Jump to content

[πληροφορίες για ειδικότητα] Ορθοπαιδική


Doctor_7

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 54
  • Created
  • Last Reply

-_- Ενδιαφέρον:

Παθολογικό κομμάτι: Μεταβολικά νοσήματα οστών / νέες θεραπείες, νέες μέθοδοι διάγνωσης. Τεράστια ανάλυση πλέον για evidence-based θεραπεία σε συχνότατες νόσους όπως η οστεοπόρωση (κι ας την παίρνουν και άλλες ειδικότητες)

Χειρουργικό κομμάτι: ενδομυελικοί ήλοι, αρθροσκόπηση (ελάχιστα επεμβατική ορθοπαιδική), προσδιορισμός πόρωσης καταγμάτων με εμφυτεύσιμα μικροτσίπ, εξωτερικές οστεοσυνθέσεις ακόμα και για αισθητικούς λόγους (ύψος), αθλητιατρική, ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑ...

:unsure: Περιστατικά:

Η οστεοπόρωση διαρκώς αυξάνεται όπως γερνάει ο πληθυσμός. Μαζί της και τα κατάγματα της τρίτης ηλικίας, που όλα θέλουν χειρουργείο.

Τροχαία θα υπάρχουν πάντα, και στην Ελλάδα επίσης αυξάνονται, εξ ου και η τραυματιολογία με κεφαλαία παραπάνω.

Νέοι ορίζοντες ανοίγονται με την αθλητιατρική (δυνητικά κάθε αθλητής είναι περιστατικό, ιδίως για τις μη επεμβατικές τεχνικές) και τη μικροχειρουργική.

Προσωπική άποψη ότι ο μελλοντικός ορθοπαιδικός σε επίπεδο ιατρείου θα βγάζει το ψωμάκι του από την οστεοπόρωση και τους πόνους στη μέση, τα σύνδρομα καρπιαίου σωλήνα και τις ισχιαλγίες που ταλαιπωρούν ολοένα και περισσότερους εξαιτίας της κακής εργονομίας στο χώρο εργασίας (που ασφαλώς και δε θα διορθωθεί ποτέ).

Μεγάλο "πρόβλημα" ο μεγάλος αριθμός ορθοπαιδικών, ακόμα και στην επαρχία, που σε κάνει να αναρρωτιέσαι αν όντως χρειάζονται κι άλλοι ή αν οδεύουμε προς μια εποχή που θα παίρνουν όλοι διφωσφονικά για οστεοπόρωση και κοξίμπες για οστεοαρθρίτιδες χωρίς να χρειάζονται.

B) Μέλλον:

Λαμπρό, αν σκεφτεί κανείς ότι δεν απέχουμε πάααρα πολλά χρόνια από τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τεχνητά μέλη, που θα τοποθετούν οι χειρουργοί χεριού πχ παρέα με νευροχειρουργούς.

Νέα υλικά για οστεοσυνθέσεις ανακαλύπτονται διαρκώς, νέες τεχνικές (το τσιπάκι που λέγαμε) και φυσικά νέα ελπιδοφόρα φαρμακάκια, όπως οι κοξίμπες που αποσύρονται τώρα αλλά όλο και κάτι καινούργιο θα βγει στη θέση τους.

Στην τελική, υπάρχουν κλάδοι σε εμβρυακό στάδιο: παιδοορθοπαιδική (έχετε δει πολλούς να χειρουργούν σκολίωση; ), (μικρο)χειρουργική χειρός, ορθοπαιδική ογκολογία...

Στην Ελλάδα, τα νέα κέντρα τραύματος (μη γελάτε πολύ), τα νέα επείγοντα των νοσοκομείων κλπ κλπ θα δώσουν ώθηση και στο επείγον κομμάτι της ειδικότητας, που μάλλον αμελείται τώρα τελευταία.

Βέβαια, αν γίνει καμιά στραβή και πάει το παθολογικό κομμάτι της ειδικότητας σε ενδοκρινολόγους και ρευματολόγους...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το παθολογικό τμήμα πολλές φορές καρατομείται από άλλους ιατρούς (ρευματολόγους, νευρολόγους, παιδιάτρους, κλπ) οπότε το χειρουργείο είναι ένα απαραίτητο κομμάτι για κάποιον ορθοπαιδικό που θέλει να αποσβέσει τα χρόνια μετεκπαίδευσης.

Προσωπικά βρίσκω το τραυματολογικό τμήμα το πιο ενδιαφέρον, ιδιαίτερα αν πιάνει το χέρι σου ή/και έχεις σκοπό να εξειδικευτείς σε καμιά Unfallchirurgie Γερμανίας. ;)

Καρπιαίο σωλήνα, loge de Guyon, tarsal tunnel (ταρσικό σωλήνα; ) θα μαλώνετε με τους ΝΧ ποιός θα τα πάρει, όπως και τις χειρουργήσιμες περιπτώσεις της σπονδυλικής στήλης. Η χειρουργική άκρας χειρός είναι ένα αντικείμενο που έχει μεγάλη εξέλιξη αλλά συγχρόνως απαιτεί και πολλά χρόνια μετεκπαίδευσης και εμπειρίας για να ξεχωρίσεις. Τώρα τα υπόλοιπα που λέει ο Σαράντος για μικροτσίπ αργούν λιγάκι, τουλάχιστον στη ρουτίνα και στα επαρχιακά νοσοκομεία.

Όπως όλα τα πράγματα, το παν είναι η καλή ειδικότητα (αξίζει ίσως κάποια θυσία παραπάνω!) και η τεχνική αφοσίωση-εξειδίκευση σε λίγα αντικείμενα: γόνατο, χείρα, κλπ

Λουκρητία;

ΥΓ. Ρε βάλτε το ;) να βγαίνει με ;-) δε μπορούμε να κλείσουμε μια παρένθεση πια! :o

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το μόνο αρνητικό που μπορώ να βρω είναι ότι πολύς κόσμος πηγαίνει προς τα εκεί. Τουλάχιστον το 1/3 από συμφοιτητές μου που θα ακολουθήσουν χειρ.ειδικότητα πάει για ορθοπε...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

:D Λοιπον, το στοιχειο μου!

Επειδη εχω να γραψω αρκετα θα τα γραφω με δοσεις!

Θα ξεκινησω με το θεμα της εκπαιδευσης και μετα θα καταθεσω την προσωπικη μου εμπειρια.

Για την αποκτηση του ειδικοτητας της ορθοπεδικης απαιτουνται 6 χρονια ασκηση σε αυτην:

1. 9 μηνες (+3 απο το τριμηνο=12) γενικη χειρουργικη με κατευθυνση το

επειγον Χειρουργικο Τραυμα.

2. 3 χρονια ορθοπεδικη και τραυματιολογια ενηλικων.

3. 1 χρονος παιδοορθοπεδικη.

4. 2 εξαμηνα επιλογης. Αυτα δεν θα πρεπει να γινονται στο τελευταιο ετος

της ειδικοτητας.

Τα εξαμηνα επιλογης περιλαμβανουν τα εξης:

- Πλαστικη χειρουργικη

- Νευροχειρουργικη

- Αγγειοχειρουργικη

- Θωρακοχειρουργικη

- Μ.Ε.Θ

- Ακρα χειρα

- Αθλητικες κακωσεις

- Ογκολογια μυοσκελετικου

- Σπονδυλικη στηλη

Αυτα λεει το πρωτοκολλο και ειναι πολυ ελκυστικα. Η αληθεια ομως στα Ελληνικα νοσοκομεια διαφερει πολυ. Η εκπαιδευση ειναι ανυπαρκτη σε ολα τα σταδια της ειδικοτητας. Υπαρχει βεβαια και η περιπτωση να εχεις καποιον καλο επιμελητη αλλα αυτο ειναι σπανιο. Ολοι ειναι αυτοδιδακτοι!

Στο 9μηνο της γενικης χειρουργικης ποιο πιθανο ειναι να ασχοληθεις με τις αιμορροιδες της κυρα Μανωλιτσας απο τον Ανω Πλατανο παρα με το επειγον χειρουργικο τραυμα.

Οσο αφορα τον πολυτραυματια στην Ελλαδα τα πραγματα ειναι πολυ πρωτογονα. Σχεδον κανεις δεν ξερει να τον αντιμετωπισει σωστα, ελαχιστοι εχουν περασει ΑΤLS (που θα επρεπε να ειναι υποχρεωτικο σε ολους ) με αποτελασμα πανω απο τον ασθενη ο καθενας να λεει το μακρυ του και το κοντο του.

Τα εξαμηνα επιλογης που ακουγονται τοσο ωραια,ουσιαστικα υπαρχουν για να βουλωνουν τρυπες. Δηλ. κανεις π.χ. το εξαμηνο σου στη Ν/Χ, κανεις δεν ασχολειται μαζι σου γιατι δεν εισαι ο ειδικευομενος της κλινικης και στο τελος σε "γλυφουν" οι νευροχειρουργοι να τους ξελασπωσεις απο καμια εφημερια.

Αυτα οσο αφορα την εκπαιδευση.

ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ, ερώτηση: αυτά που λες- τα αρνητικά κυρίως- ισχύουν και για τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία ή μονάχα για τα περιφερειακά;

Στα πανεπιστημιακα νοσοκομεια αλλο ειναι το προβλημα. Εκει υπαρχουν μαθηματα, αν γλυψεις πατοκορφα τον καθηγητη μπορεις να κανεις και καμια εργασια αλλα δυστυχως δεν εχεις τη δυνατοτητα να κανεις πολλα χειρουργεια. Εγω που θεωρω σε χειρουργικες ειδικοτητες προτεραιοτητα τον αριθμο των χειρουργειων προτιμησα να παω σε επαρχιακο νοσοκομειο. Σε γενικες γραμμες ειναι ποιο πιθανο να κανεις κατι ποιο πρακτικο εκει. Σταθηκα ομως ατυχη γιατι το νοσοκομειο που πηγα ηταν η εξαιρεση. Εκει ολα περνουσαν απο το χερι του διευθυντη. Δεν αφηνε ουτε τους επιμελητες του να χειρουργουν!! Κι ολα αυτα για οικονομικα συμφεροντα και προσωπικη του δοξα. Οταν λοιπον οι επιμελητες του κρατουσαν αγγιστρα τι ελπιδες ειχε ενας ειδικευομενος. Ετσι λοιπον και εγω παραιτηθηκα απο εκει!!! Ναι σωστα διαβαζεις. Παραιτηθηκα ενα ωραιο πρωι οταν η κατασταση δεν πηγαινε αλλο, με κοστος 1,5 χρονο αναμονη. Πρεπει μαλιστα να ειμαι η μοναδικη που το εκανε σε αυτη την εποχη που τα πραγματα ειναι τοσο δυσκολα. Το νοσοκομειο που ημουν εδινε μαλιστα πληρη ειδικοτητα.

Πρεπει να ειμαι ο ποιο απογοητευμενος ανθρωπος σε οτι εχει να κανει με την ειδικοτητα. Περασα πολυ ασχημες καταστασεις. Αλλιως τα περιμενα και αλλιως τα βρηκα.

Και τι να πρωτογραψω: Κακες συναδελφικες σχεσεις, αδιαφοροι επιμελητες που το μονο που τους ενδιεφερε ηταν να μην τους ξυπνησεις στην εφημερια τους (που την εκαναν απο το σπιτι τους), τεραστια αχετοσυνη και αγνοια (απο ολους, επιμελητες και ειδικευομενους και χωρις καμια διακριση απο το πανεπιστημιο που σπουδασαν), τεραστιος φορτος μη επικοδομητικης εργασιας (δηλ να βλεπεις μονος σου 100 περιστατικα εκ των οποιων μονο τα 3 να ειναι για νοσοκομειο-ολα τα αλλα να ειναι του τυπου γκρατζουνιστηκα προ τριμηνου η ποναει μεση μου 15 μηνες, τωρα ειμαι καλα και ηρθα προληπτικα! Εγω παντως ειχα βαρεθει να βλεπω ραχιαλγιες-μπαλακι των παθολογων), απληρωτες εφημεριες, εκβιασμοι για να κανεις εφημεριες πανω απο το πλαφον σου (που δεν θα πληρωθεις ποτε δηλαδη) για να μην χασουν τον υπνο τους οι επιμελητες, αναφορες στον διοικητη με το παραμικρο (εγω πως την γλυτωσα ηταν θαυμα), αγενεστατοι ασθενεις, ελλειψη προγραμματος εκπαιδευσης και προγραμματος χειρουργειων (ακουσον-ακουσον),ελλειψεις βασικων υλικων (π.χ. μας τελειωσε ο γυψος, εκαναν κανα δυο μηνες να φερουν αλλον και η καινουρια παρτιδα ηταν πολυ κακης ποιοτητας. Δεν...επηζε!!!!). Τι αλλο να πω. Σε γενικες γραμμες αυτο συμβαινει στα περισσοτερα επαρχιακα νοσοκομεια. Στα νοσοκομεια του κεντρου το προβλημα εστιαζεται αλλου. Οι ειδικευομενοι ειναι παρα πολλοι. Αυτο ειναι καλο μονο για τον ελευθερο χρονο. Απο την αλλη ειναι πολλοι για τον αριθμο των χειρουργειων με αποτελεσμα να υπαρχουν διαμαχες και μαλλιοτραβηγματα για το ποιος θα κερδισει μια θεση στον ηλιο. Επισης λιγες εφημεριες=λιγα λεφτα. Για τα πανεπιστημιακα σου τα ειπα.

Νομιζω οτι θα επρεπε να ανοιξουμε ενα καινουριο τοπικ με τα προβληματα που αντιμετωπιζουμε στην ειδικοτητα. Να γραφει ο καθενας τις εμπειρειες του και πιθανες λυσεις.

:(:(:huh:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 months later...

Επειδή βλέπω ότι ξέρεις πολλά για Ορθοπαιδική, μπορείς να δώσεις κάποιες πληροφορίες σχετικά με το χρόνο αναμονής για έναρξη ειδικότητας στα Αθηναϊκά νοσοκομεία; Επίσης γιατί Ορθοπαιδική και όχι Ορθοπεδική; Σε κάτι συνέδρια που είχα δει, διαρηγνύαν τα ιμάτια τους ότι είναι Ορθοπεδική.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

απο νοσοκομεια και αναμονες δεν ξερω τιποτα, περα απο την δικια μου.

Απο ορθοπαιδικη ακομα μυρωδια παιρνω και οπωσδηποτε απεχω πολυ απο το να ξερω πολλα...

Οσον αφορα το θεμα του ονοματος αυτο λυθηκε οριστικα πριν απο καποια χρονια(περιπου 10) σε παγκοσμιο συνεδριο οπου και και συμφωνηθηκαν τα εξης:

Ορθοπαιδικη προερχεται απο την συγχωνευση 2 λεξεων

του ΟΡΘΟΝ και ΠΑΙΣ(παιδι)

και οχι του ορθον και πεδιον

και αυτο γιατι ετσι αναφερεται ιστορικα

και αλλωστε αντιστοιχει καλυτερα στους αντικειμενικους στοχους της ορθοπαιδικης παρεμβασης.(ανατομικη αλλα και λειτουργικη αποκατασταση)

Τσεκαρε το site της AAOS

Σουκακος,Μαλιζος,Συμεωνιδης,Μπερης,Ξενακης Χαρτοφυλακιδης και γενικα όλοι οι καθηγητες συμφωνουν με τα παραπανω.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πρεπει να σε δω για να σου πω

Στην Ελλαδα πολλα εξαρτωνται απο τι ειδους χαρακτηρας εισαι.

Επισης σε ποια κλινικη πας ,πότε και γιατί

Κατα κανονα υπαρχει τρομερη δυσκολια στο χειρουργικο κομματι(που ειναι και το κυριοτερο) στους ελληνες ειδικευόμενους.Λενε οτι στην ελλαδα μαθαινεις να χειρουργεις οταν γινεις επιμελητης.

Βεβαια εγω εχω δει εδω παιδια απο ελλαδα που πετανε.Οπως και αλλους που εχουν 2 αριστερα χερια.

Επισης χαλαρωνεις απιστευτα σε κλινικες που εχουν πολυ δουλεια και ασχολησε συνεχεια με οστεοσυνθεσεις αφηνοντας την επιστημη εκει που σε βρηκε στο 1ο ετος ειδικοτητας.

Πχ μιλουσα τις προαλλες με συναδελφο απο Ασκληπειο(που θεωρειται ισως ο τοπ ειδικευομενος εκει-6ο ετος) και του ελεγα οτι εκανα 3 Hip Resurfacing και εντελως αυθορμητα με ρωτησε τι ειναι αυτο?επισης οταν τον ρωτησα ποσες ολικες εχει κανει μου ειπε :ολοκληρες???εμεις ,λεει ,χρονους κανουμε-κλεβουμε,αλλα πιστευω οτι αμα μου την δωσουνε θα την κανω....!!!!!

Αν θες παντως να εισαι αυτονομος χειρουργος πρεπει να πας και καπου εξω για τουλαχιστον 2 χρονια.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

Καταρχήν,συγνώμη για τη μακροχρόνια απουσία μου από το φόρουμ.Με είχαν απαγάγει εξωγήινοι...

Προσωπική μου άποψη και με δεδομένο οτι δε μου αρέσει καθόλου,μα καθόλου, ο τρόπος ζωής εδώ, ο καλύτερος συνδυασμός ειναι:

να καλύψεις τον χρόνο αναμονής σου με πόστα SHO και μετά trust grade registrar(δεν χρειάζεσαι MRCS)

να κανεις ΟΛΗ την ειδικότητά σου στην Ελλάδα

και μετά να έρθεις πισω στο νησί για ενα

fellowship στην υποειδικότητα που θες να κάνεις

Μέσες λύσεις για μέτριους σαν και εμένα

Ελπιζω να φάνηκα χρήσιμος

ξαναλέω

Ό,τι, ΜΑ Ό,ΤΙ, και αν θες να κάνεις στην ζωή σου, ΜΠΟΡΕΙΣ να το κάνεις.ΚΑΝΕΝΑΣ και ΚΑΝΕΝΟΣ ειδους εξέταση δε μπορεί να σε σταματήσει αν πραγματικά το θέλεις.-

Αρκεί να έχεις ό,τι αγαπάς και να αγαπάς ό,τι έχεις...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 months later...

Και εγώ όπως ο συνάδελφος έλειψα καιρό από το forum. Και εμένα με απήγαγαν αλλά όχι εξωγήινοι... από τα πράσινα του χειρουργείου βρέθηκα να φοράω τα πράσινα της παραλλαγής του ελληνικού στρατού. emhelp

Πάντως χαίρομαι που ξαναγύρισα. Και επειδή δεν είναι σωστό να έρθω με άδεια χέρια σας κρατάω ένα μικρό δωράκι για ορθοπαιδικούς...

http://www.edheads.org/activities/knee/

emrockonemrockonemrockon

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 7 months later...

που θα κανατε την ειδικοτητα της ορθοπαιδικης? σε ποιο νοσοκομειο της αθηνας? εχει φτασει ο καιρος να δηλωσω και δεν ξερω τι να κανω. μπορει κανεις να μου πει τη γνωμη του αιτιολογωντας τη?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ε...πόσα είναι τα νοσοκομεία ατυχημάτων στην Αθήνα; ΚΑΤ, Ασκληπείο Βούλας. Αλλά επειδή ο Σουκάκος (εξαιρετικός καθηγητής και πρωτοπόρος σε πολλά) είναι στο Αττικό, και αυτό είναι μια πολύ καλή επιλογή.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ε...πόσα είναι τα νοσοκομεία ατυχημάτων στην Αθήνα; ΚΑΤ, Ασκληπείο Βούλας. Αλλά επειδή ο Σουκάκος (εξαιρετικός καθηγητής και πρωτοπόρος σε πολλά) είναι στο Αττικό, και αυτό είναι μια πολύ καλή επιλογή.

δηλαδη ο ευαγγελισμοσ η το γενικο κρατικο δεν ειναι κεντρα ατυχηματων? τι παραπανω θα κερδισω αν παω στο κατ η στη βουλα? οσο για την πανεπιστημιακη καλα ειναι αλλα το νυστερι θα παρακαλας για να το πιασεις.θεωρεις οτι στο κατ μπορεις να ασχοληθεις ολοκληρωμενα με την ειδικοτητα η π.χ. αν δεν εισαι στην ε ορθοπαιδικη δεν προκειται να δεις ποτε σπονδυλικη στηλη.θα ηθελα κατι περοσσοτερο τεκμηριωμενο

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Οπου και να πας τα ιδια χαλια ειναι. Κανω ορθοπεδικη και εχω περασει απο διαφορα νοσοκομεια. Δηλωσε καλυτερα εκει που εχει τη μικροτερη αναμονη. Σπονδυλικη στηλη δεν προκειται να δεις πουθενα και αν βρεθεις σε μια απο τις ελαχιστες που ασχολουνται με αυτην (Ε' Ορθοπεδικη ΚΑΤ) δεν προκειται να δεις τιποτα αλλο που πιθανον να σου ειναι και πιο χρησιμο. Το κενο αναπληρωνει το εξαμηνο επιλογης, που αν θες το κανεις σε νευροχειρουργικη κλινικη και βλεπεις Σ.Σ. (αυτο κανω εγω τωρα).

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

χμμμμμμμμ. Επειδή τη γλυκοκοιτάζω αυτή την ειδικότητα, θα επέλεγα ΚΑΤ, αφενός για προφανείς λόγους αφετέρου λόγω θέσης. Μου αρέσει που είναι μέσα στο πράσινο, μακριά από τη βαβούρα του κέντρου, έχει χώρο για πάρκινγκ, έχει ηλεκτρικό-προαστιακό κοντά και αττική οδό. 2η επιλογή έρχεται η Βούλα και το Ασκληπιείο

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 7 months later...

Να κάνω και εγώ μια ερώτηση? Αν κάποιος π.χ. εγώ :-) θέλει να ασχοληθεί με την τραυματιολογία τί δρόμο πρέπει να ακολουθήσει? Υπάρχει τέτοια ειδίκευση εδώ στο ελλάντα?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 weeks later...
Να κάνω και εγώ μια ερώτηση? Αν κάποιος π.χ. εγώ :-) θέλει να ασχοληθεί με την τραυματιολογία τί δρόμο πρέπει να ακολουθήσει? Υπάρχει τέτοια ειδίκευση εδώ στο ελλάντα?

΄

Η τραυματιολογία από ό,τι ξέρω στην Ελλάδα διαρκεί 1 χρόνο και την κάνουν σχεδόν όλοι οι γενικοί χειρούργοι που ξέρω και όλοι, οι ορθοπεδικοί...Είμαι σίγουρος πως από μόνη της...δε στέκει...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η ειδικότητα στην ελλάδα είναι ορθοπαιδική - τραυματολογία. Η τραυματολογία όμως των ορθοπαιδικών περιορίζεται στα άκρα και την ΣΣ. Το τραύμα στην κοιλιά το κάνουν οι γενικοί χειρουργοί, στο θώρακα οι θωρακοΧ, στο κρανίο οι ΝΧ και στο πρόσωπο οι γαθοΧ κλπ...

Συνεπώς μπορείς να πάρεις κάποια κατεύθυνση προς το τραύμα από όλες αυτες τις ειδικότητες αλλά δεν υπάρχει αναγνωρισμένη υποειδικότητα σε καμία απο αυτές.

Στο γενικό μέρος της ορθοπαιδικής υποτίθεται ότι ασχολείσαι με το τραύμα απο την μερία του γενικού χειρουργού. Π....ριες δηλαδή, ότι θέλει ο διευθυντής σου κάνεις...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αγαπητοί συνάδελφοι λίγη βοήθεια αν ξέρετε....

Πρέπει αυτές τις μέρες να δηλώσω νοσοκομείο για πλήρη ειδικότητα Ορθοπεδικής.Οι αναμονές που μου είπαν είναι οι εξής: ΚΑΤ(2012),ΑΤΤΙΚΟ(2012),ΑΣΚΛΗΠΕΙΟ(2010),ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ(2011) και ΤΖΑΝΕΙΟ(2010).

Επειδή έχω τελειώσει στο Ηρακλειο δεν γνωρίζω και πολλά για το τι παίζει στα νοσοκομεία της Αθήνας θα ήθελα τη γνώμη και συμβουλή σας.\

Ευχαριστώ... emdots

Δεν ξέρω τι αναμονή έχει, αλλά γιατί δεν κοιτάζεις και το Αγ.Όλγα? Η κλινική είναι Πανεπιστημιακή, τα περιστατικά αρκετά, και απ' ότι ακούγεται, δίνουν χειρουργεία. Ξέχνα τη Βούλα και τον Ευαγγελισμό. Από τα λοιπά, το ΚΑΤ είναι μακράν το καλύτερο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.