Jump to content

Δικαίωμα παράτασης στην ειδικότητα?


v1k

Recommended Posts

Γειά χαρά. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής.

Έστω ότι κάποιος έχει προσωποπαγή θέση ειδικότητας και τελειώνει ο χρόνος της σύμβασης του. Εφόσον ήδη υπάρχουν κενές θέσεις στην κλινική του οι οποίες δεν έχουν πληρωθεί μπορεί να πάρει παράταση? Γνωρίζω ότι η προσωποπαγής θέση έχει τα ίδια δικαιώματα με τις υπόλοιπες υπάρχει όμως κάποιος νόμος που να ασχολείται συγκεκριμένα με το θέμα της παράτασης?

Επίσης: εφόσον μια κλινική έχει 2 κενές θέσεις. Μπορεί κάποιος ειδικευόμενος που βρίσκεται σε παράταση (του οποίου η θέση του κενώθηκε πρώτη) να ζητήσει να παραμείνει ώσπου να έρθει - όχι ο αντικαταστάτης του- αλλά ο αντικαταστάτης της δεύτερης θέσης?

Ευχαριστώ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • Απαντήσεις 71
  • Created
  • Last Reply

Δεν γίνεται το είχα ψάξει και γω να πάρω παραταση σε κενη θεση αλλου ομως τζίφος!η προσωποπαγης εχει ημερομηνια εναρξης και ληξης συγκεκριμένη.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εγώ είχα πάρει παράταση σε κενή θέση άλλου συναδέλφου. Τη δικιά μου θέση την πήρε ο επόμενος στην λίστα, αλλά επείδή ένας άλλος συνάδελφος τελείωνε και δεν θέλησε να πάρει παράταση, κάλυψα εγώ την θέση του. Δεν είχα κανέναν νόμο, απλά συνεννοήθηκα με τον διευθυντή και το γραφείο προσωπικού, και μου υπέγραψαν την παράταση σε άλλη κενή θέση. Τι ακριβώς κάνανε στο γραφείο προσωπικού δεν ξέρω. Πάντως γίνεται. Και για να μην αναρωτιέσαι, δεν είχα μέσον...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Έχουν απαντηθεί και τα δύο ερωτήματα σε προηγούμενα θέματα.

Παράταση σε προσωποπαγή θέση δε δίνεται.

Παράταση σε κενή οργανική θέση εκτός της δικής σου μπορεί να δοθεί μετά από έγκριση του διοικητή του Νοσοκομείου, αλλά επί εποχής ΔΝΤ το θεωρώ αδύνατο να συμβεί.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

Το ότι ο νόμος δίνει τα ίδια δικαιώματα σε αυτόν που έχει προσωποπαγή θέση με τους άλλους ειδικευόμενους δεν ισχύει και για την παράταση επομένως.

Ως προς το θέμα του ΔΝΤ, το κατανοώ. Απλά η κλινική είναι νευρολογική και με το πάγωμα των διορισμών έχει ξεμείνει από ειδικευόμενους. Ήδη οι εφημερίες δεν βγαίνουν με τους εναπομείναντες ειδικευόμενους.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Nα ρωτήσω και εγώ κάτι για παρατάσεις . Μητέρα ειδικευόμενη που έχει πάρει άδεια μητρότητας και έχει έρθει και ο αντικαταστάτης της (προσωποπαγή θέση ως υπεράριθμος) μπορεί να πάρει παράταση όταν τελειώσει την ειδικότητα?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

εσυ λογικα τελειωνεις την ειδικοτητα πριν απο τον ειδικευομενο που ειναι σε προσωποπαγη θεση. σωστα?

παραταση παιρνεις μεχρι να ερθει ο αντικαταστατης σου, εσενα εχει ηδη ερθει.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Να σου πω και τη δικη μου εμπειρια: Τελειωσα το πρωτο ειδικοτητας, μπηκα σε παραταση και μετα απο δυο μηνες ηρθε αντικαταστατης. Εντωμεταξυ, ανοιξε νεα θεση στην κλινικη μου, οποτε παρεμεινα μεχρι που ηρθε και ο επομενος (αυτο που δε μου διευκρινισαν ειναι εαν παρεμεινα στη δικη μου θεση και ο αντικαταστατης μου πηρε την καινουρια, ή εαν πηρα εγω την καινουρια και ο αντικαταστατης μου τη δικια μου. Σας μπερδεψα;)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ο αντικαταστάτης σου πήρε τη δική σου θέση κι εσύ με απόφαση διοικητή πήρες την κενή οργανική θέση που υπήρχε στο νοσοκομείο (όχι απαραίτητα του εργαστηρίου).

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 months later...

Καλημερα! Εχει βγει καποια υπουργικη αποφαση με την οποια να καταργουνται οι υπεραριθμοι? Η ειναι η αποφαση του διοικητη που ισχυει ακομα?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

Ο αντικαταστάτης σου πήρε τη δική σου θέση κι εσύ με απόφαση διοικητή πήρες την κενή οργανική θέση που υπήρχε στο νοσοκομείο (όχι απαραίτητα του εργαστηρίου).

τάσο έχουμε τη σχετικη νομολογια; τη ζήτησε διοικητής (!) επαρχιακού νοσοκομείου ο οποίος δήλωσε άγνοια και αρνούνταν σε όλους να υπογράψει παράταση

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

Παράταση σε κενή οργανική θέση εκτός της δικής σου μπορεί να δοθεί μετά από έγκριση του διοικητή του Νοσοκομείου

Καλησπέρα!!!θα ήθελα να μου πεις τον νόμο που το διευκρινιζει αυτό.Ευχαριστω.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Και στο υπουργείο,στο τμήμα ειδικευομένων για επαρχία, είπαν προφορικά ότι μπορεί να δοθεί παράταση σε κενή οργανική θέση εκτός της δικής σου και αποκλειστικός υπεύθυνος για τις παρατάσεις είναι ο διοικητής του κάθε νοσοκομείου. Αυτός αποφασίζει και κρατά όποιον ειδικευόμενο επιθυμεί... Σε ποιον νόμο αναφέρεται αυτό δεν το γνωρίζω.Όποιος τον μάθει πρώτος ας τον ανακοινώσει και για τους υπόλοιπους.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

παιδες μεχρι πριν κανα 6μηνο δινανε παρατασεις σε αλλη κενη θεση.δηλαδη 1η παραταση μεχρι να ερθει αυτος που σε αλλαζει και 2η παραταση καπακι σε θεση που ειναι κενη με αποφαση διοικητη (οπως ακριβως τα λεει ο φιλος απο πανω).

τωρα μπορεις να παρεις παραταση μεχρι να ερθει ο αντικαταστατης σου μονο.

παιρνεις παραταση στη θεση σου και οταν ερθει ο αντικαταστατης, πας στο καλο.

υπαρχει η δυνατοτητα να μεινεις και 2η παραταση λοιπον αλλα ειναι πολιτικη αποφαση να μην εγκρινεται κατι τετοιο. τωρα αν εχεις τον μπαρμπα σου διοικητη ή στο υπουργειο ολα μπορει να ανατραπουν ως γνωστον

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εξαρτάται από το Νοσοκομείο. Σε ορισμένα επαρχιακά νοσοκομεία, ακόμα και σήμερα, δίνονται πολύ εύκολα και 2ες παρατάσεις και σε κενές οργανικές θέσεις αν χρειαστεί

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καλησπέρα συνάδελφοι! Αν μπορεί καποιός-α ας μας εξηγήσει το εξής που συμβαίνει στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας. Την ίδια απορία θέσαμε και στον διοικητή αλλά ακόμα περιμένουμε απάντηση! :-)

Απορία κάνουμε, όχι καταγγελία!

Θα σας παρακαλούσαμε να μας εξηγήσετε την απόφαση του διοικητή κ.Μπέζου να εγγρίνει δύο -μέχρι τώρα- εξάμηνες παρατάσεις στον υπεράριθμο(όχι για λόγους υγείας) ειδικευόμενο κ.Κων/νο Κ---- του Δ--------, τη στιγμή που υπάρχει ΦΕΚ που ξεκαθαρίζει τη μη έγγριση παρατάσεων σε υπεράριθμους και σε προσωποπαγείς θέσεις.Φαντάζομαστε ότι σε μία περίοδο περικοπών και συγχωνεύσεων κάπως θα πρέπει να δικαιολογηθεί αυτή η απόφαση. Η σύμβαση του εν λόγω ειδικευόμενου έληξε στις 8 Νοεμβρίου του 2010 και έκτοτε του ανανεώσε τη σύμβαση με μία εξάμηνη παράταση που έληγε 8 Μαίου 2011.Στη συνέχεια δόθηκε και μία δεύτερη εξάμηνη παράταση.

Ως γνωστόν , για μη υπεράριθμους ισχύει :

Νόμος Υπ΄αριθμ. 3580, ΦΕΚ 134/τ. Α\\\' 2007

Άρθρο 21

4. Η διάταξη της παραγράφου 1 του άρθρου 10 του ν.1609/1986 (ΦΕΚ 86 Α΄), όπως αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 6 του άρθρου 28 του ν. 2646/1998 (ΦΕΚ 236 Α΄), αντικαθίσταται ως εξής:

«1. Ιατροί που ειδικεύονται στα νοσοκομεία της χώρας μπορούν κατόπιν σχετικής αίτησής τους, που εγκρίνεται από τον Διοικητή ή Πρόεδρο του οικείου νοσοκομείου, να παραμένουν σε αυτό και μετά τη λήξη της σύμβασής τους με το νοσοκομείο με τις ίδιες αποδοχές μέχρι την υπογραφή της σύμβασης από τον επόμενο ιατρό που θα καλύψει την οργανική θέση του ειδικευόμενου. Η παράταση εγκρίνεται για χρονικό διάστημα μέχρι έξι (6) μηνών με δυνατότητα ανανέωσης για μία φορά και λήγει αυτοδικαίως με την υπογραφή της σύμβασης και την ανάληψη καθηκόντων από τον επόμενο ειδικευόμενο ιατρό, σύμφωνα με τη σειρά προτεραιότητας. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ρυθμίζεται κάθε περαιτέρω αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της διάταξης της παρούσας παραγράφου. Με τη δημοσίευση του παρόντος καταργείται η περίπτωση γ΄ της παραγράφου 5Α του άρθρου 2 του ν. 2889/2001 (ΦΕΚ 37 Α΄).»

Υπ. Απόφαση Α9γ/39040-Φ.Ε.Κ. 1249 τεύχος Β\\\' του 1998

Φ.Ε.Κ. 134,τεύχος Α\\\', 18/6/2007

Η διάταξη της παραγράφου 1 του άρθρου 10 του ν.1609/1986 (ΦΕΚ 86 Α΄), όπως αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 6 του άρθρου 28 του ν. 2646/1998 (ΦΕΚ 236

Α΄), αντικαθίσταται ως εξής:

«1. Ιατροί που ειδικεύονται στα νοσοκομεία της χώρας μπορούν κατόπιν σχετικής αίτησής τους, που εγκρίνεται από τον Διοικητή ή Πρόεδρο του οικείου νοσοκομείου, να παραμένουν σε αυτό και μετά τη λήξη της σύμβασής τους με το νοσοκομείο με τις ίδιες αποδοχές μέχρι την υπογραφή της σύμβασης από τον επόμενο ιατρό που θα καλύψει την οργανική θέση του ειδικευόμενου. Η παράταση εγκρίνεται για χρονικό διάστημα μέχρι έξι (6) μηνών με δυνατότητα ανανέωσης για μία φορά και λήγει αυτοδικαίως με την υπογραφή της σύμβασης και την ανάληψη καθηκόντων από τον επόμενο ειδικευόμενο ιατρό, σύμφωνα με τη σειρά προτεραιότητας. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ρυθμίζεται κάθε περαιτέρω αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της διάταξης της παρούσας παραγράφου.

Με τη δημοσίευση του παρόντος καταργείται η περίπτωση γ΄ της παραγράφου 5Α του άρθρου 2 του ν. 2889/2001 (ΦΕΚ 37 Α΄).»

Δηλαδή ο υπεράριθμος και αυτός που έχει προσωποπαγή θέση δε λαμβάνει παράταση

Ο εν λόγω ιατρός είναι υπεράριθμος δηλαδή δεν αντικαθιστά κάποιον.Βρίσκεται δηλαδή σε προσωποπαγή θέση.Και ανάγκες εδώ και τουλάχιστον 18 μήνες τόσο στην Α όσο και στη Β Παθολογική δεν υπάρχουν γιατί είναι καλυμμένες όλες οι υπάρχουσες θέσεις -σύνολο 10 στις δύο παθολογικές κλινικές- και μάλιστα με το παραπάνω λόγω και ειδικευόμενων γενικών ιατρών αλλά και ειδικευόμενου στρατιωτικού ιατρού.

Σημειωτέον ότι στη διαύγεια ουδέποτε δημοσιεύτηκε κάτι σχετικό με τις 2 αυτές παρατάσεις. Τουλάχιστον εμείς δεν βρήκαμε.

Σας ευχαριστούμε για το χρόνο σας! Σημειώνουμε ότι απλώς επιθυμούμε μία λογική-νομότυπη εξήγηση. Αν υπάρχει τότε πάσο, συγνώμη. Κακό δεν είναι άλλωστε να μαθαίνεις.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργος μας άλλωστε, έχει κάνει τη διαφάνεια σημαία και φαντάζομαι όλοι επιθυμούμε την αξιοκρατία και τη διαφάνεια.

Κάποιοι από το νοσοκομείο της Καλαμάτας

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η παράταση ειδικευόμενου ιατρού που είναι διορισμένος ως υπεράριθμος σε προσωποπαγή θέση είναι παράνομη.

Δε νομίζω να χρειάζεται να εξηγούμε τα αυτονόητα.

Με λυπεί το γεγονός όμως που μία ξεκάθαρη καταγγελία από "κάποιους" γίνεται ανώνυμα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

καλα λεει ο φιλος απο πανω,καντε επωνυμη καταγγελια ρε παιδια.

παρανομος ειναι και ο διοικητης και το αλλο το λαμογιο που εχει παρει 2 παρατασεις

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

για τελική ειδικότητα δερματολογία στο Συγγρός τον κόβω τον συνάδελφο οπότε προβλέπω να λαμβάνει παρατάσεις για μερικά χρόνια ακόμα μέχρι να διοριστεί ως υπεράριθμος κι εκεί :rolleyes:

μην ξεχνάμε ότι παράταση μπορεί να λάβει ειδικευόμενος σε οργανική θέση μέχρι την αντικατάστασή του και το πολύ μέχρι δύο εξάμηνες παρατάσεις.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μακάρι να μπορούσε να γίνει επώνυμα η όποια καταγγελία στην Ελλάδα, όμως στην Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ μπορούν να εκφράζονται ανοιχτά και επώνυμα αυτοί που κανονικά θα έπρεπε να κρύβονται ενώ οι νομίμοι πρεπεί να σιωπούν για να μη βρουν το μπελά τους...Όπως και να έχει ο συγκεκριμένος ειδικευόμενος δεν θα κάνει δερματολογία αλλά καρδιολογία. Tώρα για το αν θα μπει και εκεί υπεραρίθμος δεν το ξέρουμε. Πάντως συγνωνεύονται και τα ΙΚΑ...

Την αναμονή του πάντως την κάλυψε με τη βοήθεια του κ.Μπέζου ο όποιος στο νοσοκομείο εμφανίστηκε υποσχόμενος διαφάνεια πάνω απ' όλα! Σημειώνουμε εδώ οτί σε αλλόν υπεραριθμό (αυτός για λόγους υγείας) δεν ενέγκρινε παράταση, πράτοντας ορθά!

Να προσθέσουμε ότι ο συγκεκριμένος ιατρός που παίρνει παρατάσεις-και μάλιστα εξάμηνες-σαν στραγάλια,σπούδασε Ρουμανία...

Α! Και δύο τελευταίες παρατηρήσεις:

1)Τα \"πανεπιστήμια\" της Οράντεα και της Κραιόβα αναγνωρίζονται ή απλως αποτελούσαν ενδιάμεσους σταθμούς κάποιων Ελλήνων \"φοιτητών\" στον \"δύσκολο\" δρόμο της απόκτησης του \"πτυχίου\" τους στην Ρουμανία;! Γκουχ γκουχ...

2)Mόνο σε κάτι αμερικάνικες σειρές το μέγεθος της επιστημοσύνης ενός ιατρού είναι ανάλογο του μεγέθους του φαλλού και της αξίας ενός αυτοκινήτου και αντίστροφα :-P Α! και στην Καλαμάτα τουλάχιστον από κάποιους! :-P

Το σταματάμε εδώ! Καλή συνέχεια σε όλους!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σκεφτειτε μονο οτι ο συγκεκριμενος γιατρος καλυπτει ΠΑΡΑΝΟΜΑ μια θεση που θα μπορουσε να διεκδικησει ΝΟΜΙΜΑ ενας αλλος συναδελφος. Διεκδικηστε αμεσα το νομιμο και το ηθικο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.