Jump to content

Μεταναστεύουν στη Γερμανία οι γιατροί


Recommended Posts

Το δρόμο της ξενιτιάς για να βρουν δουλειά παίρνουν οι Έλληνες γιατροί.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι μέσα σε μόλις δύο μέρες, στις 31 Οκτωβρίου και την 1η Νοεμβρίου, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με το ομοσπονδιακό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, 600 γιατροί της Θεσσαλονίκης ζήτησαν συμβουλές προκειμένου να εργαστούν στην Γερμανία. Μάλιστα, 90 απ’ αυτούς κατάφεραν να κλείσουν το πολυπόθητο συμβόλαιο.

Άλλωστε, η Γερμανία κερδίζει συνεχώς έδαφος στις προτιμήσεις των γιατρών της Θεσσαλονίκης, καθώς, παρά τις δυσκολίες της γλώσσας και τις σκληρές συνθήκες εργασίας, δεν υπάρχει αναμονή για να πάρει κάποιος ειδικότητα κι επιπλέον οι μισθοί είναι ιδιαίτερα υψηλοί σε σύγκριση με την κατάσταση στην Ελλάδα. Για παράδειγμα, στη Γερμανία ο πρώτος μισθός ενός ειδικευόμενου είναι 2.500 ευρώ, ενώ στη χώρα μας κάτω από χίλια ευρώ. Όσο για τον μισθό του επιμελητή στη Γερμανία αγγίζει τις 8.000 ευρώ το μήνα, όταν στην Ελλάδα είναι 1.600 ευρώ.

“Υπάρχει μεγάλο ρεύμα μετακίνησης γιατρών από την Ελλάδα στο εξωτερικό, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των τραγικών συνθηκών εργασίας στην πατρίδα μας. Υπολογίζουμε, ότι 20 γιατροί φεύγουν κάθε μήνα από τη Θεσσαλονίκη στο εξωτερικό αναζητώντας μια καλύτερη τύχη. Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που υπάρχει είναι ότι σε διάστημα μόλις δύο ημερών, 31 Οκτωβρίου και 1η Νοεμβρίου, στην εκδήλωση που διοργανώσαμε, 600 γιατροί της Θεσσαλονίκης ζήτησαν συμβουλές για εργασία στη Γερμανία, εκ των οποίων οι 90 υπέγραψαν συμβόλαιο για δουλειά σε νοσοκομεία της Βόρειας Ρηνανίας -Βεστφαλίας”, τόνισε, κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Παράλληλα, ανέφερε ότι το 10% των γιατρών του Συλλόγου, ο οποίος αριθμεί 9.000 μέλη, είναι εγγεγραμμένο στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.

Προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη

Την ίδια στιγμή, στα δικαστήρια προσφεύγουν οι γιατροί της Θεσσαλονίκης διεκδικώντας την αποπληρωμή των χρημάτων που τους οφείλουν τα ασφαλιστικά ταμεία που έχουν ενσωματωθεί στον ΕΟΠΥΥ.

“Περισσότεροι από 550 γιατροί της πόλης μας προσέφυγαν στη δικαιοσύνη για να διεκδικήσουν την αποπληρωμή των παλαιών χρεών του ΟΠΑΔ κι άλλων ασφαλιστικών ταμείων, καθώς διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχει ελπίδα να τους καταβληθούν τα ποσά αυτά από τον ΕΟΠΥΥ”, επισήμανε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γιατροί είναι υπό διωγμό, ενώ η Πολιτεία υποβαθμίζει το ρόλο των ιατρικών συλλόγων για λόγους εξυπηρέτησης συμφερόντων. Επιπλέον, τη στιγμή που γίνονται περικοπές στους μισθούς και τις εφημερίες των γιατρών, τη στιγμή που οι μισθοί των ειδικευόμενων γιατρών μαζί με τις εφημερίες έχουν πέσει κάτω από τα 1.500 ευρώ και που τα χρέη των Ταμείων προς τους γιατρούς δεν εξοφλούνται, η Πολιτεία προχωρεί σε νομοθετικές ρυθμίσεις, με τις οποίες η δημόσια υγεία επιβαρύνεται με γραφειοκρατικό κόστος δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΠΥΥ έχει λειτουργικό κόστος 40-50 εκατομμύρια ευρώ, η ΗΔΙΚΑ 25 εκατομμύρια, ενώ το αρχικό κόστος λειτουργίας των τηλεφωνικών ραντεβού που ανέλαβαν ιδιωτικές εταιρείες ανέρχεται στα 15 εκατομμύρια ευρώ.

“Στην Ελλάδα καταναλώνουμε διπλάσιες ποσότητες φαρμάκων σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Ωστόσο, το υπουργείο Υγείας, αντί να την περιορίσει, περιορίστηκε στο να αλλάξει την εμπορική διαδρομή με ένα μικρό όφελος της τάξης του 20%”, είπε ο κ. Εξαδάκτυλος και πρόσθεσε ότι η νομοθέτηση της αναγραφής της δραστικής ουσίας, αντί της υιοθέτησης ενός συστήματος καταπολέμησης της πολυφαρμακίας, που θα απέφερε διπλάσιο οικονομικό όφελος χωρίς παρεμβάσεις στο είδος και στην ποιότητα των φαρμάκων, όπως ο ΙΣΘ τεκμηριωμένα εισηγήθηκε, οδηγεί σε εύλογες και σοβαρές υποψίες.

Προς πανιατρική απεργία εντός του Δεκέμβρη

Ο αντιπρόεδρος του ΙΣΘ, Δημήτρης Τσάμης επισήμανε ότι τους τελευταίους μήνες ο Σύλλογος έκανε συγκεκριμένες προτάσεις στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων της υγείας. Ωστόσο, ενώ το κλίμα διαλόγου ήταν θετικό, στο τέλος ελήφθησαν μέτρα τελείως αντίθετα από εκείνα που είχαν συζητηθεί.

“Προτείναμε, λοιπόν, στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και η πρόταση έγινε δεκτή, κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου με τα εξής αιτήματα: ιατρείο δικαιούται να έχει μόνο ο γιατρός, συνταγογράφηση με επιστημονικούς όρους - χορήγηση μόνο συνταγογραφούμενων φαρμάκων - κανένα φάρμακο χωρίς ιατρική συνταγή, αυτοδιοίκητο αυτοτελές ΤΣΑΥ, αύξηση των ιατρικών μισθών και αμοιβών και παραίτηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας”, επισήμανε ο κ. Τσάμης.

http://www.makthes.gr/news/reportage/96947/

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 year later...
  • Απαντήσεις 60
  • Created
  • Last Reply

Ενημέρωση Γιατρών και νοσηλευτών που θέλουν να εργαστούν στην Ευρώπη

Ο ΟΑΕΔ σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Απασχόλησης EURES της Ελλάδας και τις ΥπηρεσίεςEURES χωρών μελών της Ε.Ε., οργανώνει δύο εκδηλώσεις με στόχο την ενημέρωση Ελλήνων γιατρών, νοσηλευτών, καθώς και άλλων ειδικοτήτων του τομέα της Υγείας, που επιθυμούν να εργαστούν στην Ευρώπη.

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013 στην Αθήνα στο TITANIAHOTEL (Πανεπιστημίου 52, Αθήνα) και η δεύτερη την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013 στη Θεσσαλονίκη στο MEDITERRANEANHOTEL (Σαλαμίνος 3 & Καρατάσου, Θεσσαλονίκη) από τις 09:30 π.μ. έως τις 17:30 μ.μ.

Στις εκδηλώσεις αυτές, θα παρευρεθούν ΣύμβουλοιEURES από χώρες της Ε.Ε. όπως
Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, Δανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιρλανδία, Ολλανδία κ.α., οι οποίοι θα συνοδεύονται από εργοδότες που διαθέτουν κενές θέσεις εργασίας και που προτίθενται να προσλάβουν Έλληνες που αναζητούν εργασία. Σημειώνεται ότι θα υπάρχει η επιλογή της διαπροσωπικής επικοινωνίας με τους Συμβούλους, αλλά και η δυνατότητα συνεντεύξεων με τους Εργοδότες στο χώρο της εκδήλωσης.

Ταυτόχρονα, σε διακριτό χώρο από αυτόν της κύριας εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις από τις 10:00 π.μ. έως τις 17:00 μ.μ. για τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας με ιδιαίτερη εστίαση στον κλάδο της Υγείας. Παράλληλα, εργοδότες θα παρουσιάσουν το προφίλ της εταιρείας τους.

Δείγμα θέσεων εργασίας που θα προσφερθούν έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, στο τμήμα EURES (Εργασία στην Ευρώπη), ενώ το πρόγραμμα, οι χώρες και οι εργοδότες της εκδήλωσης θα ανακοινωθούν στο τμήμα EURES “Νέα - Εκδηλώσεις”.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με στελέχη του ελληνικού δικτύουEURES, στις ακόλουθες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:gr01ea29@oaed.gr,gr01ea23@oaed.gr,gekar@oaed.gr.

http://www.capital.gr/News.asp?id=1918161

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 weeks later...

Μετά τους γιατρούς, τους μηχανικούς και τους νηπιαγωγούς, φαίνεται ότι κατά τα τελευταία χρόνια της κρίσης «ανοίγει» ο δρόμος της μετανάστευσης και για τους νοσηλευτές.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της «Καθημερινής», διαβατήριο για την απόφασή τους ήταν η απογοήτευση. Στην Ελλάδα χτύπησαν πόρτες και εισέπραξαν απόρριψη, ενώ όταν έστειλαν βιογραφικό στη Γερμανία βρήκαν δουλειά «με καλό μισθό σε νοσοκομεία ή γηροκομεία».

Οι έλληνες νοσηλευτές, απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ, ξεκινούν την καριέρα τους στη Γερμανία από πλεονεκτική θέση, καθώς έχοντας ολοκληρώσει τετραετείς σπουδές υπερέχουν των συναδέλφων τους Γερμανών, που δεν διαθέτουν ακαδημαϊκό τίτλο, απλώς έχουν παρακολουθήσει μια τριετή εκπαίδευση. Οι μισθοί των νοσηλευτών στη Γερμανία, που είναι κατοχυρωμένοι βάσει συλλογικών συμβάσεων, κυμαίνονται από 2.200 - 3.000 ευρώ «μεικτά», ενώ για τις διευθυντικές θέσεις φθάνουν και τα 3.500 ευρώ.

Μόνο κατά το 2011, πήγαν στη Γερμανία για να εργαστούν περίπου 23.000 Έλληνες με πτυχίο ΑΕΙ, κυρίως στις θετικές επιστήμες. Το 2010 ο αντίστοιχος αριθμός ήταν περί τις 11.000. Μόνον οι έλληνες γιατροί ξεπερνούν τις 3.000.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, σήμερα στη Γερμανία ζουν πάνω από 300.000 Έλληνες, οι μισοί εκ των οποίων βρίσκονται στις ηλικιακές ομάδες 20-45 χρόνων και με μορφωτικό επίπεδο υψηλότερο από τον γερμανικό μέσο όρο που καταγράφεται στις ίδιες ηλικίες.

«Ζήτηση στον εν λόγω κλάδο υφίσταται ιστορικά από το 1963, τότε έκαναν λόγο για 13.000
κενές θέσεις, σήμερα είναι παραπάνω από 100.000», σημειώνει ο Δ.Αρσένης, επικεφαλής νεοϊδρυθείσας εταιρείας με έδρα την Κολωνία, της Euromedicals, που αφορά στην κάλυψη των αναγκών της Γερμανίας σε προσωπικό στον τομέα της περίθαλψης με ταυτόχρονη προετοιμασία των Ελλήνων για μετάβαση στη γερμανική εργασιακή κουλτούρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το ενδιαφέρον θα παραμείνει αμείωτο για τα επόμενα 10 με 20 χρόνια, χάρη στην πρόοδο της ιατρικής, αλλά και της γήρανσης του πληθυσμού». Για τον λόγο αυτό από το 2013 «τρέχει» το ευρωπαϊκό πρόγραμμα MobiPro-EU, το οποίο
επιδοτεί την εκμάθηση γερμανικών έως το επίπεδο B2, ενώ καλύπτει τα ναύλα για τη συνέντευξη στη Γερμανία (με 300 ευρώ), τα έξοδα μετακόμισης (με 890 ευρώ), αλλά και τη μετάφραση των απαιτούμενων πιστοποιητικών (έως 1.000 ευρώ).

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Όπου φύγει φύγει γιατροί αλλά και οι νοσηλευτές από την Ελλάδα καθώς το εργασιακό τους μέλλον στην πατρίδα μοιάζει μέρα με την μέρα όλο και πιο γκρίζο.
Το κύμα φυγής δεν είναι τυχαίο καθώς η ανεργία έχει χτυπήσει προ πολλού και την πόρτα της ιατρικής κοινότητας. Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας μόνο στη πρωτεύουσα το ποσοστό των άνεργων και υποαπασχολούμενων- υποαμοιβόμενων γιατρών άγγιξε το 2012 το 37,5%.
Και είναι ενδεικτικό επίσης ότι μόνο από την Αθήνα τα τελευταία τρία χρόνια έχουν εγκαταλείψει την πατρίδα για άλλους προορισμούς κοντά στους 4000 γιατρούς τόσο ειδικευμένοι όσο και ανειδίκευτοι.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι κατά τη διάρκεια του 2011, μετέβησαν στη Γερμανία για να εργαστούν περίπου 23.000 Έλληνες με πτυχίο ΑΕΙ, κυρίως στις θετικές επιστήμες, ενώ το 2010 ο αντίστοιχος αριθμός ήταν περί τις 11.000.
Μόνον οι Έλληνες γιατροί ξεπερνούν ήδη τις 3.000.
Σύμφωνα με τις στατιστικά στοιχεία, στη Γερμανία ζουν σήμερα πάνω από 300.000 Έλληνες, οι μισοί εκ των οποίων βρίσκονται στις ηλικιακές ομάδες 20 έως 45 χρόνων και με μορφωτικό επίπεδο υψηλότερο από το γερμανικό μέσο όρο που καταγράφεται στις ίδιες ηλικίες.
Προορισμοί πρώτης επιλογής αποτελούν η Μ.Βρετανία, η Γερμανία, η Σουηδία, η Ελβετία, η Γαλλία, το Βέλγιο, οι ΗΠΑ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Νορβηγία, η Ιταλία, η Δανία, η Ολλανδία, η Ισπανία, η Κύπρος.

http://www.iatropedia.gr/articles/read/5773

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 7 months later...

Μετανάστες 7.500 Έλληνες γιατροί σε έξι χρόνια

Παναγιώτα Καρλατήρα 03/08/2014
Βρετανία, Γερμανία, Σουηδία αποτελούν το top 3 των προορισμών των Ελλήνων γιατρών την τελευταία διετία.
«Τσουνάμι» Ελλήνων ιατρών κινείται με ολοένα αυξανόμενη ταχύτητα προς την Ευρώπη και τις άλλες ηπείρους. Το κύμα των λειτουργών του Ιπποκράτη από την Ελλάδα προς την αλλοδαπή υψώνεται συνεχώς πιο «απειλητικό», όχι όμως για το διάβα του αλλά για τον «ωκεανό» των ελλείψεων και των προβλημάτων που αφήνει πίσω του, στο σύστημα υγείας της χώρας μας.

Τα στοιχεία του μεγαλύτερου Ιατρικού Συλλόγου της χώρας, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) είναι ενδεικτικά για το μέγεθος του προβλήματος: περισσότεροι από 7.340 γιατροί έχουν εγκαταλείψει την Ελλάδα τα τελευταία έξι χρόνια, με βάση τα πιστοποιητικά που έχουν εκδοθεί μόνο από τον ΙΣΑ.

http://www.protothema.gr/greece/article/400020/metanastes-7500-ellines-giatroi-se-exi-hronia-/

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΚΛΠ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΠΕΤΟΣΤΟΚΑΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΗΡΑΝ ΠΕΤΣΙΝΑ ΧΑΡΤΙΑ ΑΠΟ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ ΧΩΡΙΟΥΔΑΚΙΑ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πρεπει οπωσδηποτε για το καλο της ιατρικης ο καθε ειδικευομενος που τελειωνει να περναει απο ψυχολογικες εξετασεις για να ασκει το επαγγελμα.Βεβαια στην Ελλαδα ιδιαιτερα θα επρεπε να ειχε εφαρμοστει πρωτα απ ολες τις αλλες χωρες.

Καποιοι τραβανε μεγαλο ζορι κ εχουν πολλα προβληματα απο την οπως αποδειχτηκε λαθος επιλογη τους να ακολουθησουν τον μακρυ και δυσβατο δρομο της ιατρικης,τον οποιο αλλιως ειχαν σχεδιασει στο αφελες μυαλουδακι τους στα 18-20 τους..

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εκτός από like στα post σου κάνεις και high 5 μόνος σου;

Μπαινω απο κινητο κ ηθελα να κανω εντιτ.δν ηξερα οτι το τικ ειναι λαικ.ενταξει τωρα,θα με συγχωρησεις?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Βασικά επειδή τα γερμανικά είναι δύσκολη γλώσσα αυτός που τελείωσε Ελλάδα και είναι πιο μελετηρός μιλάει καλύτερα τα γερμανικά και εκεί τελειώνει το θέμα.Υστερα οι γνώσεις των Γερμανών γιατρών στα θεωρητικά θέματα είναι πολλές φορές υποδεέστερες αυτών που ξέρουν οι απόφοιτοι ελληνικών πανεπιατημίων και αυτό δημιουργεί ένα σχετικό ξεψάρωμα.

Βασικά αυτοί που σπουδάζουν Γερμανία και Ελλάδα ιατρική είναι τα ίδια άτομα πρώην μαθητές υψηλών επιδόσεων οπότε είναι εύκολο για τους Ελληνες να εγκλιματιστούνε το περιβάλλον σε ό,τι αφορά τα άτομα είναι οικείο.Δηλαδή οι Γερμανοί απλά διαλέγουν άτομα που είναι σαν αυτούς(όταν παίρνουν από αυτό που θεωρούν πρώτο κόσμο).

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Βασικά επειδή τα γερμανικά είναι δύσκολη γλώσσα αυτός που τελείωσε Ελλάδα και είναι πιο μελετηρός μιλάει καλύτερα τα γερμανικά

...Huh?!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ναι,γιατί αυτός που απομνημονεύει ευκολότερα θυμάται καλύτερα τους κανόνες γραμματικής,το συντακτικό τις λέξεις,τις εξειδικευμένες εκφράσεις κτλ οπότε και καλύτερα γράφει και είναι μέσα σε αυτά που λέει.Τα υπόλοιπα είναι θέμα επικοινωνίας που σίγουρα παίζει ρόλο και αυτιού.Μπορεί εσύ δηλαδή να τα λες καλά αλλά ο άλλος να μη σε γουστάρει και να κάνει οτι δε σε καταλαβαίνει ή μπορεί να τα λες χάλια και ο άλλος να σε συμπαθεί και να κάνει οτι σε καταλαβαίνει.

Εδώ τονίζω για άλλη μια φορά την υπεροχή του Βαλκάνιου τσολιά αν κάνουν οτι δεν καταλαβαίνουν ενώ καταλαβαίνουν(τούρκικο στυλ) απλά τραβάω ένα χεστήρι με βρισιές στα ελληνικά.Σε αυτή την περιπτωση παραδόξως καταλαβαίνουν.Το γερμανικό αυτί ξεχωρίζει το rough ήχο της ελληνικής βρισιάς και καταλαβαίνει οτι πρόκειται για κάτι αρνητικό.Συχνά κάθονται κλαρίνο άμα βρίζεις προσπαθώντας να καταλάβουν τι λες.

Παλιά αρκετοί γιατροί που πήγιαναν Γερμανία πήγαιναν φυτευτοί με υποτροφίες από την Ελλάδα για να μάθουν συγκεκριμένα πράγματα.Πήγαιναν δηλαδή με τις ευλογίες του παπάτου.Τότε πράγματι αρκετοί ξέρανε εντελώς μέτρια έως χάλια γερμανικά αλλά οιΓερμανοί τους δέχονταν γιατί δεν τους πλήρωναν οι ίδιοι.Κάνανε το διάστημα που θέλανε και φεύγανε.

Τώρα όμως πάνε άσχετα άτομα χωρίς υποτροφίες και παπάτο από πίσω οπότε πρέπει να ξέρουν τα γερμανικά αξιοπρεπώς για να έχουν πιθανότητες επιβίωσης ειδικά στις παθολογικές ειδικότητες όπου έρχεσαι σε επαφή με εκατοντάδες άτομα γιατρούς,νοσηλευτές,τηλεφωνητές,γιατρούς άλλων νοσοκομείων,ασθενείς,συνοδούς,Notarzt,οικογενειακούς γιατρούς και πάει λέγοντας.Εχω δει όμως στη Γερμανία γιατρούς από τη Ρουμανία που δεν καταλάβαιναν Χριστό από αυτά που έλεγαν οι επιμελητές(μιλάμε τίποτα απολύτως τους τα εξηγούσα μετά εγώ) που όμως γίνονταν δεκτοί γιατί ήταν κάπως συμπαθείς και low profile.Αυτό που στα ελληνικά λέμε λιανοπαίδια δεν έχουν το βάρος του Ελληνα ιππότη αλλά είναι ανάλαφροι και οι Γερμανοί είναι και οι ίδιοι ανάλαφροι οπότε οι τύποι τους αρέσουν.Αντίθετα οι Αραβες είναι υπερβολικά βαρείς χωρίς τις δυνατότητες των Ελλήνων.

Γενικά επίσης στην Ελλάδα υπάρχει μια κουλτούρα διευκόλυνσης(βοήθεια στον άλλο,πράγματα στον αέρα) ενώ στη Γερμανία μια κουλτούρα παρεμπόδισης(πολλές απαγορεύσεις,συνεχής έλεγχος και Dokumentation) οπότε αν έχεις άλλους Ελληνες δίπλα κάνεις τη δουλειά σου ανετότατα ούτε διαδικασίες ούτε υποκρισίες όλα μπαμ μπαμ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Γενικά το πρόβλημα με τους γιατρούς από πρώην ΕΣΣΔ,ανατολικές χώρες είναι οτι εισήχθησαν στις σχολές ιατρικής χωρίς αυστηρά ακαδημαικά κριτήρια οπότε βλέπεις άτομα πολύ μέτρια από εκεί.Βέβαια στην ιατρική καμιά φορά αυτό μπορεί να είναι καλό αφού τα μέτρια ακαδημαικά άτομα συχνά είναι πιο κοινωνικά και αρεστά.Αλλά ένας Ελληνας που ήταν άριστος μαθητής και είναι αρκούντως κοινωνικός είναι κλάσεις ανώτερος από Ρουμάνους,Ρώσσους κτλ.Η διαφορά είναι εμφανής.Δε μιλάμε μόνο για θεωρητικές γνώσεις που συχνά ο Ελληνας έχει περισσότερες και από αποφοίτους πανεπιστημίων δυτικής Ευρώπης.Απλά του κόβει περισσότερο είναι πάντα μέσα σε αυτό που παίζει ενώ ο Ανατολικός είναι εκτός.Οι Ρουμάνοι κτλ είναι απλά πιο φιλικοί ενώ οι πρώην ΕΣΣΔ είναι φοβερά πείσμονες και αγύριστα κεφάλια αυτό το stubborness είναι η δύναμή τους κάτι που διδάσκονται.Ο Ελληνας είναι 100 φορές πιο ευέλικτος και σβέλτος.

Εννοείται οτι στα πλαίσια βλακώδους ιατρικής σκέψης φιλικότητα=συνεργασιμότητα,ανθρωπιά και stubborness=σοβαρότητα,αξιοπιστία οπότε δε σημαίνει οτι η σβελτάδα του Ελληναρά τον καθιστά αυτομάτως προτιμότερο.Οι γιατροί είναι συνήθως φυσιογνωμιστές σε κρίνουν με βάση τη φάτσα σου έξυπνη φάτσα=έξυπνος,καλή φάτσα=καλός δεν πάνε δηλαδή πολύ μακριά.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καλά εσάς τι σας κόφτει για Ρουμάνους,Ρώσσους,Βούλγαρους και άλλους γιατρούς από το ανατολικό μπλοκ?Τι επαφή έχετε μαζί τους?Αυτά που γράφω είναι εμπειρικές παρατηρήσεις.Δηλαδή άμα ο άλλος είναι φυσιογνωμιστής κρίνει με βάση βλέμμα,φάτσα δεν είναι ρατσιστής?Απλά αποκαλύπτω τον τρόπο σκέψης ορισμένων.

Γενικά επικράτησε η αντίληψη οτι σημασία δεν έχουν οι γνώσεις αλλά η φιλικότητα συμπεριφορά.Για την Ελλάδα ειδικά αυτό ήταν καταστροφικό.Για το εξωτερικό όχι και τόσο γιατί εκεί έχουν μηχανισμούς ελέγχου και καταναγκασμού(ο σκύλος θα δουλέψει) που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα.Τέλος πάντων το θέμα είναι βαθύ αλλά κατά τη γνώμη μου ο Ελληναράς είναι αυτεξούσιος και πάνω από όλα οπότε δηλαδή είμαστε ανώτεροι από όλα.

Οπως υπάρχει ο ρατσισμός των Δυτικών έναντι των Ελλήνων υπάρχει και ο ρατσισμός των Ελλήνων έναντι των Δυτικών.Τώρα άμα σου αρέσουν Ρουμάνοι,Βούλγαροι πάρ τους στη χώρα σου και θα δεις πώς θα γίνεις σε λίγο(ήδη το βλέπεις).Δηλαδή είναι αναπόφευκτο.Γιατί δεν υπάρχει αντίδραση προς τα πάνω πώς το λένε?

Αν η μέση τάξη θέλει να έχει τον έλεγχο ας τολμήσει να κάνει χούντα.Τολμάνε όμως?

Τώρα το ζήτημα είναι οτι η Γερμανία Αγγλία τραβάνε την αφρόκρεμα της Ελλάδας σε δυναμικό.Αυτό σημαίνει οτι ο Ελληναράς εργάζεται πλέον για τη σύνταξη του Γερμανού παππού.Το θέμα είναι τι θα πάρει ο Ελληνας παππούς και ο δικός του.Προφανώς τίποτα αφού όλη η υπέροχη εργασία του Ελληναρά αφιερώνεται στο γερμανικό δημόσιο.Από την άποψη αυτή ο Ελληναράς βεβαίως γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης αυτό όμως δε σημαίνει οτι δε γουστάρει.Τώρα το πράγμα είναι περίπλοκο αφού η ελληνική αστική τάξη έχει δέσει τις τύχες της με το ευρώ και το money flow από τη Γερμανία οπότε ένα τμήμα των χρημάτων που ο Ελληναράς πληρώνει σε φόρους στη Γερμανία πάνε για τη στήριξη της Ελλάδας.Με αυτό τον τρόπο εκτελεί και το πατριωτικό του καθήκον.Δηλαδή εκτός από φοβερός ευρωπαιστής είναι και πατριώτης.Είναι ένας υπέροχος συνδυασμός.

Εννοείται φυσικά οτι με εντολή Σαμαρά όλοι οι φόροι που πληρώνει ο Ελληναράς στη Γερμανία μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα για να πληρωθεί το χρέος.Το μισθό μπορεί να τον τραβήξει με τον ΕΝΦΙΑ.Είναι και αυτοί τεράστιοι στην Ελλάδα πραγματικά.Τετραπέρατοι.

Ητανε μία πρόκληση να βρεθούν αντιμέτωποι με το γερμανικό τέρας.Ηταν για πολλά γέλια.Αλλά το χειρότερο που παθαίνουν είναι οτι κάθε δράση τους γεννά αντίδραση που οδηγεί τελικά στο αντίθετο από αυτό που επιδιώκει η δράση.Αυτά η αντίδραση,η κίνηση του ιππότη και η διαδικασία clusterfuck είναι που δεν καταλαβαίνει η μέση τάξη.

Ας πούμε οτι αυτός που σπούδαζε Βουκουρέστι Σόφια το έκανε γιατί η ιατρική είχε κύρος.Η ιατρική δεν είχε κύρος επειδή κάποιοι σπούδαζαν Βουκουρέστι Σόφια αλλά επειδή υπήρχαν αριστούχοι κτλ στις ιατρικές σχολές της Ελλάδας.Εκεί ακριβώς ήλπιζε ο απόφοιτος Βουκουρεστίου.Να εξομοιωθεί με τον αριστούχο.Οταν ο αριστούχος την κάνει ο απόφοιτος Βουκουρεστίου εξομοιώνεται με τον εαυτό του.Αυτό κατά την άποψή του είναι απαράδεκτο.Δεν τραβάει τίποτα πλέον από την αίγλη.Οι γιατροί δηλαδή που έστελναν τα παιδιά τους Ρουμανία γούσταραν να υπάρχουν αριστούχοι στην Ελλάδα και να τραβάνε το κύρος προς τα επάνω.Θεωρούσαν απλώς αδικαιολόγητο τον ανταγωνισμό.Ενα σύστημα με βάση και ποσόστωση λόγω κληρονομικής διαδοχής θα το δέχονταν χαλαρά.Επουδενί δεν ήθελαν να είναι όλοι στόκοι.

Είνα δηλαδή η δράση και η αντίδραση το λεγόμενο ντουμπλέν.Δράση:Οι αριστούχοι περνάνε στην Ελλάδα.Αντίδραση:Μη αριστούχοι γόνοι γιατρών κατακλύζουν τη Ρουμανία,αντίδραση στην αντίδραση:οι αριστούχοι την κοπανάνε στο εξωτερικό.Αποτέλεσμα:Ντουμπλέν.(πτυχίο στην Ελλάδα δουλειά στο εξωτερικό)/αντίδραση στο ντουμπλέν που πήγαν να εφαρμόσουν οι άλλοι(πτυχίο στο εξωτερικό/δουλειά στην Ελλάδα)/συνέπεια:αδιέξοδο για την αστική τάξη/ξύσιμο αρχίδεων για να βρεθεί λύση.

Ας πούμε θεωρία:

1.Απαράδεκτο να πάνε οι καλύτεροι ιατρική.Φοβερή σπατάλη.Συνέπεια:Ντουμπλέν:Οι καλύτεροι πάνε εξωτερικό.Δηλαδή όχι μόνο έχεις τους καλύτερους εκεί που δεν πρέπει τους χάνεις κιόλας ευκολότερα

2.Ολοι έχουν δικαιώματα.Ανοιχτά σε όλους.Συνέπεια:Αντίδραση:Χάνουν όλοι τα δικαιώματά τους γιατί η πλειονότητα δε δουλεύει.

3.Κληρονομική διαδοχή.Τα κληρονομικά δικαιώματα είναι απαραβίαστα:Aντίδραση:Φεύγουν τα μηχανάκια στο εξωτερικό τα κληρονομικά δικαιώματα μεταφράζονται σε πληρωμή φόρων.Ντουμπλέν:Οχι μόνο πληρώνουν φόρους αλλά και οι μισθοί τους πετσοκόβονται αφού κανείς δε δουλεύει για αυτούς.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Είναι απλό:Με την εισαγωγή πτυχίων από Βουλγαρία,Ρουμανία η Ελλάδα βουλγαροποιείται ενώ με την εξαγωγή ικανών από τα ελληνικά πανεπιστήμια παύουν οι όποιες ικανότητες ανάκαμψης.Είναι δηλαδή ντουμπλέν πτώση από την εισαγωγή μετρίων+πτώση από την εξαγωγή ικανών.Για αυτό δεν μπορεί να υπάρξει αντιρρόπηση άρα υπάρχει αδιέξοδο.Δηλαδή συνεχής πτώση των επιδόσεων διόγκωση του χρέους κτλ.

Ας πει κανείς οτι φταίει ο καπιταλισμός η αγορά κτλ δεν έχει σημασία.Αν πει κανείς οτι φταίει ο κρατισμός δεν έχει σημασία.Σημασία έχει αυτό που γίνεται ως αυθύπαρκτο και όχι το σύστημα.Για αυτό είτε το ένα σύστημα εφαρμόσεις είτε ακριβώς το αντίθετο είτε ένα νόμο ψηφίσουν είτε τον αντίθετο τα αποτελέσματα θα είναι πάντα τα αντίθετα από αυτά που επιδιώκουν.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ο τύπος θυμίζει ένα παλιό ΔΙΚΑΤΣΟμάχο ο οποίος εχάθη, και παρά το μένος του κατά των αποφοίτων Πανεπιστημίων κεντροευρωπαϊκών και βαλκανικών χωρών εκτιμούσε τις Ανατολικές... eminlove1

Φυσικά, το ότι αρκετοί Έλληνες απόφοιτοι Σόφιας, Βουκουρεστίου και λοιπών ιδρυμάτων δεν κάθονται πλέον στην Ελλάδα και είναι ειδικεύομενοι (σε μάχιμες μάλιστα Ειδικότητες) στην Γερμανία είναι επειδή είναι "φιλικοί στην συμπεριφορά" και τους έκριναν φυσιογνωμικά οι Γερμαναράδες, αλλά αυτό είναι μια μικρή λεπτομέρεια (είπαμε: οι στούρνοι ΔΙΚΑΤΣΑδες μένουν Ελλάδα ενώ οι άριστοι Πανελληνιονίκες πάνε Γερμανία)... emrockon

Συνέχιζε να μας διασκεδάζεις Σπερ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το ζήτημα στην Ελλάδα έχει λυθεί.Εχουν αναγνωριστεί τα πτυχία των ανατολικών χωρών είναι ειλημμένη απόφαση.Αυτό που οι λεβέντες δεν υπολόγιζαν είναι η άγρια αντίδραση.Εννοώ η αντίδραση με πρακτικές συνέπειες.

Ελληνες αποφοίτους από Ρουμανία κτλ δε βλέπεις καθόλου στη Γερμανία.Ρουμάνους,Πολωνούς,πρώην ΕΣΣΔ βλέπεις.Για αυτούς έγραφα πιο πάνω.

Τέλος πάντων βαριέμαι να αναλύσω περισσότερο την κατάσταση.Οσοι καταλαβαίνουν καταλαβαίνουν.

Είναι δηλαδή καπιταλισμός,αγορά νόμοι προσφοράς και ζήτησης κτλ δε χρειάζεται να ψαχτεί παραπάνω το θέμα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ελληνες απο Ρουμανια δε βλεπεις..Ρουμανους ομως βλεπεις...Τωρα δε μας ελεγες για το ελληνικο dna του τσολια που παει και τους κατατροπωνει ολους?αυτο το dna υπαρχει μονο σε οσους βγαζουν ελληνικη σχολη φανταζομαι..Ο ελληνας που εγραψε 19 στη φυσικη κ περασε Αλεξ/πολη εχει πιο δυνατο dna απ αυτον που εγραψε 16 στη φυσικη κ δεν περασε.

Σορρυ μαν αλλα εχει αρχισει κ ξεφευγει η κατασταση μ αυτα που γραφεις τα οποια εκτος απο ρατσιστικα ειναι κ εκτος τοπου κ χρονου.

Αντι να κοιτας την πηγη του προβληματος που ειναι η οικογενειοκρατεια στα ελληνικα πανεπιστημια τα φακελακια οι μισθοι πεινας το μεσον η καταρρεουσα ερευνητικη προοδος(πλεον σπανια βλεπεις κυριους ομιλητες σε διεθνη συνεδρια απο ελληνικα πανεπιστημια) καθεσαι κ μας λες για τους ειδικευομενους που ειναι ο τελευταιος τροχος της αμαξης..

Τα βουλγαρορουμανικα πανεπιστημια btw θα εχουν πιο πολλους πορους σιγα σιγα απ τα ελληνικα λογω των διδακτρων που παιρνουν απο ελληνες,γαλλους,ιταλους,αραβες κτλ κ θα κανουν καλυτερη ερευνα οσο καποιοι κοιμουνται

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Οσοι καταλαβαίνουν καταλαβαίνουν...

Ανατριχιάζω όταν σκέφτομαι πως μπορεί κάποιος σαν κι εσένα να αποφασίζει για τις ζωές ασθενών...

Ελπίζω ο Λοβέρδος με τις διαγραφές του να απαλλάξει τους πολίτες από χιλιάδες επικίνδυνα άτομα σαν κι εσένα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Bratwurst. Είσαι πολύ καλός φιλόσοφος. Λίγο υπερβολικός μεν, αλλά τουλάχιστον αναλύει με τα δικά του δεδομένα ό,τι βλέπει. Ας το έκαναν και οι άλλοι...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ελληνες απο Ρουμανια δε βλεπεις..Ρουμανους ομως βλεπεις...Τωρα δε μας ελεγες για το ελληνικο dna του τσολια που παει και τους κατατροπωνει ολους?αυτο το dna υπαρχει μονο σε οσους βγαζουν ελληνικη σχολη φανταζομαι..Ο ελληνας που εγραψε 19 στη φυσικη κ περασε Αλεξ/πολη εχει πιο δυνατο dna απ αυτον που εγραψε 16 στη φυσικη κ δεν περασε.

Σορρυ μαν αλλα εχει αρχισει κ ξεφευγει η κατασταση μ αυτα που γραφεις τα οποια εκτος απο ρατσιστικα ειναι κ εκτος τοπου κ χρονου.

Αντι να κοιτας την πηγη του προβληματος που ειναι η οικογενειοκρατεια στα ελληνικα πανεπιστημια τα φακελακια οι μισθοι πεινας το μεσον η καταρρεουσα ερευνητικη προοδος(πλεον σπανια βλεπεις κυριους ομιλητες σε διεθνη συνεδρια απο ελληνικα πανεπιστημια) καθεσαι κ μας λες για τους ειδικευομενους που ειναι ο τελευταιος τροχος της αμαξης..

Τα βουλγαρορουμανικα πανεπιστημια btw θα εχουν πιο πολλους πορους σιγα σιγα απ τα ελληνικα λογω των διδακτρων που παιρνουν απο ελληνες,γαλλους,ιταλους,αραβες κτλ κ θα κανουν καλυτερη ερευνα οσο καποιοι κοιμουνται

Ολοι Ελληνες είναι.Αλλά υπάρχουν άτομα διαφορετικών επιδόσεων.Πες ας πούμε οτι έχεις μια ομάδα τον Ολυμπιακό.Δε θα ήθελες να έχεις τους καλύτερους παίκτες?Τι θα έλεγες?Ολοι Ελληνες είναι όποιον και να πάρουμε δεν έχει σημασία?

Και πώς διαλέγεις τους καλύτερους παίκτες?Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο.

Η οικογενειοκρατία έχει νόημα μόνο σε μια περίπτωση.Οταν εξασφαλίζεται οτι αυτοί που πρέπει να δουλέψουν θα δουλέψουν.Δηλαδή ας πούμε παίρνεις 11 μηχανάκια παίκτες εργαλεία και λες οτι ένα τμήμα από τα λεφτά που θα βγάζουν θα τα παίρνει ο μάνατζερ.Δηλαδή αν έχεις έναν που δουλεύει και έναν που λουφάρει είτε πληρώνεις στον πρώτο 3000 ευρώ και στον άλλο 1000 ευρώ είτε στον πρώτο 1000 ευρώ και στο δεύτερο 3000 ευρώ επειδή είναι βύσμα το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.Μόνο όμως στην περίπτωση που ο πρώτος το δέχεται.Αν ο πρώτος δεν το δέχεται τότε έχεις πρόβλημα.Οικογενειοκρατία τίτλοι κτλ χωρίς κάποιους να δουλεύουν για αυτούς δεν έχουν νόημα.

Από την άποψη των βυσμάτων όλα είναι όπως πρέπει να είναι απλώς υπάρχει μια αντίδραση που τους κόβει τα πόδια.Αυτή την αντίδραση τη θεωρούν αδικαιολόγητη.Διότι αυτή είναι που θέτει το κληρονομικό δικαίωμα στον αέρα.Το κληρονομικό δικαίωμα έχει αποκτηθεί βάσει συσχετισμού δυνάμεων ο οποίος είναι πραγματικός ενώ η αντίδραση είναι απλώς καθαρή βία.

Εστω τώρα οτι το βύσμα θέλει να συνεχίσει να κονομάει βάσει κληρονομικού δικαίου.Αφού η πραγματική(δική του) παραγωγή δεν το καλύπτει έχει μόνο μία λύση το δανεισμό.Ο δανεισμός πρυποθέτει όμως οτι τα χρέη που συσσωρεύει το βύσμα λόγω ελλειπούς παραγωγικότητας θα το ξεπληρώσουν οι επόμενοι.Πώς όμως θα γίνει αυτό αν είναι και αυτοί βύσματα?Συνεπώς δημιουργείται στους δανειστές μια πραγματική αμφιβολία ως προς τη δυνατότητα αποπληρωμής.Οπότε λένε ελαττώστε τους μισθούς των βυσμάτων γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να αποπληρώσουν άλλοι τα χρέη τους.Δηλαδή η αντίδραση αποκτά πραγματικές συνέπειες.Αντίθετα μια αφηρημένη κατ" αρχήν αμφισβήτηση της οικογενειοκρατίας δεν έχει καθόλου πρακτικές συνέπειες.Για αυτό και τα βύσματα νέποτες επιτρέπουν την καταδίκη της οικογενειοκρατίας είναι κάτι που δεν τους αφορά.Αυτό που δεν μπορούν να εντοπίσουν είναι η αιτία που τα πράγματα πάνε κατά διαβόλου για αυτούς.

Ερχόμαστε στο μοντέλο του ΕΣΥ.Μέχρι τώρα ήταν όλοι ευχαριστημένοι γιατί υπήρχαν δύο κατηγορίες:

1.Αυτοί που έκαναν τη δουλειά και έπαιρναν φακελάκια

2.Αυτοί που ξύνονταν και δεν έπαιρναν φακελάκια.

Και οι δύο έκαναν τα στραβά μάτια την περίοδο των παχιών αγελάδων.Διότι οι φακελάκηδες έλεγαν τι με νοιάζει αν ο παροπλισμένος διευθυντής ΕΣΥ ξύστης βγάζει 4000 ευρώ το μήνα αφού εγώ κονομάω 10000 ευρώ με τα φακελλάκια?Ας φάει κι αυτός.

Τώρα όμως με την κρίση που κόπηκαν τα φακελάκια ο ικανός φακελάκιας δυσανασχετεί και λέει:Γιατί να βγάζω όλη τη δουλειά και να παίρνω τα ίδια με τον ξύστη?Να παίρνει ο ξύστης κάτω από τα μισά.

Ο δε ξύστης λέει:Γιατί να μου μειώνουν το μισθό και να μην τα παίρνουν από το φακελλάκια που φοροδιέφευγε τόσα χρόνια?

Συνεπώς και οι δύο έχουν δίκιο.Ολοι και οι γιατροί ΕΣΥ και οι γιατροί ΙΚΑ,και οι πανεπιστημιακοί,και οι ιδιώτες και οι στρατιωτικοί έχουν όλοι δίκιο.Ολοι υφίστανται την ίδια βία στην ίδια άγρια μορφή.Στην πραγματικότητα πρόκειται για την αναστροφή της βίας με έναν καθρέφτη η βία που ασκούσαν όλοι αυτοί στους άλλους έρχεται κατά πάνω τους.Είναι το φαινόμενο του καθρέφτη.Το άλλο φαινόμενο είναι του πολλαπλασιαστή πώς αυτό που κάνουν έρχεται κατά πάνω τους μεγεθυμένο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.