Jump to content

οι πολιτικες-ενεργειες της νεας μας κυβερνησης


ludovick

Recommended Posts

ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΠΙΣΤΑ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΑΣ..

Κωνσταντινούπολη

Όλα τα θέματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων τέθηκαν στη συζήτηση που είχαν το απόγευμα της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Τουρκίας Γιώργος Παπανδρέου και Ταγίπ Ερντογάν.

Η συνάντηση κράτησε περισσότερο από μία ώρα και η εντύπωση που αποκόμισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, όπως ενημέρωσε τους δημοσιογράφους της ελληνικής αποστολής και τους Έλληνες ανταποκριτές στην Τουρκία, ήταν ότι ο κ. Ερντογάν διαθέτει την πολιτική βούληση για να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων, αλλά, όπως είπε, αυτό πρέπει να το κάνει και πράξη.

Ο κ. Παπανδρέου ανέπτυξε στον Τούρκο ομόλογό του το μήνυμα που έστειλε νωρίτερα με δήλωσή του στον τουρκικό λαό, ένα μήνυμα το οποίο χαρακτήρισε απλό και κατανοητό και πρόσθεσε στον κ. Ερντογάν πως «αποδείξαμε ότι θέλουμε καλές σχέσεις με την Τουρκία και στηρίζουμε την ευρωπαϊκή της πορεία». Όμως, πρόσθεσε, και η Τουρκία πρέπει να προχωρήσει στα βήματα που απαιτεί η Ευρώπη, προκειμένου να προχωρήσει η ενταξιακή της πορεία.

Όλα αυτά, τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, θα αξιολογηθούν και στη Σύνοδο Κορυφής, ενώ απαντώντας σε ερώτηση εάν υπάρχει πιθανότητα άσκησης βέτο από την πλευρά της Ελλάδας στη σύνοδο της ΕΕ του Δεκεμβρίου, τόνισε ότι όλα τα εργαλεία θα βρίσκονται στο τραπέζι. Σε κάθε περίπτωηση, πάντως, όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, πρόκειται για μια σημαντική ημερομηνία και η αξιολόγηση που θα γίνει εκεί θα είναι σοβαρή.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Παπανδρέου στο Κυπριακό, τονίζοντας, όπως ανέφερε, στον κ. Ερντογάν ότι στηρίζει τις προσπάθεις του Δημήτρη Χριστόφια για να υπάρξει μια νέα συμφωνία για το Κυπριακό στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Και ζήτησε από τον Τούρκο ομόλογό του να στηρίξει και εκείνος, από την πλευρά του, τον κ. Ταλάτ για να συμβάλλει με τη σειρά του στην εξεύρεση μιας τέτοιας λύσης.

Στη συζήτηση τέθηκαν, όπως ήταν φυσικό και τα θέματα των τουρκικών παραβάσεων και παραβιάσεων στο Αιγαίο, όπου και εκεί ο κ. Παπανδρέου ανέφερε είδε μια κάποια διάθεση αλλαγής στάσης από την πλευρά της Τουρκίας και παράλληλα επισήμανε ότι η Ελλάδα έχασε δυο σημαντικές ευκαιρίες το 2004 και το 2005 για να προωθήσει την επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν τις δύο χώρες.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Γ.Παπανδρέου παρατήρησε ότι το ενημερωτικό σημείωμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Σύνοδο του Δεκεμβρίου δεν είναι θετικό για την Ελλάδα και είχε γι' αυτό το θέμα τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Μπαρόζο. Ο κ. Παπανδρέου γνωστοποίησε την θέση της Ελλάδας για τις θέσεις που διαλαμβάνονται στο κείμενο της Επιτροπής, ενώ σκοπεύει να έχει σύντομα συνάντηση με τον πρόεδρο της Επιτροπής.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ρωτήθηκε σχετικά και με δημοσίευμα στον τουρκικό Τύπο, σύμφωνα με το οποίο ο ίδιος σκοπεύει να προτείνει στην Τουρκία ένα σύμφωνο ειρήνης. Η απάντηση του κ. Παπανδρέου ήταν ότι «είναι νωρίς ακόμα».

Ο κ. Παπανδρέου ρωτήθηκε και για το αν η πρότασή του για ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2014 αποτελεί ορόσημο και για την ένταξη της ΠΓΔΜ και του Κοσόβου.

Απάντησε ότι για το Κόσοβο η λύση πρέπει να βρεθεί με συναίνεση των δύο πλευρών και ότι η προοπτική ένταξης των δυτικών Βαλκανίων μπορεί να βοηθήσει την επίλυση τέτοιων προβλημάτων. Το ίδιο ισχύει και για τα Σκόπια, πρόσθεσε.

Γενικότερα, αναφερόμενος στην επίσκεψή του στην Τουρκία, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι θέλησε να δώσει ένα δείγμα της εξωτερικής πολιτικής που θα ακολουθήσει στο εξής η Ελλάδα, με πρωτοβουλίες και παρουσία της χώρας, η οποία θα δίνει την αίσθηση ότι υπάρχει μια διπλωματία με στόχους, όραμα και πρακτικά αποτελέσματα.

«Ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε στην Διαβαλκανική Διάσκεψη ως εκπρόσωπος της ελληνικής πλουτοκρατίας που φιλοδοξεί για μεγαλύτερες 'μπίζνες' και ρόλο στα Βαλκάνια και ως ο πιο γνήσιος εκπρόσωπος της ΕΕ και των ΗΠΑ» σχολίασε το ΚΚΕ.

«Ο δρόμος της συμμετοχής στην ΕΕ, που πρότεινε στους λαούς των Βαλκανίων για ειρηνική λύση των διαφορών και συνεργασία, είναι ο δρόμος που αποδεδειγμένα αυξάνει την εκμετάλλευση των λαών και οξύνει τους ανταγωνισμούς των μονοπωλίων και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Η ΕΕ μαζί με τις ΗΠΑ πρωτοστατεί στην αλλαγή των συνόρων, εξαπέλυσε τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, στήριξε το Σχέδιο Ανάν για την Κύπρο και συμμετέχει τον πόλεμο στο Αφγανιστάν» προσθέτει το ΚΚΕ.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στην Κωνσταντινούπολη, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε: «Γνωρίζετε ότι εμείς έχουμε μια ξεχωριστή περπατησιά στα εθνικά θέματα και προσπαθούμε και διυλίζουμε την κάθε κίνηση. Το ότι θα συναντηθεί προηγουμένως με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας και εν συνεχεία με τον πρόεδρο της Κύπρου, με βάζει σε πρόσθετους προβληματισμούς.

» Εγώ πιστεύω και νομίζω είναι εθνική επιταγή οτιδήποτε έχει δρομολογηθεί να δοθεί σε λαϊκή διαβούλευση και να προηγηθεί δημοψήφισμα. Εάν πρόκειται να έχει γίνει μια συμφωνία ερήμην του κυπριακού λαού, ερήμην του ελληνισμού, κάτω από τις ανάγκες και τις επιταγές της εξυπηρέτησης των συμφερόντων της γείτονος χώρας θα είναι καταδικαστέα και ενδεχομένως να εγκυμονεί διαφόρους κινδύνους. Για οτιδήποτε έχει συμφωνηθεί, λαϊκή διαβούλευση με δημοψήφισμα, όπως έγινε και με το σχέδιο Ανάν».

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • Απαντήσεις 73
  • Created
  • Last Reply

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΖΩΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Τις 5.000 αναμένεται να φτάσουν οι αιτήσεις των υποψηφίων για την κάλυψη των συνολικά 88 θέσεων γενικών και ειδικών γραμματέων υπουργείων και γενικών γραμματέων περιφερειών που προκήρυξε η νέα κυβέρνηση το βράδυ της Πέμπτης μέσω ανοιχτού διαγωνισμού.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει την ερχόμενη Τρίτη (13 Οκτωβρίου), ενώ η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων θα γίνει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Μια πολυμελής επιτροπή θα συλλέξει όλες τις αιτήσεις, οι οποίες υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω του Διαδικτύου (www.opengov.gr) , προκειμένου να κάνει μια πρώτη αξιολόγηση και στο τέλος θα καταλήξει με μία πρόταση 3-5 υποψηφίων που θα προωθηθεί στον πρωθυπουργό και τον αρμόδιο υπουργό, οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα θα κάνουν και την τελική επιλογή.

Σύμφωνα με το Βήμα, η αξιολόγηση των αιτήσεων θα γίνει από το Γραφείο του Πρωθυπουργού, από μια ομάδα συνεργατών του την οποία θα συντονίζει ο υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης με τη συμμετοχή του αρμόδιου κατά περίπτωση υπουργού

Τα ονόματα των υποψηφίων δεν πρόκειται να αναρτηθούν στο Διαδίκτυο για λόγους εχεμύθειας.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΡΙΖΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΩΣΗ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Σε ριζικές αλλαγές στα σώματα ασφαλείας προχωρά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προχωρώντας, μεταξύ άλλων, στην αναδιάρθρωση του Πυροσβεστικού Σώματος, της Αστυνομίας, της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Υπηρεσίας Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

«Λυπήθηκα και στεναχωρήθηκα πάρα πολύ με αυτή την κατάσταση, που βρήκα στην επιστροφή μου στο ίδιο υπουργείο» δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, προσθέτοντας ότι δρομολογούνται άμεσα διαδικασίες αναδιάρθρωσης, με στόχο την επιβολή κανόνων νομιμότητας και στο εσωτερικό των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και στις σχέσεις τους με τους πολίτες.

Σε ό,τι αφορά στην αστυνομία, ο υπουργός είπε ότι ξεκινάει άμεσα την προσπάθεια δημιουργίας μίας «δημοκρατικής και φιλικής Αστυνομίας προς τον πολίτη».

«Όποιος αστυνομικός τολμήσει και ακουμπήσει παράνομα πολίτη και λαθρομετανάστη θα αποβληθεί από το Αστυνομικό Σώμα με συνοπτικές διαδικασίες και με δική μου πρωτοβουλία», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Έχω φίλους αντιεξουσιαστές και αναρχικούς. Δεν ενοχοποιούμε ούτε χώρους, ούτε ιδέες. Είμαστε απέναντι σε φαινόμενα βανδαλισμών και χουλιγκανισμού. Σας λέω, λοιπόν, ότι θα παταχθεί άμεσα και η αστυνομική βία και ο χουλιγκανισμός» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Είναι αδιανόητο αστυνομικός να συνεργάζεται με χρυσαυγίτες τους οποίους ο Αρειος Πάγος θα έπρεπε να είχε θέσει εκτός νομικού πλαισίου» πρόσθεσε.

Παράλληλα θα υπάρξει στενή συνεργασία με το Συνήγορο του Πολίτη. Τις αρμοδιότητες για το Συνήγορο του Πολίτη αναλαμβάνει ο υφυπουργός Σπύρος Βούγιας.

Ο ίδιος προανήγγειλε επιστροφή του θεσμού του αστυνομικού της γειτονιάς από το επόμενο έτος, καθώς και του θεσμού της πεζής περιπολίας.

Παράλληλα, επανασυστήνεται η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου, της γνωστής υπηρεσίας των Αδιάφθορων, με στόχο τον εντοπισμό και την πάταξη φαινόμενων εσωτερικής διαφθοράς στην Αστυνομία.

Δημιουργείται τεράστια σε μέγεθος Υπηρεσία Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, στην οποία θα συμπεριληφθεί και η Υπηρεσία Δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με στόχος «να χτυπήσει παντού και με κάθε τρόπο το οικονομικό έγκλημα και το βρόμικο χρήμα».

Αναδιαρθρώνεται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία με πλήρη και εκ βάθρων επανασχεδιασμό. Ο υπουργός τόνισε με έμφαση ότι δεν παρέλαβε κανένα φάκελο και δεν είχε καμία ενημέρωση σχετικά με τα θέματα τρομοκρατίας.

Ο Μ.Χρυσοχοΐδης προανήγγειλε επίσης αντικατάσταση της ηγεσίας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος «με ριζικό τρόπο».

Παράλληλα, η Αγροφυλακή θα καταργηθεί.

Ειδική αναφορά έκανε ο υπουργός στο Πυροσβεστικό Σώμα, το οποίο, όπως είπε, παρουσιάζει εικόνα κομματικής διάλυσης.

«Έχει γίνει μεγάλο κακό στο Πυροσβεστικό Σώμα, το οποίο παρουσιάζει εικόνα κομματικής διάλυσης. Είναι κρίμα γιατί έχει αναδείξει ηγετικές φυσιογνωμίες, όπως ο κ. Φούρλας, και έχει δώσει δείγματα ηρωισμού και αυταπάρνησης στην υπηρεσία του πολίτη» είπε.

«Είναι τρομερό το γεγονός ότι για τις μεγάλες φωτιές του 2007, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο γυναίκες και παιδιά, δεν έχει υπάρξει πόρισμα. Προφανώς εδώ υπάρχει συγκάλυψη ευθυνών. Συγκρούστηκε μέχρι και πυροσβεστικό όχημα με πολίτες και βρήκαν το θάνατο» πρόσθεσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Θα γίνει μεγάλη τομή χωρίς κανένα κομματικό κριτήριο. Με είχαν κατηγορήσει και παλαιότερα προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ ότι δεν τους βοήθησα. Όποιος θέλει κομματισμό να πάει στα κόμματα» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ειδική ενημέρωση έκανε ο κ. Χρυσοχοΐδης για τα θέματα της λαθρομετανάστευσης, λέγοντας ότι «η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, καθώς εισέρχονται, κυρίως από τη θάλασσα, 300 έως 500 λαθρομετανάστες την ημέρα».

«Το θέμα αυτό θα πάει τον Δεκέμβριο στο Συμβούλιο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αντιμετωπισθεί. Θα έρθει στην Ελλάδα ως τότε και ο κ. Γκουτιέρεζ από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΗΕ και ο επικεφαλής της Frontex. Στόχος μας είναι να πεισθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση ότι η Ελλάδα δεν μπορεί μόνη της να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό πρόσθεσε.

ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΥΠΟΠΤΩΝ

Σε προσαγωγές επιπλέον 30 ατόμων προχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής η Αστυνομία μετά από νέα επιχείρηση-σκούπα που διεξήγαγε στην περιοχή των Εξαρχείων.

Σύμφωνα με το Mega, νέα επιχείρηση της Αστυνομίας αναμένεται να γίνει και το απόγευμα, ενώ στην πρόθεση της νέας ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι οι καθημερινές επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Νωρίτερα, άγνωστοι είχαν βάλει φωτιά σε κάδο απορριμμάτων στην οδό Καλλιδρομίου.

Η Αστυνομία είχε προβεί και νωρίτερα στη διάρκεια της νύχτας σε σειρά προσαγωγών, καθώς και σε ελέγχους σε περαστικούς και καταστήματα, μετά την επιδρομή αγνώστων σε τράπεζες και εμπορικά καταστήματα το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας.

Έχουν συλληφθεί οκτώ άτομα, εκ των οποίων δύο για κατοχή ναρκωτικών, ένα για καταδικαστικές αποφάσεις, ένα για υγειονομικές παραβάσεις, τρεις παράνομοι μετανάστες και ένα άτομο για παράνομα παίγνια, ενώ κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα 400 αστυνομικοί εισήλθαν στα Εξάρχεια, περικύκλωσαν τους δρόμους της περιοχής και ανάγκασαν κατοίκους και θαμώνες να καθίσουν στα γόνατα τους στα πεζοδρόμια για να τους κάνουν έλεγχο στοιχείων και να ψάξουν τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Το μεσημέρι της Πέμπτης ομάδα τουλάχιστον 15 ατόμων εξαπέλυσε επίθεση σε τράπεζες και καταστήματα, στο κέντρο της Αθήνας, προκαλώντας σημαντικές ζημιές. Συγκεκριμένα, πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα σε τέσσερα υποκαταστήματα τραπεζών, δύο βιβλιοπωλεία και ένα τζιπ, στην οδό Σόλωνος και στην οδό Ακαδημίας.

«Στόχος η πάταξη και της αστυνομικής βίας»

Ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε δηλώσεις τους έκανε λόγο για «δημοκρατική και εθνική αστυνομία προς τον πολίτη», ενώ εξέφρασε και την απογοήτευσή του με την κατάσταση στην οποία παρέλαβε το υπουργείο.

Δεσμεύτηκε ότι θα αντιμετωπιστεί με αποφασιστικότητα το καθεστώς ανομίας και στην συμπεριφορά των αστυνομικών προς τους πολίτες και σε κάθε γειτονιά της Αθήνας και της χώρας.

«Αστυνομικός, που ακουμπά πολίτη, δεν έχει θέση στην αστυνομία και θα φεύγει με συνοπτικές διαδικασίες, με πρωτοβουλία δική μου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι οι πραγματικοί αντίπαλοι είναι οι βάνδαλοι και οι χούλιγκανς, ενώ ανέφερε ότι έχει φίλους αντιεξουσιαστές με τους οποίους μιλά και συχνά έχει και κοινές απόψεις.

Ιδιαίτερα λυπημένος δήλωσε για την κομματική διάλυση -όπως είπε- του Πυροσβεστικού Σώματος και προανήγγειλε αναδιάρθρωση όλων των υπηρεσιών της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, με ιδιαίτερη έμφαση στην αναβάθμιση της Υπηρεσίας Δίωξης του Οικονομικού Εγκλήματος και την καταπολέμιση της εσωτερικής διαφθοράς στην Αστυνομία.

Και αντιδράσεις

Σκεπτικισμό και ανησυχία για τη φιλοσοφία της νέας ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εκφράζει το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΝ.

«Η χθεσινή πρωτοφανής αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή των Εξαρχείων, με τη συμμετοχή εκατοντάδων ένστολων και μη αστυνομικών, δημιουργεί σοβαρές ανησυχίες για τη φιλοσοφία της ηγεσίας του νεοσύστατου υπουργείου Προστασίας του Πολίτη» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Newsroom ΔΟΛ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

πριν τις εκλογες και εγω ακομα ειχα εκφραστει με δυσπιστια για τον Γεωργιο Ανδρεα Παπανδρεου...

δειχνει ομως μια αποφασιστικη πολιτικη προς το καλυτερο για την χωρα μας..

δειχνει οτι εχει οραμα και δεν μασαει..

οχι οπως η κυβερνηση της νεας δημοκρατιας που φοβοταν και την σκια της..

μπραβο λοιπον στον Γεωργιο Ανδρεα Παπανδρεου..

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ευρωπαϊκός εμφύλιος για τα σκληρά μέτρα

ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΟ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΠΙΕΖΕΙ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 2011 - ΥΠΕΡ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΚΑΤΑ ΓΑΛΛΙΑ, ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Της ΑΓΓ. ΠΑΠΑΜΙΛΤΙΑΔΟΥ

ΣΕ ΔΥΟ στρατόπεδα χωρίζονται πλέον οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αφορμή, το έγγραφο που κατέθεσε η Κομισιόν για άμεση υποβολή σχεδίου εξόδου από την κρίση και εφαρμογή σκληρών μεταρρυθμιστικών μέτρων από το 2011 και μετά.

Το έγγραφο, που επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ της «Κ.Ε.» της περασμένης Κυριακής, κατατέθηκε στις συνεδριάσεις των υπουργών Οικονομίας την Πέμπτη και την Παρασκευή στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η Κομισιόν είχε ήδη αποσπάσει τη συγκατάθεση της Γερμανίας, της Ολλανδίας, του Λουξεμβούργου, των σκανδιναβικών χωρών αλλά και της ΕΚΤ πριν καταθέσει την πρόταση. Μάλιστα η Γερμανία εξέπληξε τους πάντες όταν ανακοίνωσε ότι τελικά το έλλειμμα του 2009 θα κινηθεί χαμηλότερα και συγκεκριμένα στο 3,7% από 3,9% που ήταν η τελευταία πρόβλεψη. Γνωστοποίησε, επίσης, ότι το χρέος θα κινηθεί στο 74,2% από το 80%.

Η εξέλιξη αυτή ήταν ό,τι ακριβώς χρειαζόταν η Κομισιόν ώστε να αυξήσει τις πιέσεις προς τα κράτη-μέλη να κινηθούν στην κατεύθυνση της μείωσης των ελλειμμάτων και των δημόσιων χρεών ήδη από το 2010, με προοπτική το 2011 να υπάρχουν απτά δείγματα προσαρμογής. Οπως είναι φυσικό, χώρες όπως η Ελλάδα, η Γαλλία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Βρετανία, η Ισπανία και η Λετονία διαφωνούν, καθώς πρέπει ήδη από την επόμενη χρονιά να ετοιμάσουν βαριά φορολογικά πακέτα τα οποία θα απειλήσουν την εύθραυστη πορεία προς την ανάκαμψη.

Συμβιβασμός

Σύμφωνα με υψηλά ιστάμενο αξιωματούχο της Κομισιόν, «το γκρουπ των χωρών αυτών, με ηγέτιδα τη Γαλλία, προέβαλε σθεναρή αντίσταση» και πέτυχε τον συμβιβασμό να μετατεθεί η συζήτηση για εφαρμογή των στρατηγικών εξόδου από την κρίση (πρόκειται ουσιαστικά για την απόσυρση των πακέτων στήριξης της οικονομίας και της ρευστότητας που ελήφθησαν προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευση των τραπεζών και δεν σχετίζεται άμεσα με την παράταση για τη δημοσιονομική εξυγίανση), στα Ecofin του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου.

Το περιβάλλον της γαλλίδας υπουργού Οικονομίας, Κριστίν Λαγκάρντ, «διέρρευσε» μάλιστα ότι ο Νικολά Σαρκοζί δεν θα διστάσει να θέσει το θέμα και στο συμβούλιο κορυφής των αρχηγών της Ε.Ε. που θα διεξαχθεί εντός Οκτωβρίου. Η Γαλλία έχει κάθε λόγο να επιμένει στα χαλαρά χρονοδιαγράμματα, καθώς οι τελευταίες ενδείξεις δείχνουν ότι το έλλειμμά της το 2010 θα εκτοξευθεί στο 8,5% και δεν αναμένεται να υποχωρήσει κάτω από το όριο του 3% πριν από το 2014! Το Παρίσι αναμένει έκρηξη του δημόσιου χρέους στο 91% μέχρι το 2013. Η σοβαρή απόκλιση μεγάλων χωρών όπως η Γαλλία και η Βρετανία από το Σύμφωνο Σταθερότητας ευνοεί τις μικρές χώρες, όπως η Ελλάδα, που αναμένεται να αναζητήσει πολιτικές συμμαχίες τους δύο επόμενους μήνες για να αποκτήσει παράταση προσαρμογής πάνω από έναν χρόνο.

Γνωρίζοντας την προοπτική αυτή, η Κομισιόν προχώρησε σε μια κίνηση- ματ: Ανακοίνωσε ότι στις φθινοπωρινές προβλέψεις του Νοεμβρίου θα περιλαμβάνει και εκτιμήσεις για τη δημοσιονομική εικόνα των χωρών-μελών της Ε.Ε. και για το 2011.

Παράγοντας της Κομισιόν δήλωσε στο περιθώριο της συνεδρίασης του Γιούρογκρουπ ότι «με αυτό τον τρόπο ο Χ. Αλμούνια θέλει να δείξει τη σοβαρότητα της δημοσιογραφικής κατάστασης σχεδόν όλων των χωρών και να τις δεσμεύσει στα Ecofin του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου για σκληρά μέτρα από το 2011».

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την Γερμανία. Ελπίζω να εκβιάσουν καταστάσεις για να συνετιστούν οι μπανανοδημοκρατίες της Νότιας Ευρώπης με ελλείμματα τύπου 10%.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τον Φούρλα δεν είχαν πιάσει με αρχαία μεγάλης αξίας στο σπίτι του;

Βέβαια δε γίνεται να μην αναγωνρίσουμε στον ίδιο πως στις φωτιές ήταν πρώτος(με δηλώσεις στις κάμερες για τα συμβάντα) σε αντίθεση με τον μέχρι τώρα αρχηγό της πυροσβετικής...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

«Έχω φίλους αντιεξουσιαστές και αναρχικούς. Δεν ενοχοποιούμε ούτε χώρους, ούτε ιδέες...

χρυσαυγίτες τους οποίους ο Αρειος Πάγος θα έπρεπε να είχε θέσει εκτός νομικού πλαισίου» πρόσθεσε.

emlmfaoemlmfaoemlmfao

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μη φοβάσαι, δε θα σας πειράξει κανείς. :rolleyes:

Δεν αμφιβάλω συντροφο-κοματοσκυλο

Τωρα που θα πεσετε με τα μουτρα στη μασα

Που να αδειασετε?

:bloodomen:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μη φοβάσαι, δε θα σας πειράξει κανείς. :rolleyes:

Δεν αμφιβάλω συντροφο-κοματοσκυλο

Τωρα που θα πεσετε με τα μουτρα στη μασα

Που να αδειασετε?

:bloodomen:

Ρε δεν πάτε να λέτε ό,τι θέλετε; Χάσατε, ταπεινωθήκατε, πήρατε άσχημα τον πούλο και δεν μπορείτε να το(ν) χωνέψετε.

Παραφράζοντας αυτό που είχαν πει οι Ρώσοι στρατηγοί για τον Σακασβίλι, μετά τον πούλο που πήρε η Γεωργία την προηγούμενη χρονιά: Αν δεν υπήρχε Καραμανλής, θα έπρεπε να τον είχαμε εφεύρει.

(Μουαχαχαχαχχαχαχαχαχαχ)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την Γερμανία. Ελπίζω να εκβιάσουν καταστάσεις για να συνετιστούν οι μπανανοδημοκρατίες της Νότιας Ευρώπης με ελλείμματα τύπου 10%.

Προσεχε καρατζεφερισκο,περιμενει ο Λαφονταιν στην γωνια...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Για να μην τρέφουμε αυταπάτες (εγώ πρώτος και τις περισσότερες) είναι δύσκολα τα πράγματα!!

Δε μπορώ να καταλάβω γιατί σε αυτή τη χώρα χρειάζεται η εκάστοτε καινουργια κυβερνηση να κανει αναδιοργάνωση σε όλους τους τομεις απο την οικονομία μεχρί και εγώ δεν ξερω..).

Δηλαδή η παλαιά κυβερνηση οποιου χρώματος και εαν ήταν(προσωπικά παντελως αδιαφορο) δεν έκανε τίποτα για τους πολίτες και για τη χώρα??

Δηλαδή μόνο έτρωγε?? Εργό δεν παρήγαγε ποτέ?? Εστω μια υποδομή??

Και γιατί βγήκε και δευτερη τετραετία....άσχετως αν δεν την ολοκλήρωσε ποτε.

Δηλαδή δε μπορεί καθέ καινουργια κυβέρνηση να στηριχθεί σε κατί καλο που έκανε η προυγούμενη (έστω και το μηδαμινο) και να συνεχίσει στο ιδιο σκεπτικο για να το ολοληρωσει στο καθορισμένο χρόνο??

Αυτό θα κάνουμε τώρα?? Μπρος πισω καθε φορα?? ΕΛΕΟΣ!!

ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΚΑΝΕΤΕ??

Και όπως ξαναείπα βαρεθήκαμε τις συναντήσεις και τα λογια. Εργα και λεφτα....μη σας φάνε τα μαυρα μεσανυχτα!!

Αλλά εχουμε και ένα προβλημα. Θα με ρωτησετε ποιο ειναι αυτό??

Εχει ρε σεις 160 βο(υ)λευτάδες!! Και όλοι ειναι νιουφιδες ή οι περισσοτεροι.

Εδω έχει και νεους στη κυβερνηση. Ποιους απο αυτους θα μας υποστηρίξει και θα εναντιωθει στο κ. Παπανδρεου??

Δράμα η κατάσταση. Βλέπω να μη γίνεται τίποτα και να εχουμε ενα βαρος στο σβερκο!!

ΑΛΛΛΑ περιμένω και μετα θα κρινω!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την Γερμανία. Ελπίζω να εκβιάσουν καταστάσεις για να συνετιστούν οι μπανανοδημοκρατίες της Νότιας Ευρώπης με ελλείμματα τύπου 10%.

Προσεχε καρατζεφερισκο,περιμενει ο Λαφονταιν στην γωνια...

Τι τον περιμένει τον ‘Καρατζαφέρη’ ο Λαφονταιν?

Να κυνηγίσουν μαζί λαθρομεταναστες η να πλακωσουν κανα ‘Παπαδημούλη’ στις σφαλιάρες? :splats:

Ασε ρε που μαθατε και τον Λαφονταιν οι ‘αριστεροι’ της ελλαδας, οι φιλλιπινεζες του συστηματος

Αντε γλυφτε κανα Κον Μπετιτ, κανα Φισερ και λοιπα ‘πράσινα άλογα’ και πολυ σας είναι :splats:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εξαισιο παραληρημα ptca υπερκοσμιας τελειοτητας θα ελεγα. Θα ηθελα ομως και μια συνεχεια του αποσπασματικου σπασμωδικου σου λογου, ωστε να επελθει μια αλληλουχια επεξηγησεων και διευκρινησεων που ειναι αδιαρρηκτη με τον απαραμιλλο,ανυπερβλητο πολιτικο σου λογο ,ω! εσυ,συγχρονε Νεστωρα. Για πες μας ρε ptca ,ολοκαυτωμα υπηρξε,η ηταν κατασκευασμα τωνΕβραιων?Υπαρχουν φυλετικες διαφορες και εαν ναι, ποιες ειναι αυτες?

Ελπιζω να μην φυγομαχησεις ptca και να απαντησεις σε αυτα τα απλα ερωτηματα που σου εθεσα,εγω η φιλιππινεζα του συστηματος....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

Τη μετατροπή της Ηλείας σε πρότυπο νομό πράσινης ανάπτυξης που θα αποτελέσει το πρόκριμα για ανασυγκρότηση ολόκληρης της χώρας, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια ανοιχτής σύσκεψης που είχε με τοπικούς φορείς στο δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει άμεσα και έπειτα από σχετική διαβούλευση το επικαιροποιημένο νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την ολοκληρωμένη ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της περιοχής.

Πρόκειται για νομοσχέδιο που είχε κατατεθεί πριν από δύο χρόνια στη Βουλή και είχε απορριφθεί από την απελθούσα κυβέρνηση, όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Στο σχέδιο για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών, και ειδικά για την Ολυμπία, πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας Αθεμπίγιο, ο οποίος είναι παρών στην περιοδεία του πρωθυπουργού.

Το σχέδιο θα περιλαμβάνει εξειδικευμένη μελέτη «για να καταστεί η Ολυμπία πρότυπη πόλη αρχιτεκτονικής φυσιογνωμίας και οικιστικής ανάπτυξης».

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η ίδρυση μιας νέας Σχολής Αθλητισμού, Ολυμπισμού, Πολιτισμού, και Πρότυπης Ανάπτυξης, με ένα διεθνές πρότυπο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο, και με την ανάπτυξη του Διεθνούς Ιδρύματος Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Το σχέδιο θα υλοποιηθεί από την ελληνική πολιτεία, με παράλληλη «κινητοποίηση των φορέων και των κεφαλαίων σε διεθνές επίπεδο».

Το νομοσχέδιο για τις πυρόπληκτες περιοχές θα συνοδευτεί, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, από θεσμικές αλλαγές για την αποκέντρωση και την περιφέρεια.

Στόχος των πρώτων μέτρων, πρόσθεσε, ο κ. Παπανδρέου είναι να αλλάξει η σχέση κράτους πολίτη.

Το κράτος «θα είναι σύμβουλός σας, συνεργάτης σας, συμπαραστάτης σας, σε μια κοινή προσπάθεια που έχουμε, να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής, την ευημερία, τις προοπτικές αυτής της χώρας».

Κατά την περιοδεία του, ο κ. Παπανδρέου συνοδευόταν από κλιμάκιο πέντε υπουργών.

Από την Αρχαία Ολυμπία, η υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη τόνισε ότι η αποκατάσταση της Ηλείας αποτελεί προτεραιότητα.

Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή έκανε λόγο για αναγέννηση της γεωργίας, που «δεν θα διεκδικεί σπατάλη χρηματοδοτικών πόρων, αλλά τη σωστή διαχείρισή τους».

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος ανέφερε ότι η περιοχή συνδυάζει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του πολιτισμού, του αθλητισμού και του τουρισμού, μεταξύ των οποίων απαιτούνται συνέργειες.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε ότι θα εποπτεύσει ο ίδιος την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου, καθώς, επίσης, και ότι «δεν θα υποστούμε ποτέ ξανά τέτοια καταστροφή», όπως εκείνη του 2007.

Ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας τόνισε ότι θα προχωρήσουν άμεσα τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα, καθώς επίσης και η ενίσχυση των οδικών, λιμενικών και άλλων υποδομών.

* Νωρίτερα, ο δήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Αηδόνης ανακήρυξε τον κ. Παπανδρέου επίτιμο δημότη.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

1500 ευρω επιδομα κοινωνικης αλληλεγγυης στους εργαζομενους των 700 ευρω..

το ακουσα στον αλφα που το εγραψε το θεμα..

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ο Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ...

"Ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας θέλει και ο Ελληνισμός της διασποράς να παίξει ρόλο στην ανόρθωση της Ελλάδας", γράφει η εφημερίδα της Μελβούρνης The Age που φιλοξενεί ανταπόκριση της Χέλενα Σμιθ από την Αθήνα με τίτλο "Κοιτώντας προς την Αυστραλία ψάχνει για το ταλέντο της άλλης Ελλάδας"...

Στην ανταπόκριση σημειώνεται πως ποτέ στην έως τώρα σταδιοδρομία του, ο κ. Παπανδρέου δεν αισθάνθηκε να βρίσκεται μόνο στα περιορισμένα σύνορα της Ελλάδας, αφού νιώθει πως "Έλληνας σημαίνει και οικουμενιστής".

"Γιος πρωθυπουργού, εγγονός πρωθυπουργού, γεννημένος στις ΗΠΑ και σπουδαγμένος εκεί, στη Βρετανία, τη Σουηδία και τον Καναδά ταυτίζεται και με τον Ελληνισμό της διασποράς" σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την κα Σμιθ, ο κ. Παπανδρέου είναι αποφασισμένος να στηριχθεί και στα επτά εκατομμύρια των Ελλήνων της διασποράς για να κάνει πράξη το όραμά του για την Ελλάδα.

Η ίδια εκτιμά πως στα πλαίσια αυτής του της εκστρατείας, η Αυστραλία θα είναι στο επίκεντρο επειδή έχει μια πολυάριθμη ομογένεια και ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει ως σύμβουλό του και τον πρώην αντιπρόεδρο του Εργατικού κόμματος Βικτορίας Δημήτρη Δόλλη.

Ο κ. Δόλλης δηλώνει πως η Αυστραλία κατέχει μια ξέχωρη θέση στην καρδιά του κ. Παπανδρέου που την έχει επισκεφτεί αρκετές φορές.

"Ιδιαίτερα για τον ρόλο της κατά την διάρκεια της χούντας. Ήταν η μόνη χώρα που έδεσε τότε τα ελληνικά πλοία ενώ είχε υποδεχθεί με θέρμη και εντυπωσιασμό τον τότε αρχηγό του ΠΑΚ Ανδρέα Παπανδρέου που επισκέφθηκε κατά την διάρκεια της χούντας την Αυστραλία και έγινε δεκτός ακόμα και από τον τότε πρωθυπουργό, Γκοφ Ουίτλαμ στην πρωθυπουργική κατοικία" είπε.

Κατά το δημοσίευμα, η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να ελκύσει αξιόλογους Έλληνες του εξωτερικού για να στελεχώσουν διάφορες υπηρεσίες, θα προβεί σε αλλαγές στο σύστημα αναγνώρισης ξένων πτυχίων και στα στρατολογικά.

Το δημοσίευμα φιλοξενεί και δηλώσεις του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών, Θεόδωρου Κασσίμη, που υποστηρίζει ότι για πολλά χρόνια διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις δεν χειρίστηκαν τον Ελληνισμό της διασποράς ως όφειλαν.

"Δεν αξιοποιήσαμε τον πλούτο, το ταλέντο και τον δυναμισμό των Ελλήνων του εξωτερικού. Αντιθέτως δίναμε χρήματα σε οργανώσεις του για να οργανώνουν εκδηλώσεις σε ταβέρνες" είπε ο κ. Κασσίμης και πρόσθεσε:

"Μόνο πρόσφατα δημιουργήσαμε ένα δίκτυο Ελλήνων επιστημόνων του εξωτερικού. Ειδικά για την Αυστραλία είχα συζητήσει με τις πολιτειακές κυβερνήσεις της Βικτόριας, της Νέας Νότιας Αυστραλίας και της Δυτικής Αυστραλίας το ενδεχόμενο καθιέρωσης προγραμμάτων ετήσιας ανταλλαγής πτυχιούχων. Πιστεύω ότι ο κ. Παπανδρέου θα θελήσει να συνεχίσει την προσπάθεια αυτή".

Ο κ. Δόλλης συμπλήρωσε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός θα κάνει πράξη την υπόσχεσή του και θα επισκεφθεί την Αυστραλία και πρόσθεσε:

"Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης που ζούμε δεν κάνει και μεγάλη διαφορά αν κάποιοι ομογενείς δεν κατέχουν άριστα την ελληνική. Αυτό που έχει σημασία είναι να έχουν άριστες γνώσεις, προσόντα, να αγαπάνε την Ελλάδα και να θέλουν να συμβάλουν στην ανάπτυξή της".

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΧΑΜΗΛΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ

Νέα, ενιαία, φορολογική κλίμακα προωθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, με την οποία θα μειώνεται η επιβάρυνση των χαμηλών εισοδημάτων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, στα εισοδήματα από 12.000 ευρώ (αφορολόγητο όριο) έως τα 20.000 θα εφαρμοστεί συντελεστής 15% (αντί 25% σήμερα), ενώ ο συντελεστής 25% θα διατηρηθεί για τα εισοδήματα έως 30.000 ευρώ.

Για τα υψηλότερα εισοδήματα, στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν το ενδεχόμενο μείωσης του δεύτερου φορολογικού κλιμακίου, δηλαδή ο συντελεστής 35% να εφαρμόζεται στα εισοδήματα από 30.000 έως 60.000 ευρώ και όχι τα 75.000 που ισχύει σήμερα.

Πάνω από τα 60.000 ευρώ θα ισχύσει ο συντελεστής 40%, ενώ ίσως δεν θα πρέπει να αποκλεισθεί η αύξηση του στο 45%.

Σε ό,τι αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, υπάρχει η σκέψη αύξησης του αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ.

Στα ακίνητα, το ΕΤΑΚ θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί από τον ΦΜΑΠ. Το αφορολόγητο (σε επίπεδο οικογένειας) θα αυξηθεί στα 500.000 ευρώ (αντικειμενική αξία) το 2010, ενώ σε κληρονομιές και γονικές παροχές θα διαμορφωθεί στα 300.00 ευρώ περίπου.

Για τα διανεμόμενα κέρδη των επιχειρήσεων, τα μερίσματα θα προστίθενται στα άλλα εισοδήματα. Αποκλείεται η πιθανότητα επιστροφής φόρου σε μετόχους που θα δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα.

Τέλος, σημαντική θα είναι η φορολογική επιβάρυνση σε όσους φορολογούνται αυτοτελώς, όπως οι αθλητές, εφοριακοί, τελωνειακοί, γιατροί κ.ά.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΑΝΤΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΙΑ ΑΞΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ.....

Η πρώτη Κυρία της Ελλάδας

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2009, 07:11

Γεωργία Ευσταθίου

Χαμηλών τόνων αλλά με ισχυρή θέληση, μποέμικη ψυχή με κλασάτο λουκ, λιγομίλητη αλλά με σταράτα λόγια. Ξεκίνησε την πολιτική της σταδιοδρομία με τη διαγραφή της από τη νεολαία του ΠΑΣΟΚ. Ποια είναι η νέα Πρώτη Κυρία της Ελλάδας που στέκεται πάντα δίπλα στον Γιώργο Παπανδρέου, στηρίζοντάς τον –κυρίως- στις δύσκολες αλλά και στις χαρούμενες στιγμές;

Όσοι γνωρίζουν προσωπικά τον Γιώργο Παπανδρέου και τη σύζυγο του Άντα, κάνουν λόγο για ένα πολύ ήσυχο ζευγάρι που ξέρει να απολαμβάνει τις στιγμές οικογενειακής χαλάρωσης και ευτυχίας. Για ένα ζευγάρι που είναι περισσότερο ενωμένο στα δύσκολα και που δίνει όλες τις μάχες, προσωπικές και επαγγελματικές, μαζί. Η Άντα λένε, είναι η ήρεμη δύναμη. Δεν της αρέσει να μιλάει. Βλέπει, ακούει, επεξεργάζεται και όταν ο Γιώργος χρειάζεται έναν δικό του άνθρωπο για να του πει την αλήθεια στρέφεται κατευθείαν στην Άντα. Εκείνη δεν παίρνει θέση στις πολιτικές αποφάσεις του. Ούτε προβάλλει τις δικές της ιδέες ή τα «πιστεύω» της. Προσαρμόζει όμως αυτό που θεωρεί σωστό στο χαρακτήρα του Γιώργου και τον συμβουλεύει για το καλύτερο με βάση τη δική του προσωπικότητα και το πολιτικό του εκτόπισμα.

Κάπως έτσι συνέβη και στις εθνικές εκλογές του 2007, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου και το «κουρασμένο» ΠΑΣΟΚ ηττήθηκαν από τον Κώστα Καραμανλή και την εποχή της «Νέας» Δημοκρατίας. Οι προσωπικοί συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου ξέρουν ότι αν η Άντα δεν του έλεγε «Γιώργο Πάμε. Όπως ξεκινήσαμε θα συνεχίσουμε», εκείνος ίσως και να τα είχε παρατήσει. Δεν ήταν λίγο το φορτίο που κουβαλούσε. Πρωτοσέλιδα εφημερίδων, δημοσιογραφικές κραυγές, εσωκομματικά μαχαιρώματα… Όλα τον καλούσαν «να πάει σπίτι του». Κι αυτό έκανε. Γύρισε σπίτι του, εισέπραξε τη στήριξη της γυναίκας του και συνέχισε ακάθεκτος στον πολιτικό στίβο.

Η Άντα Παπανδρέου δεν θέλει «πολλά-πολλά» με τους δημοσιογράφους. Όχι επειδή έχει κάτι προσωπικό μαζί τους, απλά δεν την ενδιαφέρει το κυνήγι της δημοσιότητας. Η προβολή και οι συνεντεύξεις δεν είναι το ατού της. Μάλλον ματαιόδοξα τα βρίσκει. Γι’ αυτό άλλωστε έχει δώσει λιγοστές συνεντεύξεις ενώ δεν φωτογραφίζεται σχεδόν ποτέ μόνη της. Οι κοσμικές στήλες της φαίνονται ανιαρές. Σπανίως εμφανίζεται σε γκαλά, δεξιώσεις ή κοσμικά πάρτι.

Λάτρης της γαλλικής κουλτούρας και των ταξιδιών, η Άντα Παπανδρέου συνήθως απολαμβάνει να διαβάζει ένα καλό βιβλίο (λογοτεχνίας ή ποίησης) στο πρωτότυπο κείμενο με ένα ποτήρι ελαφρύ κρασί ή έναν γαλλικό καφέ. Δεν είναι λίγοι όσοι την έχουν δει να κάθεται μόνη της τα πρωινά, σε απόμερο τραπέζι, στο καφέ «Κώστας» στην Λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος του ΟΤΕ και να διαβάζει τα αγαπημένα της βιβλία. Η φύση και η περιπέτεια σε αυτή αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικότητάς της, όχι όμως και τα εξτρίμ σπορ τα οποία λατρεύει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Η Άντα προτιμά λιγότερο επικίνδυνα αθλήματα. Τα λουλούδια και οι περιποιημένοι κήποι αναδεικνύουν την ρομαντικής της πλευρά. Η τζαζ μουσική και η αγαπημένη της Χαρούλα Αλεξίου τη συμπληρώνουν. Η «ηλεκτρονική» εποχή που διανύουμε κάθε άλλο παρά αδιάφορη την αφήνει. Ως γνήσια «γκατζετάκιας» κουβαλάει σχεδόν πάντα μαζί της το laptop και το i-Pod της στο οποίο έχει «φορτωμένα» τα αγαπημένα της τραγούδια ενώ της αρέσει να τεστάρει τα καινούργια τεχνολογικά προϊόντα.

Τα γήινα και τα παστέλ χρώματα, οι λιτές και ίσιες γραμμές, τα ανάλαφρα υφάσματα και τα μοντέρνα ταγιέρ, τα φορέματα που αναδεικνύουν τη θηλυκότητά της αποτελούν το 90% της γκαρνταρόμπας της. Αντιθέτως απουσιάζει οτιδήποτε φορτωμένο, λαμπιρίζον ή εκκεντρικό. Το ελαφρύ μακιγιάζ, στο ίδιο πάντα στυλ τονίζει το ελαφρώς θλιμμένο της βλέμμα. Οι τρανταχτές και συχνές αλλαγές δεν ταιριάζουν στην Άντα Παπανδρέου κι εκείνη το ξέρει καλά. Η ολόισια κουπ της και η Ισπανίδα κομμώτρια της στο Κολωνάκι, συνοδεύει τόσα χρόνια το όνομα της. Το μόνο που διαφέρει ελαφρώς είναι το χρώμα των μαλλιών της. Πότε καστανό, πότε καστανόξανθο, πότε καστανοκόκκινο. Με ένα τέτοιο «ανανεωμένο» λουκ εμφανίστηκε τη βραδιά των εκλογών στο πλάι του Πρωθυπουργού.

Αν και ιδιαίτερα δραστήρια δεν καίγεται να προβάλλει τον εαυτό της ως εργαζόμενη γυναίκα. Το προφίλ «καριερίστας-κολώνα του σπιτιού-ανεξάρτητη γυναίκα» το έχει αφήσει σε άλλες. Εκείνη προτιμά να μη δείχνει τίποτα. Της αρκεί που γνωρίζουν αυτά που πρέπει οι άνθρωποι που πρέπει. Εξάλλου την καριέρα της την έχτισε και την άφησε όπως ήθελε εκείνη. Για χάρη του Γιώργου Παπανδρέου μεν, αλλά με δική της απόφαση. Δεν τη νοιάζει να αποδείξει ότι είναι σωστή σύζυγος ή εξαίρετη μητέρα. Ασχολείται με τα κοινά αλλά όχι ως Πρόεδρος κάποιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ή κάποιου Φιλανθρωπικού Σωματείου.

Ο πατέρας της Άντας Παπανδρέου έχει φύγει από τη ζωή εδώ και πολλά χρόνια. Η μητέρα της Θεανώ μένει ακόμη στο σπίτι τους στην Πάτρα, με το οποίο είναι συναισθηματικά δεμένη και το οποίο η Άντα επισκέπτεται συχνά. Όπως άλλωστε και τις καλές της φίλες από την Πάτρα. Η κόρη του Γιώργου και της Άντας, Μαργαρίτα, συνεχίζει της σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Ιμπίριαλ του Λονδίνου στο τμήμα Βιολογίας. Τον τελευταίο χρόνο μάλιστα η Άντα Παπανδρέου έκανε ουκ ολίγες φορές τη διαδρομή Αθήνα-Λονδίνο προκειμένου να βρίσκεται δίπλα στην κόρη της, με την οποία λατρεύει να συζητάει για όλα τα θέματα (συμπεριλαμβανομένης και της πολιτικής) , να κάνει βόλτες στα μαγαζιά και να χαζεύουν τις βιτρίνες, να επισκέπτονται μουσεία και βιβλιοθήκες.

Καλή παρέα μέχρι σήμερα εξακολουθεί να κάνει με τους εφηβικούς της φίλους. Από τα χρόνια του σχολείου, έως και σήμερα διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με την Άννυ Ανδρικοπούλου και την Άλκηστη Σταθοπούλου-Μπαλάκου Την Ελένη Δάσιου και την Κούλα Αγγελοπούλου και οι δυο από την Πάτρα. Ο Βασίλης (Λάκης) Φιλιππάτος (επί δέκα χρόνια Διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στην Αλεξάνδρεια και πρώην Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας) διατηρεί βαθειά φιλία με την Άντα Παπανδρέου.

Πολύ ήσυχη γι’ αυτούς που τη βλέπουν, ιδιαίτερα ανήσυχη γι’ αυτούς που την ξέρουν. «Χάιδω» τη βάφτισαν οι γονείς της Πάνος και Θεανώ, «Χάιντι» τη φώναζε η θεία της από την Αμερική. Το «Άντα» τελικά επικράτησε. Το πατρικό της σπίτι στην Πάτρα βρίσκεται στην οδό Μαιζώνος, ακριβώς απέναντι από το ιδιωτικό δημοτικό Αρσάκειο της Πάτρας το οποίο υπήρξε το πρώτο της σχολείο. Το Γυμνάσιο της Πάτρας ήταν το δεύτερο. Γνωστός γλύπτης, δικηγόρος και υποστηρικτής του ΠΑΣΟΚ, ο πατέρας της Άντας Παπανδρέου, Πάνος Παπαπάνου δεν ήθελε η κόρη του να πηγαίνει σε ιδιωτικό σχολείο. Ειδικά τότε, που το ΠΑΣΟΚ «προσέφερε δωρεάν παιδεία». Βαθιά κοινωνικοποιημένη και πολιτικοποιημένη από τα εφηβικά της ακόμη χρόνια, η Άντα Παπανδρέου υπήρξε από τα πρώτα μέλη που γράφτηκαν στο νεοσύστατο τότε ΠΑΣΟΚ. Ως φοιτήτρια στο Πολυτεχνείο της Πάτρας στο τμήμα πολιτικών μηχανικών, σύχναζε στα αμφιθέατρα και στους διαδρόμους της Σχολής. Οι ριζοσπαστικές για πολλούς και αριστερίζουσες για άλλους ιδέες της, γίνονται αιτία να διαγραφεί από τη Νεολαία του ΠΑΣΟΚ.

Η φοιτήτρια Άντα κυκλοφορεί με σκισμένα τζιν, κοντομάνικα T-Shirts και επιμελώς ατημέλητο λουκ. Όπως οι περισσότεροι νέοι της εποχής ακούει ροκ μουσική, της αρέσει ο Μπόμπ Ντύλαν και συχνάζει σε ρεμπετάδικα της Πάτρας, αδιαφορώντας για τα όσα της «σούρουν» οι ηθικές κυρίες και οι καθωσπρέπει κύριοι της πόλης. Οι σπουδές της είναι πρώτη προτεραιότητα στη ζωή της. Παίρνει υποτροφία από το ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και πηγαίνει στον Καναδά για να κάνει το μεταπτυχιακό της με θέμα την «αντοχή των υλικών». Η αεροναυπηγική την κερδίζει, κάνει το Μάστερ της και ξεκινάει την καριέρα της στην αμερικάνικη εταιρεία Canadair.

Σε ένα από τα ταξίδια της στην Ελλάδα η Άντα γνωρίζει τον Γιώργο. Μια καλή φίλη της, η Κούλα Αγγελοπούλου (η οικογένεια της οποίας έχει την επιχείρηση με τα «Λουκούμια Αγγελόπουλου» στην Πάτρα) της τηλεφωνεί και ύστερα από αρκετή ώρα καταφέρνει να την πείσει να παραβρεθεί σε μια πολιτική συγκέντρωση στο σπίτι της με τιμώμενο πρόσωπο τον βουλευτή Αχαΐας, Γιώργο Παπανδρέου. Η Άντα είναι αρκετά προκατειλημμένη. Θεωρεί ότι ο Γιώργος, ως γιος του Αντρέα Παπανδρέου δεν έχει καμία δουλειά με την πολιτική. Εξάλλου η σκιά του πατέρα του είναι πολύ μεγάλη για να μπορέσει ο Γιώργος να ξεφύγει από αυτή.

Πηγαίνει στο σπίτι της φίλης της και ο Γιώργος Παπανδρέου δεν σταματάει να την κοιτάζει. Μόλις έχει χωρίσει από τον πρώτο του γάμο από τον οποίο έχει έναν γιο, τον Αντρέα. Ζητάει από την οικοδέσποινα να καλέσει την Άντα το βράδυ στην κομματική συνεστίαση σε ένα κέντρο του Ρίο. Εκείνη πηγαίνει. Ακούει τον Γιώργο να μιλάει και ξαφνιάζεται θετικά.

Η Άντα επιστρέφει στον Καναδά αλλά ο Γιώργος δεν μπορεί να την ξεχάσει. Η όμορφη καστανή με τη δυναμική προσωπικότητα επιστρέφει στην Ελλάδα ένα χρόνο μετά. Η κοινή τους ζωή ξεκινάει. Το Πάσχα του 1986 συναντάει για πρώτη φορά τον Ανδρέα και τη Μαργαρίτα Παπανδρέου, οι οποίοι την υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη θερμότητα και αγάπη. Ο γάμος της Άντας Παπαπάνου και του Γιώργου Παπανδρέου γίνεται στο Καλέτζι το 1989. Η Μαργαρίτα Παπανδρέου της έχει αδυναμία και δεν ξεχνάει να την αναφέρει σχεδόν σε όλα τα γράμματα που στέλνει σε φίλους της στην Ελλάδα με τα «οικογενειακά νέα».

Έχοντας αφήσει την καριέρα της στην Canadair η Άντα ξεκινάει το δεύτερο μεταπτυχιακό της στην Ελλάδα, αυτή τη φορά στη Γαλλική Λογοτεχνία. Ο Ανδρέας Παπανδρέου συστήνει την Άντα σε φίλους και γνωστούς τονίζοντας πάντα της σπουδές της στην Αεροναυπηγική. Τον εντυπωσίαζαν οι γνώσεις της για τα αεροπλάνα. Ο γιος του Γιώργου από τον πρώτο του γάμο, Αντρέας την συμπαθεί και τη βλέπει σαν δεύτερη μητέρα του. Η Άντα τον αγκαλιάζει λες και είναι δικό της παιδί.

Τη βραδιά των εκλογών του 1990 η οικογένεια Παπανδρέου γεύεται τη χαρά και τη λύπη. Το ΠΑΣΟΚ χάνει τις εκλογές από τη ΝΔ αλλά η Άντα φέρνει στον κόσμο την κόρη τους, Μαργαρίτα-Έλενα. Ο Γιώργος Παπανδρέου αναλαμβάνει Υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη το 1996. Τα συνεχή ταξίδια του στο εξωτερικό δεν ενοχλούν την Άντα.

Αντίθετα θεωρεί ότι είναι σημαντικός παράγοντας στον έρωτα που υπάρχει ακόμη ανάμεσά τους. Εκείνη συνεχίζει κανονικά τη δουλειά της στην Ολυμπιακή στην οποία εργάζεται στην τεχνική διεύθυνση, στο τμήμα συντήρησης αεροσκαφών (ο αδερφός της φίλης της Κούλας Αγγελοπούλου, Νίκος Αγγελόπουλος είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ολυμπιακής). Είναι κοντά στην κόρη της και φροντίζει οι καλεσμένοι στο σπίτι του Υπουργού Εξωτερικών να κάνουν λόγο για «μια εξαίρετη οικοδέσποινα».

Το 2004 ο Γιώργος Παπανδρέου αναλαμβάνει την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ. Η Άντα αποφασίζει να αφήσει την πολυετή καριέρα της και παραιτείται από την Ολυμπιακή. Στα επόμενα χρόνια ετοιμάζει το διδακτορικό της με αντικείμενο τη Συγκριτική Λογοτεχνία και την υποβάλλει στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τον Φούρλα δεν είχαν πιάσει με αρχαία μεγάλης αξίας στο σπίτι του;

Βέβαια δε γίνεται να μην αναγωνρίσουμε στον ίδιο πως στις φωτιές ήταν πρώτος(με δηλώσεις στις κάμερες για τα συμβάντα) σε αντίθεση με τον μέχρι τώρα αρχηγό της πυροσβετικής...

:o

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΡΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΓΛΥΦΑΔΑ

Με τον αρχιτέκτονα της Βαρκελώνης

Δέσμευση Γ.Παπανδρέου για αξιοποίηση των Ολυμπιακών ακινήτων σε Φάληρο-Ελληνικό

Eurokinissi

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του πρωθυπουργού

Αθήνα

Δείτε το βίντεο...

Επίσκεψη στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις του Ελληνικού και του Φαλήρου πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, συνοδευόμενος από τους υπουργούς Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη και Πολιτισμού και Τουρισμού Πάνο Γερουλάνο, καθώς και από τον «αρχιτέκτονα της Βαρκελώνης» Ζουζέπ Ασεμπίλιο.

Σε δηλώσεις του ο κ. Παπανδρέου δεσμεύθηκε για την πραγματική αξιοποίηση των Ολυμπιακών Ακινήτων προς όφελος των κατοίκων, όχι μόνο των περιοχών, αλλά και όλων των πολιτών του Λεκανοπεδίου.

Από την πλευρά του, ο Ζ.Ασεμπίλιο είπε ότι όλες οι πόλεις του κόσμου έχουν τα ίδια προβλήματα, όμως κάθε μια πρέπει να βρει ειδικές λύσεις.

«Πολλοί πιστεύουν ότι είμαι εδώ, γιατί ίσως είναι δυνατό να εφαρμοστεί η εμπειρία μου της Βαρκελώνης. Δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι οι λύσεις για τις ελληνικές πόλεις πρέπει να βρεθούν από Έλληνες, που έχουν πλήρη γνώση της χώρας τους.

Ο Καταλανός αρχιτέκτονας ανέφερε ότι βρίσκεται εδώ μόνο για να συμβουλέψει τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς, να ανταλλάξει ιδέες και να ακούσει, καθώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ζούμε σε εποχή παγκοσμιοποίησης και όλες οι πόλεις (πέρα από τις εξειδικευμένες λύσεις) πρέπει να συμμετέχουν σε νέες τεχνολογίες και να λαμβάνουν μέρος σε έναν τρόπο οικοδόμησης, που υπαγορεύεται από αυτές τις τεχνολογίες.

Αμέσως μετά τις επισκέψεις στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο παραλιακό μέτωπο ο πρωθυπουργός και η συνοδεία του μετέβησαν στο Γαλάτσι, από όπου ο αρχιτέκτονας είχε τη δυνατότητα πανοραμικής αποψης του Λεκανοπεδίου.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΟΙ ΥΠΟΒΟΛΕΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Και πάλι μέσω Διαδικτύου

Ανοιχτή διαδικασία για κάλυψη επιπλέον 2.000 θέσεων σε κρατικούς μηχανισμούς

Eurokinissi

Νέα πρόσωπα και για τη διοίκηση νοσοκομείων θα αναζητηθούν με ανοιχτό διαγωνισμό

Αθήνα

Νέο γύρο ανοιχτής διαδικασίας για την πλήρωση περίπου 2.000 θέσεων ευθύνης σε περιφερειακούς κρατικούς οργανισμούς πρόκειται να προκηρύξει σύντομα η κυβέρνηση, μετά την επιτυχία που είχε η ανοιχτή διαδικασία για την πλήρωση 88 θέσεων -κατατέθηκαν περισσότερα από 7.000 βιογραφικά-, η προθεσμία της οποίας λήγει την Τρίτη.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», η νέα διαδικασία που αφορά θέσεις σε διοικήσεις νοσοκομείων, νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, εποπτευόμενων από το Δημόσιο οργανισμών, ιδρυμάτων κλπ. θα πραγματοποιηθεί πάλι μέσω Διαδικτύου, με τους ενδιαφερόμενους να αποστέλλουν τα βιογραφικά τους στη διεύθυνση www.opengov.gr.

Ο πρωθυπουργός, Γ.Παπανδρέου, εμφανίζεται ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη θεαματική υποδοχή που είχε η πρωτοβουλία του να ανοίξει τη διαδικασία για τη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού μέσω Διαδικτύου και ζήτησε από τους υπουργούς να καταγράψουν τις θέσεις αυτές, ώστε η διαδικασία να αρχίσει αμέσως μετά το τέλος της πρώτης για την πλήρωση των 88 θέσεων που αφορούν θέσεις γενικών γραμματέων υπουργείων, προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων ΔΕΚΟ κλπ.

Η αξιολόγηση των βιογραφικών και η τελική επιλογή θα γίνεται από το γραφείο του πρωθυπουργού σε συνεργασία με τον αρμόδιο κατά περίπτωση υπουργό.

Η προθεσμία για τις 88 θέσεις λήγει την Τρίτη και τα βιογραφικά που έχουν κατατεθεί ξεπερνούν τις 7.000, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι όποιοι συμμετείχαν στη διαδικασία αυτή αποκτούν προβάδισμα έναντι άλλων που θα διεκδικήσουν τις περίπου 2.000 περιφερειακές θέσεις.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ

Το μήνυμα ότι ενωμένοι «μπορούμε να δημιουργήσουμε μια καλύτερη Ελλάδα» έστειλε από την Ακρόπολη ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την τελετή Έπαρσης της Σημαίας για την 65η επέτειο της απελευθέρωσης της Αθήνας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

«Γιορτάζουμε σήμερα μια ξεχωριστή ιστορική στιγμή. Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε όσους αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της Αθήνας, για να τιμήσουμε όσους έδωσαν μια άνιση, αλλά νικηφόρα μάχη. Είμαστε εδώ για να αντλήσουμε δύναμη και έμπνευση» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η εθνική μνήμη μάς διδάσκει πως όταν οι Έλληνες αγωνίζονται ενωμένοι, πετυχαίνουν τους στόχους τους. Πρόσθεσε ότι την ιστορία τη γράφουν οι απλοί άνθρωποι και υπογράμμισε ότι και σήμερα ενωμένοι, όπως και τότε, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια καλύτερη Ελλάδα της Δικαιοσύνης, της ισότητας, της ασφάλειας και της ευνομίας και να κερδίσουμε το μέλλον που μας αξίζει.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε, επίσης, ότι η ιστορία θέλησε να είναι ο Γεώργιος Παπανδρέου (σ.σ. ο παππούς του) ο άνθρωπος που είχε την τιμή να υψώσει τη γαλανόλευκη στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Ως ημέρα συλλογικής ιστορικής μνήμης ανέφερε τη 12η Οκτωβρίου ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, τονίζοντας ότι έχουμε χρέος να θυμόμαστε με σεβασμό και ευλάβεια τον αγώνα εκείνων που έφυγαν από τον ναζισμό, τον φασισμό, την πείνα και τις εκτελέσεις.

Να θυμόμαστε ότι η ελευθερία κερδίζεται με συνεχείς αγώνες και διατηρείται με τη διαρκή επαγρύπνηση όλων μας, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, υπογραμμίζοντας ότι μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα, όταν είμαστε ενωμένοι.

Ακολούθως, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

Στη σημερινή τελετή, εκτός του πρωθυπουργού και του δημάρχου Αθηναίων, παρέστησαν ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Απόστολος Νεράντζης και οι βουλευτές Γεράσιμος Γιακουμάτος (ΝΔ) και Ιωάννης Κοραντής (ΛΑΟΣ).

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

http://www.in.gr/kiosk/issue.asp?lngPublicationID=2&lngDtrID=3

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ:).... ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ..

ΝΕΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 14 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

http://www.in.gr/kiosk/issue.asp?lngPublicationID=27&lngDtrID=3&dtmIssueDate=12/10/2009

ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ..

http://www.in.gr/kiosk/issue.asp?lngPublicationID=25&lngDtrID=3&dtmIssueDate=12/10/2009

ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ 3,7 ΔΙΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

http://www.in.gr/kiosk/issue.asp?lngPublicationID=13&lngDtrID=3&dtmIssueDate=12/10/2009

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.