Jump to content

ΓΛΥΚΑ


Recommended Posts

Τιραμισού

Υλικά

½ lt φρέσκια κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής

4 κρόκοι αυγού

250 γρ τυρί μασκαρπόνε (αν δε το βρείτε βάλτε τυρί Φιλαδέλφεια….αλλά γίνεται μπλιαχ!)

150 γρ ζάχαρη

1 μεγάλο πακέτο σαβουαγιάρ

5-6 διπλούς καφέ εσπρεσσο :ILoveCoffee:

σκόνη κακάο

Εκτέλεση

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει.Σε ένα άλλο σκεύος χτυπάτε ξεχωριστά τους κρόκους προσθέτοντας σταδιακά τη ζάχαρη και το τυρί μέχρι να ανακατευτούν καλά.Στη συνέχεια προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύεται μέχρι να γίνει μια κρεμά πυκνή και ομοιογενής

Αν θέλετε και έχετε μπορείτε να προσθέσετε στο καφέ λίγο λικέρ Marsala (δε έχω ιδέα που μπορείτε να το βρείτε).Μουσκεύετε τα σαβουγιάρ με το καφέ (Προσοχή!δε τους κάνουμε μπάνιο!!! 8) ) και φτιάχνετε μια στρώση σε ένα πυρεξ.Από πάνω βάζετε κρέμα (δε θέλω τσιγγουνιές,αλλά μοιράστε καλά την κρέμα).Συνεχίζετε έτσι μέχρι να τελειώσετε με μια στρώση κρεμά και στο τέλος πασπαλίζετε με σκόνη κακαο.Το αφήνετε τουλάχιστον μια ώρα μέσα στο ψυγείο πριν το σερβίρετε.

Καλή όρεξη και συγνώμη για τυχόν λάθη στη μετάφραση :oops:

:antegeia:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...
  • Απαντήσεις 62
  • Created
  • Last Reply

Καζαν-ντιπι (ο πατος του καζανιου)

Ειναι γλυκο που θα το δοκιμασετε κυριως στην Θρακη...Ειναι τελειο και ειναι για οσους αγαπουν τα γλυκα με κρεμα.

Υλικα:

κρεμα: 8 κουπες γαλα

1.5 κουπα ζαχαρη

1 κουπα νισεστε η ριζαλευρο (να δω που θα τα βρω αυτα...)

1/4 κουπας ανθονερο

καψιμο: 2 κουταλιες ζαχαρη

Εκτελεση:

Βραζουμε τις 7 κουπες γαλα μαζι με τη ζαχαρη (χαμηλη φωτια)

Διαλυουμε το ριζαλευρο μεσα στην μια κουπα κρυο γαλα.

Πολυ καλα! Ουτε ενα σβωλακι.

Το ριχνω στην κατσαρολα, ριχνω και το ανθονερο και αφηνω την κρεμα να δεσει.

Καψιμο: Σε ενα μεγαλο αντικολλητικο τηγανι καιμε τις 2 κουταλιες ζαχαρη και ριχνουμε αλλες δυο μεγαλες κουταλιες απο την κρεμα για να καει.

Αφηνουμε να κρυωσει λιγο η κρεμα του τηγανιου και μεσα εκει ριχνουμε την υπολοιπη απο την κατσαρολα μεχρι πανω πανω στο τηγανι.

Αφου κρυωσει το γλυκο καλα το χωριζουμε σε κομματια και το βγαζουμε απο το τηγανι, αναποδογυριζωντας το (ωστε το 'καμμενο' να ειναι αυτο που φαινεται)

Ταδε εφη Βεφα :lol:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Mερα που ειναι θα βαλω γλυκακι κι επειδη δεν ξερω κανενα παραδοσιακο

:( θα βαλω ενα μιλφειγ (millefeuille=χιλια φυλλα) με σοκολατα.

Για την κρεμα σοκολατας :

5 κουταλιες αλευρι

3 κουταλιες corned flower

4 κροκους

2.5 κουπες γαλα

3/4 κουπας ζαχαρη

Βανιλια

125 gr σοκολατα κουβερτουρας λιωμενα σε μπεν-μαρι (μην σας πανικοβαλλει η λεξη, βαλτε ενα κατσαρολακι πανω απο ενα αλλο που βραζει νερο και σιγα σιγα αυτο θα λιωσει)

Πως γινεται η κρεμα: Βραζουμε σε χαμηλη φωτια το γαλα και ριχνουμε ολα τα αλλα υλικα μαζι. Ευκολο ετσι;

Αφου καναμε την κρεμα την αφηνουμε στο πλαι να κρυωσει (ΔΕΝ ΤΗΝ ΤΡΩΜΕ ΛΙΧΟΥΔΗΔΕΣ!!!)

Παιρνουμε ειτε ετοιμα φυλλα σφολιατας(3) ειτε παιρνουμε κατεψυγμενα, τα βουτυρωνωνουμε, τα τρυπαμε με πηρουνακι και τα ψηνουμε για 20 λεπτα στο φουρνο.

Μιλφειγ: Βαζουμε ενα φυλλο, ριχνουμε μιση κρεμα,σκεπαζουμε με ακομα ενα φυλλο, την αλλη μιση κρεμα και το τελευταιο φυλλο το τριβουμε απο πανω. Ζαχαρη αχνη. Ετοιμο!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δύσκολο, δύσκολο... Και ποιός θα πλύνει και τα πιάτα...

Εχω εγω μιλφειγ... φοιτητικό :P

* Ταψί μεσαίο μακρόστενο πυρέξ

* 2 κουτιά Ιταλικά Σφολιατάκια (αν δεν έχετε, να πείτε στη winmx να * φέρει)

* Ένα ζαχαρούχο γάλα Βλάχας (η μάρκα παίζει ρόλο)

* 2 κουτιά κρέμα άνθος αραβοσίτου στιγμής (σιγά μη βράζουμε και κρέμες τώρα...)

* Ένα κουτί σαντιγύ Γιώτης (μεγάλο να πάρετε, μην καρμιρευτείτε)

Εκτέλεση (κανονική, με πιστόλι...)

Φτιάχνουμε την σαντιγύ όπως λέει το κουτί της (άμα θέλει κι άλλα υλικά, θα τα λέει το κουτί). Τη βάζουμε κατάψυξη (κανονικά ψυγείο θέλει κανένα δύωρο, αλλά που να περιμένουμε...)

Φτιάχνουμε τις κρέμες στιγμής ώς εξης: Αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα βλάχας σε ένα μπωλ, και προσθέτουμε και άλλα δυο βαζόγαλα ύδωρ (όχι χείλα-χείλα, να λείπε κανένα δάκτυλο, όχι στο έτσι, στο έτσι...). Ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήξει (πήζει πατ-κιούτ). Τότε βγάζουμε από την κατάψυξη τη σαντιγύ και ρίχνουμε ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΥ (αν το κάνετε ανάποδα θα με βλαστημάτε...).

Εν τω μεταξύ έχουμε στρώσει το ταψί με τα σφολιατάκια (αυτά που θα φέρει η winmx) μια δόση στον πάτο. Βάζουμε μια στρώση κρέμα. Άλλη μια στρώση σφολιατάκια. Τελευταία στρώση κρέμα. Όσα σφολιατάκια περίσσεψαν, τα τρίβουμε απο πάνω (βάζουμε και λίγο καρυδι τριμμένο αν είναι για πρόσωπο ;-) )

Ψυγείο κάνα δύωρο (τώρα δεν το γλιτώνουμε, αλλιώς θα τρέχουν οι κρέμες...)

Και μετά αποχαιρέτα τις θερμίδες που (ΔΕΝ) θα χάσεις...!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

lefkander * 2 κουτιά Ιταλικά Σφολιατάκια (αν δεν έχετε, να πείτε στη winmx να * φέρει) 

Μη βάζεις ιδέες Lefky και μου αρχίσουν οι παραγγελίες για τα Χριστούγεννα!!!!!!!

:antegeia::antegeia::antegeia:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Γλυκιά μου, Notbad …από τη συμμετοχή σου σε αυτό το θέμα , μου γεννήθηκε η εντύπωση ότι σου αρέσουν τα γλυκά.

Έκανα λάθος??? Αν όχι, τότε σου αφιερώνω (νταξ, και στους υπόλοιπους γλυκαντζήδες του κόσμου!!!) μια συνταγή από το Στέλιο Παρλιάρο και τη στήλη του στο περιοδικό «έψιλον» )----- αν και μοιάζει πολύ με το καζαν-ντίπι. Η φώτο του γλυκού σε βάζει σε πειρασμό!! :wink:

Muchalebi ( ενόψει της ταινίας «πολίτικη κουζίνα» είναι και επίκαιρο, καθώς είναι το πιο δημοφιλές γαλακτερό στην Τουρκία . Το 19ο αι. οι πλανόδιοι πωλητές διαλαλούσαν το γλυκό αυτό πουλώντας το στους δρόμους της Πόλης

Υλικά: 1000 γραμμ. Γάλα

30 γραμμ. Ζάχαρη κρυσταλλική

80 γραμμ. Ρυζάλευρο

άχνη ζάχαρη

ροδόνερο

εκτέλεση:τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη, διαλύουμε το ρυζάλευρο σε πολύ λίγο νερό κρύο και, πριν βράσει το γάλα, το ρίχνουμε σ’ αυτό. Μόλις η κρέμα βράσει και δέσει (συνεχές ανακάτεμα), την αδειάζουμε σ’ένα μικρό και χαμηλό ταψάκι. Αφού κρυώσει , κόβουμε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε με αρκετή άχνη και ροδόνερο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 weeks later...
Φτιάχνουμε τις κρέμες στιγμής ώς εξης: Αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα βλάχας σε ένα μπωλ, και προσθέτουμε και άλλα δυο βαζόγαλα ύδωρ (όχι χείλα-χείλα, να λείπει κανένα δάκτυλο, όχι στο έτσι, στο έτσι...). Ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήξει (πήζει πατ-κιούτ).

Που έχεις βρε απορία; Διορθώνω το πρωτόκολλο:

Δηλαδη η εκτελεση οπως την περιγραφεις ειναι σαντιγι, ζαχαρουχο με νερο, αναμιξη και στρωσιμο. Που ειναι οι κρεμες;

Οι κρέμες είναι στο ζαχαρούχο με το νερό! Δεν θέλει πτυχίο Ιατρικής αυτό :P Sorry πάντως που δεν το κατέστησα σαφές.

Την τυρόπιτα θα την κάνω την Παρασκευή, που έχουμε στο τμήμα προ-Thanksgiving παρτυ και ο καθένας φέρνει ό,τι φαγητό του καυ :oops: νίσει. Πέρυσι είχα κάνει κοτόπουλο με μανιτάρια αλλά φέτος βαριέμαι τις πολλές σάλτσες (γενικώς :D). Οπότε, μέχρι τότε θα την κάνω και post (μη και δεν δημοσιευτεί τόση σοφία, χεχε)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Επειδη τωρα τελευταια φτιαχνω συχνα κρεπες για πρωινο (φτιαχνω το χυλο απο το βραδυ) κ το πρωι καλοτρωμε!!!!Οχι καλε μονη μου.....βγαινουν 8-9 κρεπες!

Κρέπες!Αλμυρές,γλυκές….βάλτε τη φαντασία σας.Τα υλικά που χρειάζονται τα’χετε σίγουρα.

ΚΡΕΠΕΣ

Υλικα

125γρ αλευρι

250-300 ml γαλα

1 αυγο

1 κουταλια βουτυρο λιωμενο

μισο κουταλακι ζαχαρη

Εκτελεση

Στο μπολ του μιξερ βαζουμε το αλευρι και τη ζαχαρη.Κατοπιν το αυγο αφου πρωτα το εχουμε χτυπησει ελαφρα με λιγο γαλα.Σε χαμηλη ταχυτητα τα χτυπαμε μεχρι να γινει πειχτος ο χυλος..Συνεχιζουμε το χτυπημα προσθετοντας το γαλα κ το βουτυρο μεχρι να γινει λειος αραιος χυλος.

Σκεπαζετε και αφηνετε για 30' στο ψυγειο.

Σε αντικολλητικο τηγανι ριχνεται μια κουταλια γερνοντας απ'ολες τις πλευρες ετσι ωστε να καλυψει ομοιμορφα το τηγανι.Αφου ψηθουν απο τη μια πλευρα,γυριστε την κρεπα να ψηθει απο την αλλη.

Πως θα τις φατε;Οπως σας κανει κεφι!

Χμμμ εγω πρωι πρωι τις χτυπαω με μελι κ κανελα,με νουτελα ή νουτελα+μπανανα ή νουτελα+αχλαδι.

Νταξ μετα γιατι παχαινω!! :cool11:

Καλή όρεξη!

:antegeia:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μελομακάρονα!!!!

Πριν μερικές μέρες μίλαγα με έναν φίλο κα λέγαμε τι ωραία είναι τα μελομακάρονα! Μετά μουρμουράγαμε γιατί φτιάχνονται μόνο όταν έρχονται τα Χριστούγεννα!Το ξέρω ότι είναι νωρίς,ότι θέλουμε 5 βδομάδες….αλλά γιατί να περιμένουμε;;;Είναι ωραία τα άτιμα,δε συμφωνείτε οι λιχούδες :wink: :wink: ;Εξάλλου δε είναι δυσκολα,ισως είναι από τα πιο εύκολα γλυκά!

Υλικά

2 κούπες ελαιόλαδο (μην αρχίσουμε πάλι με τις κούπες τικ-τακ :) )

1 κούπα ζάχαρη

¾ κούπας χυμό πορτοκαλιού

¼ κούπα κονιάκ

2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού (νταξ ας είναι γεματούτσικα αν αρέσει)

2 κουταλάκια μπέικιν παουντερ

1 κουταλάκι κανέλα τριμμένη

1 κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο

1 κουταλάκι σόδα

8 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (γιώτης όπως λέει και ο Lefky)

για το σιρόπι

2 κούπες μέλι

2 κούπες ζάχαρη

2 κούπες νερό

για το γαρνίρισμα

1 ½ κούπα ψιλοκομμένα καρύδια

Χτυπήστε 4' στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα, τα 8 πρώτα υλικά. Κοσκινίστε το αλεύρι με τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ σε μια λεκάνη ζυμώματος. Ανοίξτε ένα λάκκο στο κέντρο και ρίξτε το μίγμα των υγρών υλικών. Παίρνοντας λίγο-λίγο το αλεύρι από τριγύρω, ανακατέψτε το με τα υγρά υλικά και ζυμώστε το ελαφρά. Πλάστε ή κόψτε τη ζύμη σε διάφορα σχήματα. Αραδιάστε τα σε ταψί (αφήνετε λίγο χώρο όπως τα βάζετε δίπλα-δίπλα,φουσκώνουν!) και ψήστε τα στους 175 βαθμούς Κελσίου, για 30' περίπου, ώσπου να ροδίσουν καλά. Στο μεταξύ, ετοιμάστε το σιρόπι. Βράστε το μέλι με τη ζάχαρη και το νερό σε χαμηλή θερμοκρασία για 5'περιπου , αφαιρείτε τον αφρό και ανακατεύετε όσο βράζει το σιρόπι.Μόλις βγουν από το φούρνο τα μελομακάρονα τα βουτάτε ένα ένα μέσα στο σιρόπι ,ίσα ίσα να απορροφήσουν (δε τα κάνουμε μπάνιο, βέβαια εξαρτάται και από τα γούστα ,άλλοι τα θέλουνε μέσα στα σιρόπια).Τα αφήνουμε να σταθούν στο ταψί με τα σιρόπια τους ώσπου να κρυώσουν εντελώς .Αραδιάστε τα σε πιατέλα και πασπαλίστε τα καρύδια (να πάνε παντού ,εεε….και σ’αυτά που είναι στο πάτο) . Σκεπάστε τα με πλαστική μεμβράνη,μη ξεραθούν αν και τουλάχιστον σε εμένα δε προλαβαίνουν.

Τώρα για να είμαι ειλικρινής δε νομίζω να κάτσει αυτός ο φίλος μου να τα φτιάξει…χλωμό θα’λεγα ως κατάχλωμο, μάλλον θα περιμένει να έρθω,να τα φτιάξω και να τον καλέσω για :ILoveCoffee: !Περίιιιιιιμενε 8) ,σιγάααα μη τα μοιραστώ με εσένα !Άντε ίσως ένα,αλλά μόνο ένα για να δοκιμάσεις να μου πεις.

:antegeia:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πριν μερικές μέρες μίλαγα με έναν φίλο κα λέγαμε τι ωραία είναι τα μελομακάρονα! Μετά μουρμουράγαμε γιατί φτιάχνονται μόνο όταν έρχονται τα Χριστούγεννα!

γκουχ γκουχ γκουχ. Είμαι (μελο)μακαρονάς, τί να κάνουμε!!! Εγώ δεν τα πετυχαίνω πάντα τα μελομακάρονα.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

δεν φτιάχνουν όλα τα ζαχαροπλαστεία τα ίδια μελομακάρονα!!!(νομίσατε, ότι ξέρω εγώ να τα φτιάχνω?)

Υπάρχει ένα ανέκδοτο με πόντιους για τα μελομακάρονα αλλά δεν το θυμάμαι. Θυμάμαι όμως γιατί έδιωξαν τον πόντιο από το ζαχαροπλαστείο:

Γιατί ξεσκόνιζε τουςκουραμπιέδες

έδινε μπαμπάδες στα ορφανά

καθόταν στα καναπεδάκια

χτένιζε τα κανταϊφια

Μου διαφεύγει αυτό με τα μελομακάρονα ρε γμτ. Ας βοηθήσει κάποια/ος.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 months later...

ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΥΓΡΟ

ΥΛΙΚΑ

11 πλακες κουβερτουρα ΜΙΚΡΕΣ η 375γρ. σοκολατα

8 αυγα

2 ποτηρια αλευρι

1 κουταλακι Μ.Π. (για να μη μου το βγαλει φραγκολεβ. ειναι το μπεικινγκ παουντερ)

3/4 ποτηριου ζαχαρη

1 βουτυρο αναλατο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιωνουμε σε μπαιν μαρι την κουβερτουρα με το βουτυρο.

Χτυπαμε τα αυγα με τη ζαχαρη

Προσθετουμε στα αυγα τη σοκολατα και το αλευρι με το Μ.Π.

Προθερμαινουμε το φουρνο στους 170 βαθμους και ψηνουμε σε φορμα βουτυρωμενη για 15-20 λεπτα.

πρεπει να ειναι υγρο απο μεσα και ψημενο απ'εξω.

Συνοδευεται με φραουλες

Καλη επιτυχια

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Mouse Chocolate

Υλικά:

• 8 αυγά

• 8 κουταλιές της σούπας, ζάχαρη

• λίγο κονιάκ

• 3 πλάκες κουβερτούρα

Εκτέλεση:

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα ben mari, χωρίζουμε τα αυγά (τον κρόκο από το

ασπράδι) και χτυπάμε τη μαρέγκα, χτυπάμε τον κρόκο μαζί με τη ζάχαρη, συνεχίζουμε με το κονιάκ, μετά τη λιωμένη σοκολάτα και στη συνέχεια τη μαρέγκα.

Αν θέλουμε να γίνει πιο γλυκιά μπορούμε να βάλουμε και λίγη κρέμα γάλακτος.

Εννοείτε ότι μπαίνει αμέσως στο ψυγείο για να παγώσει :)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

και άλλο ένα υπέροχο και επίσης εύκολο γλύκισμα :)

Κέικ Σοκολάτα

Υλικά:

• 1 Βιτάμ

• 1 φλιτζάνι του τσαγιού κακάο

• 1 κουβερτούρα σοκολάτα

• 8 κουταλιές της σούπας νερό

• 2 ½ φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη

• ½ φλιτζάνι του τσαγιού κονιάκ

• ½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι Φαρίνα

• 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder

• 6 αυγά

Εκτέλεση:

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα: Βιτάμ – Κακάο – Νερό –

Ζάχαρη – Κουβερτούρα – Κονιάκ. Μόλις πάρουν βράση τα βγάζουμε από τη φωτιά.

Αφού κρυώσει, ρίχνούμε όλα τα υλικά + μαρέγκα τα ασπράδια.

Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε για μισή ώρα στους 180ºC.

Μόλις βγει ζεστό το περιχύνουμε με το μίγμα που έχουμε κρατήσει.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

recipe_header_cheesecake.gif

ingredients.gif

1 cup crushed chocolate cream sandwich cookies

3 8oz.-packages (228 g) cream cheese

3/4 cup (180 mL) sugar

2 tablepoons all-purpose flour

3 eggs

1 teaspoon vanilla

1 package "M&M's"® Chocolate Minis

3 tablespoons melted butter or margarine

directions.gif

Preheat oven to 350°F (177°C). Measure out 1 cup (240 mL) of crushed

chocolate cream sandwich cookies and put this in a small bowl.

Melt 3 tablespoons of margarine or butter. Pour the melted butter over the

cookie crumbs while stirring mixture with fork.

Once the mixture is moist, pour crumbs onto bottom of 9" springform pan.

Press crumbs evenly onto the bottom of pan using fingertips.

Bake crust in oven for 10 minutes. After 10 minutes, put crust to the side. Soften

cream cheese. (Follow directions on box for softening cream cheese.)

Mix cream cheese with 3/4 cup (180 mL) of sugar and 2 tbsp. of flour in mixing

bowl on medium speed until creamy and well mixed.

Scrape side of bowl and add one egg at a time to cream cheese mixture, mixing

well after each egg is added. Once the eggs are added, stir in the vanilla.

Next stir in three quarters of the "M&M's"® Chocolate Minis. Pour cream cheese

mixture into the springform pan. With the last quarter of "M&M's"® Chocolate

Minis place them lightly on the top of the cake.

Bake the cake at 350° (177°C) for 15 minutes, then turn oven down to 250° (212°C).

Bake an additional 30 minutes, or until the top looks dry and cake has very little

movement in centre.

When done baking, carefully slide flat knife or spatula preferably around edge of

cake. Place in refrigerator over night. Cheesecake can be stored in the freezer

for 6 months. Just place in large plastic freezer bag.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 9 months later...

Πάρτε και μια χμας συνταγή.... :lol:

Στο πνεύμα των ημερών που έρχονται, κρατήστε μια συνταγή για

>>>>>>Χριστουγεννιάτικο κέικ...

>>>>>>

>>>>>>Συστατικά:

>>>>>>1 φλιτζάνι αλεύρι

>>>>>>1 ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα

>>>>>>1 φλιτζάνι ζάχαρη

>>>>>>1 κουταλάκι αλάτι

>>>>>>1 φλιτζάνι βούτυρο

>>>>>>χυμός λεμονιού

>>>>>>4 μεγάλα αυγά

>>>>>>καρύδια

>>>>>>1 μπουκάλι Johnnie Walker

>>>>>>2 φλιτζάνια αποξηραμένα φρούτα

>>>>>>

>>>>>>Δοκιμάστε το Johnnie Walker για να ελέγξετε την ποιότητα.

>>>>>>

>>>>>>Πάρτε μια μεγάλη γαβάθα και δοκιμάστε το ουίσκι ξανά. Για να

>>>>>>βεβαιωθείτε για την ποιότητα, γεμίστε ένα φλιτζάνι και πιείτε.

>>>>>>Επαναλάβετε.

>>>>>>

>>>>>>Βάλτε το αλεύρι και το βούτυρο στο μίξερ και χτυπήστε τα μέχρι να

>>>>>>γίνει μια μαλακή μπάλα.

>>>>>>

>>>>>>Προσθέστε ένα κουταλάκι σόδα. Ξαναχτυπήστε το.

>>>>>>

>>>>>>Βεβαιωθείτε ότι το ουίσκι είναι ακόμα εντάξει. Δοκιμάστε άλλο ένα

>>>>>>φλιτζάνι.

>>>>>>Σβήστε το μίξετ.

>>>>>>

>>>>>>Σπάστε δυο αυτιά και προσθέστε τα στο μπολ. Ρίξτε και το φλιτζάνι

>>>>>>με τα αποξηραμένα φούρτα.

>>>>>>

>>>>>>Μιξάρετε το χτυπητό. Αν τα αποφρηξαμένα φούρτα κολήσουν στο

>>>>>>μαραφέτι του μίρξερ ξύστε τα με ένα τσακαβίδι.

>>>>>>

>>>>>>Δοκιμάστε το ουίθκι για να ελέγξετε τη γεύση του. Μετά, κοθκινήθτε

>>>>>>δύο τζιφλάνια αλάτι. Ή κάτι τέτοιο.

>>>>>>

>>>>>>Μπορείτε να βάλετε και πωθ το λένε. Ποιόθ ενδιαφέρεται.

>>>>>>

>>>>>>Τώρα θπάθτε το λεμόνι και θτραγκίκθτε τα καρύδια θαθ. Ελέγξτε το

>>>>>>ουίκι.

>>>>>>Προθθέθτε ένα μικρό κίτρινο κροκόδειλο. Απειλήθτε ένα μικρό

>>>>>>κουταλάκι ζάχαρη ή κάτι άλλο. Ό,τι βρήτε τέλοθ πάντων. Πετάκθτε το

>>>>>>κοντά θτα άλλα.

>>>>>>

>>>>>>Λαδώθτε το φούρνο με κάτι που ζουλιέται και κατουρήθτε στο πθυγείο.

>>>>>>Ανάπθτε

>>>>>>το ταπθί θτουθ 350 βαθμούθ.

>>>>>>

>>>>>>Μη κθεχάθετε να χτυπήθετε το μίκθερ. Αφαιρέθτε τη μούρη θαθ από το

>>>>>>μπωλ και θηκωθείτε από το φούρνο. Ελέγκθτε το ουίκι κθανά και

>>>>>>πηγαίνετε θτο κρεββάτι.

>>>>>>

>>>>>>Χαλά Κριθτούγεννα!

>>>>>>

>>>>>>χικ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 5 months later...

Γιατί δεν το είχα δεί εγώ αυτό το τόπικ τόσο καιρό;

Συνταγή για κέικ και μάφινς

1 κουτί μείγμα για κεικ Betty Crocker Devil's Food

3 αυγά

3/4 φλυτζάνια νερό

1/4 φλυτζάνι λιωμένο βούτυρο

1 ταψί για μάφινς

1 φούρνο

Προθερμένετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Αναμειγνύετε τα 4 πρώτα συστατικά μεταξύ τους με σύρμα. Προσοχή δεν τα χτυπάμε, τα ανακατέβουμε μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα, περίπου 3 λεπτά

Βουτυρώνουμε τις φόρμες για μάφινς και ρίχνουμε το μείγμα

Τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα περιχύνουμε με κρέμα γάλακτος ή με παγωτό!

Εμένα μου αρέσουν πολύ και κρύα την άλλη μέρα από το ψυγείο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 5 months later...

Βασιλόπιτα

Υλικά

1. 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα φρέσκο

2. 2 κουταλάκια γλυκού μαγιά

3. 4 αυγά

4. 1 φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος

5. 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

6. 1 φακελάκι μαχλέπι κοπανισμένο

7. Ξύσμα ενός λεμονιού

8. 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό αλάτι

9. 1 κιλό αλεύρι

10. Λίγα αμύγδαλα

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε μισό φλιτζάνι γάλα χλιαρό και μέσα διαλύουμε τη μαγιά. Προσθέτουμε μισό φλιτζάνι αλεύρι, και το ανακατεύουμε για να γίνει μείγμα. Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τ΄ αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει ( 1 ώρα περίπου ). ΄'Oταν φουσκώσει, χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τους κροκούς.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα, τ΄ ασπράδια μαρέγκα, το βούτυρο λιωμένο, το μαχλέπι, και το ξύσμα λεμονιού. Ζυμώνουμε ρίχνοντας λίγο το αλεύρι, ώστε η ζύμη να μη γίνει πολύ σφιχτή. Την πλάθουμε σε μπάλες και τη βάζουμε μέσα σε μια λεκάνη. Τη σκεπάζουμε πάλι με πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 3 ώρες περίπου, ώστε να γίνει διπλάσια σε όγκο.

Ζυμώνουμε τη ζύμη για 5 λεπτά και την τοποθετούμε σε βουτυρωμένο λαδόχαρτο μέσα σε ταψί στρογγυλό μεγάλο ή σε δύο μικρά. Τ΄ αφήνουμε σε χλιαρό μέρος 2 ώρες περίπου, σκεπασμένα ώστε να διπλασιαστούν σε όγκο. Πριν τα βάλουμε στο φούρνο, χτυπάμε 1 κρόκο αυγού και 1 κουταλάκι νερό και τ΄ αλείφουμε ελαφρά με πινέλο.

Από πάνω με ασπρισμένα αμύγδαλα μπορούμε να σχηματίσουμε τη νέα χρονολογία. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για μια ώρα περίπου

προσωπικά θα προσπαθήσω να το φτειάξω.....

Χριστόψωμο

Υλικά

1. 2 κιλά αλεύρι σκληρό

2. 130 γρ. μαγιά φούρνου

3. 1 φλιτζάνι περίπου χλιαρό νερό

4. 700 γρ. ζάχαρη

5. 2 κρασοπότηρα λάδι

6. 2 φλιτζάνια ζεστό κόκκινο κρασί

7. λίγο αλάτι

8. 2 κουταλάκια μαστίχα κοπανισμένη

9. 400 γρ. καρύδια χοντροκομμένα

10. 500 γρ. σταφίδες

11. 2 κουταλιές σούπας κανέλα - γαρίφαλο

12. φλούδες 2 πορτοκαλιών ψιλοκομμένες

13. 1 ποτηράκι χυμό πορτοκαλιού

14. 1 ποτηράκι κονιάκ

Για το γαρνίρισμα :

1. λίγο λάδι

2. σουσάμι

3. καρύδια

Εκτέλεση

Φτιάχνετε από το προηγούμενο βράδυ προζύμι με 350 γρ. αλεύρι, τη μαγιά και λίγο νερό. Το πρωί προσθέτετε 250 γρ. ζάχαρη, το μισό λάδι και λίγο αλεύρι. Τα ζυμώνετε όλα καλά και τα αφήνετε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος. Προσθέτετε μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε πολύ καλά για να γίνει μία λεία ζύμη που δεν κολλάει.

Σκεπάζετε τη ζύμη και την αφήνετε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος (1 1/2 ώρα). Πλάθετε τα χριστόψωμα και τα βάζετε σε 2 μεγάλα λαδωμένα ταψιά. Τα αφήνετε πάλι να φουσκώσουν, τα αλείφετε με λάδι και τα πασπαλίζετε με σουσάμι και καρύδια. Τα ψήνετε σε ζεστό φούρνο στους 200C για 15 λεπτά και μετά για 35-40 λεπτά σε μέτριο φούρνο στους 150C.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 11 months later...

emarup emarup Πολύ καλή συνταγή.....!Μετά βέβαια,να υποθέσω, το ρίχνεις σε αστακομακαρονάδες,ως κλασσική Μιλανέζα!

Να συμπληρώσω ότι με ρακόμελο (η συνταγή παραπάνω) συνοδεύεται θεσπέσια!

Αυτά τα κάναμε ,εκεί στα κρύα πρωϊνά της Μόσχας!

Χαιρετισμούς σε όλα τα ξενιτεμένα παιδιά,αλλά και στην Ν..... !Καλές γιορτές ,επίσης!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emstar Account deleted....βρε βρε σα τα χιονια!Καπου εδω μεσα εχω βαλει συνταγη ζυμαρικα με γαριδες ή καραβιδες....τεσπα....ετσι γινεται και η αστακομακαροναδα.....πανευκολη κ αυτη η συνταγη!

emstar Melina Αν τις τρως μονη σου ή τα υπολοιπα ατομα που τις τρωνε κανουν κεφι τη βανιλια...οκ!Πχ εμενα μου αρεσει η κανελα....ειχα φαει καποτε κατι κρεπες σ'ενα γαλλικο χωριο που στη ζυμη ειχαν την κανελα...ειναι γαματο.Βεβαια ετσι ρισκαρεις να μη τις φανε οι αλλοι.....η παραπανω συνταγη ειναι καπως ουδετερη για ολα τα γουστα.

Αααα συμβουλη (εεε καποια γκαφα θα εχω κανει....)οταν μετρατε το αλευρι (πχ το βαζετε στην κουπα) μη το πατατε....πρεπει να μενει αφρατο....

Και επειδη ειπαμε κανει κρυο.....εχουμε κατι λιγουρες

Λουκουμαδες

Υλικα

1 κουπα χλιαρο νερο

1 κουπα χλιαρο γαλα φρεσκο ολοκληρο!!!

2 φακελακια μαγια

1 κουταλια σουπας ζαχαρη

1 κουταλακι αλατι

4 κουταλιες ελαιολαδο

3 1/4 κουπα αλευρι

1 κουπα αλευρι=250 γρ

1 κουπα γαλα=240 ml

Εκτελεση

Διαλυουμε τη μαγια στο νερο.Μετα βαζουμε ολα τα υλικα στο μπολ του μιξερ κ τα χτυπαμε μεχρι να γινει λειος χυλος.Οποια δεν εχει μιξερ να εχει αντρα με μπρατσα για να χτυπαει B) .Σκεπαζετε το μπολ με μεμβρανη και το βαζετε σε ζεστο μερος μεχρι να φουσκωσει.Περιπου μια ωρα....νταξ ματακια εχετε βλεπετε αν φουσκωσε.Αν δε φουσκωσε η μαγια ειχε ληξει!!!

Η μαμα μου emhehe (που ως γνωστον το χειμωνα μας γεμιζει με λουκουμαδες και με τιμανε οι φιλοι....και γειτονοι)

1ον μειωνει την ποσοτητα του νερου σε 3/4 κουπα κ το υπολοιπο βαζει χυμο πορτοκαλι+μανταρινι emexclemthumbsup

2ον κλασικη νοικοκυρα σκεπαζει το μπολ με καμια κουβερτα ή κατι ζεστο.Εμεις οι μοντερνες μπορουμε να το βαλουμε μεσα στο φουρνο που εχουμε προθερμανει....

Λοιποοοοοον.....ετοιμο το καυτο λαδι;Περνετε τη ζυμη στη χουφτα σας μεχρι να κανει μπαλακι......το κοβετε με ενα κουταλακι που καθε φορα το βουτατε στο νερο ετσι ωστε να μην κολαει.

Οκ...ολοι εχετε φαει.....αρα ξερετε ποτε ειναι ετοιμοι....οταν το χρωμα εχει γινει χρυσαφι.Οι πιο ασχετοι να πω ( emxmm φυσικα μιλαω απο εμπειρια :splats: .....τους λουκουμαδες τους γυρναμε με τη τρυπητη κουταλα για να ροδισουν ομοιμορφα.... θα'χα κανει στο παρελθον καμια γκαφα!)

Μελι,καρυδια,κανελα,παγωτο......ο καθενας οπως κανει κεφι φυσικα!Τσαγακι,καφε......αχ μια σομπα λειπει!!!

Αααααα με αυτη τη συνταγη βγαινουν καμια κατοσταρια.....για να μη με ψελνετε οτι μεινατε στην κουζινα ολο το βραδυ....μειωστε τις ποσοτητες στο μισο.....

emfood

Αααα και να μην ξεχνατε....ο ερωτας περναει απο το στομαχι και απο ενα καταστημα με σεξυ εσωρουχα!!!Το καθε πραγμα ομως στον καιρο του.... :rolleyes:

Οποιος εχει αποριες...εδω ειμαι.....ειδικα την αλλη βδομαδα εχω 4ημερο κ δε θα παω πουθενα emcry emcry emcry

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Απλά,σε όσους δοκιμάσουν τις μαγειρικές τους δεξιότητες,στων λουκουμάδων το κεφάλι (πως λέμε στου κασίδη το κεφάλι),να επιστήσω την προσοχή στην προσθήκη επαρκούς ποσότητας αλεύρου!Καλύτερα περισσότερο,παρά λιγότερο!Κάτι ξέρω! ;) Αλλιώς................περισσότερο κάτι σε τηγανήτες θα βγει!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

Χθές στη Δρούζα είχε διαγωνισμό μαγειρικής. Μήπως κάποια κατά τύχη έγραψε τη συνταγή, τα υλικά δλδ, για την αμυγδαλόπιτα με σαντυγί; Εγώ δεν την πρόλαβα όλη και από τις συναδέλφους εδώ καμία δεν είδε χθές ΕΤ1. Πρέπει να είναι θάνατος αυτό το γλυκό.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.