Jump to content

Γιατροί, κατά φαντασίαν ασθενείς


Hippocrates

Recommended Posts

Γιατροί, κατά φαντασίαν ασθενείς

Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ

Γιατροί που έχουν... αλλεργία στη φορμόλη. Λειτουργοί του Ιπποκράτη που βλέπουν αίμα και... λιποθυμούν. Αλλοι πάλι πάσχουν από την επάρατη νόσο και όμως ως εκ θαύματος ζουν και βασιλεύουν. Τι κοινό έχουν όλοι αυτοί οι «πάσχοντες» απόφοιτοι της Ιατρικής; Εχουν κατορθώσει να παρακάμψουν τις πολυετείς λίστες αναμονής (στις οποίες περιλαμβάνονται εκατοντάδες συνάδελφοί τους) για τη λήψη ειδικότητας, αφήνοντας πίσω τους τους... κοινούς θνητούς.

Εδώ και χρόνια, οι «κομπίνες» είναι κοινό μυστικό μεταξύ αρμοδίων και... αναρμοδίων. Ενίοτε αρρωσταίνουν, κι άλλοτε εκμεταλλεύονται παραθυράκια του νόμου -όπως, για παράδειγμα, αυτόν που επιτρέπει σε υπάλληλο του ΙΚΑ με πτυχίο Ιατρικής να παρακάμψει τη νόμιμη σειρά και να μπει ως υπεράριθμος στην ειδικότητα που επιθυμεί.

* Με βάση τα επίσημα στοιχεία, από 1.1.2000 έως και το φετινό Μάιο έχουν τοποθετηθεί για λόγους υγείας στα νοσοκομεία για ειδικότητα ως υπεράριθμοι 191 γιατροί, χωρίς να μπορούν να υπολογιστούν εκείνοι που εισήλθαν μέσω των άλλων «οδών».

* Στο υπουργείο Υγείας γίνονται τις τελευταίες μέρες συνεχείς συσκέψεις για το θέμα, ενώ έχουν εξετασθεί λεπτομερώς και οι 191 περιπτώσεις από αρμόδιες επιτροπές. Η άποψη που τώρα επικρατεί είναι ότι «οι περισσότεροι πιθανώς δεν θα ενέπιπταν στις πραγματικές εξαιρέσεις (λόγω ασθένειας) αλλά βασίστηκαν στη νομιμοφάνεια, με αποτέλεσμα να ευνοηθούν».

* Για το λόγο αυτόν, δεν μπορούν να ανακληθούν οι σχετικές αποφάσεις. Σκούρα όμως θα τα βρούν όσοι έχουν υποβάλει αίτημα, επικαλούμενοι λόγους υγείας από το 2004 και μετά: Οι φάκελοι 37 υποψηφίων που ζητούν να ενταχθούν στο σύστημα των υπεράριθμων βρίσκονται στο γραφείο του υφυπουργού Υγείας Αθ. Γιαννόπουλου, ο οποίος τους περνά από κόσκινο.

* Στη συνέχεια, θα ελεγχθούν και από την αρμόδια επιτροπή. Μέχρι στιγμής, έχουν εγκριθεί μόνο οι περιπτώσεις για τις οποίες δεν υπήρχε αμφιβολία ότι οι γιατροί έπασχαν από σοβαρές νόσους.

Προκειμένου να εξαλειφθούν τα «παράθυρα» στο νόμο που δίνουν την ευκαιρία σε διάφορους επιτήδειους να σκαρφιστούν ιδέες παράκαμψης της διαδικασίας, θα προωθηθεί εντός των ημερών ειδική διάταξη που θα τροποποιεί το ισχύον σύστημα.

Η διάταξη (που θα ενταχθεί στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο για την αιμοδοσία) θα αποσαφηνίζει τις ασθένειες από τις οποίες θα απαλλάσσεται κανείς από την αναμονή. Για παράδειγμα, όπως μας είπαν από το υπουργείο, η έννοια «νεοπλάσματα» που αναφέρεται στο νόμο θεωρείται αφηρημένη, καθότι μπορεί να έχει ιαθεί ο υποψήφιος και να είναι απολύτως ικανός να ασκήσει τα καθήκοντά του.

* Η νέα διάταξη θα προβλέπει, ωστόσο, μεταξύ άλλων, και ευνοϊκές ρυθμίσεις:

* Την προώθηση όσων χρειάζονται ελάχιστο χρόνο για την ολοκλήρωση της ειδικότητάς τους, π.χ. τρεις ή έξι μήνες, ως υπεράριθμους σε νοσοκομεία στα οποία, όμως, θα αμείβονται μόνο για εφημερίες.

* Αν κάποιος έχει ολοκληρώσει τα 2/3 της ειδικότητας στο εξωτερικό, θα μπορεί ως υπεράριθμος να έρθει στην Ελλάδα και να ολοκληρώσει εδώ την εκπαίδευσή του.

* Για τη γενικότερη όμως αντιμετώπιση του προβλήματος με τις ειδικότητες αναμένεται να καταρτιστεί νομοσχέδιο το οποίο θα προβλέπει εξετάσεις για τη λήψη ειδικότητας.*

Ας δούμε, όμως, ορισμένες περιπτώσεις που χρησιμοποιούνται για την παράκαμψη της λίστας. Ενα πρόβλημα που ανακινήθηκε από το Σύλλογο Αποφοίτων Ιατρικής ελληνικών πανεπιστήμιων:

1 Γιατροί που καθίστανται ανίκανοι για άσκηση της ειδικότητάς τους μπορούν να ασκηθούν ως άμισθοι ή υπεράριθμοι σε άλλη ειδικότητα.

2 Ειδικευόμενοι γιατροί που δεν μπορούν για σοβαρούς λόγους υγείας να συνεχίσουν την ειδικότητά τους έχουν τη δυνατότητα με αίτηση να τοποθετηθούν ως υπεράριθμοι σε άλλη ειδικότητα.

Μπορούν να υπογράψουν νέα σύμβαση η οποία θα διαρκεί όσο και ο χρόνος για την απόκτηση της ειδικότητας, ενώ αμείβονται κανονικά.

«Θύμα» αυτής της διάταξης πέφτει κυρίως η παθολογοανατομία, στην οποία και εντάσσονται αρχικά οι γιατροί, δεδομένου ότι δεν έχει αναμονή. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που στους πρώτους μήνες δηλώνουν αλλεργικοί στη... φορμόλη σαν να μην έχουν βρεθεί κοντά στη συγκεκριμένη ουσία κατά τη διάρκεια της εξαετούς φοίτησής τους.

Οπως επισημαίνει ο Λουκάς Κακλαμάνης, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής Παθολογίας και Παθολογικής Ανατομικής, «έχει χρησιμοποιηθεί κατά καιρούς το τρικ της φορμόλης. Στα εργαστήρια χρησιμοποιούμε υγρά για την επεξεργασία των ιστών όπως ξυλόλη, μεθανόλη και ακετόνη. Η φορμόλη και η ξυλόλη είναι συνήθως αυτές που δημιουργούν το πρόβλημα, με βάση τα όσα λένε. Βέβαια, αφού έχουν τελειώσει Ιατρική, θα έχουν κάνει ανατομία και θα έχουν έρθει σε επαφή με αυτές τις ουσίες, οπότε πρόκειται πλέον για κομπίνα, η οποία και μας υποτιμά. Στο παρελθόν είχαμε πάει στο υπουργείο Υγειας και είχαμε θέσει το ζήτημα και μάλιστα είχαμε ζητήσει να υπάρχει και παθολογοανατόμος στις επιτροπές ελέγχου. Πάντως, δεν είναι εύκολο να εντοπίσεις όσους εμπλέκονται σε τέτοιες περιπτώσεις».

3 Ως υπεράριθμοι εντάσσονται οι υπάλληλοι που υπηρετούν σε ΝΠΔΔ και σε άλλους φορείς εποπτευόμενους από το υπουργείο Υγείας (Ταμείο Υγείας Δημοσίων Υπαλλήλων, προνοιακά ιδρύματα, ΠΙΚΠΑ, ΟΚΑΝΑ κ.λπ.) καθώς και οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ.

Το θέμα έχει απασχολήσει και τους νοσοκομειακούς γιατρούς (ΕΙΝΑΠ). Οπως επισημαίνει ο αντιπρόεδρος Αθ. Νησιώτης:

«Η νομοθεσία παραβιάζεται. Αν δει βέβαια κανείς τους υπεράριθμους, μπορεί να βρει και γαλάζια παιδιά.

Είναι μια αντίστοιχη περίπτωση με εκείνους των επικουρικών γιατρών, όπου εξυπηρετούνται κομματικοί φίλοι, ενώ θα έπρεπε να μπαίνουν με κρίσεις. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο διότι προσλαμβάνονται γιατροί που δεν έχουν κριθεί ποτέ και μοναδικό κριτήριο είναι η εξυπηρέτηση κομματικών φίλων».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Παν. Κοντολέων της ΕΙΝΑΠ: «Είμαστε εναντίον του θεσμού των υπεράριθμων ειδικευόμενων, διότι είναι μια ανοιχτή πόρτα για να ξεπερνούν πολλοί τις επίσημες σειρές. Πρέπει να υπάρξει νέα ειδική απόφαση που να περιορίζει το ποσοστό τους, να περιοριστούν οι παθήσεις και το άτομο που θα δίνει την έγκριση να μην είναι ο διευθυντής της κλινικής ή της πανεπιστημιακής κλινικής, γιατί εκεί παίζεται το παιχνίδι, αλλά ο διευθυντής της επιστημονικής επιτροπής. Σε κάθε περίπτωση, είναι φαινόμενο διαφθοράς. Αλλωστε, έχουμε γεμίσει από σπάνιες νόσους...»

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 10/07/2005

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Όταν έρχεσαι με μεταγραφή από την πίσω πόρτα από το εξωτερικό ή το εσωτερικό,όταν περνάς το Δικατσά για πλάκα και ας είναι η σχέση σου με την ιατρική ότι η δική μου με την φιλολογία τότε εσύ που διαβάζεις αυτό το άρθρο και σε κυριεύει άγχος για το αν θα γίνεις ρόμπα είσαι αυτός-ή που παρακάμπτεις με ψεύτικες αποδείξεις τη λίστα αναμονής...εσύ που τα βρίσκεις βολικά πάντα... που είσαι αδίστακτος ό,τι και αν συμβαίνει γύρω σου... emdevilemdevil

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

από το 2004 και μετά: Οι φάκελοι 37 υποψηφίων που ζητούν να ενταχθούν στο σύστημα των υπεράριθμων βρίσκονται στο γραφείο του υφυπουργού Υγείας Αθ. Γιαννόπουλου, ο οποίος τους περνά από κόσκινο.

Δηλαδή την ****** που υπηρετεί στην Γ'Παθολογική κλινική του πανεπιστημίου Αθηνών στο Σωτηρία ως υπεράριθμη με αλλεργία στη φορμόλη,μετά από κάποιον καιρό ειδικότητας στη ΠΑΘΑΝ σε στρατιωτικό νοσοκομείο την έλεγξε ο Γιαννόπουλος?Αποδεδειγμένα μπήκε επί καιρό Ν.Δ. στην κυβέρνηση.Άρα και με την υπογραφή του στο διορισμό της!

Ή μήπως η επί έτη ΔΑΠίτισα εκ παπάγου με διασυνδέσεις οικογενειακές στο κυβερνών κόμμα πήγε μιλημένη και ο Γιαννόπουλος τσιμπάει αυτούς που δεν έχουν κάλυψη? :withstupid:

Ο ***** στη Γυναικολογική του Κρεατσά πως και ξέφυγε την παγίδα του Γιαννόπουλου?

όσον αφορά το εξωτερικό,πάνε μάλλον να γλυτώσουν την αναγνώριση από το ΚΕΣΥ και μετά να πληρώνεσαι μόνο τις εφημερίες για το υπόλοιπο 1/3!Εν.ω πρίν πληρωνόσουν!

Τσάμπα ιατρούς θέλουν.

Νίκο,όσον αφορά το χτύπημα στα λαμόγια,δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δυστυχως ειναι αποδεδειγμενο οτι οι διαφοροι "φελλοι" παντα θα επιπλεουν.Πρεπει ν'αλλαξει η νοοτροπια ολων μας για να επικρατησει πια η αξιοκρατια και η δικαιοσυνη σ'αυτο το μπουρδελο που λεγεται κρατος στην Ελλαδα.Και για αρχη ,καλα θα κανουν οι πολιτικοι ολων των παραταξεων αντι να ριχνουν σταχτη στα ματια μας με αυτα τα "αξιοκρατικα" νομοσχεδια,να σταματησουν να στηριζουν την εκλογη τους στα διαφορα ρουσφετια που ταζουν απο 'δω κι απο κει :angry::bloodomen:

Σε καμια 50αρια χρονια μπορει και να φτασουμε την υπολοιπη Ευρωπη στο θεμα της αξιοκρατιας,ελπιζω δηλαδη!!!!!!! emcensored

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Παλαιολόγε....δεν θα ταν άσχημα να επικοινωνούσες με την συντάκτρια του άρθρου να της πεις για τα ονόματα που αναφέρεις.....Θα μου πεις τι σου λέω τώρα...τέλος πάντον

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καλη ιδέα,τα έχω δώσει και στο Σαράντο.

Αλλά και για τον ανηψιό του Γιαννόπουλου έγινε τίποτε και που τον έβγαλαν?

Οι τύποι κάνουν τα ίδια με το ΠΑΣΟΚ αλλά για τα δικά τους παιδιά.Τα υπόλοιπα είναι μπαρμπούτσαλα και για κομματική εσωτερική κατανάλωση και βαυκαλισμό.

Λένε''είμαστε ακόμα 3 έτη και μη μιλάτε γιατί και εσείς κάνατε τα ίδια'',όταν από την αντιπολίτευση δήθεν έρχονται καταγγελίες.Αφού όλοι μαζί τρωγοπίνουν.

Λες και ο λαός τους εξέλεξε για να επιφέρουν δικαιοσύνη με το να κάνουν τα ίδια και όχι να φέρουν μία τάξη.

Ανέφερε κάποια εφημερίδα το γεγονός ότι επί έτη σκάς 5 εκατομμύρια για να πάρεις ταμεία,ΙΚΑ,ΤΕΒΕ?Πόσοι δεν ξημεροβραδιάζονται στα κομματικά γραφεία της Ρηγίλλς για να πάρουν ταμεία?Όλοι ξέρουν ότι για ναπάρεις ταμεία θες βύσμα,αλλά κανείς δε λέει τίποτε.

Η θέση ελεγκτού ιατρούστο ΤΣΜΕΔΕ είναι μόνιμα κλεισμένη για γαλάζιο παιδί ή πράσινο.

ΤΕΒΕ εάν δεν πιάσεις τον πρόεδρο δεν κάνεις τίποτε.

όλα αυτά θα σας τα πούνε και ειδικοί που τελείωσαν και ψάχνουν ταμεία τώρα.Ρωτήστε τους.

Προ ημερών άκουσα για φυσίατρο ποθ είχε έρθει σε γραφείο στελέχους της Ν.Δ. για μεσολάβηση για ταμεία.(το άκουσα από υπάλληλο στο υπουργείο που έχει πάρει απόσπαση στο εν λόγω γραφείο).

:splaaaats:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

από το 2004 και μετά: Οι φάκελοι 37 υποψηφίων που ζητούν να ενταχθούν στο σύστημα των υπεράριθμων βρίσκονται στο γραφείο του υφυπουργού Υγείας Αθ. Γιαννόπουλου, ο οποίος τους περνά από κόσκινο.

Δηλαδή την ***** που υπηρετεί στην Γ'Παθολογική κλινική του πανεπιστημίου Αθηνών στο Σωτηρία ως υπεράριθμη με αλλεργία στη φορμόλη,μετά από κάποιον καιρό ειδικότητας στη ΠΑΘΑΝ σε στρατιωτικό νοσοκομείο την έλεγξε ο Γιαννόπουλος?Αποδεδειγμένα μπήκε επί καιρό Ν.Δ. στην κυβέρνηση.Άρα και με την υπογραφή του στο διορισμό της!

Ή μήπως η επί έτη ΔΑΠίτισα εκ παπάγου με διασυνδέσεις οικογενειακές στο κυβερνών κόμμα πήγε μιλημένη και ο Γιαννόπουλος τσιμπάει αυτούς που δεν έχουν κάλυψη? :withstupid:

Ο ***** στη Γυναικολογική του Κρεατσά πως και ξέφυγε την παγίδα του Γιαννόπουλου?

ΓΙΑ ΤΗΝ ****** ΤΟ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ..Η ΚΟΠΕΛΑ ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2003 ΜΙΛΑΜΕ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΟΛΑ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ...ΤΗΝ ΞΕΡΩ ΩΚΑΛΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΑΠΛΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ 98 ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ...ΑΡΓΗΣΕ ΠΟΛΥ ΑΥΤΟΣ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΟΝΤΩΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΕΚΕΙ.ΠΑΝΤΩΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΑΛΑΖΙΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ?ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟ????????????????????? :blink::blink::blink::blink::blink::blink::wacko::wacko::wacko::wacko::wacko::wacko::wacko::wacko:B)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Γιατί είσαι το θύμα της παρέας, nikos... Σε ποιον τα πουλάνε ρε αυτά;;; 54 άτομα μπήκαν υπεράριθμοι για λόγους υγείας το 2004! Υπάρχουν και χαρτιά γι'αυτό! Το Γενάρη τους διορίσανε όλους αυτούς;

Παλιά είχαμε τον Κινέζο Πρωθυπουργό, τώρα όλοι όσοι είναι πάνω κάνουν τον κινέζο! Και ενώ πληρώνουν από τα λεφτά τα δικά μας, των φορολογούμενων, τα ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ παιδιά, που είναι ΚΙΤΡΙΝΑ γιατί κάνουν κι αυτά τα κινεζάκια, δεν έχουν να πληρώσουν τις εφημερίες αγροτικών στα κέντρα υγείας και καθυστερούν τις εφημερίες στους ειδικευόμενους στα νοσοκομεία... Αλλά βέβαια για το μισθούλη της ****** και της *****, που ήρθε λόγω "μελανώματος" μεταγραφή από το εξωτερικό, γιατί εκεί δεν έχει γιατρούς και νοσοκομεία να τη "θεραπεύσουν" και τώρα κάνει υπεράριθμη ειδικότητα μπροστά από όλα τα κορόιδα, υπάρχουν όσα φράγκα χρειάζονται...

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΡΕ ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΟ "ΜΕΛΑΝΩΜΑ"ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ******* ?ΚΑΙ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΞΑΝΘΙΑ(ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΛΟ ΜΩΡΟ?)ΜΠΗΚΕ ΡΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΗ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ?Γ@Μ@ ΤΗΝ ΠΟΥΤ@Ν@ ΜΟΥ emdevilemdevilemdevilemdevilemdevilemdevil ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΜΑΘΕΙ ΣΤΗ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣ...ΔΙΚΑΙΩΝΟΜΑΙ ΤΕΛΙΚΑ...

ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΚΑΙ Μ@Λ@ΚΕΣ

ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΟΥ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ,ΕΝΩ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ Κ.Υ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΑΓΟΜΑΙ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ....ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ..ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ ...ΑΛΛΑ Ο ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΑΣΕ ΠΟΥ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ,ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ,ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ 6 ΜΗΝΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ...

ΠΑΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΥΚΟΝΟ ΝΑ ΞΕΣΚΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΠΛΕΣ ΣΤΟ SYPER PARADISE Ή ΚΑΝΕΝΑ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙ ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΣΤΟ ΠΙΕΡΟΣ..

emardownemardownemardownemardownemardown

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

εχουμε πει ότι ονόματα δεν γράφουμε (και αυτό σημαίνει και αρχικά στυλ Α.Β. ή Πρ.Π. ή Κ.Βλ.).

Αν κάποιος έχει στοιχεία στην κατοχή του και θέλει να βγάλει ονόματα μπορεί να το κάνει με ονοματεπώνυμο δικό του από κάτω και πάλι θα σκεφτούμε αν θα τα επιτρέψουμε.

emthanx

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΑΣΕ ΡΕ ΚΩΣΤΑΚΗ ΤΑ ΑΡΧΙΚΑ ΣΕ ΕΝΟΧΛΗΣΑΝ...ΣΑΝ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΟΥΝΕΣ..ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΑΙΤ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΑΠΕΚΤΗΣΕΣ ΕΞΟΥΣΙΑ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ο.Κ.

Να μη γράφουμε δηλαδή εδώ τι γίνεται,διότι δεν είναι σωστό να εκθέτουμε άτομα δίχως στοιχεία και εάν έχουμε να τα πάμε στον εισαγγελέα! :angry:

Κλασσική ατάκα αυτή!Την έλεγε και ο Σημιτάκος''όποιος έχει στοιχεία,ας τα πάει στον εισαγγελέα'',διότι ήξερε ότι και να τα πάει δε θα κάνε τίποτε!Διότι ο νόμος βάζει το παράθυρο,οπότε τα χέρια της δικαιοσύνης είναι δεμένα,αλλά και όταν δεν είναι δεμένα η δικαιοσύνη κοιμάται ή είναι δέσμια της διαφθοράς και της υποταγής στο κράτος το εκάστοτε και το κόμμα(και στα 2).

Να μην αναφέρουμε δηάδή για τα ΛΑΜΟΓΙΑ που με ψευτικα χαρτιά προσπερνούνε διαδικασίες για τον απλό κοσμάκη επειδή έχουνε τα βύσματα.Είναι παράνομο,άδικο και ανήθικο να τους ξεμπροστιάσουμε?ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ?

κάνει με ονοματεπώνυμο δικό του από κάτω και πάλι θα σκεφτούμε αν θα τα επιτρέψουμε.

Και τότε πάλι θα το σκεφτείτε?

Τουλάχιστον να αναφέρουμε που είναι,σε ποιές κλινικές είναι?Ή είναι και αυτό κακοήθεια και ρουφιανιά γιαυτά τα αθώα παιδιά που ταλαιπωρούνται από σοβαρές ασθένειες? emeleosemeleos

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Νίκο και με ξέρεις και σε ξέρω,φατσικά τουλάχιστον(στο ίδιο έτος).Το εάν κάποιος θα κάνει τη λαδιά δεν εξαρτάται μόνο από το βύσμα εάν υπάρχει ή όχι,αλλά και από το χαρακτήρα του.

Εσύείχα διαβάσει ότι στο αγροτικό είχες σώσει έναν ελληνοαμερικανό εάν θυμάμαι καλά(το είχα διαβάσει στο άλλο φόρουμ).Πόσοι από τα φυντανάκια θα καταδέχονταν να πάνε αγροτικό από το να βολευτούν ως άρρωστοι σε νοσοκομείο?

Το ότι είσαι γαλάζιο παιδί επίσης είναι γνωστό στη σχολή αλλά δε σημαίνει ότι ένα γαλάζιο παιδί σώβει και καλά θα πάει να χωθεί.Όπως και για ένα πράσινο!

Μη τα ισοπεδώνουμε όλα.Απλώς η τωρινή κυβέρνηση απαγοήτρευσε πολύ γιατί έδειξε ότι δε διαφέρει σε πολλά από την προηγούμενη.

Από το έτος μας,πηγαίντε σε παθολογική κλινική του Γεννηματάς να βρείτε μία στο ίδιο έτος μας,απόφοιτο του Μωραίτη και κάτοικο ψυχικού με μπαμπά καρδιολόγο.Τόσα έτη κάναμε παρέα και έμαθα πρό καιρού ότι την πέτυχαν σε εφημερία και έκανε τον κινέζο''ε,ήμουνα ειδική περίπτωση εγώ''.Και συμπτωματικά,εδώ και ενάμιση έτος εξαφανίστηκε από την παρέα και όταν προ καιρού την είχα ρωτήσει τι κάνει απάντησε''ε,περιμένω και εγώ!''!

Απλώς και καταγγελία να γίνει σιγά μη της κάνουμε τίποτε...είναι πολλοί στο κόλπο..

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΗΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΩ ΑΝΕΡΓΟΣ...ΤΟ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΥ ΕΤΥΧΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΗΤΑΝ ΘΕΜΑ ΤΥΧΗΣ...ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΟΜΩΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ...ΜΕΤΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΑΣΕ ΡΕ ΚΩΣΤΑΚΗ ΤΑ ΑΡΧΙΚΑ ΣΕ ΕΝΟΧΛΗΣΑΝ...ΣΑΝ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΟΥΝΕΣ..ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΑΙΤ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΑΠΕΚΤΗΣΕΣ ΕΞΟΥΣΙΑ

κοντά δύο χρόνια που διαχειρίζομαι μαζί με τον Σαράντο αυτόν τον χώρο δεν έχω μιλήσει έτσι σε κανένα και δεν έχω λάβει επίσης τέτοια συμπεριφορά από κανένα όσο κι αν έχω κοντραριστεί.

θα καταλάβεις ότι εδώ μέσα υπάρχουν κάποιοι κανόνες και θα τους εφαρμόζεις σου αρέσουν ή όχι. αν δεν σου αρέσουν το κουβαδάκι σου και σε άλλη παραλία.

πέρα από αυτό φλερτάρεις επικίνδυνα με το moderation και ακόμη παραπέρα.

έχουμε βαρεθεί να διορθώνουμε τα size 14 γράμματα σου, έχουμε βαρεθεί να βγάζουμε τις φωτογραφίες που κατα καιρούς βάζεις και γενικά την όλη σου αντιμετώπιση του χώρου σαν τον προσωπικό σου παιδότοπο.

τα Κωστάκη θα τα κρατήσεις επίσης για αυτούς που σε παίρνει στα γήπεδα.

πέρα από αυτά έχουμε πει και έχουμε ξαναπει ότι ονόματα ή αρχικά δεν θα γράφονται.

Πέρα από την ευθύνη που έχουμε ο Σαράντος και εγώ όταν τα ποστ δεν είναι ενυπόγραφα θεωρούμε γελοίο να κατονομάζονται συμφοιτητές μας ή συνάδελφοι με βάση το άκουσα και είδα και μου είπε ο μπάρμπας μου και ο ανηψιός της κουμπάρας του μπατζανάκη του Τάκη του Σουγιά.

Ήσουν συνδικαλιστής. Αντί να κλαίγεσαι στις διασπάσεις καλύτερα θα ήταν να πήγαινες να πάρεις το χαρτί με τις αναλυτικές μετεγγραφές και τους λόγους και να το έβγαζες φέιβολάν στην σχολή.

πέρα από αυτό ΤΕΛΟΣ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ο Κωνσταντίνος είναι ο καλύτερος διαχειριστής φόρουμ. Ποτέ δεν μας έδειξε ότι είναι εξουσία εδώ μέσα. Αντιθέτως, μας αφήνει να εκφράζομαστε ελεύθερα σε σημείο που κανένα φόρουμ δεν θα έκανε. Σε άλλα φόρουμ σε διορθώνουν κάθε τρείς κ λίγο για ψίλου πήδημα. Όσο για τα ονόματα έχει απόλυτα δίκιο γιατί θίγεις προσωπικότητες ανώνυμα. Σαν ρουφιανιά ακούγεται. Τουλάχιστον δώσε μας κάποια στοιχεία για να καταλάβουμε αλλά να μην είναι χαρακτηριστικά. ¨Εχεις δίκιο κ εσύ, αλλά το μπελά θα το βρούν άλλοι. Φιλικά στα λέω όλα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ήσουν συνδικαλιστής. Αντί να κλαίγεσαι στις διασπάσεις καλύτερα θα ήταν να πήγαινες να πάρεις το χαρτί με τις αναλυτικές μετεγγραφές και τους λόγους και να το έβγαζες φέιβολάν στην σχολή.

Υπάρχει τρόπος να γίνει κάτι τέτοιο;

Την είχα αυτήν την απορία από τότε που ήμουν φοιτητής. :rolleyes:

Θεωρητικά θα έπρεπε ο κατάλογος αυτός να δημοσιεύεται στις αρχές κάθε περιόδου όπως δημοσιεύεται ο κατάλογος των επιτυχόντων.

Οι συνδικαλιστές του site ας απαντήσουν.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Κατά τη διάρκεια της κατάληψης (της τελευταίας, 2000-2001) συστάθηκε επιτροπή για το θέμα των μετεγγραφών και απαίτησε και πήρε τις λίστες για τρία τουλάχιστον έτη.

Ατυχώς, τις λίστες αυτές δεν τις διαβίβασε στον Εισαγγελέα αλλά κάπου το θέμα κόλλησε.

Φαίνεται από τα χαρτιά που συγκέντρωσαν ότι ενώ ο νόμος λέει 10% επί των εισακτέων για άθροισμα 3 περιπτώσεων μεταγραφών στην Ιατρική, η Σχολή το έκανε 10% +υπεράριθμοι (με αιτήσεις θεραπείας κλπ) για κάθε κατηγορία...

Τα ονόματα μεταγραφών εξωτερικού είναι βεβαίως τρανταχτά και ασφαλώς έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Όπως εξάλλου έχουν και τα εσωτερικού που φιγουράρουν και στα ψηφοδέλτια μεγάλων και μικρών παρατάξεων...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Γνωστος μου, μεγαλοστελεχος της νεολαιας ΠΑΣΟΚ καποτε, ενεργος Πασοκος ακομη και τωρα, ανανεωσε πριν 1 μηνα την υπεραριθμια του για νιοστη φορα! Σε ερωτηση μου πως τα καταφερε, πηρα την εξης αφοπλιστικοτατη απαντηση: "μοιρασαν τις θεσεις, 2 γαλαζιοι, 2 πρασσινοι και ενας του συνασπισμου"!! Ρε παιδια συνελθετε! Ολες αυτες οι παπαριες των πολιτικαντηδων ειναι ειτε για το "θεαθεινε"(ετσι δεν γραφεται?) ειτε διοτι πρεπει στην δεδομενη στιγμη να εξυπηρετηθουν καποια συμφεροντα!!!! Φιλε μου Νικο δεν πρεπει να εισαι μονο γαλαζοπρασσινοπορδοπορτοκαλοκοκκινο παιδι..., πρεπει να εισαι δικο "τους" παιδι!! Να εισαι λουμπινα, βρωμιαρης και τυχοδιωκτης σαν αυτους!!! Διαφορετικα δεν εχεις καμμια ελπιδα!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

θεαθήναι

Στην ζωή και αδικίες και ατυχίες συμβαίνουν. Αυτό είναι δεδομένο. Το θέμα είναι να μπου δικλείδες ασφαλείες συνέχεια ώστε να είναι όλο και πιο δύσκολη η αυθαιρεσία. Αν είστε σίγουροι για τα ονόματα γιατί δεν κάνετε ένα διάβημα στο Υπ.υγείας; Όσο τους ενοχλούμε τόσο θα καταλαβαίνουν ότι δεν έχουν απέναντί τους ηλίθιους. Θα μου πείτε τί θα βγάλουμε με αυτό; Δεν ξέρω...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

θεαθήναι

Στην ζωή και αδικίες  και ατυχίες συμβαίνουν. Αυτό είναι δεδομένο. Το θέμα είναι να μπου δικλείδες ασφαλείες συνέχεια ώστε να είναι όλο και πιο δύσκολη η αυθαιρεσία. Αν είστε σίγουροι για τα ονόματα γιατί δεν κάνετε ένα διάβημα στο Υπ.υγείας; Όσο τους ενοχλούμε τόσο θα καταλαβαίνουν ότι δεν έχουν απέναντί τους ηλίθιους. Θα μου πείτε τί θα βγάλουμε με αυτό; Δεν ξέρω...

Οι υπεράριθμοι για οποιονδήποτε λόγο πρέπει να καταργηθούν. Δεν νοείται σύγχρονο Κράτος να επιτρέπει σε οποιονδήποτε και για οποιονδήποτε κοινωνικό λόγο να ξεκινάει ειδικότητα χωρίς να ακολουθήσει τις διαδικασίες που ακολουθούν όλοι. Και, όσο κι αν ταραχτούν αρκετοί, δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ένας υπεράριθμος για λόγους υγείας. Όποιος έχει θανατηφόρο ή αποδιοργανωτική νόσο δεν έχει κανένα δικαίωμα να ξεκινάει ειδικότητα πριν από κάποιον υγιή συνάδελφό του. Όποιος κατάγεται από Ρωσία, Ουκρανία ή Ρουμανία δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να προσπερνάει Έλληνες συναδέλφους του. Και όποιος είναι στρατιωτικός, να κάτσει να περιμένει τη σειρά του. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

"μοιρασαν τις θεσεις, 2 γαλαζιοι, 2 πρασσινοι και ενας του συνασπισμου"!

Αχ τί ωραία! θα αρχίσω κι εγώ ειδικότητα σαν υπεράριθμος. Ε ρε τι λέει ο κόσμος......... emzaria :antegeia:emeleos

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

κοντά δύο χρόνια που διαχειρίζομαι μαζί με τον Σαράντο αυτόν τον χώρο δεν έχω μιλήσει έτσι σε κανένα και δεν έχω λάβει επίσης τέτοια συμπεριφορά από κανένα όσο κι αν έχω κοντραριστεί.

θα καταλάβεις ότι εδώ μέσα υπάρχουν κάποιοι κανόνες και θα τους εφαρμόζεις σου αρέσουν ή όχι. αν δεν σου αρέσουν το κουβαδάκι σου και σε άλλη παραλία.

πέρα από αυτό φλερτάρεις επικίνδυνα με το moderation και ακόμη παραπέρα.

έχουμε βαρεθεί να διορθώνουμε τα size 14 γράμματα σου, έχουμε βαρεθεί να βγάζουμε τις φωτογραφίες που κατα καιρούς βάζεις και γενικά την όλη σου αντιμετώπιση του χώρου σαν τον προσωπικό σου παιδότοπο.

τα Κωστάκη θα τα κρατήσεις επίσης για αυτούς που σε παίρνει στα γήπεδα.

πέρα από αυτά έχουμε πει και έχουμε ξαναπει ότι ονόματα ή αρχικά δεν θα γράφονται.

Πέρα από την ευθύνη που έχουμε ο Σαράντος και εγώ όταν τα ποστ δεν είναι ενυπόγραφα θεωρούμε γελοίο να κατονομάζονται συμφοιτητές μας ή συνάδελφοι με βάση το άκουσα και είδα και μου είπε ο μπάρμπας μου και ο ανηψιός της κουμπάρας του μπατζανάκη του Τάκη του Σουγιά.

Ήσουν συνδικαλιστής. Αντί να κλαίγεσαι στις διασπάσεις καλύτερα θα ήταν να πήγαινες να πάρεις το χαρτί με τις αναλυτικές μετεγγραφές και τους λόγους και να το έβγαζες φέιβολάν στην σχολή.

πέρα από αυτό ΤΕΛΟΣ.

Εγώ με 3 γραμμές είπα αυτά που ήθελα και εσύ με 15 νομίζεις ότι κατάφερες να μου απαντήσεις...θεωρώ ότι το σάιτ έχει οικογενειακό χαρακτήρα και έτσι αισθάνομαι ,τα κουβαδάκια και τα υπόλοιπα που αναφέρεις δεν μπαινω καν στον κόπο να σου απαντήσω Κωστάκη.Δεν είχα και ουτε έχω πρόθεση να τσακωθώ μαζί σου...Δεν είναι τόσο κακό να σου λέει κάποιος ότι γουστάρεις που ασκέις εξουσία μέσω του σάιτ...αφού ετσι το εκλαμβάνω τι να κάνουμε?Μόνος το επιβεβαιωνεις που λες ότι έχεις βαρεθεί να διορθώνεις το size όπως και τις φώτο.Οπως επίσης πιστεύω πως το σάιτ έχει πολύ μεγάλη επιτυχία πρωταρχικά χάρη σε σένα και στο Σαράντο αλλά και στα παιδια που έχουν γράψει τόσα ποστ.

ΥΓ:ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΑ ΕΓΩ ΠΡΏΤΟΣ ΑΡΧΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΩΝ.

ΥΓ1:ΔΕ ΣΟΥ ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ...

ΥΓ2:ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΑ ΗΞΕΡΑ ...ΑΠΛΑ ΤΑ ΕΜΑΘΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΜΠΑΜΠΗ ΣΟΥΓΙΑ ΚΛΠ

ΥΓ3:ΟΚ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΧΡΗΣΙΜΠΟΠΟΙΗΣΩ ΜΕΓΑΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.