Jump to content

Τρυπήθηκα με βελόνα


Recommended Posts

Καλησπερα!

Ξεκιναω αυτο το θεμα,γιατι εχω πανικοβληθει εντελως και χρειαζομαι τη βοηθεια σας.Στα πλαισια ενος απλου εργαστηριακου ελεγχου μου,βρεθηκαν HIV AG-AB σε συγκεντρωση 0.08 s/co και anti-Hcv 0.06.Το εργαστηριο μας θεωρει θετικες τις συγκεντρωσεις αν ξεπερνουν το 1.0.Σημειωτεον οτι ειχα τρυπηθει απο χρησιμοποιημενη βελονα πριν περιπου 7 μηνες κι ειχα κανει το επαναληπτικο εμβολιο για την β.Εχω τρελαθει να ανατρεχω στα βιβλια για ποιον λογο ειχα εστω και τοσο μικρες συγκεντρωσεις στο αιμα.Κι ειμαι πολυ μπερδεμενη τωρα για να σκεφτω ψυχραιμα κι ιατρικα.Να ανησυχησω?Να επαναλαβω τισ εξετασεις σε αλλο κεντρο?ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Επανάληψη εξετάσεων σε κάθε περίπτωση!!!

Μετά από μόλυνση HIV οι εξετάσεις μπορεί να βγάζουν αρνητικό μέχρι και 1 χρόνο αλλά δεν πάυει κάποιος να είναι φορέας.

Για να ηρεμήσεις λίγο θα σου πω ότι οι πιθανότητες να έχεις μολυνθεί είναι πολύ μικρές αν η βελόνα που σε τρύηισε δεν ήταν από επιβεβαιωμένο οροθετικό ασθενή.Επίσεις το 0.08s/co μπορεί να είναι και ψευδής τίτλος.

Ενημέρωσε τον ερωτικό σου σύντροφο καθώς και αυτός πρέπει να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Προσοχή στις βελόνες!!! Οι ιατροί είμαστε σε ομάδα υψιλού κινδύνου για αυτόν τον λόγο!!!!!!

Καλά αποτελέσματα και ψυχραιμία!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

γενικά αυτό που πρέπει να ξέρεις είναι οτι η elisa έχει υψηλό ποσοστό ψευδώς θετικών αποτελεσμάτων (10% ? δεν είμαι σίγουρος) και επίσης ότι τα αντισώματα που ρίχνουνε για να κάνουνε την elisa όλο και κάπου θα κολλήσουνε. Το 0.08 δεν είναι δα και κανά τεράστιο νούμερο, ούτε καν στην γκρίζα ζώνη κοντά δεν είναι

Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να ανησυχείς. Αν θες να ησυχάσεις πάντως γράψε μια ποιοτική pcr αν και το εξάμηνο που έχει περάσει γενικά είναι αρκετός χρόνος για να είχαν θετικοποιηθεί τα αντισώματα. Επανάληψη στο χρόνο και στο 18μηνο. Η pcr λόγικά μπορεί να δείξει αν είναι θετική ή αρνητική από τώρα.

Το χω περάσει και γω με τρύπημα απο βελόνα με ηπατίτιδα C. Ευτυχώς ήταν από ενδομυϊκή. Και όλα βέβαια και αντισώματα και pcr μου βγήκαν καθαρά ένα χρόνο μετά

Δεν θα πρέπει να ανησυχείς πάντως

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

μην ανησυχεις......σε 7μηνο τουλαχιστον το 85% εχει σαφη ορομετατροπη+διαταραχη των cd4κιαι cd4/cd8...

ακομη και μολυσμενη να ηταν η συριγγα το ποσοστο μολυνσης ειναι στο 0.3%.......

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Παιδιά το αποτέλεσμα 0,08 στην ELISA με όριο διαχωρισμού το 1 είναι ΣΑΦΩΣ αρνητικό...η γκρίζα ζώνη είναι 0,9-1!

Αν και δεν είμαι μικροβιολόγος και δέχομαι διορθώσεις πρέπει όλοι να ξέρουμε ότι η ELISA στηρίζεται σε αντιδράσεις Ag-Ab και ότι, με απλά λόγια, οι πρωτεΐνες -αντιγόνα του HIV δεν είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστες (δηλαδή απαντώνται και σε άλλους ιούς π.χ.), ο συνδυσμός τους όμως είναι...για αυτό έχουν τεθεί τα όρια.

Έτσι τιμές 0,2 , 0,3 κ.λπ. είναι πολύ συνηθισμένες στο γενικό πληθυσμό και απόλυτα φυσιολογικές!

Από εκεί και πέρα, όταν υπάρχει αμφιβολία (γκρίζα ζώνη ή θετικό με την ELISA) γίνεται και Western Blot (ή/και PCR για απευθείας ανίχνευση του RNA του ιού).

Η περίπτωση έχει ξανασυζητηθεί στο Greekmeds: http://www.greekmeds...showtopic=19432

Και επιεδή το θέμα HIV/AIDS έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πρέπει να συζητιέται κι εδώ...παραθέτω 2 links που σχετίζονται με αντιρρήσεις για την ύπαρξη του HIV ως αιτίου της ανοσολογικής ανεπάρκειας...δε συμφωνώ μάλλον με αυτά που λένε, αλλά είναι ενδιαφέροντα!

Δείτε εδώ

κι εδώ

http://www.greekmeds...showtopic=19097

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.