Jump to content

Χωρις εφημεριες τα νοσοκομεια από τον Ιανουαριο


isabella

Recommended Posts

Μεχρι τεσσερις τον μηνα πρεπει να κανουν στο εξης οι γιατροι

Σιγη ιχθυος από το υπουργειο

Ετοιμη να σκασει στα χερια του Δ.Αβραμοπουλου είναι μια βραδυφλεγης βομβα, που αφορα το ωραριριο εργασιας κ τις εφημεριες των γιατρων του ΕΣΥ. Από την 1η Ιανουαριου του 2007, οι γιατροι δεν επιτρεπεται να κανουν 6-10 εφημεριες τον μηνα, όπως σημερα, αλλα το πολύ μεχρι τεσσερις!

Είναι φανερο ότι υπαρχει κινδυνος να τιναχτει στον αερα το συστημα εφημεριων των νοσοκομειων σε ολη τη χωρα. Και αν η κυβερνηση δεν βρει εγκαιρως λυση, είναι πολύ πιθανο να βρεθει ενωπια ενωπιω με νέο μετωπο στον χωρο της Υγειας, ενώ ακομη προσπαθει να γιατρεψει τις πληγες της από τη συγκρουση με εκπαιδευτικους κ μαθητες στην παιδεια.

Το ολο προβλημα πηγαζει από μια πραξη του Ελεγκτικου Συνεδριου (144/2006), η οποια υποχρεωνει την κυβερνηση να συμμορφωθει με το Προεδρικο Διαταγμα 76 του 2005, που η ιδια ψηφισε, αλλα επι μηνες αρνουνταν να εφαρμοσει. Ο «ΚτΕ» ειχε αποκαλυψει από τις αρχες Ιουλιου τη σχετικη πραξη, επισημαινοντας τη σοβαροτητα του προβληματος.

Κοινοτηκες οδηγιες

Το επιμαχο Π.Δ. ενσωματωσε στο ελληνικο δικαιο τις κοινοτηκες οδηγιες 93/104 κ 2000/34, συμφωνα με τις οποιες ο χρονος εβδομαδιαιας εργασιας των ειδικευομενων γιατρων δεν μπορει να υπερβαινει κατά μεσο ορο τις:

-58 ωρες από 1-8-2004 μεχρι 31-7-2007

-56 ωρες από 1-8-2007 μεχρι 31-7-2009

-52 ωρες από 1-8-2009 μεχρι 31-7-2012.

Τι σημαινουν όλα αυτά στην πραξη? Σημερα, οι ειδικευομενοι γιατροι –στους οποιους ουσιαστικα βασιζονται οι εφημεριες- εργαζονται 80-100 ωρες την εβδομαδα κ κανουν κατά μεσο ορο 8-10 εφημερις τον μηνα. Με την εφαρμογη του Π.Δ., λοιπον, που περιοριζει τον χρονο εβδομαδιαιας εργασιας στις 58 ωρες, δεν θα κανουν πανω από τεσσερις εφημεριες τον μηνα.

Κ όχι μονον αυτό. Είναι κοινο μυστικο ότι η αμοιβη από τις εφημεριες είναι πολύ σημαντικη για τους ειδικευομενους, καθως αντιπροσωπευει το 40-50% του μηνιαιου εισοδηματος. Με την εφαρμογη του νεου ωραριου εργασιας, αν δεν αυξηθει το ωρομισθιο υπαρχει κινδυνος οι ειδικευομενοι να χασουν εως κ 5000 ευρω τον χρονο! Η ενωση Νοσοκομειακων Ιατρων Αθηνων Πειραιως (εστω κ επειτα από καθυστερηση) ανακοινωσε την Τεταρτη τις θεσεις της επι του θεματος. Βασικο της αιτημα είναι να καθιερωθει πενθημερο πρωινο ωραριο με εξι ωρες εργασιας κ συνολικα 48 ωρες απασχοληση την εβδομαδα για ολους τους γιατρους, ανεξαρτητως βαθμιδας. Παραλληλα, ζητησε την αυξηση του ωρομισθιου, ώστε να μην υπαρξη μειωση του εισοδηματος για κανεναν γιατρο κ την αμεση προσληψη γιατρων, προκειμενου να μην υπαρξουν προβληματα στο συστημα εφημεριων.

Η ηγεσια του υπουργειου Υγειας, από την πλευρα της, τηρει σιγη ιχθυος επι του θεματος, γεγονος που φανερωνει την αμηχανια κ τη αδυναμια της. Ο Δ. Αβραμοπουλος εχει ζητησει εδώ κ μηνες από τον Γ.Αλογοσκουφη τη γεναια αυξηση των κονδυλιων για τις εφημεριες των γιατρων-χωρις ωστοσο να εισακουστει.

Στο προσχεδιο του προυπολογισμου του 2007 προβλεπεται για τις εφημεριες των γιατρων ποσο 326 εκατ. Ευρω, εναντι 318 εκατ. Ευρω που εκτιμαται ότι θα πραγματοποιηθουν φετος. Ωστοσο, η ομοσπονδια των νοσοκομειακων γιατρων εκτιμα ότι το κονδυλι δεν επαρκει κ ζητει την εγκριση τουλαχιστον 350 εκατ.

Αυτην την περιοδο, το υπουργειο Υγειας μελετα δυο σεναρια για να καλυψει τις μεγαλες αναγκες σε ιατρικο προσωπικο, που θα προκυψουν λογω της εφαρμογης του νεου ωραριου:

1. Την προσληψη επικουρικων γιατρων (για ένα ετος), οι οποιοι θα προσληφθουν ειδικα για να εργαστουν στη διαρκεια των εφημεριων.

2. Να δωσει το δικαιωμα στους πτυχιουχους γιατρους, που αναμενουν στη λιστα για εναρξη ειδικοτητας, αλλα χωρις μισθο. Ετσι, θα δοθει κ διεξοδος σε περιπου 5000 νεους γιατρ2ους, που σημερα είναι υποχρεωμενοι να περιμενουν 8-12 χρονια για να ξεκινησουν ειδικοτητα.

Η ομοσπονδια των νοσοκομειακων γιατρων απορριπτει μετα βδελυγμιας τις λυσεις αυτές ως απαραδεκτες. Ακομη, υποστηριζει ότι η νομοθεσια παρεχει στην κυβερνηση τη δυνατοτητα να προσλαβει γιατρους στα νοσοκομεια μεσα σε μολις 40 ημερες. Αρκει, προφανως, να υπαρχουν πολιτικη βουλιση κ χρηματα…

Κοσμος του επενδυτη 11-11-06

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • Απαντήσεις 88
  • Created
  • Last Reply

Διέξοδος χωρίς μισθό. Καλή φάση. Εγώ λέω να πληρώνει και ο κάθε πτυχιούχος ένα συμβολικό ποσό για την ευγενική αυτή πράξη του Υπουργείου.

Α ρε σκατάντια, που λέει και ο φίλος μου ο Doctor7 ...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μεχρι τεσσερις τον μηνα πρεπει να κανουν στο εξης οι γιατροι

Κ όχι μονον αυτό. Είναι κοινο μυστικο ότι η αμοιβη από τις εφημεριες είναι πολύ σημαντικη για τους ειδικευομενους, καθως αντιπροσωπευει το 40-50% του μηνιαιου εισοδηματος. Με την εφαρμογη του νεου ωραριου εργασιας, αν δεν αυξηθει το ωρομισθιο υπαρχει κινδυνος οι ειδικευομενοι να χασουν εως κ 5000 ευρω τον χρονο!

Θέλω να ρωτήσω αν αυτό που κυκλοφορεί ανεπίσημα ότι "όποιος δηλώσει ότι θέλει να εφημερεύει λόγω οικονομικών δυσκολιών, μπορεί να κάνει όσες εφημερίες θέλει" εχει βάση ή είναι ραδιο αρβύλα. Καποιος που ξέρει στα σίγουρα ας μας διαφωτίσει

Ο Δ. Αβραμοπουλος εχει ζητησει εδώ κ μηνες από τον Γ.Αλογοσκουφη τη γεναια αυξηση των κονδυλιων για τις εφημεριες των γιατρων-χωρις ωστοσο να εισακουστει.

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Αυτην την περιοδο, το υπουργειο Υγειας μελετα δυο σεναρια για να καλυψει τις μεγαλες αναγκες σε ιατρικο προσωπικο, που θα προκυψουν λογω της εφαρμογης του νεου ωραριου:

1. Την προσληψη επικουρικων γιατρων (για ένα ετος), οι οποιοι θα προσληφθουν ειδικα για να εργαστουν στη διαρκεια των εφημεριων.

Τι δουλειά κάνεις; εφημερολόγος...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Θέλω να ρωτήσω αν αυτό που κυκλοφορεί ανεπίσημα ότι "όποιος δηλώσει ότι θέλει να εφημερεύει λόγω οικονομικών δυσκολιών, μπορεί να κάνει όσες εφημερίες θέλει" εχει βάση ή είναι ραδιο αρβύλα. Καποιος που

emarup

όχι, δε θα μπορεί να γίνει αυτό αφού οι παραπάνω εφημερίες θα κόβονται από τον εκάστοτε επίτροπο ως παράνομες βάση αυτού του προεδρικού διατάγματος και έτσι δε θα τις πληρώνεσαι.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ραδιο αρβυλα

το υπουργειο δεν προτιθεται να κανει κατι γιατι το κοστος να καλυψει με επιπλεον ιατρους τις εφημεριες υπερβαινει κατα πολυ το προστιμο της ε.ε. συζηταται επισης το ενδεχομενο να κανουν κυκλικο ωραριο οι ειδικευομενοι. (πολυ θα ηθελα να δω ειδικευομενο να εφημερευει χωρις να εχει καθημερινη τριβη με χειρουργεια και τακτικα ιατρεια)

http://www.tanea.gr/front_page.php

Έμφραγμα στις εφημερίες νοσοκομείων

Από 1-1-2007 οι γιατροί θα εργάζονται 48 ώρες έναντι 80 σήμερα. Πλήγμα, κυρίως για τα περιφερειακά

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΛΑΚΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΥΝΑΤΣΟΣ, ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΣ

Φρένο στις εφημερίες των γιατρών βάζει ευρωπαϊκή νομοθεσία για τη μείωση του ωραρίου εργασίας. Έτσι, από την αρχή του επόμενου έτους, αναμένεται «έμφραγμα» στις εφημερίες κυρίως των περιφερειακών νοσοκομείων όπου ο αριθμός των γιατρών δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες.

Από την 1η Ιανουαρίου του 2007, οι ειδικοί γιατροί θα εργάζονται υποχρεωτικά 48 ώρες την εβδομάδα και οι ειδικευόμενοι όχι πάνω από 58. Σύμφωνα με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δεν θα εγκρίνονται κονδύλια για αμοιβές πέραν των ωρών αυτών.

Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι οι μεν ειδικοί γιατροί δεν θα μπορούν να εφημερεύουν περισσότερες από 2 φορές τον μήνα και οι ειδικευόμενοι 4 - για αυτές τις εφημερίες θα αμείβονται. Σήμερα οι ειδικευόμενοι γιατροί κάνουν από 7 ώς και 15 εφημερίες τον μήνα, συμπληρώνοντας μέχρι 80 ώρες εργασίας σε εβδομαδιαία βάση.

Με την εφαρμογή του νέου ωραρίου, σε πολλά νοσοκομεία, κυρίως της περιφέρειας, θα υπάρξουν τμήματα που δεν θα μπορούν να εφημερεύουν ακόμη και 15 μέρες τον μήνα, όπως γίνεται σήμερα, αφού σε πολλές περιπτώσεις τα στελεχώνουν δύο ή και ένας μόνον γιατρός!

Οι νοσοκομειακοί γιατροί μιλούν για εφημεριακό κραχ και υπολογίζουν ότι για την ομαλή λειτουργία του ΕΣΥ και για να τηρηθούν οι παραπάνω ώρες εργασίας απαιτείται άμεσα η πρόσληψη 5.000 γιατρών. Ήδη σε πανελλαδικό επίπεδο μένουν κενές περίπου 3.000 θέσεις ειδικών γιατρών και 1.000 ειδικευομένων.

«Μόνο με έναν γιατρό»

Σημαντικά προβλήματα αναμένεται να προκύψουν στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 50 ειδικοί και 30 ειδικευόμενοι, στους οποίους συχνά πέφτει το βάρος των εφημεριών. Με την εφαρμογή του ωραρίου στις δύο βασικές Κλινικές, τη Χειρουργική και την Παθολογική, μπορεί να φτάσουμε στο σημείο να εφημερεύει μόνο ένας ειδικός. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο και θα αναγκαζόμαστε να παραπέμπουμε περιστατικά στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης», αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Χαλκιδικής, κ. Δημήτρης Καραγιάννης.

Η Παιδιατρική Κλινική στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης καλύπτει όλη την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με πέντε γιατρούς. Με τη μείωση των εφημεριών τους, θα υπάρξουν μέρες που δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες. Το Ακτινοθεραπευτικό και το Ογκολογικό Τμήμα στο ίδιο νοσοκομείο στελεχώνονται μόνον από έναν διευθυντή και έναν βοηθό!

Όπως αναφέρουν οι νοσοκομειακοί γιατροί του Βόλου, στο νοσοκομείο της πόλης αρκετές κλινικές θα μένουν εκτός εφημερίας για μισό μήνα: Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Οφθαλμολογικής Κλινικής όπου υπηρετούν 4 ειδικευμένοι γιατροί. Αν ο καθένας κάνει από δύο εφημερίες τον μήνα, το τμήμα θα μπορεί να εφημερεύει 8 μέρες αλλά όχι και τις υπόλοιπες 22!

Ούτε τα επείγοντα

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ημαθίας, κ. Γιάννης Βογιατζής, «στο Νοσοκομείο της Βέροιας υπάρχουν 120 ειδικοί γιατροί και 62 ειδικευόμενοι. Με την εφαρμογή του νέου ωραρίου δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν σωστά πολλές κλινικές και κυρίως το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών».

Εντονότατο πρόβλημα αναμένεται να αντιμετωπίσουν τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας. Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπως είπε στα «ΝΕΑ» η πρόεδρος των εργαζομένων ιατρών κ. Ελένη Σακοράφα, «το πρόβλημα θα είναι μεγάλο στον χειρουργικό τομέα, στο Παθολογικό και στο Ορθοπεδικό Τμήμα. Θα πάνε όλα πίσω γιατί δεν θα μπορεί ένας γιατρός να έχει χειρουργείο και να βρίσκεται και στα επείγοντα. Ήδη λειτουργούμε στο όριο ασφαλείας. Αν εφαρμοστεί η μείωση ωρών, τότε στα παραπάνω τμήματα θα μπορούν να γίνονται 20 εφημερίες και οι 10 να μην καλύπτονται από κανέναν! Ένα τόσο μεγάλο νοσοκομείο έχει αυτή τη στιγμή 100 ειδικούς γιατρούς. Αν δεν αυξηθούν οι θέσεις των γιατρών, όλα τα περιφερειακά νοσοκομεία θα κινδυνεύσουν με κλείσιμο».

«Αδύνατον να καλυφθούν»

Ανάλογη είναι η εικόνα και στο Νοσοκομείο Καρδίτσας όπου οι ειδικοί γιατροί είναι 73. «Είναι αδύνατο να καλυφθούν όλες οι εφημερίες κυρίως στον χειρουργικό, τον παθολογικό και τον εργαστηριακό τομέα», λέει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Καρδίτσας κ. Κώστας Αθανασίου.

Η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας εφημερεύει σε καθημερινή βάση, εξυπηρετώντας ώς και 200 περιστατικά. Το τμήμα στελεχώνεται με 6 γιατρούς οι οποίοι με τη μείωση του ωραρίου δεν θα μπορούν να εφημερεύουν όλο τον μήνα.

«Θα υπάρξουν κλινικές που δεν θα μπορούν να κάνουν πάνω από 5 εφημερίες τον μήνα», αναφέρει από την πλευρά του ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ηρακλείου Κρήτης κ. Αλέκος Παπαδάκης. Ο ίδιος εργάζεται στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας μαζί με ακόμη έναν ειδικευμένο γιατρό. «Εφημερεύουμε 15 μέρες ο καθένας. Με το νέο ωράριο, είναι εύκολο να υπολογίσει κανείς πόσες μέρες θα μένει κλειστό το τμήμα...».

«Στο Νοσοκομείο Χανίων οι ειδικευόμενοι κάνουν από 8 έως 10 εφημερίες τον μήνα. Αν εφαρμοστεί το 58ωρο, θα κάνουν 4 εφημερίες τον μήνα και τις υπόλοιπες ημέρες δεν θα υπάρχει ειδικευόμενος στο νοσοκομείο», λέει η αντιπρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Χανίων, κ. Νίκη Μπαρδάτσου. «Στην πραγματικότητα τα κενά θα είναι τέτοια στα νοσοκομεία, που θα κινδυνεύουν και θα χάνονται ζωές».

Κενές το 30% των θέσεων νοσηλευτών στα νοσοκομεία

Δεν μας φθάνουν τα ράντζα στα νοσοκομεία, από 1-1-2007 δεν θα υπάρχουν και γιατροί στις εφημερίες των νοσοκομείων. Με την περικοπή των ωρών εργασίας των γιατρών, αντί για 15 ημέρες εφημερίας των νοσοκομείων, θα υπάρχουν μόνο 2 ή 4 ημέρες. Το πλήγμα θα είναι μεγάλο κυρίως για τα νοσοκομεία της περιφέρειας

ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ δικό τους ωράριο να μην επηρεάζεται με την εφαρμογή του 48ώρου, αλλά οι νοσηλευτές εξακολουθούν να αποτελούν... σπάνιο είδος στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Οι ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού φτάνουν σε κάποιες περιπτώσεις - κυρίως στους νοσηλευτές Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης - και το 65% ενώ συνολικά υπολογίζεται ότι στα νοσοκομεία μένουν κενές πάνω από 3 στις δέκα θέσεις νοσηλευτών. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, ακόμη και σε μεγάλα νοσοκομεία, όπου μια νοσηλεύτρια πρέπει να φροντίζει ώς και 60 ασθενείς. Συχνά οι άρρωστοι στριμώχνονται στους διαδρόμους για να μπορούν να έχουν κάποια φροντίδα, ενώ δεκάδες κρεβάτια εντατικής ή και ολόκληρα τμήματα μένουν κλειστά.

Ούτε μία θέση

Υπολογίζεται ότι τα τελευταία δυόμισι χρόνια έχουν αποχωρήσει, λόγω συνταξιοδότησης ή για άλλους λόγους, συνολικά 2.000 εργαζομένοι από τα νοσοκομεία της χώρας, με τις προσλήψεις να μην καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο αυτά τα κενά. Μάλιστα το 2004 και το 2006 ήταν η πρώτη φορά που δεν προκηρύχθηκε ούτε μια θέση νοσηλευτή, παρ' ότι υπήρχε η σχετική πρόβλεψη στους προϋπολογισμούς. Αλλά και όσοι έχουν προσληφθεί με τις προκηρύξεις του 2005 - 1.861 νοσηλευτές, σε σύνολο 4.500 θέσεων που προκηρύχθηκαν για τα νοσοκομεία - αναμένεται να αναλάβουν εργασία έως την ερχόμενη άνοιξη.

Κι ενώ ο υπουργός Υγείας παραδεχόταν πριν από λίγο καιρό ότι για να λειτουργήσει με επάρκεια το ΕΣΥ χρειάζονται 20.000 επιπλέον νοσηλευτές, το προσωπικό στα νοσοκομεία αντί να αυξάνεται, μειώνεται!

Την περασμένη εβδομάδα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας δήλωνε ότι με την προώθηση δύο νομοσχεδίων - για τη ρύθμιση του συστήματος προμηθειών στα νοσοκομεία και τη συμπύκνωση των υγειονομικών περιφερειών - υπολογίζεται ότι θα εξοικονομηθούν κονδύλια για πρόσληψη 7.000 νοσηλευτών.

ΤΑ ΝΕΑ , 13/11/2006 , Σελ.: N12

Κωδικός άρθρου: A18689N121

http://www.tanea.gr/print_article.php?e=A&...;m=N12&aa=1

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Στα ΝΕΑ σήμερα πάντως αναφέρεται ότι πρέπει να προσλάβουν κάπου 5000 νέους ιατρούς για να καλύψουν τις εφημερείες, αλλά αμφιβάλλω εάν θα προσλάβουν και το 1/10 από αυτο το νούμερο.Ξέρω πχ ότι στο νοσοκομείο της Άμφισσας, έχει 3-4 ειδικεύομενους, που κάνουν 8-10 εφημερείες τον μήνα.Τώρα ποιος θα τις κάνει...οι αγροτικοί?

Πάντως περιμένω να δω τι λύση θα βρει το ΥΥΚΑ...!?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

δεν υπαρχει προβλεωη ξεχωριστη για τους αγροτικους οποτε υποθετω οτι δεν θα τους ενταξουν στους εκπαιδευομενους ιατρους καθως δεν γραφουν ειδικοτητα οποτε για τους αγροτικους θα προσπαθησουν με αυτο το παραθυρακι να μην ισχυσει

1 δευτερη παραμετρος ειναι οτι οι περισσοτεροι αγροτικοι δεν εχουν οικογενειακεσ υποχρεωσεις και θελουν να κανουν παραπανω εφημεριες ενω οι ειδικευομενοι ειναι σε μεγαλυτερο ποσοστο παντρεμενοι με παιδια και τρωνε συνηθως περισσοτερο τρεξιμο οποτε δεν θελουν παραπανω απο τις 4 και σε αρκετα νοσοκομεια θα το κυνηγησουν να κανουν 4 επομενως το κρατος θα τους βρει απεναντι του.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

δεν υπαρχει προβλεωη ξεχωριστη για τους αγροτικους οποτε υποθετω οτι δεν θα τους ενταξουν στους εκπαιδευομενους ιατρους καθως δεν γραφουν ειδικοτητα οποτε για τους αγροτικους θα προσπαθησουν με αυτο το παραθυρακι να μην ισχυσει

1 δευτερη παραμετρος ειναι οτι οι περισσοτεροι αγροτικοι δεν εχουν οικογενειακεσ υποχρεωσεις και θελουν να κανουν παραπανω εφημεριες ενω οι ειδικευομενοι ειναι σε μεγαλυτερο ποσοστο παντρεμενοι με παιδια και τρωνε συνηθως περισσοτερο τρεξιμο οποτε δεν θελουν παραπανω απο τις 4 και σε αρκετα νοσοκομεια θα το κυνηγησουν να κανουν 4 επομενως το κρατος θα τους βρει απεναντι του.

κατα την διάρκεια του τριμήνου δεν θεωρήσε ειδικευόμενος; γράφεις και ειδικότητα.

Λές το λούκι να το τραβάνε οι αγροτικοί; και να πληρώνονται καλα θα είναι

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

αγροτικοι που δεν κανουν τριμηνο.

στον πυργο τραβανε αγροτικους απο τα κ.υ. για εφημεριες μονο

συγγνώμη που επιμένω και ίσως κουράζω. Θα τις πληρώνονται οι αγροτικοί αν ξεπερνούν τις 4;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

οι αγροτικοι που ΔΕΝ ειναι στο τριμηνο ΔΕΝ θεωρουνται εκπαιδευομενοι ιατροι επομενως θα πληρωνονται μεχρι το πλαφον οπως και τωρα

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

καλά θα γίνει χαμός. Αμα οι δάσκαλοι έκαναν όσα έκαναν με τα αιτήματα που είχαν φαντάσου εμείς που μπορούμε να φτάσουμε...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

δεν πιστευω οτι οι ειδικευομενοι μπορουν να εχουν τετοια συσπειρωση και να κανουν απεργιες.

οι μονοι που ισως κανουν ειναι οι επιμελητες οπου δεν ζητουν να μην κανουν 4 .. απλα αυτα που θα χασουν να τα παρουν σαν αυξηση-επιδομα στον βασικο μισθο τους

παλι θα φανει ο διαχωρισμος οτι αλλο ειδικευμενοι και αλλο ειδικευομενοι.. πουθενα στις ομηλιες των ειδικευμενων δεν ακουσα να γινεται λογος για τους ειδικευομενους. παρεπιμπτωντως οι διευθυντες πλεον δεν θα κανουν εφημεριες και το ποσο που χανουν θα το παρουν σαν επιδομα χωρις να κανουν καμια εφημερια

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

δεν πιστευω οτι οι ειδικευομενοι μπορουν να εχουν τετοια συσπειρωση και να κανουν απεργιες.

οι μονοι που ισως κανουν ειναι οι επιμελητες οπου δεν ζητουν να μην κανουν 4 .. απλα αυτα που θα χασουν να τα παρουν σαν αυξηση-επιδομα στον βασικο μισθο τους

παλι θα φανει ο διαχωρισμος οτι αλλο ειδικευμενοι και αλλο ειδικευομενοι.. πουθενα στις ομηλιες των ειδικευμενων δεν ακουσα να γινεται λογος για τους ειδικευομενους. παρεπιμπτωντως οι διευθυντες πλεον δεν θα κανουν εφημεριες και το ποσο που χανουν θα το παρουν σαν επιδομα χωρις να κανουν καμια εφημερια

Κ τί θα κάνουν οι ειδικευόμενοι; θα δεκτούν μείωση των εισοδημάτων τους; ή θα δεχτούν να κάνουν εφημερίες ανευ πληρωμής; ή μήπως θα δεχτουν να κάνουν μόνο εφημερίες και να γράφουν ειδικότητα χωρίς πληρωμή; μιλάμε για σενάρια απόλυτου ραγιαδισμού.

ΥΣ: Αλήθεια σήμερα είδα στα ΝΕΑ να αναγράφεται το σύνολο των ωρων που εργάζονται οι ειδικευόμενοι...Κριμα που δεν έγραφαν δίπλα και τον μισθό τους...Καποιοι θα έπρεπε να κοκκινίζουν (το λιγότερο) emcensored

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

αν εχεις παιδια και δεν εχεις καποιον να στα κρατα περισσοτερο σου βγαινει η baby sitter απο την εφημερια οποτε θα πουν καλυτερα μα αυτα και να μαι στο σπιτι μου παρα να ψαχνω για ντανταδες που ζητανε τα διπλα απο την εφημερια μου

για τις εφημεριες ανευ πληρωμες ηδη γινονται σε καποια νοσοκομεια απλως τωρα θα μπορεσουν να πατησουν ποδι και να αρνηθουν καποιοι (αλλα καλο ειναι να υπαρχει συσπειρωση και οχι μεμονωμενες αρνησεις)

για να κανουν μονο εφημεριες και οχι πρωινο ωραριο πρεπει να βγει νεος νομος που να το αναγνωριζει αυτο αλλα υπαρχει το νομικο κωλυμα οτι για να γραφει καποιος ειδικοτητα πρεπει να συμμετεχει σε ολες τις εργασιες ενος τμηματος. πχ δεν μπορει να γραφει ειδικοτητα και να μπαινει μονο σε εκτακτα χειρουργια και να μην παρακολουθει τακτικα ιατρεια.. κοινως ολοι οι προηγουμενοι νομοι ανατρεπονται και θελει πολυ προσεκτικο σχεδιασμο η νεα προταση.

1 απλη λυση ειναι να κανουν κυκλικο ωραριο οι ειδικευομενοι οπως το νοσηλευτικο προσωπικο αλλα και παλι καταστρατηγειται το προγραμμα εκπαιδευσης οποτε και αυτο θελει ειδικη νομοθετικη ρυθμιση.

το υπουργειο ευελπιστει οτι οι ιδιοι οι ειδικευομενοι δεν θα θελησουν να κανουν μονο 4 και να πετσοκοψουν τις αποδοχες τους αλλα ειναι πολλοι περισσοτεροι οσοι βλεπουν οτι δεν εχουν ποιοτητα ζωης με 10 εφημεριες και δεχονται μειωση των αποδοχων με ανταλλαγμα καλυτερη ποιοτητα ζωης

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

το υπουργειο ευελπιστει οτι οι ιδιοι οι ειδικευομενοι δεν θα θελησουν να κανουν μονο 4 και να πετσοκοψουν τις αποδοχες τους

μα αφού μόνο 4 θα πληρώνονται; απο εκεί ξεκινάμε. Αυτό δεν αλλάζει. Δεν έχουν επιλογή. Δεν καταλαβαίνω τί εννοείς ότι ευελπιστεί το υπουργείο

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

το λογιστηριο του νοσοκομειου που εργαζομαι υποστηριζει οτι γνωριζει την οδηγια αλλα δεν τους εχει αποσταλει ακομα καποιο επισημο εγγραφο που να τους κοινοποιει οτι απο 1/1/2006 δεν θα πρεπει να πληρωνουν παραπανω απο 4 εφημεριες, οποτε τα νοσοκομεια κανουν την παπια και αν δεν πεσει νεα επισημη γραμμη απο το υπουργειο οτι συμμορφωνεται με τους νομους που εχουν ηδη υπογραφει θα κανει την παπια και θα συνεχισει η ισχυουσα κατασταση με τους ειδικευομενους να εφημερευουν αναλογα με τις αναγκες του τμηματος.

οτι και να λενε στις εφημεριδες, οτι και να εχει δημοσιευτει σε φεκ αφου ΔΕΝ εχει αποσταλει καποια οδηγια απο το υπουργειο μεχρι στιγμης τα νοσοκομεια για να εξασφαλισουν την ομαλη λειτουργεια τους αγννουν τα φεκ και τις οδηγιες της ε.ε.

μονο αν σταλει επισημο εγγραφο απο το υπουργειο ή αν ζητησουν οι ειδικευομενοι να κανουν 4 εφημεριες θα παρουν τα νοσοκομεια θεση. μεχρι τοτε θα στρουθοκαμηλιζουν

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

το λογιστηριο του νοσοκομειου που εργαζομαι υποστηριζει οτι γνωριζει την οδηγια αλλα δεν τους εχει αποσταλει ακομα καποιο επισημο εγγραφο που να τους κοινοποιει οτι απο 1/1/2006 δεν θα πρεπει να πληρωνουν παραπανω απο 4 εφημεριες, οποτε τα νοσοκομεια κανουν την παπια και αν δεν πεσει νεα επισημη γραμμη απο το υπουργειο οτι συμμορφωνεται με τους νομους που εχουν ηδη υπογραφει θα κανει την παπια και θα συνεχισει η ισχυουσα κατασταση με τους ειδικευομενους να εφημερευουν αναλογα με τις αναγκες του τμηματος.

οτι και να λενε στις εφημεριδες, οτι και να εχει δημοσιευτει σε φεκ αφου ΔΕΝ εχει αποσταλει καποια οδηγια απο το υπουργειο μεχρι στιγμης τα νοσοκομεια για να εξασφαλισουν την ομαλη λειτουργεια τους αγννουν τα φεκ και τις οδηγιες της ε.ε.

μονο αν σταλει επισημο εγγραφο απο το υπουργειο ή αν ζητησουν οι ειδικευομενοι να κανουν 4 εφημεριες θα παρουν τα νοσοκομεια θεση. μεχρι τοτε θα στρουθοκαμηλιζουν

Μπορει καποιος υπευθυνα να μας πει πως θα ζητησουμε να κανουμε 4 εφημεριες?τους πας απλα το νομο και τελειωσε?κανεις γραπτη ερωτηση?ή καταθετεις προγραμμα εφημεριων με 4 για καθε ειδικευομενο και συννημενο το φεκ?

κιαν δηλαδη καποιοι ειδικευομενοι δε θελουν να αλλαξει το καθεστως τι γινεται?θα σκοτωθουμε μεταξυ μας?

μα υποτιθεται πως για το νεο ετος καθε νοσοκομειο πανελλαδικά θα πρεπει να ενσωματωσει στο προγραμμα των εφημεριων και το νεο νομο,αλλιως δεν θα εγκρινονται απο τον επιτροπο.ούτε αυτο ισχυει?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μπορει καποιος υπευθυνα να μας πει πως θα ζητησουμε να κανουμε 4 εφημεριες?τους πας απλα το νομο και τελειωσε?κανεις γραπτη ερωτηση?ή καταθετεις προγραμμα εφημεριων με 4 για καθε ειδικευομενο και συννημενο το φεκ?

κιαν δηλαδη καποιοι ειδικευομενοι δε θελουν να αλλαξει το καθεστως τι γινεται?θα σκοτωθουμε μεταξυ μας?

μα υποτιθεται πως για το νεο ετος καθε νοσοκομειο πανελλαδικά θα πρεπει να ενσωματωσει στο προγραμμα των εφημεριων και το νεο νομο,αλλιως δεν θα εγκρινονται απο τον επιτροπο.ούτε αυτο ισχυει?

Πας στην επιτροπη εργασιας , ζητας συναντηση με τον προεδρο, συζητας τα περι νομου...δεν μπορει να σου αρνηθει οτι ειναι ετσι.... ο νομος ειναι σαφης και με βαση αυτον κανεις δεν μπορει να σε υποχρεωσει για παραπανω εφημεριες ...

...ΑΛΛΑ...αναλογα με το που εισαι και ποιος εισαι , οι κινησεις σου θα εχουν τις εξης συνεπειες :

-μεσα σε μια μερα ολοι θα μαθουν ποιος ειναι αυτος που πηγε στον επιτροπη εργασιας ...

-θα εχεις απεναντι σου ολους οσους θελουν να κανουν εφημεριες( στην Ηλεια ετσι εγινε, το 85% των ειδικευομενων ειχε καθε βδομαδα συναντησεις με τον διοικητη προκειμενου να κανουν εφημεριες)

-Ο διευθυντης σου θα τα παρει....δεν μπορει εσυ να τους αφησεις μονους στηνεφημερια...για μενα αυτο ειναι και το μεγαλυτερο προβλημα...πως θα ερθεις σε ρηξη με καποιον που ειτε σου δινει συστατικη επιστολη για το επομενο κομματι ή ΑΠΛΑ σου δινει την ειδικοτητα ? ... ο νομος της σιωπής...

αν δεν γινει κατι συλλογικα, ή κατι απο τη μερια του υπουργειου , δε νομιζω οτι ειναι ευκολο να κανεις κατι ατομικα...θελει πολλη σκεψη...( νομικα βεβαια θα κερδισεις αν το επιχειρησεις )

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αν ο διευθυντης νομιζει οτι πρεπει να κανεις εφημεριες που δε τις πληρωνεσαι, να παει να τις κανει αυτος!!

Επιτελους πρεπει να μπει ενα τερμα στη δουλοκρατια των ειδικευομενων

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αν ο διευθυντης νομιζει οτι πρεπει να κανεις εφημεριες που δε τις πληρωνεσαι, να παει να τις κανει αυτος!!

Επιτελους πρεπει να μπει ενα τερμα στη δουλοκρατια των ειδικευομενων

Έτσι...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

καταθετεις τα φεκ και απλα ζητας να κανεις 4 εφημεριες

αλλους ειδικευομενοι τους εχουν παει στα δικαστηρια. αληθευει οτι θα μπεις μπλακ λιστ αν δεν επαρκουν οι αλλοι να καλυψουν τις εφημεριες και για αυτο ελεγα οτι πρεπει να υπαρχει συμπνοια

αφου υπαρχει αυτος ο νομος δεν εχουν κανενα νομικο ερισμα πλεον να σε υποχρεεωνουν για παραπανω εφημεριες

οσο για τις συστατικες επιστολες κανενας δεν τις προσμετρα απο τα επαρχιακα νοσοκομεια και οσο για το αν απλα σου δινει ειδικοτητα... στις χειρουργικες μπορει να σε πεταξειεξω αποτα χειρουργεια και εκει βασιζονται και πατανε τους ειδικευομενους και ζητανε για τους εαυτους τους στις κινητοποιησεις αλλα οχι για τους ειδικευομενους τους

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.