Jump to content

[συζήτηση] ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ Ν'ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΙΑΤΡΟΙ?


elric13

Recommended Posts

Εδω και χρονια σε αυτο το φορουμ εχουν γραφτει τα απαντα του ελληνικου συστηματος υγειας.Γεγονοτα και πρακτικες που δε συμβαινουν σε καμια πολιτισμενη χωρα του συγχρονου κοσμου,νεοελληνικες αρνητικες πρωτιες,ενα ατελειωτο αστειρευτο μπουρδελο που δημιουργει διαφορων ειδων συναισθηματικες καραστασεις οπως απογοητευση,απελπισια,κυνισμο,αδιαφορια,ακρατους γελωτες,οργισμενες φωνες και πολλα αλλα.Ολοι γνωριζουμε τα προβληματα που αντιμετωπιζουμε ως ιατροι και τα καινουρια τα "οξεα" καθως και τα "χρονια",ο σκοπος δεν ειναι να τα ξανααναλυσουμε σε αυτο το θεμα.

ΩΡΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΤΣΙ ΕΞΕΓΕΡΘΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΡΕ ΑΒΟΥΛΑ ΟΝΤΑ ΒΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΒΟΥΚΙ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΤΙ Σ'ΕΝΑ ΦΟΡΟΥΜ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΑΛΙ ΘΑ ΣΑΣ ΓΑ..ΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΑΛΙ ΣΕ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΓΛΕΙΨΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ ΣΑΣ ΤΟΥ ΚΛΩΤΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΔΕ ΘΕΛΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙΤΕ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΘΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΡΑΓΙΑΔΕΣ?????

Το ανωθεν κειμενο ειναι εσκεμμενα παραληρητικο,απλα δεν παει αλλο η κατασταση,εχουμε γινει πιο προβατα απο τα προβατα και μασαμε απαθεις το σανο που μας πουλανε.Ειπα να κανω αυτο το θεματακι μπας και ευαισθητοποιηθει κανενας και συμβαλλει με καμια ιδεα για το πως θα γινει να αποδρασουμε απο τη βαρια εγκεφαλικη αιχμαλωσια στην οποια βρισκομαστε κατα την αποψη μου.Σοβαρες και μη προτασεις ειναι ευπροσδεκτες...Παντως στις ηδη εν εξελιξει κινητοποιησεις η συμμετοχη ειναι και παλι πολυ μικρη (πλην ελαχιστων εξαιρεσεων) οπως και παντοτε στο παρελθον,με λιγους "γραφικους" να μαζευονται απο δω κι απο κει,ντορος να μη γινεται καθολου,καμια προβολη στα καθοδηγουμενα μμε,ο εμπαιγμος να ειναι μονιμο φαινομενο απο τους εκαστοτε κυβερνωντες και με τα αποτελεσματα των κινητοποιησεων να ειναι αποσπασματικα προσωρινα μετρα εν οιδει παζαριου και μετα απο λιγο καιρο ξανα μανα το ιδιο πανηγυρι!

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΗΣ(ΕΧΩ ΦΑΕΙ ΚΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ...)!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Elric, μου αρέσει που είσαι της φανταστικής λογοτεχνίες, μου αρέσει επίσης ότι είσαι βάζελος, αλλά δε θέλω να σε απογοητεύσω: κάνεις ακριβώς το ίδιο με όλους τους υπόλοιπους. Φωνάζεις σε ένα forum :)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σωστα το λες,συμμετεχω ομως και στις περισσοτερες υπαρχουσες κινητοποιησεις.Η μαζικοτητα τους ειναι πραγματικα εντυπωσιακη...σε σημειο που ολοι στο υπουργειο εχουνε συγκινηθει παρα πολυ...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

μιλαμε στο υπουργειο οποτε ακουν για κινητοποιήσεις ειδικευόμενων φερνουν κουβαδες να μαζεψουν τα δακρυα απο τα γελια.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σωστα το λες,συμμετεχω ομως και στις περισσοτερες υπαρχουσες κινητοποιησεις.Η μαζικοτητα τους ειναι πραγματικα εντυπωσιακη...σε σημειο που ολοι στο υπουργειο εχουνε συγκινηθει παρα πολυ...

emiloveyouemiloveyouemiloveyou

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

@elric13

Εχεις σκεφτει ομως φιλε, οτι εκτος απο το να φωνασκεις και να αντιδρας υστερικα,υπαρχει καλυτερος τροπος οπως για παραδειγμα να ασχοληθεις με αυτο που λενε με τα κοινα?Γιατι δεν συμμετεχεις μαζι με καποιους φιλους σου,στο υπαρχον παρακμιακο συνδικαλιστικο κινημα,ωστε να καλυτερευσεις τις συνθηκες εργασιας σου? Συνεργασου για παραδειγμα,με συναδελφους που εχετε κοινα ενδιαφεροντα και στοχους,ωστε να γινετε συνοδοιποροι σε εναν κοινο αγωνα,το δικαιωμα του συνερχεσθαι και συναιτερισεσθαι ειναι δικαιωμα σου που προστατευεται απο το Συνταγμα.Κανει δε σου αφαιρει το δικαιωμα αυτο.Μπορεις να ιδρυσεις για παραδειγμα, ενα ανεξαρτητο συλλογο ειδικευομενων ιατρων,να διαχωρησεις την θεση σου απο τους πουλημενους εργατοπατερες που ο σκοπος τους ειναι να υπερασπιστουν τα δικα τους ιδιοτελη συμφεροντα, οπως για παραδειγμα να εχουν ισαξιο μισθο με αρειοπαγητη και να επιδιωξεις την αναδειξη των προβληματων του κλαδου σου.Οσο γιγαντωνεται το κινημα τοσο πιο πολλα ωφελη θα αποσπα ο κλαδος.Αλλα στη σαπια κενωνια που ζεις φιλε μου, δεν προκειται να γινει απολυτως τιποτα.Ο καθενας κοιτα την παρτη του αδιαφοροντας για τα κοινα.Οσοι βρισκονται σε υφισταμενη θεση σημερα ονειρευονται να γινουν οι προισταμενοι αυριο.Σε μια κοινωνια οπου βασιλευει η αποψη~θα γυρισει ο τροχος θα γαμησει και ο φτωχος~οι ιδιοι οι καρπαζοεισπρακτωρες ηδονιζονται με τετοια ονειρα εαρινης νυκτος. Ετσι οι ειδημονες χρησιμοποιοντας την γνωστη πρακτικη ''καροτου-μαστιγιου''θα δαμαζουν τα αβουλα πληθη, κανοντας τα οργανα πειθηνια.Υπαρχει λυση σε ολα αυτα?Ναι.Η δραπετευση στο εξωτερικο.Ειμαι υποστηρικτης αυτης της αποψης.Αφενος γιατι γινεται διαχωρισμος της ηρας απο το σταρι,διοτι οι απατεωνιες,δολοπλοκιες περνανε λιγοτερο,αφετερου, οπως και να το κανουμε, οι συνθηκες εργασιας,εκπαιδευσης ειναι κατα πολυ καλυτερες.Πληροφοριες στο διαδικτυο υπαρχουν,ωστε να βρεις τι ακριβως σου ταιριαζει,διοτι μην κοροιδευομαστε μαγκες και αναμεταξυ μας,η κατασταση στην Ελλαδα ειναι μη αναστρεψιμη...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δυο φράσεις απομονώνω και υπογραμμίζω: "βαρια εγκεφαλικη αιχμαλωσια" και "Αλλα στη σαπια κενωνια που ζεις φιλε μου, δεν προκειται να γινει απολυτως τιποτα. Ο καθενας κοιτα την παρτη του αδιαφοροντας για τα κοινά".

Οι σύγχρονοι Έλληνες δεν έχουν καταλάβει ένα απλό πράγμα. Το ατομικό συμφέρον πραγματώνεται μέσα από το κοινό συμφέρον. Πώς αλλιώς να δημιουργήσεις μια δικαιότερη κοινωνία που να προσεγγιζει περισσότερο μια ιδανική κατάσταση; Εκεί όπου θα μπορούν οι κοινωνοί της να ζουν ποιοτικά, νοηματοδοτώντας μια ζωή όντας ευτυχείς. Instead, προτιμούμε το εγωιστικό και μάλλον αυτιστικό τρόπο σχετίζεσθαι σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας. Δεν είναι κατά τη γνώμη μου ίδιον των ιατρών αυτό το θέμα. Είναι γενικότερο γνώρισμα των σύγχρονων ανθρώπων. Και από εκεί πηγάζουν πολλές παθογένειες.

Εμείς σαπίσαμε την κοινωνία μας, εμείς φταίμε, όχι οι βάρβαροι. Και φυσικά, εμείς θα την σώσουμε, γινόμενοι οι αλλαγές που θέλουμε να δούμε στον κόσμο. Γιατί μόνο αυτό περνάει από το χέρι μας. Η διαμόρφωση του εαυτού και η έμπρακτη εκδήλωση αυτού στην καθημερινότητά μας. Απλό και δύσκολο ε;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Θα διαφωνήσω ελαφρώς. Όλοι περιμένουν από τους "άλλους" να κάνουν κάτι. Και τελικά αυτός ο "άλλος" είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Στην Ελλάδα κοιτάμε να αντιγράψουμε τον "μάγκα" λουφαδόρο μιζαδόρο απατεωνίσκο και να μην μας πούνε μαλάκες.

Αν ο καθένας άλλαζε 1 συμπεριφορά στην καθημερινότητά του κάθε χρόνο ας πούμε θα λειτουργούσε καλύτερα η κοινωνία. Δλδ, μην λουφάρεις στην δουλειά σου που πληρώνεται με δημόσια χρήματα, μην είσαι αγενής, μην είσαι κάφρος όταν οδηγείς, μην είσαι κομπιναδόρος, μην είσαι τεμπέλης, μην είσαι γκρινιάρης. Εδώ είναι εκπαιδευόμενοι γιατροί και φοιτητές. Πόσοι πάνε στις κλινικές στο ωράριο του πρέπει. "Μααα δεν μας δείιιιχνουν". Εντάξει δεν σου δείχνουν αλλά αν πας να ακούσεις 10 πνευμόνια, στο τέλος θα καταλάβεις τους ρεγχάζοντες και συρίττοντες, ξηρούς και υγρούς ρόγχους, αν ακούσεις 50 καρδιές στο τέλος θα πιάσεις το φύσημα. Αν πας να μιλήσεις με 10 ασθενείς στο τέλος θα μάθεις να τί είναι σημαντικό στο ιστορικό και τί όχι. Αλλά το θέμα είναι να πάμε κυλικείο να πιούμε φραπεδούμπα.

Αντίστοιχα, βλέπω αγροτικούς χτυπιούνται στις προκυρήξεις, στα αποτελέσματα, γκρίνια γκρίνια γκρίνια για να μπουν μετά από ένα δίμηνο να μας πουν "παιδιά πώς αποφεύγω τις εφημερίες, τις διακομιδές, τις μετακινήσεις". Δλδ έλεος. Εσύ δεν χτυπιόσουν αμήν και πώς να πας στο χωριό και ξαφνικά...ααα ναι μην σε πιάσουν και κορόιδο.

Ειδικευόμενοι επίσης χτυπιούνται για τις αναμονές γιατί καθυστερεί η εκπαίδευση και μέσα στην "εκπαίδευση" αρχίζουν τα οι επιμελητές κάθονται κι εμείς τους κάνουμε την λάντζα...εντάξει στην ελλάδα η σχέση ειδικευόμενου επιμελητή δεν είναι σχέση δασκάλου μαθητή, αλλά και αυτή η γκρίνια ότι οι επιμελητές δεν κάνουν λάντζα...σιγά μην σας φτιάξουν και την φραμπεδούμπα που λέγαμε.

Μαύρα λεφτά, μίζες από φαρμακευτικές υπάρχουν και στους αγροτικούς και στους ειδικευόμενους. Και μετά μας φταίνε οι "'αλλοι". Δεν λέω ότι το σύστημα δεν μας κακοποιεί συστηματικά, αλλά ίσως δεν φταίει ότι δεν υπάρχει συλλογικό όργανο, αλλά γιατί ο καθένας από εμάς είναι ένα γαιδούρι και μισό.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Θα διαφωνήσω ελαφρώς. Όλοι περιμένουν από τους "άλλους" να κάνουν κάτι. Και τελικά αυτός ο "άλλος" είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Στην Ελλάδα κοιτάμε να αντιγράψουμε τον "μάγκα" λουφαδόρο μιζαδόρο απατεωνίσκο και να μην μας πούνε μαλάκες.

Αν ο καθένας άλλαζε 1 συμπεριφορά στην καθημερινότητά του κάθε χρόνο ας πούμε θα λειτουργούσε καλύτερα η κοινωνία.

Η διαπιστωση αυτη ειναι πολυ καιρια κατα τη γνωμη μου.Παραμενει ομως μονο διαπιστωση.Γι'αυτο διερωτωμαι για ενα θαυμα.Διερωτωμαι για το πως θα υπαρξει αλλαγη στη συμπεριφορα του καθε ιατρου,ωστε το αθροισμα των συμπεριφορων να επιφερει βελτιωσεις σε ολους τους τομεις της υγειας.Φυσικα το ιδιο ισχυει και για την ευρυτερη κοινωνια,αλλα το εξειδικευουμε προς... λιγοτερο χαος.Ειναι κατι παραπανω απο γεγονος οτι ρεαλιστικα με τα τωρινα δεδομενα δεν γινεται ν'αλλαξει τιποτα και για καποιους η συζητηση αυτη αποτελει αντικειμενο σαρκασμου.Ε,αυτο ειναι και το προβλημα παρα πολλων οτι δηλαδη δεν ασχολουνται καν με τετοια ζητηματα για να μη φανουν διαφορετικοι,περιθωριακοι,ονειροπαρμενοι ή δεν ξερω γω τι στα ματια των υπολοιπων ...προβατων!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

@elric13

Εχεις σκεφτει ομως φιλε, οτι εκτος απο το να φωνασκεις και να αντιδρας υστερικα,υπαρχει καλυτερος τροπος οπως για παραδειγμα να ασχοληθεις με αυτο που λενε με τα κοινα?Γιατι δεν συμμετεχεις μαζι με καποιους φιλους σου,στο υπαρχον παρακμιακο συνδικαλιστικο κινημα,ωστε να καλυτερευσεις τις συνθηκες εργασιας σου? Συνεργασου για παραδειγμα,με συναδελφους που εχετε κοινα ενδιαφεροντα και στοχους,ωστε να γινετε συνοδοιποροι σε εναν κοινο αγωνα,το δικαιωμα του συνερχεσθαι και συναιτερισεσθαι ειναι δικαιωμα σου που προστατευεται απο το Συνταγμα.Κανει δε σου αφαιρει το δικαιωμα αυτο.Μπορεις να ιδρυσεις για παραδειγμα, ενα ανεξαρτητο συλλογο ειδικευομενων ιατρων,να διαχωρησεις την θεση σου απο τους πουλημενους εργατοπατερες που ο σκοπος τους ειναι να υπερασπιστουν τα δικα τους ιδιοτελη συμφεροντα, οπως για παραδειγμα να εχουν ισαξιο μισθο με αρειοπαγητη και να επιδιωξεις την αναδειξη των προβληματων του κλαδου σου.Οσο γιγαντωνεται το κινημα τοσο πιο πολλα ωφελη θα αποσπα ο κλαδος.

Η δραση αυτη προυποθετει οτι θα αφιερωσεις μεγαλο μερος της ζωης σου για να επιβιωσεις στη ζουγκλα του συνδικαλισμου προσπαθωντας να προωθησεις δικαια αιτηματα και αναγκαιες βελτιωσεις.Πρεπει κανεις να ειναι ετοιμος να πληρωσει το κοστος αυτης της δρασης,που μπορει να ειναι ψυχικο,οικογενειακο,επαγγελματικο ή και ολα μαζι και να εχει μεγιστη αντοχη στις απογοητευσεις.Μιλαμε για καποιο προσωπο με στοιχεια ηρωισμου,για να μπορεσει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ να κινηθει στο σημερινο σαπιο νεοελληνικο συστημα.Για κατι τετοιο δεν νομιζω οτι δηλωνει κανεις ετοιμος...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η δραση αυτη προυποθετει οτι θα αφιερωσεις μεγαλο μερος της ζωης σου για να επιβιωσεις στη ζουγκλα του συνδικαλισμου προσπαθωντας να προωθησεις δικαια αιτηματα και αναγκαιες βελτιωσεις.Πρεπει κανεις να ειναι ετοιμος να πληρωσει το κοστος αυτης της δρασης,που μπορει να ειναι ψυχικο,οικογενειακο,επαγγελματικο ή και ολα μαζι και να εχει μεγιστη αντοχη στις απογοητευσεις.Μιλαμε για καποιο προσωπο με στοιχεια ηρωισμου,για να μπορεσει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ να κινηθει στο σημερινο σαπιο νεοελληνικο συστημα.Για κατι τετοιο δεν νομιζω οτι δηλωνει κανεις ετοιμος...

Mε κλανιες δεν βαφεις αυγα φιλε.Δεν μπορω να καταλαβω προς ποιο ωφελος τοσος ντορος που ξεσηκωσες.Βαρια τελικα η καλογερικη.Αλλοι να τρωνε τις σφαλιαρες και αλλοι να αραζουν στις καναπεδαρες εμ,δεν γινεται.Μας λειπει ενας Ζορζ Μποβε,νομιζα οτι θα αναλαβεις πρωτοβουλιες,με απογοητευσες...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Φίλε σύμμαχε Γερμανέ σε παρακαλώ

σώσε μας

χρεωκόπησέ μας.

Μόνο τότε θα υπάπξει ελπίδα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αγαπητέ Μικρέ Ελρικ, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι οι άλλοι γιατροί ενδιαφέρονται να συμμαχήσουν μαζί σου; Θα σου πω εγώ για τί ενδιαφέρονται. Το 40% (τυχαίο νούμερο)έχει καβατζωμένες καλές θέσεις από πατέρα, θείο κλπ και σε έχει γραμμένο. Το 20% είναι άξιοι και ικανοί και την κάνουν νωρίς για έξω. Από το 40% που μένει οι μισοί τα κουτσοκαταφέρνουν, πάνε σε καμία επαρχία, ανοίγουν ένα ιατριάκι, τα βολεύουν. Και μένει και ένα 20% που μονίμως γκρινιάζει (σαν και του λόγου μου καλή ώρα). Περιμένεις να κάνεις συνδικαλισμό με το 20% των φωνασκούντων; Κι εγώ μαζί σου βρε...Μόνο που εγώ ξέρω τι είμαι... <_<

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εχει Πανσέληνο και θέλω να πλακωθώ άμεσα με κάποιον κι αυτό το θεματάκι φαίνεται καλούτσικο... emcolgate

Γεια σου Θεία invitro emrose

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αγαπητέ Μικρέ Ελρικ, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι οι άλλοι γιατροί ενδιαφέρονται να συμμαχήσουν μαζί σου; Θα σου πω εγώ για τί ενδιαφέρονται. Το 40% (τυχαίο νούμερο)έχει καβατζωμένες καλές θέσεις από πατέρα, θείο κλπ και σε έχει γραμμένο. Το 20% είναι άξιοι και ικανοί και την κάνουν νωρίς για έξω. Από το 40% που μένει οι μισοί τα κουτσοκαταφέρνουν, πάνε σε καμία επαρχία, ανοίγουν ένα ιατριάκι, τα βολεύουν. Και μένει και ένα 20% που μονίμως γκρινιάζει (σαν και του λόγου μου καλή ώρα). Περιμένεις να κάνεις συνδικαλισμό με το 20% των φωνασκούντων; Κι εγώ μαζί σου βρε...Μόνο που εγώ ξέρω τι είμαι... <_<

Συγχωρηστε με τον "μικρο ανοητο" αλλα που ειπα εγω οτι θελω να κανω συνδικαλισμο?Δηλαδη οποιος σε αυτη την κωλοχωρα του κερατα θελει να κινητοποιηθει πρεπει σωνει και καλα να φαει την ταμπελα του συνδικαλιστη?Επιπλεον πως συμπεραινεις οτι περιμενω λεει να συμμαχησουν μαζι μου οι αλλοι γιατροι ειναι αποριας αξιο.Απο τα γραφομενα μου δε βλεπεις οτι μιλαω για ενα θαυμα και οχι για μια ρεαλιστικα εφικτη κατασταση?

Το τελευταιο που γραφεις οτι ξερεις τι εισαι δεν καταλαβαινω που κολλαει ξανασυγχωρα με..

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η δραση αυτη προυποθετει οτι θα αφιερωσεις μεγαλο μερος της ζωης σου για να επιβιωσεις στη ζουγκλα του συνδικαλισμου προσπαθωντας να προωθησεις δικαια αιτηματα και αναγκαιες βελτιωσεις.Πρεπει κανεις να ειναι ετοιμος να πληρωσει το κοστος αυτης της δρασης,που μπορει να ειναι ψυχικο,οικογενειακο,επαγγελματικο ή και ολα μαζι και να εχει μεγιστη αντοχη στις απογοητευσεις.Μιλαμε για καποιο προσωπο με στοιχεια ηρωισμου,για να μπορεσει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ να κινηθει στο σημερινο σαπιο νεοελληνικο συστημα.Για κατι τετοιο δεν νομιζω οτι δηλωνει κανεις ετοιμος...

Mε κλανιες δεν βαφεις αυγα φιλε.Δεν μπορω να καταλαβω προς ποιο ωφελος τοσος ντορος που ξεσηκωσες.Βαρια τελικα η καλογερικη.Αλλοι να τρωνε τις σφαλιαρες και αλλοι να αραζουν στις καναπεδαρες εμ,δεν γινεται.Μας λειπει ενας Ζορζ Μποβε,νομιζα οτι θα αναλαβεις πρωτοβουλιες,με απογοητευσες...

Συγνωμη κι απο σενα φιλε μου αλλα αφου εσυ εισαι τοσο γνωστης δεν ξεκινας ΕΣΥ καλυτερα αυτο που μου λες?Ή λεμε θεωριουλες και τα γραφουμε σε φορουμ μονο?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ομολογω οτι δεν τα εχω διαβασει ολα τα ποστς αυτου του τοπικ, αρκουν ομως καποια απο αυτα, για να καταλαβω το κεντρικο νοημα. λοιπον δυστυχως, το γιατροσυναφι μας ,σε γενικες γραμμες ειναι αμιγως "χλεχλεδιστικο". κριμα τη μορφωση μας (λεμε τωρα) και τα διαβασματα μας. τι σοβαρο αιτημα να περιμενει κανεις να προωθηθει απο συνδικαλοσταραδες που απο τα χρονια της σχολης ειχαν δειξει τα πρωτα δειγματα γραφης. απο τη διοργανωση παρτυ στα χψω μουρατα κλαμπ ή τις εκδρομες στην αραχωβα το χειμωνα και στη μυκονο το καλοκαιρι(με την αυτονοητη μιζα βεβαιως βεβαιως) μεχρι τα σοσακια και τους "ταβλοδιαγωνισμους" (καλα αυτο το τελευταιο ειναι χομπυ κυριως ολων των αλλων σοβαρων φοιτητικων σχολων που σεβονται τον ευατο τους πλην των ιατρικων χεχεχε)τι μπορει να προσδοκα καποιος απο ολους αυτους τους καιροσκοπους τυχοδιωκτες? δυστυχως "συναδελφοι", η ετερογενεια των συμφεροντων και η ανεπαρκεια των εργατοπατερων ειναι απο τις βασικες αιτιες που το γιατροσυναφι μας ειναι καταδικασμενο στη μιζερια και την καταφορη εκμεταλλευση του απο ολους τους "εξυπνου".

αυτα σε γενικες γραμμες. (καποια στιγμη παλι δεν εβλεπα τι εγραφα αρα τα οποια συντακτικα λαθη των τελευταιων σειρων ας μου τα συγχωρεσετε).

ps1:In vitro μα ποοοσο παλι συμφωνω μαζι σου.

ps2:in vitro, ξεχασες εχτες οτι εκτος απο την πανσεληνο ειχε και σεληνη στο σκορπιο...χαχχαχαχαχαχα

και αφου αμπελοφισοφησα και εγω περιμενοντας να ξεκινησει το "μιλα μου βρωμικα" , να σας στειλω τα φιλια μου...απο το νοτο φυσικα....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

... αλλά γιατί ο καθένας από εμάς είναι ένα γαιδούρι και μισό.

:) Αυτη η ατακα αρκει για να απαντησει σε οτιδηποτε ειπωθει σε αυτο το τοπικ!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ιατροι μου καληνυχτα,ετσι κι αλλιως το τοπικ ειναι αδιεξοδο..

Ας συνεχισουμε το βαθυ μας υπνο,ας τους αφησουμε να οργιαζουν,τωρα ο Γιωργακης θα μας βαλει κι αλλα μετρα για το καλο μας παντα προστατευοντας τους χαμηλομισθους και συνταξιουχους...

Δεν πειραζει θα μπαινουμε στο φορουμ,θα λεμε καμια εξυπναδα να το παιξουμε κουλ,κανα κυνικο αστειακι για το ποσο τραγικη ειναι η κατασταση,θα γκρινιαζουμε και θα βριζουμε τη μοιρα μας τη μαυρη ενιοτε,θα ριχνουμε κανα καντηλι στους ξεφτυλες τους βολεμενους κωλογιατρους και βεβαια καθημερινα θα τραβαμε στα γαματα νοσοκομεια μας οπου θα συνεχιζεται το γνωστο βιολι...

Τσιου

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δηλαδή πως ακριβώς θα αντιδράσεις χωρίς συνδικαλισμό; Θα μπαίνεις στο φόρουμ να καταγγέλεις όλους εμάς;

Κατι τετοια "εξυπνα" σχολια δειχνουν το μεγεθος της αγκυλωσης...

Συγνωμη για να γινει ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ σε ολα τα νοσοκομεια της Ελλαδος πρεπει να ειναι οι δοκτορες υποχρεωτικα στο συνδικαλισμο?

Αμα δεν υπηρχε η ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΗ που υπαρχει σημερα θα γινοτανε εφικτη η αλλαγη της καταστασης σε αρκετα μικρο χρονικο διαστημα,αρκει να υπηρχε ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

elric, δεν υπερασπίζομαι το συνδικαλισμό γιατί ως μορφή εξουσίας συναλλάσσεται με την εξουσία (και το βλέπουμε καθημερινά με τους εργατοπατέρες στη Βουλή και τα σπίτια στο Κεφαλάρι). Όμως, ναί, πιστεύω πως είναι απαραίτητος ακριβώς γιατί εξυπηρετεί αυτή τη συναλλαγή. Το πώς εγώ 'η εσύ αντιλαμβανόμαστε την "αδικία" διαφέρει μεταξύ μας και αυτό που λέμε κοινή λογική δεν είναι και τόσο κοινή τελικά.

Αν ο καθένας μπορούσε να διεκδικεί ό,τι θέλει και να κινητοποιείται όπως και όποτε θέλει, τότε θα είχαμε αναρχία στον εργασιακό χώρο.

Πώς θα οργανωνόταν μια μαζική κινητοποίηση; Ξαφνικά θα βάραγε η αραχνοαίσθησή μας ότι πάνε να μας αδικήσουν και θα αρχίζαμε μεταξύ μας τα SMS να οργανωθούμε;

Ο συνδικαλισμός είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο, που όπως και όλες οι άλλες μορφές πολιτικής έχει διαβρωθεί για να εξυπηρετεί το σύστημα και να εκτονώνει τα αιτήματα των εργαζομένων ώστε να αποφεύγεται η πραγματική κρίση.

Απο την άλλη όμως, το σύστημα δεν μπορεί να λειτουργεί χωρίς τη συναλλαγή. Ή δέχεσαι λοιπόν ότι το σύστημα πρέπει να αλλάξει απο τα θεμέλιά του, οπότε πάρε ένα Καλάσνικοφ και ανέβα στα βουνά ή προσπαθείς να εξυγιάνεις τον συνδικαλισμό, οπότε καλή τύχη.

Εκτός κι αν επιθυμείς "επανίδρυση του κράτους" ώστε να γίνουμε προηγμένη δυτική κοινωνία, οπότε καλά κρασά...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Προφανως πρεπει να υφισταται μια κεντρικη οργανωτικη αρχη για τις κινητοποιησεις.Αλλο αυτο και αλλο οι εννοιες:ΔΑΠ,ΠΑΣΠ,ΠΑΜΕ,ΦΥΓΑΜΕ,ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ,ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ!

Βασικα παρολη τη διαφθορα του συνδικαλισμου,τα κεντρικα συνθηματα,αιτηματα κ.λ.π. που εστω και στα λογια πρεσβευει παραμενουν αληθινα.Π.χ. παιρνοντας μια τυχαια προκυρηξη της ΟΕΝΓΕ δεν μπορει κανεις να μη συμφωνησει με τα γραφομενα.Αρα εαν κανεις λογικα κι επαγωγικα σκεπτομενος συνεχιζε τη θεωρητικη συμφωνια του με μια ΠΡΑΞΗ που να την υποστηριζει,οπως π.χ. μια επισχεση...χωρις περικοπες και αυτο συνεβαινε σε καθολικη πανελλαδικη εμβελεια,για σκεψου τα πιθανα αποτελεσματα.

Χαριν αστειοτητος λεω καμια φορα οτι πασχουν οι νεοελληνες ιατροι απο καποιο πολυ ειδικο τυπο αφασιας αγωγης μεταξυ του φλοιου υπευθυνου για την κατανοηση των προβληματων του Ε.Σ.Υ. και του φλοιου υπευθυνου για την αναληψη δρασης για την αντιμετωπιση τους...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ωραία. Εστω ότι εσύ οργανώνεις μια "κεντρική οργανωτική αρχή". Πως θα πείσεις τους άλλους να συσπειρωθούν υπό τη δική σου αρχή; Αυτά που εσύ θεωρείς προβλήματα του ΕΣΥ, ο κάθε γόνος που έχει έτοιμο ιατρείο ΔΕΝ τα θεωρεί προβλήματα. Επίσης όσοι είναι ήδη διορισμένοι ΔΕΝ τα θεωρούν προβλήματα.

Αφασία έχει αυτός που νομίζει πως αυτά που ο ίδιος θεωρεί προβλήματα είναι, αντικειμενικά, και πρόβλημα όλων των άλλων.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.