Jump to content

ΛΕΥΚΗ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ


sjjggst

Recommended Posts

Το ζητήσατε, στην αρχή δειλά και χαμηλόφωνα, τώρα πλέον με ουρλιαχτά αφού όλοι είναι στα κάγκελα....

Και ιδού...τώρα κοντά μας....ο ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ των Αγροτικών Ιατρείων. Όποιος μπορεί ας μαζέψει τα σκόρπια σχόλια (και σχολιανά) που έχουν γραφτεί για διάφορα αγροτικά ιατρεία της χώρας και ας τα μεταφέρει εδώ ώστε να μπορούν όλοι να διαβάσουν τις εμπειρίες των συναδέλφων πριν δηλώσουν τις προτιμήσεις τους.

Edit: για προσωπικούς λόγους παρακαλώ όποιον έχει εμπειρία από ΚΥ Σοχού στο Λαγκαδά και ΚΥ Γουμένισσας Κιλκίς να σχολιάσει εδώ την εμπειρία του!

Τροποποιήθηκε από sjjggst
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • Απαντήσεις 119
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

ΜΑΥΡΑ: ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ (γενικο..αλλα κανεις μα κανεις δεν εχει αναφερει ποτε κατι θετικο..δεν ειναι τυχαιο!)

σ.σ.: τα σχολια (αυτουσια με τα αναλογα posts δηλαδη) μονο διαχειριστης μπορει να τα βαλει για να φαινεται και ποιος χρηστης τα εκανε

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΓΙΑΣ, ΛΑΡΙΣΑ

(αντιγραφή των ποστ που έκανα και στο άλλο τόπικ : http://www.greekmeds.gr/forum/topic/38716-eyioni-oaaassao-aaeuo-oeeeeeth-dhniaaeaeidhisscoc/ )

Το κέντρο υγείας αγιάς στην λάρισα ΔΕΝ δίνει το ρεπό στους αγροτικούς ιατρούς.

Ο διευθυντής του κέντρου υγείας, κυβερνώντας με δυο μέτρα και δύο σταθμά, και με πολύ χιτλερικό ύφος, επιβάλλει (δήθεν)μειωμένο ωράριο (που το έχουνε κι όλοι οι άλλοι παρεπιμπτόντως, πχ επιμελήτες) κι έτσι λέει ότι οι αγροτικοί παίρνουνε το ρεπό τους. Πολλοί αγροτικοί παλιά έχουνε διαπληκτιστεί μαζί του για αυτό το θέμα, αλλά κανείς δεν το κίνησε νομικά το θέμα (ίσως γιατί δεν τους νοιάζει τόσο, 11 μήνες είναι, θα περάσουνε...)

Δεν ξέρω αν σε άλλα κέντρα υγείας σέβονται πιο πολύ τους αγροτικούς τους, αλλά στο συγκεκριμένο, ένω έχει κάποια καλά για τους αγροτικούς του, σε κάποια άλλα δεν τους σέβεται καθόλου και καταπατά το αναφαίρετο εργασιακό δικαίωμα στο ρεπό.

Προειδοποίηση λοιπόν προς όλους τους συνάδελφους (απο έναν ιατρό που πλέον δεν τον νοιάζει). Εκτός αν δεν σας νοιάζει το συγκεκριμένο ζήτημα, αποφύγετε το...

Επίσης, ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ μην εμπιστεύεστε αυτά που θα σας πούνε αμα πάρετε τηλέφωνο στο κέντρο υγείας και σας δώσουνε πληροφορίες. το πιο σωστό και έγκυρο, είναι να μιλήσετε με τους ίδιους τους αγροτικούς που υπηρετούνε εκεί. Αυτοί θα σας περιγράψουνε με τον πιο ειλικρινή και παραστατικό τρόπο πως είναι η καθημερινότητα για τους αγροτικούς.

Στην ελασσόνα βρίσκεται παράρτημα του εκαβ, που σημαίνει οτι παντα υπαρχει διαθεσιμο ασθενοφόρο για διακομιδή και επιστροφή των αγροτικών. Κι εκεί το κυ διδει κανονικά το ρεπό στους γιατρούς του. άλλα έχει πολλές διακομιδές. Εντάξει, η ελασσόνα έχει και μεγάλο πλυθησμό κι ειναι λογικό. αλλά αμα σέβονται τα εργασιακά σου δικαιώματα (οπως την άρνηση της διακομιδής αν θεωρείς οτι μπορεί να γίνει κάτι που δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις)τότε δεν το αποκλείεις αμέσως, αλλά ζυγίζεις τα υπέρ και τα κατά.

Στα φάρσαλα δεν έχει ακτινολογικό και μικροβιολογικό, το κυ δρα εντελώς σαν πι (κάτι που δεν είναι κατ ανάγκην κακό) και ασχολουνται κυρίως με συνταγογράφηση. κι εκεί απο όσο ξέρω, δίνουνε κανονικά το ρεπό.

απο ότι έμαθα ακόμα και η τύρναβος αλλά οι γόννοι (που έχουνε βαρέσει διάλυση σαν κυ) δίδουνε κανονικά το ρεπό. στους γόννους απο όσο ξέρω έχουνε τρομερές ελλείψεις σε αγροτικούς.

θα γράψω κι άλλα για το κυ και για τον φοβερο διευθυντη που εχει, για το πως υπολογίζει τους αγροτικούς του (insert joke here) αλλά πιο γλαφυρά στο άλλο τόπικ. εδώ μιλάμε για μπλάκ λίστς.

ΜΗΝ ΔΗΛΩΝΕΤΕ ΚΥ ΑΓΙΑΣ. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ. το πι μελιβοιας ειναι άδειο μονίμως, αναγκάζει έναν άλλον αγροτικό να πάει να κάνει την βρωμοδουλειά του ενώ το παιδί ειναι σε άλλο πι. δυο ειναι τα πι σωτηρίτσας, παντα το ένα εινια μονίμως άδειο, αφου ο κόσμος ειναι ΚΑΚΟΣ, μια φορά να αργήσει ο αγροτικός ρίχνουνε αναφορές κι έτσι τρέμει ο διευθυντής (που αντι να μας υπερασπιστέι τα βάζει μαζί μας και προσπαθεί να διατηρήσει την εικόνα του προς τα μίντια).

οι θεσεις του κυ ειναι λιγο καλυτερες με την εννοια ειναι κονα σητν λάρισα και δεν θα αναγκαστείτε να τρεχετε στα χωριά. αλλά κι εκεί θα βλέπετε τους επιμελητές και τους ειδικεύομενους γενικής ιατιρκής να παίρνουνε το ρεπό τους κι εσείς να είστε εκεί. γι αυτο μην επιχειρησέτε ποτέ να πάτε!

εδώ για ότι νέοτερο, θα κάνω κι άλλο έλεγχο για τα της λάρισας. καλησπέρα

Τροποποιήθηκε από dr_crazy_zombie
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 weeks later...

ΜΑΥΡΟ ΣΕ ΝΑΞΟ λόγω κατάστασης στο Νοσοκομείο. Ένα μικρό παράδειγμα :

Άφησε την τελευταία του πνοή έπειτα από ατύχημα που είχε με την μηχανή του στη Νάξο

 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τα πράγματα σε Νάξο έχουν σε ορισμένα πράγματα αλλάξει.

Ο ένας ...Dr House έχει φύγει, ορισμένοι έχουν μαζευτεί από τις ταρζανιές που κάνανε,

αλλά οι αεροδιακομιδές έχουν μειωθεί δραματικά λόγω ανυπαρξίας πτητικού επιδόματος για το ΕΚΑΒ.

Πάντως ισοφαρίζονται πολλά πράγματα από τις καταπληκτικές παραλίες, τις ρακέτες και το καλό φαγητό.

Επίσης και η ζωή τη νύχτα δεν είναι τόσο άσχημη ή μοναχική αν ξέρεις που να κινηθείς.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τα πράγματα σε Νάξο έχουν σε ορισμένα πράγματα αλλάξει.

Ο ένας ...Dr House έχει φύγει, ορισμένοι έχουν μαζευτεί από τις ταρζανιές που κάνανε,

αλλά οι αεροδιακομιδές έχουν μειωθεί δραματικά λόγω ανυπαρξίας πτητικού επιδόματος για το ΕΚΑΒ.

Πάντως ισοφαρίζονται πολλά πράγματα από τις καταπληκτικές παραλίες, τις ρακέτες και το καλό φαγητό.

Επίσης και η ζωή τη νύχτα δεν είναι τόσο άσχημη ή μοναχική αν ξέρεις που να κινηθείς.

Συναδελφε.. το εγγραφο του Επιστημονικου Συμβουλιου του Γ.Ν-Κ.Υ Ναξου που περιγραφει τις εξαιρετικα ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, εχει ημερομηνια 03/11/2014.

Αλλαξαν τοσο πολυ (προς το καλυτερο) τα πραγματα μεσα σε 2 εβδομαδες;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Νάξος:

Οι εφημερίες του Παθολόγου είναι οι περισσότερες ενεργείς (είναι πραγματικά μέσα) και μικτές (μέχρι τις 10) αλλά έρχεται όταν τον καλέσεις.

Ο καρδιολόγος καλύπτει με 15 ετοιμότητας. Οι χειρουργοί,είναι όπως οι παθολόγοι.

Διακομιδές γίνονται όχι εξαιρετικά πολλές με τον Κερά σε ΓΝ Σύρου. 1:25 να πας κι άλλο τόσο για να γυρίσεις. Μερικές φορές βγαίνει διακομιδή για Μύκονο (αεροδρόμιο), που είναι 40 λεπτά και 40 λεπτά.

Ρεπό δίνονται κανονικά. Ορισμένες φορές σε στέλνουν σε αγροτικά τριγύρω που έχουν ξεμείνει από αγροτικό γιατρό.

3 μήνες συνολικά τους περνάς σε γύρω νησάκια, εκτός αν έχουν καλυφθεί.

Έχει αλλάξει το κλίμα. Δεν αφήνουν ξεκρέμαστο πια τον αγροτικό, γιατί φοβούνται δικαστήρια και ποινικές διώξεις.

Παρόλο που το νησί έχει 22.000 κατοίκους, τα περιστατικά της εφημερίας είναι σχετικά λίγα. Το ίδιο και το καλοκαίρι.

Οι ρυθμοί είναι ήρεμοι. Παρόλα αυτά έχει ακόμη εκεί μέσα στο νοσοκομείο αρκετούς βλαμένους που αν ξέρεις να τους χειριστείς και να τους καταλάβεις δεν θα έχεις πρόβλημα.

Ο σκιτζής με το Lugol έχει φύγει.

Στα νησάκια δίπλα (Δονούσα, Σχοινούσα, Ηρακλειά) περνάς καλά ειδικά αν έχεις φέρει και παρέα.

Το καλοκαίρι ξεκινάει από μέσα Μάρτη έως τέλη Οκτώβρη. Θάλασσα, ρακέτες, φανταστικές παραλίες.

Οι άνθρωποι εκεί είναι ήσυχοι. Δεν έχει φασαρίες και ορισμένοι αρκετές φορές, σε φέρνουν μικρά δωράκια όπως ξυνομυζήθρα, αυγά και κουλουράκια. Δεν ζητούν πολλά πράγματα.

Το νησί καλύπτεται από 2 διαγνωστικά κέντρα με αξονικό και μαγνήτη.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 weeks later...

Το αγροτικό της ιου είναι πιο μαύρο και από τα ορυχεία του Newcastle.

Έχουμε και λέμε :

Το νησί έχει τέσσερις θέσεις αγροτικών από τις οποίες στελεχώνονται συνήθως η μια ή στην καλύτερη περίπτωση δυο από αγροτικό ιατρό .Οι μόνιμοι γιατροί του κέντρου υγείας είναι ο διευθυντής (γενικός γιατρός) και η παιδίατρος.

Διευθυντής τραγικότατος, από τους παλιούς " καλούς" δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι θεωρούν τον τόπο εργασίας τους τσιφλίκι και κάνουν οτι γουστάρουν χωρίς να δίνουν λόγο σε κανέναν.

Έρχεται οτι ώρα θέλει , φεύγει οτι ώρα θέλει και το κορυφαίο.......... τους χειμώνες την κοπανάει συνολικά για τρεις η τέσσερις μήνες αφήνοντας μόνο του τον αγροτικό με την παιδίατρο να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά.

Oι εφημερίες: Ο διευθυντής δεν κοιμάται ποτέ μέσα αν τον καλέσεις θα έρθει , απαιτεί όμως από τον εκάστοτε αγροτικό να κάνει κάνει πολύ περισσότερες εφημερίες από ο,τι προβλέπει ο νόμος(έχουν αναφερθεί ακόμα και 20 την καλοκαιρινή περίοδο)

Το ρεπό μετά από εφημερία είναι φυσικά ανέκδοτο.Το χειμώνα δε χρειάζονται, το καλοκαίρι όμως που η κίνηση είναι αμείωτη και 24 ωρη είναι απαραίτητα. Φυσικά ούτε λόγος δε γίνεται για κάτι τέτοιο.

Οι διακομιδές είναι σύνηθες φαινόμενο είτε με πλωτό σκάφος του ΕΚΑΒ είτε με το πλοίο της γραμμής προς Πειραιά. Στη δεύτερη περίπτωση το κόστος του εισιτηρίου το πληρώνει ο γιατρός και επιστρέφονται από το κράτος μετά από ένα ή δύο χρόνια.

Άδειες: Χριστούγεννα και πρωτοχρονιά φεύγει(αυστηρά) ο διευθυντής, το Πάσχα το νησί έχει αρκετό κόσμο , άρα και αρκετή δουλειά οπότε είναι πολύ δύσκολο. Αν σ αυτό προσθέσουμε και την κακή και ακριβή σύνδεση με την υπόλοιπη Ελλάδα καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολο είναι να φύγει κάποιος.

Για να πάρει λοιπόν άδεια ο αγροτικός θα πρέπει να βρεθεί κάποιος να τον αντικαταστήσει είτε από ένα γειτονικό νησί είτε από μια καινούρια προκήρυξη.

Ιατρική εκπαίδευση: Άλλο ένα ανέκδοτο . Κανείς δε σου δείχνει, κανείς δεν ασχολείται μαζί σου. Το μόνο ζήτημα είναι να βγαίνει η δουλειά.

Άφησα τελευταίο το νησί και τους κατοίκους του. Όπως σε όλα τα μέρη υπάρχουν καλοί και λιγότερο καλοί, στην πλειονότητα τους όμως οι Νιώτες είναι ευγενικοί και φιλόξενοι άνθρωποι. Το νησί είναι πανέμορφο(υποκειμενική άποψη) και ζωντανό το καλοκαίρι με πολύ ωραίες παραλίες.

Ακόμα όμως και αν υπάρχει ελεύθερος χρόνος , η κούραση είναι ένας σημαντικός παράγοντας.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΜΑΥΡΟ στα αγροτικα των Σποραδων...κλασικές περιπτώσεις ΠΑΣΟΚατζηδων διευθυντων του '80...ακάλυπτοι αγροτικοί, άπειρες διακομιδές, άθλια αντιμετώπιση...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΝ-ΚΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ ΕΦΗΜΕΡΕΟΥΝ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΟΙ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΣΕ ΝΗΣΑΚΙΑ ΜΙΚΡΑ ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΙ

ΟΙ ΔΙΑΚΟΜΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 7 ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΘΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΑΔΕΙΕΣ ΔΕ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕΙ

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΟΣΟΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΜΠΑΝΙΑ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΠΛΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ,,,,,,

ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΕΡΑΣΑΜΕ....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 5 months later...

Tι γίνεται με το αγροτικό της Σαντορίνης?

 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ.

Το αγροτικό στο πιό ωραίο ίσως ελληνικό νησί είναι όχι μόνο εξαντλητικό, αλλά και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ. Στο κ.υ. Σαντορίνης συμβαίνουν πολλά περίεργα γεγονότα.Στις εφημερίες του καλοκαιριού όπου εξυπηρετούνται από το κ.υ. 80-100 περίπου άτομα ημερησίως, οι επιμελητές στην πλειονότητά τους τουλάχιστον εφημερεύουν από τις παραλίες και τα καφέ. Ο αγροτικός καλείται να εφημερεύσει συχνά για περισσότερο από 30 ώρες μόνος του (και ο θεός να βάλει το χέρι του). Για όποιον δεν κατάλαβε μιλάμε για κάθε λογής περιστατικά χειρουργικά και παθολογικά πολλά από τα οποία χρήζουν νοσοκομειακής περίθαλψης.

Και φυσικά, επειδή το ψάρι βρωμάει πάντα από το κεφάλι ,καλό θα ήταν να μάθουν οι συνάδελφοι( που στο άκουσμα της λέξης Σαντορίνη σκέφτονται ήλιο και θάλασσα )τα εξής:

Διευθυντρια.... Το παρουσιαστικό της ξεγελάει και η πρώτη εντύπωση που δίνει είναι μιας συμπαθητικής  κυρίας η πραγματικότητα όμως είναι άλλη. Μακιαβελική προσωπικότητα που θα κάνει τα πάντα προκειμένου να πετύχει το σκοπό της και δε θα διστάσει να χρησιμοποιήσει κάθε λογής αθέμιτο μέσο.(εκβιασμούς σε γιατρούς , εξαπάτηση ιατρών οτι θα πληρωθούν, καταπάτηση του ωραρίου) τη στιγμή που η ίδια κοιμάται μεν μέσα στις εφημερείες της ΑΛΛΑ δεν κατεβαίνει καν αν καλέσεις.

Προσοχή σε όλους τους γιατρούς αγροτικούς αλλά και επιμελητές β πριν δηλώσετε στο Κ.Υ. Σαντορίνης ΡΩΤΗΣΤΕ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 5 months later...

περιφεριακά ιατρεία γύρω από τουσ μολάους.... προσοχή στα απομακρυσμένα γιατί οι εφημερίες πλέον γίνονται στο νοσοκομείο μολάων λόγω έλλειψης ειδικών.... και είσαι αναγκασμένος να κάνεις πάνω άπο 100 χιλιόμετρα πήγαινε και έλα στο αγροτικο σου ιατρειο και ειναι γνςστό οτι δε πληρωνονται τα μεταφορικα! επισης να ρωτησετε αν ισχιουν αυτα που γραφουν στισ προκυρηξεις οπςσ δωρεαν σπιτι και φαγητο για τον ιατρο.... απλα τα γραφουβ για να τραβηξουν γιατρο και μετα λενε πως λογο κρισης δε μπορουν να τα διαθεσουν.... σαν τοπια ειναι φοβερα παντως! αρκει να εχεις λεφτα για πεταμα!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 7 months later...

ΚΥ Γαργαλιάνων (Μεσσηνία)

Μακράν το καλύτερο ever, το έχω ξαναπεί και τώρα θα το αναλύσω.

1. Εφημερίες: ΑΥΣΤΗΡΑ 7 (5 καθημερινές - 1 Σ - 1 Κ). Είμαστε τρεις αγροτικοί του ΚΥ και ένας από ΠΙ που καλύπτει + ένας ΓΙ που εφημερεύει ενεργά, οπότε βγαίνουν άααανετα. Αν ζητήσεις λιγότερες, θα κάνεις λιγότερες (ο Διευθυντής βάζει 7 -διπλές πολλές φορές- για να μην χάνουμε το πλαφόν. Αν ζητήσεις περισσότερες, απλά είσαι χαζός. Άλλαξε καλύτερα πλανήτη).

2. Κάλυψη από επιμελητές: Εφημερεύεις μόνος σου, αν δεν είσαι διπλή, ΑΛΛΑ πάντα υπάρχει Επιμελητής που θα έρθει το πολύ στο 15', ακόμα και αν δεν εφημερεύει ο ίδιος. Για να γίνω πιο ακριβής, Διευθυντής-Παιδίατρος: Απαντά στο τηλέφωνο, ό,τι ώρα και να είναι και έρχεται πάντα, ακόμα κι αν δεν εφημερεύει (και δεν αναφέρομαι μόνο στα παιδιατρικά περιστατικά, έρχεται για οποιοδήποτε πρόβλημα τον χρειαστείς). Επιμελητής ΓΙ - επονομαζόμενος "Che" (από τον γνωστό, ναι)! A picco, ανεξαρτήτως ώρας-ημέρας-μηνός-έτους, τηλεφωνικά και αυτοπροσώπως.

3. Νοσηλευτικό προσωπικό: Όλοι, πλην ενός ατόμου (οκ, πουθενά δεν είναι τέλεια! Και στο κάτω κάτω, 1 στους 8 δικαιούται να είναι out of order), ξέρουν τη δουλειά τους άριστα. Θα σε βοηθήσουν, αν χρειάζεσαι βοήθεια, θα σε καλύψουν, αν χρειάζεσαι κάλυψη, δεν θα σε ξυπνήσουν, αν χρειάζεσαι ύπνο και, γενικά, αν είσαι εντάξει, θα είναι κι αυτοί πολύυυυ εντάξει μαζί σου!

4. Επιμελητές: 2 στον αριθμό (δεν υπολογίζω τον Διευθυντή μεταξύ τους. Αυτός είναι δική του κατηγορία από μόνος του). Ο ένας, ο προαναφερθείς, είναι ΕΝΑΣ - ΜΕΓΑΣ - ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΑΣΤΙΟΣ. Πάντα εκεί, αν τον χρειαστείς, είτε στο τηλέφωνο είτε από κοντά. Απίστευτες γνώσεις, απίστευτος άνθρωπος. Λίγα λόγια και καλά. Ο άλλος, ας αλλάξουμε κουβέντα καλύτερα και ας σταθούμε στα προηγούμενα. Το καλό με τον συγκεκριμένο είναι ότι, αν έχεις λίγο παρέγχυμα μέσα στην κοιλότητα του κρανίου σου, απλά δεν μπορεί να σου δημιουργήσει κανένα απολύτως πρόβλημα. Απλά όταν εφημερεύει σε ετοιμότητα αυτός, παίρνεις τον προηγούμενο και είσαι οκ! Φυσικά τον ενημερώνεις, για να είσαι καλυμμένος, αλλά ο Che σε έχει καλύψει ήδη.

5. Διακομιδές: Διακομίζεις το σοβαρό περιστατικό (πχ ΟΕΜ) Καλαμάτα, περίπου 60km. Πιο απλά περιστατικά, που δεν χρειάζονται συνοδεία, διακομίζονται άνευ συνοδείας Κυπαρισσία (περίπου 20' απόσταση).

6. Νυχτερινή-πρωινή ζωή: Αν έχεις αυτοκίνητο, μπορείς να γυρίσεις όλη την περιοχή και να δεις όλη τη Μεσσηνία. Μετά την Κρήτη, είναι από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας.  Από θάλασσες γεμάτη η περιοχή, με τη Βοϊδοκοιλιά να είναι γνωστή σε όλον τον πλανήτη. Αν και, προσωπικά, προτιμώ το Ντιβάρι. Νυχτερινή ζωή οι Γαργαλιάνοι δεν θα έλεγα ότι έχουν ιδιαίτερη, αλλά στα 4km είναι ο Μάραθος και φέρνει τη ζυγαριά στα ίσια της. Όχι ότι δεν έχει πού να πας εδώ, αλλά μην περιμένεις και τα πολλά νταμπα-ντουμπα.

7. ΥΠΕ: Πικρή ιστορία, ίσως το μελανό κομμάτι της υπόθεσης. Θα πληρωθείς, αλλά θα σου βγάλουν την πίστη (αναφέρομαι στις εφημερίες). Θα πρέπει να πάρεις καμιά κατοσταριά τηλέφωνα, για να τους το θυμίσεις.

8. Διευθυντής: Απλά ΘΕΟΥΛΗΣ! Παιδίατρος, αγαπά αυτό που κάνει και άνθρωπος! Ό,τι και να πω είναι λίγο για τον άνθρωπο αυτό. Είναι πάντα εκεί, ό,τι κι αν χρειαστείς και όχι μόνο για περιστατικά της ειδικότητάς του, αλλά για οποιαδήποτε μ@λ@κία σου καρφωθεί στο μυαλό. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που πληρώνει από την τσέπη του υλικό που λείπει από το ΚΥ και που φέρεται στους αγροτικούς λες και είναι δικά του παιδιά. Προσοχή! Δεν είναι εκμεταλλεύσιμος, οπότε μην σκεφτείς να του την κάνεις! Δεν θες να δεις να γυρίζει το μάτι του! Είχα αρκετούς διευθυντές στο παρελθόν, αλλά αυτό άνετα τον υιοθετούσα!

 

Πριν κάνω αγροτικό, είχα ακούσει πολλές απόψεις, με τις περισσότερες να είναι απογοητευτικές για τη συγκεκριμένη φάση στη ζωή ενός ιατρού. Τελειώνοντας πλέον και με τις εμπειρίες που έχω αποκομίσει από εδώ, νομίζω ότι κάθε γιατρός πρέπει να περάσει από' δω σε κάποια φάση της ζωής του!

Για περισσότερα pm.

Τροποποιήθηκε από Dr Irol
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

Να ενημερώσω ολα τα παιδια ότι ένα από τα χειρότερα αγροτικά που μπορείτε να κάνετε είναι στο ΚΥ Πάρου. Δ δινουν ρεπό έχει πάρα πολύ δουλειά.Δεν σε βοηθάει κανένας επιμελητής.Και όταν δεν εφημερεύεις πηγαίνεις διακομιδές σύρο ή αθηνα με πλωτο και το πλοιο της γραμμης αντιστοιχα.Τις οποίες πληρώνονται οι τυποι στη γραμματεία του ΚΥ...και εκκρεμεί ακόμα εξώδικο από παλιούς αγροτικούς για το θεμα. οποτε ΜΑΚΡΥΑ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Να γραψουμε και καποιο καλο αγροτικο λοιπον : Π.Ι.Πρασινου (Νομός Αρκαδίας) ... Εισαι μονος/η σου ειναι το μονο αρνητικο, εαν βεβαια το βλεπεις ως αρνητικο διοτι καποιοι το θεωρουμε θετικο αυτο...

Μαζι με αυτο παει πακετο και ενα μικροτερο χωριουδακι,συνολο δλδ στα 105-110 ατομα πληθυσμος

Αποσταση απο το Νοσοκομειο 50 χλμ περιπου,ουτε διπλα ουτε πολυ μακρυα. Πληθυσμος χωριου βασικα παππουδες και γιαγιαδες. Παιδακια, εγκυες και λοιπα  ουτε για δειγμα.

97% της δουλειας ειναι συνταγογραφηση, το υπολοιπο 3 τοις εκατο ειναι μετρηση πιεσης και σακχαρου, αντε και καμια εξεταση για κρυολογημα,λοιμωξεις αναπνευστικου γενικοτερα κτλ κτλ

Ανθρωποι συζητησιμοι,συνεργασιμοι και χωρις πολλες και παραλογες απαιτησεις

Συστηνεται ανεπιφυλακτα!:D

Υ.Γ.Ειναι χαρακτηρισμενο και ως αγονο;)

 

Τροποποιήθηκε από ξενος
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Είπες για το ΠΙ Πρασίνου και συγκινήθηκα...Είναι πράγματι πάρα πολύ καλή επιλογή και ήθελα να το δηλώσω και εγώ μέχρι που κόψανε το επίδομα αγόνου.Πιθανότατα να έχει επανέλθει βέβαια αν και δεν το γνωρίζω.Πολύ καλοί άνθρωποι και πράγματι έχει μόνο ένα χωριό έξτρα,το Αγρίδι το οποίο όταν ήμουν εγώ(Κάλυπτα το Πράσινο λόγω έλλειψης ιατρού)είχε μόλις 3 άτομα συνταγογράφηση.Πολύ φιλικοί οι άνθρωποι,κυρίως(αν όχι μόνο)ηλικιωμένοι,προσχαροι με σεβασμό στον ιατρό.Αυτό και το ΠΙ Θεοκτίστου είναι οι καλύτερες επιλογές όσον αφορά τα ΠΙ που υπάγονται στο ΚΥ Τροπαίων.Εγώ έκανα στο Θεόκτιστο για το οποίο έχω να πω μόνο τα καλύτερα για την συντριπτικη πλειοψηφία του πληθυσμού.Υπάρχουν βέβαια και λίγοι περίεργοι αλλά είναι η μειοψηφία.Ειδικά η πρώην δασκάλα του χωριού εξυπηρετικότατη σε όλα και ουσιαστικά αυτή έξυπηρετούσε σχεδόν όλο τον κόσμο!Βέβαια και ο άντρας της και το καφενείο του Φαρδέλα ήταν εξυπηρετικότατοι και ό,τι χρειαζόσουν μπορουσες να το ζητήσεις.
Μόνο αρνητικό πως τα χωριά για το Θεόκτιστο είναι περισσότερα και κάπως πιο απομακρυσμένα αλλά και σε αυτά ο κόσμος είναι μια χαρά και όχι πολύς.Δυστυχώς το πρόβλημα όσο ήμουν εγώ είναι πως δεν υπήρχε ιντερνετ να γραψεις τις συνταγες,ουτε στο Πρασινο ούτε στο Θεόκτιστο αλλά πιστευω θα εχει διορθωθεί πια.

Οι εφημερίες γίνονται στο ΚΥ Τροπαίων που ομολογουμένως είναι πολύ μακριά από τα δυο αυτά χωριά(Θες γύρω στην 1 ώρα και κάτι για να πας εκεί,αλλά τις κάνεις μαζεμένες και καθαρίζεις).Όσον αφορά το ΚΥ Τροπαίων και γι αυτό μόνο τα καλύτερα έχω να πω από άποψη του πως τα πέρασα.Τόσο ο Διευθυντής όσο και η Επιμελήτρια είναι πολύ καλοί και φιλικοί και γενικά όλο το προσωπικό είναι σούπερ.Ποτέ δεν είχα θέμα με τα ρεπό ακόμα και σε εποχές που με δυσκολία βγαίνανε οι εφημερίες επειδή είχαμε μείνει πολύ λίγοι(δεν ηταν υποχρεωτικό το αγροτικό τότε).Το αρνητικό μόνο είναι πως το μέρος είναι σχετικά απόκρυμνο και πως δεν υπάρχει πάντα βάρδια οδηγού ασθενοφόρου αν και αυτά συμβαίνουν δυστυχώς σχεδόν παντού στην υπό μνημονιακή κατοχή Ελλάδα.Ένα επίσης αρνητικό είναι πως η 6η ΥΠΕ είναι μαλακισμένη υγειονομική περιφέρεια και γενικά δεν είναι αξιοπιστη.Πάντως όσον αφορά εμένα πέρασα εκπληκτικά στα Τρόπαια όσο και στο Θεόκτιστο και το Πράσινο και τα συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όποιον θέλει να κάνει αγροτικό,χωρίς μεγάλο όγκο περιστατικών.Μπορεί να υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις αλλά ήταν τόσο καλός ο κόσμος,ιατροί,οδηγοι,νοσηλευτες,κάτοικοι των χωριών που αν μου δινόταν επιλογή,θα το ξαναδιάλεγα

Τροποποιήθηκε από zul
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

χαιρομαι για αυτα που εγραψες,δειχνει την διαχρονικη αξια των χωριων αυτων!χεχεχεχεχεχ

Συμφωνω απολυτα για την ΥΠΕ,αν μπορεις να την αποφυγειςκαλο θα ηταν πραγματι να πας σε αλλην περιφερεια.Αν ομως δεν θες η δεν γινεται,τοτε το συγκεκριμενο ιατρειο ειναι μια πολυ καλη επιλογη ασυζητητι.

Το θεμα με το ιντερνετ δεν εχει λοιπον να σε πληροφορησω λυθει καθολου,αλλα φυσικα υπαρχει λυση και τροπος να συνταγογραφησεις:D

Πλεον οι επιμελητες του κεντρου υγειας ειναι δυο και συνεχιζουν να δινουν κανονικοτατα ολα τα ρεπο.Το επιδομα των 100 ευρω καταβαλλεται κανονικα.Τελος και τωρα δεν υπαρχει παντα ασθενοφορο,αλλα καλυπτει σε αυτες τις περιπτωσεις το Κ.Υ.Δημητσανας

 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

Μαυρο στο γν κυ ΝΑΞΟΥ

Καημένε αγροτικε, μολις τελειωσες τη σχολη και πας καπου να ξεκινήσεις την καριερα σου. Μην πας στη Ναξο. Θα παιξουν τα στεφάνια σου χωρις λογο. Εισαι σε νησι δεν υπαρχει πουθενα αλλου να παει ο κόσμος οποτε ολα θα ερθουν σε σενα απο εμφραγμα και κολπικη μαρμαρυγη, τα πιο απλα, μεχρι ΚΕΚ με Γλασκόβη 5 και διαβητικη κετοξεωση με ph 6,8 και διασωληνομενους. Επισης καημενε αγροτικε εσυ δηλωσες τη Ναξο. Αμ δε..

 Ναξος = Μικρες Κυκλαδες, δλδ σχοινουσα. Ηρακλεια. Δονουσα. Κουφονησι. Που οποτε δεν εχουν μονομο γιατρο παει αγροτικός απο τη Ναξο να καλύψει το νησι. Εχεις 60 μερες μετακινησησ εκτος έδρας για καθε ημερολογιακο έτος δλδ 60 το 2016 κ 60 το 2017 οπου πας να καλυψεις τ νησί. Μονος σου εννοείται. Πλεον σε καποια εχει νοσηλευτρια. 

Διακομιδες: με πλοιο προς Συρο τα επειγοντα προς Αθηνα τα πιο light. Εκει μπορει να εισαι στ χωριο σου να συνταφογραφρεις ωραια ωραια και να σου πουν κατεβα οπως είσαι κ κατεβαίνεις ωραιοτατα, μπαινεις στο πλοιο με ενα περιστατικό που δεν ξερεις να τ πας οπου σου πουν. Συρο τρέμει λιγο τ φιλοκαρδι σου ειδικά αν εχεισ το καρδιολογικο και σου πουν απινειδωση ξερεις να κανεις; Αθηνα παλι ποτε δεν πας με ενα περιστατικο παντα με οσα περισσοτερα μπορεις και φυσικα παιζει να πληρωσεις κ εισητητια επιστροφης μονος σου. Μπορεί δε να εισαι απο τους πλεον ατυχους που να χρειαστει να πανε αεροδιακομιδη γιατι το ελικόπτερο απο χιο δεν εχει πληρωμα Ιατρου.

Επισης εισαι έτοιμος να γινεις ειδικευομενος παθολογιας? Εχεις θαλαμους νοσηλείας που σημαίνει εισητητια εξιτήρια οδηγιες στη νοσηλευτρια οπως ο ασθενησ εχει τόσο πιεση και παίρνει αυτα τ φάρμακα τι του δίνω? Η εχει τοσο ζαχαρο ποσες μοναδες του κανω?

Και σε οοολα αυτα προστιθεται ενα κακο κλιμα τουλάχιστον οπως ειναι τωρα. Πολλοι ειδικοι φευγουν δεν εχεις παιδιατρο, ενας χειρουργός οποτε εφημερευει και 2 πλεον παθολογοι. Νοσηλευτριες που εκτος απο μερικες θεοτητες κραζουν τν αγροτικο και το ψηνουν το ψαρι στα χειλη. Και φυσικα αγροτικοι. Σε αυτη τη φουρνια 0 συναδελφικοτητα... μεχρι και οι ειδικοι τ παρατηρουν πλεον... πισοπλατες μαχαιριες απειρες για το ποιοσ θα λουφαρει και ποιος δεν θα παει σε νησακι.... μπορει να βλεπουν την υπαραχνοειδη μεσα στα επειγοντα και να φευγουν αδιαφορα για καφε. Μπορει να εισαι μονοσ σου στα επειγοντα και κανενας να μην ερχεται για βοήθεια ακομα κ αν δουν το χαμο....

Εν κατακλείδι αγροτικο στη στερια παιδια!!!! Στη στεριαααα.... για παραπανω info p.m.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ευχαριστουμε οσους καταθετουν τις εμπειριες τους.

Μια παρατηρηση απο μενα: δεν θα επρεπε να εχει υπαρξει μια μαζικη κινητοποιηση για το ζητημα των αγροτικων που εφημερευουν μονοι σε νοσοκομεια στα νησια? Μου το ειχε πει συναδελφος για Ζακυνθο οτι εφημερευε μονη της μια στο παθολογικο μια στο χειρουργικο, αλλα απ οτι καταλαβαινω απο το νημα ειναι διαδεδομενη πρακτικη ελλειψει ειδικευομενων.

Δεν ειναι δυνατον, ουτε για εμας ως νομικα υπολογους, ουτε φυσικα και για τον ασθενη, να πηγαινει σε κεντρο υγειας οπου τον υποδεχεται αγροτικος και αποφασιζει διακομιδη σε ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΟ ΚΕΝΤΡΟ μονο και μονο για να τον ξαναπαραλαβει αγροτικος! Αυτη η κατασταση ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. Αν ειναι ετσι να επιλεγουμε κατευθειαν ειδικοτητα κ να μας δινουν τον τιτλο αμεσα....

 

 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ποιός θα την οργανώσει την κινητοποίηση ; Βλέπεις να υπάρχει κάποιο όργανο συλλογικής εκπροσώπησης των αγροτικών ;

Οι Ενώσεις των Γενικών Ιατρών που θα μπορούσαν να αναλάβουν το ζήτημα (ως ασκούντες Πρωτοβάθμια) δεν βλέπω να έχουν ιδιαίτερη ζέση να ασχοληθούν με το θέμα, το έθεσα ένα φεγγάρι στο δικό τους φόρουμ, μάλλον δεν θέλουν να έχουν ιδιαίτερη σχέση με τους αγροτικούς για ευννόητους λόγους, αλλά μην τα ρίχνουμε στους άλλους, οι περισσότεροι κοιτούν να περάσουν τον χρόνο του αγροτικού όσο πιο ανώδυνα μπορούν  και μετά ρίχνουν μαύρη πέτρα, το πολύ να μείνει ως ανάμνηση... οπότε ποιός ακριβώς θα οργανώσει μαζική κινητοποίηση ; Στην Ελλάδα δεν ζείτε ; Δεν βλέπετε με τι ανθρώπους έχετε να κάνετε ;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καλώς ή κακώς(κακώς για μένα) η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα έχουν όπως τα περιέγραψε ο kopritis.

 

Υπάρχουν εδώ μέσα 18265 μέλη.18265

Πόσοι/ες απαντάμε στις ερωτήσεις? Πόσοι να το πω αλλιώς, ασχολούμαστε και δεν κοιτάμε μόνο την πάρτη μας?

 

Ελπίζω τώρα να λύθηκε η απορία σου...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σε ΟΛΑ τα νήματα όμως, αν προσέξετε ασχολείται μονοψήφιος αριθμός μελών και απαντούν σε ερωτήσεις ενδιαφερόμενων, οι οποίοι όταν κάνουν την "δουλίτσα τους" (πάρουν τις πληροφορίες που τους αφορούν) εξαφανίζονται, ορισμένοι μάλιστα ΔΕΝ μπαίνουν ούτε καν στον κόπο να ψάξουν αν έχει γραφτεί κάτι για το ζήτημα που ρωτούν, αλλά επιτακτικά ανοίγουν νήμα ή γράφουν σε υπάρχον χωρίς να διαβάσουν τις προηγούμενες σελίδες, ρωτώντας αυτό που τους ενδιαφέρει.

Ξέρω, ξέρω, δεν υπάρχουν 10-15 λεπτά καθημερινά να μπεις στο νήμα της χώρας που βρίσκεσαι να απαντήσεις σε ερωτήσεις ανθρώπων που βρίσκονται στην ίδια θέση που βρισκόσουν εσύ όταν ψαχνόσουν, αλλά προφανώς στα παπάκια σου και για να το πάω και λίγο παραπέρα, υποθέτω βάσιμα ότι ορισμένοι θα ήθελαν να σου δώσουν και παραπλανητικές πληροφορίες.

Νομίζω ότι αυτή η ευρέως συναντούμενη συμπεριφορά εξηγεί πολλά για τα χάλια μας ως κλάδος αλλά και γενικότερα.

Τροποποιήθηκε από kopritis
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το πρόβλημα ξεκινάει από το πως σκέφτεται ο καθένας, αν πχ αυτή τη στιγμή οποιοσδήποτε νέος γιατρός πάρει τηλέφωνο στα διάφορα νησάκια να ρωτήσει πως είναι το αγροτικό εκεί όλοι ή σχεδόν όλοι θα πουν τα καλύτερα γιατί θέλουν κόσμο για να βοηθήσει ενώ αν περιγράψουν την κατάσταση όπως έχει πραγματικά κανένας δεν θα δηλώσει εκεί, οπότε θα κοιτάξουν όλοι λίγο τη δική τους καλοπέραση και κανείς δεν θα σκεφτεί να πει τα πράγματα ως έχουν για να μην τραβήξει ένας νέος συνάδελφος αυτά που τράβηξε κι εκείνος.... άλλωστε είναι γνωστό πως ο καινούργιος-μικρότερος θα χωθεί και δεν θα χωθεί ο παλιός.  Και δεν μπορείς και απόλυτα να το κατηγορήσεις αυτό. 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν ξέρω αν έχεις πάει στρατό,αν όμως πήγες θα θυμάσαι ότι η λογική που μόλις περιέγραψες κυριαρχεί απόλυτα εκεί.Το πρόβλημα είναι πως με το να διατηρείται μια τέτοια λογική,δηλαδή αφού έφαγα εγώ το αγγούρι να το φάνε και οι νέοι,δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει κάτι,μια ζωή θα παίζεται το ίδιο έργο...Ελπίζω τουλάχιστον τώτα να έχουν αλλάξει τα πράγματα

Δίχως να διαφωνώ με αυτό που είπες λοιπόν για το τηλεφώνημα στα νησάκια,θα πω ότι εδώ υποτίθεται πως κάποτε δημιουργήθηκε ένα φόρουμ ακριβώς για να λυθούν τέτοιες απορίες και να προληφθούν δυσάρεστες καταστάσεις σε νέους συναδέλφους.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.