Jump to content

ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ


Recommended Posts

Θα ήθελε πραγματικά να θέσω το ερώτημα αν θα πρέπει να πληρώνουμε ή όχι τη βιβλιοδεσία των συγγραμμάτων. Η απορία αυτή προήλθε μετά από την επίσκεψη στις εκδόσεις ΒΗΤΑ για να παραλάβω τα βιβλία της Ψυχιατρικής. Η υπεύθυνη εκεί με διαβεβαίωσε πως τα βιβλία πρέπει να δίδονται ΔΩΡΕΑΝ είτε δεμένα είτε άδετα και πως ουσιαστικά οι άλλοι εκδοτικοί οίκοι κακώς ζητούν χρήματα για τη βιβλιοδεσία. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ας ενημερώσει και εμάς τους υπόλοιπους. Δεδομένου ότι αξίζει τον κόπο τα βιβλία που παίρνουμε ,για μια φορά στη διάρκεια των σπουδών, να είναι δεμένα, πιστεύω πως αυτό δεν σημαίνει πως κάποιοι πρέπει να βγάζουν χρήματα εις βάρος μας για ήδη πληρωμένα από το Υπουργείο Παιδείας βιβλία. Τουλάχιστον έγώ φτάνοντας έκτο έτος ξηλώθηκα αρκετά. Ας γλυτώσουν τουλάχιστον χρήματα τα παιδιά που ακολουθούν και να τα χρησιμοποιήσουν για αγορά άλλων χρήσιμων συγγραμμάτων της επιλογής τους. ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΛΥΑΡΙΑ ΜΟΥ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Έχω ακούσει, πάντως, ότι, μετά από σχετική έρευνα φοιτητών του φετινού πέμπτου έτους, υπολόγισαν ότι από την βιβλιοδεσία τα βιβλιοπωλεία βγάζουν κάπου 500% κέρδος...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Επανέρχομαι στο θέμα ξανά με νεότερα δεδομένα. Το βιβλιοπωλείο Παρισιάνου δίνει την Παθολογία Ράπτη (δεμένα) για το έκτο έτος, δωρεάν. :D:D:D Σε ερώτηση μου γιατί δεν πληρώνουμε βιβλιοδεσία έλαβα έκπληκτος την απάντηση, πως είναι εντολή του καθηγητή της έδρας και αυτολεξεί <ο κ. Ράπτης δεν παίρνει χρήματα>. Από τα λεγόμενα της υπεύθυνης αφέθηκε να εννοηθεί πως οι καθηγητές κατά πάσα πιθανότητα ρυθμίζουν την χρέωση ή όχι του βιβλίου, χωρίς και αυτό να είναι απόλυτα διασταυρωμένο. Περιμένω ακόμα απαντήσεις από τους κύριους εκπροσώπους των φοιτητικών παρατάξεων και του ΣΦΙΑ. Οχι μόνο στις εκλογές να θυμούνται τους συναδέλφους τους. ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ !!!!!!!!! ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ θα μου δωσετε την εντύπωση πως :bored: :bored: :bored:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΟΥΡΑΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΤΣΕΠΗΣ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΦΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΕΚΤΕΝΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΕΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΝΤΙΤΙΜΟΥ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ Ή ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΚΔΟΤΗΣ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΔΕΜΕΝΑ.

ΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.ΑΝ ΠΑΛΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΦΛΟΥ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΕΔΡΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΤΟΤΕ ΝΑ ΖΗΤΗΘΕΙ ΜΙΑ ΓΡΑΠΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ,ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΣ,ΛΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΔΗΛ. ΕΜΑΣ,ΒΓΑΖΟΥΝ ΗΔΗ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΝΕΜΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ.

ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΑΜΕ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΑ (ΤΩΡΑ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ)

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΗΛΩΝΩ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΦΙΑ ΝΑ ΘΙΓΕΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΥΤΟ,ΘΑ ΠΑΨΩ ΝΑ ΥΠΟΛΗΠΤΟΜΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΘΑ ΑΠΟΣΥΡΩ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΑΥΤΟΝ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πληροφορίες..."καυτές" μπορεί να πάρει όποιος θέλει από το ΣΦΙΑ ή και μόνος του αν συζητήσει με κάποιον υπεύθυνο από τις Εκδόσεις "ΒΗΤΑ"...Το μόνο μη παρασκηνιακό που μπορώ να αναφέρω είναι ότι το πανεπιστήμιο πληρώνει τα βιβλία όλα ΔΕΜΕΝΑ..Αυτό το...κάτι(?) που μεσολαβεί ώστε να φθάσουν στα χέρια μας ΔΕΜΕΝΑ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ να το ψάξει (επιτέλους!) ο ΣΦΙΑ :bored: :bored: :bored: :bored: :bored: :bored:

Παίζονται πολλά που όμως χωρίς αποδείξεις δεν μπορεί κανεις να τα εκθέσει (κόντρες μεταξύ βιβλιοπωλείων πχ Πασχαλίδης- Λίτσας και μεταξύ καθηγητών και και και και...)... :splaaaats:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αν υποψιαστω οτι το θεμα ειναι αναλογο της τιμης του πασου και οτι κανονικα επρεπε να τα παιρνουμε ολα δεμενα "θα γινει χαμος,θα γινει πανικος".........Επισης "σεξ και βια μετα τη Λαμια".....καποιοι λενε και στην τριτη ηλικια αλλα παει πολυ.....Γενικα,μας τρωνε τοσα λεφτα;;;;;;;;;;;;;;;;;;Ευγε path,αυτο που λες να γινει!!!!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Που να μάθεις και τι είχε γίνει με τους κατατακτήριους (και τί ισχύει ακόμη σε άλλες πόλεις όπου...καθηγητές=εκδοτικοί οίκοι..).

Σημείωση:η τριτοβάθμια εκπαίδευση νομικώς/συνταγματικώς εξακολουθεί να είναι δωρεάν :lol::lol::lol::lol::lol: :amstupid: :antegeia::splaaaats:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Συμφωνώ με όλους τους παραπάνω οτι πρέπει να διαλευκανθεί το θέμα.

Ωστόσο, το "η τριτοβάθμια παιδεία είναι δωρεάν" νομίζω οτι δεν αναιρείται, αφού όποιος θέλει τα παίρνει άδετα (άλλο αν διατηρούνται βιβλία μετά το διάβασμα και δεν μετατρέπονται σε σωρό φυλλαδίων :wink:) Οπότε, δεν υποχρεούται κάποιος να καταβάλει χρήματα για να πάρει τη γνώση :wink:

Τώρα, αν τα βιβλία ΕΠΡΕΠΕ, αφού πληρώνει το Πανεπιστήμιο, να δίνονται δωρεάν, τότε ναι, κάτι βρωμάει... :shoot:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Για το "ΕΠΡΕΠΕ" μιλάμε..που γίνεται.."ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ" από κάποιους..!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Παιδιά ευχαριστώ για την συμμετοχή σας στο θέμα που έθεσα και πιστεύω να υπάρξει μια άμεση κινητοποίηση από όλους μας και κυρίως από τον ΣΦΙΑ και τις Φοιτητικές παρατάξεις. Pathfinder οι απόψεις σου με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο. Κι αν θέλετε να το προχωρήσουμε ακόμα παραπάνω υπάρχει και η νομική πλευρά του θέματος. Ισως εμάς τους φοιτητές να μην μας υπολογίζουν αλλά θα υπολογίζουν την Ελληνική Δικαιοσύνη. Με απλά λόγια ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ !!!!!!! :shoot: :shoot: :shoot: Αν και πιστεύω πως όλο και κάποιο παραθυράκι θα έχουν βρει για να έχουν την πλάτη τους καλυμμένη. Παίζονται πολλά χρήματα στον εκδοτικό τζόγο. Καλό βράδυ και ο αγώνας συνεχίζεται. :):):)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Pathfinder said:

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΗΛΩΝΩ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΦΙΑ ΝΑ ΘΙΓΕΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΥΤΟ,ΘΑ ΠΑΨΩ ΝΑ ΥΠΟΛΗΠΤΟΜΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΘΑ ΑΠΟΣΥΡΩ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΑΥΤΟΝ.

Osama said:

...πιστεύω να υπάρξει μια άμεση κινητοποίηση από όλους μας και κυρίως από τον ΣΦΙΑ και τις Φοιτητικές παρατάξεις.

Για να τεθεί ένα θέμα πρέπει κάποιος να το θέσει.

Την ερχόμενη Τετάρτη (νομίζω) υπάρχει νέα Γενική Συνέλευση Σ.Φ.Ι.Α., αφού στην προηγούμενη δεν υπήρχε απαρτία.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, μετά τους εκπροσώπους των παρατάξεων μπορεί να μιλήσει οποιοδήποτε μέλος του Συλλόγου και να θέσει κάποιο θέμα.

Ως μέλος του ΣΦΙΑ λοιπόν, μπορείς κι εσύ, και ο κάθε ένας μας, να θέσεις θέμα βιβλιοδεσίας. Περιμένω να σας δω λοιπόν την Τετάρτη.

Τα παραπάνω δεν γράφτηκαν με ύφος εμπάθειας. Προς Θεού! Ούτε διαφωνώ ότι πρέπει να ξεκαθαριστεί το όποιο θέμα, είτε αυτό λέγεται δωρεάν δεμένα βιβλία, είτε αυτό λέγεται πάσο. Συμφωνώ απόλυτα! Απλά λέω ότι είναι πολύ εύκολο να τα ρίχνουμε κάθε φορά σ’ αυτούς που «μας εκπροσωπούν», οι οποίοι «κοιμούνται» και όχι από μόνοι μας να πάρουμε το λόγο, βάσει δικαιώματος μας, και να θέσουμε ένα θέμα που μας αφορά. Ας πάρουμε και κάποιες πρωτοβουλίες, αντί να μεμψιμοιρούμε για την κατάντια του συλλόγου που ανήκουμε… Δε βλάπτει! :olympiada:

(αναφέρομαι σε διάφορα posts και απόψεις που έχω ακούσει ποικίλα θέματα που άπτονται συνδικαλιστές και ΣΦΙΑ, όχι στον προσωπικά στους αγαπητούς συναδέλφους). :angel:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αγαπητέ elf εγώ προσωπικά αν δεν έχω κάποιο μάθημα ή άλλη υποχρέωση δεσμεύομαι να κατέβω στην συνέλευση του ΣΦΙΑ και να θέσω το θέμα. Θα ήθελα όμως να τονίσω πως εγώ ούτε κατέβηκα σε εκλογές ως υποψήφιος (ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ AZRAI), ούτε ζήτησα ποτέ ψήφους με την υπόσχεση να εκπροσωπώ τους συμφοιτητές μου. Θέλω να πω δηλ. πως αφού το θέμα έχει γίνει γνωστό, θεωρώντας πως το forum έχει μεγάλη απήχηση και συμμετοχή, δεν είναι και κανένας μεγάλος κόπος από τους συμμετέχοντες στις συνελεύσεις του ΣΦΙΑ και δη τους εκλεγμένους !!! να θέσει αυτό το θέμα. ΕΚΤΟΣ κι αν το θέμα απασχολεί μια μικρή μειοψηφία στην οποία βρίσκομαι κι εγώ Ή ΕΚΤΟΣ αν όλοι οι υπόλοιποι έχουν την οικονομική - οικογενειακή άνεση να μην τους απασχολεί ιδιαίτερα Η ΕΚΤΟΣ κι αν κάποιοι φοβούνται μην χαλάσουν το φιλικό και συναδελφικό !!! κλίμα με κάποιους καθηγητές ή εκδότες που τους θίγει άμεσα. Τέλος έχω να πώ πως δεν είμαι λάτρης του Ολυμπιακού Αθλήματος """πετάω το μπαλάκι στους άλλους""" γιατί αγαπητέ elf η δικιά σου παρέμβαση κάτι τετοιο μου θυμίζει. ΣΥΓΝΩΜΗ αν γίνομαι δυσάρεστος. Καλό βράδυ σε όλους.

Υ.Γ. Τονίζω πάντως πως ως εκτοετής το χαράτσι μου στους εκδότες το έχω πληρώσει. Το θέμα το θέτω για τους συμφοιτητές μου που έχουν να πάρουν ακόμα πλειάδα συγγραμμάτων.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δυσάρεστος;;; Not at all! Συζήτηση κάνουμε! :)

Για να ξεκαθαρίσω, δε λέω ότι δικαιολογούνται οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι μας να μην θίγουν ένα θέμα το οποίο αντιλαμβάνονται ότι αφορά πολλούς συμφοιτητές τους (και ΑΝ το αντιλαμβάνονται… Η απήχηση του forum δεν έχει να κάνει… Το έχεις συζήσει με κάποιον προσωπικά; ).

Και καλά έκανες και έθεσες το θέμα αυτό προς συζήτηση, όπως καλώς τέθηκε και θέμα πάσο και άλλα παρόμοια.

Λέω απλά πως σαν επόμενο βήμα, πέρα δηλαδή από τη συζήτηση και ακόμα ακόμα την προσωπική παρότρυνση σου προς έναν από τους εκπροσώπους μας να τεθεί το θέμα στη ΓΣ, έχουμε όλοι τη δυνατότητα να το θέσουμε (και αυτό, και άλλα) απευθείας στον ΣΦΙΑ. Και κακώς απαξιούμε να το κάνουμε λέγοντας «σιγά μην το θέσω εγώ, τι τους ψήφισα εγώ τους άλλους». Μπορεί να έχει δίκιο και να αγανακτείς (azrai, αλλά και όλοι μας) με την απραξία πολλές φορές των εκπροσώπων, αλλά αυτό δε δικαιολογεί τη δική μας απραξία και αναβλητικότητα. That’s all I’m saying…

Πάντως, επί της ουσίας, χωρίς να ξέρω κάτι συγκεκριμένο, εκτιμώ ότι είναι λίγο απίθανο να πληρώνει το Υπουργείο δεμένα βιβλία. Όχι ότι είναι κακό. Απλά μου φαίνεται, πώς να το πω, αστήρικτο! Δηλαδή, όλα τα έλυσε το κράτος, το δέσιμο των βιβλίων των φοιτητών το μάρανε;;; Ας μας πει ο άσχετος την πηγή του, και κατά πόσο αυτό είναι τεκμηριωμένο, για να ξέρουμε με τι χαρτιά μιλάμε…

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Συμφωνώ μαζί σου elf και γι αυτό το λόγο θα κινηθώ προσωπικά μπας και μαζέψω έγκυρες πληροφορίες σχετικά με το θέμα, από διάφορες πηγές. Για οποιαδήποτε τεκμηριωμένη πληροφορία θα επανέλθω με νέα δημοσίευση. Μέχρι τότε, δεν θα κουράσω τους μετέχοντες σε αυτό το forum με άλλη φιλολογία ή παραφιλολογία. Θα προσπαθήσω να κινηθώ μέσω ΣΦΙΑ και παρατάξεων.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πάντως, επί της ουσίας, χωρίς να ξέρω κάτι συγκεκριμένο, εκτιμώ ότι είναι λίγο απίθανο να πληρώνει το Υπουργείο δεμένα βιβλία. Όχι ότι είναι κακό. Απλά μου φαίνεται, πώς να το πω, αστήρικτο! Δηλαδή, όλα τα έλυσε το κράτος, το δέσιμο των βιβλίων των φοιτητών το μάρανε;;; Ας μας πει ο άσχετος την πηγή του, και κατά πόσο αυτό είναι τεκμηριωμένο, για να ξέρουμε με τι χαρτιά μιλάμε…

Καταρχήν....Εκδόσεις ΒΗΤΑ..

Κατά δεύτερον ο ΣΦΙΑ ( :bored: :bored: :bored: ) μπορεί να ζητήσει εγγράφως από τη γραμματεία τις σχετικές διατάξεις (νόμους, ΠΔ κτλ) που αφορούν τις συμβάσεις των Φορέων της (δωρεάν κατ'επίφασιν)Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ιδέ Πανεπιστήμια, μέλη ΔΕΠ) με τους εκδοτικούς οίκους για τα Πανεπιστημιακά συγγράματα - δεν είναι.."απόρρητα" όλα αυτά...Και λέω ο ΣΦΙΑ διότι φύσει και θέσει είναι το αρμόδιο και εξουσιοδοτημένο όργανο των φοιτητών και είναι πιο "απρόσωπο" (δε νομίζω κανείς να πιστεύει ότι μπορεί ένας "ανήσυχος" φοιτητής να έρθει σε κόντρα με συμφέροντα-κρατώ μια πισινή λέγοντας αν υπάρχουν, αν και γνωρίζω πολύ καλά από off the record αξιόπιστα ....."στοιχεία" ότι υπάρχουν!).

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 6 months later...
  • 3 years later...

Προσπαθω να φτιαξω μια λιστα με ολα τα συγγραμματα της Ιατρικής Αθηνών

για τα οποία οι φοιτητές έχουν πληρώσει χρήματα

για να τα πάρουν με σκληρό εξώφυλλο.

Παρακαλώ όποιος προσθέτει σύγγραμμα:

1. να βεβαιώνεται ότι το σύγγραμμα αυτό δεν το έχει προσθέσει άλλος

2. να προσθέτει σε παρένθεση αν έχει κρατήσει την απόδειξη πληρωμής

(υπαρχει περίπτωση να παίζεται χοντρό παιχνίδι, και θα το διερευνήσω)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Βασικά θα ήταν πολύ πιο εύκολο και γρήγορο

1) Να πάρεις μια λίστα απ'τη γραμματεία με όλα τα συγγράμματα που μοιράζονται σε όλα τα έτη.

2) Έπειτα να κάνεις μια λίστα με τα συγγράμματα που τα παίρνουμε δεμένα χωρίς να πληρώσουμε έξτρα λεφτά (είναι ελάχιστα αυτά τα συγγράμματα, άρα εύκολη και γρήγορη η σύνταξη αυτής της λίστας).

Μπορώ να αναφέρω ένα τέτοιο -το καινούριο μπλε βιβλίο της Θεραπευτικής που μοιράστηκε φέτος απ' τον Πασχαλίδη και συνοδευόταν από καρτούλα που έγραφε ότι το σκληρό εξώφυλλο είναι ευγενική χορηγία του καθηγητή κ. Δημόπουλου.

3) Όλα τα υπόλοιπα συγγράμματα που απομένουν είναι αυτά για τα οποία πληρώνουμε έξτρα για το σκληρό εξώφυλλο (7-8,5€ ανάλογα το βιβλιοπωλείο).

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Βασικά θα ήταν πολύ πιο εύκολο και γρήγορο

1) Να πάρεις μια λίστα απ'τη γραμματεία με όλα τα συγγράμματα που μοιράζονται σε όλα τα έτη.

2) Έπειτα να κάνεις μια λίστα με τα συγγράμματα που τα παίρνουμε δεμένα χωρίς να πληρώσουμε έξτρα λεφτά (είναι ελάχιστα αυτά τα συγγράμματα, άρα εύκολη και γρήγορη η σύνταξη αυτής της λίστας).

Μπορώ να αναφέρω ένα τέτοιο -το καινούριο μπλε βιβλίο της Θεραπευτικής που μοιράστηκε φέτος απ' τον Πασχαλίδη και συνοδευόταν από καρτούλα που έγραφε ότι το σκληρό εξώφυλλο είναι ευγενική χορηγία του καθηγητή κ. Δημόπουλου.

3) Όλα τα υπόλοιπα συγγράμματα που απομένουν είναι αυτά για τα οποία πληρώνουμε έξτρα για το σκληρό εξώφυλλο (7-8,5€ ανάλογα το βιβλιοπωλείο).

Υπάρχει λόγος που θα ήθελα να έχω ξεχωριστά από διάφορους χρήστες του greekmeds τις απαντήσεις.

Ένας είναι ότι θέλω η κάθε απάντηση να αφορά όσο το δυνατόν πιο πρόσφατη πληροφόρηση, δηλαδή ο καθένας να αναφερθεί στα συγγράμματα που του χορηγήθηκαν για το τρέχον έτος σπουδών του φέτος , και όχι για τα προηγούμενα χρόνια.

Ένας άλλος είναι ότι θέλω να αποτυπωθεί και εδώ το μέγεθος του προβλήματος με σχόλια, για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Είναι πολύ απλό, όποιο (πλην της Θεραπευτικής όπως ανέφερε ο bluesky) βιβλίο δίνει ο Πασχαλίδης, τα σκας αν το θέλεις δεμένο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ούτε ο Λίτσας, ούτε ο Παρισιάνος, ούτε άλλα βιβλιοπωλεία εφαρμόζουν αυτήν την μαλακία, αλλά δίνουν δωρεάν το βιβλίο δεμένο.

Οπότε η λύση είναι επίσης απλή, το παίρνεις άδετο! (εγώ τουλάχιστον αυτό κάνω)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Είναι πολύ απλό, όποιο (πλην της Θεραπευτικής όπως ανέφερε ο bluesky) βιβλίο δίνει ο Πασχαλίδης, τα σκας αν το θέλεις δεμένο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ούτε ο Λίτσας, ούτε ο Παρισιάνος, ούτε άλλα βιβλιοπωλεία εφαρμόζουν αυτήν την μαλακία, αλλά δίνουν δωρεάν το βιβλίο δεμένο.

Και ο Παρισιάνος ζητά λεφτά για δέσιμο/ Απλά νομίζω είναι 7 ευρώ αντί για 8,5 που ζητά ο γδύτης Πασχαγλίδης

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΛΙΣΤΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 5ου ΕΤΟΥΣ 2007-2008 ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΞΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Όπου το σύγγραμμα αποτελείται από περισσότερους του 1 τόμου θα αναφέρω τον αριθμό των τόμων

ΟΥΡΟΛΟΓΙΑ

1. Ουρολογία , Κ. Δημόπουλου (εκδ. Πασχαλίδης)

2. Ουρολογία, Α. Κωστακόπουλου (εκδ. Πασχαλίδης) - αποτελείται από 2 ή 3 τόμους

ΩTO-PINO-ΛAPYΓΓOΛOΓIA

1. Ωτορινολαρυγγολογια και Χειρουργική Κεφαλής και Τραχήλου, Αδαμόπουλος Γ., (εκδ. Πασχαλίδης)

ΟPΘOΠΑΙΔIKH

1. Σύγχρονη Ορθοπαιδική CURRENT , Συγγραφέας: Skinner H., (εκδ. Πασχαλίδης), αποτελείται από 2 τόμους

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ

1. Θεραπευτική Εσωτερικών Νόσων , Μουλόπουλος , (εκδ. Παρισιάνου)

ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

1. Πλήρης Κλινική Συμβουλή σε 5 λεπτά, Griffith΄s, (εκδ. Πασχαλίδης), αποτελείται από 2 τόμους

2. Εσωτερική Παθολογία , Netter's, (εκδ. Πασχαλίδης), αποτελείται από 2 τόμους

ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑ

1. Νευρολογία, Δ. Β ασιλόπουλος, (εκδ. Πασχαλίδης)

2. Νευρολογία, Adams/Victor/Rotter, (εκδ. Πασχαλίδης), αποτελείται από 3 τόμους

3. Βασικές Αρχές Νευροεπιστημών , Kandel E., (εκδ. Πασχαλίδης), αποτελείται από 3 τόμους

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ

1. Καρδιολογία , Κρεμαστινός Δ., (εκδ. Πασχαλίδης)

2. Βασική Κλινική Kαρδιολογία , Braunwald/Goldman, (εκδ. Πασχαλίδης)

3. Hurst - Η Καρδιά, Fuster V./ Alexander W./ Rourke R., (εκδ. Πασχαλίδης), αποτελείται από 3 τόμους

ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑ

1. Κλινική Πνευμονολογία , Ρούσσος Χ., (εκδ. Πασχαλίδης)

2. Κλινική Πνευμονολογία, Albert’s, (εκδ. Πασχαλίδης), αποτελείται από 2 τόμους

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

1. Kλινική Δερματολογία , Fitzpatrick T., (εκδ. Πασχαλίδης), αποτελείται από 2 τόμους

2. Θεραπευτική των Δερματικών Νοσημάτων, Ευρωπαΐκός Οδηγός (2η έκδοση) , KATSAMBAS A. - LOTTI T.. (εκδ. Παρισιάνου)

3. Παθολογία, Stein, (εκδ. Πασχαλίδης), αποτελείται από 4 τόμους

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.