Jump to content

Είναι το παιδί σου, ηλίθιε!


hemoglobin

Recommended Posts

Είναι το παιδί σου, ηλίθιε! (του Δημήτρη Καζάκη)
Ένα δεκαεννιάχρονο παιδί σκοτώθηκε πηδώντας από ένα τρόλεϊ για να αποφύγει τον εξευτελισμό της κράτησης και την επιβολή προστίμου διότι δεν είχε εισιτήριο. Ο υπουργός μίλησε για «τζαμπατζήδες» που πρέπει να παταχθούν, ξεχνώντας το πάθημά του πριν τρία χρόνια και πόσο εύκολα θα μπορούσε να επαναληφθεί. Το ίδιο και μια από το γνωστό σινάφι που ενώ ξέρει πολύ καλά να εκδίδεται κατ’ επάγγελμα με αντάλλαγμα ακαδημαϊκούς τίτλους, οφίτσια και «όνομα», κανείς δεν τολμά να την αποκαλέσει πόρνη. Ίσως και να έχουν δίκιο, γιατί δεν την οδηγεί η χειρότερη από όλες τις ανάγκες, η ανάγκη της επιβίωσης, όπως συμβαίνει με τις κοινές πόρνες, αλλά λειτουργεί εκ φύσεως, λες και είναι στα γονίδιά της.

Πώς λοιπόν να μην ειρωνευτεί ένα φυσιολογικό παιδί, έναν κανονικό νέο, που δεν ήθελε να υποστεί τον εξευτελισμό και έτσι έχασε τη ζωή του. Πότε ήταν που τελευταία φορά αισθάνθηκε ντροπή, πότε κατάλαβε στη ζωή της την έννοια της αξιοπρέπειας και του φιλότιμου για να αντιληφθεί την ενέργεια του νέου; Ίσως λίγο πριν προδώσει την αθωότητα της εφηβείας της, αλλά από τότε έχει κυλίσει πολύ νερό στο αυλάκι και η ηθική πώρωση την έχει παραμορφώσει χειρότερα απ’ ότι θα μπορούσε να το κάνει η χειρότερη μορφή οστεοπόρωσης, από την οποία σίγουρα πάσχει.
Το ξέρω ότι αισθάνεσαι λύπη. Είμαι σίγουρος ότι νιώθεις οργή. Όμως αυτό που ίσως να μην κατάλαβες είναι ότι το παιδί αυτό δεν είναι κάποιου άλλου, δεν είναι του γείτονα, είναι το δικό σου. Κοίτα καλά την φωτογραφία του. Κοίτα το ματωμένο πρόσωπο. Αν κοιτάξεις προσεκτικά είμαι σίγουρος ότι θα δεις το δικό σου παιδί. Θα ξαφνιαστείς με το πόσο μοιάζει με το δικό σου παιδί, με το δικό σου αγόρι, με το δικό σου κορίτσι. Έτσι το ένιωσα κι εγώ. Έτσι το ανακάλυψα κι εγώ. Είναι το δικό μου παιδί, που κάλλιστα θα μπορούσε να βρεθεί σε ανάλογη θέση.
Είναι τζαμπαζήδες τα παιδιά μας; Το δικό σου και το δικό μου; Εσύ δεν το ανάθρεψες για να μην δέχεται δημόσιες προσβολές; Εσύ δεν του έμαθες να μην ανέχεται να του συμπεριφέρονται σαν σκουπίδι; Πόσο δύσκολο είναι λοιπόν να βρεθεί σε ανάλογη θέση και να αντιδράσει με ανάλογο τρόπο; Το παιδί λοιπόν που σκοτώθηκε δεν ανήκει αποκλειστικά στην χαροκαμένη του οικογένεια, αλλά σε όλους μας, είναι το δικό μας παιδί.
Μα θα μου πεις, για ένα εισιτήριο; Έτσι νομίζεις; Ότι χάθηκε μια νέα ζωή για ένα εισιτήριο; Όχι φίλε μου. Έχουμε δώσει με τη στάση μας δικαίωμα ζωής και θανάτου πάνω στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας, στους αγαπημένους μας. Για σκέψου το λίγο. Αν ήθελαν απλά να ελέγξουν την λαθρεπιβίβαση, αρκούσε να δώσουν εντολή στους ελεγκτές να κατεβάζουν στην επόμενη στάση τους παραβάτες. Ούτε πρόστιμα, ούτε διαπληκτισμοί, ούτε κρατήσεις, ούτε τίποτα. Όμως ο στόχος είναι άλλος. Η άσκηση εξουσίας σε βάρος του άτυχου που βρέθηκε χωρίς εισιτήριο. Ειδικά στις μέρες μας που ακόμη και το αντίτιμο ενός απλού εισιτηρίου αποτελεί δυσβάσταχτο βάρος για πολλούς από εμάς. Και πρωτίστως για τα παιδιά μας.
Γιατί νομίζεις οι αστυνομικοί δεν συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τον ελεγκτή και τον οδηγό ως συνεργό σε ανθρωποκτονία, όπως όφειλαν; Για σκέψου το λίγο. Οι αστυνομικοί παραλαμβάνουν το πτώμα του νέου και μαθαίνουν για την συμπλοκή που προηγήθηκε με τον ελεγκτή και τον οδηγό. Κι αντί να κάνουν το αυτονόητο, δηλαδή να συλλάβουν τους δράστες και να τους οδηγήσουν στον εισαγγελέα με την διαδικασία του αυτόφωρου, τι κάνουν; Απολύτως τίποτε. Συλλέγουν απλά τη σωρό του παιδιού και αφήνουν τους δράστες ελεύθερους αναγνωρίζοντας τους το δικαίωμα να δράσουν όπως έδρασαν. Έστω κι αν κόστισε μια ανθρώπινη ζωή.
Φαντάσου το συμβάν κάπως διαφορετικά. Φαντάσου το νέο να είχε σπρώξει με δύναμη τον ελεγκτή με αποτέλεσμα ο δεύτερος να βρει τραγική κατάληξη. Τι θα συνέβαινε τότε; Υπήρχε περίπτωση να γλυτώσει την αυτόφωρη διαδικασία ο νέος; Ούτε κατά διάνοια. Άσε που μέσα στο κρατητήριο σίγουρα θα βρίσκονταν τα γνωστά θρασύδειλα αποβράσματα που κάτω από την αστυνομική στολή φορούν τα εμβλήματα της συμμορίας του υποκόσμου με τον παραφύση μαίανδρο, ο οποίος παραπέμπει στη ναζιστική σβάστικα και θα το είχαν μαυρίσει στο ξύλο για παραδειγματισμό.
Και η δικαιοσύνη; Ποια δικαιοσύνη; Μέσα σ’ ένα τέτοιο καθεστώς όπου η έννοια του δικαίου έχει ταυτιστεί απόλυτα με το συμφέρον του ισχυρού και της εξουσίας η τέχνη κάθε δικαστή και εισαγγελέα συνίσταται – στην καλύτερη περίπτωση – «εις το να πλατύνη τα πράγματα και τα μυίας να μεταποιεί εις ελέφαντας,» όπως έγραφε ο Παύλος Καλιγάς στον Θάνο Βλέκα ήδη από το 1850. Αν και στις περισσότερες περιπτώσεις ισχύει το χειρότερο, δεν είναι παρά τα εκτελεστικά όργανα της εξουσίας κι αυτών που κρύβονται πίσω της. Να γιατί οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν ο ελεγκτής κι ο συνεργός του είναι «ανθρωποκτονία εξ αμελείας». Έστω κι αν από τη στιγμή που ασκήθηκε φυσική βία εναντίον του νέου προκειμένου να κρατηθεί παρά τη θέλησή του, το «εξ αμελείας» είναι πρόκληση που προσβάλλει κάθε έννοια δικαίου.
Όμως, εδώ ακριβώς βρίσκεται το κουμπί. Το εντεταλμένο όργανο της εξουσίας, είτε πρόκειται για ελεγκτή, είτε για οποιονδήποτε άλλο, έχει δικαίωμα να ασκήσει φυσική βία, να ποδοπατήσει με τον πιο προκλητικό τρόπο την αξιοπρέπεια οποιουδήποτε πολίτη, ακόμη και για ένα αντίτιμο εισιτηρίου. Πρέπει ο ραγιάς να αισθάνεται ραγιάς σε κάθε φάση της καθημερινής ζωής του. Και πότε ο ραγιάς έχει πεισθεί ότι δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο εκτός από ραγιάς; Όταν πληρώνει αδιαμαρτύρητα και από φόβο ότι του απαιτεί η εξουσία, όσο παράλογο κι αν είναι, όσο κι αν θέτει την ίδια την επιβίωσή του σε κίνδυνο. Τα χαράτσια και ο αγάς που τα εισπράττει κάνουν τον ραγιά φιλήσυχο, έλεγε παλιά το δοβλέτι.
Κι αν χαθεί μια ζωή; Κι αν χαθεί η ζωή του παιδιού σου; Τι πειράζει; Το εντεταλμένο όργανο της εξουσίας το πολύ-πολύ να αντιμετωπίσει καμιά κατηγορία «εξ αμελείας» με όλους τους υπουργούς, τους αστυνόμους, τους εισαγγελείς, τους δικαστές, τους επιθεωρητές και τα υπόλοιπα θηρία της εξουσίας σε παρέλαση να εφαρμόζουν το νόμο, το δικό τους νόμο. Κι ο ραγιάς, ραγιάς.
Γιατί εκπλήσσεσαι; Γιατί κάνεις πώς δεν καταλαβαίνεις; Εμείς δεν τους έχουμε επιτρέψει να έχουν δικαίωμα ζωής ή θανάτου στα παιδιά μας; Χρειάζεται να πηδήξει και να σκοτωθεί ένα νέο παιδί ώστε να γλυτώσει τον εξευτελισμό για να αντιληφθούμε πόσο μηδαμινή αξία έχει μια ανθρώπινη ζωή σήμερα μέσα στο καθεστώς που ζούμε; Ειδικά όταν πρόκειται για τη ζωή ενός νέου. Θάνατος δεν είναι για τα παιδιά μας η ανεργία που με δόλιο τρόπο τα έχουν καταδικάσει; Θάνατος δεν είναι για τους νέους το αδιέξοδο μιας δουλειάς χωρίς μέλλον για ένα ξεροκόμματο, ή ενός μέλλοντος χωρίς δουλειά; Τι σε εκπλήσσει λοιπόν;
Γιατί σοκάρεσαι με τον ακαριαίο θάνατο ενός νέου και δεν εξεγείρεσαι με τον αργόσυρτο θάνατο μιας ολόκληρης νεολαίας, μιας ολόκληρης κοινωνίας κάτω από ένα καθεστώς που σε κάθε πτυχή του θέλει να εθιστούμε στο παλιό δόγμα του φασισμού, ότι μόνο η εξουσία έχει το μονοπώλιο της βίας. Τι κι αν πεθάνουν χιλιάδες σαν τον νέο που σκοτώθηκε για να γλυτώσει τον εξευτελισμό. Τι κι αν είναι το δικό σου παιδί. Τι σε νοιάζει; Εσύ θα βρεις χιλιάδες δικαιολογίες για να μην επαναστατήσει το είναι σου. Για να μην κάνεις κάτι. Για να μην κάνεις ότι περνά από το χέρι σου προκειμένου να βουλιάξει αυτό το καθεστώς και οι συνεργοί του, να αποτεφρωθεί από τις φλόγες της οργής ενός λαού που τον θανατώνουν εξεπιτούτου, με πρώτα τα παιδιά του, για να του αρπάξουν την πατρίδα, το βιός και το μέλλον του.
Αισθάνομαι να ξεχειλίζω. Όχι από οργή. Η οργή έχει εξαντληθεί προ πολλού. Ξεχειλίζω από μίσος για όλους αυτούς που μας έχουν φέρει σ’ αυτήν την κατάσταση να βλέπουμε τα παιδιά μας να τους στερούν το παρόν και το μέλλον, να αργοπεθαίνουν καθημερινά μπροστά στα μάτια μας. Και την ημέρα της κηδείας αυτού του νέου, του δικού μας παιδιού, που δολοφονήθηκε από ένα ολόκληρο καθεστώς δεν έχω παρά να διαβεβαιώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο όλους τους κυρίους και τις κυρίες αυτού του καθεστώτος: Δείτε με τι ταχύτητα η άμμος χάνεται από την κλεψύδρα της ζωής σας. Πολύ σύντομα οι ανοιχτοί λογαριασμοί μαζί σας θα κλείσουν μια και καλή. Ο νόμος της ιστορικής ανταπόδοσης θα λειτουργήσει και πάλι για να αποκαταστήσει τη διαταραγμένη κοινωνική ισορροπία και την ανύπαρκτη δικαιοσύνη. Κι ως τότε στο μόνο που έχετε να ελπίζετε είναι στον οίκτο των θυμάτων σας, του απλού κόσμου, του κόσμου του μεροκάματου, που μέρα με τη μέρα λιγοστεύει επικίνδυνα για εσάς.
Κι όταν θα έρθει εκείνη η ευλογημένη ώρα όπου οι νεκροί και οι αδικημένοι θα βρουν τη δικαίωσή τους, ο αδικοχαμένος νέος, το δικό μας παιδί, θα βρίσκεται εκεί ολοζώντανο να σέρνει τον χορό της νίκης, σαν έναν λεβέντικο τσάμικο, ή ποντιακό πυρρίχιο, με τρόπο που μόνο τα καλύτερα παλικάρια της πατρίδας μας με αλύγιστη ψυχή και ακόρεστη δίψα για την ζωή ξέρουν. Κι εμείς, οι γονείς του, θα είμαστε εκεί να τον χαρούμε στην αυγή μιας νέας Ελλάδας.

πηγή: http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2013/08/blog-post_16.html

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Γενικά τα έχουν πει οι "Manics" γύρω στα 15 χρόνια πριν, αλλά τότε δεν καταλαβαίναμε τί ακριβώς λένε....

If you tolerate this, then your children will be next.....

("Τραβηγμένο" πάντως σε αρκετά σημεία του το συγκεκριμένο άρθρο)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ναι, οκ, αν ήξερες να δεις πέρα από τη μύτη σου φαινόταν που πάει το πράγμα. Άλλο που πολλοί δε μπορούσαν να δουν..

(Τραβηγμένο δεν το θεωρώ, αν μη τι άλλο γιατί τον συγκεκριμένο άνθρωπο τον παρακολουθώ από το '10 και σε ό,τι έχει πει έχει πέσει μέσα. Ειδικά αν είχε σπρώξει ο μικρός τον ελεγκτή, σίγουρα θα έπεφτε όλο το σύστημα επάνω του να τον φάει, έχουμε ζήσει παρόμοιες σκηνές. Από ποιά άποψη θα το έλεγες τραβηγμένο; )

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τα "παιδιά" μας ήταν "τζαμπατζήδες" πολύ πριν έλθει η κρίση, για πολλούς και διαφόρους λόγους που δεν χρειάζεται να αναλύσουμε εδώ.

Τον συγκεκριμένο νέο δεν τον γνώριζα προσωπικά, όπως προφανώς δεν τον γνώριζε και ο Καζάκης, ώστε να τον "αγιοποιήσει". Βέβαια σε αυτή τη χώρα παλαιότερα αρθρογράφοι έχουν περιγράψει περίπου σαν ....ήρωες το Ρωχάμη (!), τον Παπαχρόνη (!!!!!!) και τη Δήμητρα Μαργέτη (!!!!), οπότε η ανάδειξη κάποιων σύγχρονων "νεομαρτύρων" αποτελεί, ας πούμε, πταίσμα.

Φυσικά για φόνο εξ αμελείας θα κατηγορηθεί ο ελεγκτής. Τέτοια άρθρα δεν εξυπηρετούν σε κάτι κι έχουν αναγκάσει π.χ. τους Έλληνες αστυνομικούς να φοβούνται να τραβήξουν όπλο ακόμα κι όταν κάποιοι τους γαζώνουν με καλάσνικωφ, γιατί την επόμενη μέρα οι εφημερίδες θα τους "σταυρώσουν" και θα μπλέξουν.

Χρειάζεται ψυχραιμία και να βρεθούν οι κοινωνικές ισορροπίες, χωρίς να φτάνουμε στον φασισμό από τη μία, ή στην πλήρη άναρχη παραβατικότητα από την άλλη.

Στην τελική βρε Hemo μου, τα "πύρινα" άρθρα και η σκόπιμη "αγιοποίηση" του Γρηγορόπουλου και της παρέας του πριν λίγα χρόνια και η καταστροφή του κέντρου της Αθήνας επειδή ένας ψυχοπαθής εκμεταλλεύθηκε την εξουσία του και αφαίρεσε μια ζωή, δεν θυμάμαι να εξυπηρέτησε σε κάτι την κοινωνία μας.

Αν η αγωνιστικότητα τόσο του αρθρογράφου, όσο και η δική μας εξαντλούνται στο να πάρουμε το κεφάλι του ελεγκτή ή του αστυνομικού όταν συμβαίνει ένα ατυχέστατο συμβάν ή στο να μην πληρώνουμε εισητήρια, διόδια ή κλήσεις της τροχαίας, τότε δεν νομίζω πως θα βγούμε σύντομα από το τέλμα και την αποχαύνωση που έχουμε περιέλθει εδώ και καμιά 20αρια τουλάχιστον χρόνια.

Άλλα είναι τα δομικά προβλήματα της κοινωνίας μας και όχι το αν οι ελεγκτές αντί για πρόστιμο στους λαθρεπιβάτες θα τους κατεβάζουν με χειροφιλήματα και υποκλίσεις στη επόμενη στάση (αυτό πάλι σε ποια χώρα το είδε ή πώς το εμπνεύστηκε?)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ρε συ, μου δίνεις την εντύπωση ότι δεν διάβασες το άρθρο (ή δεν έπιασες το νόημα του άρθρου; ).

Ακριβώς με αφορμή το παιδί (το οποίο επ'ουδενί δεν αγιοποιεί) τονίζει τα δομικά προβλήματα της κοινωνίας! Τονίζει ακριβώς το βόθρο στον οποίο ζούμε και φυσικά ο τίτλος δηλώνει ότι θα μπορούσε να συμβεί σε ένα οποιοδήποτε παιδί (αυτό από μόνο του αναιρεί την "αγιοποίηση"). Δεν τον είδα να είπε πουθενά ότι τα εισιτήρια και οι ελγκτές είναι το πρόβλημα - αντιθέτως, προβάλλει το θέμα αυτό σαν παρακλάδι μιας άρρωστης κοινωνίας. Ταυτόχρονα με αυτό, πιάνει και θέματα "διανοουμένων", θέματα αξιοπρέπειας, θέματα αυξανόμενης κοινωνικήες βίας.

Μάλιστα, αυτό στο οποίο εξυπηρετεί το συγκεκριμένο άρθρο, δεν είναι φυσικά στο να "τρομάξει" τους αστυνομικούς ή οτιδήποτε συναφές. Αντίθετα, φωνάζει να σηκωθούμε για να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Και μάλιστα, μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως ο άνθρωπος αυτός είναι ο τελευταίος που μένει κρυμμένος πίσω από ένα πληκτρολόγιο γράφοντας "πύρινα" άρθρα. Μια ματιά να ρίξεις στο νετ, το βλέπεις και μόνος.

Φιλικά πάντα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

"Μα θα μου πεις, για ένα εισιτήριο; Έτσι νομίζεις; Ότι χάθηκε μια νέα ζωή για ένα εισιτήριο; Όχι φίλε μου. Έχουμε δώσει με τη στάση μας δικαίωμα ζωής και θανάτου πάνω στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας, στους αγαπημένους μας. Για σκέψου το λίγο. Αν ήθελαν απλά να ελέγξουν την λαθρεπιβίβαση, αρκούσε να δώσουν εντολή στους ελεγκτές να κατεβάζουν στην επόμενη στάση τους παραβάτες. Ούτε πρόστιμα, ούτε διαπληκτισμοί, ούτε κρατήσεις, ούτε τίποτα. Όμως ο στόχος είναι άλλος. Η άσκηση εξουσίας σε βάρος του άτυχου που βρέθηκε χωρίς εισιτήριο. Ειδικά στις μέρες μας που ακόμη και το αντίτιμο ενός απλού εισιτηρίου αποτελεί δυσβάσταχτο βάρος για πολλούς από εμάς. Και πρωτίστως για τα παιδιά μας."

"Φαντάσου το συμβάν κάπως διαφορετικά. Φαντάσου το νέο να είχε σπρώξει με δύναμη τον ελεγκτή με αποτέλεσμα ο δεύτερος να βρει τραγική κατάληξη. Τι θα συνέβαινε τότε; Υπήρχε περίπτωση να γλυτώσει την αυτόφωρη διαδικασία ο νέος; Ούτε κατά διάνοια. Άσε που μέσα στο κρατητήριο σίγουρα θα βρίσκονταν τα γνωστά θρασύδειλα αποβράσματα που κάτω από την αστυνομική στολή φορούν τα εμβλήματα της συμμορίας του υποκόσμου με τον παραφύση μαίανδρο, ο οποίος παραπέμπει στη ναζιστική σβάστικα και θα το είχαν μαυρίσει στο ξύλο για παραδειγματισμό."

Ακόμα και αυτά τα "χοντροκομμένα" να διαβάσει κανείς μόνο, αρκεί ώστε να πιάσει το "σφυγμό" του άρθρου. Έτσι πιστεύω δηλαδή.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πάντως παίδες, εαν ισχύουν όλα όσα λέγονται ή γράφονται (κραταω μια πισινή γιατι δεν εχω δει πουθενα το επίσημο πόρισμα) και η πραγματογνωμοσύνη αλλα και η Ιατροδικαστική έκθεση μου φαίνονται πολύ περίεργες.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

"Άσε που μέσα στο κρατητήριο σίγουρα θα βρίσκονταν τα γνωστά θρασύδειλα αποβράσματα που κάτω από την αστυνομική στολή φορούν τα εμβλήματα της συμμορίας του υποκόσμου με τον παραφύση μαίανδρο, ο οποίος παραπέμπει στη ναζιστική σβάστικα και θα το είχαν μαυρίσει στο ξύλο για παραδειγματισμό".

Σε ποια από τις ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες έχεις ζήσει κι έχεις δουλέψει Ελπίδα έχεις διαβάσει τέτοιο κείμενο, που μιλάει "υποθετικά" αλλά τί θα έκαναν "σίγουρα" οι αστυνομικοί της χώρας? Που αλλού θα διάβαζες πως επιβολή προστίμου στους λαθρεπιβάτες είναι "άσκηση εξουσίας σε βάρος του άτυχου που βρέθηκε χωρίς εισιτήριο"?

Τα έχουμε μπλέξει λίγο με τον "προοδευτισμό" και τον ψευτο-αριστερισμό στην Ελλάδα και ο καθένας γράφει πια ότι γουστάρει. Αυτού του είδους η αρθρογραφία δεν μου αρέσει εμένα, sorry.

Έχε εμπιστοσύνη ρε στους Ελληνες Ιατροδικαστές (ειδικά εσύ...:)). Φυσικά όλα όσα γραφονται και ακούγονται γι' αυτήν, όπως και για άλλες υποθέσεις στον ελληνικό Τύπο είναι για γέλια και για κλάμματα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η "επίθεση" προς το πρόσωπο μου είναι εντελώς άκυρη μιας και στις 2 προτάσεις που έγραψα φρόντισα επιμελώς και εσκεμμένα να μη πάρω θέση για τα γραφόμενα (για τους δικους μου λόγους). Από που βγηκε το συμπέρασμα πως συμπορεύομαι με τη σκέψη του συγγραφέα, ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω!

Παρόλα αυτά θα τολμήσω να κάνω δυο παρατηρήσεις:

1) Η επιβολή προστίμου σαφώς και δεν είναι επιβολή εξουσίας. Ο δημόσιος εξευτελισμός όμως κάποιου ανθρώπου από εναν άλλο άνθρωπο που του οποίου η εξουσία εκείνη τη στιγμή είναι εμφανέστερη, ε ναι είναι όχι μόνο άσκηση αλλα καταχρηση εξουσίας. Επειδή τα μμε τα χρησιμοποιώ παρα πολύ, έχω τύχει σε παρόμοια περιστατικά όπου ελεγκτές-ράμπο έχουν βρίσει αισχρά κόσμο πραγματικα χωρις κανενα λόγο. Το τελευταιο που εζησα μάλιστα ηταν την περασμενη εβδομαδα στο τρένο όπου ελεγκτης έβρισε άσχημα ενα ζευγαρι με μικρο παιδι, σταμάτησε το τρένο στη μέση του πουθενά για να τους κατεβάσει κατω με το μικρό να ουρλιάζει απο το φόβο του και όλα αυτα γιατι? Γιατί μπορούσε! Γιατι όταν κάποιος ανεγκέφαλος αναλαμβάνει με το κοντό το μυαλο του μια θεση εξουσίας νομίζει ότι όλοι του ανοίκουν και μπορεί να γαμεί και να δέρνει όπως γουσταρει. Για την ιστορία πάντως όλο το σκηνικό εκείνη τη μέρα έγινε όχι γιατι δεν ειχαν εισιτήριο οι άνθρωποι αλλα γιατι μπήκαν σε λάθος βαγόνι :)

2) Σαφώς και έχω εμπιστοσύνη στους Ελληνες Ιατροδικαστες. Και στους Ελληνες Καρδιολόγους, και στους Ελληνες Γυναικολόγους και πάει λέγοντας. Μέχρι να αποδειχτεί το αντίθετο ;)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Που την είδες την επίθεση ρε συ? Ερώτηση ήταν, επειδή έχεις ζήσει σε Ευρωπαϊκές χώρες και παρακολουθούσες στενά τον ξένο Τύπο. Sorry αν βγήκα πιο "απότομα¨, δεν έγινε επίτηδες.

Ανεγκέφαλοι υπάρχουν παντού. Ο καπετάνιος στην Ιταλία βούλιαξε το καράβι για πλάκα και ο μηχανοδηγός στην Ισπανία γκρέμισε το τρένο με τόσο κόσμο γιατί ήταν "τρεχαλατζής". Προφανώς υπάρχουν και ελεγκτές, παππαδες, τραυματιοφορείς, εφοριακοί, πολεοδόμοι, δάσκαλοι, πυροσβέστες κτλ που είναι ψυχασθενείς και ανεγκέφαλοι.Τί σχεση έχουν αυτά με την εφαρμογή των νόμων και τη λειτουργία της Πολιτείας, όμως?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Προσωπικά δε μίλησα ποτέ για μη εφαρμογή των νόμων. Δημοκρατία (?) έχουμε, αυτούς τους νόμους έχουμε, αν μας αρέσουν έχει καλός, αν δε μας αρέσουν με δημοκρατικές πάντα διαδικασίες φροντίζουμε να τους αλλάξουμε. Απλή λογική.

Το θέμα όμως αυτή τη στιγμή δεν είναι οι ορθότητα ή μη των νόμων. Ο καθένας έχει την προσωπική του άποψη και είναι σεβαστή. Το θέμα μας είναι ο τρόπος επιβολής των νόμων. Γιατί δε μπορεί να μιλάμε για μια νόμιμα οργανωμένη δημοκρατική κοινωνία της οποίας οι νόμοι επιβάλονται τραμπούκικα από τους έχοντες την εξουσία. Είτε είναι ελεγκτές, είτε είναι γιατροί, είτε είναι ο πρωθυπουργός ο ίδιος (βλέπε κλείσιμο ΕΡΤ!)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εγώ έχω τύχει μέχρι τώρα σε παρόμοια περιστατικά σε 4 χώρες εκτός Ελλάδος. Τελευταίο με Βελγίδα γυναίκα ελεγκτή που τα "έβαλε" με μια παρέα 8-10 Ισπανών που ανέβηκαν στο "Thalys" χωρίς εισιτήρια και της πούλησαν αρχικά και "τρέλλα". Οι ελεγκτές σε όλα τα περιστατικά ήταν απολύτως ψύχραιμοι και ευγενικοί και συγχρόνως απολύτως αυστηροί. Είναι θέμα παιδείας και όχι θέμα Πολιτείας. Οι Έλληνες ελεγκτες και όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί έχουν την ανύπαρκτη παιδεία και αγωγή που έχουμε και όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες. Που είναι το περίεργο?

Κι εγώ όταν έφαγα το πρόστιμο στο Λονδίνο για τη γόπα (θυμάσαι :)), ευγενικός ήταν ο υπάλληλος που μου το έκοψε, αλλά από παρακάλια δεν έπαιρνε. Και φυσικά αμέσως ειδοποίησε και το περιπολικό που τον συνόδευε βήμα βήμα και όσο μου έγραφε την κλήση οι δυο αστυνομικοί με είχαν περικυκλώσει ώστε να τον προστατέψουν σε περίπτωση που εγώ ήμουν "ζόρικος". Αυτά από την Ευρώπη. Αλλά εδώ είμαστε Βαλκάνια.

Edit: Για όσους ενδιαφέρονται, έξω από το σταθμό του Hammersmith το έφαγα. Το λέω για να προσέχετε εκεί πέρα...:)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τώρα έρχεσαι στα λόγια μου λοιπόν! Μα φυσικά πρώτα και κύρια είναι θέμα παιδείας. Την παιδεία όμως ενός ατόμου ποιος τη διαμορφώνει? Μα φυσικά η Πολιτεία και η οικογένεια. Κι εμείς εδώ στην Ελλάδα, δυστυχώς χολένουμε και στα δύο!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Νιώθω πολύ κοινωνικά ανάλγητος με αυτήν την υπόθεση πάντως. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να βρίζουν όλοι τον ελεγκτή και τον οδηγό και να έχουμε αγιοποιήσει το 19χρονο μαντράχαλο ως "παιδί" επειδή έτυχε και σκοτώθηκε πέφτοντας.

Δηλαδή στην Ελλάδα:

1) δεν πρέπει να πληρώνουμε εισιτήριο αν δε θέλουμε

2) αυτοί που πληρώνουν είναι μαλ... και θα έπρεπε να μην πληρώνουν γιατί δεν έχουμε καλούς οδηγούς / ελεγκτές / συγκοινωνίες, είμαστε φτωχοί, το εισιτήριο είναι ακριβό και καλύτερα να τα τρώμε σουβλάκια

3) οι ελεγκτές που πληρώνονται με προμήθεια και όχι μισθό είναι ανάλγητοι, δεν έχουν στόματα να θρέψουν και λίγο πολύ είναι ταγματασφαλίτες της κατοχής - τύφλα να'χει ο Αρτέμης

Το κορυφαίο όλων ήταν ένα δημοσίευμα στο facebook (προ του θανάτου του νεαρού, στις 5 Αυγούστου) όπου ο -άλλος- πιτσιρικάς ξεκινούσε "τα ξημερώματα της Κυριακής γυρνούσα από την παραλιακή και δεν είχα να κόψω εισιτήριο...".

Κατά το "Παρατηρητήριο Δηλώσεων Τσίπρα - Κανέλλη και λοιπών παρανοικών", "Πραγματικά το πιο εντυπωσιακό της όλης επιχείρησης σκύλευσης του νεκρού, είναι η κυκλοφορία σε sites "εγχειριδίου λαθρεπιβατών" που τιτλοφορείται: "τα δικαιώματα μου αν με πιάσουν χωρίς εισιτήριο". Αυτή την χώρα είτε την παίρνεις στην πλάκα, είτε μεταναστεύεις αμέσως."

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Νιώθω πολύ κοινωνικά ανάλγητος με αυτήν την υπόθεση πάντως. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να βρίζουν όλοι τον ελεγκτή και τον οδηγό και να έχουμε αγιοποιήσει το 19χρονο μαντράχαλο ως "παιδί" επειδή έτυχε και σκοτώθηκε πέφτοντας.

Δηλαδή στην Ελλάδα:

1) δεν πρέπει να πληρώνουμε εισιτήριο αν δε θέλουμε

2) αυτοί που πληρώνουν είναι μαλ... και θα έπρεπε να μην πληρώνουν γιατί δεν έχουμε καλούς οδηγούς / ελεγκτές / συγκοινωνίες, είμαστε φτωχοί, το εισιτήριο είναι ακριβό και καλύτερα να τα τρώμε σουβλάκια

3) οι ελεγκτές που πληρώνονται με προμήθεια και όχι μισθό είναι ανάλγητοι, δεν έχουν στόματα να θρέψουν και λίγο πολύ είναι ταγματασφαλίτες της κατοχής - τύφλα να'χει ο Αρτέμης

Το κορυφαίο όλων ήταν ένα δημοσίευμα στο facebook (προ του θανάτου του νεαρού, στις 5 Αυγούστου) όπου ο -άλλος- πιτσιρικάς ξεκινούσε "τα ξημερώματα της Κυριακής γυρνούσα από την παραλιακή και δεν είχα να κόψω εισιτήριο...".

Κατά το "Παρατηρητήριο Δηλώσεων Τσίπρα - Κανέλλη και λοιπών παρανοικών", "Πραγματικά το πιο εντυπωσιακό της όλης επιχείρησης σκύλευσης του νεκρού, είναι η κυκλοφορία σε sites "εγχειριδίου λαθρεπιβατών" που τιτλοφορείται: "τα δικαιώματα μου αν με πιάσουν χωρίς εισιτήριο". Αυτή την χώρα είτε την παίρνεις στην πλάκα, είτε μεταναστεύεις αμέσως."

Την παίρνεις στην πλάκα μέχρι να μεταναστεύσεις τελείως ;) Μετά σοβαρεύεσαι.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Συμφωνώ με όσα λέει ο Λύκος, λέξη προς λέξη.

Τα καθημερινά "μεταφορικά" βέβαια είναι σημαντική δαπάνη, αλλά αυτό ισχύει σε όλες τι χώρες και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι στην Ελλάδα.

Θα έλεγα πάλι πως οι ήρωες γίνονται στον πόλεμο και όχι στο πεζοδρόμιο, αλλά η Ελπίδα θα με φωνάζει, οπότε δεν το λέω ;)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Οφειλουμε να παραδεχτουμε όμως πως και τα μμε, για τις υπηρεσίες που προσφέρουν, είναι πανάκριβα.

Πόλεμο δεν έχει μόνο στα χαρακώματα. Τελευταια παίζουν πολύ και στα πεζοδρόμια ;)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

"Δολοφόνοι", "εκδίκηση", "κλίμα οργής", κτλ

Το ποτάμι δε γυρίζει πια πίσω.

Για όλα φταίει ο παρασιτικός κι αντιπαραγωγικός δημόσιος Τομέας!

Το Σοβιετικό αυτό τέρας, πνέει τα λοίσθια και κανιβαλίζει όλη την υπόλοιπη Κοινωνία.

Σήμερα, βολεμένοι τσαμπουκάδες εκπρόσωποι της Νομενκλατούρας, έκαναν, κατά μαρτυρίες, το μοιραίο λάθος: παρενόχλησαν, μείωσαν, ξεφτίλισαν, έσπρωξαν και σκότωσαν ένα νεαρό άνεργο παλικάρι.

Τα πράγματα έχουν γίνει πολύ σοβαρά: εδώ και καιρό διαβάζουμε για κίνδυνο εμφύλιας διένεξης.

Όταν βολεμένοι δημόσιοι υπάλληλοι φτάνουν στο σημείο να κάνουν φόνο άνεργου αγοριού για 1 ευρώ, και οι συνδικαλιστικές Οργανώσεις τους επιβραβεύουν, αυτό θα αποτελέσει την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι: ξεκίνησε η διαγραφή κι εξαφάνιση των βολεμένων σοσιαλιστικών Σοβιέτ του δημοσίου, μαζί με τα πολιτικά Κόμματα που τους εκτρέφουν!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Νιώθω πολύ κοινωνικά ανάλγητος με αυτήν την υπόθεση πάντως. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να βρίζουν όλοι τον ελεγκτή και τον οδηγό και να έχουμε αγιοποιήσει το 19χρονο μαντράχαλο ως "παιδί" επειδή έτυχε και σκοτώθηκε πέφτοντας.

Δηλαδή στην Ελλάδα:

1) δεν πρέπει να πληρώνουμε εισιτήριο αν δε θέλουμε

2) αυτοί που πληρώνουν είναι μαλ... και θα έπρεπε να μην πληρώνουν γιατί δεν έχουμε καλούς οδηγούς / ελεγκτές / συγκοινωνίες, είμαστε φτωχοί, το εισιτήριο είναι ακριβό και καλύτερα να τα τρώμε σουβλάκια

3) οι ελεγκτές που πληρώνονται με προμήθεια και όχι μισθό είναι ανάλγητοι, δεν έχουν στόματα να θρέψουν και λίγο πολύ είναι ταγματασφαλίτες της κατοχής - τύφλα να'χει ο Αρτέμης

Το κορυφαίο όλων ήταν ένα δημοσίευμα στο facebook (προ του θανάτου του νεαρού, στις 5 Αυγούστου) όπου ο -άλλος- πιτσιρικάς ξεκινούσε "τα ξημερώματα της Κυριακής γυρνούσα από την παραλιακή και δεν είχα να κόψω εισιτήριο...".

Κατά το "Παρατηρητήριο Δηλώσεων Τσίπρα - Κανέλλη και λοιπών παρανοικών", "Πραγματικά το πιο εντυπωσιακό της όλης επιχείρησης σκύλευσης του νεκρού, είναι η κυκλοφορία σε sites "εγχειριδίου λαθρεπιβατών" που τιτλοφορείται: "τα δικαιώματα μου αν με πιάσουν χωρίς εισιτήριο". Αυτή την χώρα είτε την παίρνεις στην πλάκα, είτε μεταναστεύεις αμέσως."

Δε νομίζω ότι υπήρξε σοβαρός άνθρωπος που να "αγιοποιήσει" το νεκρό παιδί (για σένα το "μαντράχαλο"). Απλώς, με αφορμή αυτό, ξεσκεπάζεται για ακόμη μια φορά ένα σύστημα σάπιο και φαίνεται ακόμη επιτακτικότερη η ανάγκη να το αποτινάξουμε.

1), 2) (γιατί πάνε μαζί) Κατ' αρχάς, από τη στιγμή που έχουμε παραδώσει άνευ όρων και αμετάκλητα την εθνική μας κυριαρχία, και η χώρα μας πουλιέται κομμάτι κομμάτι, έχουμε καθήκον ως πολίτες της να μην πληρώσουμε απολύτως τίποτα. Όταν το κράτος σου δε σου ανήκει, για ποιό σκοπό πληρώνεις εισιτήρια, φόρους, χαράτσια; Οτιδήποτε πληρώνουμε στο κράτος οφείλει να είναι ανταποδοτικό. Εάν δεν είναι, δεν το πληρώνουμε.

Επίσης, το Διεθνές Δίκαιο ορίζει ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να μετακινείται ελεύθερα. Θα μπορούσε (σε ένα ευνομούμενο κράτος) να υπάρχει ένα εισιτήριο σε χαμηλή τιμή, ενώ ομάδες όπως άνεργοι, ηλικιωμένοι, νέοι να μετακινούνται δωρεάν. Είδαμε πουθενά στην Ελλάδα να συμβαίνει αυτό; Ή μήπως είδαμε με όσα εξοικονομεί το κράτος από τα εισιτήρια να αναβαθμίζονται ή έστω να συντηρούνται οι συγκοινωνίες; Μήπως όλα είναι στα πλαίσια του "take the money and run", όπως σε πολλά άλλα κράτη έχουμε δει να γίνεται;

Και πέραν αυτών: Ποιός κερατάς δίνει το δικαίωμα στον οποοινδήποτε, στα πλαίσια μιας κάποιας εξουσίας, να σε τραβολογάει, να σε βρίζει και να σε εξευτελίζει;

3) Όταν το κράτος σε κάνει "κυνηγό κεφαλών" κι εσύ το δέχεσαι και το εκτελείς, είσαι εξ'ορισμού ξεφτίλας (παρεμπιπτόντως, αυτός ο τρόπος αμοιβής είναι καινούργιο "φρούτο".. γιατί άραγε; ). Αντί να σηκωθείς και να παλέψεις για ένα κράτος που σου εξασφαλίζει αξιοπρεπή και αξιοπρεπώς αμοιβόμενη εργασία, αρκείσαι σε μια δουλειά με το "κομμάτι", μαζεύοντας ό,τι ψίχουλα σου επιτρέπεται να μαζέψεις, παίζοντάς το εξουσία και τρομοκρατώντας τον κόσμο. Έχουμε εμπειρίες και από τη ναζιστική Γερμανία σε παρόμοιες "ελεγκτικές" υπηρεσίες. Και οι ελεγκτές τότε "ήταν απλά υπάλληλοι που έκαναν τη δουλειά τους, γιατί είχαν στόματα να θρέψουν"; Γιατί με τη λογική αυτή απενοχοποιείς την κάθε αντιδραστική δύναμη που λειτουργεί "νόμιμα" σύμφωνα με το οποιδήποτε κράτος. Τέτοια φαινόμενα παρατηρούνται σε καταστάσεις που ένα κράτος (ή για την ακρίβεια μια ανάλγητη εξουσία) θέλει να εξαπολύσει μαζική τρομοκρατία και να σπάσει έτσι την αντίσταση του κόσμου.

Το εγχειρίδιο λαθρεπιβατών που λες, είναι τι ΝΟΜΙΜΑ μπορεί ένας επιβάτης να κάνει, σύμφωνα με το ΔΙΚΑΙΟ που έχει απομείνει σε αυτή τη χώρα.

Τι να πω, η νοοτροπία αυτή μου θυμίζει πολύ αυτή της Διβάνη. Τζαμπατζής είναι αυτός που θέλουμε εμείς να είναι. Είναι ο πιτσιρικάς, είναι ο μετανάστης, είναι ο άνεργος. Επ'ουδενί όμως ο Λάτσης και το συνάφι του. Ο λεβαντινοραγιαδισμός που σου προκαλεί εμετό.

Για το Mall, που είναι παράνομα χτισμένο, θα μας πεις τα ίδια;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Παρεμπιπτόντως, για όποιον το σκέφτηκε, δεν ακυρώνω την ύπαρξη των ελεγκτών. Σε ένα ευνομούμενο κράτος (με τα εισιτήρια που προείπα), θα μπορούσε να κατεβάζει τον "λαθρεπιβάτη" από το μέσο και τελείωσε η παράσταση. Μόνο σε μια ευνομούμενη κοινωνία, τονίζω.

Διαφορετικά, μπορούμε να υιοθετήσουμε το σύστημα των ναζί και να τουφεκίζουμε τους παραβάτες προς παραδειγματισμό....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Νιώθω πολύ κοινωνικά ανάλγητος με αυτήν την υπόθεση πάντως. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να βρίζουν όλοι τον ελεγκτή και τον οδηγό και να έχουμε αγιοποιήσει το 19χρονο μαντράχαλο ως "παιδί" επειδή έτυχε και σκοτώθηκε πέφτοντας.

Δηλαδή στην Ελλάδα:

1) δεν πρέπει να πληρώνουμε εισιτήριο αν δε θέλουμε

2) αυτοί που πληρώνουν είναι μαλ... και θα έπρεπε να μην πληρώνουν γιατί δεν έχουμε καλούς οδηγούς / ελεγκτές / συγκοινωνίες, είμαστε φτωχοί, το εισιτήριο είναι ακριβό και καλύτερα να τα τρώμε σουβλάκια

3) οι ελεγκτές που πληρώνονται με προμήθεια και όχι μισθό είναι ανάλγητοι, δεν έχουν στόματα να θρέψουν και λίγο πολύ είναι ταγματασφαλίτες της κατοχής - τύφλα να'χει ο Αρτέμης

Το κορυφαίο όλων ήταν ένα δημοσίευμα στο facebook (προ του θανάτου του νεαρού, στις 5 Αυγούστου) όπου ο -άλλος- πιτσιρικάς ξεκινούσε "τα ξημερώματα της Κυριακής γυρνούσα από την παραλιακή και δεν είχα να κόψω εισιτήριο...".

Κατά το "Παρατηρητήριο Δηλώσεων Τσίπρα - Κανέλλη και λοιπών παρανοικών", "Πραγματικά το πιο εντυπωσιακό της όλης επιχείρησης σκύλευσης του νεκρού, είναι η κυκλοφορία σε sites "εγχειριδίου λαθρεπιβατών" που τιτλοφορείται: "τα δικαιώματα μου αν με πιάσουν χωρίς εισιτήριο". Αυτή την χώρα είτε την παίρνεις στην πλάκα, είτε μεταναστεύεις αμέσως."

Δε νομίζω ότι υπήρξε σοβαρός άνθρωπος που να "αγιοποιήσει" το νεκρό παιδί (για σένα το "μαντράχαλο"). Απλώς, με αφορμή αυτό, ξεσκεπάζεται για ακόμη μια φορά ένα σύστημα σάπιο και φαίνεται ακόμη επιτακτικότερη η ανάγκη να το αποτινάξουμε.

1), 2) (γιατί πάνε μαζί) Κατ' αρχάς, από τη στιγμή που έχουμε παραδώσει άνευ όρων και αμετάκλητα την εθνική μας κυριαρχία, και η χώρα μας πουλιέται κομμάτι κομμάτι, έχουμε καθήκον ως πολίτες της να μην πληρώσουμε απολύτως τίποτα. Όταν το κράτος σου δε σου ανήκει, για ποιό σκοπό πληρώνεις εισιτήρια, φόρους, χαράτσια; Οτιδήποτε πληρώνουμε στο κράτος οφείλει να είναι ανταποδοτικό. Εάν δεν είναι, δεν το πληρώνουμε.

Επίσης, το Διεθνές Δίκαιο ορίζει ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να μετακινείται ελεύθερα. Θα μπορούσε (σε ένα ευνομούμενο κράτος) να υπάρχει ένα εισιτήριο σε χαμηλή τιμή, ενώ ομάδες όπως άνεργοι, ηλικιωμένοι, νέοι να μετακινούνται δωρεάν. Είδαμε πουθενά στην Ελλάδα να συμβαίνει αυτό; Ή μήπως είδαμε με όσα εξοικονομεί το κράτος από τα εισιτήρια να αναβαθμίζονται ή έστω να συντηρούνται οι συγκοινωνίες; Μήπως όλα είναι στα πλαίσια του "take the money and run", όπως σε πολλά άλλα κράτη έχουμε δει να γίνεται;

Και πέραν αυτών: Ποιός κερατάς δίνει το δικαίωμα στον οποοινδήποτε, στα πλαίσια μιας κάποιας εξουσίας, να σε τραβολογάει, να σε βρίζει και να σε εξευτελίζει;

3) Όταν το κράτος σε κάνει "κυνηγό κεφαλών" κι εσύ το δέχεσαι και το εκτελείς, είσαι εξ'ορισμού ξεφτίλας (παρεμπιπτόντως, αυτός ο τρόπος αμοιβής είναι καινούργιο "φρούτο".. γιατί άραγε; ). Αντί να σηκωθείς και να παλέψεις για ένα κράτος που σου εξασφαλίζει αξιοπρεπή και αξιοπρεπώς αμοιβόμενη εργασία, αρκείσαι σε μια δουλειά με το "κομμάτι", μαζεύοντας ό,τι ψίχουλα σου επιτρέπεται να μαζέψεις, παίζοντάς το εξουσία και τρομοκρατώντας τον κόσμο. Έχουμε εμπειρίες και από τη ναζιστική Γερμανία σε παρόμοιες "ελεγκτικές" υπηρεσίες. Και οι ελεγκτές τότε "ήταν απλά υπάλληλοι που έκαναν τη δουλειά τους, γιατί είχαν στόματα να θρέψουν"; Γιατί με τη λογική αυτή απενοχοποιείς την κάθε αντιδραστική δύναμη που λειτουργεί "νόμιμα" σύμφωνα με το οποιδήποτε κράτος. Τέτοια φαινόμενα παρατηρούνται σε καταστάσεις που ένα κράτος (ή για την ακρίβεια μια ανάλγητη εξουσία) θέλει να εξαπολύσει μαζική τρομοκρατία και να σπάσει έτσι την αντίσταση του κόσμου.

Το εγχειρίδιο λαθρεπιβατών που λες, είναι τι ΝΟΜΙΜΑ μπορεί ένας επιβάτης να κάνει, σύμφωνα με το ΔΙΚΑΙΟ που έχει απομείνει σε αυτή τη χώρα.

Τι να πω, η νοοτροπία αυτή μου θυμίζει πολύ αυτή της Διβάνη. Τζαμπατζής είναι αυτός που θέλουμε εμείς να είναι. Είναι ο πιτσιρικάς, είναι ο μετανάστης, είναι ο άνεργος. Επ'ουδενί όμως ο Λάτσης και το συνάφι του. Ο λεβαντινοραγιαδισμός που σου προκαλεί εμετό.

Για το Mall, που είναι παράνομα χτισμένο, θα μας πεις τα ίδια;

Ακόμα κι αν αυτά που λες για το 1) 2) αληθεύουν, τι λογική είναι αυτή; Όταν πας διακοπές σε μια ξένη χώρα πχ δεν πρέπει να πληρώσεις την υπηρεσία γιατί δεν ανήκει στο κράτος σου;;;

Το εισιτήριο δεν είναι φόρος. Είναι αμοιβή για μια υπηρεσία που χρησιμοποιείς. Επιλέγεις (γιατί μπορείς ξέρεις και να περπατήσεις, να πάρεις αυτοκίνητο, ποδήλατο, πατίνι) να μπεις σε ένα λεωφορείο, ταξί, οτιδήποτε για να πας στον προορισμό σου - δε θα πληρώσεις;;; Είναι ραγιαδισμός και μάλιστα "λεβαντινοραγιαδισμός";

Όλοι τζαμπατζήδες είναι. Και ο Λάτσης αν δεν πληρώνει, τζαμπατζής είναι. Και ο Proton Bank -που τον έκλεισαν γιατί δεν είχε να πληρώσει.

Επειδή είναι παράνομα χτισμένο - αν είναι - το Mall δεν πρέπει να πληρώνουμε εισιτήριο;;; Τι σχέση έχει αυτό;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σχετικά με το άρθρο:
Παραληρηματικό άρθρο από έναν γελοίο τύπο, από τον οποίο δυστυχώς όταν ξεκίνησε, περίμενε ο κόσμος (εμού συμπεριλαμβανομένου) περισσότερα. Ο Καζάκης για όσους δε θυμούνται όργωσε τη χώρα πριν τις απανωτές εκλογές πέρυσι, φιλοδοξώντας να μπει στο παιχνίδι της πολιτικής εξουσίας. Στις πρώτες εκλογές πήρε κάπου 1% (0,9% αν θυμάμαι καλά) και στις δεύτερες δεν κατέβηκε (!) καθολου. Η απάντησή του στο γιατί δεν κατέβηκε στις δεύτερες εκλογές, είναι ότι δεν ήθελε να εμπλακεί σε ένα βρώμικο πολιτικό παιχνίδι, πράγμα που το κατάλαβε λέει όταν ο Καμμένος προσπάθησε να τον δωροδοκήσει για να μην κατεβει στις εκλογές και του πάρει ψήφους!! Ντάξει, εκεί πλεον ήταν του γιατρού ο άνθρωπος, είχε περάσει τη λεπτή διαχωριστική γραμμή.
Σχετικά με το περιστατικό:
έχουμε δεδομένα και υποθέσεις. Τα δεδομένα είναι:
-ένα παιδί/νέος/τζαμπατζής/τσογλάνι/θύμα μπήκε σε ΜΜΜ (όχι ΜΜΕ που διαβάζω παραπάνω) χωρίς εισιτήριο. Παράνομο; παράνομο.
-έγινε έλεγχος (από κάποιους που τους πληρώνει ο έλληνας φορολογούμενος για να κάνουν αυτό ακριβώς, να κάνουν ελέγχους και να κόβουν πρόστιμα) και αρνήθηκε να πληρώσει το πρόστιμο, προσπαθώντας να διαφύγει. Παράνομο; παράνομο.
-στην προσπάθεια του να διαφύγει πάτησε το κουμπί έκτακτης αναγκης, χωρίς να πρόκειτο περί τέτοιας. Παράνομο; παράνομο.
-πατώντας το κουμπί έκτακτης ανάγκης, έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή άλλων επιβατών/παιδιών/μωρών οι οποίοι από την απότομη επιβράδυνση του λεωφορείου θα μπορούσαν λόγω αδράνειας να έχουν τραυματιστεί πολύ σοβαρά ή και θανάσιμα. Παράνομο; παράνομο.
Οι υποθέσεις είναι:
-οι συνεπιβάτες προσφέρθηκαν να πληρώσουν το εισιτήριο για να λήξει ο καυγάς. Παράνομο; παράνομο.
-ο ελεγκτής έσπρωξε το "παιδί" (19 χρονών) έξω από το τρόλει!! (ντάξει, αστείο και να σκέφτεται κανείς ότι μπορεί να συνέβη).
Μόνο στην Ελλάδα θα παραβλέπονταν όλα αυτά τα δεδομένα και θα αναδεικνύονταν μια υπόθεση ως κοινωνική διάσταση φτώχειας και κατάχρησης εξουσίας.
Πριν μερικούς μήνες κάποιοι (καθυστερημένοι;) φοιτητές, άναψαν ενα μαγκάλι σε ένα δωμάτιο πεθαίνοντας από δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα, επειδή παρά τα 19 τους χρόνια, δεν ειχαν ΙΔΕΑ για ατελή προιόντα καύσης σε κλειστούς χώρους. Τις άλλες μέρες βγήκανε οι φυλλάδες με τον τίτλο "Η ΤΡΟΙΚΑ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΥΣ 4 ΦΟΙΤΗΤΕΣ".
Τι κοινό έχει αυτή η υπόθεση με την υπόθεση του 19χρονου "παιδιου";
απλούστατα και στα δύο παραβλέπεται (γιατί δεν πουλάει) το μείζον θέμα της ανθρώπινης βλακείας, που έχει πάρει διαστασεις κοινωνικής μάστιγας στην Ελλάδα. Επίσης και από τις 2 περιπτώσεις αναδεικνύεται το σοβαρότερο ελληνικό πρόβλημα, που οδηγεί κάθε νοήμονα άνθρωπο στη μετανάστευση: η παντελής έλλειψη οποιασδήποτε μορφής αυτοκριτικής ή έστω διάθεσης για τέτοια. Ολοι ξέρουν πάντα ότι μπορούν να ρίξουν σε κάποιον άλλο το φταίξιμο, είτε φταίει είτε όχι, και κανείς να μην εκπλαγεί.
Το θλιβερό στην υπόθεση του 19χρονου "παιδιου" είναι ότι πολλούν θεωρούν τη στάση του σαν "αντίσταση". Είναι αντίσταση να πηδάς από το τρόλει εν κινήσει για να μην αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου, όταν 1,5 εκατομμυρίο άνεργοι προτιμούν να είναι αραχτοί στις καφετέριες, αντί να κάνουν πραγματική αντίσταση/διαμαρτυρία. Είναι επίσης φοβερό πως χτες η αντίσταση κλιμακώθηκε σπάζοντας λεωφορείο και απειλώντας τον οδηγό του. Το μεγαλύτερο θαύμα της σύγχρονης νεοελληνικής νοημοσύνης είναι δηλαδή ότι μετά από τέτοια περιστατικά θεωρεί τους οδηγούς και τους ελεγκτές των 800ευρώ, φορείς εξουσίας!!
Λυπάμαι για τον ελεγκτή που ενδέχεται να χάσει τη δουλειά του (επειδή ακριβώς την έκανε σωστά) και σίγουρα έχει χάσει τον ύπνο του. Δεν τον λυπάμαι όμως, αν κάποτε κούνησε τα κομματικά σημαιάκια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που καλλιέργησαν την ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές.
Όλες οι άλλες κουβέντες (για το αν οι ελεγκτές ειναι καθίκια, για το αν τα εισιτήρια ειναι ακριβά, για το αν θα πρέπει να χαιδεύουν οι ελεγκτές τα παπάρια των λαθρεπιβατών γιατί έχουμε κρίση, για το αν στο δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Στρασβούργου ξύνονται αντί να βγουν στα χαρακώματα) είναι τελείως άσχετες με το περιστατικό.
Όσο για το εμετικό άρθρο μάλλον θα έπρεπε ο Καζάκης να το απευθύνει στην οικογένεια του 19χρονου θύτη, αλλάζοντας λίγο τον τίτλο και τη στίξη:
"Είναι το παιδί σου ηλίθιο..."
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Νιώθω πολύ κοινωνικά ανάλγητος με αυτήν την υπόθεση πάντως. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να βρίζουν όλοι τον ελεγκτή και τον οδηγό και να έχουμε αγιοποιήσει το 19χρονο μαντράχαλο ως "παιδί" επειδή έτυχε και σκοτώθηκε πέφτοντας.

Δηλαδή στην Ελλάδα:

1) δεν πρέπει να πληρώνουμε εισιτήριο αν δε θέλουμε

2) αυτοί που πληρώνουν είναι μαλ... και θα έπρεπε να μην πληρώνουν γιατί δεν έχουμε καλούς οδηγούς / ελεγκτές / συγκοινωνίες, είμαστε φτωχοί, το εισιτήριο είναι ακριβό και καλύτερα να τα τρώμε σουβλάκια

3) οι ελεγκτές που πληρώνονται με προμήθεια και όχι μισθό είναι ανάλγητοι, δεν έχουν στόματα να θρέψουν και λίγο πολύ είναι ταγματασφαλίτες της κατοχής - τύφλα να'χει ο Αρτέμης

Το κορυφαίο όλων ήταν ένα δημοσίευμα στο facebook (προ του θανάτου του νεαρού, στις 5 Αυγούστου) όπου ο -άλλος- πιτσιρικάς ξεκινούσε "τα ξημερώματα της Κυριακής γυρνούσα από την παραλιακή και δεν είχα να κόψω εισιτήριο...".

Κατά το "Παρατηρητήριο Δηλώσεων Τσίπρα - Κανέλλη και λοιπών παρανοικών", "Πραγματικά το πιο εντυπωσιακό της όλης επιχείρησης σκύλευσης του νεκρού, είναι η κυκλοφορία σε sites "εγχειριδίου λαθρεπιβατών" που τιτλοφορείται: "τα δικαιώματα μου αν με πιάσουν χωρίς εισιτήριο". Αυτή την χώρα είτε την παίρνεις στην πλάκα, είτε μεταναστεύεις αμέσως."

Δε νομίζω ότι υπήρξε σοβαρός άνθρωπος που να "αγιοποιήσει" το νεκρό παιδί (για σένα το "μαντράχαλο"). Απλώς, με αφορμή αυτό, ξεσκεπάζεται για ακόμη μια φορά ένα σύστημα σάπιο και φαίνεται ακόμη επιτακτικότερη η ανάγκη να το αποτινάξουμε.

1), 2) (γιατί πάνε μαζί) Κατ' αρχάς, από τη στιγμή που έχουμε παραδώσει άνευ όρων και αμετάκλητα την εθνική μας κυριαρχία, και η χώρα μας πουλιέται κομμάτι κομμάτι, έχουμε καθήκον ως πολίτες της να μην πληρώσουμε απολύτως τίποτα. Όταν το κράτος σου δε σου ανήκει, για ποιό σκοπό πληρώνεις εισιτήρια, φόρους, χαράτσια; Οτιδήποτε πληρώνουμε στο κράτος οφείλει να είναι ανταποδοτικό. Εάν δεν είναι, δεν το πληρώνουμε.

Επίσης, το Διεθνές Δίκαιο ορίζει ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να μετακινείται ελεύθερα. Θα μπορούσε (σε ένα ευνομούμενο κράτος) να υπάρχει ένα εισιτήριο σε χαμηλή τιμή, ενώ ομάδες όπως άνεργοι, ηλικιωμένοι, νέοι να μετακινούνται δωρεάν. Είδαμε πουθενά στην Ελλάδα να συμβαίνει αυτό; Ή μήπως είδαμε με όσα εξοικονομεί το κράτος από τα εισιτήρια να αναβαθμίζονται ή έστω να συντηρούνται οι συγκοινωνίες; Μήπως όλα είναι στα πλαίσια του "take the money and run", όπως σε πολλά άλλα κράτη έχουμε δει να γίνεται;

Και πέραν αυτών: Ποιός κερατάς δίνει το δικαίωμα στον οποοινδήποτε, στα πλαίσια μιας κάποιας εξουσίας, να σε τραβολογάει, να σε βρίζει και να σε εξευτελίζει;

3) Όταν το κράτος σε κάνει "κυνηγό κεφαλών" κι εσύ το δέχεσαι και το εκτελείς, είσαι εξ'ορισμού ξεφτίλας (παρεμπιπτόντως, αυτός ο τρόπος αμοιβής είναι καινούργιο "φρούτο".. γιατί άραγε; ). Αντί να σηκωθείς και να παλέψεις για ένα κράτος που σου εξασφαλίζει αξιοπρεπή και αξιοπρεπώς αμοιβόμενη εργασία, αρκείσαι σε μια δουλειά με το "κομμάτι", μαζεύοντας ό,τι ψίχουλα σου επιτρέπεται να μαζέψεις, παίζοντάς το εξουσία και τρομοκρατώντας τον κόσμο. Έχουμε εμπειρίες και από τη ναζιστική Γερμανία σε παρόμοιες "ελεγκτικές" υπηρεσίες. Και οι ελεγκτές τότε "ήταν απλά υπάλληλοι που έκαναν τη δουλειά τους, γιατί είχαν στόματα να θρέψουν"; Γιατί με τη λογική αυτή απενοχοποιείς την κάθε αντιδραστική δύναμη που λειτουργεί "νόμιμα" σύμφωνα με το οποιδήποτε κράτος. Τέτοια φαινόμενα παρατηρούνται σε καταστάσεις που ένα κράτος (ή για την ακρίβεια μια ανάλγητη εξουσία) θέλει να εξαπολύσει μαζική τρομοκρατία και να σπάσει έτσι την αντίσταση του κόσμου.

Το εγχειρίδιο λαθρεπιβατών που λες, είναι τι ΝΟΜΙΜΑ μπορεί ένας επιβάτης να κάνει, σύμφωνα με το ΔΙΚΑΙΟ που έχει απομείνει σε αυτή τη χώρα.

Τι να πω, η νοοτροπία αυτή μου θυμίζει πολύ αυτή της Διβάνη. Τζαμπατζής είναι αυτός που θέλουμε εμείς να είναι. Είναι ο πιτσιρικάς, είναι ο μετανάστης, είναι ο άνεργος. Επ'ουδενί όμως ο Λάτσης και το συνάφι του. Ο λεβαντινοραγιαδισμός που σου προκαλεί εμετό.

Για το Mall, που είναι παράνομα χτισμένο, θα μας πεις τα ίδια;

Ακόμα κι αν αυτά που λες για το 1) 2) αληθεύουν, τι λογική είναι αυτή; Όταν πας διακοπές σε μια ξένη χώρα πχ δεν πρέπει να πληρώσεις την υπηρεσία γιατί δεν ανήκει στο κράτος σου;;;

Το εισιτήριο δεν είναι φόρος. Είναι αμοιβή για μια υπηρεσία που χρησιμοποιείς. Επιλέγεις (γιατί μπορείς ξέρεις και να περπατήσεις, να πάρεις αυτοκίνητο, ποδήλατο, πατίνι) να μπεις σε ένα λεωφορείο, ταξί, οτιδήποτε για να πας στον προορισμό σου - δε θα πληρώσεις;;; Είναι ραγιαδισμός και μάλιστα "λεβαντινοραγιαδισμός";

Όλοι τζαμπατζήδες είναι. Και ο Λάτσης αν δεν πληρώνει, τζαμπατζής είναι. Και ο Proton Bank -που τον έκλεισαν γιατί δεν είχε να πληρώσει.

Επειδή είναι παράνομα χτισμένο - αν είναι - το Mall δεν πρέπει να πληρώνουμε εισιτήριο;;; Τι σχέση έχει αυτό;

Δεν έχεις καταλάβει καθόλου τι σου λέω. Όλα αυτά τα θέματα τα συζητάς σε μια ευνομούμενη κοινωνία. Δηλαδή μου λες ότι και τώρα, που ξεπουλιέται το σύμπαν, θα κάτσουμε να λέμε για τα εισιτήρια; Είπα εξ'άλλου τη γνώμη μου για εισιτήρια-ελεγκτές, αλλά μάλλον την παρέβλεψες.

Το μόνο που έχει νόημα να παραθέσω ως απάντηση είναι το ακόλουθο άρθρο από την προχθεσινή (16/8/2013) "εφημερίδα των συντακτών". Και ο νοών νοείτω.....

«Κεφαλοκυνηγοί» και… εθελοντισμός στις αστικές συγκοινωνίες»

Της Χαράς Τζαναβάρα

«Δεν είναι συνάδελφός μου. Ντρέπομαι που πληρωνόμαστε από την ίδια εταιρεία». Είναι το ανθρώπινο, αυθόρμητο ξέσπασμα του Σταύρου Μανίκα, εν ενεργεία οδηγού λεωφορείου, για το συνταρακτικό γεγονός της απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής για παράβαση μόλις 1,20 ευρώ! Μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και ώς πρόσφατα εκλεγμένο μέλος του συνδικάτου των εργαζομένων στις Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ), είχε ανησυχήσει από καιρό για την απαράδεκτη συμπεριφορά των «κεφαλοκυνηγών», όπως αποκαλεί τους ελεγκτές.

«Είναι παλιό το… φρούτο», δήλωσε στην «Εφ.Συν.» και μας αποκάλυψε ότι το σώμα αυτό είχε δημιουργηθεί πριν από μια δεκαετία, πάλι με πρόσχημα την πάταξη της λαθρεπιβίβασης. Είχαν ανταποκριθεί περίπου 1.000 εργαζόμενοι στο κάλεσμα των φορέων διαχείρισης των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας, στοχεύοντας και τότε στο πριμ. «Σήμερα σε σύνολο 6.500-7.000 εργαζομένων σε λεωφορεία και τρόλεϊ, οι λεγόμενοι… εθελοντές μόλις που φτάνουν τους 220. Είναι προς τιμήν των συναδέλφων μου, οι οποίοι, παρά τις περικοπές μισθών και τις μεγάλες ανάγκες των οικογενειών τους, αρνήθηκαν από φιλότιμο να συμμετέχουν σε τέτοια απάνθρωπα μέτρα κατά εργαζομένων και ανέργων που με δυσκολία αντιμετωπίζουν τις βασικές τους ανάγκες», επισημαίνει και αποκαλύπτει ότι οι «κεφαλοκυνηγοί» ανταμείβονται αρκετά καλά για τον… εθελοντισμό τους. Ελάχιστοι είναι επίσης οι οδηγοί που ελέγχουν αν οι επιβάτες μπαίνουν στα οχήματα από την μπροστινή πόρτα, το άλλο μέτρο πάταξης της λαθρεπιβίβασης που τους μετατρέπει σε άτυπους ελεγκτές.

Το πρόστιμο για τη μη πληρωμή εισιτηρίου σε λεωφορεία και τρόλεϊ είναι 72 ευρώ. Από το ποσό αυτό ο ελεγκτής δικαιούται να πάρει το 40%! Το υψηλό αυτό πριμ εξηγεί σε μεγάλο βαθμό και τον υπερβάλλοντα ζήλο που δείχνουν ορισμένοι ελεγκτές. Ο νόμος βέβαια, με τη «βούλα» των μνημονίων, έχει θεσπίσει πλαφόν και οι κάθε είδους εξτρά αμοιβές δεν επιτρέπεται να υπερβαίνουν το 25% του μισθού. Οι αρμόδιοι διοικητικοί παράγοντες όμως έχουν βρει «παραθυράκια» για να παρακάμπτουν τις απαγορεύσεις. Το πιο συνηθισμένο κόλπο συνίσταται στην προσφορά «εθελοντικής» εργασίας σε ημέρες ρεπό.

«Οι έλεγχοι που έχουν ξεκινήσει από καιρό δεν έχουν φέρει αποτελέσματα στα έσοδα του ΟΣΥ», αποκαλύπτει ο Στ. Μανίκας και προσθέτει: «Ο κύριος στόχος αυτής της εκστρατείας δεν είναι η βελτίωση των οικονομικών αλλά ο εκφοβισμός των πολιτών. Να τρέμουν για τα πάντα, να μην αντιδρούν και να περνάνε με λιγότερες αντιστάσεις τα σκληρά μέτρα που επιβάλλει κάθε τόσο η τρόικα. Είναι απαράδεκτο να τρομοκρατούν πολίτες που έχουν φτωχοποιηθεί με τα μνημόνια, ανέργους, νέους που ψάχνουν χωρίς ελπίδα για δουλειά. Γι’ αυτό ζητάμε από καιρό δωρεάν συγκοινωνίες για όλους τους φορολογούμενους σε αυτές τις δύσκολες εποχές».

Από στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι φορείς των εργαζομένων, μόνον το 15% του κόστους λειτουργίας της ΟΣΥ, της νεοσύστατης εταιρείας που διαχειρίζεται τα λεωφορεία και τρόλεϊ της πρωτεύουσας, προέρχεται από τις πωλήσεις εισιτηρίων.

Η σημαντική αυτή… λεπτομέρεια δεν απέτρεψε όμως τους αρμοδίους να πλασάρουν στους πολίτες την «καραμέλα» ότι η πάταξη της λαθρεπιβίβασης, που οι ίδιοι την υπολογίζουν σε 35 εκατ. ευρώ τον χρόνο για το σύνολο των αστικών συγκοινωνιών, θα ματαιώσει τη νέα αύξηση τιμών που έχει επιβάλει η τρόικα, έχει ήδη θεσμοθετηθεί με το τελευταίο Μνημόνιο και απλώς έχει μετατεθεί για το φθινόπωρο.

Με αυτό το «σενάριο» ξεκίνησαν διαφημιστική καμπάνια και αύξησαν τους ελέγχους, κυρίως σε λεωφορεία και τρόλεϊ, επιστρατεύοντας «εθελοντές» που έχουν παρακολουθήσει κάποια υποτυπώδη σεμινάρια, με αποτέλεσμα να είναι συχνές οι καταγγελίες για απαράδεκτες και βίαιες συμπεριφορές με θύματα μετανάστες, νέους και γυναίκες…

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σχετικά με το άρθρο:
Παραληρηματικό άρθρο από έναν γελοίο τύπο, από τον οποίο δυστυχώς όταν ξεκίνησε, περίμενε ο κόσμος (εμού συμπεριλαμβανομένου) περισσότερα. Ο Καζάκης για όσους δε θυμούνται όργωσε τη χώρα πριν τις απανωτές εκλογές πέρυσι, φιλοδοξώντας να μπει στο παιχνίδι της πολιτικής εξουσίας. Στις πρώτες εκλογές πήρε κάπου 1% (0,9% αν θυμάμαι καλά) και στις δεύτερες δεν κατέβηκε (!) καθολου. Η απάντησή του στο γιατί δεν κατέβηκε στις δεύτερες εκλογές, είναι ότι δεν ήθελε να εμπλακεί σε ένα βρώμικο πολιτικό παιχνίδι, πράγμα που το κατάλαβε λέει όταν ο Καμμένος προσπάθησε να τον δωροδοκήσει για να μην κατεβει στις εκλογές και του πάρει ψήφους!! Ντάξει, εκεί πλεον ήταν του γιατρού ο άνθρωπος, είχε περάσει τη λεπτή διαχωριστική γραμμή.
Σχετικά με το περιστατικό:
έχουμε δεδομένα και υποθέσεις. Τα δεδομένα είναι:
-ένα παιδί/νέος/τζαμπατζής/τσογλάνι/θύμα μπήκε σε ΜΜΜ (όχι ΜΜΕ που διαβάζω παραπάνω) χωρίς εισιτήριο. Παράνομο; παράνομο.
-έγινε έλεγχος (από κάποιους που τους πληρώνει ο έλληνας φορολογούμενος για να κάνουν αυτό ακριβώς, να κάνουν ελέγχους και να κόβουν πρόστιμα) και αρνήθηκε να πληρώσει το πρόστιμο, προσπαθώντας να διαφύγει. Παράνομο; παράνομο.
-στην προσπάθεια του να διαφύγει πάτησε το κουμπί έκτακτης αναγκης, χωρίς να πρόκειτο περί τέτοιας. Παράνομο; παράνομο.
-πατώντας το κουμπί έκτακτης ανάγκης, έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή άλλων επιβατών/παιδιών/μωρών οι οποίοι από την απότομη επιβράδυνση του λεωφορείου θα μπορούσαν λόγω αδράνειας να έχουν τραυματιστεί πολύ σοβαρά ή και θανάσιμα. Παράνομο; παράνομο.
Οι υποθέσεις είναι:
-οι συνεπιβάτες προσφέρθηκαν να πληρώσουν το εισιτήριο για να λήξει ο καυγάς. Παράνομο; παράνομο.
-ο ελεγκτής έσπρωξε το "παιδί" (19 χρονών) έξω από το τρόλει!! (ντάξει, αστείο και να σκέφτεται κανείς ότι μπορεί να συνέβη).
Μόνο στην Ελλάδα θα παραβλέπονταν όλα αυτά τα δεδομένα και θα αναδεικνύονταν μια υπόθεση ως κοινωνική διάσταση φτώχειας και κατάχρησης εξουσίας.
Πριν μερικούς μήνες κάποιοι (καθυστερημένοι ;) φοιτητές, άναψαν ενα μαγκάλι σε ένα δωμάτιο πεθαίνοντας από δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα, επειδή παρά τα 19 τους χρόνια, δεν ειχαν ΙΔΕΑ για ατελή προιόντα καύσης σε κλειστούς χώρους. Τις άλλες μέρες βγήκανε οι φυλλάδες με τον τίτλο "Η ΤΡΟΙΚΑ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΥΣ 4 ΦΟΙΤΗΤΕΣ".
Τι κοινό έχει αυτή η υπόθεση με την υπόθεση του 19χρονου "παιδιου";
απλούστατα και στα δύο παραβλέπεται (γιατί δεν πουλάει) το μείζον θέμα της ανθρώπινης βλακείας, που έχει πάρει διαστασεις κοινωνικής μάστιγας στην Ελλάδα. Επίσης και από τις 2 περιπτώσεις αναδεικνύεται το σοβαρότερο ελληνικό πρόβλημα, που οδηγεί κάθε νοήμονα άνθρωπο στη μετανάστευση: η παντελής έλλειψη οποιασδήποτε μορφής αυτοκριτικής ή έστω διάθεσης για τέτοια. Ολοι ξέρουν πάντα ότι μπορούν να ρίξουν σε κάποιον άλλο το φταίξιμο, είτε φταίει είτε όχι, και κανείς να μην εκπλαγεί.
Το θλιβερό στην υπόθεση του 19χρονου "παιδιου" είναι ότι πολλούν θεωρούν τη στάση του σαν "αντίσταση". Είναι αντίσταση να πηδάς από το τρόλει εν κινήσει για να μην αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου, όταν 1,5 εκατομμυρίο άνεργοι προτιμούν να είναι αραχτοί στις καφετέριες, αντί να κάνουν πραγματική αντίσταση/διαμαρτυρία. Είναι επίσης φοβερό πως χτες η αντίσταση κλιμακώθηκε σπάζοντας λεωφορείο και απειλώντας τον οδηγό του. Το μεγαλύτερο θαύμα της σύγχρονης νεοελληνικής νοημοσύνης είναι δηλαδή ότι μετά από τέτοια περιστατικά θεωρεί τους οδηγούς και τους ελεγκτές των 800ευρώ, φορείς εξουσίας!!
Λυπάμαι για τον ελεγκτή που ενδέχεται να χάσει τη δουλειά του (επειδή ακριβώς την έκανε σωστά) και σίγουρα έχει χάσει τον ύπνο του. Δεν τον λυπάμαι όμως, αν κάποτε κούνησε τα κομματικά σημαιάκια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που καλλιέργησαν την ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές.
Όλες οι άλλες κουβέντες (για το αν οι ελεγκτές ειναι καθίκια, για το αν τα εισιτήρια ειναι ακριβά, για το αν θα πρέπει να χαιδεύουν οι ελεγκτές τα παπάρια των λαθρεπιβατών γιατί έχουμε κρίση, για το αν στο δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Στρασβούργου ξύνονται αντί να βγουν στα χαρακώματα) είναι τελείως άσχετες με το περιστατικό.
Όσο για το εμετικό άρθρο μάλλον θα έπρεπε ο Καζάκης να το απευθύνει στην οικογένεια του 19χρονου θύτη, αλλάζοντας λίγο τον τίτλο και τη στίξη:
"Είναι το παιδί σου ηλίθιο..."

Με αυτό το ήθος θα έπρεπε να έχεις γίνει πανεπιστημιακός, όπως η κα Διβάνη. Αν δεν είσαι ήδη, πραγματικά αδικείσαι.

Χαίρομαι τουλάχιστον που υποκείμενα της υποστάθμης σου έχουν μεταναστεύσει. Αυτή η χώρα έχει δώσει ήθη και πολιτισμό και με τη χαμερπή παρουσία σας τη ντροπιάζετε.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Με αυτό το ήθος θα έπρεπε να έχεις γίνει πανεπιστημιακός, όπως η κα Διβάνη. Αν δεν είσαι ήδη, πραγματικά αδικείσαι.

κοντός ψαλμός αλληλούια :)

Πάντως, όποιος θεωρεί φυσιολογικό να παραβιάζει σε τέτοιο βαθμό την κοινή λογική (βλ. άποψη "εδώ ξεπουλιέται το σύμπαν, με εισιτήρια θα ασχολούμαστε"), έχει πολλά θέματα να λύσει. 3 μπορεί να είναι οι αιτίες: 1. προβληματικά παιδικά χρόνια, μη αναστρέψιμη αιτία 2. προβληματικά πρότυπα στο οικογενειακό περιβάλλον και κατ επέκταση ιδιοσυγκρασία, μη αναστρέψιμη αιτία και 3. προβληματική σεξουαλική ζωή, αναστρέψιμη αιτία.

Καλή επιτυχία!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.