finally Δημοσιεύτηκε 15 Δεκεμβρίου 2006 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 15 Δεκεμβρίου 2006 Βρήκα μια συνταγή για αμυγδαλόπιτα Υλικά 10 αυγά 650 γρ. ζάχαρη 1.300 γρ. αμύγδαλα κοπανισμένα 1 κούπα βούτυρο γάλακτος 12 φύλλα μπακλαβά (περίπου 350 γρ.) 1 κούπα μαρμελάδα βερίκοκο, ροδάκινο ή φράουλα Λίγη κανέλα Λίγη άχνη Ετοιμασία Χτυπάμε σε μία λεκάνη καλά τους κρόκους των αυγών με την ζάχαρη μέχρι το μίγμα μας να γίνει αφράτο. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα στην λεκάνη και την μαρέγκα (με προσοχή) και ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα μας να γίνει ομοιόμορφο. Καίμε το βούτυρο και αλείφουμε ένα ταψί. Στρώνουμε στο ταψί 4 φύλλα και βουτυρώνουμε ανάμεσά τους. Προσθέτουμε από πάνω το μισό μίγμα, βάζουμε 2 φύλλα (βουτυρωμένα μεταξύ τους) και συνεχίζουμε με την μαρμελάδα. Πάνω από την μαρμελάδα βάζουμε 2 φύλλα (βουτυρωμένα μεταξύ τους) και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα 4 φύλλα που τα βουτυρώνουμε μεταξύ τους πολύ καλά. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινήσει, την κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με την κανέλα και την άχνη. Και άλλη μια. Υλικά 10 κουταλιές ζάχαρη 10 κουταλιές αμυγδαλόψιχα 10 αυγά 10 κουταλιές φρυγανιά 1 κουταλάκι γαρίφαλο τριμμένο 1 κουταλάκι κανέλλα τριμμένη 1 βανίλια (Σημ.: όσα αυγά θα βάλουμε τόση πρέπει να είναι και η ποσότητα σε κουταλιές από τα άλλα υλικά) Για το σιρόπι 2 ποτήρια νερό 1 ξυλάκι κανέλλα 3 ποτήρια ζάχαρη μερικά καρφάκια γαρίφαλο Εκτέλεση συνταγής Βάζουμε τα αμύγδαλα σε μια μικρή κατσαρόλα , τα σκεπάζουμε με νερό και τα βράζουμε για λίγα λεπτά. Μόλις δούμε ότι μπορούμε να βγάλουμε τη φλούδα τους, σβήνουμε τη φωτιά, σουρώνουμε τα αμύγδαλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Με τα δάκτυλά μας τρίβουμε ελαφρά τα αμύγδαλα για να ξεφλουδιστούν και τα βάζουμε σε μια πετσέτα κουζίνας για να στεγνώσουν καλά. Στη συνέχεια τα καβουρδίζουμε με ελάχιστο βουτυράκι πάρα πολύ ελαφρά , ίσα να βγάλουν το άρωμά τους. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ρίχνουμε στο μιξεράκι για να γίνουν ψίχα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια των αυγών και τα κτυπάμε σε μαρέγκα. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την ζάχαρη, τους κρόκους των αυγών και την βανίλια. Τα κτυπάμε πάρα πολύ καλά (είτε με το χέρι είτε με το μίξερ) μέχρι να ασπρίσουν εντελώς οι κρόκοι και να γίνει μια όμορφη άσπρη κρέμα. Να ξέρετε ότι όσο περισσότερο κτυπάμε τα αυγά τόσο καλύτερο γίνεται το γλυκό. Το γλυκό δεν θέλει βιασύνες. Θέλει το τέμπο του. Ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών λίγη- λίγη την αμυγδαλόψιχα και όλα τα υπόλοιπα υλικά : την φρυγανιά , το γαρύφαλλο, την κανέλλα . Σταματάμε το μίξερ και αρχίζουμε να ρίχνουμε το ασπράδι. Από το σημείο αυτό και μετά ανακατεύουμε με τη σπάτουλα, όχι με μηχάνημα, για να γίνει ανάλαφρο το μείγμα. Βουτυρώνουμε το ταψάκι μας, (για 10 αυγά το 30 εκατοστών είναι εντάξει) ρίχνουμε το μείγμα του γλυκού μέσα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 60 λεπτά (προσοχή! Η θερμοκρασία και ο χρόνος εξαρτάται από το φούρνο, γι αυτό τηρείστε τις οδηγίες του φούρνου σας με κάθε προσοχή). Βράζουμε το σιρόπι για μισή ώρα. Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και αφού χλιάνει (πέσει αρκετά η θερμοκρασία του), το ποτίζουμε με το σιρόπι. Μερικοί προτιμούν την αμυγδαλόπιτα πολύ σιροπάτη άλλοι κάπως πιο στεγνή, ρυθμίστε λοιπόν το σιρόπι ανάλογα με το γούστο σας. Σερβίρισμα Όταν κρυώσει το γλυκό μας το κόβουμε σε μερίδες και το βάζουμε στην όμορφη πιατέλα μας- οικογενειακό κειμήλιο. Την πασπαλίζουμε με χοντροκομμένη καβουρδισμένη αμυγδαλόψιχα. Σερβίρουμε σε ατομικά πιατελάκια -κατά το συνήθειο- ίδια με τη πιατέλα. Αυτός είναι ο παραδοσιακός τρόπος σερβιρίσματος. Η ....ξενόφερτη εκδοχή είναι να την συνοδεύσουμε με μια μπαλίστα παγωτό βανίλια. Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
MARIANINI Δημοσιεύτηκε 15 Δεκεμβρίου 2006 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 15 Δεκεμβρίου 2006 Kαι ο Μαμαλάκης δεν λέω καλός είναι αλλά αυτή η συνταγή μου φάνηκε και καλή και εύκολη τα γιορτινή, ότι πρέπει δλδ για να βγάλεις γλυκό στα πεθερικά, νύφες, αδέρφια, ανήψια και να ξεντροπιαστείς χωρίς να φάς μισή μέρα στη κουζίνα. Βρήκα μια συνταγή για αμυγδαλόπιτα Και αυτές καλές είναι άλλα η άλλη της Δρούζα ήταν πιο απάτη. Είχε και σαντυγι. Μόλις τη βρώ ολοκληρωμένη θα τη γράψω για καθε ενδιαφερόμενη. Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
calexicool Δημοσιεύτηκε 15 Δεκεμβρίου 2006 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 15 Δεκεμβρίου 2006 Νομιζω παντως οτι τισ καλυτερες αμυγδαλοπιτες με διαφορα τις κανει ο Βογλης Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
invitro Δημοσιεύτηκε 15 Δεκεμβρίου 2006 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 15 Δεκεμβρίου 2006 ήταν πιο απάτη Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
Winmx Δημοσιεύτηκε 16 Δεκεμβρίου 2006 Author Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 16 Δεκεμβρίου 2006 Για κοιτα στο τοπικ Συνταγες μηπως την εχει βαλει κανενας.Παντως εγω βρηκα μια πιο ευκολη....απο gourmet.gr ειναι καλο σαιτ..... Αμυγδαλόπιτα 350 γρ αμύγδαλα χοντροκομμένα 3 μικρές φρυγανιές κοπανισμένες 8 αυγά 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 300 γρ ζάχαρη 1 πρέζα αλάτι ξύσμα λεμονιού 1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ Για το σιρόπι 350 γρ ζάχαρη 2 ποτήρια νερό χυμό μισού λεμονιού Χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη, ώσπου να ασπρίσουν. Προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ, το κονιάκ, τα αμύγδαλα, τις φρυγανιές και το ξύσμα του λεμονιού. Ρίχνετε τέλος και τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα με μια πρέζα αλάτι. Βουτυρώνετε μία φόρμα και αδειάζετε το μείγμα. Ψήνετε στους 180 βαθμούς, για 40 λεπτά περίπου. Ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά και περιχύνετε το γλυκό όσο είναι ακόμη ζεστό. Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
Profiterol Δημοσιεύτηκε 27 Απριλίου 2007 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 27 Απριλίου 2007 Κάτι εύκολο για όλους του φοιτητές Κορμός ψυγείου 250 γρ βούτυρο (1 βιτάμ) 200γρ ζάχαρη άχνη (1 φλιτζάνι τσαγιού) 40γρ κονιάκ (5 κουταλιές σούπας) 250γρ μπισκότα 100γρ καρύδια Λιώνουμε το βούτυρο, σε κατσαρολάκι, αποσύρουμε από τη φωτιά κ προσθέτουμε την άχνη, το κακάο, το κονιάκ κ ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μίγμα λίγο να κρυώσει κ το απλώνουμε στο αλουμινόχαρτο σε σχήμα κορμού. Το τυλίγουμε στο αλουμινόχαρτό του κ το βάζουμε στην κατάψυξη. ---------------------------------------- Σουφλέ σοκολάτας 250γρ κουβερτούρα 180γρ βιτάμ 1 φλ.τσαγιού ζάχαρη άχνη 3 κουταλ.σούπας φαρινάπ 6 αυγά ½ ποτήρι κρασιού κονιάκ (εγώ δεν βάζω, γιατί μ’ αρέσει να παραμένει η γεύση σοκολάτας) 1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Εν συνεχεία το βιτάμ. Τα ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα κ τα χτυπάμε με μίξερ προσθέτοντας κ τη ζάχαρη. 2. Προσθέτουμε το φαρινάπ κ το κονιάκ 3. Σε μια άλλη λεκανίτσα χτυπάμε τα ασπράδια (ξεχωριστά από τους κρόκους) ώστε να γίνουν μαρέγκα 4. Προσθέτουμε τους κρόκους στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά 5. Στο τέλος προσθέτουμε κ τη μαρέγκα σιγά- σιγά χτυπώντας πάντα παράλληλα το μίξερ ΠΡΟΣΟΧΗ το μυστικό της επιτυχίας είναι στο ρίξιμο της μαρέγκας : θα πρέπει να το ρίχνουμε σιγά –σιγά με το πιρούνι 6. Βάζουμε το μείγμα σε στρογγυλό – ψηλό πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς C για περίπου 20 λεπτά 7. Σερβίρετε ζεστό με κρεμά γάλακτος ή παγωτό. Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
Winmx Δημοσιεύτηκε 5 Νοεμβρίου 2007 Author Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 5 Νοεμβρίου 2007 Εκανα σπλιτ το τοπικ των συνταγων Τα γλυκα πρεπει να εχουν δικο τους προσωπικο τοπικ νομιζω Αντε περιμενω συνταγες για γλυκατζηδες Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
Rainman14 Δημοσιεύτηκε 5 Νοεμβρίου 2007 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 5 Νοεμβρίου 2007 Profiterol Γιατι μου το κανεις αυτο??? Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
Winmx Δημοσιεύτηκε 10 Νοεμβρίου 2007 Author Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 10 Νοεμβρίου 2007 CAKE Υλικα για 500 γρ 200 γρ αλευρι φαριναπ150-200 γρ λευκη ζαχαρη αναλογα ποσο γλυκο το θελετε100 γρ βιταμ ή βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου2 ολοκληρα αυγα2 βανιλιεςξυσμα πορτοκαλιχυμο πορτοκαλι +φρεσκο γαλα=120 mlΕκτελεση Χτυπατε το βουτυρο στο μιξερ μεχρι να γινει κρεμα.Προσθετε τη ζαχαρη και τα χτυπατε μαζι για μερικα λεπτα.Προσθετε ενα ενα τα αυγα κ τα χτυπατε μεχρι να γινει μειγμα.Μετα ριχνετε το αλευρι-βανιλιες-ξυσμα πορτοκαλι.Χτυπατε,χτυπατε μεχρι να μην εχει κομπους οπως λεω εγω .Ριχνετε το χυμο πορτοκαλι κ το γαλα. Βουτυρωνετε και αλευρωνετε τη φορμα που θα το βαλετε.Ριχνετε το μιγμα. Εχετε προθερμανει τον φουρνο στους 170-180 βαθμους ....30'. Μην ανοιγοκλεινετε το φουρνο γιατι δε θα φουσκωσει.Με ενα ξυλακι για σουβλακια βλεπετε αν εχει γινει το κεηκ Αν δεν εχετε αλευρι που φουσκωνει βαζετε μια μαγια. Το αφηνετε να κρυωσει καλα κ μετα το βγαζετε απο τη φορμα. Αν θελετε απο πανω πασπαλιζετε με αχνη ζαχαρη ή ριχνετε σοκολατα. Αντι για πορτοκαλι μπορειτε να βαλετε κομματακια μαυρη σοκολατας (ειχα παει μια της lindt ) κ να γινει chocolate chips cake Αν το θελετε μισο με σοκολατα.....οταν τελειωσετε με το μιγμα....παρτε το μισο σε ενα αλλο μπωλ κ ριχτε 2-3 γεματες κουταλιες κακαο.Ανακατεψτε καλα.Στο ταψι βαζετε λιγο απο το λευκο κ λιγο απο το σοκολατενιο. Γενικοτερα φαντασια να εχετε!Λεω καποια στιγμη να μη βαλω πορτοκαλι αλλα 1 κουταλια κανελλα κ κομματια μηλο.Αααα αντι για λευκη μαυρη ζαχαρη.... ΥΓ.Νταξ ευκολο ειναι,γρηγορο ειναι....εγω δεν εχω μιξερ αλλα μινιπιμερ κ παλι κανω τη δουλεια μου μια χαρα!!!Φορμα δεν εχω κ ετσι πηρα τα μιας χρησης αλλουμινιου....πλενω λιγοτερο! Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
Winmx Δημοσιεύτηκε 6 Οκτωβρίου 2008 Author Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 6 Οκτωβρίου 2008 Torta al cioccolato Υλικα 200 γρ κουβερτουρα 200 γρ ζαχαρη 200 γρ βουτυρο 4 αυγα 3 κουταλιες αλευρι μια κουταλα ενα πυρεξ Εκτελεση Σε ενα κατσαρολακι βαλτε τα κομματια σοκολατας με λιγο νερο και ξεκινηστε το λιωσιμο.Προσθεστε το βουτυρο,τη ζαχαρη και τους κροκους των αυγων ....ανακτεψτε,ανακατεψτε...μεχρι να γινει ενα ομοιογενες μειγμα. Χτυπηστε τα ασπραδια των αυγων μεχρι να γινουν μερεγκα.Ενωστε με το μειγμα....σιγα σιγα ανακατευεται...και στο τελος προσθεστε το αλευρι...κινησεις απο κατω προς τα πανω. Σε ενα πυρεξ βαλτε χαρτι φουρνου και χυστε το μειγμα. Φουρνος 180 C για 20’. Μπορειτε να βαλετε σκονη κακαο ή/και αχνη ζαχαρη Εγω τη συνοδευσα με 2 μπαλες παγωτο......χιιχιχ υπερβολικη οπως παντα Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
Leviathan Δημοσιεύτηκε 14 Δεκεμβρίου 2008 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 14 Δεκεμβρίου 2008 .......μπορει καποιος να γραψει τη συνταγη για τους κουραμπιεδες πριν κλεισει το τοπικ.....? Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
anastasiostheodoridis Δημοσιεύτηκε 14 Δεκεμβρίου 2008 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 14 Δεκεμβρίου 2008 * 200 γρ. φυτίνη * 250 γρ. φρέσκο βούτυρο * 250 γρ. βούτυρο γάλακτος * 2 κρόκους αβγού * 250 γρ. αμύγδαλα, κομμένα με το χέρι μικρά κομμάτια * 3 κ.σ. άχνη ζάχαρη * 2 κιλά αλεύρι * 1 ποτηράκι κρασιού λικέρ * 2 βανίλιες Οδηγίες 1. Το μυστικό αυτής της συνταγής είναι το βούτυρο και η ζάχαρη να χτυπηθούν πολύ καλά ώσπου να γίνουν άσπρα (καλύτερα με το χέρι). 2. Έπειτα προσθέτουμε τους κρόκους, το λικέρ, το αλεύρι και τις βανίλιες. 3. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και τους ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25-30'. 4. Τους βγάζουμε από το φούρνο και τους πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
theuser26 Δημοσιεύτηκε 14 Δεκεμβρίου 2008 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 14 Δεκεμβρίου 2008 * 200 γρ. φυτίνη * 250 γρ. φρέσκο βούτυρο * 250 γρ. βούτυρο γάλακτος * 2 κρόκους αβγού * 250 γρ. αμύγδαλα, κομμένα με το χέρι μικρά κομμάτια * 3 κ.σ. άχνη ζάχαρη * 2 κιλά αλεύρι * 1 ποτηράκι κρασιού λικέρ * 2 βανίλιες Οδηγίες 1. Το μυστικό αυτής της συνταγής είναι το βούτυρο και η ζάχαρη να χτυπηθούν πολύ καλά ώσπου να γίνουν άσπρα (καλύτερα με το χέρι). 2. Έπειτα προσθέτουμε τους κρόκους, το λικέρ, το αλεύρι και τις βανίλιες. 3. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και τους ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25-30'. 4. Τους βγάζουμε από το φούρνο και τους πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη αυτο το παιδι μαλον το εχει αχτι να κανει τα παντα copy paste Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
Leviathan Δημοσιεύτηκε 14 Δεκεμβρίου 2008 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 14 Δεκεμβρίου 2008 .....θενκς μαν ,ελπιζω να μου πετυχουν φετος.... Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
valentina667 Δημοσιεύτηκε 14 Δεκεμβρίου 2008 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 14 Δεκεμβρίου 2008 Για μελομακάρονα κάτι; Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
anastasiostheodoridis Δημοσιεύτηκε 14 Δεκεμβρίου 2008 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 14 Δεκεμβρίου 2008 Συστατικά: 2 φλυτζάνια τσαγιού λάδι 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη 1/2 φλυτζάνι τσαγιού κονιάκ 1/2 φλυτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκαλιού 1 κουταλιά σούπας κανέλλα, τριμμένη 1/2 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο, τριμμένο 1 κιλό αλεύρι μαλακό 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν - πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού σόδα Σιρόπι 1 κιλό μέλι 1/2 κιλό ζάχαρη 2 ποτήρια νερό Οδηγίες: Βάζετε το λάδι με τη ζάχαρη σε μια λεκάνη και τα ανακατεύετε με το χέρι σας κυκλικά για κάμποση ώρα, προσπαθώντας να διαλυθεί η ζάχαρη, όσο είναι δυνατόν. Διαλύετε τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και το μπέικιν-πάουντερ μέσα στο αλεύρι. Ρίχνετε όλα τα υλικά μαζί, το αλεύρι στο τέλος λίγο-λίγο και ζυμώνετε καλά να γίνει μια μαλακιά ωραία ζύμη. Παίρνετε ένα κομματάκι ζύμης σε μέγεθος καρυδιού, το βάζετε πάνω στο τρίφτη του τυριού και ανοίγετε με τα χέρια σας φυλλαράκι. Έπειτα το κλείνετε και από τις δύο μεριές, και από αριστερά και από δεξιά και του δίνετε σχήμα μακρόστενο σαν τα μελομακάρονα που ξέρετε. Το βγάζετε προσεκτικά για να μη χαλάσει το σχέδιο τους και τα βάζετε ανάποδα, δηλαδή η ένωση από κάτω, πάνω στη λαμαρίνα. Ψήνετε στους 180° C για 20 - 25 λεπτά περίπου. Την ώρα που τα ψήνετε, φτιάχνετε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε όλα τα υλικά μαζί και τα βράζετε για 10 - 15 λεπτά περίπου, το ξαφρίζετε, και αφού σβήσετε την εστία της κουζίνας, αφήνετε τη κατσαρόλα πάνω. Μόλις βγάλετε τα μελομακάρονα από το φούρνο καυτά, τα μελώνετε μέσα στη λαμαρίνα, ρίχνοντας σιρόπι με τη κουτάλα της σούπας. Τα αφήνετε 15 λεπτά, τα γυρίζετε από την ανάποδη, τα ξαναφήνετε 15 λεπτά και τα γυρίζετε από τη καλή. Τα πασπαλίζετε με καρύδια ψιλοκομμένα και τα βάζετε σε πιατέλες σε σχήμα βουνού. Μόλις τα βάλετε και τελειώσετε, τα περιχύνετε με λίγο μέλι. ΦΕΚ 134/τεύχος Β' 1998 Για τσουρέκια θα σας πω αύριο γιατί έχω την εντύπωση πως με κοροϊδεύετε Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
valentina667 Δημοσιεύτηκε 14 Δεκεμβρίου 2008 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 14 Δεκεμβρίου 2008 Και του χρόνου! Και του χρόνου! Tάσο, είσαι θησαυρός! Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
anastasiostheodoridis Δημοσιεύτηκε 14 Δεκεμβρίου 2008 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 14 Δεκεμβρίου 2008 Και του χρόνου! Και του χρόνου! Tάσο, είσαι θησαυρός!Να τα βλέπουν μερικοί που δέχονται μηνύματα εναντίον μου Θησαυρός είμαι ρε..... Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
H mikrh ollandeza Δημοσιεύτηκε 14 Δεκεμβρίου 2008 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 14 Δεκεμβρίου 2008 Κανταϊφι Συστατικά 1/2 κιλο κανταιφι 1/2 κιλο χοντροκοπανισμενα καρυδια 1/4 κουπας τριμμενη φρυγανια 3 κουταλακια γλυκου κανελλα. 1 κουταλακι γλυκου κοφτο γαρυφαλλο τριμμενο 1 κουταλακι γλυκου ξυσμα λεμονιου 1/4 κουπας ζαχαρη 500 γραμμαρια περιπου βουτυρο φρεσκο λυωμενο Για το σιροπι 3.1/2 κουπας ζαχαρη 1/2 κουπα γλυκοζη 2 κουπες νερο 2 ξυλα κανελλας και φλουδα απο ενα λεμονι (οχι ξυσμα)Οδηγίες Σε μπωλ ανακατευουμε ολα τα στερεα υλικα μας. Ξεδιπλωνουμε το κανταιφι και το κοβουμε σε μηκος περιπου 14 ποντων. Παιρνουμε μια λωριδα στο χερι μας και με τα δακτυλα μας οπου ειναι κολλημενες οι ινες τις ξεκολλαμε. Βαζουμε στην παλαμη μας την λωριδα και στην ακρη της βαζουμε με κουταλακι λιγο απο το μιγμα των καρυδιων. Τυλιγουμε χαλαρα σε ρολο και το βαζουμε σε καλα βουτυρωμενο ταψακι. Συνεχιζουμε μεχρι να τελειωσουν τα υλικα μας βαζοντας στριμωχτα τα κανταιφια μας, γιατι στο ψησιμο μαζευουν. Με κουταλι ριχνουμε λιγο-λιγο το λυωμενο βουτυρο πανω στα κανταιφια για να βουτυρωθουν καλα. Ψηνουμε στους 180 βαθμους σε προθερμασμενο φουρνο για 30-40 λεπτα μεχρι να παρουν χρυσοξανθο χρωμα. Σε κατσαρολα βαζουμε τα υλικα για το σιροπι και το αφηνουμε 5 λεπτα απο την ωρα που θα αρχισει να βραζει. Οταν ειναι ετοιμο ψημενο το κανταιφι μας το σιροπιαζουμε ριχνοντας με κουταλι λιγο λιγο το σιροπι να σιροπιαστουν καλα. Καυτο το κανταιφι, καυτο και το σιροπι μας. Αφηνουμε να απορροφησει το σιροπι και δεν καλυπτουμε το ταψι για να ειναι σιροπιασμενο και τραγανο το κανταιφι μας. Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
MEDPEAD Δημοσιεύτηκε 14 Δεκεμβρίου 2008 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 14 Δεκεμβρίου 2008 ρε παιδια με εχετε τρελανει με τα γλυκα!!! αμαν τωρα που αρχισα διαιτα!! αμαν! Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
anastasiostheodoridis Δημοσιεύτηκε 14 Δεκεμβρίου 2008 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 14 Δεκεμβρίου 2008 H mikrh ollandeza.....είσαι εκτός κλίματος εποχής Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
H mikrh ollandeza Δημοσιεύτηκε 14 Δεκεμβρίου 2008 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 14 Δεκεμβρίου 2008 H mikrh ollandeza.....είσαι εκτός κλίματος εποχής Εμείς πάντως τα Χριστούγεννα κάναμε και κανταΐφια στο σπίτι Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
neurodiab Δημοσιεύτηκε 15 Δεκεμβρίου 2008 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 15 Δεκεμβρίου 2008 "Χαλβάς Χιονάτος" 4 ποτήρια νερό 2 ποτήρια ζάχαρη μισό ποτήρι βιτάμ λίγο αλάτι 250 γρμ. σιμιγδάλι χοντρό 150 γρμ. ινδοκάρυδο Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το βιτάμ και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το μισό ινδοκάρυδο και το σιμιγδάλι. Αφού δέσει, το ρίχνουμε σε ένα ταψί και το πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ινδοκάρυδο. Εύκολος, απλός, νόστιμος, Χριστουγεννιάτικος, ευπαρουσίαστος.... Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
neurodiab Δημοσιεύτηκε 24 Δεκεμβρίου 2008 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 24 Δεκεμβρίου 2008 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΩΝ! (με αμμωνία...) ΥΛΙΚΑ: 600 γρ Λάδι (κατά προτίμηση μισό καλαμποκέλαιο και μισό ελαιόλαδο) 250 γρ Ζάχαρη Άχνη 250 γρ Χυμό πορτοκάλι Μισό κουταλάκι Κανέλα Μισό κουταλάκι Γαρύφαλλο σκόνη Ξύσμα από 2 πορτοκάλια 12 γρ Αμμωνία 25 γρ Baking Powder 1μιση κιλό Αλεύρι ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ: 3 ποτήρια Ζάχαρη 4 ποτήρια Νερό Μισό ποτήρι Μέλι 1 φλούδα πορτοκάλι 1 ξύλο κανέλας 4-5 γαρύφαλλα ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 1. Χτυπάς στο μίξερ, όλα τα υγρά υλικά.(συν της ζάχαρης άχνης) 2. Ανακατεύεις σε ένα δοχείο όλα τα στερεά υλικά. (αλεύρι-αμμωνία-baking powder) 3. Τοποθετείς σε ένα μεγάλο δοχείο το μείγμα από τα χτυπημένα υγρά υλικά και με αργές απαλές κινήσεις αρχίζεις να προσθέτεις λίγο-λίγο το μείγμα των στερεών υλικών και να το ανακατεύεις με 1 μεγάλο κουτάλι, έως ότου έχεις προσθέσει όλο το μείγμα. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΖΥΜΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΦΙΞΕΙ Η ΖΥΜΗ!! Τη ζύμη που θα δημιουργηθεί μετά το ανακάτεμα των υλικών, την πλάθεις και τα βάζεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στο πάνω-κάτω, έως ότου ροδοκοκκινίσουν. Για το σιρόπι, βράζεις σε σιγανή φωτιά τα υλικά και το αφήνεις να κρυώσει. Όταν κρυώσουν και τα μελομακάρονα, τα βάζεις σε ταψί και τα αφήνεις με το σιρόπι, μέχρι να το απορροφήσουν! Στο τέλος, εννοείται ότι τα πασπαλίζεις με το πατροπαράδοτο καρυδάκι! ΥΓ:το 2ο ενικό το χρησιμοποίησα, γιατί την έκανα copy-paste από mail που έστειλα σε φίλη μου! Καλή Επιτυχία σε όποιον την προτιμήσει! Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
MEDPEAD Δημοσιεύτηκε 24 Δεκεμβρίου 2008 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 24 Δεκεμβρίου 2008 εχετε την συνταγη για μελομακαρονα του παρλιάρου? Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.