον αφήνουν να κάνει κουμάντο.

  +++

  Και μια που συζητάμε για το ποιοι περιμένουμε να δώσουνε λύσεις, ας επανέλθουμε και στα δικά μας εδώ:

  Είναι σχετικά πρόσφατο. Απ' ότι μπορείτε να διαπιστώσετε, όλα τα καλά παιδιά είναι μαζεμένα στο ίδιο τραπέζι. Απολαύστε τη συζήτηση και εάν βγάλετε άκρη πείτε μου και εμένα.

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Από τύχη ζούμε !! Μεταφορικά και κυριολεκτικά ...

  Edited by mihiatrik
  Προσθήκη πληροφοριών
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.