Jump to content

Είναι η Χρυσή Αυγή νεοναζί?


Recommended Posts

Δεν θα ασχοληθώ με το αν ένα νεοναζιστικό κόμμα είναι βλαβερό για τη χώρα. (αυτό πρέπει να είναι αυτονόητο σε όλους).

Εδώ θα δείξουμε πως η Χρυσή Αυγή είναι νεοναζί (για όσους δεν το ξέρουν). Αποκαλυπτικές φωτογραφίες:

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΒΛΑΜΑΚΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

Σαν παιδί σε λούνα παρκ μέσα στο Νταχάου

Vlamakis-Dachau.jpg

Η γνωστή χειρονομία προς ένα θύμα του Ολοκαυτώματος στο μουσείο του στρατόπεδου συγκέντρωσης

Vlamakis-Pic.jpg

Το κρεματόριο είναι ο "καλύτερος φούρνος" για τον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής

fournoi1.jpg

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΕΦΥΛΛΑΚΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ο υποψήφιος της Χ.Α. που έκανε το παραπάνω σχόλιο ότι "ψήνει καλό ψωμί" ο φούρνος όπου μαρτύρησαν χιλιάδες άνθρωποι επί Χίτλερ.

Εδώ κάνει το ναζιστικό χαιρετισμό στην αμμουδιά

karefyllakis_vlamakis.jpg

Εδώ βλέπουμε το γνωστό πόνημα του Χίτλερ "Ο αγών μου" σε πλήρη θέα στην βιβλιοθήκη του

Karefyllakis-Mein-Kampf.jpg

Εδώ σε συγκέντρωση Χρυσαυγιτών

 

ΑΡΤΕΜΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΕΡΡΩΝ

Μπασίστας του θεσσαλονικιώτικου συγκροτήματος Pogrom που δημιουργήθηκε το 2004. Σε συνέντευξή τους στον Νίκο Γερμανό του χρυσαυγίτικου «Resistance/Αντεπίθεση» (τεύχος 22, Μαρτ. 2005), οι Pogrom λένε πως «Βασικά οι POGROM δημιουργήθηκαν για να προπαγανδίσουν μέσω της μουσικής, Αξίες και Ιδανικά του Αγωνα μας».

Στίχοι από το τραγούδι τους "Άουσβιτς":

«Γαμώ τον Βίζενταλ

γαμώ την Άννα Φρανκ

γαμιέται κι όλη η φυλή του Αβραάμ.

Τ’ αστέρι του Δαβίδ με κάνει να ξερνάω

αχ, το Άουσβιτς, πόσο το αγαπάω!

Ρε κωλοεβραίοι δεν θα σας αφήσω

στο τείχος των Δακρύων θα ‘ρθώ να κατουρήσω.

Juden Raus! Καίγομαι στο Άουσβιτς…»

Στίχοι από το τραγούδι τους "Μίλα Ελληνικά ή ψόφα":

 
«Έρχεστε στη χώρα μας, δεν έχετε δουλειά
 
πεινάτε σα ρεμάλια και τρώτε τα παιδιά.
 
Μιλάτε ρωσικά, μιλάτε αλβανικά
 
μα τώρα θα μιλήσετε σωστά τα, ελληνικά.
 
Μίλα ελληνικά ή ψόφα!
 
Τους βλέπω σε πλατείες, τους βλέπω σε βουνά
 
τους βλέπω και στη θάλασσα, βρωμίζουν τα νερά.
 
Μα τώρα θα μιλήσετε σωστά τα ελληνικά.
 
Μίλα ελληνικά ή ψόφα!».

Artemis+Matthiopoulos.jpg

(Σε λίγο η συνέχεια του thread)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • Απαντήσεις 74
  • Created
  • Last Reply

Στο ανωτέρο τεύχος (Μάιος 1987) ο νυν πρόεδρος της Χ.Α. Νίκος Μιχαλολιάκος γράφει άρθρο με τίτλο "Χίτλερ για χίλια χρόνια", τιμώντας τον φύρερ καθώς στις 30 Απριλίου ήταν η επέτειος της αυτοκτονίας του το 1945.

Ο επικήδειος τελειώνει ως εξής: «Χίλια εννεακόσια ογδόντα επτά, σαράντα δύο χρόνια μετά, μετά, με την σκέψη και την ψυχή μας δοσμένη στην Μνήμη του Μεγάλου μας Αρχηγού, υψώνουμε το δεξί χέρι ψηλά, χαιρετούμε τον Ήλιο και με το θάρρος, που μας επιβάλλει η Στρατιωτική μας Τιμή και το Εθνικοσοσιαλιστικό μας καθήκον κραυγάζουμε γεμάτοι πάθος, πίστη στο μέλλον και στα οράματά μας: HEIL HITLER

Ολόκληρο το άρθρο σκαναρισμένο εδώ: http://xa-watch.blog...og-post_29.html (όπου φαίνεται και το όνομα του αρθρογράφου)

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος μπροστά από τους Χρυσαυγίτες του, μετά το τέλος δημοτικού συμβουλίου στη Λαμία πριν ένα μήνα:

61B43A3F07CF5D687E66FA6D60B22163.jpg

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το ερώτημα αν η Χρυσή Αυγή είναι νεοναζί είναι το ίδιο αυτονόητο με το ερώτημα "τα παιδιά του Ζεββεδαίου ποιον έχουν πατέρα". Το θέμα είναι ότι τελευταία πέφτει πολλή προβολή στα ΜΜΕ και στο internet (και εδώ μέσα) και το αποτέλεσμα δείχνει να πηγαίνει προς το αντίθετο από αυτό που επιδιώκουν όλοι αυτοί που θεωρητικά τους "θάβουν". Απλά τους κάνετε τζάμπα διαφήμιση. Όλοι ξέρουν τι εστί Χρυσή Αυγή, δε χρειάζεται να το προβάλλετε ξανά και ξανά. Αν δεν είχαν τόση προβολή, ούτε 0.5% δε θα είχαν πιθανότητα να πάρουν, τώρα...; Σίγουρα καλό είναι να ξέρουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε, αλλά το αποτέλεσμα μάλλον θα είναι το αντίθετο, χώρια που όλες αυτές οι εικόνες προσβάλλουν την αισθητική μου και ίσως και την αισθητική του φόρουμ. empuke

Υποψιάζομαι ότι σε γερμανικό φόρουμ γιατρών θα είχαν κατέβει αμέσως όλες αυτές οι εικόνες.

Είμαι ένα click από το να κάνω report, don't push me...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Όχι. Δυστυχώς επειδή βρέθηκα σε αντιφασιστική διαδήλωση με μοίρασμα κειμένων και κουβεντούλα με τους περαστικούς πολλοί έλεγαν πως "είναι υπερβολή να λέμε ότι είναι με τον Χίτλερ".

Επίσης, αυτός που ξέρει ότι είναι Χιτλερικοί και είναι ΟΚ με αυτό, δεν χρειάζεται την προβολή από δω για να τους ψηφίσει.

Προβολή είναι το να λες μονάχα πως είναι "ενάντια των μεταναστών" και "υπέρ της απέλασης όλων", το οποίο μοιάζει πολύ πιο "αθώο" στους στούρνους που κυκλοφοράνε στην Ελλάδα, συν του ότι πολλοί θεωρούν καλή την απέλαση. Άλλο όμως αυτό και άλλο τα μαχαίρια στους δρόμους και η εξύμνηση (με λόγο και με πράξη) του Ναζισμού.

Η άνοδός τους οφείλεται στο ότι παρουσιάζονται από τα κανάλια "απλώς" ως σκληροπυρηνικοί πατριώτες και όχι ως μαχαιροβγάλτες. Επομένως, από τη στιγμή που το ΛΑΟΣ "πρόδωσε" τους Έλληνες μπαινοντας στη μνημονιακή κυβέρνηση, πού αλλού θα στραφόταν κάποιος που δεν ξέρει ότι αυτοί υμνούν΄εκείνους που σκότωναν τους φίλους τους και τους μπαμπάδες και ππαππούδες τους στην Κατοχή?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Όχι. Δυστυχώς επειδή βρέθηκα σε αντιφασιστική διαδήλωση με μοίρασμα κειμένων και κουβεντούλα με τους περαστικούς πολλοί έλεγαν πως "είναι υπερβολή να λέμε ότι είναι με τον Χίτλερ".

Υπερβολή είναι η συνεχής προβολή τους, αυτό δε γίνεται με κανένα από τα αντίστοιχα κόμματα στην Ευρώπη, τα οποία είναι στο περιθώριο, όπως ήταν και αυτοί μέχρι που τα μέσα τους θυμήθηκαν και οι υπόλοιποι εν αγνοία σας συνεχίζετε να τους προβάλλετε, άλλωστε αυτό θέλουν. Εμένα μου προκαλούν εμετό.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ξεχνάς μάλλον beyond time ότι η Χρυσή Αυγή είναι ήδη στη Νομαρχία Αθήνας. Δεν ξεκίνησε τον τελευταίο χρόνο η άνοδος. Επίσης, τα κανάλια δεν έχουν προβάλει ποτέ τέτοιες εικόνες, ούτε τους αναφέρουν ως νεοναζί.

Εμετό προκαλούν και σε μένα

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Απεβλήθησαν δημοσιογράφοι

«Άνδρες εγέρθητι, ο αρχηγός»

Εκτός αίθουσας οδηγήθηκαν όσοι δημοσιογράφοι δεν σηκώθηκαν κατά την είσοδο του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, λίγο πριν τις καθιερωμένες δηλώσεις, μετά την ανακοίνωση των πρώτων εκλογικών αποτελεσμάτων

Με το σύνθημα «Εγέρθητι», ένα στέλεχος του κόμματος ζήτησε από τους δημοσιογράφους να σηκωθούν, ενώ όσοι δεν υπάκουσαν στην εντολή, κλήθηκαν να εγκαταλείψουν την αίθουσα.

«Γιατί μας τραβάτε;», αντέδρασαν ξαφνιασμένοι κάποιοι δημοσιογράφοι. «Δεν σηκωθήκατε την ώρα που έμπαινε ο αρχηγός μας», τους απάντησε στέλεχος του κόμματος.

Οι δημοσιογράφοι διαμαρτυρήθηκαν για τη συμπεριφορά των στελεχών της Χρυσής Αυγής, ο οποίος απάντησε λέγοντας «Καλά σας λένε», και με χαρακτηριστική κίνηση τους έδειξε την έξοδο από την αίθουσα του ξενοδοχείου.

Οι δηλώσεις έγιναν, τελικά, μόνο στους ξένους δημοσιογράφους, οι οποίοι στη συνέχεια ενημέρωσαν τους έλληνες συναδέλφους τους, που περίμεναν έξω από το ξενοδοχείο.

Δείτε το video empuke

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Απειλές, φωνές και... εγερθείτε στον «αγιο σαββα»

«Χρυσαυγίτης» μαινόμενος εισβάλλει σε νοσοκομείο

12/5/2012

«Μη νομίζεις ότι αστειεύομαι. Θα σου κόψω τα χέρια! Θα σου πάρω το κεφάλι», κραύγαζε προς τη γραμματέα του διευθυντή του νοσοκομείου

«Εισβολή» στο Νοσοκομείο «Αγιος Σάββας», με φωνές και στρατιωτικά παραγγέλματα, έκανε προχθές ένας χρυσαυγίτης.

Πρόκειται για «φουσκωτό» οπαδό του κόμματος, ο οποίος μπήκε σαν ταύρος σε υαλοπωλείο, απαιτώντας απ' όλους να του απευθύνονται όρθιοι και χωρίς αντιλογία. Κατά δήλωσή του, ήταν γιατρός, ο οποίος είχε αγανακτήσει επειδή δεν βρήκε στη θέση του τον υπεύθυνο της βιβλιοθήκης.

Οργισμένος, πήγε στο γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου. Η γραμματέας τον ρώτησε τι θέλει, για να πάρει την απάντηση: «Είμαι Χρυσή Αυγή. Σήκω πάνω όταν μιλάς σε μένα. Είμαι γιατρός. Θέλω να βρω ένα βιβλίο στη βιβλιοθήκη και δεν μπορώ»!

Στην προσπάθειά της να καταλάβει τι γίνεται, διαπίστωσε ότι κάτι δεν πάει καλά: «Μη νομίζεις ότι αστειεύομαι. Θα σου κόψω τα χέρια! Θα σου πάρω το κεφάλι»!

Διατηρώντας την ψυχραιμία της, η κοπέλα προσπάθησε να συνεννοηθεί. Θορυβημένη από την ένταση της φωνής, προσπάθησε να τον καθησυχάσει: «Γιατί με προσβάλλετε; Εμείς εξυπηρετούμε όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από το τι πιστεύει. Θα βρούμε τον βιβλιοθηκάριο και θα σας εξυπηρετήσει».

Την ώρα που προσπαθούσε να τον βρει, ο «επισκέπτης» καθόταν σε αναμμένα κάρβουνα: «Οταν θα έρθω εγώ ως πρόεδρος στο νοσοκομείο, θα αλλάξουν όλα. Θα μπαίνετε και θα βγαίνετε στο νοσοκομείο με σύστημα που θα αναγνωρίζει τα δακτυλικά αποτυπώματα. Δεν θα μπορείτε να βγαίνετε όποτε θέλετε»! Ευτυχώς, η περιπέτεια έληξε λίγη ώρα αργότερα, καθώς βρέθηκε ο ένας και μοναδικός βιβλιοθηκάριος του νοσοκομείου, ο οποίος εξυπηρέτησε τον γιατρό. Η ένταση, όμως, δεν σταμάτησε. Μετά το τέλος της εργασίας του επέστρεψε στο γραφείο της γραμματέως, για να της δώσει -αυτήν τη φορά- τα εύσημα: «Μόνον εσύ δουλεύεις εδώ μέσα. Ολοι οι άλλοι κάθονται».

Πηγή

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

@Sunny, το να παρουσιάζουμε τους χρυσαυγίτες σαν "τρελούς" ή "γραφικούς" είναι απλά επικίνδυνο.

Το περιστατικό που αναφέρεται στο άρθρο είναι μια βλακεία.

Οι Χρυσαυγίτες και οι λοιποί φασίστες ΕΧΟΥΝ έργο, που ξεπερνά τις υστερικές εισβολές σε βιβλιοθήκες νοσοκομείων και τις απαιτήσεις για έγερση όταν μπαίνει ο αρχηγός τους. Οι άνθρωποι στρατολογούν νεαρά άτομα, τα οποία εκτός του ότι τα γεμίζουν με μίσος και με παραπλανητικές ιδέες για το τι φταίει (πχ δεν φταίει για τις μειώσεις στον ιδιωτικό τομέα και την κατα΄ργηση των συλλογικών συμβάσεων ο 20χρονος από το Πακιστάν), αργότερα επιτίθενται τόσο με μετανάστες (ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ Αράβων μέσα στο σπίτι τους στο νέο κόσμο, ΣΠΑΣΙΜΟ μαγαζιών στη Βικτόρια και ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ σκουρόχρωμων στην 3η Σεπτεμβρίου) όσο και σε Έλληνες διαφωνούντες (16χρονη με ΡΑΜΜΑΤΑ στο κεφάλι μετα από συναυλία πριν 2 βδομάδες, ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΙ σε μέλος της συνελευσης κατοίκων Π.Φαλήρου που μοίραζε αντιφαστισιτκό υλικό και ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ άλλα).

Άρα μην τους παρουσιάζουμε σαν αλλοπαρμένους χαζοβιόληδες. Είναι εξαιρετικά ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. Είναι επικίνδυνοι

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

@ ivgms:

Δεν έκανα το ποστ με σκοπό να τους δείξω "αλλοπαρμένους χαζοβιόληδες", αλλά επειδή αυτή τη συμπεριφορά (και την ιδεολογία) τη θεωρώ απαράδεκτη κι επικίνδυνη.

Επειδή νομίζουν ότι το ποσοστό στις εκλογές τους δικαιοδοτεί να εμφανίζουν τέτοια συμπεριφορά κι επειδή υπάρχει κόσμος που τους ψήφισε (πού ξέρεις; μπορεί να είναι και μέλη του GM) χωρίς να ξέρει τι και πώς δρουν, πιστεύω ότι η δημοσιοποίηση τέτοιων περιστατικών θα τους αφαιρέσει υποστηρικτές.

Απορία: γιατί ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή τους στις εκλογές;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εντάξει, το καταλαβαίνω, απλά η ανωτέρω συμπεριφορά δεν είναι η μόνη που επιδεικνύουν...Έχουν τραυματίσει,έχουν απειλήσει και έχουν αφήσει ανάπηρο κόσμο (βλέπε τον περίφημο Περίανδρο). Και αυτό έχουν σκοπό να συνεχίσουν να κάνουν.

Ο Άρειος Πάγος ενέκρινε συμμετοχή στις εκλογές εφόσον τους έχει εγκρίνει ως κόμμα, παρότι είναι νεοναζιστική οργάνωση. Δεν έπρεπε εξαρχής να πάρει έγκριση ως κόμμα αυτός ο υπόνομος.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Διαβάζω τι γράφετε και εχω ξεκαρδιστεί.

1) Η ΧΑ είναι νεοναζιστικό κόμμα, φορέας μιας ιδεολογίας που ευθύνεται για εκατομμύρια θανάτους στον 20ο αιώνα.

2) Η ΧΑ ανεβαίνει λόγω της ύπαρξης της αριστεράς (ως συνήθως, αφού χέρι-χέρι συνεργαζόταν στις αρχές του Β' Παγκοσμιου Πολέμου οι κομμουνιστές με τους ναζιστές) που έχει μετατρέψει τη χώρα σε μια δυσλειτουργική χαβούζα λαθρομετανάστευσης, απεργιών και αποβιομηχάνισης.

3) Δεν υπάρχει κάποιος συνταγματικός τρόπος να απαγορεύσεις τη ΧΑ. Αν εννοείτε για ιδεολογικούς λόγους ξεχάστε το. Τότε θα πρέπει να τεθεί εκτός νόμου και η μισή αριστερά, εφόσον ο κομμουνισμός προκάλεσε πολλαπλάσιο αριθμό θυμάτων στον 20 αιώνα σε σχέση με τον εθνικοσοσιαλισμό, άσχετα αν στην Ελλάδα σας έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου από το δημοτικό και δεν ξέρετε που πάνε τα τέσσερα.

4) Αντικειμενικά, οι μοναδικές γνωστές τρομοκρατικές οργανώσεις στην Ελλάδα μετά το 1974 ήταν ακροαριστερές και έκαναν επαχθέστατα εγκλήματα.

5) Κλάψτε. Τόσα χρόνια χαρά και γέλιο με τις καταλήψεις, απεργίες, βλακώδεις ιδεολογικές ομφαλοσκοπήσεις και αντιπαραγωγικές αμπελοφιλοσοφίες.

It's payback time. Η αποδομητική και διαβρωτική επίδραση της αριστεράς στους θεσμούς και την οικονομία πρόκειται να οδηγήσει σε τραγικά συμβάντα, η ΧΑ είναι μια μικρή συνιστώσα αυτών.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

@kanagawa

Ευτυχώς φίλε που γράφεις κι εσύ αυτά τα νόστιμα μπας και γελάσει και κανένας άλλος εδώ μέσα εκτός από του λόγου σου.

Κατά τα άλλα, η ύπαρξη της Αριστεράς χρονολογείται στη χώρα εδώ και πολλές δεκαετίες χωρίς να ανεβαίνει η ΧΑ. Μήπως λοιπόν - λέω μήπως - λες μπαρούφες όταν υποστηρίζεις ότι "Η ΧΑ ανεβαίνει λόγω της ύπαρξης της αριστεράς"; Σε λίγο θα μας πεις ότι η Αριστερά φταίει και για την τρύπα του όζοντος...

Όσο για το τι έκαναν οι λεγόμενες ακροαριστερές τρομοκρατικές οργανώσεις στη χώρα, υπάρχει μία λεπτή, λεπτότατη διαφορά - τόσο λεπτή που σε δικαιολογώ που δεν την πρόσεξες - σε σχέση με τη ΧΑ: ότι δεν κατέβαιναν στις εκλογές σαν να μην τρέχει τίποτα. Βέβαια υπάρχουν και άλλες διαφορές αλλά καθώς είναι ακόμα πιο λεπτές λέω να μην σε κουράσω με τόση ζέστη.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

@kanagawa το χεις ξαναγράψει ότι η άνοδος της ακροδεξιάς οφείλεται, λέει, στην αριστερά και τις απεργίες-καταλήψεις και οδομαχίες. Παρολαυτά, θα ήταν ενδιαφέρον να μας εξηγήσεις και γιατί η Λεπέν πήρε τέτοιο ποσοστό, παρότι στην Γαλλία δεν υπήρχαν τα τελευταία χρόνια πορείες με συγκρούσεις κτλ από μεριάς αριστερών.

Αντίθετα λοιπόν με αυτό που σου χει κολλήσει στο μυαλό, ιστορικά δικαιολογείται (εν μέρει έστω) αν δούμε και πώς έκανε την άνοδό του ο ναζισμός στη Γερμανία. Σήμερα η οικονομική κρίση ομοιάζει σε πολλά με την οικονομική κατάσταση στη Γερμανία του τότε.

Όσον αφορά στη δική μας Χ.Α. σήμερα, επίσης, προφανώς η παρουσίασή τους από τα κανάλια ως αντιμνημονιακή πατριωτική κίνηση, και η λοιδωρία από τους ξεπουλημένους δημοσιογράφους κάνουν τον τηλεθεατή να σκεφτεί πως "κάτι κάνουν σωστά" για να τους κράζουν (ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ) οι δημοσιογράφοι που γλείφουν τους δυνάστες μας.

Πολύς κόσμος ψήφισε χωρίς να γνωρίζει τι εστί Χρυσή Αυγή.

ΥΓ. Όσον αφορά για τις "τρομοκρατικές οργανώσεις", παραδοσιακά οι οργανώσεις αυτές της Αριστεράς είχαν ως θύματα αξιωματούχους της πολιτικής και όχι "τον απλό πολίτη". Αντιθέτως, αντίστοιχες ακροδεξιές-πατριωτικές-θρησκευτικές οργανώσεις στοχοποιούν πολίτες ή και κάνουν μαζικές επιθέσεις στο σορό. Αυτό χωρίς να επικροτώ τις πρώτες, αποτελεί όμως ιστορικό γεγονός.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

@kanagawa

Ευτυχώς φίλε που γράφεις κι εσύ αυτά τα νόστιμα μπας και γελάσει και κανένας άλλος εδώ μέσα εκτός από του λόγου σου.

Κατά τα άλλα, η ύπαρξη της Αριστεράς χρονολογείται στη χώρα εδώ και πολλές δεκαετίες χωρίς να ανεβαίνει η ΧΑ. Μήπως λοιπόν - λέω μήπως - λες μπαρούφες όταν υποστηρίζεις ότι "Η ΧΑ ανεβαίνει λόγω της ύπαρξης της αριστεράς"; Σε λίγο θα μας πεις ότι η Αριστερά φταίει και για την τρύπα του όζοντος...

Είμαι εντελώς σοβαρός. Ως κλασσικός αριστερός που του έχουν κάνει τον εγκέφαλο σουρωτήρι από τη 1η δημοτικού δεν απαντάς με επιχειρήματα αλλά με γενικολογίες και τρύπες του όζοντος. Η κρίση άρχισε στα τέλη του 2009. Είμαι μέλος από το 2007 και είχα σχολιάσει από τότε τις βλακώδεις καταλήψεις στα πανεπιστήμια και τις βλακώδεις αντιδράσεις του Δεκεμβρίου του 2008. Και τα δυο σημεία υψίστης παρακμής της Ελληνικής κοινωνίας. Όταν είχα γράψει τότε ότι αυτά τα αποδομητικά γεγονότα θα πρέπει να κατασταλούν βιαία και με κάθε κόστος διότι οδηγούν τη χώρα σε οικονομική καταστροφή, με είχαν πει φασίστα. Θα σου πω και τι θα συμβεί τώρα.

Το αντιμνημονιακά παραληρήματα της αριστεράς και του Καμμένου θα τους οδηγήσουν αργά η γρήγορα στην εξουσία καθώς ο Ελληνικός λαός είναι στην πλειοψηφία του εντελώς αδαής, συνεπαρμένος από τον λαϊκισμό, κρατικοδιαίτος και με σοβαρές αντιδυτικές τάσεις.

Από τη στιγμή που οι αριστεροί έρθουν στην εξουσία, θα κατανοήσουν ότι δεν έχουν κάμμια ρεαλιστική ιδέα για να βγούν από την κρίση και θα κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα: θα κατηγορήσουν την ΕΕ, τη Δύση, το μνημόνιο, θα ζητήσουν κατάργηση-αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και του χρέους. Μετά από 3 χρόνια στήριξης και εκατοντάδες δις ευρώ, η Γερμανία και οι συμμαχικές προς αυτή χώρες στην ΕΕ θα υποχρεώσουν την Ελλάδα σε έξοδο από το Ευρώ, τη ζώνη Schengen και ενδεχομένως την ΕΕ με το επιχείρημα ότι η χώρα δεν σέβεται αμέτρητες διεθνείς συμφωνίες (δεν είναι μόνο το μνημόνιο, είναι και η συμφωνία ένταξης στην Ευρωζώνη που η Ελλάδα ποδοπάτησε εξ'αρχής). Εξάλλου δεν είναι δυνατόν το μέλλον του μεγάλου Ευρωπαϊκού σχεδίου να εξαρτάται από τους Ελληνες και τις βλακώδεις επιλογές τους. Τότε θα αρχίσουν τα ωραία. Δεν είναι μόνο το ότι θα πεινάσετε.

Είναι επίσης το ότι πολλοί θα βρούν την ευκαιρία να σας αλλάξουν τα φώτα. Φτάνει μια απλή τουρκική προβοκάτσια ώστε η Ελλάδα, εντελώς ποδοπατημένη τόσο οικονομικά, όσο και πολιτικά-από άποψη image, να χάσει το μισό Αιγαίο και τη Θράκη για αρχή. Ξέρω, ξέρω, σενάρια επιστημονικής φαντασίας για να τρομοκρατήσουν τον Ελληνικό λαό μπλα μπλα μπλα. Πόσες ώρες χρειάστηκαν για να χαθεί η μισή Κύπρος το 1973; Σε αφήνω να το google-αρεις.

Τέλος πάντων, τζάμπα χάνω τον χρόνο μου έτσι κι'αλλιώς. Η ιδεολογική αρτηριοσκλήρυνση στην Ελλάδα είναι τόσο προχωρημένη ωστε η χώρα έχει σχεδόν μηδενικές πιθανότητες να σωθεί.

http://steliosramfos...B1%CE%BA%CE%BF/

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Φίλε μου, σου απάντησα με επιχείρημα το οποίο προφανώς αποφεύγεις για να επικεντρωθείς στο ειρωνικό σχόλιο περί "τρύπας του όζοντος".

Θα το επαναλάβω αναλυτικότερα μήπως και αυτή τη φορά δεν διαφύγει την προσοχή σου. Γράφεις: "Η ΧΑ ανεβαίνει λόγω της ύπαρξης της αριστεράς". Και σου απαντώ ότι η διαπίστωση είναι λανθασμένη για τον απλούστατο λόγο ότι Αριστερά στην Ελλάδα (με καταλήψεις, απεργίες κλπ. κλπ.) υπάρχει εδώ και δεκαετίες χωρίς ωστόσο να συνοδεύεται από υψηλά ποσοστά ΧΑ. Όταν λέμε ανοησίες καλό είναι να το αναγνωρίζουμε και να μην υπεκφεύγουμε λέγοντας ότι ο άλλος γενικολογεί. Πιο συγκεκριμένος δεν θα μπορούσα να γίνω για να σου δείξω ότι εμφανίζεις αερολογίες ως αυτονόητες διαπιστώσεις.

Ως προς τα υπόλοιπα: λες ότι για την οικονομική καταστροφή της χώρας ευθύνονται οι καταλήψεις των πανεπιστημίων και ο Δεκέμβρης του 2008. Μάλιστα... Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

Λες ότι σε είχαν πει φασίστα όταν είχες γράψει τότε ότι αυτά τα γεγονότα θα έπρεπε να κατασταλούν βιαία και με κάθε κόστος: σωστά σου απέδωσαν τον χαρακτηρισμό για τη συγκεκριμένη άποψη. Δεν καταλαβαίνω γιατί ενοχλείσαι.

Κατά τα άλλα, χαίρομαι που έχεις το κληρονομικό χάρισμα και ξέρεις τι μέλλει γενέσθαι. Αλλά καλώς ή κακώς τη χώρα αυτή από συστάσεώς της δεν την κυβέρνησαν αριστεροί αλλά ξενόφερτοι βασιλείς, κοτζαμπάσηδες, κεντρώοι, κεντροδεξιοί, δεξιοί, ακροδεξιοί, και δικτάτορες φασίστες. Για την παρούσα δε κρίση έχουν βάλει το χεράκι τους (σε πολιτικό επίπεδο γιατί αν επεκταθούμε στο κοινωνικο-οικονομικό θα ξημερώσουμε) οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ασφαλώς οι Γερμανοί φίλοι μας μαζί με τα λοιπά οικονομικά συμφέροντα (εγχώρια και ξένα) που εδώ και χρόνια λυμαίνονται τη χώρα και το λαό της (γέλασα πολύ όταν διάβασα για τα "3 χρόνια στήριξης" προς την Ελλάδα από ΕΕ και Γερμανία, όταν το μόνο που έγινε ήταν να υπερχρεωθεί ακόμα περισσότερο η χώρα και να την υποχρεώνουν κι από πάνω να αγοράζει και όπλα και φρεγάτες την ίδια στιγμή που την έδεναν με δάνεια).

Το μέλλον φίλε μου είναι άδηλο. Αλλά το παρόν είναι αρκετά διαυγές και το συγκεκριμένο χάλι δεν οφείλεται στην Αριστερά, είτε σου αρέσει είτε όχι. Το αν η Αριστερά θα τα καταφέρει με αυτό το χάλι είναι άλλο θέμα. Αν υποθέσουμε ότι καταλήγει να κυβερνήσει σίγουρα θα έχει να αντιμετωπίσει εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Αλλά το σίγουρο είναι ότι οι υπόλοιποι οι οποίοι ευθύνονται για το χάλι ούτε θα μπορούσαν ούτε καν θα ενδιαφέρονταν να το αλλάξουν. Αντιθέτως.

Και μιας και διαθέτεις μαντικές ικανότητες, μπορείς να μας δώσεις καμιά ιδέα για το τι θα γίνει γενικότερα στην Ευρώπη και στον κόσμο στο εγγύς και μεσοπρόθεσμο μέλλον; Γιατί από αυτό θα εξαρτηθούν πολλά.

Άσε λοιπόν εμάς εδώ να πεινάσουμε, να χάσουμε το Αιγαίο και τη Θράκη και συνέχισε να ενδιατρίβεις σε διανοητικούς γίγαντες όπως ο Στέλιος Ράμφος και να παριστάνεις την Πυθία.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

H XA ανεβαίνει διότι η δράση της Αριστεράς στην Ελλάδα ήταν ανέκαθεν διαβρωτική και παρασκηνιακή. Από τα συνδικάτα, τις φοιτητικές παρατάξεις και τις απεργιακές κοινητοποιήσεις εως το κοινοβούλιο, η αριστερά του Αντρέα, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε την Ελλάδα του παρασιτισμού. Το ότι οι Ελληνες δεν ψήφιζαν ΧΑ οφείλεται στο ότι είχαν βολευτεί τόσα χρόνια με την κίβληλη πραγματικότητα που η Αριστερά δημιούργησε. Όταν όμως το ποτήρι ξεχείλεισε, τότε η Ελληνοσοβιετία έχασε την δυνατότητα επιπλέον χρηματοδότησης της παρακμής που δημιούργησε και η χώρα βρέθηκε με 300 δις χρέος, 1 εκατομμύριο λαθρομετανάστες και μια παρασιτική οικονομία, οι αδαείς πολίτες πήγαν και ψηφίσαν ΣΥΡΙΖΑ, Καμμένο, ε και μερικοί ΧΑ.

Τα δυσλειτουργικά κομματοκρατούμενα Ελληνικά πανεπιστήμια και οι διαδηλώσεις, κυρίως αυτες του Δεκεμβρίου 2008 είναι η κύρια αιτία κατάρρευσης. Η αίτια που ο λαός έιναι τόσο ανεκπαίδευτος και συνεπαρμένος από ακραίες αντιπαραγωγικές ιδεολογίες. Η οικονομική απώλεια δισεκατομμυρίων ευρώ που συνεπάγονται όλα τα ανωτέρω οδήγησαν, μεταξύ άλλων, στη κρίση του 2009.

Η Γερμανία έχει στηρίξει την Ελλάδα με όσες δυνάμεις είχε, έναντιον της θέλησης μεγάλου μέρους των Γερμανών πολιτών που ουδεμία σχέση θέλουν να έχουν με αυτό το μπάχαλο. Δεν είναι δυνατόν μια χώρα με νοικοκυρεμένη οικονομία να δίνει λευκή επιταγή σε ενα τόσο ανώριμο, αντιδυτικό και ακροαριστερό μπάχαλο. Η ΕΕ μια χαρά θα τα καταφέρει χωρίς την Ελλάδα. Τα υπόλοιπα μέλη έχουν λειτουργούντες κρατικούς θεσμούς και ισχυρές εκπαιδευτικές-βιομηχανικές βάσεις που τους δίνουν την δυνατότητα να επιβιώσουν στο διεθνές περιβάλλον. Μια μικρή, διεφθαρμένη, ακροαριστερή χώρα δίχως βιομηχανική βάση που εδώ και δεκαετίες επιβιώνει με κοινωτικά πλαίσια στήριξης, κοινές αγροτικές πολιτικές, μνημόνια και διμερή δάνεια είναι περισσότερο βαρίδι παρά χρήσιμο μέλλος της Ένωσης. Στο πλαίσιο αυτό, οι περισσότεροι Ευρωπαίοι πολίτες θα υποστήριζαν την έξοδο της Ελλάδος από την Ευρωπαϊκής Ένωση.

Και για να κάνω τον κύκλο, ο Δεκέμβριος του 2008 έδειξε σε όλον τον κόσμο, από τους συμμάχους μας στην ΕΕ εως τις διεθνείς αγορές ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που κατοικείται σε μεγάλο βαθμό από ανεγκέφαλους, βίαιους, ημιαφρικανικής νοοτροπίας πολίτες και κυβερνείται από μια αναποτελεσματική κυβέρνηση που δεν μπορεί να ανακτήσει τον έλεγχο μιας πλατείας στην πρωτεύουσα της. Πέρα από την άμεση απώλεια δισεκατομμυρίων ευρώ λόγω της μηδενικής εμπορικής και εκπαιδευτικης δραστηριότητας στο κέντρο, αλλά και των άμεσων ζημιών, η Ελλάδα έχασε (μη-αντιστρεπτά) την εμπιστοσύνη των αγορών (τότε ανέβηκαν για πρώτη φορά τα spreads). Τα περι φασισμού λοιπόν είναι συνηθισμένες νεοελληνικές αρλούμπες που δεν με ενοχλούν καθόλου, αν ο Δεκεμβριος του 2008 είχε κατασταλεί με σαφή και άμεσο τρόπο, η Ελλάδα θα είχε ίσως αποφύγει την οικονομική κρίση.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ναι, ναι φίλε μου. Η Ελλάδα δεν απέφυγε την οικονομική κρίση επειδή δεν κατεστάλη βίαια ο Δεκέμβρης. Τι κρίμα. Αν τον είχε καταστείλει ο Κωστάκης (που τον κατέστειλε, αλλά λέμε τώρα) όλα θα ήταν σήμερα υπέροχα.

Φτηνά τη γλύτωσαν στη Γαλλία με την εξέγερση στα παρισινά προάστια και στην Αγγλία με την εξέγερση στο Λονδίνο. Αλλά να μου πεις, κι αυτοί δεν θα τη γλυτώσουν την κρίση μόνο και μόνο γιατί ήταν υπερβολικά μαλθακοί στην καταστολή των ταραχών.

Ο καθένας έχει δικαίωμα στο παραλήρημα φίλε μου. Ειδικά αν τον βοηθάει να τα βγάζει πέρα με την πραγματικότητα.

Α, και να μην ξεχάσω: οι Γερμανοί είναι φίλοι μας (και ο Ανδρέας ήταν αριστερός).

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

@kanagawa "Τα δυσλειτουργικά κομματοκρατούμενα Ελληνικά πανεπιστήμια και οι διαδηλώσεις, κυρίως αυτες του Δεκεμβρίου 2008 είναι η κύρια αιτία κατάρρευσης. Η οικονομική απώλεια δισεκατομμυρίων ευρώ που συνεπάγονται όλα τα ανωτέρω οδήγησαν, μεταξύ άλλων, στη κρίση του 2009."

Ρε "φίλε" μου, όταν κάνεις μια συζήτηση και μάλιστα ψέγεις τους συνομιλητές σου για "αοριστολογίες" και "κολλημένα μυαλά", είναι δυνατόν να γράφεις πράγματα που μόνο με καλπάζουσα φαντασία συνδέονται?

ΑΝ έχεις την πρόθεση να είσαι σοβαρός, πρέπει να δεις και να παραδεχτείς ότι η "κρίση" δεν υπάρχει μόνο στην Ελλάδα. Άραγε στην Ισπανία και την Πορτογαλία, όπου ΔΕΝ υπήρξε Δεκέμβρης ή άλλο βίαιο-αριστερό-καταστροφικό συμβάν, ΤΙ φταίει?

Επίσης, ΠΩΣ οι καταλήψεις των πανεπιστημίων και ο Δεκέμβρης οδήγησαν στην οικονομική κατάρρευση του κράτους?

Μήπως τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι βασικός πυλώνας εσόδων για το κράτος? Μήπως στο κέντρο της Αθήνας ΔΕΚΕΜΒΡΗ κιόλας, έρχονται καράβια και φορτηγάπου μεταφέρουν προιόντα ή τουρίστες? Μήπως στο κέντο της Αθήνας είναι τα -όσα λίγα- εργοστάσια υπάρχουν στην Ελλάδα? Μήπως τα μαγαζιά της Αθήνας συγκεντρώνονται όλα στο κέντρο? Μήπως τα χρήματα για τις επισκευές ήταν ΤΟΣΑ πολλά ώστε καταρρευσε η οικονομία?

Μόνο και μόνο επειδή εσύ χαρακτηρίζεις με τον επιθετικό προσδιορισμό "αοριστολογία" όσα σου λένε οι συνομιλητές σου, δε τα κάνουν και αοριστολογίες όντως. Με επειχειρήματα σου έχουμε ανταπαντήσει και εντέλει κατέληξες σε παραληρηματικό λόγο (έτσι λέγεται ό,τι δν έχει συνοχή και λογική συνέπεια)

"το κοινοβούλιο, η αριστερά του Αντρέα, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε την Ελλάδα του παρασιτισμού"

Έλεος. Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ποτέ σε κυβερνητικό πόστο πλην της οικουμενικής. Αξιοπερίεργη η έλλειψη αναφοράς στη ΝΔ που μαζί με το ΠΑΣΟΚ εναλλάξ κυβέρνησαν και δημιούργηαν στρατιές βολεμένων και πράσινων και μπλε παιδιών.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

"το κοινοβούλιο, η αριστερά του Αντρέα, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε την Ελλάδα του παρασιτισμού"

Έλεος. Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ποτέ σε κυβερνητικό πόστο πλην της οικουμενικής. Αξιοπερίεργη η έλλειψη αναφοράς στη ΝΔ που μαζί με το ΠΑΣΟΚ εναλλάξ κυβέρνησαν και δημιούργηαν στρατιές βολεμένων και πράσινων και μπλε παιδιών.

Η νοοτροπία του μέσου ΠΑΣΟΚου και του μέσου ΣΥΡΙΖΑ είναι ίδια. Γι΄αυτό και ο μέσος ΠΑΣΟΚος κρατικοδίαιτος ψήφισε και θα ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ. Τίποτα δε χάνεται, όλα ανακυκλώνονται σ΄αυτόν τον τόπο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η νοοτροπία του μέσου ΠΑΣΟΚου και του μέσου ΣΥΡΙΖΑ είναι ίδια. Γι΄αυτό και ο μέσος ΠΑΣΟΚος κρατικοδίαιτος ψήφισε και θα ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ. Τίποτα δε χάνεται, όλα ανακυκλώνονται σ΄αυτόν τον τόπο.

Άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε. Υπό ποία έννοια είναι ίδια η νοοτροπία? Εγώ μιλάω για νοοτροπία που προωθεί τον παρασιτισμό. (γιατί σ'αυτό κάνω αναφορά). Τι κρατικοδίαιτο είχε ο μέσος συριζαίος? Πιθανόν μιλάς για την "προοδευτική" ιδεολογία? (υποθέσεις κάνω, γιατί αυτό που είπες ήταν εντελώς άστοχο στο κουοτ).

Να σημειωθεί πως ποτέ δεν έχω ψηφίσει ούτε Σύριζα ούτε ΚΚΕ, αλλά έχω και κάποιο όριο ανοχής στα λογικά άλματα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.