Jump to content

Δεσμοί - Δεσμά - Δεσμεύσεις


Singularity

Recommended Posts

Εγώ πάλι ψήφισα ότι είμαι ερωτευμένη :wub: γιατί αυτή είναι η αλήθεια άσχετα από του Αγίου Βαλεντίνου. Και μάλιστα δεν ειμαι απλώς ερωτευμένη, αλλά είμαι και παντρεμένη! :P

Ποτέ δεν μας έχει απασχολήσει η γιορτή του Αγ. Βαλεντίνου γιατί δεν χρειαζόμαστε μία μέρα τον χρόνο να κάνουμε γλύκιες, το κάνουμε κάθε μέρα. Και από δώρα, δεν έχω κανένα παράπονο :)

(Εκτός ίσως από τα λουλούδια, που όσα και να χαρίζεις σε μία γυναίκα δεν είναι ποτέ αρκετά)

Και μία συμβουλή μιας και είμαι βετεράνος, οι άνδρες δεν νοιάζονται και τόσο για την γιορτή, για τις γυναίκες το κάνουν.

Αυτά από μένα

Φιλάκια

Νάντια

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • Απαντήσεις 50
  • Created
  • Last Reply

emarup Τελικά, ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα ή όχι?

Να ξέρουμε τι θα κάνουμε κι εμείς οι λεύθερες (πολιορκημένες)!! :P

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εδώ ανοίγεις ένα ΤΕΡΑΣΤΕΙΟ θέμα αγαπητή karpa.

Κοίτα να δεις, ο γάμος είναι πραγματική ευλογία. Καταρχάς είσαι με τον άνθρωπο της ζωής σου και μπορείτε να ασχοληθείτε μαζί με τα σημαντικά θέματα στη ζωή, όπως είναι η επίτευξη κοινών στόχων και ονείρων. Αυτό στην περίπτωσή μας έχει λειτουργήσει θετικά ως προς τον έρωτα. Και έτσι ενώ είμαστε σχεδόν 3 1/2 χρόνια παντρεμένοι, ειμαι τρελά ερωτευμένη μαζί του, και ας μην πίστευα ποτέ ότι θα μου συμβεί να είμαι τόσο καιρό με κάποιον και να μην έχω σκυλοβαρεθεί.

Τελικά όλα είναι θέμα απόφασης και δέσμευσης ότι ότι και να γίνει θα είμαστε μαζί.

Φιλιά

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Βρε Νάντια μου, 3 1/2 χρόνια παντρεμένη?? Πόσο χρονών παντρεύτηκες??

Άμα σας λέω οι σημερινές γυναίκες έχουν τόλμη... -_-

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Κρατιέσαι???

22 1/2!

Άμα σου λέω, ο άντρας της ζωής μου, μιλάω σοβαρά!

Άντε και στα δικά σου emcolgate

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup Δεν έχει βρεθεί παιδί μου ο άντρας που θα με παρασύρει!! B)B)
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup Σφωνώ. Τι, όλα με τη μία? Να ζοριστούνε και λιγάκι...

Πάω για μετα-μεσημεριανό μετα-βραζιλέιρο καφεδάκιον. Αντίο σας και τα ξαναλέμε από βδομάδα που θα ξυπνήσω.

Ααα και τη Δευτέρα 21/2 ελάτε απ'το Ακροπόλ μια βολτίτσα, θα έχουμε συναυλία με ελεύθερη είσοδο και μαντέψτε ποιος θα είναι σολίστ :P

(βαριέμαι να το μεταφέρω εκεί που πρέπει)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup Δεν το εννοούσα έτσι Juliette, δεν μου ταιριάζουν αυτά. Τι καλά να ερχόμουν!

karpa μην παρασυρθείς από την Nantia και τον ευτυχισμένο έγγαμο βίο εννοούσα. Από άντρα κάνε ό,τι καταλαβαίνεις.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εδώ ανοίγεις ένα ΤΕΡΑΣΤΕΙΟ θέμα αγαπητή karpa.

Κοίτα να δεις, ο γάμος είναι πραγματική ευλογία.  Καταρχάς είσαι με τον άνθρωπο της ζωής σου και μπορείτε να ασχοληθείτε μαζί με τα σημαντικά θέματα στη ζωή, όπως είναι η επίτευξη κοινών στόχων και ονείρων.  Αυτό στην περίπτωσή μας έχει λειτουργήσει θετικά ως προς τον έρωτα.  Και έτσι ενώ είμαστε σχεδόν 3 1/2 χρόνια παντρεμένοι, ειμαι τρελά ερωτευμένη μαζί του, και ας μην πίστευα ποτέ ότι θα μου συμβεί να είμαι τόσο καιρό με κάποιον και να μην έχω σκυλοβαρεθεί.

Τελικά όλα είναι θέμα απόφασης και δέσμευσης ότι ότι και να γίνει θα είμαστε μαζί.

Φιλιά

Γιατί βρε Νάντια, δεν μπορείς να έχεις κοινούς στόχους και όνειρα με τον σύντροφό σου αν δεν είστε παντρεμένοι; Πού ευλογεί ακριβώς ο γάμος;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Για μένα μια σχέση έχει έλπίδες να προχωρήσει στο μέλλον αν υπάρχουν

οι εξής συνθήκες:

-Έρωτας :wub: και θαυμασμός μεταξύ των συντρόφων.Εμπιστοσύνη ότι θα σταθεί

ο ένας στον άλλο στα δύσκολά και στα εύκολα.

-Σεβασμός στην ατομικότητα και στην ανεξαρτησία του καθενός.Αποδοχή

του άλλου όπως είναι.

-Να είναι η σχέση δημιουργική,να ωθεί τον καθένα ξεχωριστά και τους δυο

μαζί σε καινούρια όρια και στόχους.

-Ευελιξία στη υιοθέτηση και στην εναλλαγή "ρόλων" και μορφών της σχέσης.

Ο γάμος δεν τα "φέρνει" αυτά στη σχέση..Αν υπάρχουν,τότε η σχέση θα εξε-

λιχθεί είτε προκύψει γάμος στην πορεία,είτε όχι.

Δεν είμαι γενικά εναντίον του γάμου,αλλά τον αντιμετωπίζω με λίγο σκεπτι-

κισμό γιατί είναι δύσκολο να ξεδιαλύνει κανείς αν το θέλει πραγματικα ή αν

απλά έχει υποστεί πολύ επιτυχημένη προπαγάνδα που τον σπρώχνει προς

τα εκεί.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup Ίσα ίσα που η προπαγάνδα σε σπρώχνει αντίθετα από το γάμο. Σήμερα όλοι είναι κατά του γάμου κατόπιν συστηματικού πλυσίματος εγκεφάλου.

Και δεν σου μιλάω για τον γάμο, με τα 10 μέτρα ουρά στο νυφικό, τα 4 παρανυφάκια και τους 1500 καλεσμένους. Σου μιλάω για τον γάμο σαν δέσμευση. Ότι όταν βρεις τα ζόρια, θα κάτσεις εκεί να το παλέψεις και δεν θα τρέξεις να φύγεις πανικόβλητη όπως κάνεις οποιαδήποτε στιγμή σε μία σχέση. Όχι ότι δεν μπορεί κάποιος να το κάνει αυτό και στον γάμο, μόνο που για μένα το διαζύγιο δεν υπάρχει σαν option. Ο γάμος δεν είναι να περνάμε εμείς καλά και όταν δεν περνάμε πια καλά το διαλύουμε, είναι καθημερινή έμπρακτη θυσία από την πλευρά και των δύο. Να κάνεις το έξτρα μίλι για να ευχαριστήσεις αυτόν που αγαπάς.

Για να μην βγω εντελώς έξω topic σταματάω εδώ.

Για σκέψου το λίγο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τόπικ ανοιχθέν κατόπιν παροτρύνσεως της γλυκιάς Winmx για το νόημα, τη συμμασία και την σπουδαιότητα του γάμου (του οποίου είμαι υπέρμαχος, μιας και το έχω κάνει επιτυχώς) :wub:

Καταθέστε τις απόψεις σας και κουβέντα να γίνεται.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η συζήτηση αγαπητή Νάντια (τουλάχιστον όπως εγώ το βλέπω) είναι άσκοπη και αδιέξοδη. Μας ρωτάς την γνώμη μας για το γάμο; Ή γι αυτό που εσύ έκανες; Αυτά καλή μου είναι επιλογές ζωής και διαφέρει η άποψη του καθενός ανάλογα με τις εμπειρίες και τα πιστεύω του. Αν συνεχιστεί η κουβέντα θα είναι απλά για να γίνεται...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ε, ας γίνεται:)

Η δική μου άποψη είναι ότι σε μικρή ηλικία ο γάμος είναι εξαιρετικά αποτυχημένη επιλογή. Το συναίσθημα "μη φύγω στα δύσκολα επειδή έχω τα δεσμά του γάμου" δε με εκφράζει ως άνθρωπο, τουλάχιστον σε αυτή την ηλικία και θέλω να είμαι ελεύθερος να φεύγω κάθε φορά που νιώθω δυστυχισμένος.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup  Ίσα ίσα που η προπαγάνδα σε σπρώχνει αντίθετα από το γάμο.  Σήμερα όλοι είναι κατά του γάμου κατόπιν συστηματικού πλυσίματος εγκεφάλου.

Και δεν σου μιλάω για τον γάμο, με τα 10 μέτρα ουρά στο νυφικό, τα 4 παρανυφάκια και τους 1500 καλεσμένους.  Σου μιλάω για τον γάμο σαν δέσμευση.  Ότι όταν βρεις τα ζόρια, θα κάτσεις εκεί να το παλέψεις και δεν θα τρέξεις να φύγεις πανικόβλητη όπως κάνεις οποιαδήποτε στιγμή σε μία σχέση.  Όχι ότι δεν μπορεί κάποιος να το κάνει αυτό και στον γάμο, μόνο που για μένα το διαζύγιο δεν υπάρχει σαν option.  Ο γάμος δεν είναι να περνάμε εμείς καλά και όταν δεν περνάμε πια καλά το διαλύουμε, είναι καθημερινή έμπρακτη θυσία από την πλευρά και των δύο.  Να κάνεις το έξτρα μίλι για να ευχαριστήσεις αυτόν που αγαπάς. 

Για να μην βγω εντελώς έξω topic σταματάω εδώ. 

Για σκέψου το λίγο.

Ξαναέλα σε 10 χρόνια (όχι ότι θα 'μαστε εδώ για να το δούμε) και βγάλε το ίδιο ακριβώς (αισχρά συντηρητικό και άκρως πολιτικά ορθό) λογύδριο. Η μάλλον, αν είσαι ακόμα παντρεμένη, πες μας πώς αναπληρώνεις το κενό από όλες τις εμπειρίες που ο γάμος σε εμπόδισε να ζήσεις, πώς βγάζεις από το μυαλό σου όλα αυτά τα όνειρα και τις φιλοδοξίες που έβαλες στο ράφι για να κάνεις μίλια σε τζόκινγκ για να ευχαριστήσεις "τον άνθρωπό" σου. Και πόσα μίλια έκανε εκείνος για σένα. Πες μας τότε αν είσαι ακόμα ερωτευμένη με τον τότε καραφλό παχουλοκοντό με χοληστερίνη που θα σου ζητά, αν δεν το κάνει ήδη, να του σιδερώνεις τα πουκάμισα και να του πλένεις τα σώβρακα, με τα πιτσιρίκια που θα τσιρίζουν γύρω από το Πλεϋστέησον και που εσύ πρέπει να βάλεις σε τάξη, να ταϊσεις, να διαβάσεις και φτου και από την αρχή, κάθε μέρα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο. Όταν η μόνη σου ηρεμία θα είναι με ένα Bell΄σε οικογενειακή εξόρμηση σε παραλία στη Λούτσα, που και εκεί πρέπει να χεις το νου σου να μην πνιγούν τα σκασμένα. Και κάποτε, όταν τα προαναφερθέντα ενηλικιωθούν και εσύ είσαι συνατξιούχος (αν έχεις την τύχη και δουλέψεις και δε σου πει ο άντρας σου να αναβάλλεις το πτυχίο μέχρι να μεγαλώσουν τα παιδιά-έτερη θυσία αυτή) τότε θα απολαμβάνετε πλέον τη ζωή σας παρέα με Salospir, αντιυπερτασικά, ασβέστιο για την οστεοπώρωση κλπ, κλπ.

Sorry, αλλά εγώ είχα την εντύπωση ότι τη ζωή τη ζεις. Τη βιώνεις. Η ζωή είναι δημιουργία, κι όχι απαραίτητα οικογένειας. Με τόσα "μίλια" αγάπη μου, αυτό δεν είναι ζωή, είναι "Το Πράσινο Μίλι"....

Choose Life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol, and dental insurance. Choose fixed interest mortgage repayments. Choose a starter home. Choose your friends. Choose leisurewear and matching luggage. Choose DIY and wondering who the fuck you are on a Sunday morning. Choose sitting on that couch watching mind-numbing, spirit-crushing game shows, stuffing fucking junk food into your mouth. Choose rotting away at the end of it all, pishing your last in a miserable home, nothing more than an embarrassment to the selfish, fucked up brats you spawned to replace yourself. Choose your future. Choose life... But why would I want to do a thing like that? I chose not to choose life. I chose somethin' else.

Ιrvine Welsh, Trainspotting.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Είπαμε αλλά όχι κι έτσι. Εμένα κι αν μου αρέσει η ελευθερία, αλλά μην τα ισοπεδώνουμε κι όλα. Υπάρχουν και κάποιοι που είχαν την χαρά να μην αισθανθούν τίποτα απ' ό,τι περιγράφεις. Δεν υπάρχει τίποτα που να με συγκινεί τόσο όσο τα ηλικιωμένα ζευγάρια που θαυμάζουν, νοιάζονται ο ένας τον άλλον και αγκαλιάζονται με τόση τρυφερότητα. Σήμερα είδα ένα τέτοιο, με τα παιδιά και τα εγγόνια να τους περιτριγυρίζουν και να τραγουδάνε παρέα.

-Την γριά μου δεν αγαπάω; μου είπε ο παππούς.

-Ντρέπεται ο γέροντάς μου με τέτοια, απάντησε η κυρούλα.

Εγώ πάντως δεν έχω τέτοιες απαιτήσεις, αλλά υπάρχουν αυτές οι εικόνες. Τις είδα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εγώ πάλι νομίζω ότι και σε 10 χρόνια πάλι θα νιώθω πολύ νέα για να δεσμευθώ εγγάμως. Διότι στάνταρ γουστάρω μια καριέρα -αν γίνεται στο εξωτερικό- πολύ περισσότερο από την προοπτική του "live happily forevah and evah" ...άσε που δεν τα πάω και καλά με τα απανταχού κουτσούβελα, δικά μου τε και ξένα. Θα μου πείτε είμαι εγωίστρια. Τιμή μου και καμάρι μου. Αρνούμαι να δεσμευτώ. Και επειδήΣ η καριέρα που ονειρεύομαι απαιτεί 1 βαλίτσα στο χέρι και τρέξιμο all over, να μου λείπει ο πρίγκηπας με το άσπρο άλογο.

Θα μου πείτε είσαι ανώριμη. Πάλι τιμή μου και καμάρι μου. Τουλάχιστον το παραδέχομαι και δεν προσπαθώ να πείσω κάποιον να είμαστε μαζί (ειδικά όταν ξέρω ότι είναι της ιδίας ιδιοσυγκρασίας) γιατί εκ των πραγμάτων κάτι τέτοιο θα εξελιχθεί σε αποτυχία.

Άααααααααααααααμα περάσω τα 35 και αρχίσουν τα καμπανάκια της μητρότητας (που δεν το κόβω, γιατί μάλλον δεν υπάρχει καταγεγραμμένη η έννοια στο γονιδίωμά μου) τότε λοιπόν ίσως το σκεφτώ, αναλόγως και την οικονομική-επαγγελματική-ψυχολογική μου κατάσταση. Το σίγουρο είναι ότι δε θα κάνω παραχωρήσεις μόνο και μόνο για ένα σκασμένο. Παραείμαι εγωίστρια ψωνισμένη καλλιτέχνης για να βάλω την οικογένεια πάνω απ'τη σκηνή :P

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Choose Life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol, and dental insurance. Choose fixed interest mortgage repayments. Choose a starter home. Choose your friends. Choose leisurewear and matching luggage. Choose DIY and wondering who the fuck you are on a Sunday morning. Choose sitting on that couch watching mind-numbing, spirit-crushing game shows, stuffing fucking junk food into your mouth. Choose rotting away at the end of it all, pishing your last in a miserable home, nothing more than an embarrassment to the selfish, fucked up brats you spawned to replace yourself. Choose your future. Choose life... But why would I want to do a thing like that? I chose not to choose life. I chose somethin' else.

Ιrvine Welsh, Trainspotting.

Nm μπήκες στην καρδιά μου... emrockon

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εμένα πάντως την παρούσα φάση μου ταιριάζει απόλυτα αυτό:

Είν' η καρδιά μου άστατη

μ' αρέσει η ελευθερία

σαν τους τσιγγάνους που δεν ζούν

στην ίδια πολιτεία.

Κι αν χωριστούμε τι μ' αυτό

γιατί να σε τρομάζει

Ένα παιδί καλύτερο

εσένα σου ταιριάζει.

Αλλά υποστηρίζω ότι υπήρχαν και ευτυχισμένοι γάμοι στο παρελθόν.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup Θα ζήσω ελεύθερο πουλί

Κι όχι κορόιδο στο κλουβί

Για μια μονάχα θηλυκιά να κελαηδάω

Θα χτίσω 20 φωλιές

Κι άμα γουστάρω αγκαλιές

Από κανάρα σε κανάρα θα πετάω.... :P

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΥΓ: Νάντια σορρυ για το μπαχάλεμα...ήταν όμως αναπόφευκτο... :bloodomen:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.