Jump to content

EΠAΓΓEΛMA ΓIATPΟΣ


usmeds

Recommended Posts

Γεια σας!! Ψαχνοντας για κατι ασχετο επεσα πανω στο site και το βρηκα ενδιαφερον.

Εχω αποφοιτησει το 2000 (με την πρωτη μαλιστα ορκωμοσια του...millenium) απο την Ιατρικη Αθηνων και εχω κανει ηδη αγροτικο και τρια χρονια ειδικοτητας σε νοσοκομειο της επαρχιας. Εδω και 6 μηνες βρισκομαι ηδη στην ανεργια και θα περιμενω αλλον ενα χρονο για να συνεχισω και να τελειωσω ειδικοτητα.

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ! Η ιατρικη βρισκεται σε τεραστια κριση. Δεν ξερω ποιος φταιει, αλλα κατι πρεπει να γινει. Δεν ειναι μονο η υπερπληθωρα των γιατρων, ειναι το συστημα που ειναι λαθος απο την αρχη.

Εδω θα ηθελα να σας καταθεσω την εμπειρια μου: Αφου τελειωσα το αγροτικο μου σε ενα μικρο νησακι του Αιγαιου-αγονο (τις παλιες καλες εποχες που επαιρνες το αγονο με την πρωτη και με μονο ενα μοριο!!!!) οπου περασα υπεροχα, ξεκινησα την ειδικοτητα μου σε νοσοκομειο επαρχιακης και πολυ τουριστικης πολης.

Πηγα λοιπον με ολες τις καλες προθεσεις και τον ενθουσιασμο του νεου ειδικευομενου και μου κοπηκαν τα φτερα απο την πρωτη ημερα. Αδιαφοροι επιμελητες με το κομπολοι και τον καφε να εφημερευουν απο τα σπιτια τους, απιστευτες ωρες δουλειας, λογω των λιγων θεσεων για ειδικευομενους που εχουν τα επαρχιακα νοσοκομεια, ειχαμε φτασει μεσα στο καλοκαιρι με τον τουρισμο στο ζενιθ του να κανουμε μεχρι και 14!!!!!!!εφημεριες με τις 4 απληρωτες βεβαια αφου το κρατος πληρωνει μονο τις 10!!!!

Εδω θα ηθελα να πω σαν ειδικευομενη επαιρνα στην τριετια καθαρα 970 Ε τον μηνα. Οι 10 εφημεριες με τρεις αργιες δηλ. 7+3 (πλαφον, πανω απο αυτο δεν πληρωνεσαι οσες παραπανω και να κανεις, τις χαριζεις στο κρατος) ειναι περιπου 800 Ε. δηλ. περιπου 1700 Ε τον μηνα. ΑΛΛΑ!!! ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ, δεν τις πληρωνεσαι με το μηνα, ετυχε να εχουν να μας πληρωσουν 6 μηνες. ΑΡΑ;;;;;Ζεις με τα 970, με νοικι, φως, νερο τηλεφωνο και βενζινη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΟΛΛΑ. Και για να κλεισω, η ποιοτητα ζωης ειναι αυτη που μετραει και πιστεψτε με, με 10 και 14 εφημεριες δεν την εχεις.

Υ.Γ. Αυριο θα παω στον ΟΑΕΔ για το επιδομα ανεργιας.....325 Ε

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • Απαντήσεις 91
  • Created
  • Last Reply

emarup Αυτη ειναι η αληθεια, η οποια δεν εχει προβληθει ποτε απο τα ΜΜΕ. Και δεν ειναι τωρινο φαινομενο. Οι γιατροι που απασχολουνται πληρως και αποκλειστικως απο το δημοσιο εχουν απαραδεκτους μισθους απο τον πρωτο εως τον τελευταιο στην ιεραρχια. Και αν καποιος δεν εχει αλλα εισοδηματα ή δεν ειναι πανεπιστημιακος/διευθυντης και δεν μπορει να δουλευει και στον ιδιωτικο τομεα, τι ειδους ποιοτητα ζωης θα εχει με 1.500 το μηνα (εχοντας να συντηρησει και οικογενεια) ?

Η ιατρικη εδω και πολλα χρονια απευθυνεται μονο σε οσους την αγαπανε αληθινα. Αν αυτη η αληθεια παρουσιαζοταν απο τα ΜΜΕ -και οχι η αλλη αληθεια για τα φακελακια τις βιλες και τα κοτερα που αφορα μονο λιγους- ειμαι περιεργος να δω ποσοι θα εφευγαν να σπουδασουν στο εξωτερικο...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

:mellow: Δυστυχώς η ειδικότητα είναι από οικονομικής άποψης μια συνέχιση της φοιτητικής ζωής. Τώρα έχουν αυξηθεί ελαφρώς οι μισθοί (λίγο πάνω από 1000 είναι ο βασικός καθαρά, και μια αντίστοιχη μικρή αύξηση στο πλαφόν), αλλά πάλι οι νέος (ειδικευόμενος) γιατρός καλείται να περάσει πάνω-κάτω με τα ίδια λεφτά που πέρναγε ως φοιτητής (αν είχε γονείς σχετικά ευκατάστατους βέβαια), καθώς κάποια στιγμή νιώθεις ότι δεν μπορεί να σε ταΐζουν για πάντα οι δικοί σου...

:o Βεβαίως, πρέπει να έχουμε υπόψη ότι αυτά τα οικονομικά είναι απείρως καλύτερα από τους υπόλοιπους νέους επαγγελματίες, τουλάχιστον αυτούς που δεν έχουν "πιάσει την καλή": ο βασικός μισθός είναι κάπου 600 ευρώ, και τόσα παίρνουν (ιδίως στην επαρχία) άτομα που γνωρίζω, με μεταπτυχιακές σπουδές στο αντικείμενό τους και σαφέστατα χειρότερο ωράριο από πχ του αγροτικού. Όσο για την Αθήνα, που ως μεγαλούπολη προσφέρει κατά τι αυξημένους μισθούς, το παράπονο όσων δούλεψαν για κάποια χρόνια και μετά επέστρεψαν είναι ότι με τα νοίκια και το ακριβότερο κόστος ζωής (μόνο η διαφορά στον καφέ πχ 1 ευρώ emarright 30 ευρώ το μήνα), είναι ότι δεν τους έμενε πάλι τίποτα...

B) Καλά είναι και γιατρός!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η αδελφη μου (πιο μικρη απο μενα) αποφοιτος λυκειου, ειναι διοικητικος (μονιμη)σε δημοσια υπηρεσια. Οι αρμοδιοτητες της ειναι ελαχιστες και ο ελευθερος χρονος της αρκετος. Ξερετε ποσα παιρνει;;; 1100 Ε καθαρα χωρις να εχει οικογενεια και παιδια.

Δηλ. περισσοτερα απο τον βασικο που επαιρνα εγω με τοσα χρονια σπουδων, σε μια δουλεια χωρις ποιοτητα ζωης, με καθημερινους κινδυνους, χωρις μονιμοτητα κτλ.

Περιτο να πω και για την απαξιωση της ιατρικης και την καχυποψια του κοσμου. Υπηρξαν φορες που με ρωτησαν τι δουλεια κανω και ειπα αοριστα οτι δουλευω στο νοσοκομειο. Ντραπηκα να πω πως ειμαι γιατρος!!!!! :(

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Περιτο να πω και για την απαξιωση της ιατρικης και την καχυποψια του κοσμου. Υπηρξαν φορες που με ρωτησαν τι δουλεια κανω και ειπα αοριστα οτι δουλευω στο νοσοκομειο. Ντραπηκα να πω πως ειμαι γιατρος!!!!! :(

Εδώ παραλογίζεσαι... Στα άλλα είμαι σύμφωνη.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

...αποφοιτος λυκειου, ειναι διοικητικος (μονιμη)σε δημοσια υπηρεσια...1100 Ε

Ναι αλλά με τί πιθανότητες ν'ανέβει αυτός ο μισθός; -_-

Αντίθετα η πολιτεία λέει σε σένα κάτσε φάε τώρα τα «σκατά» μιας που σε σπούδασα, εξάλλου άμα βγεις μετά θα παίρνεις τα φακελάκια σου ή θα γίνεις ιδιωτικός και θα βγάζεις 4-5+ χιλιάρικα το μήνα να ρεφάρεις. :(

Πράγμα που δεν είναι ούτε σοβαρό ούτε πραγματικό. Οι ιατροί ιδρώνουν τον πισινό τους στα θρανία 6 χρόνια και μετά άλλα 3-7 με καθορισμένη πληρωμή σε μια εκπαιδευτική θέση για να βγάλουν τα ίδια λεφτά (πάνω κάτω) μ'έναν δημόσιο υπάλληλο ΤΕ (Τεχνολογικής Εκπαίδευσης) της ίδιας ηλικίας.

Το πρόβλημα με την ελληνική πολιτεία είναι ότι μας

Είναι αλήθεια αυτό που είπε ο Αλέξης του '77. Τη σήμερον ημέρα ιατρική είναι καλό να πηγαίνουν αυτοί που πραγματικά τη γουστάρουν αλλιώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος σημαντικής απογοήτευσης. Εγώ βλέπω τον συγκάτοικό μου, παιδί από μικρή πόλη της επαρχίας χωρίς ιατρούς στο οικογενειακό περιβάλλον, που νόμιζε πως η Ιατρική σήμαινε αυτόματα σίγουρα και πολλά λεφτά. Δεν ξέρω αν ήταν αποτυχημένο ΣΕΠ ή γενικότερα κακή ενημέρωση αλλά πρέπει η πολιτεία (τουλάχιστον!) να φροντίσει να ενημερώσει τα νέα παιδιά γι'αυτές τις καταστάσεις ανεργείας, όπως έγινε στη Γερμανία.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πάντως το Ελληνικό δαιμόνιο είναι εκπληκτικό!!

Κάποιος γνωστός μου έμαθε για μία, σχετικά νέα, Ιατρική ειδικότητα.

Έχει και αυτή τον κορεσμό της αλλά τουλάχιστον στους νέους πτυχιούχους κάνει θραύση...

post-1034-1110127033.jpg

:blink::blink::blink:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

Aκόμα και εάν καταδικάζεται ένας γιατρός, πρακτικά δεν υπόκειται σε καμία ποινή

Θανατηφόρα λάθη, ατιμώρητοι γιατροί

Xειρουργός που καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια δουλεύει χωρίς καμία επίπτωση στο Nοσοκομείο Tρικάλων

ΡΟΥΛΑ ΤΣΟΥΛΕΑ

H Κωνσταντίνα Παπαγιαννοπούλου ήταν 30 ετών όταν πέθανε. Την ερχόμενη Τρίτη κλείνουν οκτώ χρόνια από τον θάνατό της και οι συγγενείς της ακόμα μάχονται για να τιμωρηθεί πειθαρχικά ο γιατρός που δεν έκανε το καθήκον του - και τον οποίο η Δικαιοσύνη καταδίκασε τελεσίδικα.

«H κουνιάδα μου χτύπησε σε τροχαίο κοντά στα Τρίκαλα, όπου ζουν οι γονείς της» λέει ο κ. Γιώργος Μπαλατσός. «Μεταφέρθηκε αμέσως στο Νοσοκομείο Τρικάλων, όπου και πέθανε αβοήθητη μιάμιση ώρα αργότερα από εσωτερική αιμορραγία. Χειρουργός για να τη δει, δεν υπήρχε. Αυτός που εφημέρευε είχε πάει στο σπίτι του στην Καλαμπάκα (!) για φαγητό. Την είχαν πάνω από μία ώρα μόνο με έναν ορό - κι εκείνη να φωνάζει πως πονάει, να ρωτάει πότε θα τη δει κάποιος... Όταν πια έφτασε στο νοσοκομείο ένας άλλος γιατρός, ο διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής, η Κωνσταντίνα έσβηνε. Και τότε άρχισαν τα ψέματα...».

«Τον κάλυψαν». Το τι άκουσε η οικογένειά της εκείνο το μεσημέρι του 1997 «δεν το χωράει ανθρώπου νους. Τη μια μάς έλεγαν πως είχε σπασμένα πλευρά, μετά ότι είχε ρήξη στην πύλη του πνεύμονα, δηλαδή στα μεγάλα αγγεία του όπως μας εξηγούσαν, ύστερα μας ζητούσαν άδεια να τη χειρουργήσουν, μέχρι και αίμα για μετάγγιση πήγαν να φέρουν - αλλά μισή ώρα μετά τον θάνατό της (!) σύμφωνα με όσα είπε ο διευθυντής της Χειρουργικής στο δικαστήριο, αφήνοντας άφωνο ακόμα και τον πρόεδρο. Ακούσαμε πολλά και από πολλούς. Εκτός από τον διευθυντή της Χειρουργικής, κατέθεσαν ο αναισθησιολόγος, ο ειδικευόμενος, τέσσερις νοσηλευτές... Όλοι είχαν έναν στόχο: να καλύψουν τον γιατρό που έλειπε και ίσως τους εαυτούς τους, αφού κανείς από αυτούς δεν συνειδητοποίησε εγκαίρως ότι η Κωνσταντίνα είχε ρήξη σπλήνας και αργοπέθαινε».

Τα όσα υποστηρίζει η οικογένεια, τα δέχτηκε και η Δικαιοσύνη. Ο γιατρός που έλειπε καταδικάστηκε αμετάκλητα σε 14 μήνες φυλάκιση για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλημα. Στην τελεσίδικη απόφασή του ο Άρειος Πάγος κάνει λόγο για «αυθαίρετη απουσία του κατηγορουμένου» και τονίζει ότι «αν ήταν εκεί και παρείχε στην παθούσα τις ιατρικές φροντίδες του, θα μπορούσε να αποτρέψει το επελθόν αποτέλεσμα (θάνατος) με απλή σπληνεκτομή, που θα ήταν σωτήρια».

Ακόμα περιμένουν... Τι σημαίνει πρακτικά η καταδίκη του γιατρού; «Απολύτως τίποτα» απαντά ο κ. Μπαλατσός. «Ο άνθρωπος αυτός εξακολουθεί να δουλεύει στο Νοσοκομείο των Τρικάλων, ζει κανονικά τη ζωή του, δεν έχει καμία απολύτως ουσιαστική επίπτωση. Από τον Δεκέμβριο που εκδόθηκε η απόφαση του Αρείου Πάγου μέχρι σήμερα προσπαθώ να πείσω τους αρμοδίους να κινήσουν τις πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον του, αλλά μάταια. Ο ένας με παραπέμπει στον άλλο: το νοσοκομείο στο ΠΕΣΥΠ, το ΠΕΣΥΠ στο υπουργείο Υγείας, το υπουργείο στο ΠΕΣΥΠ και πάλι από την αρχή. Έχω στείλει αναφορά στον ίδιο τον υπουργό Υγείας από τις 17 Ιανουαρίου για να επιληφθεί του θέματος και συνολικά έχω κάνει πάνω από 120 τηλεφωνήματα (!) στο γραφείο του υπουργού και στο ΠΕΣΥΠ για να μάθω αν και σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες... Αποτέλεσμα, μηδέν. Κανείς δεν συγκινείται...».

«Δεν είναι εύκολο να βρεθεί γιατρός που θα μιλήσει εναντίον συναδέλφου του»

«Οι δικαστές θα μπορούσαν αν ήθελαν να αφαιρούν και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος των γιατρών που καταδικάζουν, αλλά ποτέ δεν το κάνουν», λέει ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς

Ολοένα περισσότεροι πολίτες προσφεύγουν στην ελληνική Δικαιοσύνη για ιατρικά λάθη. Μόνο το 2004 και μόνο στο Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας εκκρεμούσαν 100 ανάλογες περιπτώσεις. Οι περισσότεροι κατηγορούμενοι γιατροί αθωώνονται - δεν είναι καθόλου εύκολο να βρεθεί γιατρός που θα μιλήσει εναντίον συναδέλφου του ώστε να αποδειχθεί το λάθος. Ακόμα, όμως, και όταν καταδικάζεται ένας γιατρός, πρακτικά μένει ατιμώρητος.

«H τιμωρία ενός γιατρού από τη Δικαιοσύνη ουσιαστικά δεν σημαίνει τίποτα, διότι τα νοσοκομεία δεν του επιβάλουν πειθαρχικές ποινές, ούτε ζητούν από τον υπαίτιο γιατρό να τους καταβάλει από την τσέπη του τα χρήματα που καλούνται τα ίδια να δώσουν ως αποζημίωση», λέει ο δικηγόρος κ. Νίκος Διαλυνάς. «Και όμως, και τα δύο προβλέπονται από τη νομοθεσία και αν εφαρμόζονταν, τότε όντως ο γιατρός θα "πλήρωνε" για το λάθος του. Τι γίνεται αντ' αυτών; Καταδικάζεται ο γιατρός σε μια ποινή με αναστολή (επειδή έχει λευκό ποινικό μητρώο) και αν δεν διαπράξει άλλο αδίκημα μέσα στα 3 επόμενα χρόνια, την εξαγοράζει πληρώνοντας 4,40 ευρώ την ημέρα συν φόρους - περίπου 3.000 δραχμές. Κι αυτό είναι όλο».

Ένα άλλο σημείο της νομοθεσίας που δεν ενεργοποιείται είναι η επιβολή παρεπόμενης ποινής. «Ο δικαστής έχει δικαίωμα να στερήσει από τον γιατρό την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος μέχρι 5 χρόνια, αλλά ούτε αυτό γίνεται», προσθέτει ο κ. Διαλυνάς. «Σε μία μόνο περίπτωση, απ' όσο ξέρω, είχε προταθεί αυτό από εισαγγελέα, αλλά δεν έγινε δεκτό».

Ποια είναι, συνεπώς, η πρακτική τιμωρία για τον γιατρό; «Ότι η υπόθεσή του θα βγει κάποια στιγμή στη δημοσιότητα, θα το μάθει όλη η Ελλάδα και επιπλέον θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου σε δημόσια συνεδρίαση», απαντά ο κ. Διαλυνάς. «Και όταν το λάθος έχει επώδυνα αποτελέσματα, μπορεί και να "σβήσει" επαγγελματικά ο γιατρός, αλλά αυτό σπάνια συμβαίνει».

Συνήγορος του Πολίτη: Συντεχνιακή αλληλοκάλυψη

Οι πειθαρχικές ποινές που θα μπορούσαν να επιβάλλουν τα νοσοκομεία στους γιατρούς που καταδικάζονται κυμαίνονται από απλή επίπληξη έως οριστική παύση. Όπως, όμως, διαπιστώνει και ο Συνήγορος του Πολίτη σε πόρισμά του, που εξέδωσε πέρυσι τον Νοέμβριο, το σύστημα διερεύνησης των καταγγελιών των ασθενών και ο πειθαρχικός έλεγχος των γιατρών είναι τόσο προβληματικά ώστε απλώς «ενδυναμώνει το καθεστώς ατιμωρησίας».

«Ευτελισμός». Σύμφωνα με το πόρισμα, το όλο σύστημα έχει «έλλειμμα αντικειμενικών, αμερόληπτων, τεκμηριωμένων και ως εκ τούτου αξιόπιστων ερευνών», με συνέπεια «οι αθεμελίωτες απαλλαγές (των γιατρών) από κάθε πειθαρχική ευθύνη (να) ευτελίζουν ολόκληρο το πλαίσιο καλής λειτουργίας του δημόσιου συστήματος υγείας και (να) αναπαράγουν μια λογική "συντεχνιακής αλληλοκάλυψης"» - στο πόρισμα συμπεριλαμβάνεται ακόμα και η περίπτωση γιατρού που καταδικάστηκε από τα δικαστήρια αλλά... αθωώθηκε από τα όργανα του νοσοκομείου, τα οποία δεν έλαβαν ως όφειλαν υπ' όψιν τις δικαστικές αποφάσεις!

Στο πόρισμα τονίζεται επίσης πως ακριβώς τα ίδια προβλήματα υπάρχουν και με τις πειθαρχικές διαδικασίες των Ιατρικών Συλλόγων, στους οποίους επίσης μπορούν να κάνουν καταγγελία οι ασθενείς. Και γι' αυτό, ο Συνήγορος εισηγείται να αναθεωρηθεί το νομικό πλαίσιο και η λειτουργία των πειθαρχικών διαδικασιών και για τους γιατρούς του ΕΣΥ και για τους ιδιώτες.

«Έχουμε κατ' επανάληψη ζητήσει να αλλάξουν οι πειθαρχικές διαδικασίες ώστε να έχουν και ένα αποτέλεσμα, αλλά δυστυχώς δεν γίνεται τίποτα», λέει ο κ. Σωτήρης Ρηγάκης, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ). «Έτσι, όταν παίρνουμε μια καταγγελία από ασθενή ή ένα βούλευμα από εισαγγελέα και κριθεί από το διοικητικό συμβούλιο πως υπάρχουν ενδείξεις ώστε να περάσει ο γιατρός πειθαρχικό, εκείνος μπορεί να κάνει έφεση, να πάει στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό και μετά να προσφύγει σε όλες τις βαθμίδες των διοικητικών δικαστηρίων - μέχρι το Συμβούλιο της Επικρατείας. Μόνο τότε θα τελεσιδικήσει η περίπτωσή του - και η όλη διαδικασία μπορεί να πάρει χρόνια... Αυτό που ζητάμε είναι να εφαρμόζεται αμέσως η απόφαση του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού, που μπορεί να επιβάλλει ποινή μέχρι 3 χρόνια αφαίρεση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, αλλά αυτό είναι φοβερά δύσκολο να γίνει».

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Χειρουργός για να τη δει, δεν υπήρχε. Αυτός που εφημέρευε είχε πάει στο σπίτι του στην Καλαμπάκα (!) για φαγητό. Την είχαν πάνω από μία ώρα μόνο με έναν ορό - κι εκείνη να φωνάζει πως πονάει, να ρωτάει πότε θα τη δει κάποιος...

Τι να πει κανείς τώρα;

Ο γιατρός αυτός δουλεύει ακόμα!!! emno

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τι να πει κανείς τώρα;

Ο γιατρός αυτός δουλεύει ακόμα!!! emno

Ξέρει κανένας που τελείωσε ο συγκεκριμένος γιατρός;θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε!

Ελλάς το μεγαλείο σου....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μα καλά από το όλο θέμα, η πρώτη αυθόρμητη ερώτηση σου ήταν το που τελείωσε; Μήπως έχουμε χάσει την μπάλα συνάδελφοι;; Δε μιλάμε για ιατρικό λάθος, ούτε για αμέλεια. Την κοπάνησε κανονικότατα να πάει για φαγητό (!!!!) και φτάνουμε μστο σημείο να διερωτώμαστε που τελείωσε; Η νοοτροπία του Έλληνα δεν κάνει σε κανένα εντύπωση; Για μένα είτε είναι απόφοιτος ΕΚΠΑ, είτε Καζακστάν, έπρεπε να του αφαιρεθεί η άδεια πάραυτα. Στις ΗΠΑ δε θα μπαίνανε καν στον κόπο να το συζητήσουνε..

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μα καλά από το όλο θέμα, η πρώτη αυθόρμητη ερώτηση σου ήταν το που τελείωσε; Μήπως έχουμε χάσει την μπάλα συνάδελφοι;; Δε μιλάμε για ιατρικό λάθος, ούτε για αμέλεια. Την κοπάνησε κανονικότατα να πάει για φαγητό (!!!!) και φτάνουμε μστο σημείο να διερωτώμαστε που τελείωσε; Η νοοτροπία του Έλληνα δεν κάνει σε κανένα εντύπωση; Για μένα είτε είναι απόφοιτος ΕΚΠΑ, είτε Καζακστάν, έπρεπε να του αφαιρεθεί η άδεια πάραυτα. Στις ΗΠΑ δε θα μπαίνανε καν στον κόπο να το συζητήσουνε..

Πραγματικά η πρώτη και αυθόρμητη ερώτησή μου ήτανε και είναι, το που τελείωσε!!!Γιατί και για αυτό φταίνε οι δικατσάδες,όπως και για όλα,την άνοδο των τιμών,την εμφάνιση της ψευδοπανώλης στα κοτόπουλα,την πτώση στο χρηματιστήριο κ.α.

Απο τότε που ανακάλυψα το φόρουμ,μπαίνω κάθε μέρα σχεδόν και διαβάζω τα περισσότερα θέματα και δεν κρύβω ,πως έχω τρομοκρατηθεί!Σε όλα μα όλα τα θέματα θα δω την λέξη δικατσά και μπορώ να πω πως έχω πάθει κάποια φοβία!!Δικατσοφοβία!Με όλα αυτά που διαβάζω,νομίζω πως τόσα χρόνια που σπούδαζα θα πάνε εντελώς χαμένα ,γιατί θα έρθει ένας δικατσάς και θα μου τα αρπάξει όλα!Πτυχίο,γνώσεις,εμπειρία κτλ.-Γιατί για αυτό να μην φταίνε;;;!!!!

Και τώρα σοβαρά....

Στις ΗΠΑ,όπως και σε άλλες χώρες που υπάρχει δημοκρατία αλλά οχι ασυδοσία,σωστό κράτος δηλαδή ,δεν θα σκεφτόταν καν ο γιατρός να πάει σπίτι του να φάει!!!Θα έμενε στο νοσοκομείο για να μάθει και σε εσένα εκείνα που ξέρει.Όχι να πρέπει να τον πάρεις τηλεφώνο σπίτι για να τον ρωτήσεις κάτι που δεν ξέρεις ή που δεν είσαι σίγουρη και να σου λεεί "ήταν ανάγκη να με ξυπνήσεις τώρα για αυτό;;πόσο χρονών είναι;; αν είναι πάνω απο 75 δεν πειράζει μωρέ..." λες και όσοι είναι πάνω από 75 δεν έχουν δικαίωμα στη ζωή και πρέπει να τους αφήνουμε να πεθάνουν!

Και όχι, η νοοτροπία του έλληνα πλεον δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση,γιατί αν όχι όλοι,οι περισσότεροι είναι μόνο για την πάρτη τους και καρφί δεν τους καίγεται για τους υπόλοιπους!Έξω σπάνια θα ακούσεις γιατρό να μιλάει άσχημα σε ασθενή!εδώ όμως είναι πολύ συχνό φαινόμενο!!Γιατί όμως συμβαίνει;; Γιατί πολύ απλά, ο κόσμος,ακόμη και τώρα, ακούει και έχει σαν θεό του,τον γιατρό, τον δικηγόρο,τον παπά,τον νοματάρχη(παλιά) και δεν τολμάει να πει τίποτα!! Ξέρεις τι είναι, να είσαι δίπλα σε κάποιον με καρκίνο,να πονάει και να φωνάζεις τον γιατρό-επιμελητή να του πείς ,γιατρέ τι να κάνω και να σου λέει μπροστά σε εκείνον αλλά και στην οικογένειά του"καλά,τι με φώναξες; αυτή θα πεθάνει ..με αυτήν θα ασχοληθώ;;!!! " και να φεύγει να πάει να πιεί καφέ!!!! Εκείνη την ώρα πραγματικά παρακαλάς να ανοίξει η γη να σε καταπιεί και ντρέπεσαι τόσο ,μα τόσο πολύ,που είσαι και εσυ γιατρός.Γι'αυτό και η νοοτροπία μας δεν μου κάνει καμία, μα καμία εντύπωση!!

Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Θα κάνω λίγο το δικηγόρο του διαβόλου(όχι για τη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά για όλες τις ανάλογες):Είναι κοινό μυστικό ότι στα επαρχιακά Νοσοκομεία οι επιμελητές "την κάνουν" στις περισσότερες εφημερίες-πράγμα εντελώς απαράδεκτο.

ΟΜΩΣ:πόσους επιμελητές έχει κάθε κλινική επαρχιακού Νοσοκομείου;Πόσες εφημερίες αναλογούν σε καθένα;Τις πληρώνονται όλες;Στην ώρα τους;Μήπως η Πολιτεία κάνει το κορόϊδο για να μην ανοίξει το τεράστιο θέμα της έλλειψης αυτής;

Στο Νοσοκομείο της .....(δεν αναφέρω την πόλη για να μην φωτογραφήσω τους γιατρούς) υπάρχουν στην Καρδιολογική κλινική ένας διευθυντής και ένας επιμελητής οι οποίοι εφημερεύουν μέρα παρά μέρα έκαστος.Ο διευθυντής,γύρω στα 60 ομολογούσε και μονολογούσε ότι τα τελευταία χρόνια εφημερεύει από το σπίτι του γιατί δεν αντέχει άλλο σε αυτή την ηλικία τόση πίεση και τόσες ώρες εργασίας.

Για άδειες μη συζητήσουμε καλύτερα...Όπως δεν χρειάζεται να συζητήσουμε και τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια πριν γεμίσει η περιφέρεια με ειδικευόμενους-λόγω των αναμονών-που κάπως έχουν ανακουφίσει την κατάσταση...

Υ.Γ:Δεν θέλω να υπερασπιστώ κανένα γιατί ο συγκεκριμένος γιατρός στα Τρίκαλα μπορεί να είναι και μεγάλο μούτρο ,απλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το νόμισμα έχει πάντα 2 όψεις..(μπορεί και 3.. π.χ αναίτιες μηνύσεις προς άγραν αποζημίωσης-σε άλλες βέβαια περιπτώσεις)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν έχεις άδικο να λες πως η πολιτεία δεν ενδιαφέρεται για τις ώρες και τον φόρτο εργασίας των γιατρών της.

Το ερώτημα είναι όμως τι κάνουν οι γιατροί για αυτό;

Αν δύο γιατροί δεν φτάνουν για την Καρδιολογική κλινική στο νοσοκομείο της... τότε υπάρχουν άλλες λύσεις:

- Να προσληφθεί και τρίτος Καρδιολόγος

- Να πληρώσει το κράτος έναν ιδιώτη Καρδιολόγο να κάνει μόνο εφημερίες.

- Να μην εφημερεύει αυτό το νοσοκομείο για Καρδιολογικά περιστατικά κάθε μέρα.

Είναι χρέος του κάθε γιατρού μέσω των ιατρικών συλλόγων και των διοικήσεων των νοσοκομείων να επισημάνει τα κενά και να προτείνει λύσεις για να τα καλύψει.

Στο συγκεκριμένο παράδειγμα: Ο Χειρούργος των Τρικάλων δεν είχε καμία δουλειά να είναι στην Καλαμπάκα για φαγητό.

ΔΕΝ ήταν ανάγκη να είναι μέσα στο νοσοκομείο κατά την διάρκεια της εφημερίας του. Θα μπορούσε για παράδειγμα να πάει για φαγητό κάπου στα Τρίκαλα...

Ούτε στο εξωτερικό κάνουν όλοι οι γιατροί τις εφημερίες τους μέσα, αν το νοσοκομείο δεν είναι κεντρικό. Βρίσκονται όμως διαθέσιμοι άμεσα, σε 15-30 λεπτά, ώστε όταν έρθει κάποιο επείγον περιστατικό να μπορούν να το αντιμετωπίσουν γρήγορα (τουλάχιστον πριν πεθάνει).

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Κατ'αρχην να πουμε οτι το να απουσιαζουν γιατροι απο τη θεση τους "εν ωρα καθηκοντος" ειναι συχνο φαινομενο και στα νοσοκομεια της Αθηνας. Συμφωνω με αυτο που ειπε ο Κοντα_στο_πτυχιο (ουγκ) και προσθετω πως πιστευω ακραδαντα οτι αν (τηλε)μεταφεραμε καποιον γιατρο απο την Αμερικη σε μια εφημερια μεγαλου Ελληνικου νοσοκομειου, αυτος θα παθαινε υστερια με τις συνθηκες εργασιας και το πιο πιθανο ειναι να μην μπορουσε να δουλεψει.

Καλυτερα να αποφυγουμε τις συγκρισεις με την Αμερικη, γιατι αν συγκρινουμε και αλλες παραμετρους, τοτε θα συνειδητοποιησουμε οτι ο γιατρος των Ελληνικων νοσοκομειων ειναι -κατα καποιο τροπο- ηρωας.

Σε καμια περιπτωση δεν υπερασπιζομαι καποιον ο οποιος "τα παρατησε" ολα για να παει να φαει σπιτι του ή για οποιονδηποτε αλλο λογο, ομως ας μην αντιμετωπιζουμε το ολο θεμα ως αλλοι Τριανταφυλλοπουλοι.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Κρίνουμε το θέμα ως άλλοι Τριανταφυλλόπουλοι, λέγοντας ότι είναι αδιανόητο ένας γιατρός που εφημερεύει στα Τρίκαλα δε γίνεται να πάει για φαγητό στην Καλαμπάκα;; Καλά που δεν πετάχτηκε και μέχρι τη Μύκονο. Δε γουστάρει τις συνθήκες εργασίας; Δεν αντέχει; ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ. Να ήταν στο σπίτι του, όσο και λάθος, είναι κατανοητό. Ε όχι και να τρέχει εκδρομούλες και να τις πληρώνεται επειδή εννοείται ότι είναι σε εφημερία..

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν υπάρχει δικαιολογία μάγκες. Το κράτος εθελοτυφλεί για να μην πληρώνει κάποιους (ίσως και αρκετούς!) μισθούς παραπάνω. Η όλη φάση μου θυμίζει τράπεζες που έχουν 10 παραθυράκια κι είναι ανοιχτά να εξυπηρετούν το κοινό ξέρω γω τα 4, προκαλώντας ουρά στον κοσμάκη που περιμένει.

Εν τω μεταξύ δεν μπορούν να καταλάβουν κάποιοι πολιτικοί πως η παραγωγικότητα είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ικανότητα να εκπληρώνεις ένα έργο/δουλειά στο λιγότερο δυνατό χρόνο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν ξερω ποσοι απο σας εχουν περασει απο επαρχιακα νοσοκομεια, αλλα η κατασταση για τους γιατρους ειναι απαραδεκτη.Το συστημα δουλευει με τους ελαχιστους κατα το δυνατον ιατρους που μπορει να εχει.Οι περισσοτερες κλινικες σε επαρχιακα, εχουν 2 ή 3 επιμελητες!

Στο επαρχιακο νοσοκομειο που εκανα εγω ειδικοτητα, δεν υπηρχαν δωματια για να κοιμηθουν οι επιμελητες!Οι γιατροι της δικης μου κλινικης νοικιαζαν διαμερισμα ακριβως απεναντι απο το νοσοκομειο, το οποιο χρησιμοποιουσαν εκ περιτροπης, για να κοιμουνται στις εφημεριες και να ειναι κοντα αν χρειαστει τιποτα!

Επισης, για το συγκεκριμενο περιστατικο, η Καλαμπακα ειναι λιγοτερο απο μιση ωρα ,αν δεν κανω λαθος, απο τα Τρικαλα.Να κανω και γω το συνηγορο του διαβολου, και να πω οτι ισως δεν εκτιμηθηκε σωστα η κατασταση της ασθενους, απο οποιον ηταν (προφανως ειδικευομενο) στην κλινικη,και δεν ειδοποιηθηκε εγκαιρως ο γιατρος!

Απο την αλλη βεβαια, το ΕΣΥ ειναι γεματο απο Γιατρους - ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ.Μην ξεχναμε οτι πριν το 89, που καθιερωθηκε το ΕΣΥ και οι γιατροι αρχισαν να πληρωνονται καπως καλα λεφτα, τα λεφτα που περναν οσοι δουλευαν στο ΔΗΜΟΣΙΟ ηταν ελαχιστα.Θα επρεπε να ησουν παρα πολυ αποτυχημενος για να κλεισεις το ιατρειο σου και να μπει στο Δημοσιο Συστημα Υγειας!

Το καλο ειναι οτι ολα αυτα σιγα σιγα θα αλλαξουν, γιατι :

1) Επειδη τα λεφτα εχουν αρχισει να ειναι καλα, υπαρχει συναγωνισμος για τις θεσεις στο ΕΣΥ.Σε λιγο χωρις μεταπτυχιακο δεν θα μπορεις να μπεις.Και οι καινουριοι γιατροι ειναι ορεξατοι.Ξερω και πολλα νοσοκομεια που επιμελητες μενουν μεσα σε ολη την εφημερια!

2)το κρατος δεν θα ειναι διατεθιμενο να πληρωνει λεφτα σε ατομα που δεν τα δουλευουν.Οποις δεν ειναι αναγκη να βρισκεται 24 ωρες στο νοσοκομειο, δεν θα πληρωνεται ολοκληρη εφημερια, αλλα μεικτη ή ετοιμοτητας!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Υ.Γ2:Αν επίσης αναφέρουμε και ειδικότητες όπως οι Παιδίατροι και οι Γυναικολόγοι θα διαπιστώσουμε το απόλυτο χάος ,υπάρχουν κλινικές (κατ'όνομα) σε επαρχιακά Νοσοκομεία που έχουν μόνο ένα γιατρό!!Θυμάστε φαντάζομαι το περιστατικό στη Λέρο πριν από 2 χρόνια που ο μοναδικός Γυναικολόγος του Νοσοκομείου αποφάσισε να πάρει άδεια μετά από 5 χρόνια και έτυχε περιστατικό που κατέληξε..Ο νόμος του Μέρφι...

Το μείζον σε αυτή την κατάσταση είναι ότι ακόμη και οι λέρες-οι αδιάφοροι γιατροί- βρίσκουν ως δικαιολογία αυτό το δεδομένο (της έλλειψης γιατρών) και γιαυτό δεν γίνονται διώξεις εκεί που πρέπει και όλοι σφυρίζουν κλέφτικα..

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Υ.Γ2:Αν επίσης αναφέρουμε και ειδικότητες όπως οι Παιδίατροι και οι Γυναικολόγοι θα διαπιστώσουμε το απόλυτο χάος ,υπάρχουν κλινικές (κατ'όνομα) σε επαρχιακά Νοσοκομεία που έχουν μόνο ένα γιατρό!!Θυμάστε φαντάζομαι το περιστατικό στη Λέρο πριν από 2 χρόνια που ο μοναδικός Γυναικολόγος του Νοσοκομείου αποφάσισε να πάρει άδεια μετά από 5 χρόνια και έτυχε περιστατικό που κατέληξε..Ο νόμος του Μέρφι...

Το μείζον σε αυτή την κατάσταση είναι ότι ακόμη και οι λέρες-οι αδιάφοροι γιατροί- βρίσκουν ως δικαιολογία αυτό το δεδομένο (της έλλειψης γιατρών) και γιαυτό δεν γίνονται διώξεις εκεί που πρέπει και όλοι σφυρίζουν κλέφτικα..

αντε να κανω κι εγω τον συνηγορο του Αλ Πατσινο. Οπως διαβασα στο κειμενο ο εν λογω επαγγελματιας εφαγε 14 μηνες στα αυτια. Ε δεν ειναι διωξη και μαλιστα αυστηρη σε σχεση με αλλες χωρες (πχ Αγγλια). Βεβαια ισχυει η αναστολη εκτελεσης της ποινης πραγμα που ισχυει για ολα τα εξ αμελειας αδικηματα. Δηλαδη και τα σφηνακια του να επινε και να την επαιρνε σβαρνα με το αυτοκινητο παλι με αναστολη θα ηταν η οποια ποινη. τωρα οτι μπορουσε να του γινει στερηση αδειας για καποιους μηνες (γιατι και εξω τετοιου επιπεδου ειναι οι ποινες) συμφωνοι. το αρθρο σε γενικες γραμμες φωτογραφιζει μια δυσαρεστη πραγματικοτητα αλλα νομιζω οτι εμπεριεχει και το στοιχειο της εμπαθειας σε καποια σημεια.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Θυμάστε φαντάζομαι το περιστατικό στη Λέρο πριν από 2 χρόνια που ο μοναδικός Γυναικολόγος του Νοσοκομείου αποφάσισε να πάρει άδεια μετά από 5 χρόνια και έτυχε περιστατικό που κατέληξε..Ο νόμος του Μέρφι...

Γαμώτο λείπω και τα χάνω κάτι τέτοια. :mellow:

Να κάνω μια ερώτηση. Αν πήρε ο άνθρωπος μετά τα 5 χρόνια τη νόμιμη άδειά του τί φταίει; Γιατί έφαγε 14 μήνες αυτός και όχι ο Περιφερειάρχης Υγείας για την ατασθαλία του να μην επανδρώσει το νοσοκομείο έγκαιρα έστω και με locum ανάθεση; :huh:

Κωλοχανίο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Γαμώτο λείπω και τα χάνω κάτι τέτοια. :mellow:

Να κάνω μια ερώτηση. Αν πήρε ο άνθρωπος μετά τα 5 χρόνια τη νόμιμη άδειά του τί φταίει; Γιατί έφαγε 14 μήνες αυτός και όχι ο Περιφερειάρχης Υγείας για την ατασθαλία του να μην επανδρώσει το νοσοκομείο έγκαιρα έστω και με locum ανάθεση; :huh:

Κωλοχανίο.

ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ........

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.