Jump to content

Απεργία εκπαιδευτικών στις Πανελλήνιες


Απεργία καθηγητών στις Πανελλήνιες  

20 members have voted

  1. 1. Ποια η άποψή σας για την απεργία των καθηγητών εν μέσω εξετάσεων;

    • κακώς απεργούν στις εξετάσεις (αν ήμουν μαθητής θα με πείραζε)
      11
    • ας απεργήσουν όποτε θέλουν (αν ήμουν μαθητής δε θα με ένοιαζε το πότε απεργούν)
      8
    • δεν με ενδιαφέρει
      1
  2. 2. Ποια η άποψή σας για την επιστράτευση των καθηγητών από την κυβέρνηση;

    • συμφωνώ με επιστράτευση
      8
    • διαφωνώ με επιστράτευση
      12
    • δεν με ενδιαφέρει
      0
  3. 3. Θα έχει συμμετοχή η απεργία ή πολύ κακό για το τίποτα;

    • θα έχει συμμετοχή
      8
    • δε θα απεργήσει κανένας
      7
    • δε με ενδιαφέρει
      5


Recommended Posts

Η ΟΛΜΕ ανήγγειλε απεργία για τις μέρες των "Πανελλαδικών". Απαντώντας η Κυβέρνηση αποφάσισε την προληπτική πολιτική επιστράτευση όλων των εκπαιδευτικών.

Τους μαθητές δεν τους ρώτησε κανένας - αλλά εσείς τι νομίζετε;

Click here to view the article

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • Απαντήσεις 68
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Συγχαρητήρια.

Δεν είδα να κάνετε poll όταν έκλεινε ο ΟΕΔΒ (οργανισμος εκδοσεως διδακτικων βιβιων)

ούτε όταν αποφασιστηκαν συγχωνεύσεις σχολείων (κανοντας 3θεσια σχολεια στην επαρχια!!), ούτε όταν ο προυπολογισμος "δεν εφτανε" για τη θερμανση και τα παιδια κρυωναν στις τάξεις.

Κοινωνικός αυτοματισμος στο έπακρο.

Μόνο τον διπλανό σας σας παιρνει μαλλον να βλεπετο τον εχθρο και όχι στους κυριαρχους.

Για να ξεκαθαρισω τη θεση μου, εκτιμω πως οι συνδικαλιστες των δακε/πασκε, αυτα τα φιδια, προσέβλεπαν στην επιστράτευση για να ηττηθει ο ΔΙΚΑΙΟΣ αγώνας των εκπαιδευτικών, οι οποιοι με 680 ευρω μισθο πρωτοδιοριστου θα αναγκαστουν να πηγαινουν σα νομαδες απο το ενα σχολειο στο αλλο, και 10 χιλιαδες αναπληρωτες θα μεινουν ανεργοι απο το Σεπτεμβρη.

Η ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ (ακουσον ακουσον) επιστρατευση των εργαζομενων θετει το ελληνικο κράτος αναμεσα στα φασιστικα κρατη.

Σημαινει πως με ενα προεδρικο διαταγμα, μπορει να αποφασιζεται η καταστολη οποιασδηποτε κινητοποίησης.

Σκεφτειτε το...

(Τέλος να πω πως εχω στο περιβαλλον μου παιδια που δινουν πανελληνιες και ειναι υπερ της κινητοποιησης, και σιγουρα εναντια στην καταστολη, οπως και εγω το 07 που εδινα πανελληνιες ημουν υπερ των μαθητικων καταληψεων για στηριξη των φοιτητικων κινητοποιησεων εναντια στο νομο Γιαννακου.)

Το poll αυτο ειναι μια ντροπη γιατι

1. δεν δειξατε το ιδιο ενδιαφερον οταν αποφασιστηκε η διαλυση της δευτεροβαθμιας, με οσα προαναφερθηκαν, που παλι "δεν ρωτηθηκαν οι μαθητες" και

2. η κυβερνηση "απαντησε" ε;; Οι καθηγητες αποφασισαν δηλαδη απο μονοι τους την απεργια....Όχι ως απαντηση σε απόφαση της κυβέρνησης για περαιτερω ακομη μειωση των καθηγητων....

Τροποποιήθηκε από ivgms
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εγω παντως τους λυπαμαι τους εκπαιδευτικους.Μονο 3 μηνες διακοπες το καλοκαιρι(μην πω 4 τωρα που τα σχολεια εκλεισαν απο Απριλη),15 μερες Χριστουγεννα,15 μερες Πασχα,εκδρομες,αργιες,γιορτες,και να παιρνουν οι πρωτοδιοριστοι μισθο μονο 680 ευρω?με τετοια κουραση που τραβανε καθημερινα να κανουν μαθημα 3 και 4 ωρες την ημερα φτανουν στα ορια της σωματικης και ψυχικης αντοχης!ελεος!ας λυπηθει καποιος αυτον τον καταπονημενο κλαδο!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ο εκπαιδευτικός είναι λειτούργημα και μάλιστα ψυχοφθόρο, εάν εκτελείται σωστά. Δεν ωφελεί κανέναν - ή μάλλον ωφελεί, αλλά όχι εμάς - να τρωγόμαστε μεταξύ μας για το ποιός παίρνει 100 ευρώ παραπάνω και για το ποιός κάνει διακοπές. Επειδή ο δικός μας κλάδος είναι περισσότερο γαμημένος από το δικό τους, αυτό δεν τους καθιστά προνομιούχους... Και όχι, 680 ευρώ δεν είναι επαρκής μισθός για κανέναν...

Αντί να είμαστε ενωμένοι, ώστε να ανατρέψουμε την κατάσταση, κοιτάμε να βγάζουμε ο ένος το μάτι του άλλου και να τρίβουμε τα χέρια μας χαιρέκακα, όταν οι μισθοί άλλων επαγγελμάτων πέφτουν κάτω από τα επίπεδα των δικών μας.

Σταματήστε πια να τρώγεστε μεταξύ σας και να χτυπάτε ο ένας τον άλλον, γιατί εκτός από γραφικοί, γίνεστε και αηδιαστικοί.

Θες να μας πεις, συνάδελφε, ότι θα ήσουν ικανοποιημένος εάν οι εκπαιδευτικοί είχαν τα δικά μας ωράρια και μισθούς; Γιατί, εάν αυτή η λύση ικανοποιεί τον εγωισμό σου, τότε πραγματικά θα έπρεπε να ντρέπεσαι!

Όσον αφορά στην απεργία, έχω δύο πράγματα να πω:

α) Οι εκπαιδευτικοί αργά το θυμήθηκαν ότι πρέπει να κουνηθούν. Στα πλαίσια προφανώς της πολιτικής του "διαίρει και βασίλευε" που έθιξα παραπάνω. Όταν παραδιδόταν η εθνική κυριαρχία της χώρας, όταν κουρελιάζονταν τα εργασιακά δικαιώματα των άλλων κλάδων, όταν καταργούνταν το άσυλο, όταν καταπατούνταν τα φοιτητικά και μαθητικά δικαιώματα, όταν ξεφτιλίζονταν τα προγράμματα σπουδών, πού στο διάολο κρύβονταν αυτοί οι κύριοι;

β) Το κολπάκι απεργία-επίταξη το έχουμε ξαναζήσει τελευταίως. Μέσω αυτού προσπαθούν τα διάφορα "μαγαζάκια" να διατηρήσουν τα ψηφαλάκια τους και ο κρατικός μηχανισμός να κάνει επίδειξη εξουσίας.

Το θέμα δεν είναι να σταματάς να δουλεύεις για λίγο, μπας και καταφέρεις να μη σου πάρουν τα πέντε ψίχουλα που σου πετάνε κάθε μήνα. Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι τα δικαιώμτά μας τα κατοχυρώνουμε οι ίδιοι και δε ζητιανεύουμε γι'αυτά! Εξ'άλλου, ζητώντας από μια κάστα λαμόγιων αυτά που δικαιούσαι, αναγνωρίζεις και την εξουσία τους. Εάν δε χωνέψουμε αυτή την πραγματικότητα, ώστε να συσπειρωθούμε ως έθνος και να περάσουμε σε ουσιαστικές μορφές αγώνα, είμαστε χαμένοι από χέρι.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Είναι λυπητερό να βλέπει κανείς ή ακόμη χειρότερα να βιώνει αυτή την καθηστέρηση των πανελληνίων λόγω της απεργίας των εκπαιδευτικών.

Πρώτα απ'όλα, τα θύματα αυτής της κατάστασης θα χάσουν ουσιαστικά μία χρονιά. Ναι μεν θα διαβάσουν περισσότερο αλλά όντας -ως συνήθως- καλοί μαθητές αυτοί που στοχεύουν για σχολές όπως η ιατρική θα χάσουν πολύτιμο χρόνο και ευκαιρίες για την υπόλοιπη ζωή τους.

Δεύτερον, το άγχος που μπορεί να υποστούν οι ίδιοι οι μαθητές δεν θα είναι ό,τι το καλύτερο. Δεν είναι λίγο να διαβάζεις συνεχώς για 2-3 χρόνια και ξαφνικά εκεί που (ίσως) είσαι πανέτοιμος να μαθαίνεις ένα νέο σαν κι αυτό...

Τρίτον, εύχομαι και ευχόμαστε όλοι να ισχύει το γνωστό ρητό: "Κάθε εμπόδιο σε καλό".

Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά και να έχουν ό,τι επιθυμούν!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Βασικά, επειδή κατά βάση συμφωνώ με τα παραπάνω άνοιξα το poll. Νομίζω ότι είναι καθολική η αγανάκτηση για σχολεία που δεν είχαν θέρμανση - υπάρχει κάποιος που θα υποστήριζε ότι αυτό είναι σωστό;;;

Για τον ΟΕΔΒ και για τις συγχωνεύσεις δεν έχω ιδία άποψη - και νομίζω ότι μόνο έμμεσα θα επηρέαζε την εισαγωγή φοιτητών στις ιατρικές σχολές.

Η νομική μου παιδεία μου απαγορεύει να σχολιάσω την απόφαση της κυβέρνησης περισσότερο από όσο ήδη έκανα. Νομίζω ότι ανεξάρτητα του τι θα γίνει με τον αγώνα των εκπαιδευτικών, η συνταγματικότητα της απόφασης και το κατά πόσο είναι συμβατό το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης με τις δεσμεύσεις της χώρας απέναντι στους διεθνείς οργανισμούς θα κριθεί στα δικαστήρια.

Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι κανένας εκπαιδευτικός δεν έχει τόσες διακοπές. Και τους μετεξεταστέους εξετάζουν το καλοκαίρι, και να προετοιμάσουν τη διδασκαλία τους έχουν κλπ κλπ. Το ωράριο στην τάξη είναι η κορυφή του παγόβουνου για την εργασία του εκπαιδευτικού και είναι τουλάχιστον προκλητικό να θεωροούμε ότι μόνο τότε δουλεύουν.

Για τους μισθούς, πιστεύω η παρακάτω viral εικόνα είναι ενδεικτική:

946147_572316402800508_1460975583_n.jpg

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το κυρίαρχο ερώτημα παραμένει: η κοινωνία ποια θέση παίρνει σε αυτό το ζήτημα; Οι μαθητές ποια θέση παίρνουν;

Γιατί ξαναλέω, αυτούς δεν τους ρώτησε κανείς. Κι εγώ αν ήμουν μαθητής θα στήριζα τους καθηγητές μου που απεργούν για να μην παίρνουν 3 κι 60.

Γιατί με προσβάλλει να με διδάσκουν οι χειρότεροι, μόνο αυτοί που δεν μπορούν να βρουν πιο προσοδοφόρα εργασία.Να διδάσκουν όσοι θέλουν να στήσουν παραμάγαζο με φροντιστήρια.

Με την ίδια λογική ως ασθενής θα στήριζα τους γιατρούς (εμάς ντε) αν κάνουν απεργία για να μην παίρνουν 3 κι 60. Γιατί και πάλι με προσβάλλει η υγεία μου να είναι στα χέρια των χειρότερων, αυτών που δεν μπορούν να βρουν αξιοπρεπή δουλειά αλλού. Ή αυτών που ψάχνουν με μίζες και φακελάκια να βγάλουν τον επιούσιο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Να επαναλάβω κι εγώ το σχόλιο ότι υπάρχει μια επιλεκτική ευαισθησία για το ποια θέματα χρήζουν δημοσκόπησης (η οποία άλλωστε μικρή σημασία έχει, καθώς η ζωή δεν ακολουθεί τις δημοσκοπήσεις).

Κατά τα λοιπά, στη χώρα έχει πλέον γίνει καθεστώς το δίπτυχο "Νόμος και Τάξη", εργαζόμενοι επιστρατεύονται κατ' επανάληψη εν ριπή οφθαλμού λες και είναι ό,τι πιο φυσιολογικό σε μια δημοκρατία, και η ανωμαλία σε κάθε πτυχή του δημόσιου βίου είναι εδώ και καιρό εξώφθαλμη.

Αλλά η προκλητικότητα σε μερικούς συναδέλφους βαράει κόκκινο και ενοχλούνται από τις συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών, οι οποίοι, για τον υπέρογκο μισθό που παίρνουν θα έπρεπε να ζητάνε συγγνώμη από τους γιάτρακλες (η δουλειά των οποίων ως γνωστόν είναι σκληρότερη κι απ' των ανθρακωρύχων, κι ας μην λαμβάνουν επίδομα για βαρέα και ανθυγιεινά), και να μεταναστεύουν το καλοκαιράκι (που δεν είναι τρεις μήνες όπως σημείωσε παραπάνω και ο Λύκος) για να σπάνε πέτρες σε λατομεία, όπως συμβαίνει και με τους καθηγητές σε όλα τα πολιτισμένα κράτη του κόσμου. Ίσως μάλιστα να πρέπει να εισηγηθούμε και οι καθηγητές πανεπιστημίων να συμμετάσχουν και αυτοί στις θερινές δραστηριότητες των λοιπών εκπαιδευτικών, σε πιο καλοβαλμένο πόστο, ασφαλώς, ως επιστάτες ας πούμε - αξιοκρατία πάνω απ' όλα.

Μια πρώτη ιδέα για να βγάζουν επιτέλους οι εκπαιδευτικοί τίμια τα λεφτά τους:

Δυστυχώς, οι άνθρωποι δεν διδάσκονται από την ιστορία, και συνεχίζουν να λένα και να κάνουν τις ίδιες μαλακίες, υπερασπίζοντάς τες μάλιστα ως αυτονόητες, ξανά και ξανά. Αλλά όταν υπάρχουν ιστορικά προηγούμενα, η μαλακία είναι αδικαιολόγητη:

[media=]

Καλό ξέσπασμα λοιπόν στους εκπαιδευτικούς, ή σε όποια άλλη επαγγελματική κατηγορία θεωρεί ο καθένας ότι ευθύνεται για το δικό του χάλι. Και όταν έρθει και πάλι η ώρα να τον πιουν οι γιατροί να μη μας κάνει εντύπωση όταν θα ακούμε αντίστοιχους κάφρους να λένε "καλά σας κάνουνε".

Τροποποιήθηκε από lellos
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Λύκε, γενικώς συμφωνώ με τα όσα λες.. Αλλά τον Μάνο ασ'τον απ'έξω... εάν ζούσαμε στο καθεστώς που αυτός ονειρεύεται, μάλλον αυτή τη στιγμή δε θα γράφαμε εδώ, γιατί στις παραγκουπόλεις όπου θα κατοικούσαμε, μάλλον το pc δε θα ήταν μια από τις πολυτέλειες... Νεοφιλελευθερισμός είναι ο νέος φασισμός, μη ξεγελιέστε από το ελευθερίζον προσωπείο... (παρένθεση, την οποία και κλείνω εδώ)

Όσο για τους μαθητές... ειλικρινά δε ξέρω τι να πω... θεωρώ θα στήριζα τους καθηγητές μου, όταν ήμουν στο Λύκειο. Στηριζόμενη στο σκεπτικό ότι, αφού ζω μέσα στην αδικία και βαδίζω με μαθηματική ακρίβεια προς την ανεργία... τι πειράζει να καθυστερήσω να δώσω; Από πλευράς μου, εξ'άλλου, η δουλειά μου (δηλ. το διάβασμά μου) θα έχει γίνει.

Αλλά οι τωρινοί μαθητές δε ξέρω σε τι κόσμο ζουν. Ειλικρινά, το κενό και ανέκφραστο βλέμμα τους με τρομάζει! Δε ξέρω τι (ή καλύτερα αν) σκέφτονται αυτά τα παιδιά.. Φυσικά δεν αναφέρομαι σε όλους, αλλά σε μια τεράστια πλειοψηφία.

Τροποποιήθηκε από hemoglobin
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ένα από τα πολλά άσχημα που έχουμε ως ράτσα ειναι να τρωγόμαστε μεταξυ μας. Απεργούν οι γιατροι, φάτε τους γιατί τι φταινε οι ασθενείς. Απεργουν οι δάσκαλοι, φάτε τους κι αυτους γιατί τι φταίνε οι μαθητές. Γενικώς μια φαγωμάρα!

Αγαπητοί συνάδελφοι επειδη τυγχάνει να έχω στο οικογενειακό μου περιβάλλον κάποιον εκπαιδευτικό να σας πω πως 1) Διακοπές 200 μέρες το χρόνο δεν έχουν, 2) Το πόσο ψυχοφθόρα είναι αυτή η δουλειά (όταν κάποιος την κάνει με συνείδηση και επαγγελματισμό) ίσως μόνο κάποιος συνάδελφος Παιδίατρος μπορεί να το καταλάβει (όλοι εμεις οι υπόλοιποι ουτε κατα διάνοια 3) Οι εκπαιδευτικοί εκτός από το ότι έχουν να διαχειριστούν τα παιδια έχουν να "παίξουν" και με τον κάθε πικραμένο μπαμπά ή την κάθε κοκορόμυαλη μαμά που νομίζει πως ο μικρός Γιάννακης είναι το θαύμα της φύσης και αρα ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζετε απο το δάσκαλο.

Επίσης αυτή η μέγιστη χαζομάρα περί ψυχολογίας των παιδιών που δίνουν πανελλαδικές μόνο γέλια μπορεί να προκαλέσει. Είναι που τα παιδια ζουν και διαβάζουν σε ενα ιδανικό περιβάλλον και η απεργία των εκπαιδευτικών θα τους χαλάσει το ροζ συννεφάκι.

Μιας και το θυμήθηκα....... 14yearsoldboy τρέλανε μας λίγο να δω κάτι! Λες "Ναι μεν θα διαβάσουν περισσότερο αλλά όντας -ως συνήθως- καλοί μαθητές αυτοί που στοχεύουν για σχολές όπως η ιατρική θα χάσουν πολύτιμο χρόνο και ευκαιρίες για την υπόλοιπη ζωή τους. Δεύτερον, το άγχος που μπορεί να υποστούν οι ίδιοι οι μαθητές δεν θα είναι ό,τι το καλύτερο. Δεν είναι λίγο να διαβάζεις συνεχώς για 2-3 χρόνια και ξαφνικά εκεί που (ίσως) είσαι πανέτοιμος να μαθαίνεις ένα νέο σαν κι αυτό...". Πες μου λίγο για ποιές ευκαιρίες ακριβως μιλάμε! Γιατί αν εννοεις τα 800 ευρω max του ειδικευόμενου ε ευκαιρία δεν το λες! Επίσης να σου πω κι ενα άλλο νέο? Αυτος που εχει μελετήσει και όχι απλά παπαγαλίσει (αυτος δηλαδη που θα έπρεπε να μπει στην Ιατρική σε μια ιδανική κοινωνία) και έχει προετοιμαστεί καλά και 6 μηνες μετα να τον βάλεις να γράψει πάλι θα αριστεύσει!

Για να μη τα πολυλογώ απλά σκεφτείτε το εξής: εάν κάποιους τους ενοχλεί η απεργία των εκπαιδευτικών την περίοδο των πανελλαδικών γιατί τα "θύματα" θα είναι οι μαθητές τότε εμείς οι γιατροί δε θα έπρεπε να απεργούμε ποτέ, ακόμη κι αν έχουμε να πληρωθούμε εφημερίες 8 μήνες, γιατί ασθενείς έχει όλο το χρόνο και όχι μονο για 2 εβδομάδες μες το καλοκαίρι!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

.

Ανταποκρινόμενοι στα καλέσματα των καθηγητών μας για αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα τους, εμείς οι μαθητές διαφόρων Λυκείων και Γυμνασίων των Ιωαννίνων θέτουμε από αύριο σε κάθε σχολείο της πόλης μας το ζήτημα της έμπρακτης συμπαράστασης στους εργαζόμενους λειτουργούς της εκπαίδευσης. Αναγνωρίζουμε τις κρατικές επιθέσεις και τις μιντιακές στοχοποιήσεις εις βάρος των καθηγητών ως επιθέσεις εναντίον της Παιδείας και ολόκληρης της κοινωνίας. ,Αναγνωρίζουμε την επιτακτική ανάγκη για μια πολιτική απεργία που θα ενώσει όλους τους κλάδους εργαζομένων, μαζί με τους άνεργους, τους φοιτητές, τους μαθητές, έξω από κομματικά μαντριά και γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Αν ο Δεκέμβρης του 2008 ήταν η ερώτηση, ο Μάης του 2013 μας καλεί να δώσουμε την απάντηση. Καλούμε όλους τους συμμαθητές μας σε ολόκληρη τη χώρα να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας για την έως τώρα συλλογική μας απραξία. Θέλουν το σχολείο απολίτικο κι απαθές, βυθισμένο στην αποχαύνωση και το Lifestyle? Ε ας αποδείξουμε πως είμαστε πολιτικά υποκείμενα, έτοιμα να ενώσουν την κοινωνία ενάντια στο Κράτος και τους βοηθούς του.

Καλούμε σε γενικές συνελεύσεις, αμεσοδημοκρατικές, όπου όλοι οι μαθητές θα συναποφασίσουμε για το μέλλον το δικό μας και των οικογενειών μας.

Δεν είμαστε παιδιά, δεν είμαστε όμηροι. Είμαστε το μέλλον!

Συνέλευση μαθητών με αφορμή την απεργία των καθηγητών

Μαθητές Χωρίς Τάξη, Ιωάννινα

και

Η παιδεία στον καιρό του μνημονίου είναι άλλο ένα θύμα του καταρρέοντος καπιταλιστικού συστήματος που καταπιέζει ολόκληρη την κοινωνία,εργαζόμενους,μετανάστες, ανέργους,φοιτητές και μαθητές.

Το νέο νομοσχέδιο που προωωθεί η κυβέρνηση δεν θίγει μόνο τους καθηγητές μας αλλά και εμάς τους ίδιους του μαθητές. Αρκετοί εκπαιδευτικοί θα μείνουν άνεργοι ,σχολεία θα συγχωνευτούν,παιδιά θα αναγκάζονται να φοιτούν σε σχολεία εκτός της περιοχής όπου μένουν!

Σε κάθε τάξη θα υπάρχουν παραπάνω από 25 μαθητές. Ήδη αρκετά σχολεία κυρίως της επαρχίας αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις σε γραφική ύλη.

Καθημερινά βλέπουμε συμμαθητές μας να λιποθυμούν από την πείνα,να μην μπορούν να συνεχίσουν την εκπαιδευσή τους και να παλεύουν δουλεύοντας για ένα εξασφαλίσουν κομμάτι ψωμί!

Μας προσφέρουν παιδεία που θέλει να μας μετατρέψει σε κινούμενες μηχανές που αποστηθίζουν ολόκληρες σελίδες ιστορίας,χωρίς να κατανοούν τι διαβάζουν. Υποδαυλίζουν την κριτική σκέψη μας.

Μας υποχρεώνουν να εγγραφόμαστε σε φροντιστήρια "αν θέλουμε να περάσουμε στο πανεπιστήμιο". Αφού αποφοιτήσουμε μας ρίχνουν στην αγορά εργασίας με 400 ευρώ και έπειτα μας στριμώχνουν στο ταμείο ανεργίας.

Ως εδώ!

Είμαστε δίπλα στους καθηγητές μας που αγωνίζονται κατά της υποβάθμισης της παιδείας.

Θα αντισταθούμε στο άθλιο και φασιστικό μέτρο της επικείμενης επιταξής τους! Ενάντια σε έναν κόσμο οργανωμένης σήψης,παλεύουμε για τις ζωές μας και το μέλλον μας!

Αυτονομη κινηση μαθητων

το τελευταιο μοιραζεται απο μαθητες σε αθηνα χαλκιδα κ κρητη

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εχω καιρό να γράψω για διάφορους λόγους.

Το να απεργεί ο καθένας στην Ελλάδα όποτε θέλει και να θεωρείται και φυσιολογικό είναι παγκόσμιο φαινόμενο.

Και επίσης ακούγονται και παράλογες απόψεις όπως το είναι φασίστας όποιος δεν ανέχεται:

1. Να κλείνει η ακρόπολη 2.Να ακυρώνονται προγραμματισμένα χειρουργεία 3. Να εκβιάζονται οι μαθητες 4. Να συσσωρεύονται τα σκουπίδα Να να να.....

Σίγουρα η κρίση έχει ακουμπήσει πολύ κόσμο και σίγουρα οι εκπαιδευτικοί δεν πληρώνονται καλά. Αλλά σίγουρα άπειρες κοινωνικές ομάδες υποφέρουν, δεν πληρώνονται καλά κτλπ. κτλπ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

@Andreas αυτο, παλι, που θεωρειται φυσιολογικο ανα τον κοσμο απο μεγαλη μεριδα εξαθλιωμενων, ειναι να δουλευουν χωρις να πληρωνονται ή να πληρωνονται με ψίχουλα...

ΥΓ οι μαθητες δεν "εκβιαζονται" διοτι δεν απευθυνεται σε αυτους η απεργία. Εκβιασμος ειναι οταν σε αναγκαζουν να κανεις κατι που δεν θέλεις.

Ας μαθεις να χρησιμοποιεις εστω τις σωστες λεξεις για να εκφρασεις τις οξυτενεις σου απόψεις.

Τροποποιήθηκε από ivgms
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Συνάδελφε, η απεργία δεν είναι προγραμματισμένη και σκοπός της είναι να ασκήσει κοινωνική πίεση... Όταν προγραμματίζεις την απεργία (όπως τα Αμερικανάκια) κάτι μήνες πριν, απλά δεν είναι απεργία.. Πριν αραδιάσεις τις θρασύτατες δηλώσεις του Πρετεντέρη και λοιπών συγγενών, σκέψου:

1. Γιατί κλείνει η Ακρόπολη;

2. Γιατί ακυρώνονται προγραμματισμένα χειρουργεία;

3. Γιατί ακυρώνονται οι πανελλήνιες; (όχι, δεν είναι εκβιασμός των μαθητών αυτό)

4. Γιατί συσσωρεύονται σκουπίδια;

Σκέψου καλά την αιτία όλων αυτών και μην κολλάς στην επιφάνεια. Σίγουρα η απεργία δεν είναι πλέον αρκετή, αλλά είναι ένα μέσο πάλης. Χωρίς αιτία, καμία απεργία δε γίνεται.

Επίσης, κατά τη γνώμη σου, ποιός είναι ο φασίστας; Αυτός που εκχωρεί αμετάκλητα και άνευ όρων την εθνική κυριαρχία, αυτός που διαλύει την παιδεία και την υγεία, αυτός που μετατρέπει το μισθό και τη σύνταξη σε χαρτζιλίκι, αυτός που κουρελιάζει κάθε ανθρώπινο δικαίωμα τι στο διάολο είναι;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

@Andreas αυτο, παλι, που θεωρειται φυσιολογικο ανα τον κοσμο απο μεγαλη μεριδα εξαθλιωμενων, ειναι να δουλευουν χωρις να πληρωνονται ή να πληρωνονται με ψίχουλα...

ΥΓ οι μαθητες δεν "εκβιαζονται" διοτι δεν απευθυνεται σε αυτους η απεργία. Εκβιασμος ειναι οταν σε αναγκαζουν να κανεις κατι που δεν θέλεις.

Ας μαθεις να χρησιμοποιεις εστω τις σωστες λεξεις για να εκφρασεις τις οξυτενεις σου απόψεις.

ivgms αν οι γιατροί ξέραμε να χρησιμοποιούμε σωστά τις λέξεις θα είμασταν φιλόλογοι τώρα θα μας περιμέναμε την επίταξη :Ρ

Πες τα γιατι κοντεύουμε να χάσουμε και το λίγο που μας απόμεινε!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Όσο για τον φωστήρα που είπε πως δεν θα επρεπε να πληρωνονται παραπανω μιας κ δν πεθαινουν στην κουραση, να του πω κατι πολυ προωθημενο για τα στανταρντς αξιοπρεπειας που εχει: οτι δηλαδη ολοι οι ανθρωποι δικαιουνται εναν μισθο που να καλυπτει τις αναγκες τους. Τα 680 ευρώ δεν καλύπτει τις ανάγκες κανενός ανρθώπου τη σήμερον ημέρα.

Τι να κανουμε δηλαδη...αυτη ειναι η δουλεια του καθηγητή, θα πρεπε να δουλευουν στα λατομεια για να δικαιολογησουν εναν μισθο που να επαρκει για να ζησουν σαν ανρθωποι μαλλον...

Τι μυαλα υπαρχουν

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Κατά τη γνώμη μου ο μεγαλύτερος φασίστας είναι αυτός που σε ένα φορουμ όταν δεν έχει επιχειρήματα πανικοβάλλεται και απαντάει ερειστικά με εκφράσεις του στυλ

"Ας μαθεις να χρησιμοποιεις εστω τις σωστες λεξεις για να εκφρασεις τις οξυτενεις σου απόψεις."

"Πριν αραδιάσεις τις θρασύτατες δηλώσεις του Πρετεντέρη και λοιπών συγγενών, σκέψου"

Είπαμε συμφωνούμε. Η κρίση μας έχει αγγίξει όλους σε όλα τα επαγγέλματα. Τι προτείνουμε? Από αύριο να αρχίσουμε να εκβιάζουμε ο ένας τον άλλο και να παραλύσουν τα πάντα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Βρε andreas που τον είδες τον εκβιασμο? Δηλαδη θες να μου πεις οτι εγω που εχω να πληρωθώ εφημερίες από τον περασμένο Αύγουστο θα πρέπει να κάτσω στα αυγά μου και να ζήσω με 700 ευρώ γιατί αν διανοηθώ να απεργήσω ή να κατέβω σε επίσχεση θα θεωρηθεί ως εκβιασμός απέναντι στον ασθενή? Μήπως να κάτσω να με ....άντε μη πω τώρα?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εκείνος που κολλάει σε μία φράση και παριστάνει πως αγνοεί το υπόλοιπο περιεχόμενο είναι εκείνος που στερείται επιχειρημάτων...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Και εσύ δεν έχει πληρωθείς τις εφημερίες, και ο δάσκαλος δεν πληρώνεται, και ο οικονομολόγος κάνει τον σουβλατζή, και ο οδοκαθαριστής παίρνει ψίχουλα για μία ανθυγιεινή εργασία.

Αυτό που το κάθε επάγγελμα νομίζει ότι δυστυχεί πιο πολύ από τα άλλα και πως αξίζει τα πάντα είναι πρωτοποριακό.

Και λίγο έλεος πια. Δηλαδή η απεργία των καθηγητών στις Πανελλήνιες δεν είναι εκβιασμός? Ας απεργούσαν πριν από ένα μήνα. Πως και "έτυχε" να απεργήσουν τώρα?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν ειναι εκβιασμος προς τους μαθητες παντως.

"Τα παντα'...προφανως "Τα παντα' ειναι το να μην θες να απολυθεις ή το να μεταταχθεις σε καποιο νησι τη στιγμη που τα νησια μενουν με 3θεσια!!!!!!!!!!!σχολεια

Ελεος πια, αναξιοπρέπεια στο φουλ.

Δεν θα ασχοληθω αλλο με την περιπτωση σου

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Και εσύ δεν έχει πληρωθείς τις εφημερίες, και ο δάσκαλος δεν πληρώνεται, και ο οικονομολόγος κάνει τον σουβλατζή, και ο οδοκαθαριστής παίρνει ψίχουλα για μία ανθυγιεινή εργασία.

Αυτό που το κάθε επάγγελμα νομίζει ότι δυστυχεί πιο πολύ από τα άλλα και πως αξίζει τα πάντα είναι πρωτοποριακό.

Και λίγο έλεος πια. Δηλαδή η απεργία των καθηγητών στις Πανελλήνιες δεν είναι εκβιασμός? Ας απεργούσαν πριν από ένα μήνα. Πως και "έτυχε" να απεργήσουν τώρα?

Με την ιδια λογικη κι εγω δεν πρεπει να απεργήσω ΠΟΤΕ γιατί κάθε μέρα έχω χειρουργία. Ειναι λογική τώρα αυτη?

Μην ξεχνάς ότι οι εκπαιδευτικοί αποφάσισαν για απεργία μεσα στις πανελλαδικες αφού πρώτα η κυβέρνηση αποφάσισε να τους επιτάξει πριν ακόμα αυτοί αποφασίσουν τι θα κάνουν. Και στο φινάλε, όσο σκληρό κι αν ακούγεται στα αυτιά σου, τα παιδια η ίδια η κυβέρνιση με τις πολιτικές που ακολουθεί τα εκβιάζει και όχι οι εκπαιδευτικοι. Για να λέμε τα πράγματα όπως έχουν!

Τροποποιήθηκε από Elpi
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.