Jump to content

Μπορώ να παρακολουθήσω εφημερίες ή μαθηματα στο αμφιθέατρο?


ΕΥΑ.16

Recommended Posts

Γεια σας,ειμαι από Λάρισα ,μαθήτρια Α' Λυκειου και θέλω να παρακολουθήσω μαθήματα φοιτητών Ιατρικής στο Πανεπιστημίο Λάρισας είτε στο αμφιθέτρο ,είτε εφημερίες γιατρων(ειδικευόμενων και ειδικευμένων)κατα την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων διακοπών.Έχω ακούσει ότι γίνεται.Μπορεί κάποιος να μου πεί τα σχετικά?(κατα προτίμηση όσοι βρίσκονται ως φοιτητες και γιατροί στο Πανεπιστημιακό)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

ΕΥΑ.16

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Επιτρέπεται κάτι τέτοιο?Πριν από λίγο καίρο κάποιο μέλος του φόρουμ(δεν θυμάμαι ποιο ακριβώς)μου είχε πεί οτι γίνεται.Ισχύει??Ξερει κανένας άλλος??

Link to comment
Share on other sites

1. Σε κανένα πανεπιστήμιο του κόσμου δε κάνουν διαλέξεις τα χριστούγεννα. Οι φοιτητές πάνε για σκι στα βουνά...

2. Αν θες να κάνεις εφημερία την περίοδο των χριστουγέννων, ή μουσουλμάνος είσαι ή βουδιστής ή 12θειστής ή χαζούλα

Αν το έχεις ανάγκη πολύ να δεις εφημερία (το έχεις ανάγκη πολύ;) οργάνωσε κατάληψη στο σχολείο σου και στο χρόνο αυτό πήγαινε όσο τραβάει η ψυχή σου...

'Εσχατο μέτρο υποκρίσου πονόκοιλο

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας,ειμαι από Λάρισα ,μαθήτρια Α' Λυκειου και θέλω να παρακολουθήσω μαθήματα φοιτητών Ιατρικής στο Πανεπιστημίο Λάρισας είτε στο αμφιθέτρο ,είτε εφημερίες γιατρων(ειδικευόμενων και ειδικευμένων)κατα την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων διακοπών.Έχω ακούσει ότι γίνεται.Μπορεί κάποιος να μου πεί τα σχετικά?(κατα προτίμηση όσοι βρίσκονται ως φοιτητες και γιατροί στο Πανεπιστημιακό)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

ΕΥΑ.16

# Interests:διαβασμα βιβλιων με θεμα την ιατρικη,και γενικα οτι εχει σχεση με την ιατρικη!!!!

εκπλησσομαι..η ιατρικη εχει τοσο πειθαρχημενη ιεραρχικη πυραμιδοειδη δομη που δεν νομιζω οτι ωφελουν τετοια διαβασματα στα 16

αλλο τωρα να καποιος διαβαζε ηλεκτρονικη η μηχανολογια..θα μπορουσε να υποστηριξει οτι ενα δυο πραγματα τα μαθαμε στερεα και μπορει να τα εφαρμοσει στην πραξη

Link to comment
Share on other sites

Είναι παράνομο να παρακολουθείς εφημερίες στο ΤΕΠ, χωρίς να είσαι ιατρός. Ακόμη και οι ιατροί που θέλουν να παρακολουθήσουν, χωρίς να είναι ιατροί της εφημερεύουσας κλινικής, πρέπει θεωρητικά τουλάχιστον να πάρουν άδεια γραπτή από το διευθυντή της κλινικής.

Κι αν σε φαίνεται παράξενο, φαντάσου κάποιο/α ασθενή να είναι γυμνός μπροστά σου και εσύ να μαθαίνεις εντελώς προσωπικές πληροφορίες για τον ίδιο/α. Είναι ανήθικο.

Link to comment
Share on other sites

Αντιγράφω αυτά που είχα γράψει παλαιότερα:

"Αν θέλεις να πάρεις μια ιδέα για τη ζωή και την καθημερινότητα του φοιτητή, αρχικά, και του γιατρού στη συνέχεια, η λύση είναι απλή: πέρνα μία βόλτα από τη σχολή πρωινές ώρες, όλο και κάποιον φοιτητή θα βρείς. Στη συνέχεια κάνεις μια βόλτα στη σχολή, παρακολουθείς και καμία παράδοση στο αμφιθέατρο. Αν συνεχίσει να σου αρέσει, βρίσκεις κανέναν φοιτητή σε μεγαλύτερο έτος και μπαίνεις και σε καμία κλινική να δεις από μέσα μια άποψη. Αν ακόμα σου αρέσει, προσπαθείς να δεις την κατάσταση σε φάση εφημερίας. Αν ακόμα δεν έχεις αλλάξει γνώμη, το ρίχνεις στο διάβασμα και join the club!"

My link

"Εγώ αυτό που πρότεινα, είναι να μιλήσεις πρώτα με άλλους φοιτητές, να πάρεις μια ιδέα για τα μαθήματα των πρώτων ετών. Στη συνέχεια, θα γνωριστείς με φοιτητές μεγαλύτερου έτους, π.χ. 5 ή 6 έτους. Αυτοί, επειδή κάνουν ήδη εφημερίες, έχουν τη "δυνατότητα" να σε πάρουν μαζί τους σε κάποια στιγμή, ώστε να πάρεις μια ιδέα.

Άλλη σκέψη είναι να πας μια βόλτα στο νοσοκομείο σε ώρες επισκεπτηρίου, οπότε εκεί να πετύχεις κανένα φοιτητή που θα εφημερεύει, και να κάνεις μια "ξενάγηση"."

My link

Δεν νομίζω να υπάρξει πρόβλημα αν τυχόν παρακολουθήσεις κάποια διάλεξη στο αμφιθέατρο, βέβαια όχι τα χριστούγεννα γιατί δεν γίνονται μαθήματα προφανώς.

Τώρα, όσον αφορά τις εφημερίες, προφανώς και δεν εννοούσα να είσαι πάνω από τον ασθενή στα ΤΕΠ. Αυτό που εννούσα είναι κάποιο απόγευμα π.χ., σε εσωτερική εφημερία που είναι πιο χαλαρά τα πράγματα, να κάνεις μια βόλτα σε καμία κλινική, και να παρακολουθήσεις λίγο την "καθημερινότητα". Όλα τα παραπάνω, τα πρότεινα αφού έχεις γνωριστεί με άλλους φοιτητές, οι οποίοι και θα μπορέσουν να σου μεταφέρουν λίγο το κλίμα, και αφού υπάρξει κάποια συνεννόηση με κάποιον υπεύθυνο καθηγητή. Πιστεύω είναι αυτονόητο ότι με το καλημέρα δεν μπαίνεις σε ΤΕΠ, χειρουργεία κλπ.

Link to comment
Share on other sites

[quote name='SirDemetrius Ματαιόδοξος'εκπλησσομαι..η ιατρικη εχει τοσο πειθαρχημενη ιεραρχικη πυραμιδοειδη δομη που δεν νομιζω οτι ωφελουν τετοια διαβασματα στα 16.[quote name='SirDemetrius Ματαιόδοξος'

Ναι όντως '' η ιατρικη εχει τοσο πειθαρχημενη ιεραρχικη πυραμιδοειδη δομη'' αλλά αυτό είναι που με ενθουσίαζει και μένα ,όντας ένα απόλυτα πειθαρχημένο ατομο! :P

Αν παλι όπως λες δεν νομίζεις οτι ωφελουν τέτοια διαβάσματα στα 16,(γνωμη σου και απολυτως σεβαστη)ρωταω λοιπον και εγω με όλη την αφέλεια και την απειρία των 16 μου χρονων:Τι είναι προτιμότερο να ανησυχω αλλα και να ενδιαφερομαι για το μελλον μου ή να ξενυχτάω μέχρι πρωίας στα μπαρακια και να γυρναω σπίτι σαν όλα τα ''φυσιολογικά'' κατ'εσε 16χρονα????

Ιδού η απορία.....

Link to comment
Share on other sites

Δεν χρειάζεται να ανησυχείς από τα 16 σου για το μέλλον σου!! Ούτε θα είναι οφελιμο να κάνεις επισκέψεις στο νοσοκομείο για να παρεις μαι ιδέα για το τι ακριβώς θα συναντήσεις!!

Κάθε ηλικία έχει τις δικές της μοναδικές προτεραιότητες ανάλογα με τις επιλογές του καθενός!!

Στην ηλικία των 16 προτεραιότητα σου θα πρέπει να είναι το Λυκειο(μαζί με τα οποιαδήποτε φροντηστήρια) και οι Φίλοι σου. Εαν δεν ικανοποιήσεις το δεύτερο σκέλος, περνώντας τα χρόνια θα σου μείνει αποθημένο που ίσως είναι δυσκολο να επανορθώσεις!!

Κάθε ηλικία πρέπει να τη χαίρεσαι και όχι να αποτελεί βάρος που κάποτε θα νομίζεις πως έχεις ξεπεράσει, αλλά υποσυνείδητα θα νιώθεις πως ένα κομμάτι της ζωής σου ήρθε και έφυγε χωρίς να το εχεις νιώσει/ζήσει. Ποιος είπε οτι το οξυμωρο δεν μπορει να υπάρξει στη πραγματικότητα?!!

Παν μέτρον άριστον.....γιατί μόνο στο κέντρο θα έχει ζέστη, οι πόλοι θα παραμείνουν για πάντα παγωμένοι.

Link to comment
Share on other sites

Πρωτού ακολουθήσεις την ιατρική πρέπει να το σκεφτείς ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. Θα σου προτεινα οδοντιατρική ή φαρμακευτική για να έχεις ποιοτικότερη ζωή.

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσι μου, ούτε καν να διανοηθείς να κάνεις ιατρική. Δες (ενδεικτικά) αντιδράσεις:

http://www.greekmeds...ndpost&p=362264

Το ξέρω ότι δεν έχεις την ωριμότητα να σκεφτείς ή να καταλάβεις ακριβώς τι λέμε (όχι εσύ μόνο, αλλά και εμείς όταν είμασταν στην ηλικία σου)... Σκέψου όμως λογικά: Όλοι εμείς δεν αποκομίζουμε κάποιο κέρδος με το να προσπαθούμε να σε αποτρέψουμε. Δε σε ξέρουμε καν. Κάνε λοιπόν την μεγάλη χάρη στον εαυτό σου...

"Η ζωή είναι πολύ μικρή για να μαθαίνεις από τα δικά σου λάθη"

This is my 1,000,000$ advice to you. Καλή Τύχη!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι σας λέω ότι κατά 99% (εντάξει, ας αφήσουμε και ένα περιθώριο λάθους), το κορίτσι αυτό κάτι έχει

που το ωθεί στην Ιατρική, πιθανότατα κάποια πάθηση. Την ρώτησα και στο προηγούμενο ποστ της και απέφυγε να

απαντήσει.

Ο λόγος που το υποψιάζομαι αυτό είναι επειδή έδειξε παράδοξο ενθουσιασμό όταν της είπε ο Τάσος ότι σε

περίπτωση συγκεκριμένων παθήσεων παρακάμπτονται οι αναμονές.

Επομένως, θεωρώ ότι δεν είναι η μέση 16χρονη έφηβη και ότι υπάρχει ένας βαθύτερος λόγος

που την ωθεί στην ιατρική και όχι στα μπαράκια και στο φλερτ της ηλικίας της.

Υπό αυτό το πρίσμα και μόνον λέω ότι προσπαθώ να καταλάβω την εμμονή της, αλλά και πάλι της προτείνω να το ψάξει

καλά πρώτα.

Να ξέρεις ότι οι λίστες παθήσεων, αναμονών , τα συστήματα γενικά αλλάζουν

και μέχρι να περάσεις και να πάρεις πτυχίο μπορεί το σύστημα εισαγωγής

στην ειδικότητα να έχει αλλάξει εντελώς.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητη invitro , δεν εχω καποια πάθηση όπως λες....ούτε απέφυγα εσκεμμένα να σου απαντήσω,απλά στο προηγούμενο ποστ ότι είχα να ακουσω το ακουσα.Είχα καλυφθεί από τις απαντήσεις οπότε έκλεισα το τοπικ.Τωρα αν δεν απάντησα στην ερώτηση σου τότε μην το πάρεις προσωπικά :P ,σου απαντησα τωρα!Απλα με τον τρόπο που μου το είχε πει ο Τασος θεώρησα οτι γίνεται να ''υποκριθεις ''καποια ασθένεια και να πας μια ώρα νωρίτερα για ειδικότητα.Δεν γινεται?Οκ,δεκτο.Λες όμως ότι μεχρι να τελειώσω εγώ αυτά θα έχουν αλλάξει.Αρα μέχρι τότε μπορεί να εχουν εξαλειφθει και οι αναμονες.Τις ιδιες πιθανοτητες εχω...Από την άλλη μην τρελαίνεστε όλοι και λέτε ''θελει να παει ιατρικη ,κατι εχει,καμια σπανια αρρωστια κτλ'',γιατι υπάρχουν πολλοί γιατροι που ακολουθησαν αυτο το δρόμο επείδη το ήθελαν πολυ,δεν είναι όλοι όπως μερικοί απο εσάς(τους νυν γιατρούς)που δηλώσατε ιατρικη για να μην πανε χαμένα τα 20αρια.Υπαρχούν πολλοί που πήγαν επειδή το ήθελαν πραγματικα!

Από την άλλη τι εμμονή ειναι αυτή με τα μπαράκια και τα φλερτ??Επειδή δηλαδη δεν γουστάρω να χαραμίσω την εφηβεία μου σε ανόητες αγάπες..ανόητα φιλια που λέει και το τραγουδι,τι παει να πει αυτό ότι ντε και καλά κατι μου συμβαίνει?Ο καθένας έχει διαφορετική κοσμοθεωρία και βλέπει από τη δική του οπτική γωνία!Το αν θα πάω Ιατρική και τα σχετικά το έχω ξεκαθαρίσει,εδώ άλλο ρωταω....οποτε απαντήστε σε αυτο!

Link to comment
Share on other sites

Ε αφού δεν τι παλευω άλλο? Τι κάθομαι και μιλάω σε ένα 16χρονο?

Μπραβο ρε ΕΥΑ. Πήρα την απάντηση.

Υ.Γ Μια ζωή....καψούρα(αυτό πάει σε εμένα).

Τη καλησπέρα μου (αυτό παει σε εσένα)!!

Link to comment
Share on other sites

Εαν θεωρείς ότι είναι ...ηθικό, άρα νόμιμο (και πολύ εύκολο κιόλας) να υποκριθείς ότι έχεις μια σοβαρή

και σπάνια ασθένεια, ώστε να παρακάμψεις τη λίστα αναμονής, τότε δεν έχω να σου πω τίποτ' άλλο.

Κρίμα μόνο που παρεξήγησα και θεώρησα πως σε ωθούν ευγενικά κίνητρα, όπως προσπαθούσες να

μας πεις (και να μας πείσεις) στην αρχή.

ΥΓ: Οι αγάπες και τα φιλιά ποτέ δεν είναι ανόητα. Ακόμα και οι επιφανειακές "αγάπες"

μας βοηθούν να ωριμάσουμε σαν άνθρωποι και να βρούμε τις βαθύτερες αλήθειες μας.

Link to comment
Share on other sites

Και κάτι ακόμα. Εμείς που σου απαντάμε ξεκινήσαμε τις σπουδές πριν από 10 ή και 20 χρόνια, όταν τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά. Δεν μπορώ να ξέρω τα κίνητρα των άλλων που γράφουν εδώ, αλλά όταν ξεκίνησα εγώ να σπουδάζω, όπως έχω γράψει πολλάκις, ούτε οι αναμονές είχαν εκτοξευτεί, μάλιστα η ιατρική εθεωρείτο ...αντίβαρο στην ανεργία των καθηγητών πχ και των...δασκάλων (!) και κυρίως, δεν υπήρχε ίντερνετ για να ρωτήσουμε μια ακόμα γνώμη πέρα από τα όσα μας έλεγαν γονείς και καθηγητές.

Εσύ τώρα έχεις την πρόσβαση στην πληροφορία, συν τη γνώση των αναμονών και της ανεργίας. Και όχι, μέχρι να τελειώσεις αποκλείεται να έχουν καλυτερέψει οι αναμονές, όπως σου έγραψα και την άλλη φορά, μόνο να χειροτερέψουν μπορούν. Ή να μπουν έξτρα εξετάσεις για έναρξη ειδικότητας.

Αλλά, τέλος πάντων, μέσα από τον τρόπο που εκφράζεσαι και που προφανώς απηχεί τα ...διδάγματα που παίρνεις από το σπίτι σου, έχω να σου πω πως θα χρειαστείς πολλή δουλειά για να γίνεις απλά ισορροπημένος άνθρωπος (με γελοίες αγάπες, ηθική στάση στα πράγματα και άλλα που τώρα κοροιδεύεις) κι αυτό είναι άσχετο από το επάγγελμα που τελικά θα κάνεις.

Link to comment
Share on other sites

Κατ'αρχας,δεν εχω σκοπο να υποκριθω καποια σπανια ασθενεια κτλ... ο Τασος το ειπε για πλακα και μαλιστα μου ειχε πει για πυρετο,απο κει και περα για την πλακα το ειπε για πλακα αντεδρασα ετσι!

Δεν προσπαθω να πεισω οτι εχω ευγενικα κινητρα κτλ γιατι πολυ απλα ΕΧΩ ευγενικα κινητρα,αλλα ετσι κι αλλιως δεν χρειαζεται και δεν χρειαζομαι να πεισω κανενα!Οσο για τις ''αγαπες'' ναι οντως σε ωριμαζουν,η αγαπη ειναι πολυ σημαντικη στη ζωη των ανθρωπων,πολυτιμη και απαραιτητη.Ειναι όμως καταστροφη οταν εφηβοι σαν κι εμενα μετατρεπουν ενα τοσο ωραιο αισθημα σε θεοποιηση της σαρκας.Για αυτο και ειπα 'ανοητες' αγαπες.κτος αυτου τα φλερτ που καταληγουν σε μια ασυδοτη εναλλαγη 'συντροφων'(αν μπορει ενας 16χρονος να θεωρηθει συντροφος)που δεν οδηγει πουθενα και επιπλεον 'τρωει' πολυτιμο (ελευθερο)χρονο,περαν του οτι ειναι μια ψυχοφθορα διαδικασια του τυπου:''με θελει,δε με θελει...θα με παρει τηλεφωνο...αχ με πηρε!...τι εννουσε λεγοντας αυτο...''κτλ κτλ .Φρονω λοιπον οτι δεν ειμαι ανισσοροπη ως προσωπικοτητα αφου εχω πολλες παρεες ειμαι κοινωνικοποιημενο ατομο ,αντιθετως εχω ισορροπιες στη ζωη μου ,τοσο στις αρχες μου οσο και στα πιστευω μου.

Αλλα επειδη περεκλιναμε πολυ απο το θεμα μας,για μενα δεν τιθεται αν θα παω Ιατρικη ή οχι!Αυτο το εχω αποφασισει(albou,δικιο εχεις τις αποφασεις πρεπει να τις παιρνουμε βημα -βημα και ωριμα αλλα απο τη στιγμη που το συστημα σε πιεζει να αποφασισεις στα 17 σου,δεν μπορεις να κανεις διαφορετικα!)

το θεμα ειναι αυτο που σας ρωταω και εκει ζηταω απαντηση!!

(sorry για τα offtopic)

Link to comment
Share on other sites

επειδη κλεισαμε (το σχολειο)λογω γριπης,αποφασισα μεσα σ'αυτη τη βδομαδα που θα εχω κενη να παω να παρακολουθησω μαθηματα στο αμφιθεατρο.Αν καποιος απο Λαρισα,φοιτητης/τρια το δει μπορει να μου πει τι ωρα και σε ποια αιθουσα πρεπει να παω(που ακριβως βρισκεται το αμφιθεατρο?)και τα συναφη?ας μου στειλει πμ η και εδω.

thanks again!

Link to comment
Share on other sites

Και η ασύδοτη εναλλαγή συντρόφων χρειάζεται για να μπορέσεις να ισορροπήσεις και να καταλάβεις

ποιός θα είναι ο καλύτερος για να ζήσεις και να γεράσεις μαζί του, αργότερα.

Αν δεν εναλλάξεις τους συντρόφους σου στα 16, θα το κάνεις στα 26 ή ακόμα χειρότερα στα 40

και παντρεμένη...

Βασικά κάποτε πρέπει να αρχίσεις να αμφισβητείς τη μαμά σου...

Στο θέμα μας: Αν ήξερα από Λάρισα εγώ η ίδια θα σε έπαιρνα και θα σε πήγαινα

στις εφημερίες, όμως δεν έχω ιδέα από την πόλη αυτή. Ωστόσο, δεν είναι τεράστια πόλη,

αν δεν βρεθεί κανένας φοιτητής από Λάρισα να βοηθήσει (βλέπεις τι χάνεις που δηλώνεις αρνητική

απέναντι στις χαρές της σάρκας; - πλακίτσα) πάρε μια φίλη σου και κάντε βόλτα από ιατρική μεριά...

Link to comment
Share on other sites

Και όχι δηλαδή, πες μου, πως φαντάζεσαι ότι θα κάνεις σχέση κάποτε;

Δεν θα υπάρξουν στιγμές αγωνίας πάνω από το τηλέφωνο και στα 22 σου και στα 32 σου, νομίζεις;

Δεν θα υπάρξουν αμφιβολίες αν σε θέλει, αν δεν σε θέλει κι άλλα πολλά;

Εκτός αν πιστεύεις πως οι άνθρωποι κάνουν σχέσεις τύπου προξενιού, όπου όλα είναι

προσυμφωνημένα από πριν...

ΥΓ: Οσο σκέφτομαι ότι η μαμά σου λογικά δεν θα είναι πολύ μεγαλύτερη από μένα σε ηλικία

τα παίρνω ακόμα χειρότερα...Σε μεγαλώνει με νοοτροπία τουλάχιστον είκοσι χρόνων πριν, ελπίζω να το

αντιληφθείς εγκαίρως και να αντιδράσεις κάποτε.

Τι λέω είκοσι, πριν από 20 χρόνια ήμουνα περίπου στην ηλικία σου και πάλι δεν σκεφτόμουν τόσο συντηρητικά...

Ασε που διάβασμα-διάβασμα ναι, αλλά ήδη από τα 15 είχα την πρώτη μου σχέση - και δεν το μετάνιωσα ποτέ.

Τι νομίζεις θυμάμαι σήμερα από τα 16 μου; Τις άπειρες ώρες διαβάσματος; (που είναι ο Σλίπυ να ρίξει

κανά σχόλιο περί παπάδων κι εδώ..; )

Link to comment
Share on other sites

Εδώ είναι το πρόγραμμα της σχολής. Διαλέγεις μαθήματα 1ου - 2ου έτους, και δοκιμάζεις. Τα αμφιθέατρα 1 και 2 είναι στον 2ο όροφο.

Λογικά θα βρεις φοιτητές να κυκλοφορούν εκεί γύρω.

Καλή τύχη.

Link to comment
Share on other sites

Καλά τα λέει η invitro. Αν δεν ζήσεις τέτοιες εμπειρίες στα 16 σου, θα'χεις χάσει την ευκαιρία να κάνεις λάθη δίχως το ανάλογο κόστος που συνήθως πληρώνεις αργότερα. Για να μάθεις να περπατάς, πρέπει να μάθεις να μπουσουλάς πρώτα. Να φας τα μούτρα σου αλλά χωρίς να πληγωθείς ιδιαίτερα, γιατί η ζωή είναι μπροστά σου. Και όλα πάντα με μέτρο... Και μη μου πεις δεν υπάρχει χρόνος για τέτοια, γιατί περίμενε να δεις τι σε περιμένει αργότερα...

Και εξάλλου κάτι τέτοια είναι που μας μένουν στο μυαλό και στη καρδιά από εκείνα τα χρόνια ;)

Link to comment
Share on other sites

Κατ'αρχας,την εφηβεια δεν την χαιρεται καποιος μονο με 'σχεσεις' κτλ υπαρχουν πολλα πραματα που μπορει να κανει καποιος και να χαρει τα 'νιατα' του.Ενδεικτικα: παρεα-σινεμα-βολτες-εκδρομες-πλακες και ενα σωρο αλλα που προσωπικα εμενα με 'γεμιζουν' ως υπαρξη και δεν μου γεννουν περαιτερω 'αναγκες' σαν αυτες που μου λες εσυ.Εν μερει εχεις δικιο σε καποια απο αυτα που λες(ναι,οντως καποια στιγμη στη ζωη θα χρειαστει να αλλαξεις εναν -λογικο- αριθμο συντροφων το πολυ 4 αλλα δεν ειναι η καταλληλη ηλικια γι' αυτες τις "αναζητησεις").Υπαρχει ομως κι ο αντιποδας:κοριτσια 15 χρονων με ανεπιθυμητες εγκυμοσυνες που δυστυχως οδηγουνται στην εκτρωση,εφηβοι με ΣΜΝ (ακομα και aids),και πολλα αλλα,που ειναι κοινος παρανομαστης του κεφαλαιου :"σχεσεις" στα 15.Κι αυτο γιατι-εγω προσωπικα-φρονω(φανταζομαι και πολλοι αλλοι) οτι στην εφηβεια διαμορφωνεται η προσωπικοτητα ενος εφηβου(δεν ειναι ολοκληρωμενη!!!)και αυτο ειναι που οδηγει σε ανεξελεγκτες καταστασεις...

Link to comment
Share on other sites

:) angelo ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες.Ελπιζω να παει καλα!thanks again!!
Link to comment
Share on other sites

.Εν μερει εχεις δικιο σε καποια απο αυτα που λες(ναι,οντως καποια στιγμη στη ζωη θα χρειαστει να αλλαξεις εναν -λογικο- αριθμο συντροφων το πολυ 4

Ποιός στις λέει αυτές τις βλακείες ματάκια μου; Ακου εκεί, μέχρι και αριθμό της είπανε...!

Ασε που οι άντρες έχουν βαρεθεί να ακούνε το: "είσαι ο τρίτος, μωρό μου, αλήθεια...! "

ΥΓ: άμα ξέρεις τι σου γίνεται και έχεις τα μυαλά στο κεφάλι σου, παίρνεις προφυλάξεις και δεν παθαίνεις τίποτα απολύτως. Τώρα πια μέχρι και χάπι της επόμενης μέρας έχετε (που δεν το είχαμε εμείς στα 16) αν γίνει καμία στραβή με το προφυλακτικό.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.