Jump to content

ΑΝΝΑ Δ. ΚΟΜΗ 1984-2007


back-in-black

Recommended Posts

Μάζεψα όσο μυαλό μου έχει απομείνει και όσο κουράγιο για να γράψω λίγα πράγματα έστω μετά από μέρες για την αγαπημένη μου αδικοχαμένη αδερφή Άννα.

Το ταξίδι της στη ζωή, αν και σύντομο ήταν εντυπώσιακό,όπως ήταν και ο αποχαιρετισμός της , με χιλιάδες πραγματικά κόσμου που είχαν έρθει στην εκκλησία να τη χειροκροτουν .Δε χρειάζονται πολλά λόγια, όποιος είχε συναναστραφεί μαζί της θαμπωνόταν από τη λαμψη της ,τόσο εσωτερική, όσο και εξωτερική.Δε θρηνούμε την Αννα όμως ούτε για την φυσική ομορφιά της, ούτε για το αυθόρμητο διαμαντένιο χαμόγελό της, ούτε για το κοφτερό μυαλό της και τις επιδόσεις της ως φοιτήτρια της ιατρικής ,όσο και αν αυτά αποτελούσαν στοιχεία που αντικειμενικά είχε και όλοι τα παίνευαν πάνω της. Πονάμε γιατί η Άννα ήταν η ίδια η ΖΩΗ.Η ζωντανή ενσάρκωση της φρέσκάδας, της ακμής και του ρητού "άδραξε τη μέρα".Η ΖΩΗ ,η δική μας και των άλλων.Μια ζωή γεμάτη επιτυχίες ως άριστη μαθήτρια και φοιτήτρια, γεμάτη αθλητισμό,μουσική,γεμάτη όνειρα ,εκδρομές,γιορτές,γεμάτη αγάπη για τους ανθρώπους και τη φύση.Τη φύση που όλοι τη λέμε τέλεια, αλλά μάλλον ζήλεψε το λουλούδι μας και το πήρε καθώς περπατούσε εκείνο το μαγιάτικο απόγευμα στον ποταμό Λούσιο που την είχε γοητεύσει, λίγες μέρες αφού εκλεισε τα 23 της χρόνια και αφού αρίστεψε στις εξετάσεις καρδιολογίας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσα παιδιά μας συμπαραστάθηκαν, σ έναν από τους πιο ασύγκριτους πόνους που μπορεί να ζήσει η ανθρώπινη ύπαρξη.Δεν είναι ούτε η ώρα ούτε το μέρος να μιλήσει κανείς για ευθύνες,είναι προφανής η γελοιότητα και η κερδοσκοπία των γραφείων που απερίσκεπτα και χωρίς καμία πιστοποίηση διοργανώνουν τέτοιες δρατηριότητες χωρίς να πληρούνται στοιχειώδεις κανόνες ασφάλειας.Θα κλείσω με μια κουβέντα που ξεκλέψαμε από το ημερολόγιο της Αννούλας μας τώρα,γραμμένο στα 16 της."Βλέποντας την έκκληση της φίλης μου για λίγο οξυγόνο,λόγω του αναπνευστικού προβλήματος που αντιμετώπιζε, σκέφτηκα Θεέ μου κάνε με άξια να δώσω ανακούφιση στον ανθρώπινο πόνο και την ασθένεια".

Έχω αποφοιτήσει το 2005 από την ιατρική Αθήνας και θα τελείωνα σε 2μήνες το αγροτικό μου και για αυτό επέλεξα το φόρουμ για να πω αυτά τα δυο λόγια,καθώς και για το ότι κάποια παιδια έκαναν μνεία στο γεγονός και τα ευχαριστούμε θερμά.Εύχομαι σε όλους να είναι καλά στην υγεία τους, να προσέχουν γιατί όλοι είμαστε πολύτιμοι και ανεκτίμητοι για κάποιους και να κάνουν πράξη αυτό που έκανε η Άννα, λόγω της διαίσθησης που είχε πάντα κ μας έλεγε, ότι θα φύγει νωρίς.Να ζουν με κέφι και ένταση κάθε μέρα, να είναι δυναμικοί και πολυδιάστατοι με πολλά ενδιαφέροντα ώστε να περνουν καλά.Και προπαντός με ευαισθησία και ηθική να διεκπεραιώσουμε όλοι την αποστολή μας σαν γιατροί χωρίς να αναλωνόμαστε σε μικρότητες.Δυστυχώς η Άννα δεν ολοκλήρωσε την αποστολή της, είμαστε όμως όλοι σίγουροι ότι θα εμπνεύσει πολλούς να αγωνιστούν για να πάρει ο κόσμος λίγη από την ομορφιά της.

υ.γ.Αν μπορεί κάποιος ας μου πει πώς θα ανεβάσω κάποια φωτογραφία της στο φόρουμ ή αν συμφωνεί κάποιος υπεύθυνος του φόρουμ να του τη στείλω και να το κάνει αυτός.

Καλή αντάμωση μικρό μου,να περνάς το ίδιο καλά εκεί

και να μας προσέχεις όλους.

Ο αδερφούλης σου

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • Απαντήσεις 65
  • Created
  • Last Reply

φιλε μου , την ειχα γνωρισει την αννουλα και πραγματικα εχω να παρατηρησω οτι και λιγα λες...σπανιο κοριτσι απο πλευρας χαρακτηρα , πανεμορφη και απιστευτα δυναμικη προσωπικοτητα , μου εκανε τρομερη εντυπωση για τον τροπο με τον οποιον τα καταφερνε με ολα και με την εφεση της σε πιο "ακραιες" μορφες αθλητισμου.ειχα να τη δω αρκετο καιρο και μολις πριν απο λιγες μερες εμεθα τι εγινε.μολις προχτες..και πραγματικα τρελαθηκα.δενμπορω να το πιστεψω...

πραγματικα μπορω να καταλαβω την απογνωση σου,την απογνωση σας...ειναι εξαιρετικα αδικο να χανονται τετοιοι ανθρωποι , τετοιοι χαρακτηρες και μαλιστα τοσο αδικα...και εχω να πω το εξης :ας λυπομαστε για εμας , για τον κοσμο μας επειδη εμεινε χωρις την αννα και οχι για την αννα την ιδια...

αυτη οπου και να ειναι τωρα θα την εχει ηδη βρει την ακρη φιλε μου και θα περναει καλα...πιστευω οτι κι εσυ εισαι σιγουρος γιαυτο.τοκενο που αφησε πισω δενκαλπτεται με τιποτα.

ας τη θυμομαστε λοιπον, ας γινει παραδειγμα για ολους οσοι την ηξεραν , ας παρουμε ολοι κατι απο το δυναμισμο , το θαρρος και την καλοσυνη της και ας τιμουμε τη μνημη της με τις πραξεις μας καθημερινα...

καλο ταξιδι αννα , σε θυμομουν πολυ εντονα τις μερες πριν μαθωαυτο το νεο και πραγματικα δενμπορω να πιστεψω οτι δε θα σε ξαναναδω...να σαι καλα οπου κι αν εισαι...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Είναι τεράστιος ο πόνος σου,

συλλυπητήρια εκ βαθέων, κι ας μην την ήξερα... emrose

"Του θάνατου παράγγειλα, του χάρου παραγγέλνω,

ανάθεμά σε χάροντα, και μια κατάρα στέλνω,

και λέω της χαρόντισας, στα χαροπαίδια λέω,

ανάθεμά σας όφιδες και άλλο πια δεν κλαίω"

Ξυλούρης

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

συλλυπητηρια κι απο μενα ....απο ο, τι ακουσα , ηταν ομορφη , λαμπερη , εξυπνη , χαρισματικη .....κριμα που χαθηκε ....ευχομαι στην οικογενιεα σας κουραγιο...δεν καλυπτεται αυτο το κενο ....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Όταν είμαστε νέοι, ο θάνατος είναι κάτι που βιώνουμε ως πολύ μακριά από μας.Το μόνο που φαίνεται στο δικό μας νεανικό ορίζοντα είναι ζωή, ζωή και περισσότερη ζωή...Δυστυχώς όμως κάποιες φορές δε συμβαίνει έτσι...

Θερμά συλληπητήρια.Κουράγιο...

Όσο τη σκέφτεστε,θα είναι πάντα εδώ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δε γνώριζα την Άννα.

Ο χαμός ενός νέου ανθρώπου είναι μια τραγωδία, πόσο μάλλον με τον τρόπο που έχασε η Άννα τη ζωή της.

Θερμά συλληπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους της. Κουράγιο...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

δεν ξερω τι να πρωτοπω για την Αννα...

τοσα χρονια που την ηξερα τιποτε δεν βρηκα αρνητικο σ' αυτην...,όπως φαινεται και από το πληθος κοσμου που ηρθαν να σε αποχαιρετησουν.

ομορφη εξυπνη ευγενικη καλοσυνατη-πολλοι μπορει να σκεφτονται πως τα ιδια λενε για καθε νεκρο-και ομως για αυτην ειναι αληθεια.

Τουλαχιστον ενα πραγμα μπορει να θεωρηθει παρηγορητικο...Αννα,οσο μικρη και αν ηταν η ζωη σου τουλαχιστον ηταν μια ζωη γεματη,γεματη απο αγαπη και εμπειριες,και αυτο γιατι οπως ειπε και ο αδερφός σου εσυ ησουν η ιδια η ζωή...

ο θανατος της μας εκανε ολους να συνειδητοποιησουμε ποσο μικρα και ασημαντα ειναι οσα μας απασχολουν...

αντιο Αννα...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τα βαθιά μου συλλυπητήρια..Όταν ακούω τέτοιες ειδήσεις καταλαβαίνω πόσο πρέπει να ζούμε το τώρα και να μην περιμένουμε το αύριο.Ελπίζω να πήρε και να έδωσε πολλή αγάπη

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καλό ταξίδι Άννα..δεν μπορώ να πω τίποτε άλλο..οι σκέψεις ξεπερνούν τα λόγια..Θα είσαι πάντα ανάμεσα μας..

Τα Θερμά μου συλληπητήρια κ στους οικείους της..

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καλο ταξιδι...μακαρι εκει που εισαι να μην εχει ουτε πονο ουτε θλιψη...να ναι φωτεινα και να γελας...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Λίγες φωτογραφίες από τη ζωή της Αννούλας μας. Σας ευχαριστούμε όλους, όσο τη θυμάστε και την σκέφτεστε θα είναι πάντα κοντά σας να χαμογελά αισιόδοξα και να σας προσέχει.

img_84095.jpegimg_5014.jpegimg_18465.jpegimg_14943.jpegimg_84929.jpeg

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πραγματικά δεν ξερω τι να πω.Είναι οδύνηρο να χάνονται άνθρωποι τόσο νέοι και τοσο διψασμένοι για ζωή και προσφορά.Είναι πραγματικά κρίμα..

Φιλε σε συγχαίρω και συναμα σε ευχαριστω για το θάρρος σου να ανοίξεις αυτό το τοπικ.Ειναι πραγματικά φόρος τιμης για ένα τόσο αγαπημένο πρόσωπο.

Ειλικρινα συλληπητηρια και δυναμη σε εσενα και στην οικογένεια σου

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ειλικρινα συλληπητηρια σε σενα και στην οικογενεια σου.Η αδερφη σου ηταν ουτως η αλλως ξεχωριστος ανθρωπος απο οσα λενε ολοι.Να ειστε δυνατοι για να αντεξετε το βαρος της απωλειας της.Ειδικα σε σενα,απο το λιγο που σε ξερω,ευχομαι να μην το βαλεις κατω.Οι γονεις σου σε χρειαζονται,για να δωσεις χαρα`στη ζωη τους.Κι η χαρα θα ερθει,γιατι η ζωη ετσι ειναι.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Συλλυπητήρια μέσα από την καρδιά μου σε σενα και την οικογένειά σου.

Καλό ταξίδι Άννα. emrose

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αισθάνομαι πολύ άβολα που τόσοι άνθρωποι χάθηκαν στα μέρη που πέρασα ολόκληρα καλοκαίρια μικρός και που πάντα είχα καμάρι να λέω ότι είναι "το χωριό μου". Δεν ξέρω αν φταίει το ελλιπές νομικό πλαίσιο, δεν ξέρω αν φταίει η έλλειψη προσοχής από οποιαδήποτε πλευρά, κράτους ή εταιρειών, απλά ξέρω ότι είναι κρίμα να χάνονται άνθρωποι γεμάτοι ζωντάνια και δύναμη.

back-in-black να την θυμάστε και να τιμάτε όπως της άξιζε.

Συλλυπητήρια

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Φίλε μου, να ζήσεις πολλά και καλά χρόνια, να γίνεις καλός γιατρός και να θυμάσαι και να τίμας την όμορφη αδερφούλα σου. Δεν μπορώ ούτε να διανοηθώ πώς είναι να χάνεις το αδερφάκι σου. Κουράγιο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emrose
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Στην έκθεση κεραμεικής που στεγάζεται στο ισόγειο του Δημαρχείο Αμαρουσίου, δύο από τα εκθέματα ήταν δημιουργήματα της Άννας μας, για τα οποία τιμήθηκε από το δήμαρχο Αμαρουσίου κο. Πατούλη καθώς και από τον πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Αμαρουσίου. Ήταν μία από τις πολλές δραστηριότητες που η Αννούλα ασχολείτο με επιτυχία και δημιουργική διάθεση. Η έκθεση λειτουργεί 10:00-14:00 και 18:00-20:00, έως και την Πέμπτη 21/6.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Οταν εγινε το περιστατικό ήμουν κοντά,στην Τρίπολη.Το έμαθα την επόμενη.Σε αυτές τις περιπτώσεις σου φαίνεται κάτι μακρινό,σαν κατι ξένο όταν δεν υπάρχχει κάποιος γνωστός σου ανάμεσα στα θύματα.Που να ήξερα...

Είχα χαθεί με το περιβάλλον και την κινητικότητα της σχολής από τότε που εφυγα για αγροτικό.Το θέμα το είδα σήμερα σε μια στήλη στο Βήμα.Στη φωτό είδα μια κοπέλα που κάπου την γνώριζα,στο κείμενο είδα το ότι ήταν συνάδελφος.Με την Αννα γνωριστήκαμε στο ΟΑΚΑ στα πλαίσια του ΑΘΗΝΑ 2004 όπου ήμασταν μαζί εθελοντές ιατροί στο κλειστό του μπάσκετ.Ό,τι και να πω είναι λίγο,τα έχετε προαναφέρει όλοι σας.Πολύ όμορφη,κοινωνική,με χιούμορ και ταλέντο.Από τα παιδιά που θαυμαζεις.

Αγη ήμασταν στο ίδιο έτος,υπομονή ρε φίλε.Να αντλείς από τη σκέψη της δύναμη για να στηρίξεις τους δικούς σου

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Με την Άννα ήμασταν στην ίδια κλινική... Δεν ξέρω τι να γράψω, δε βρίσκω λόγια... Ήταν για όλους μας ένα μεγάλο σοκ. Το μόνο που μπορώ να πω είναι συλλυπητήρια στους οικείους της. emrose

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.