Jump to content

[2009] Νέα έγκριση προσλήψεων στο ΕΣΥ


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 134
  • Created
  • Last Reply

....Αφορά τα αιτήματα των νοσοκομείων όπως υποβλήθηκαν στην ΟΕΝΓΕ... ο συνολικός αριθμός δεν ξεφεύγει πολύ από τις υπεσχημένες θέσεις 1500 ειδικών και 500 ειδικευομένων, αλλά μερικά νοσοκομεία το παραξηλώνουν...η Ξάνθη ζητάει 170 γιατρούς, ήμαρτον....!!

τα περισσότερα μεγάλα νοσοκομεία λείπουν γιατί προφανώς δεν υπέβαλαν αιτήματα... άλλωστε οι μεγάλες ελλείψεις παρατηρούνται στα περιφερειακά... τα αιτήματα αφορούν σε επιπλέον οργανικές θέσεις και όχι σε ήδη υπάρχουσες που μπορεί να είναι κενές...στο δικό μου για παράδειγμα υπάρχουν 4 θέσεις στη ΜΕΘ αλλά υπηρετούν 2 γιατροί, οι άλλες 2 είνια κενές... αν ζητήσει 5η θέση είναι πιθανό να μην την πάρει κιόλας με το επιχείρημα ότι ήδη δεν εκδηλώνεται ενδιαφέρον....

....προσωπική εκτίμηση είναι ότι αν τελικά δοθούν κάποιες θέσεις, αυτό για τα επαρχιακά θα ανακουφίσει κάποιες ειδικότητες στις οποίες θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον αλλά για άλλες ειδικότητες δεν θα αλλάξει τίποτα....τουλάχιστον μπορεί να πάρουν ειδικευόμενους που κοστίζουν πιο φτηνά στο κράτος σε σχέση με τους ειδικούς και να ανακουφιστούν κάπως οι εφημερίες....(μέχρι τότε βέβαια μάλλον θα'χουμε τελειώσει το γενικό μέρος..) και να τρέξουν και οι αναμονές...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πληροφόρηση δεν έχω.....

Προσωπικά πιστεύω να βγει η απόφαση τον Οκτώβριο και οι διορισμοί να αρχίσουν με το νέο έτος, μην επιβαρύνουν και τον φετινό προϋπολογισμό. <_<

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 months later...

Έγκριση: α) πρόσληψης 1.700 Ιατρών ΕΣΥ επί θητεία β) πρόσληψης 250 Ειδικευόμενων Ιατρών γ) πλήρωσης 1.400 κενών οργανικών θέσεων Νοσηλευτικού Προσωπικού στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της Χώρας δ) την πλήρωση 250 κενών οργανικών θέσεων, διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων, εκτός νοσηλευτικού προσωπικού (Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Εγκρίνει σε Φορείς του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης:

α) την πρόσληψη 1.700 Ιατρών ΕΣΥ επί θητεία (ειδικευμένοι γιατροί) σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 παρ.2 περ. ζ’ του Ν.2190/94 και του Ν. 3754/2009.

β) την πρόσληψη 250 Ειδικευόμενων Ιατρών, διαφόρων ειδικοτήτων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 παρ.2 περ. ζ’ του Ν.2190/94, του Ν.123/75, Ν.1397/83, Ν.1579/85, Ν. 2071/92, Ν. 3172/2003 και του Ν. 3144/2003.

γ) την πλήρωση 1.400 κενών οργανικών θέσεων Νοσηλευτικού προσωπικού, κατηγοριών ΠΕ,ΤΕ και ΔΕ, στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της Χώρας, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3754/2009 και τις διατάξεις του άρθρου 18 του Ν. 2190/94 όπως ισχύει.

δ) την πλήρωση 250 κενών οργανικών θέσεων, διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων, εκτός νοσηλευτικού προσωπικού, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2190/1994, όπως ισχύει.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πρόκειται για τις θέσεις που υπάρχουν στον πίνακα της κοινής επιτροπής ΥΥΚΑ-ΟΕΝΓΕ; Γιατί οι θέσεις ειδικευομένων από 273 έγιναν 250; Αν κάποιος γνωρίζει, ας απαντήσει. Ευχαριστώ!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Περίληψη έγκρισης προσλήψεων

Της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 55/98 (άρθρο 2, παρ. 1)

20 Αυγούστου 2009

http://www.proslipsis.gr/cmCat_treePrd.php?&cm_catid=293&cm_prdid=4988

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πρόκειται για τις θέσεις που υπάρχουν στον πίνακα της κοινής επιτροπής ΥΥΚΑ-ΟΕΝΓΕ; Γιατί οι θέσεις ειδικευομένων από 273 έγιναν 250; Αν κάποιος γνωρίζει, ας απαντήσει. Ευχαριστώ!

Τόσες ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο.Υπουργικό συμβούλιο είναι και ό,τι θέλει κάνει.Έτσι κι αλλιώς αυξημέμη τυπική ισχύ έχει , λογαριασμό θα μας δώσει?Δεν καταλαβαίνω τις ερωτήσεις σας.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

29.315 νέες θέσεις εργασίας στο δημόσιο τομέα

ΚΥΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Το δεύτερο μεγάλο “πακέτο” προσλήψεων, το οποίο εγκρίθηκε από τη διυπουργική επιτροπή, αφορά τον τομέα της υγείας, όπου θα καλυφθούν συνολικά 3.600 θέσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις αποφάσεις της διυπουργικής, προβλέπεται η πρόσληψη 1.700 ειδικευμένων γιατρών του ΕΣΥ επί θητεία και η πλήρωση 250 θέσεων ειδικευόμενων γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων.

Ακόμη, εγκρίθηκε η πλήρωση 1.400 κενών οργανικών θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού από τις κατηγορίες της δευτεροβάθμιας, της τεχνολογικής και της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας. Σύμφωνα με τις αποφάσεις της διυπουργικής, προβλέπεται η πλήρωση επιπλέον 250 κενών οργανικών θέσεων διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων, εκτός νοσηλευτικού προσωπικού.

http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=43389

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Έχω την αμυδρά εντύπωση ότι - δεδομένης της προκήρυξης εκλογών - οι νέες θέσεις τίθενται εν αμφιβόλω. Αν όχι ο αριθμός τους, ίσως η κατανομή τους. Εφόσον το αποτέλεσμα πρασινίσει όλο και κάποιος θα προθυμοποιηθεί προτείνει μία "ορθολογικότερη" κατανομή.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πραγματοποιήθηκε χτες Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου συνάντηση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Καλογερόπουλο και τη Γενική Διευθύντρια κ. Τσαγδή.

Παραθέτουμε συνοπτικά τα ζητήματα που τέθηκαν και τις απαντήσεις που λάβαμε.

1.- Προσλήψεις 2000 γιατρών.

Ως γνωστόν στο εν λόγω ζήτημα έχει επιδειχθεί από πλευράς Υπουργείου απαράδεκτη κωλυσιεργία, μέχρι σημείου να εκτιμάται από την πλειονότητα των Ενώσεων Γιατρών ότι τίθεται μονομερώς σε αμφισβήτηση ακόμη και η κλαδική συμφωνία. Στη συνάντηση εκφράσαμε ως ΟΕΝΓΕ την ομόφωνη απόφασή μας για την ανάγκη να προκηρυχτούν άμεσα οι 2000 θέσεις, ακόμη και κατά την διάρκεια της προεκλογικής περίοδο που διανύουμε. Από πλευράς πολιτικής ηγεσίας υπήρξε δέσμευση ότι θα αξιοποιηθεί η πρόσφατη εγκύκλιος του Υπ. Εσωτερικών (κλικ εδώ) η οποία επί λέξει αναφέρει:

«Τέλος, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 28 του ν. 2190/1994, όπως συμπληρώθηκε με την παρ. 17 του άρθρου 20 του ν. 2738/1999 (ΦΕΚ 180/Α΄), σε όλως εξαιρετικές περιπτώσεις όπου απαιτείται υπηρεσιακή μεταβολή ή πρόσληψη προσωπικού κατά το άρθρο 21 του ν. 2190/1994, προκειμένου να αντιμετωπισθούν επείγουσες και σοβαρές ανάγκες της Υπηρεσίας (πχ. πρόσληψη γιατρών και λοιπού προσωπικού για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης), μπορείτε να απευθύνεστε στην Ειδική Επιτροπή που συγκροτείται με πράξη του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας και αποτελείται από τον αρχαιότερο σύμβουλο και τους δύο αρχαιότερους παρέδρους του ίδιου δικαστηρίου».

Συμφωνήθηκε λοιπόν να αποσταλεί επείγον έγγραφο του Υπουργείου Υγείας στο οποίο θα επισυνάπτεται το έγγραφο της ΟΕΝΓΕ και θα ζητείται από την Ειδική Επιτροπή η κατ΄ εξαίρεση προκήρυξη των θέσεων. Βεβαίως προκύπτει πρόβλημα κατά πόσον μπορούν να προκηρυχτούν και οι 2000 θέσεις, δεδομένου ότι από τις θέσεις ειδικευμένων είναι οργανικές οι 736 και οι υπόλοιπες χρειάζονται πράξη σύστασης, ενώ οι θέσεις των ειδικευομένων δεν έχουν ακόμη σταλεί στο ΚΕΣΥ για έγκριση επάρκειας των κλινικών στις οποίες θα ενταχθούν!

2.- Αναβαθμίσεις

Ο Γενικός Γραμματέας δήλωσε ότι θα συνεχίσει να υπογράφει κάθε πράξη αναβάθμισης που θα διαβιβάζεται στον ίδιο από το Τμήμα ΝΠΔΔ καθ΄ όλη την προεκλογική περίοδο. Σύμφωνα όμως με όσα μας ενημέρωσαν σε επίσκεψη που κάναμε στο Τμήμα ΝΠΔΔ πιθανόν να υπάρξουν προβλήματα στις αποφάσεις ΔΣ Νοσοκομείων που έφτασαν στο Υπουργείο μετά τις 4 Σεπτεμβρίου, διότι οι αναβαθμίσεις συνιστούν υπηρεσιακές μεταβολές.

3.- Κονδύλια εφημεριών

Στο ζήτημα αυτό η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Παρά τη δέσμευση του κ. Καλογερόπουλου ότι θα επικοινωνήσει σήμερα εκ νέου με τον κ. Λέγκα φαίνεται ότι ο μικρός αυτός Τσάρος έχει καταστεί παντελώς ανεξέλεγκτος. Κανείς δεν ξέρει πότε θα δεήσει να υπογράψει τα συμπληρωματικά κονδύλια και τα κονδύλια 3ου τετραμήνου, καθώς και πότε θα αποδεσμεύσει τα Νοσοκομεία από την παράνομη εγκύκλιό του για την ισομερή κατανομή εφημεριών. Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο περίπλοκη διότι εκτός από τα Γιαννιτσά υπάρχει και έγγραφο της ΥΔΕ Αθήνας προς το «Σισμανόγλειο» (κλικ εδώ) το οποίο θέτει ζήτημα μη έγκρισης ενταλμάτων εφημεριών λόγω υπέρβασης των 7 εφημεριών ανά γιατρό.

Συμφωνήθηκε να αποσταλεί εγκύκλιος από το Υπουργείο Υγείας προς τα Νοσοκομεία για τη στάση που πρέπει να τηρήσουν οι Διοικήσεις στο ζήτημα έναντι των ΥΔΕ. Βεβαίως πρέπει να έχουμε μικρές προσδοκίες για την αποτελεσματικότητα της εν λόγω εγκυκλίου τη στιγμή που εμπλέκονται υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και οι οποίες λαμβάνουν κατευθύνσεις από τη δική τους πολιτική ηγεσία.

Σχετικά με το ζήτημα του πλαφόν: ουδέν νεότερο. Παραμένει στα 5140Ε

4.- Διορισμός ΔΣ Νοσοκομείων

Ως γνωστόν σε λίγα Νοσοκομεία είχαν μέχρι σήμερα δημοσιευτεί αποφάσεις συγκρότησης ΔΣ. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε υπεγράφησαν στις 4 Σεπτεμβρίου διορισμοί ΔΣ για όλα τα Νοσοκομεία της χώρας και εντός των επομένων ημερών θα δημοσιευτούν στο ΦΕΚ.

Ενημερώσαμε τον κ. Καλογερόπουλο ότι η όλη στάση του Υπουργείου Υγείας έχει εξοργίσει τους νοσοκομειακούς γιατρούς, οι οποίοι σχεδιάζουν ακόμη και μέσα στην προεκλογική περίοδο να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις. Από πλευράς του υπήρξε έκκληση να μην το πράξουμε και θα καταβληθεί προσπάθεια να επιλυθούν όσα ζητήματα είναι εφικτό να βρουν λύση.

Εναπόκειται στις Ενώσεις να εκτιμήσουν τη βασιμότητα των δεσμεύσεων και να πράξουν αναλόγως.

Συναδελφικά

Βαρνάβας Δημήτρης

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ενώ οι θέσεις των ειδικευομένων δεν έχουν ακόμη σταλεί στο ΚΕΣΥ για έγκριση επάρκειας των κλινικών στις οποίες θα ενταχθούν!

Οπότε τώρα που βρισκόμαστε; Οι νέες θέσεις ειδικευομένων παραπέμπονται μετεκλογικά ή θα προχωρήσουν με βάση τη διαδικασία του επείγοντος;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Με επείγον έγγραφο του το υπουργείο Υγείας προς το υπουργείο Εσωτερικών και την Επιτροπή που συγκροτείται για τις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού στο δημόσιο, μέσα στην προεκλογική περίοδο, θα ζητά την κατ' εξαίρεση προκήρυξη των 2000 θέσεων γιατρών για τα δημόσια νοσοκομεία.

Σε αυτή τη συμφωνία κατέληξαν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδάις Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) με τον γεν. Γραμματέα του υπουργείου Υγείας κ. Αριστείδη Καλογερόπουλο. Στη χθεσινή συνάντηση οι εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ εξέφρασαν την ομόφωνη απόφαση τους για την ανάγκη να προκηρυχθούν άμεσα οι 2000 θέσεις γιατρών, ακόμη και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Πως μπορεί να γίνουν οι προσλήψεις των 2000 γιατρών στο ΕΣΥ

Ο κ. Α. Καλογερόπουλος δεσμεύθηκε ότι θα αξιοποιηθεί η πρόσφατη εγκύκλιος του Υπ. Εσωτερικών η οποία επί λέξει αναφέρει:

«...Τέλος, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 28 του ν. 2190/1994, όπως συμπληρώθηκε με την παρ. 17 του άρθρου 20 του ν. 2738/1999 (ΦΕΚ 180/Α΄), σε όλως εξαιρετικές περιπτώσεις όπου απαιτείται υπηρεσιακή μεταβολή ή πρόσληψη προσωπικού κατά το άρθρο 21 του ν. 2190/1994, προκειμένου να αντιμετωπισθούν επείγουσες και σοβαρές ανάγκες της Υπηρεσίας (π.χ. πρόσληψη γιατρών και λοιπού προσωπικού για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης), μπορείτε να απευθύνεστε στην Ειδική Επιτροπή που συγκροτείται με πράξη του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας και αποτελείται από τον αρχαιότερο σύμβουλο και τους δύο αρχαιότερους παρέδρους του ίδιου δικαστηρίου».

Κατ' εξαίρεση προκήρυξη των θέσεων λόγω νέας γρίπης

Συμφωνήθηκε λοιπόν να αποσταλεί επείγον έγγραφο του Υπουργείου Υγείας στο οποίο θα επισυνάπτεται το έγγραφο της ΟΕΝΓΕ και θα ζητείται από την Ειδική Επιτροπή η κατ΄ εξαίρεση προκήρυξη των θέσεων.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 weeks later...

Πληροφορίες δεν έχω. Βλέποντας όμως την προεκλογική περίοδο να τελειώνει και τον χορό προσλήψεων και επιχορηγήσεων που ανακοινώνεται, μου φαίνεται ότι το θέμα έχει βαλτώσει και θα βαλτώσει ακόμα περισσότερο μετεκλογικά. Αφού δεν προωθήθηκε ούτε καν για τους "σημαντικότατους" προεκλογικούς λόγους όταν και χαίρεται κάθε πικραμένος, τότε μάλλον είναι αμφίβολη η έκβαση. Επίσης, εάν αντί της μπλε φλόγας πράσινος ήλιος "φωτίσει" ξανά τις ζωές μας έχει ανακοινωθεί ότι θα επαναξιογηθούν όλες οι συμβάσεις κλπ. Εάν όχι ο αριθμός των θέσεων τότε ίσως η κατανομή για να καταστεί "δικαιότερη" από την ήδη "δίκαια".

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μόλις διάβασα το κάτωθι:

01/10/2009

Συζητήθηκε χτες στο ΣτΕ το αίτημα προκήρυξης θέσεων γιατρών(Υgeianet)

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαμε από την τριμελή επιτροπή του ΣτΕ που ασχολείται με εξαιρέσεις προσλήψεων κατά την προεκλογική περίοδο, συζητήθηκε χτες το αίτημα προκήρυξης των 2000 θέσεων γιατρών. Η Επιτροπή -πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες- γνωμοδότησε θετικά μόνο για τις 736 θέσεις ειδικευμένων για τις οποίες υπάρχει πρόβλεψη σε οργανισμούς Νοσοκομείων.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

07/10/2009

Στις ΥΠΕ για προκήρυξη οι 736 θέσεις νοσοκομειακών γιατρών (Υgeianet)

Έφτασε σήμερα το μεσημέρι στις ΥΠΕ έγγραφο του Υπουργείου Υγείας για προκήρυξη των 736 από τις συνολικά 2000 θέσεις νοσοκομειακών γιατρών που επεξεργάστηκε η Κοινή Επιτροπή Προσλήψεων. Η προκήρυξη αυτή αφορά αποκλειστικά σε θέσεις που υπάρχουν σε οργανισμούς νοσοκομείων.

Να σημειώσουμε ότι οι 2000 θέσεις έπρεπε να είχαν καλυφθεί το αργότερο την 1η Ιουλίου. Οι εσκεμμένες κωλυσιεργίες του Υπουργείου και η προκήρυξη εκλογών οδήγησαν την υπόθεση στην αρμόδια Επιτροπή του ΣτΕ, η οποία γνωμοδότησε θετικά από 25 Σεπτεμβρίου και με την παράλυση που επικρατούσε στο Υπουργείο Υγείας η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 2 Οκτωβρίου, δύο μέρες πριν τις εκλογές.

Κατά παράδοξο τρόπο το Υπουργείο Υγείας δεν επιδόθηκε προεκλογικά στους γνώριμους πανηγυρισμούς για την έστω κολοβή αυτή προκήρυξη, πιθανόν διότι ο κ. Αβραμόπουλος ήταν απασχολημένος με την υπόθεση του ΠΙΣ και την παροχή προστασίας στους εγκαθέτους που επρόκειτο να μείνουν «ορφανοί».

Άμεσος στόχος, τον οποίο η ΟΕΝΓΕ οφείλει να μεταφέρει στη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, είναι να συσταθούν τάχιστα οι υπόλοιπες θέσεις ειδικευμένων και να λάβουν έγκριση από το ΚΕΣΥ οι θέσεις ειδικευομένων, ώστε μέχρι τέλους Οκτωβρίου να έχουν προκηρυχτεί και οι εναπομένουσες 1264 θέσεις, ώστε ν΄ αρχίσει η προεργασία για τις 2500 θέσεις του επομένου έτους.

Δημήτρης Βαρνάβας

varnava1@otenet.gr

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αυτό δηλαδή σημαίνει ότι μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα ξέρουμε ποιες είναι οι θέσεις ειδικευομένων και σε ποια νοσοκομεία; Ξέρει κανείς τον χρόνο που απαιτούν οι διαδικασίες από τη στιγμή που θα υπογραφούν αυτές οι θέσεις μέχρι τη στιγμή που θα εγκριθούν οι νέες προσλήψεις;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Άκρα του τάφου σιωπή. Η νέα ηγεσία έχει κάνει κατ' επανάληψη δηλώσεις για προσλήψεις νοσηλευτών (3000 ετησίως), αλλά κουβέντα για προσλήψεις ιατρών και ειδικά περί των υπόλοιπων εκ των γνωστών 2000 θέσεων. Επίσης η ΟΕΝΓΕ, που θα έπρεπε να είχε κάποια επαφή με τη νέα υπουργό για μία σειρά θεμάτων (προσλήψεις, εφημερίες κλπ) κοιμάται μέχρις στιγμής τον ύπνο του δικαίου. Οπότε στην αναμονή.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Και το σήριαλ συλλογική σύμβαση - νέες θέσεις και μυστήρια συνεχίζεται:

14/10/2009

Τσούκαλος και Λαοπόδης αρνούνται να ζητήσουν συνάντηση με τη νέα Υπουργό Υγείας (Υgeianet)

ΔΗΛΩΣΗ

του Γιαννόπουλου Γιώργου και Βαρνάβα Δημήτρη, μελών της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ

Την επομένη της ανάληψης καθηκόντων από τη νέα Υπουργό Υγείας κ. Ξενογιαννακοπούλου ζητήσαμε από τον Πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ να επικοινωνήσει μαζί της και να ζητήσει το ταχύτερο δυνατόν συνάντηση με την Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ. Η απάντησή του Στάθη Τσούκαλου ήταν ότι δεν έχουμε σοβαρά ζητήματα να συζητήσουμε, αφού κατά τη γνώμη του ο τ. Υπουργός κ. Αβραμόπουλος έχει δρομολογήσει λύσεις σε όλα τα ζητήματα!

Επανήλθαμε πιεστικά επισημαίνοντας ότι είναι αναγκαίο να ξεκινήσει διάλογος με τη νέα πολιτική ηγεσία για όλα τα ζητήματα που έχουν μείνει σε εκκρεμότητα και ταλανίζουν τους γιατρούς, οδηγώντας την κλαδική συμφωνία στα όρια της ακύρωσης. Ενδεικτικά επισημάναμε ως θέματα που έχουν άμεσο και επείγοντα χαρακτήρα το κονδύλιο εφημεριών 3ου τετραμήνου, τα συμπληρωματικά κονδύλια που απαιτούνται άμεσα για να μη γίνουν περικοπές, την έκδοση του ΦΕΚ για την αναπροσαρμογή του ωρομισθίου (51 εκατ. ευρώ), την αναγκαία νομοθετική ρύθμιση για τις υπό σύσταση 1000 περίπου θέσεις ειδικευμένων που πρέπει να προκηρυχθούν, καθώς επίσης την σύσταση από το ΚΕΣΥ των 300 θέσεων ειδικευομένων και τέλος την ρύθμιση του προβλήματος του πλαφόν και τις αναβαθμίσεις.

Άδικος κόπος.

Ο Στάθης Τσούκαλος επικαλούμενος πλέον και τη σύμφωνη γνώμη του Β. Λαοπόδη αρνείται να κλείσει συνάντηση με τη νέα Υπουργό και αρκέσθηκε απλώς να ορίσει συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου.

Θεωρούμε ότι η στάση των Σ. Τσούκαλου και Β. Λαοπόδη υπαγορεύεται από την οικεία σ΄ αυτούς πρακτική των υπόγειων διαβουλεύσεων, πρακτική απόλυτα καταδικαστέα από το νοσοκομειακό κίνημα. Τουναντίον το Προεδρείο της ΟΕΝΓΕ έχει υποχρέωση απέναντι στις Ενώσεις και τις χιλιάδες των συναδέλφων να ζητήσει άμεσα συνάντηση με την Υπουργό, προκειμένου η νέα ηγεσία του Υπουργείου να ενημερωθεί επειγόντως και έγκυρα από εμάς τους γιατρούς και όχι από υπηρεσιακούς παράγοντες ή καλοθελητές. Επιπλέον, μέσω της συνάντησης θα αποκομίσουμε αξιόπιστες ενδείξεις για της στάση που πρόκειται να τηρήσει η νέα πολιτική ηγεσία, προκειμένου να σταθμίσουμε ανάλογα τη δική μας συμπεριφορά.

Από πλευράς μας θα συνεχίσουμε να πιέζουμε σ΄ αυτή την κατεύθυνση και καλούμε τις Ενώσεις της χώρας να πιέσουν κι εκείνες δυναμικά με αποφάσεις των ΔΣ και διαβήματα, προκειμένου το Προεδρείο της ΟΕΝΓΕ να αντιληφθεί ότι πρακτικές όπως η συγκεκριμένη δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές.

13 Οκτωβρίου 2009

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.