Jump to content

Στρατιωτική Θητεία και Ιατροί


Sovereign

Recommended Posts

Ας γράφουμε εδώ αυτά που έχουμε ακούσει για το υγειονομικό του στρατού ή ακόμα έχουμε ζήσει, πηγαίνοντας φαντάροι. Ανάμεσά μας, στο forum, γράφουν παιδιά που έχουν ήδη πάει στρατό και η εμπειρία τους θα ήταν πολύτιμη.. Όπως και αυτή όσων σκοπεύουν να πάνε άμεσα... :sniper: :roll:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • Απαντήσεις 931
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Παρουσιάστηκα στην Άρτα,το κέντρο του υγειονομικού,στις 26/3/2001.

Στον 1 μήνα που πρόλαβα να κάτσω γιατί έφυγα για τη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού στην Κρήτη παρατήρησα τα εξής:

Πανέμορφο στρατόπεδο,

Υψηλός μέσος όρος ηλικίας νέων οπλιτών,

Γιατροί στην πλειοψηφία τους κυρίως από εξωτερικό,

Τα βύσματα απορροφώνται όπως και σε κάθε στρατόπεδο σε ''ειδικές'' θέσεις γραφείων ίατρείων,κτλ.

Γενικά πολύ λούφα και καλοπέραση,ο στρατός δεν είναι όπως ήταν.

Προσοχή σε κάτι ψάρακες δεκανείς και λοχίες,έφεδρους κυρίως,τους οποίους είχα του κλώτσου και του μπάτσου σαν δόκιμος και στο κέντρο μου κάνανε καψώνια!

 

Όποιος έχει κάποια άλλη ερώτηση περί στρατού παρακαλώ..

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αξίζουν οι 5 μήνες παραπάνω δόκιμος? Τι κάνει ένας γιατρός δόκιμος? Έχεις άποψη για αεροπορία και ναυτικό επίσης?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

πολύ καλή ερώτηση. Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω το συνάδελφο τι γίνεται σε περίπτωση που κάποιος πάει φαντάρος , πριν από το αγροτικό.

Μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα με αυτά που μαθαίνει κανείς στο υγειονομικό;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Όταν μπήκα εγώ στρατό η υποχρεωτική θητεία ήταν 16 μήνες και οι 5 μήνες παραπάνω δεν φαίνονταν τόσο πολλοί όσο τώρα που η θητεία είναι 12 μήνες.

Αξίζει οπωσδήποτε να πας δόκιμος γιατί πληρώνεσαι,μένεις σπίτι σου,είσαι αξιωματικός,συναναστρέφεσαι με ανώτερους αξιωματικούς κτλ.Βέβαια σαν γιατρός και πάλι αποτελείς σημαντικό και σεβαστό στέλεχος του στρατοπέδου αλλά σαν δόκιμος έχεις και τα παραπάνω εξτρα.Είναι πολύ βισματικό όμως να γίνεις δόκιμος υγειονομικού,εγώ που έβαλα βίσμα να γίνω δόκιμος με μετατάξανε από υγειονομικό σε πεζικό και έγινα δόκιμος πεζικού.

Η θητεία σου σαν δόκιμος γιατρός θα είναι δευτέρα ως παρασκευή από το πρωί ως το μεσημέρι στο νοσοκομείο της πόλης που θα υπηρετείς.

Υγειονομικό αεροπορία και ναυτικό είναι εξίσου καλά και ζορίζει προς πεζικό-τεθωρακισμένα-ειδικές δυνάμεις-ΟΥΚ.

Ο δόκιμος γιατρός είναι σαν να κάνει ειδικότητα γενικής ιατρικής στο νοσοκομείο,ενώ ο οπλίτης γιατρός κάνει κάτι σαν το αγροτικό του στην μονάδα που θα υπηρετεί.

Το ιδανικό είναι να μπεις στρατό αφού έχεις κάνει και το αγροτικό σου για να μπορείς να καταθέσεις τα χαρτιά σου για ειδικότητα και μετά να υπηρετήσεις στο χρόνο της αναμονής σου οπότε δεν θα σε νοιάζουν και οι 5 μήνες παραπάνω,αν αποφασίσεις να πας για δόκιμος.

Μην περιμένετε να σας μάθει ιατρική ο στρατός,το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αποκομίσετε πολλές εμπειρίες.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το ιδανικό είναι να μπεις στρατό αφού έχεις κάνει και το αγροτικό σου για να μπορείς να καταθέσεις τα χαρτιά σου για ειδικότητα και μετά να υπηρετήσεις στο χρόνο της αναμονής σου οπότε δεν θα σε νοιάζουν και οι 5 μήνες παραπάνω,αν αποφασίσεις να πας για δόκιμος..

...το οποίο δεν παίζει για όσους δήλωσαν ειδικότητα μετά την αλλαγή του Αυγούστου για τα αγροτικά! Απλή διόρθωση!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 months later...

Από site για φαντάρους... Έχει πλάκα!

 

Μία κοινωνική προσφορά μου σε όλους εκείνους που πρόκειται να παρουσιαστούν στον γνωστό σε όλους Ελληνικό Στρατό. Με την διευκρίνηση ότι τα γραφόμενα αποτελούν την εκτεταμένη μελέτη προσωπικώς συνελλεγμένων εμπειριών, και ότι αφορούν πλήρως τον Στρατό Ξηράς, όπου και ουσιαστικά η θητεία αποτελεί πρόβλημα. Καθώς στο Ναυτικό και την Αεροπορία, το 80 τουλάχιστον τοις εκατό των εφέδρων αποτελούν το ανφάν γκατέ της βυσματίωσης και ούτως περνάνε ζάχαρη ..

 

Το πρώτο ΣΟΚ

Σας έρχεται το χαρτί. Μην πανικοβάλεστε. Πρώτά απ' όλα κοιτάξτε αν θέλετε να χτυπήσετε αναβολή.(Αν διαπιστώσετε ότι δεν θέλετε ναχτυπήσετε αναβολή, χτυπήστε αναβολή.) Μετά αν μπορείτε να χτυπήσετε αναβολή. Αν δείτε ότι δεν γίνεται, πιείτε μέχρι λιποθυμίας. Μόλις συνέλθετε, κοιτάξτε το χαρτί. Εκεί γράφει που πρέπει να παρουσιαστείτε.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα πράγματα εδώ σοβαρεύουν. Αν το χαρτί περιέχει τις λέξεις, «Πεζικό», «Θήβα», «Αυλώνα» ή «Μεγάλο Πεύκο»,  τότε :

Α. Ξαναδοκιμάστε να πάρετε αναβολή.

Β. Βάλτε ότι γνωστό έχετε και δεν έχετε για να αλλάξετε την τοποθεσία παρουσιάσεως. Ιδανικά Σώματα αποτελούν το Υγειονομικό, οι Μεταφορές, το Υλικό Πολέμου και (λιγότερο) οι Διαβιβάσεις. Αν παρολαυτά δεν γίνει τίποτα, τότε με θάρρος και υπομονή περιμένετε να έρθει η καταραμένη μέρα. Κοιτάξτε τι γνωριμίες υπάρχουν σε στρατιωτικούς και για εκεί που θα πάτε. Ενημερώστε τους πάντες ώστε αν βρεθεί κάποιος να σας βοηθήσει.Το να έχεις κάποιον να σε φτιάξει είναι το καλύτερο πράγμα που μπορεί να σου συμβεί.

(Να ξέρετε από εδώ και πέρα ότι:ΤΟ ΒΥΣΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΡΕΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ. Μπορεί να είστε αδύνατος σαν καρφίτσα , κοντός σαν ξεφούσκωτο κεικ, ηλίθιος σαν κουνουπίδι, μύωπας σαν μεθυσμένη τυφλόμυγα, ανώμαλος σαν τον Χειλουδάκη, αγράμματος σαν δημοσιογράφος. Δεν έχει σημασία. Αν έχετε το βύσμα, είστε για την μητέρα πατρίδα, το πιο άξιο τέκνο της. Μπορεί να είστε επαγγελματίας αθλητής και η πατρίδα να σας βγάλει ανίκανο να υπηρετήσετε. Μπορεί να είστε φαντάρος και να πηγαίνετε κάθε μέρα κανονικά στην δουλειά σας. (Αν δεν με πιστεύετε, κοιτάξτε τις ειδήσεις του ΣΚΑΙ, Ευαγγελάτο). Μπορεί από την άλλη, να είστε δίμετρος, μποντιμπιλντεράς, πυρηνικός επιστήμονας με εφτά διδακτορικά, ατρόμητος, με χόμπι την ορειβασία χωρίς σκοινιά και την πτώση από αεροπλάνα χωρίς αλεξίπτωτο. Αν δεν έχετε βύσμα, δεν είστε ικανός παρά για τυφεκιοφόρος ή το πολύ οδηγός, σε ένα τάγμα ανεπιθυμήτων, όπου θα πήξετε στη σκοπιά, στα μαγειρεία, στις τουαλέτες και στο τσάπισμα.)

Εν τω μεταξύ δε να εκμεταλευθείτε στο έπακρο το γεγονός ότι παρουσιάζεστε φαντάρος, τόσο στον οικονομικό τομέα (υπάρχουν αρκετοί θείοι-θείες, παππούδες κτλ. που σε στιγμές μεγάλης υπερηφάνειας θα σας γερο-χαρτζηλικώσουν), όσο και στον επαγγελματικό (ρέκλα μέχρι αηδίας και παντελής αδιαφορία) και στον αισθηματικό τομέα («Έλα αγαπούλα μου, μην με πληγώνεις τώρα που θα φύγω, γύρνα μου λιγάκι» κτλ.) Να ξέρετε ότι απο εδώ και πέρα και για πολύ καιρό θα ακούτε διάφορα παραμύθια, μεγάλα παραμύθια, γνωστά και ως «φίδια» από όλους ανεξαιρέτως τους άρρενες που ήδη έχουν πάει φαντάροι. Να είστε λοιπόν από τώρα να ακούτε πως ο μπάρμπας σας , που τον δέρνει η γυναίκα του, έγινε ήρωας όντας στα μαγειρεία του πρώτου Συντάγματος το 1950 γιατί βρήκε μια πράσινη πατάτα, πως ο ψιλικατζής παρουσιάστηκε στα τεθωρακισμένα και πήρε μια μέρα το άρμα και έκανε βόλτα στην Εθνική Οδό για να ρίξει μια γκόμενα, ή πως ο φίλος σας που ζυγίζει 200 κιλά χωρίς τα παπούτσια του, ήταν λοκατζής και πέρασε διαβολοβδομάδα τρώγοντας ακρίδες και βολβούς από αγριομολόχες. Κάντε υπόμονή, και θα δείτε ότι μόλις όλα αυτά τελειώσουν , θα λέτε και εσείς τα ίδια και χειρότερα.

Την παραμονή πριν μπείτε στο στρατόπεδο, προτιμήστε μια προσωπική έξοδο με την γκόμενα, την κοπέλα, το αίσθημα, το αμόρε, την φίλη, ότι έχει ο καθένας τέλος πάντων. Αποφύγετε την μπακουριά, η οποία θα σας χαρακτηρίζει ούτως ή άλλως για πολύ καιρό ακόμα. Όπως καινα έχει πάντως μην ξεχάσετε να εκμεταλλευθείτε αυτή την μέρα, όπως περιγράφηκε παραπάνω.

Η μεγάλη μέρα έφτασε.

Και να' στε λοιπόν μπροστά στην πύλη του στρατοπέδου! Έχετε μαζί σας ένα σακ βουαγιάζ με τα παρακάτω είδη: 3-4 σώβρακα- φανέλλες, 2-3 χαρτιά υγείας, γουόκμαν,αφρό ξυρίσματος, 3-4 λουκέτα, ξυράφι, οδοντόβουρτσα, μερικές ασπιρίνες - ντεπόν (μέσα στο πορτοφόλι γιατί μπορεί να στα μαζέψουνε), νυχοκόπτη, βελόνα , κλωστή, κανα σαπουνάκι, κανα βίπερ κτλ.

ΜΗΝ έχετε μαζί σας: Βιβλία «σοβαρά», προφυλακτικά, κασεττόφωνο με γούφερ και εκουαλάιζερ, πολλές κασσέτες, τάβλι- σκάκι- μονόπολυ-τρίβιαλ περσούιτ κτλ, και κυρίως ρουχα. Θα σας είναι άχρηστα,

ειδικά στο στάδιο της βασικής εκπαιδεύσεως. Στην πύλη θα υπάρχει ένας σκοπός. Ο άνθρωπος αυτός είναι εκείνη την στιγμή ένας ευτυχισμένος άνθρωπος. Βλέπει τους νέους να μπαίνουν. Δεν έχει σημασία πόσον καιρό είναι ο ίδιος φαντάρος. Αυτή την στιγμή είναι παλιός.

Μην τον κατακρίνετε λοιπόν για το περιφρονητικό του βλέμμα, το μειδίαμα που παγώνει το αίμα σας. Κάποτε θα έρθετε στην θέση του. Αργά ή αργότερα ;. Στην συναναστροφή σας με τους άλλους νεοσύλλεκτους, να είστε μαζεμένοι. Μην μιλάτε πολύ. Αφήστε τους άλλους να ξανοίγονται. Στην πορεία θα γνωρίσετε κάποιους καλύτερα και με αυτούς θα γίνετε πιο φιλικός. Θυμηθείτε : Οι άλλοι νεοσύλεκτοι σας είναι κατά βάση άχρηστοι. Δεν έχουν κι αυτοί περισσότερη ιδέα από εσάς για το που βρισκόσαστε.

Το φαΐ είναι κάτι που θα ανακαλύψετε- και πρέπει - μόνοι σας. Το ίδιο και οι τουαλέτες. Μην φοβάστε πάντως, θα φάτε τόσα εμβόλια με το που θα μπείτε, που θα μπορείτε να κάνετε πάρτυ μικροβίων στους πνεύμονές σας και στο στομάχι σας για αρκετούς μήνες.

Το πρώτο βράδυ είναι σαν το πρώτο τσιγάρο και την πρώτη φορά που κάνατε έρωτα: Αξέχαστο. Ο ήχος και η μυρωδιά του θαλάμου , με τους άγρυπνους στο σύνολό τους σχεδόν νεοσύλεκτους θα πιπερίζει για χρόνια τα αυτιά και τα ρουθούνια σας.

Για να περνάτε καλά, μάθετε την προσευχή και τον όρκο. Μετά την ιεραρχία. Αν ξέρετε αυτά τα τρία απλά πραγματάκια, θα σας αγαπάνε όλοι οι ανώτεροι. Η ευτυχία ανοίγει τις πόρτες τις με τρία μικρά κείμενα.

Ειδικά η Ιεραρχία είναι το μεγαλύτερο φετίχ κάθε βαθμοφόρου και ειδικότερα αξιωματικού. Ο υποφαινόμενος, έχει δει με τα μάτια του, μεσήλικα αστεράτο υποδιοικητή , να έρχεται σε κατάσταση πλήρους ηδονής και ευτυχίας, σχεδόν να δακρύζει, επειδή κάποιος του την απήγγειλε σωστά.

Επίσης να έχετε κατά νου και τούτο: τρεις ανθρώπους πρέπει να έχετε οπωσδήποτε φίλους σας- στην μονάδα κυρίως. Τον Λοχαγό, τον Επιλοχία και τον Μάγειρα. Το τρίπτυχο της ιδανικής σχέσης για τον Έλληνα ΣΤΡ (σου του ρου).

Κλείνοντας αυτή την σύντομη ξενάγησή σας στον ονειρικό κόσμο του Ελληνικου στρατού, σας παραθέτω τις κατηγορίες του Έλληνα φαντάρου. Οι Έλληνες φαντάροι έχουν χωριστεί από τον υποφαινόμενο σε επτά απλές κατηγορίες. Μην περιμένετε βέβαια να ξεχωρίσετε που ανήκει ο καθένας από τις πρώτες ημέρες. Θα το καταλάβετε μετά από λίγο καιρό, και πάντως μετά την ορκωμοσία.

Α. Ο ηλίθιος. Διαβαθμίσεις: χαζός, βλάξ, κρετίνος, γκάου, γκαουμπίο. Γνωστός στο πανελλήνιο. Είναι ο τύπος που τον έχετε δει στον δρόμο να γελάει που σκόνταψε μια γριούλα, ο τύπος που αφήνει την παρέα του για να δει στην τηλεόραση το χρυσό κουφέτο, ο τύπος που του δίνουν στο σχολείο πενηντάρικα για να σηκώνει τις φούστες των κοριτσιών. Ο τύπος αυτός μέσα στο χακί είναι ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ! Μπορεί να σας κάνει κακό. Αποφύγετέ τον. Αν είστε κοντά του θα καείτε. Στον στρατό ο ηλίθιος εκφράζεται την βλακεία του με τρόπους τραγικούς. Περιεργάζεται το όπλο του με την γεμιστήρα μέσα. Παίρνει τηλέφωνο στις 4 η ώρα το βράδυ τον ταξίαρχο να τον αλλάξει στην σκοπιά. Παραγγέλνει σε αντισυνταγματάρχη σουβλάκια και ρετσίνες. Γελάει στην επιθεώρηση της Παρακευής, αφού προηγουμένως ο διοικητής έχει διαπιστώσει ότι έχει απλώσει τα σώβρακά του κάτω από τοκρεββάτι του. Χάνει το βήμα του και πεθαίνει όλος ο λόχος στις πρόβες για την παρέλαση.Μαλώνει με τους μόνιμους. Μαζεύει πολλές φυλακές, αλλά παίρνει μαζί του πάντα και άλλους. Είναι συνήθως αναίσθητος , απαιτητικός, ασυμβίβαστος και βέβαια φραγκοσκοτώστρας.

Δυστυχώς αποτελεί μεγάλο ποσοστό του συνόλου. Ο τραγικός συνδυασμός: Γκαουμπιο υπαξιωματικός!

Β. Ο Γλύφτης. Διαβαθμίσεις: Γλίτσας, Γλιφτρόνι, Σπιούνος, Τσιράκι, Τσάτσος, Δώστης. Τον ξέρετε και από την πολιτική σας ζωή. Στο σχολείο ήταν ο καλύτερος φίλος των καθηγητών. Στον Στρατό είναι ο καλύτερος φίλος των αξιωματικών. Το κακό μπορεί να το κάνει μόνο αν δεν τον ξέρετε. Μόλις τον μάθετε είναι μάλλον άκακος, αφήστε που μπορειτε να τον χρησιμοποιήσετε για να έχετε πρόσβαση στα ανώτερα κλιμάκια. Το μυστικό είναι να τα έχετε καλά μαζί του, όχι όμως πολύ, για να μην μπαίνετε στο μάτι των υπολοίπων. Η διατήρηση της ισορροπίας αυτής είναι βασική. Συνήθης υπηρεσία του: Γραφέας πρώτου γραφείου.

Γ. Ο Σταρχιδιστής. Διαβαθμίσεις: Πλακατζής , Χαβαλές, Ρέκλας, Παραλίας, Χυμείο. Είναι ο τύπος που τα έχει γράψει όλα στα παλιά του τα παπούτσια, που δεν τον νοιάζει τίποτα, που δεν ακούει κανέναν και κάνει κάτι λιγότερο από το πλέον απαραίτητο. Είναι ο εχθρός του στρατού. Ο αντίπαλος κάθε συστήματος πειθαρχίας. Η προσωποποίηση του κακού για κάθε βαθμοφόρο. Συναναστραφείτε τον- το πόσο είναι δικός σας λογαριασμός. Προσοχή μην σας περάσει την νοοτροπία του σαν τρόπο ζωής. Η νοοτροπία του που δεν είναι κακή για στρατιώτη, μπορεί να σας καταστρέψει στην πολιτική σας ζωή. (Αλλά αυτό είναι πολύ μακρυά ακόμη. ) Συνήθης απασχόληση: Λούφα.

Δ. Ο τυπικός. Διαβαθμίσεις: Σπάστης, Σπασαρχίδας, Ψάρακας, Ποντίκι, Στρατόκαβλος. Είναι ο άνθρωπος που έχει πάρει σοβαρά τον στρατό.Του αρέσει! Συνήθως χαμηλής πνευματικής ικανότητας, όπως καταλαβαίνετε. Χτυπάει δυνατές προσοχές, φωνάζει , τρέχει, μέχρι την ημέρα που θα απολυθεί.Πρώτος στο στίβο μάχης, ο μόνος που λύνει και δένει το όπλο του σε ένα λεπτό, Γυαλίζει τα άρβυλά του ακόμα και στις 4 η ώρα το πρωί, ενώ βρισκόσαστε σε σκηνάκια, και έχει λάσπη, χιόνι και μείον 5. Ότι καλύτερο για παρέα, θα κάνει και τις δικές σας δουλειές, αν και μερικές φορές θα σας εκνευρίσει με την μέχρι βλακείας τυπικότητά του.Ολέθριος αν είναι βαθμοφόρος. Μια πάντως τραγική ιστορία ανθρώπου, που αποτελεί σοβαρό θέμα μελέτης για ψυχολόγους. Συνήθης ατάκα : «Δεν θα το συζητήσουμε !»

Ε. Ο ομοφυλόφιλος. Διαβαθμίσεις: Αδερφούλα, Λελούδιος, Αδερφάρα, Παλιόπουστας. Τι να πούμε για αυτή την κατηγορία;. Η καλύτερή τους. (Φανταστείτε να πηγαίνατε εσείς σε ένα στρατώνα με γυναίκες, να κάνατε όλοι μαζί μπάνιο, να κοιμοσαστε μαζί και να μιλάγατε με τις ώρες για τα προβλήματά τους και το τι ζητούν από τους άνδρες.) Κάνουν κατευθείαν κλίκα. Αν δεν κάνουν κλίκα- και αυτοί βρίσκονται συνήθως σε πρώιμο στάδιο - είναι συνέχεια μόνος του , με βλέμμα βλακωδώς απλανές του στυλ «είμαι δυστυχισμένος γιατί με πήρανε φαντάρο, θέλω να φύγω από την ζωή». Προσοχή μην σας χαλάσουνε. Συνήθης ατάκα: «Αααααχ, κουράστηκααααα.» Προσοχή: Η παγίδα τους είναι να φέρνουν τσόντες στον θάλαμο. Είτε για να σας φέρουν κοντά τους, είτε-συνηθέστερα- για να το παίξουν άντρες.

ΣΤ. Ο Πονηρίδης. Διαβαθμίσεις: Δήθεν, εξυπνάκιας, κύριος καθηγητής, Γιατρός, Δάσκαλος. Είναι ο τύπος που έχει τελειώσει κάποια σχολή, συνήθως στην Αγγλία, που το παίζει υπεράνω όλων, που βλέπει παντού την παγίδα, είναι ψαγμένος, αντιμιλάει σε όλους και έχει για όλα ένα αντίθετο επιχείρημα. Και φυσικά δεν χάνει την ευκαιρία να σας την φέρει.Τον αντιπαθούν όλοι, εκτός από αυτούς που εξαρτώνται οικονομικά από αυτόν. Χαρά της ζωής του είναι τα σαρδάμ ή οι παραδρομές των άλλων, ώστε να βρει την ευκαιρία να τους εξευτελίσει γελώντας και δείχνοντας τους. Συνήθως είναι καλό βύσμα και γι αυτό παίρνει πολλές άδειες. Μην σας απασχολεί: Είναι αδιάφορος σε γενικές γραμμές. Αν προσπαθήσει εν τούτοις να σας την φέρει, βάλτε τον στην θέση του. Καλύτερο όπλο εναντίον του: Κολλήστε του ένα παρατσούκλι.

Ζ. Ο νορμάλ. Νορμάλ θεωρούνται όσοι δεν ανήκουν σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες αυτές καθ' αυτές ή σε συνδυασμό τους, το οποίο είναι μάλλον και χειρότερο. Θα διαπιστώσετε ότι άτομα αυτής της κατηγορίας δεν υπερβαίνουν το 5 τοις εκατό του δυναμικού κάθε μονάδος.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 months later...

Χαιρετε συναδελφοι(ζητω προκαταβολικα συγνωμη για το ατονικο συστημα).Ελαβα προσφατα το σημειωμα καταταξης , συμφωνα με το οποιο εχω επιλεγει για ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΥΕΑ.Η απορια μου εγκειται στο αν επιλεξω να γινω δοκιμος, θα υπηρετησω ως δοκιμος ιατρος 'η υπαρχει το ενδεχομενο να μεταταχθω σε αλλο σωμα η οπλο, οπου τα καθηκοντα μου δε θα εχουν σχεση με την ιδιοτητα μου ως ιατρου?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Φίλε μου, εφόσον έχεις κληθεί για ΥΕΑ, σημαίνει ότι θα είσαι δόκιμος και αφού θα είσαι ΥΕΑ Υγειονομικού σημαίνει ότι θα είσαι στο Υγειονομικό.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Προς όλους τους ενδιαφερόμενους...Αν είσαι εν Ελλάδι τελειωμένος ή τελοσπάντων έχεις ΔΙΚΑΤΣΑ θα είσαι σίγουρα γιατρός όπου και ότι και να είσαι. Ειδάλλως υγειονομικάριος=αγγαρειομάχος Ν/Τ, ΤΦ χωρίς έλεος-εκτός αν πέσει βύσμα για "βοηθός ακτινολόγου, χειρουργείου, αναισθησιολόγου και δε συμμαζεύεται οπότε ο στρατός σου δίνει και μια μεγάλη τσουγκράνα- (ανάλογα με τη μονάδα πχ στο Λιτόχωρο -μακριααααααααααά!!!!!!! - ή στη Νέα Σάντα(τα "πρώτα κομμάντα"..) ή στο Πετροχώρι Ξάνθης, Λήμνο κλπ οι συνθήκες για Ν/Τ συνοψίζονται στη φράση:ότι δεν κινείται το βάφουμε και ότι κινείται το χαιρετάμε-συν τοις άλλοις μπαλώνεις όλων των ειδών τις τρύπες..). Σαν απλός γιατρός κάνε στην αρχή ότι λέει ο διοικητής και μόνο..οι άλλοι (οι κατώτεροι) είναι για τα μπάζα..μετά συνήθως χαλαρώνει και ο διοικητής οπότε είσαι κύριος του εαυτού σου. Σεβασμός στον παλιότερο γιατρό της μονάδας-τουλάχιστο στην αρχή γιατί λόγω "αρχαιότητας και καλύτερων σχέσεων" μπορεί αυτός να κάνει διακοπές κι εσυ να τρώς 15ήμερα εφημερεύοντας στο ΣΤΕΠ (αν υπάρχει). Στη μονάδα που θα είσαι μόνο εσύ γιατρός θα σε γλύφει και ο διοικητής (αν μετά από λίγο καιρό του δείξεις ότι είσαι τουλάχιστο στη δουλειά σου σοβαρός και τυπικός..). Σχέσεις με Ν/Τ και φαντάρους του λόχου σου ή διπλανών λόχων:από πολύ καλές εως τυπικές.Το καβάτζωμα (με μέτρο) σε ανεβάζει στα μάτια όλων και έχει και επιπρόσθετα καλά, από απλά καθημερινά (πχ μετακίνηση από χωριό σε πόλη, διανυκτέρευση, τσιγάρα απ'το κυλικείο, να απαντούν στα τηλέφωνα των σκύλων-ιδέ ανώτεροι), μέχρι και να καλύπτουν την απουσία/μαλακία σου-πχ βραδυνή γκομενοδουλειά, κινήσεις για κέντρα υγείας, νοσοκομεία πολιτικά κλπ. Μπορείς μέχρι και φάπες να παίζεις με ορισμένους αλλά όχι με όλους και όχι μπροστά σε όλους-ιδίως σε ανωτέρους, γιατί ο γιατρός της μονάδας θεωρείται "στέλεχος". Κατά τα άλλα στο στρατό θα ξεχάσεις κι αυτά που ήξερες από "επαγγελματισμό", γνώσεις (καλό θα ήταν νά'χεις κανένα βιβλίο μαζί, άσε που είναι πολύ καλό καμουφλάζ για να "χάνεσαι" και να μη μπορεί να στην πεί ούτε ο διοικητής ούτε κανείς-το αντίθετο μάλιστα!!),συναδελφικότητα κτλ Μην το παίξεις "αργηγός" την έβαψες...το Α2 στο στρατό ακόμα λειτουργεί (και βασιλεύει), οι ρουφιάνοι και οι κομπλεξικοί είναι ο κανόνας και μακρια από ΕΠΥ, ΟΒΑ, ΕΘΜ, ανθύπες, έφεδρους επιλοχίες και γραφιάδες/κλικαδόρους...Θα το φυσάς και δε θα κρυώνει...Καλό επίσης για σένα θα ήταν αν στη μονάδα που πάς πρήξεις λίγο το διοικητή σου για συμμετοχή σε καμμιά αιμοδοσία:και "κοινωνικά ευαίσθητος" θα φανείς, και τους συμφάνταρούς σου θα καβατζώσεις με 4ήμερες αιμοδοτικές άδειες (που κι εσύ θα πάρεις) και με διάφορα εθνικοπατριωτικά που θα χρησιμοποιήσεις θα ανεβείς στα μάτια του διοικητή σου κτλ.. Σημείωση:Αν τα ήξερα από πρίν όλα αυτά κι εγώ δε θα κακοπερνούσα στο στρατό...τα είδα από άλλους, που ήταν "διαβασμένοι" και όταν ήταν πια πολύ αργά!

Σε ότι αφορά το ζήτημα του ΥΕΑ ισχύουν τα παραπάνω με τη διαφορά ότι πλέον θα θεωρείσαι αξιωματικός (ανώτερος από ανθύπα-θα απολυθείς με το βαθμό του ανθυπολοχαγού έτσι κι αλλιώς), θα είσαι διοικητής/υποδιοικητής του λόχου (και όχι της μονάδας,έτσι; B)B):D:D ), αν είσαι στο υγειονομικό, που κατά 99% θα είσαι, ενδεχομένως να έχεις αμέσως από πάνω σου έναν Στρατιωτικό γιατρό (συνήθως γύρω στα 27-28, ανθυπολοχαγό ή υπολοχαγό ) με τον οποίο θα τα βρείτε (υπάρχουν κι οι εξαιρέσεις..), θα είσαι έξω όπως όλοι οι δόκιμοι καθε μέρα στις 2-3μμ, υπήρεσίες μόνο σαν ΑΥΔΜ/ΑΞΥΠ μια στο τόσο, αλλά θα χρεωθείς υγειονομικό υλικό, ασθενοφόρα και ότι μπορεί να υπάρχει στο Ιατρείο ή το ΣΤΕΠ της μονάδας (ιδίως αν δεν έχεις κάποιο στρατ.γιατρό από πάνω σου). Κατά τ'άλλα χλιδή, κύριος, περνάει ο καιρός της αναμονή :D ς κι εσύ είσαι κάθε μέρα (και τα ΣΚ ολόκληρα!!) έξω- απλά να μην παίζεις σφαλιάρες εδώ με τους φαντάρους, ιδίως με τα βύσματα, γιατί λογοδοτείς εσύ γι'αυτούς ώς αξιωματικός και πρέπει , τουλάχιστο για τους τύπους, να τεθούν τα πλαίσια των σχέσεων. Προσοχή στα ελεύθερος υπηρεσίας, ασκήσεων και τα ελεύθερος αρβυλών κτλ...μη φοβηθείς αν πιστεύεις ότι κάποιος έχει πρόβλημα ότι κι αν λένε οι μόνιμοι και ο διοικητής, είναι κρίμα για τους...ηλίθιους και κατ'επάγγελμα λουφατζήδες ευθυνόφοβους που έχουν κατακλύσει το στρατό να σακατευτεί ένα φανταράκι..Οι όποιες αντιρρήσεις αίρονται αν παρά τη γνωμάτευσή σου απαιτήσεις από τον "άπιστο" ανώτερό σου να αναλάβει ενυπογράφως την ευθύνη της μη συμμόρφωσης με την ιατρική γνωμάτευση/σύσταση/θεραπευτική οδηγία (πάρα πολλά τέτοια "λεπτών ισορροπιών" ζητήματα ως γιατρός-δόκιμος ή μη- θα αντιμετωπίζεις κάθε μέρα). Επίσης και τελειώνω, μεγάλη δύναμη που την τρέμουν ΟΛΟΙ οι...διοικητάδες, όσο υψηλόβαθμοι και αν είναι, έχει η "επίσκεψη" (=έλεγχος) στα μαγειρεία...Τρέμουν και μόνο στην ιδέα μιας αρνητικής (που έτσι κι αλλιώς έίναι πραγματικότητα για το 99% των στρατοπέδων) έκθεσης ελέγχου των χώρων/συνθηκών καθώς και της ποιότητας των τροφίμων (την οποία μπορεί να κάνει και από μόνος του ο γιατρός της μονάδας, ελλείψει κτηνιάτρου!), διότι έχει σοβαρές επιπτώσεις για την καριέρα τους...Αλλά αυτό το παραθέτω ώς ύστατο όπλο άμυνας όταν υπάρχει εμπάθεια, συνεχής άδικη μεταχείρηση και το πράγμα όντως "δεν πάει άλλο"...

Μιλώ πάντα για στρατό ξηράς και μόνο...τα άλλα δυο σώματα είναι "κολλέγια" μπροστά στην καφρίλα του Ε.Σ.

Ευκαιρίας δοθείσης (λόγω της ημέρας)....χρόνια πολλά βρε!!!! ;);)B):wacko::rolleyes::P:P:P:D:D:D:D:D:):):)emhehe

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σας ευχαριστω πολυ , συναδελφοι για τις πολυτιμες πληροφοριες σας. Ο δοκιμος υγειονομικου( ιατρος) υπηρετει σε στρατιωτικα νοσοκομεια, σε ΣΤΕΠ η σε ιατρεια μοναδων?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν θα απαντούσα στο συγκεκριμένο ερώτημα του forum αλλά επειδή πήγα φαντάρος είδα τα πράγματα από κοντά και μου τα εξήγησαν στρατιωτικοί γιατροί που ξέρουν το σύστημα από μεσα.

Λοιπόν, αν δεν έχεις βύσμα τον διοικητή του υγειονομικού μην τολμήσεις καν να διανοηθείς να δεχτείς να γίνεις δοκιμος!! Προσπάθησε να κοπείς με κάθε τρόπο. Ο στρατός επειδή είναι ένας χώρος που ξέρει πόσο κόσμο θα έχει προβλέπει τις ανάγκες του και βγάζει αντίστοιχους γιατρούς. Σε κάθε φουρνιά προσθέτει και τους οπλίτες - ιατρους (οι οποίοι λειτουργούν σαν αγροτικοί ουσιαστικά αφού δεν έχουν ειδικότητα), οπότε στη πραγματικότητα ειναι καλυμενοι. Η μόνη πραγματική έλλειψη στο στρατό είναι σε φαρμακοποιούς και αυτούς ψάχνουν για δόκιμους. Αν είσαι γιατρός ΥΕΑ και σε δεχτούν για δόκιμο, κατα 99% θα σε μετατάξουν στο πεζικό οπου έχουν και την πραγματική δυσκολία να βρούν δόκιμους. Εκεί μετά πέζουν όλα. Μπορεί να πας σε μια μονάδα με καλό διοικητή (Πεζικού παντα) που να σεβαστεί την ιδιότητά σου και να σε αξιοποιήσει ως γιατρό (άτυπα όμως). Μπορεί όμως να πέσεις και σε στραβόξυλο που να σε στέλνει να κάνεις τις περιπολίες όπως άλλοι δόκιμοι (το είδα και αυτο!!!!).

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να παραμείνεις στο σώμα του Υγειονομικού όπου θα έχεις διοικητή Υγειονομικάριο (Στρατιωτικό γιατρό δηλαδή) έστω και σαν οπλίτης ιατρος (μη σου πω και ως νοσηλευτής!!!!) γιατί στο στρατό δεν μετρά η ιδιότητα όσο με τί κόσμο έχεις να κάνεις. Καλύτερα λοιπόν να εισαι οπλίτης αλλά να σε διοικεί γιατρός (που σε καταλαβαίνει απόλυτα) παρά κάποιος κομπλεξαρισμένος καραβανάς!! Εγώ πήγα στρατό και ήμουν ακόμη φοιτητής και ο Υπίατρος (Γιατρός υπολοχαγός με αξιοποίησε σαν γιατρό και με βοήθησε και με άγραφες άδειες να δίνω και μαθήματα.

ΑΣΧΕΤΟ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Πρόσεχε πάρα πολύ τους γιατρούς από χώρες από ανατολικό μπλοκ, η πλειονότητα των οποίων δεν έχει ΔΗΚΑΤΣΑ. Τους αξιοποιούν σαν νοσηλευτές και τα πέρνουν στο κρανίο δημιουργόντας σου πολλές φορές τεράστια προβλήματα (άλλο θέμα αλλα καλό ειναι να το έχεις ακούσει από κάποιον πρίν σου τύχει κάτι κακό)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 5 months later...

ψάχνοντας στο διαδίκτυο έπεσα σ'αυτό το σάιτ

OMHROI.gr

ειναι σάιτ για φαντάρους.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ρε παιδιά ο "Οδηγός Ιατρικής Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας" της Iasis ChemiPharma γράφει πως ο Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός (ΔΕΑ) μπορεί να έχει ιδιωτικό ιατρείο (!!) και δυνατότητα τοποθέτησης σε στρατιωτικό νοσοκομείο ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ τους τελευταίους 6-10 μήνες της θητείας. (σελίδα 28)

Ρε μπας και αξίζει τους παραπάνω μήνες αν είναι να γράφουμε και ειδικότητα; :huh:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Θα μιλήσω για την Αεροπορία, που γνωρίζω τι συμβαίνει, καθότι στα άλλα σώματα δεν έχω ιδέα. Αυτή είναι η σκέψη για πολλούς συναδέλφους που προτιμούν να πάνε δόκιμοι, το θέμα είναι ότι ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα πας σε νοσοκομείο, παρά μόνο αν έχεις το βύσμα που θα στο εγγυηθεί. Κατά τα άλλα, μπορείς να περάσεις το δοκιμιλίκι σου στη Σκύρο πχ, χωρίς να γράψεις ειδικότητες κτλ..

Έχω πάρει ήδη μετάθεση για το 251 ΓΝΑ και θα γράψω κάποιους μήνες ειδικότητα και χωρίς να είμαι δόκιμος, αλλά πραγματικά δεν ξέρω καν αν αξίζει. Χάνεις από τους έμμισθους μήνες σου έτσι, ποιο το όφελος; Εκτός, αν σκοπεύεις να φύγεις έξω, για να το χρησιμοποιήσεις ως προϋπηρεσία.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

...πραγματικά δεν ξέρω καν αν αξίζει. Χάνεις από τους έμμισθους μήνες σου έτσι, ποιο το όφελος; Εκτός, αν σκοπεύεις να φύγεις έξω, για να το χρησιμοποιήσεις ως προϋπηρεσία.

Ναι γι'αυτό το λέω. Για την προϋπηρεσία.

Μπρος στην εκπαίδευση (πάνω στο αντικείμενο που ίδρωσα να σπουδάσω) τί να τα κάνω τα λίγα φράγκα των δοκίμων; Προσωπική μου άποψη είναι αυτή, προς Θεού, δεν προσπαθώ να την επιβάλω αλλά ευκαιρίες για εκπαίδευση στην ειδικότητα κατ'εμέ δεν πρέπει να χάνονται...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Συν της άλλης αν επιτρέπεται να κάνεις ιδιωτικό ιατρείο θεωρητικά θα μπορείς να βρεις μια δουλίτσα σε κάνα γενικό ιατρό έξω ως βοηθός για κανα χαρτζηλίκι.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Κατ'αρχην ο στρατευσιμος γιατρος (ειτε ΔΕΑ ειτε οχι) λιγο θα ασχοληθει με την ιατρικη στο στρατο. Λοιμωξεις αναπνευστικου, διαστρεμματα και λουφαδοροι ειναι το 99% των περιστατικων. Αντε και κανα ραμα. Το κυριο αντικειμενο ενασχολησης ειναι η συνταγογραφηση και οι θεωρησιες βιβλιαριων. Και αν σε στειλουν σε μοναδα με λειψανδρια θα χτυπησεις και σκοπετο (οχι οι ΔΕΑ).

Οσον αφορα τους ΔΕΑ, δεν ειναι ασχημη ιδεα αλλα υπο προυποθεσεις. Αν χρειαζεσαι επειγοντως ενα μικρο εισοδημα (της ταξεως των 500-700 ευρω), αν ξερεις που θα σε στειλουν (κοινως εισαι βυσμα) και εχεις που να μεινεις εκτος στρατοπεδου, αν εισαι τυπος που δεν αντεχει την κλεισουρα, τοτε ναι.

Τα πλεονεκτηματα ως ΔΕΑ ειναι ο μισθος και το οτι δεν θα κανεις υπηρεσιες (γιατρος υπηρεσιας και σκοπιες) -ή τουλαχιστον πολυ λιγες. Οι ΔΕΑ δεν κανουν σκοπιες, μπορουν να φυγουν απο το στρατοπεδο μετα το περας του ωραριου, να μπαινοβγαινουν στο στρατοπεδο και να μην σηκωνουν και πολλα απο τους μαλακες τους υπαξιωματικους. Γενικα τυγχανουν μεγαλυτερου σεβασμου απο τους μονιμους -αν και οι γιατροι γενικα δεν θεωρουνται απλοι στρατευσιμοι (πο'σαι Μητσαρα να δεις μεγαλια οι ντονκτορες).

Τωρα οσον αφορα για το οτι γραφουν ειδικοτητα, μπορουν αν βρισκονται σε νοσοκομειο. Δεν ειναι και τοσο φοβερο + αυτο. Μετα απο 12 μηνες θητειας δεν νομιζω οτι οι περισσοτεροι θα σκεφτουν "ααα, δεν πειραζει που εχω ακομα 4 μηνες σ'αυτη τη κολωκατασταση αφου θα γραψω ειδικοτητα". 4 μηνες αναμεσα στους καραβαναδες ειναι πολυ.

Γι'αυτους που θα καταφερουν να παρουν μεταθεση σε νοσοκομειο, σιγουρα το αντικειμενο ενασχολησης τους θα εχει να κανει περισσοτερο με ιατρικη. Και παλι ομως λαντζα θα κανουν για τους μονιμους ειδικευομενους. Εμπειρια σημαντικη δεν θα αποκτησουν. Οτι μαθουν εκει σε 5-6 μηνες ισοδυναμει με οτι θα μαθουν σε ενα μεγαλο νοσοκομειο ως αγροτικοι.

Και μην πει κανεις πως αυτα που γραφω ειναι ανακριβειες γιατι θα τον "φαω". Ειμαι παλιος εγωωωω :splaaaats:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

το θέμα είναι ότι ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα πας σε νοσοκομείο, παρά μόνο αν έχεις το βύσμα που θα στο εγγυηθεί.

Έχω πάρει ήδη μετάθεση για το 251 ΓΝΑ και θα γράψω κάποιους μήνες ειδικότητα και χωρίς να είμαι δόκιμος,

Άααααατσαααα!!! ;)B)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

αν και οι γιατροι γενικα δεν θεωρουνται απλοι στρατευσιμοι (πο'σαι Μητσαρα να δεις μεγαλια οι ντονκτορες).

Πάει και η τελευταία ελπίδα να γίνουν άντρες... :bloodomen:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 5 weeks later...
Για να γράψεις ειδικότητα αρκεί, απλώς η υπηρεσία σου σε ένα νοσοκομείο είτε ώς φαντάρος είτε ώς αγροτικός? Δεν πρέπει να πάρεις έγκριση από το υπουργείο υγείας ν ανοίξεις καρτέλα ειδικευόμενου κλπ?

Και κυρίως για να γράψεις ειδικότητα δεν πρέπει να είσαι στην κλινική πουυ σε ενδιαφέρει, ή είναι κάτι αντίστοιχο με τους 3 μήνες του τριμήνου για το αγροτικο?

To ΓΝΑ σου δίνει ένα χαρτί στο τέλος ότι κατείχες οργανική θέση ειδικευόμενου στον τάδε τομέα. Το χαρτί αυτό αναγνωρίζεται από το Υπ.Υγ. ως ειδικότητα, για όσο διάστημα και να είναι (και λίγότερο των 6 μηνών).

Είναι σημαντικό να είσαι στον τομέα που σε ενδιαφέρει, ανεξαρτήτως τμήματος, ώστε να γράψεις την αντίστοιχη ειδικότητα. Δεν είναι κάτι αντίστοιχο του τριμήνου γιατί δεν κάνεις rotation, είσαι βοηθός συγκεκριμένης κλινικής, με εφημερίες και επείγοντα.

Κάποιος φίλος είπε πιο πάνω πως δεν μαθαίνεις τίποτα στο στρατό. Αυτό δεν έχει βάση, κατά την άποψή μου. Λίγοι μήνες σε μονάδα και λίγοι σε νοσοκομείο είναι ο ιδανικός συνδυασμός ώστε να καλύψεις τα περισσότερα περιστατικά οποιουδήποτε αγροτικού και με το παραπάνω, αφού στο νοσοκομείο κάνεις δουλειά ειδικευόμενου, με τη λάτζα της, αλλά και με τις εφημερίες και τα επείγοντά της.

Αξίζει, για μένα, να πάει κανείς Αεροπορία μόνο και μόνο για το 251. Λίγος λιγότερος χρόνος χαμένος, πώς να το κάνουμε..

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η πρόταση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ ανοίγει το δρόμο για τη Βασιλική:

Του ΠΑΣΧΑΛΗ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ, Κ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2004

Νέα Στράτευση των γυναικών με κίνητρο τη μοριοδότησή τους για διορισμό στο Δημόσιο, μείωση θητείας στους τέσσερις μήνες και αλλαγές στο καθεστώς υπηρεσίας των αντιρρησιών συνείδησης είναι μερικές από τις προτάσεις των πολιτικών νεολαιών τις οποίες κατέθεσαν στον υφυπουργό Εθνικής Αμυνας Ι. Λαμπρόπουλο ενόψει της κατάρτισης του νέου στρατολογικού νομοσχεδίου.

Η ιδέα για στράτευση των γυναικών ανήκει στη νεολαία ΠΑΣΟΚ, η ΟΝΝΕΔ συντάσσεται με τη σκέψη του υπουργείου για στράτευση στα 18 με κίνητρο τη μειωμένη θητεία, ενώ τα κόμματα της αριστεράς θέλουν ευρύτερες θεσμικές αλλαγές. Αναλυτικότερα, οι θέσεις των νεολαίων έχουν ως εξής:

[...]

*Η νεολαία ΠΑΣΟΚ προτείνει πλήρως επαγγελματικό στρατό και θητεία κληρωτών τεσσάρων μηνών.

-Δυνατότητα να υπηρετούν και γυναίκες, με κίνητρο τη μοριοδότησή τους για πρόσληψη στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

[...]

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Παιδιά, εγώ έκανα φαντάρος απλός στο πεζικό.

Οπότε θα σας πω πως είδα τους στρατιώτες γιατρούς εκ των έξω.

Εξαρτάται πάντα τα από τα κριτήρια του κρίνοντος. Δηλαδή, με τα δικά μας κριτήρια (20 μέσα,1 έξω, τρελλή σκοπιά, αγγαρεία, επαφή με καραβανάδες - το χειρότερο!!!-, κτλ. κτλ.) ο γιατρός της μονάδας περνούσε φίνα. Δικό του σπιτάκι, τουαλέτα, μπάνιο, τηλεόραση, ύπνος το βράδυ. Πράγματα θεϊκά για μας που είχαμε τα άκρως αντίθετα.

Ωστόσο, δεν συνάντησα γιατρό ευχαριστημένο. Όλοι γκρίνιαζαν. Ίσως διότι νόμιζαν ότι "έπρεπε" να περνανε σπίτι τους στρατό, δεν ξέρω. Το μόνο αρνητικό που βρίσκω σε έναν απλό στρατιώτη γιατρό είναι ότι είναι αποκομένος από τους υπόλοιπους φαντάρους. Βέβαια στο χέρι του είναι και αυτό, να μην το παίζει υψηλή κοινωνία δηλ..

Οπότε, η δική μου συμβουλή είναι : μην τρελαίνεστε για βύσματα, να "αξιοποιήσετε" το χρόνο του στρατού, κτλ.. Κάπου καταντάει αρρώστια αυτό, και καταλήγει στη συνεχή μιζέρια. Κοιτάξτε να περάσετε όσο το δυνατόν καλύτερα. Ο γιατρός είναι ήδη σε πολύ πλεονεκτική θέση στο στρατό, είτε απλός είναι, είτε ΔΕΑ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ομολογουμένως Foreas καμιά φορά είμαστε αχάριστοι. Απλά προσπάθησε να καταλάβεις... έχοντας φάει 6 χρόνια το λιγότερο σκατά (διάβασμα και στερήσεις παντός χαρακτήρα) ακόμα και οι "ιδανικές" συνθήκες του Υγειονομικού σου φαίνονται αβάσταχτες. Βιάζεσαι να τελειώσεις... να μπεις κι εσύ στο κουρμπέτι.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.