Jump to content

επισχεση εργασιας 2009-2010


lamia

Recommended Posts

25/03/2009

Ξεκινάμε επίσχεση από 6 Απριλίου(ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ "ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ" ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ)

Η Γενική Συνέλευση των γιατρών του νοσοκομείου Παπανικολάου, δηλώνει αγανακτισμένη από τον διαρκή εμπαιγμό με την πληρωμή εφημεριών τόσο του 2008, όσο και του 2009.

Θεωρούμε ότι η απλήρωτη εργασία αποτελεί εξευτελιστική και απαξιωτική αντιμετώπιση και απαιτούμε:

1. Την πληρωμή του συνόλου των αμοιβών μας για δεδουλευμένες εφημερίες του 2008, οι οποίες έχουν περικοπεί με την δικαιολογία ελλιπών κονδυλίων.

2. Την πληρωμή των εφημεριών Δεκεμβρίου 2008 και Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου 2009 έως τις 5 Απριλίου.

Αποφασίζουμε να προβούμε στις παρακάτω ενέργειες για δημοσιοποίηση της κατάστασης και αντίδραση στην αντιμετώπιση αυτή και καλούμε τους συναδέλφους να ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ:

· Έναρξη διαδικασίας Επίσχεσης Εργασίας για μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών από Δευτέρα 6 Απριλίου

· Αποκλεισμό της Διοίκησης του Νοσοκομείου στις 6 Απριλίου εφόσον δεν έχουν πληρωθεί οι δεδουλευμένες αποδοχές μας.

· Συμβολικό αποκλεισμό της λεωφόρου Παπανικολάου στο σημείο εισόδου στο νοσοκομείο την Δευτέρα 6 Απριλίου.

· Γενική Συνέλευση στις 6 Απριλίου ώρα 12.30 μμ

Επίσης απαιτούμε από την διοίκηση του νοσοκομείου να προχωρήσει έγκαιρα στις απαραίτητες ενέργειες για την συγκρότηση του σώματος αξιολόγησης για εξέλιξη των γιατρών του ΕΣΥ, σύμφωνα με το Ν.3754/11-3-09, καθότι θεωρούμε ότι δεν συντρέχουν κωλύματα για την πρόοδο της διαδικασίας αυτής.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • Απαντήσεις 132
  • Created
  • Last Reply

03/04/2009

Από 16 Απριλίου ξεκινάμε κινητοποιήσεις(Τριμελής ΕΙΝΑΠ Νοσοκομείου Δυτ. Αττικής)

Η Γενικη Συνέλευση των ιατρων ΕΙΝΑΠ του νοσοκομειου Δυτ.Αττικης (Αγ. Βαρβαρα) αποφασισε την 1/4/09 ομοφωνα.

1- Να ζητήσει από τη Διοίκηση του Νοσοκομειου να καλεσει τους Διευθυντές των Τμημάτων να εφαρμοσουν το νομο 3754 και ιδιαιτερα το αρθρο 2 που αφορα στα ρεπο μετα απο ενεργο εφημερια.

2- Μεχρι την 15η Απριλιου να φροντίσει το Νοσοκομειο να πληρωθουν οι εφημεριες Ιανουαριου και Φεβρουαριου 2009. Σε αντιθετη περιπτωση η συνελευση αποφασισε την πραγματοποιηση κινητοποιησεων και συγκεκριμενα αποχη απο τις εργασιες των τακτικων εξωτερικων ιατρειων απο την 16η απριλιου και μεχρι την καταβολη των εφημεριων των ανωτερω μηνων.

3- Η Διοίκηση να κινησει αμεσα τις διαδικασιες για την εφαρμογη του αρθρου 4 του νομου 3754 για την εξελιξη των νοσοκομεικων ιατρων.

Η τριμελης επιτροπη

Ειντ-Παπαστεφανου Γκαμπι

Δεβερακης Στελιος

Ζορμπας Παναγιωτης

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

06/04/2009

Από σήμερα ξεκινάμε επίσχεση εργασίας(ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ)

Η νεοσύστατη Ενωση Γιατρών Χαλκίδας από σήμερα κατέρχεται σε επίσχεση εργασίας για καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

06/04/2009

ANOIXTH EΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΧΑΝΙΩΝ (ΕΓΕΣΥΧ)

Επί τη ευκαιρία της επίσκεψης του Υπουργού Υγείας στα Χανιά την Τρίτη 7 Απριλίου η Ενωση Γαιτρών ΕΣΥ Χανίων έδωσε στη δημοσιότητα την παρακάτω επιστολή.

ΠΡΟΣ τον Υπουργό Υγείας

Το ΔΣ της ΕΓΕΣΥΧ σας καλωσορίζει στο νοσοκομείο Χανίων και πιστεύει ότι η δική μας φωνή, θα ενωθεί με την φωνή των συναδέλφων όλης της Ελλάδας ,που περιμένουν εδώ και τέσσερεις μήνες απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν από την λεγόμενη «Κλαδική Σύμβαση Εργασίας».

Απαιτούμε σαφείς απαντήσεις και ρητή δέσμευση για την εφαρμογή του νέου νόμου του ΕΣΥ, που ψηφίστηκε αλλά παραμένει ακόμα μόνο στα χαρτιά. .Πιθανή επίκληση του δυσμενούς οικονομικού κλίματος , θα το θεωρούσαμε ότι δεν ευσταθεί, τη στιγμή που ξέρετε τι ισχύει στην ΕΕ. τόσο σε νομικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο σε ότι αφορά την δημόσια υγεία.

1. Πότε θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση για τις εφημερίες 2009; Γνωρίζετε ότι παραμένομε απλήρωτοι εδώ και τέσσερεις μήνες αναγκασμένοι σε υποχρεωτικές εφημερίες έως και δέκα κάθε μήνα..

2. Πότε θα εκδοθούν οι διοικητικές πράξεις συγκρότησης των εκλεκτορικών σωμάτων της παρ.Θ του άρθρου 4 για να ξεκινήσουν οι προσλήψεις μέχρι τον Ιούνιο, όταν θα πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος για επτά [7] εφημερίες από1/7/2009;

3. Πότε θα υλοποιηθούν οι 2000 προσλήψεις για να αποφύγουμε το κλείσιμο των νοσοκομείων, αφού θα υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των εφημεριών την

1η Ιουλίου;

4. Πότε θα αρχίσει η διαδικασία των αναβαθμίσεων των γιατρών που πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις;

Τα προβλήματα στο χώρο της υγείας είναι σοβαρά και συνεχώς συσσωρεύονται με την πολιτική αυτή που ακολουθείται .Πότε θα αναπτυχθεί ο Τομέας της Πρωτοβάθμιας περίθαλψης ,μέσα σε ένα σύστημα δημόσιο και δωρεάν ,για όλους τους πολίτες αυτής της χώρας; Πότε επιτέλους θα οργανωθούν τα Τμήματα Επειγόντων περιστατικών [ΤΕΠ];

Η Γενική Συνέλευση ΕΣΥ Χανίων έχει πάρει απόφαση ,αν μέχρι 1 η Μαΐου δεν έχουν δοθεί λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας να εφαρμόσει επίσχεση εργασίας πράγμα που θα θέλαμε να αποφύγουμε, για να μην ταλαιπωρηθεί ακόμα περισσότερο ο πολίτης, που και αυτός μαζί με εμάς ,βιώνει καθημερινά την υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Xανιά 6/04/2009

Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Χανίων

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

07/04/2009

Προχωρούμε σε επίσχεση από 1ης Μαϊου(ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ:)

ΑΠΟΦΑΣΗ της ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ και των ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ( 7/4/2009)

Η Γ.Σ. των νοσοκομειακών γιατρών του Ρεθύμνου εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια όλων των συναδέλφων που υπηρετούν στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του Νομού, για την ανησυχητική καθυστέρηση στην εφαρμογή των διατάξεων του νέου νόμου 3754/2009 για την Υγεία.

Σχεδόν 1 μήνα μετά τη δημοσίευση του νόμου σε ΦΕΚ , το Υπουργείο Υγείας δεν έχει κάνει καμιά ουσιαστική προετοιμασία για την υλοποίηση των βασικότερων διατάξεων του νόμου που είναι η κατανομή των 2000 ιατρικών θέσεων για την άμεση ενίσχυση των νοσοκομείων της επαρχίας καθώς και η συγκρότηση των νέων Συμβουλίων Επιλογής και Αξιολόγησης για τη γρήγορη διεκπεραίωση των κρίσεων . To σημαντικότερο βέβαια είναι ότι δεν έχει εξασφαλιστεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση .

Είμαστε στον 4 ο μήνα του χρόνου και ακόμα δεν έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Οικονομικών οι πιστώσεις για τις εφημερίες του 2009 !

Η επίκληση της διεθνούς οικονομικής κρίσης είναι μια βολική αλλά καθόλου πειστική δικαιολογία , αφού θέμα αδυναμίας του Κράτους να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις και ανελαστικές υποχρεώσεις μισθοδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων δεν υφίσταται.

Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση , με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης , προσπαθεί να «παγώσει» μέρος των προβλεπόμενων ρυθμίσεων του νέου νόμου και κυρίως αυτές που αφορούν τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών.

Η στήριξη της δημόσιας περίθαλψης δεν ήταν ποτέ στις πολιτικές προθέσεις της κυβέρνησης και του συγκεκριμένου Υπουργού Υγείας . Απλώς αναγκάστηκαν , υπό την πίεση των κινητοποιήσεων των νοσοκομειακών γιατρών και την ανάγκη συμμόρφωσης προς τις ευρωπαϊκές οδηγίες για το ωράριο εργασίας , να συνυπογράψουν αρχικά την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση , για να υπαναχωρήσουν στη συνέχεια σε αρκετά σημεία της , ενώ τώρα προσπαθούν να αποφύγουν ή να μεταθέσουν στο αβέβαιο μέλλον την εφαρμογή όσων διατάξεων συνεπάγονται αυξημένο δημοσιονομικό κόστος.

Ο κίνδυνος να μείνει «στα χαρτιά» η «σημαντικότερη μεταρρύθμιση από ιδρύσεως του ΕΣΥ» , σύμφωνα με τις γνωστές μεγαλοστομίες του κ.Αβραμόπουλου , είναι ορατός. Η μόνη «δύναμη αποτροπής» αυτού του ενδεχόμενου είναι η συλλογική και μαχητική αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών. Των οποίων έχουν αρχίσει να εξαντλούνται και τα τελευταία αποθέματα αναμονής , υπομονής και καλής θέλησης.

Απαιτούμε :

την καταβολή των δεδουλευμένων για τις εφημερίες Ιανουαρίου – Μαρτίου 2009

την υλοποίηση όλων των διατάξεων του νέου νόμου και κυρίως τις προβλεπόμενες εντός του 2009 προσλήψεις ειδικευμένων και ειδικευόμενων γιατρών .

την προκήρυξη των ιατρικών θέσεων που έχουμε προτείνει ως «άμεσης προτεραιότητας» για την εύρυθμη λειτουργία των κλινικών και τμημάτων του Νοσοκομείου.

Προειδοποιούμε το Υπουργείο Υγείας ότι δεν πρόκειται να παραμείνουμε απαθείς θεατές των κυβερνητικών υπαναχωρήσεων και της συνεχιζόμενης απαξίωσης της δημόσιας περίθαλψης. Σήμερα , ακριβώς λόγω της οικονομικής κρίσης , είναι πολιτική προτεραιότητα η λειτουργία ενός δημόσιου , δωρεάν και υψηλής ποιότητας ΕΣΥ που θα προσφέρει αποτελεσματικές υπηρεσίες στη διευρυνόμενη ζώνη της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Διαμηνύουμε από σήμερα ότι , σε συντονισμό με τις υπόλοιπες Ενώσεις Γιατρών ΕΣΥ της Κρήτης , θα προχωρήσουμε σε ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΪΟ αν μέχρι το τέλος Απριλίου δεν έχει προωθηθεί η πληρωμή των εφημεριών που έχουμε πραγματοποιήσει από 1/1/2009 και δεν έχουν αντιμετωπιστεί οι όλες οι εκκρεμότητες για την υλοποίηση του νέου νόμου.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ρεθύμνου

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

08/04/2009

Επίσχεση εργασίας από Μ. Δευτέρα 13 Απριλίου(ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ)

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΑΠΡΙΛΗ, 9-10πμ

ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Είναι ντροπή! Δεν πάει άλλο! Αυτό βροντοφώναξανοι γιατροί του Ιπποκρατείου πουμε μεγάλη επιτυχία πραγματοποίησαν το συμβολικό κλείσιμο της πρωινής εφημερίας την Παρασκευή 3 Απρίλη. Για μία ώρα δεν έγινε καμία εξέταση, κανένας ασθενής δεν διαμαρτυρήθηκε και όλοι μαζί απαιτήσαμε: Να λειτουργήσουν τώρα τα ΤΕΠ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου! Αυτό ήταν που ανάγκασε τη διοίκηση του νοσοκομείου να συζητήσει το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου της 6

ης

Απριλίου και να «δεσμευτεί» πως θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες επιδιόρθωσης των νέων ΤΕΠ.

Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη πως οι δεσμεύσεις τους θα γίνουν πράξη. Τις ίδιες υποσχέσεις ακούμε τα τελευταία χρόνια αλλά η πραγματικότητα είναι πως εδώ και μια πενταετία εξακολουθούμε να εφημερεύουμε σε ένα χώρο που δεν έχει ούτε τις στοιχειώδεις υποδομές για τη λειτουργία της εφημερίας, την ώρα που το εξοπλισμένο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στο ισόγειο του κτιρίου Α΄ παραμένει εκτός λειτουργίας. Έτσι καθημερινά να αναγκαζόμαστε να εφημερεύουμε κάτω από τριτοκοσμικές συνθήκες σε ένα διάδρομο με κουρτίνες, χωρίς χώρο υποδοχής, χωρίς καν αίθουσα ανάνηψης, με τα φορεία να στοιβάζονται και το ακτινολογικό εργαστήριο να είναι δύο ορόφους παραπάνω. Δεν είναι μόνο η ταλαιπωρία για τους ασθενείς και για το προσωπικό πχ τραυματιοφορείς, αλλά κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι επισφαλές το ιατρικό μας έργο καθώς δεν εξασφαλίζονται οι συνθήκες που απαιτούνται για την σωστή εξέταση των ασθενών (πχ οι καρδιολόγοι κάνουν ακρόαση σε ένα χώρο με συνεχή θόρυβο!).

Και δεν είναι μόνο αυτό. Η παντελής έλλειψη στοιχειωδών υποδομών όπως μία πόρτα που να κλειδώνει αλλά και οι ελλείψεις στο προσωπικό φύλαξης αφήνουν εκτεθειμένους τους συναδέρφους μικροβιολόγους, βιοχημικούς και παρασκευαστές, οι οποίοι πολλές φορές το τελευταίο διάστημα υπήρξαν θύματα επίθεσης όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν.

Το Ιπποκράτειο είναι το νοσοκομείο που δέχεται καθημερινά τον μεγαλύτερο όγκο επειγόντων περιστατικών από κάθε άλλο νοσοκομείο της πόλης αλλά και από όλη τη Βόρεια Ελλάδα και πολλές φορές καλύπτει μόνο του τη γενική εφημερία. Είναι ντροπή για όλη τη Θεσσαλονίκη να συνεχίζεται αναίτια αυτή η απαράδεκτη κατάσταση λόγω της μη λειτουργίας του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών που όχι μόνο ταλαιπωρεί χιλιάδες ασθενείς και το προσωπικό αλλά γίνεται και επικίνδυνη.

Καλούμε τη διοίκηση, τη ΔΥΠΕ και το υπουργείο υγείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δώσουν λύση τώρα που δεν είναι άλλη από την άμεση λειτουργία των νέων ΤΕΠ και ζητάμε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες (τεχνικές βελτιώσεις, προσλήψεις προσωπικού) για την πλήρη και ασφαλή λειτουργία τους. Καλούμε τους πολίτες, τα συνδικάτα και τους φορείς της πόλης να πάρουν θέση στο μείζον αυτό ζήτημα.

Συντονιζόμαστε με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του νοσοκομείου που βρίσκονται σε καθημερινές τρίωρες στάσεις εργασίας με αίτημα τις προσλήψεις και το ανθρώπινο ωράριο και τους καλούμε να συμμετέχουν στο νέο κλείσιμο της εφημερίας. Κάνουμε έκκληση στο ΕΚΑΒ να μη στέλνει περιστατικά στο Ιπποκράτειο εκείνη την ώρα. Ζητάμε την κατανόηση από τους ασθενείς για τη μικρή ταλαιπωρία και τους ζητάμε να στηρίξουν την απαίτηση μας να δοθεί επιτέλους λύση στο χρόνιο αυτό πρόβλημα που αφορά και τους ίδιους.

Ταυτόχρονα, ξεκινάμε επίσχεση εργασίας από τη Μ. Δευτέρα 13 Απριλίου με αίτημα να πληρωθούν οι δεδουλευμένες εφημερίες του Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου. Είναι πρόκληση να παραμένουμε απλήρωτοι τόσους μήνες την ώρα που δεν έχουμε πάρει τις αυξήσεις που ψηφίστηκαν στη βουλή και οι προσλήψεις παραμένουν στα χαρτιά. Η πολιτική διάλυσης της δημόσιας υγείας σημαίνει απλήρωτο προσωπικό και διαλυμένα νοσοκομεία. Γι’ αυτό και απαντάμε αγωνιστικά κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις μας για την υπεράσπιση του ΕΣΥ και την υλοποίηση των δεσμεύσεων υπουργείου και διοίκησης.

ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΤΕΠ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ!

ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ !

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

09/04/2009

Επίσχεση εργασίας από 13 Απριλίου(Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσ/νίκης (ΕΝΙΘ))

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η Ε.Ν.Ι.Θ. διαμαρτύρεται εντονότατα για την μη καταβολή μέχρι σήμερον στους γιατρούς του νοσοκομείου που διοικείτε της αμοιβής για τις εφημερίες που πραγματοποίησαν τους μήνες Ιανουάριο ,Φεβρουάριο και Μάρτιο 2009. Σύμφωνα με νομολογία του Αρείου Πάγου η αμοιβή για τις εφημερίες που εκτελεί ο γιατρός υποχρεωτικά κάθε μήνα αποτελεί τμήμα του μισθού του ,πρέπει επομένως να καταβάλλεται τακτικά σε συγκεκριμένη ημέρα, που καθορίστηκε ως η επομένη του μήνα που πραγματοποιήθηκαν . Σας ενημερώνουμε ότι, αν δεν έχουν καταβληθεί οι προαναφερθείσες εφημερίες των τριών πρώτων μηνών του 2009 μέχρι και την Παρασκευή 10 Απριλίου 2009, οι γιατροί μέλη της Ε.Ν.Ι.Θ., ειδικοί και ειδικευόμενοι ,σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Ε.Ν,Ι.Θ. που έλαβε χώρα στο Νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς στις 1 Απριλίου 2009 , θα προβούν σε επίσχεση εργασίας από την Δευτέρα 13 Απριλίου 2009. Σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία κατά της διάρκεια της επίσχεσης ο εργαζόμενος δεν είναι υποχρεωμένος να βρίσκεται στο χώρο εργασίας του. Οι ειδικευμένοι θα εκτελούν το πρόγραμμα εφημερίας ως προσωπικό ασφαλείας. Σας υπενθυμίζουμε ότι η αποζημίωση για τις εφημερίες αποτελεί σημαντικό τμήμα των συνολικών απολαβών των γιατρών (για πολλούς είναι σχεδόν το 50%) και η μη έγκυρη καταβολή τους προκαλεί σοβαρή αδυναμία ανταπόκρισης στις ανάγκες και υποχρεώσεις της καθημερινής τους διαβίωσης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ Χ. ΖΔΟΥΚΟΣ Θ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

10/04/2009

Επίσχεση εργασίας από 6 Απριλίου- Αυθαίρετες και μη νόμιμες οι οχλήσεις της Διοίκησης(ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ)

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ-ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

ΤΡΙΚΑΛΩΝ (Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Τ.)

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (8/4/2009)

Η Γενική Συνέλευση της ΕΙΝΚΥΤ αποφάσισε κατά πλειοψηφία τα παρακάτω :

Οι γιατροί του Γ.Ν.Τρικάλων είχαμε αποφασίσει ομόφωνα στην προηγούμενη γενική συνέλευση, της 26/03/2009, να πραγματοποιήσουμε νόμιμη επίσχεση εργασίας από την 06/04/2009, λόγω της μη καταβολής δεδουλευμένων εφημεριών των τεσσάρων προηγούμενων μηνών (Δεκέμβριος 2008 έως Μάρτιος 2009).

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση έτους 2009 (ή έστω του πρώτου τετράμηνου του έτους, όπως προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση), για το κονδύλι των εφημεριών δεν έχει εκδοθεί ακόμη, αν και πλησιάζουμε στα μέσα Απριλίου. Η απαράδεκτη αυτή καθυστέρηση είναι χωρίς προηγούμενο. Η έκδοση της γινόταν πάντα το αργότερο μέχρι το δεύτερο δεκαπενθήμερο Φεβρουαρίου του εκάστοτε έτους.

Συνέπεια αυτής της ύποπτης καθυστέρησης είναι όχι μόνο η μη καταβολή των έως τώρα δεδουλευμένων εφημεριών, αλλά και η απελπιστικά μακρινή προοπτική αποπληρωμής τους, εφόσον βέβαια τα κονδύλια επαρκούν και δεν μας περιμένουν χειρότερες εκπλήξεις.

Τονίζουμε ότι η αμοιβή των εφημεριών αποτελεί περίπου το 50% των μηνιαίων αποδοχών μας και είναι απολύτως απαραίτητη για την κάλυψη ανελαστικών οικονομικών υποχρεώσεων καθενός από εμάς.

Η επίσχεση εργασίας αποτελεί απολύτως νόμιμη μορφή διεκδίκησης των εργαζομένων (ιδιωτικού και δημόσιου τομέα) μέσα στα πλαίσια που καθορίζει το κοινοτικό και εθνικό δίκαιο.

Το έγγραφο της 7/4/2009, του Διοικητή του Γ.Ν.Τρικάλων, το οποίο μας κοινοποιήθηκε, αναφέρει ότι «…ασκούμε το δικαίωμα επίσχεσης εργασίας μη νόμιμα και καταχρηστικά…», κι ότι «…ισοδυναμεί με αδικαιολόγητη αποχή του υπαλλήλου από την εκτέλεση των καθηκόντων του, που αποτελεί πειθαρχικό αδίκημα και συνεπάγεται στέρηση των αποδοχών του…». Οι διαπιστώσεις αυτές είναι αυθαίρετες και στερούνται νομικής βάσης. Άλλωστε έχουμε δηλώσει, ότι η επίσχεση εργασίας θα περατωθεί όταν το Υπουργείο Οικονομίας-Οικονομικών υπογράψει την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Η κινητοποίηση μας περιλαμβάνει αποχή μόνον από τη διεκπαιρέωση τακτικών ιατρικών πράξεων των οποίων η αναβολή δεν συνεπάγεται κίνδυνο για την υγεία των ασθενών. Έχουμε απόλυτη επίγνωση του κοινωνικού μας ρόλου ως δημόσιων λειτουργών υγείας και η μορφή της κινητοποίησης ΔΕΝ ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ, την οποία σεβόμαστε απόλυτα και έχουμε ταχθεί να προασπίζουμε. Για το λόγο αυτό τηρούμε απαρέγκλιτα το ασφαλές πρόγραμμα εφημερίας και περιθάλπουμε χωρίς καμία έκπτωση καθηκόντων τους νοσηλευόμενους ασθενείς.

Οι γιατροί του ΕΣΥ έχουμε αποδείξει διαχρονικά ότι ενδιαφερόμαστε, τα μέγιστα, για την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Αντίθετα οι κυβερνητικές επιλογές υπονομεύουν τα θεμέλια του και δεν τηρούν τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις έναντι της σωστής λειτουργίας των Δημόσιων Νοσοκομείων.

Υπενθυμίζουμε ότι εθελοντικά αποδεχτήκαμε να υπερβούμε το νόμιμο δικαίωμα μας για 48ωρη και 56ωρη εβδομαδιαία απασχόληση ειδικών και ειδικευομένων αντίστοιχα, κατανοώντας την αναγκαιότητα στήριξης του ΕΣΥ και σταδιακής δημιουργίας όρων για την εφαρμογή του.

Αντίθετα η κυβέρνηση είναι εκείνη που αναίρεσε μια σειρά θετικών διατάξεων της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την οποία σημειωτέων συνυπέγραψε με θριαμβικές δηλώσεις την 01/12/2008 και κατόπιν τροποποίησε ανενδοίαστα.

Η υλοποίηση των υποχρεώσεων που απορρέουν από την ψήφιση του Νόμου 3754/09 καθυστερεί επικίνδυνα και αποτελεί ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί στα θεμέλια του ΕΣΥ, καθώς κανένας συνάδελφος με ελάχιστη δόση αξιοπρέπειας δεν θα ανεχτεί άλλον εμπαιγμό.

Όλα αυτά μας κάνουν επιφυλακτικούς στις εύκολες υποσχέσεις. Η κινητοποίηση μας στρέφεται ακριβώς ενάντια σε αυτή την πολιτική της απαξίωσης με αιχμή του δόρατος τη διεκδίκηση του αυτονόητου δικαιώματος στην αξιοπρεπή και έγκαιρη αμοιβή της εργασίας μας. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε τις συνέπειες των κυβερνητικών επιλογών να τις πληρώνει ο απλός πολίτης που απαιτεί σύγχρονες και αποτελεσματικές υπηρεσίες δημόσιας υγείας και για το λόγο αυτό τον θεωρούμε σύμμαχό μας στη διεκδίκηση της ουσιαστικής αναβάθμισης του ΕΣΥ.

Κατόπιν τούτων θεωρούμε αυτονόητο και νόμιμο δικαίωμά μας τη συνέχιση της επίσχεσης εργασίας μέχρι να δοθούν απτές αποδείξεις ότι θα πληρωθούμε τις δεδουλευμένες εφημερίες μας.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

10/04/2009

Επίσχεση εργασίας από 1ης Μαϊου (ΕΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΚΙΛΚΙΣ)

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Ε.Ν.Ι.Κ.

Κιλκίς 7-4-09

Η γενική συνέλευση της Ε.Ι.Ν.I.K. που πραγματοποιήθηκε σήμερα έλαβε τις εξής αποφάσεις:

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου κωλυσιεργεί και καθυστερεί τα πράγματα μέχρι να νιώσει ότι οι γιατροί είναι αποφασισμένοι να εξεγερθούν για να επιβάλλουν τις ρυθμίσεις του νόμου.

Τα κονδύλια εφημεριών για πρώτη φορά στα χρονικά δεν θα καλύπτουν όλο το έτος παρά μόνο ένα τετράμηνο, διότι κατά τους ισχυρισμούς του Υπουργείου θα υπολογιστούν με τις παλιές τιμές και αργότερα θα υπολογιστούν τα αναδρομικά μαζί με το δεύτερο τετράμηνο. Η απόφαση αυτή, εφόσον αφορά παλιές τιμές, θα έπρεπε να είχε εκδοθεί ήδη από τον Ιανουάριο. Κι όμως, εκδόθηκε μόλις τώρα και διαβιβάσθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών για προσυπογραφή, ώστε να σταλεί για δημοσίευση στο ΦΕΚ.

Το πότε θα υπογράψει το Υπουργείο Οικονομικών, είναι άγνωστο. Όπως άγνωστος παραμένει και ο χρόνος της πληρωμής των δεδουλευμένων των γιατρών.

Ήδη κάποιες Ενώσεις έχουν ξεκινήσει επίσχεση και άλλες πρόκειται να ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Η υπομονή και οι αντοχές των γιατρών έχουν εξαντληθεί, καθώς ο εμπαιγμός του Υπουργείου είναι προφανής και υπάρχει κίνδυνος, μεγάλο μέρος των εφημεριών που πραγματοποιήθηκαν να μείνουν απλήρωτες.

Η Γενική Συνέλευση της ΕΝΙΚ αποφάσισε να ξεκινήσει επίσχεση εργασίας από την πρώτη εργάσιμη του Μαΐου δηλαδή από 4-5-2009, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση της πληρωμής των δεδουλευμένων εφημεριών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου. Θυμίζουμε ότι η επίσχεση μπορεί να ασκηθεί συλλογικά, αλλά και ατομικά και αφορά την αναστολή όλων των προγραμματισμένων χειρουργείων, των προγραμματισμένων εξετάσεων και των τακτικών ιατρείων.

Η Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Δ. Ζωτάκη Π. Χασάκιολης

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

10/04/2009

Επίσχεση εργασίας από 13 Απριλίου(ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ)

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Γ.Ν. ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

΄ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ

Σήμερα 8-4-2009 η Γενική Συνέλευση των Γιατρών του ΄Μποδοσάκειου¨ Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας ευρισκόμενοι σε νόμιμη απαρτία, διαμαρτυρόμενοι για την μη καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών των μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου 2009, καθώς και για την παρακράτηση από τις εφημερίες των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου περίπου 310 Ευρώ στον κάθε γιατρό, αποφάσισε να ξεκινήσει επίσχεση εργασίας από την Δευτέρα 13/4/2009. Σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία κατά την διάρκεια της επίσχεσης ο εργαζόμενος δεν είναι υποχρεωμένος να βρίσκεται στον χώρο εργασίας του.

Πτολεμαΐδα 8-4-2009

Η Γενική Συνέλευση των γιατρών του Νοσοκομείου

Πτολεμαΐδας ¨Μποδοσάκειο¨

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

12/04/2009

Επίσχεση εργασίας από 13 Απριλίου(Ενωση Γιατρών Ρόδου)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ Γ.Ν ΡΟΔΟΥ

Ρόδος 10/4/2009

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Νοσοκομειακών Γιατρών του Νοσοκομείου Ρόδου, με πραγματικά μαζική συμμετοχή των γιατρών, που πραγματοποιήθηκε στον αίθριο χώρο του ακτινολογικού τμήματος, λόγω μη διάθεσης του Αμφιθεάτρου του Νοσοκομείου,

Αποφάσισε:

1. Να μην παραμείνουν πλέον αιχμάλωτοι οι νοσοκομειακοί γιατροί, στην αναξιοπιστία και απαξίωση εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Οικονομικών.

2. Να αντιδράσει στη συνεχιζόμενη προσπάθεια απαξίωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, στην υποστελέχωση του Νοσοκομείου, στην καταπάτηση νόμων και υπουργικών αποφάσεων. Να εμφανισθεί επιτέλους ο νέοςς οργανισμός του Νοσοκομείου, ο οποίος παραμένει εξαφανισμένος μέσα στην γραφειοκρατία και την αδιαφορία.

3. Να μην παραμείνουν οι γιατροί, θεατές της απαράδεκτης και παράνομης κατακράτησης και μη καταβολής δεδουλευμένων εφημεριών από τον Ιανουάριο 2009 μέχρι σήμερα.

4. Να καταγγείλει την μη εφαρμογή του νόμου 3754 που επικυρώνει τη Κλαδική Συμφωνία, τη μη ενεργοποίηση καμιάς διάταξης του Νόμου που προβλέπει τη μισθολογική και υπηρεσιακή εξέλιξη των γιατρών, την συγκρότηση των συμβουλίων επιλογής και προσλήψεων.

5. Να αντισταθεί και να πολεμήσει το κλείσιμο κρίσιμων κλινικών και τμημάτων.

6. Να αποφασίσει ομόφωνα και μαζικά την έναρξη επίσχεσης εργασίας από την Δευτέρα 13 Απριλίου 2009 και μέχρι την έναρξη καταβολής των δεδουλευμένων εφημεριών και την εφαρμογή του Νόμου. Την επίδοση εξώδικής πρόσκλησης στη διοίκηση του Νοσοκομείου με την οποία θα επισημαίνονται οι παραβάσεις και θα ανακοινώνεται η απόφαση διεκδίκησης των δεδουλευμένων. Την υποβολή μηνύσεως κατά της Διοικήσεως και του Υπουργείου Υγείας με παράλληλη κοινοποίηση στην Επιθεώρηση Εργασίας και στον Εισαγγελέα.

Η μαζική συμμετοχή των συναδέλφων γιατρών και αποφασιστικότητα όλων είναι χαρακτηριστική του αδιέξοδου στο οποίο έχει οδηγηθεί με ευθύνη της πολιτείας, το Νοσοκομείο Ρόδου.

Οι γιατροί του Νοσοκομείου Ρόδου, εγγυώνται την εξυπηρέτηση και αντιμετώπιση όλων των επειγόντων περιστατικών και ζητούν τη συμπαράσταση όλων των φορέων και των πολιτών, ώστε επιτέλους να έχουν την περίθαλψη που αξίζουν και για την οποία καταθέτουν χωρίς παράπονα την οικονομική εισφορά τους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΤΡΙΑΝΤΟΣ Ι. ΜΥΡΟΦΟΡΟΥ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

14/04/2009

Ποντικός στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου(ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ:)

Η παρουσία ενός ποντικού στους θαλάμους νοσηλείας και πολύ περισσότερο το δάγκωμα ενός ασθενούς , δεν αποτελεί σίγουρα καλή είδηση για ένα Νοσοκομείο.

Το συγκεκριμένο περιστατικό που «διαδραματίστηκε» στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου σχετίζεται , κατά πιασαν πιθανότητα, με το έργο της επέκτασης του Νοσοκομείου και την άμεση γειτνίαση του Ιδρύματος με ένα εκτεταμένο χώρο οικοδομικών εργασιών στον οποίο υπάρχουν μπάζα, σκουπίδια κλπ.

Είναι κοινώς παραδεκτό ότι ιδιαίτερο πρόβλημα καθαριότητας των εσωτερικών χώρων του Νοσοκομείου δεν υπάρχει . Ούτε , απ’ όσο μπορέσαμε να ελέγξουμε, υπάρχει ζήτημα πλημμελούς διενέργειας των απαραίτητων ψεκασμών για μυοκτονία . Άρα αν υπάρχει πολιτικό ζήτημα στην υπόθεση αυτή , αυτό έγκειται στην χρόνια εγκατάλειψη του Νοσοκομείου Ρεθύμνου , στην προκλητική καθυστέρηση των έργων της επέκτασης ( έχει ξεκινήσει εδώ και πάνω από 12 χρόνια και ακόμα να τελειώσει ! ) , στις απαρχαιωμένες υποδομές, στις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό-νοσηλευτικό-παραϊατρικό προσωπικό, στη διατήρηση τριτοκοσμικών συνθηκών αναμονής των ασθενών στα ΤΕΠ , στην ανεπάρκεια των χώρων των Χειρουργείων , των εξωτερικών ιατρείων , των Εργαστηρίων. Κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό πασχίζουν καθημερινά για το καλύτερο . Αυτή είναι για μας η ουσία των προβλημάτων του Νοσοκομείου , τα οποία και έχουμε προβάλλει κατ’ επανάληψη , αποδίδοντας ευθύνες στα όργανα Διοίκησης του ΕΣΥ και στην πολιτική υγείας των κυβερνήσεων διαχρονικά.

Η κριτική που ασκούμε δεν έχει στόχο τον εντυπωσιασμό της κοινής γνώμης ούτε την γενικευμένη απαξίωση του νοσοκομείου και των υπηρεσιών που παρέχει , αλλά τη βελτίωση και αναβάθμιση τους . Τονίζουμε δε πάντα ότι τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει στη δημόσια περίθαλψη στον τόπο μας χωρίς το ενδιαφέρον και τη συλλογική δράση τόσο των εργαζομένων του Νοσοκομείου όσο και συνολικά της τοπικής κοινωνίας .

Ρέθυμνο 14/4/2009

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ρεθύμνου

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

14/04/2009

Επίσχεση εργασίας από 21 Απριλίου(ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ)

ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ Γ.Σ. ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ-Κ.Υ. ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 14-4-2009

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην καταβολή της πληρωμής των εφημεριών Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2009. Η μη έκδοση, έως τώρα, της σχετικής υπουργικής απόφασης για τα κονδύλια εφημεριών του 2009 ενώ διανύουμε ήδη τον τέταρτο μήνα του έτους, γεγονός πρωτοφανές, προοιωνίζει παράταση στην έναρξη καταβολής δεδουλευμένων για το 2009 που μπορεί να προσεγγίσει το 6μηνο.

Η κατάσταση αυτή, σε συνδυασμό με τον γενικότερο αναβρασμό που επικρατεί στον χώρο της υγείας αυτόν τον καιρό, λόγω των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό, αναλώσιμα υλικά και τις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες, δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα που ο κος Αβραμόπουλος αρέσκεται να δηλώνει ότι επικρατεί στο ΕΣΥ.

Τίποτα απολύτως δεν έχει μέχρι τώρα υλοποιηθεί όχι μόνο από τις κατά καιρούς εξαγγελίες για προσλήψεις προσωπικού αλλά ακόμα και από τα προβλεπόμενα στον πρόσφατα δημοσιευμένο στο ΦΕΚ της 11-3-09 νόμο για τους όρους εργασίας των ιατρών του ΕΣΥ.

Λόγω όλων αυτών αποφασίζουμε :

Α. Την έναρξη κινητοποιήσεων με την μορφή της επίσχεσης εργασίας από 21 -4-09 συντασσόμενοι και με τους συναδέλφους των υπολοίπων νομών της Κρήτης αλλά και πολλών της υπόλοιπης Ελλάδας.

Β. Καλύπτουμε όποιο συνάδελφο κάνει χρήση του νόμιμου δικαιώματος της επίσχεσης εργασίας οποιαδήποτε χρονική στιγμή

Γ. Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την πραξικοπηματική επέμβαση του κ. Αβραμόπουλου στον ΠΙΣ. Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να ακυρώσει την Υπουργική Απόφαση με την οποία έπαυσε το αιρετό ΔΣ του ΠΙΣ.

Δ. Ζητάμε την άμεση υλοποίηση των διατάξεων του νεόυ νόμου και κυρίως τις προβλεπόμενες εντός του 2009 προσλήψεις ιατρών.

Αποκλειστικά υπεύθυνος για την σημερινή, πρωτοφανή σε έκταση ,κρίση του ΕΣΥ είναι ο Υπουργός Υγείας κος Αβραμόπουλος . Για μια ακόμη φορά καλούμε την κυβέρνηση να μην επιτρέψει την διάλυση του ΕΣΥ προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων που λυμαίνονται το χώρο της υγείας.

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

Συναδελφοι θα ηθελα να σας ρωρησω το εξης:

Στην επισχεση εργασιας ,οι ειδικευομενοι αναπληρώνουν τις ημερες της επισχεσης στο τελος της ειδικοτητας?

Πληρώνονται τις μερες αυτες?

Ευχαριστω!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πληρώνεσαι κανονικά από τον εργοδότη,καθώς βρίσκεσαι στον χώρο εργασίας σου χωρίς όμως να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου!Σε καλύπτει απόλυτα ο νόμος.Γι αυτό άλλωστε κάνουμε επίσχεση εργασίας και όχι απεργία.

Οσον αφορά την ειδικότητα δεν υπηρετείς μέρα παραπάνω.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Κατά την διάρκεια της επίσχεσης εργασίας δεν σε υποχρεώνει κανείς να βρίσκεσαι στον χώρο εργασίας.Εμείς δεν πατήσαμε 11 ολόκληρες ημέρες!Μάλιστα ο νομοθέτης σου παρέχει το δικαίωμα ανεύρεσης άλλης εργασίας και σε καλύπτει από την στιγμή που ο εργοδότης αθετεί τα προσυμφωνημένα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 months later...

θα ηθελα να ρωτησω και κατι αλλο.Οταν σταματησει η επισχεση(π.χ, γιατι καλυφθηκαν εν μερει τα αιτηματα),θα πρεπει να κανουμε νεα δηλωση?Ευχαριστω εκ των προτερων.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 months later...

Στο Ψ.Ν.Α. (Δαφνί), συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα η επίσχεση εργασίας με αξίωση την καταβολή των δεδουλεύμενων εφημεριών των τελευταίων 4 μηνών. Υπάρχουν άλλα νοσοκομεία στην Αθήνα που τελούν υπό επίσχεση;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εγκρίθηκε η πίστωση για τις εφημερίες Σεπτεμβρίου & Οκτωβρίου 2009 από το Υπουργείο Οικονομικών.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα. Ετοιμαζόμαστε για επίσχεση εργασίας γιατί φυσικά είμαστε απλήρωτοι από Αύγουστο όπως και τα περισσότερα Νοσοκομεία στη χώρα φαντάζομαι. Αυτή τη φορά οι ειδικευόμενοι ετοιμαζόμαστε να ασκήσουμε πλήρως τα δικαιώματά μας απέχοντας από το πρωινό ωράριο αλλά και τις εφημερίες. Ανεπίσημα μάθαμε ότι ο διοικητής υποστήριξε ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε αφού θα είμαστε προσωπικό ασφαλείας. Αν και έχω την υπόλοιπη νομοθεσία περί επίσχεσης θα ήθελα αν έχει κάποιος τον νόμο που ορίζει ότι οι ειδικευόμενοι δεν μπορούν να είναι προσωπικό ασφαλείας να μου τον στείλει έτσι ώστε να μπορούμε να αποκρούσουμε και το τελευταίο του πάτημα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Α.Π :1654

Αθήνα 10 Δεκεμβρίου 2009

ΠΡΟΣ

ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ & Κ. Α

Κύριε Γενικέ

Παρά τις προσωπικές σας διαβεβαιώσεις ότι θα παρέμβετε στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης προκειμένου να σταματήσει ο εκφοβισμός των γιατρών που διεκδικούν δεδουλευμένα με επίσχεση εργασίας καθόλα νόμιμη διαπιστώνουμε ότι:

1. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου σύρει 33 συναδέλφους αύριο στα δικαστήρια.

2. Παρά τις επανειλημμένες απόπειρες να επικοινωνήσουμε μαζί σας υπάρχει φραγμός επικοινωνίας από πλευράς σας.

Ζητούμε άμεση παρέμβασή σας προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου καλώντας την να αποσύρει άμεσα τις δικαστικές προσφυγές.

Σε ενάντια περίπτωση το Γενικό Συμβούλιο προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας αύριο 11 Δεκεμβρίου από 12 – 3 μ.μ προκειμένου να συμπαρασταθεί στους συναδέλφους και θα προβεί σε καταγγελία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων Νοσοκομείων Αθήνας που συνεδρίασε σήμερα 10/12/09, καταγγέλλει την απαράδεκτη και προκλητική στάση της διοίκησης του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης να ζητήσει να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η επίσχεση εργασίας που πραγματοποιούν οι ειδικευόμενοι γιατροί από 3/12/09.

Ενώ οι εργαζόμενοι γιατροί παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες και μόλις 2 ημέρες μετά τις "διαβεβαιώσεις" του γενικού γραμματέα του υπουργείου υγείας κ. Πολύζου, πως θα διαμηνύσει στους διοικητές να συνεργαστούν για την ικανοποίηση των αιτημάτων των γιατρών, η διοίκηση του νοσοκομείου ζητά από το δικαστήριο να υποχρεώσει τους γιατρούς να σταματήσουν την κινητοποίηση.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Οι αγωνιζόμενοι γιατροί θα συνεχίσουν να παλεύουν για τα δικαιώματά τους. Ήδη μετά από κινητοποίηση με επίσχεση εργασίας οι γιατροί του Νοσοκομείου Παμμακάριστος κατάφεραν να πληρωθούν μεγάλο μέρος των δεδουλευμένων τους και δίνουν διορία μέχρι 21/12 για ικανοποίηση του συνόλου των αιτημάτων τους.

• Το Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων Νοσοκομείων Αθήνας καλεί όλους τους νοσοκομειακούς ιατρούς μέσω των συνελεύσεων τους να καταγγείλουν την προσπάθεια εκφοβισμού των συναδέλφων και καταστολής των κινητοποιήσεων.

• Απαιτούμε άμεση απόσυρση της προσφυγής της διοίκησης του Παίδων Πεντέλης

• Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια (Ευελπίδων-κτήριο 5) την Παρασκευή 11/12 και ώρα 13:00, ώρα εκδίκασης της υπόθεσης.

Γενικές συνελεύσεις ΨΝΑ, Παμμακάριστου, Παίδων Πεντέλης, Γενικού Κρατικού Νίκαιας και ΑΤΤΙΚΟ

5μελής Ερυθρού Σταυρού

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.