Jump to content

Ψηφιακή Φωτογραφική Μηχανή


Recommended Posts

Σκοπεύω να αγοράσω ψηφιακή φωτογραφική και έχω βάλει στο μάτι κάποια μοντελα της Sony.Ηθελα να ρωτησω αν ξερει κανεις πως λειτουργει το θεμα με το οπτικο ζοομ σε συνδυασμο με την αναλυση..δηλαδη καποιος γνωστος μου είπε οτι καλυτερα να εχει μεγαλο οπτικο ζοομ και μια καλη αναλυση(5 Μ) παρα μεγαλη αναλυση και χαμηλο οπτικο ζοομ. Σχεδον όλα τα μοντελα της σονυ εχουν 3x οπτικο, ειναι καλό με μια αναλυση της ταξης των 8.1Μ? Τέλος πιστευετε οτι είναι προτιμότερο να έχει και οπτικο σκοπευτρο?Ευχαριστω πολυ,απλα βλεπω οτι αλλες εταιριες εχουν καλυτερο ζοομ και χαμηλοτερη χρεωση...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • Απαντήσεις 53
  • Created
  • Last Reply

Μια ανάλυση άνω των 4-5 Μ είναι σχεδόν άχρηστη για τον μέσο χρήστη. Εκτός αν πρόκειται να τυπώσεις γιγαντοαφίσες, μια ανάλυση μέχρι 5-6 σε καλύπτει. Από εκεί και πέρα, στις φωτογραφίες που θα τυπώσεις ή θα βλέπεις σε μια μέση οθόνη υπολογιστή, η επιπλέον ανάλυση δεν θα έχει κάποιο σημαντικό αποτέλεσμα. Αντιθέτως το zoom αξίζει να είναι καλό για εντελώς απλούς και πρακτικούς λόγους. Από εκεί και πέρα κοιτάμε και ποιότητα φακού και λοιπά χαρακτηριστικά που όμως ομολογώ ότι αγνοώ πλήρως :)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Είναι διαφορετικά πράγματα η ανάλυση, το οπτικό ζοομ και το ψηφιακό ζούμ. Καταρχήν το ψηφιακό ζούμ δε λέει τπτ.Όταν το βλέπεις στα χαρακτηριστικά, μη του δίνεις σημασία γιατί είναι κάτι που γίνεται κ σε έναν απλό υπολογιστή.

Η ανάλυση πρέπει να είναι όσο πιο ψηλά σηκώνει η τσέπη σου γιατί οι εικόνες έχουν καλύτερη ευκρίνεια, ποιότητα ή όπως αλλιώς θές πέστο. Κ τυπώνονται πιο καλά.

Τέλος το οπτικό ζούμ είναι αυτό που φέρνει αντικείμενα κοντά. Αν θές πχ να γίνεις παπαράτσι θα σου χρειαστεί. Αλλά εσύ τί να το κάνεις το μεγάλο ζούμ? Άσε που δε διαφέρει από μηχανη σε μηχανή. Στη κατηγορία των μηχανών μέσης χρήσης όλες βγαίνουν με 3Χ. Τελικά η ανάλυση είναι αυτή που μετράει σε κύριο λόγο.

Επίσης θα σου πρότεινα canon. Είναι πολύ καλές για τα χρήματα τους κ έχουν ένα σωρό λειτουργίες. Βλέπω παίζουν πολύ, απλά οι sony έχουν το όνομα. Δεν είναι απαραίτητα οι καλύτερες. Αλλά πρέπει πρώτα να σκεφτείς πόσα περίπου διαθέτεις και σε αυτά τα χρήματα να ψάξεις ποιά είναι καλύτερη μηχανή.

Ελπίζω να σε κάλυψα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

από φίλο ερασιτέχνη φωτογράφο με μεγάλο πάθος κ εμπειρία στο θέμα φωτογραφία γνωρίζω ότι μία μηχανή με 5 mpixels είναι υπεραρκετή για τον απλό χρήστη.σχεδόν όλες έχουν οπτικό ζουμ 3x οπότε πλέον κοίτα περισσότερο πρακτικότητα,μέγεθος , τιμή , προσφορά μνήμης κτλ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σωστός ο cosmonaut. Απλά έχουν γίνει πολύ προσιτές οι μηχανές με 7mp και όσο να'ναι η ανάλυση ποτέ δεν είναι αρκετή. Γι'αυτό ας προτιμήσει λίγο παραπάνω ανάλυση και όλα αυτά που είπες. Το 3Χ ζούμ πάντως είναι καλό.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

από ψάξιμο μου στην ψ/μ , έχω πέσει πολλές φορές σε αυτην την άποψη:

οτι για τις συνήθεις εκτυπώσεις (10*15, 13*18)

αρκούν τα 4-5 ΜΡ...

μια ιστοσελίδα, όπου θα μπορούσες να θέσεις κριτηριά αναζήτησης για ψ/μ , είναι:

http://www.dpgr.gr/index.php?page=tx_search

------------------------

στο http://www.dpgr.gr/

μπορείς να βρείς αρκετές πληροφορίες για τις ψηφιακές και να λύσεις κάποιες από τις απορίες σου...

-------------------

προσωπικά , είμαι του ζουμμμμ....γιαυτό και το παρατσούκλι παπαράτσι...χιχιχι...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Επίσης, κοίτα να έχει μπαταρίες ΑΑΑ, όχι δικιές του.

Είναι πιο φτηνές (και οι επαναφορτιζόμενες ΑΑΑ), και σε περίπτωση που ξεμείνεις τελείως, μπορείς απλά να πας στο περίπτερο και να πάρεις μπαταρια.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σας ευχαριστω πολύ για την βοηθειά σας,θα το ψαξω περισσοτερο με αυτα που μου ειπατε και θα δω.Στην αρχη κοιτουσα σονυ αλλα βλεπω οτι και οι Canon δεν πανε πισω.Thanx!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σωστά τα λές τικ-τακ, αλλά η διαφορά στην τιμή των 5 με 6 ή 7mp είναι σχεδόν αμελητέα. Αλλά σίγουρα μια 5mp ειναι value for money μιας και κάνει τα πάντα χωρίς να υστερεί τρομακτικά από τις μεγαλυτερές κατηγορίες.

Εγώ πάντως σαχαρώνω από καιρό αυτήν εδώ

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.562723

Έχει παρα πολύ καλή τιμή κ όχι μόνο. Επίσης είναι 8mp και 4Χ οπτικό ζούμ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup

Καλό κομμάτι, και καλή τιμή! Εγώ πάντως θα απέφευγα το e-shop. Έχει ελεεινό after-sales service. Προτιμώ να πληρώσω λίγα ευρώ παραπάνω π.χ. στο Πλαίσιο, και να ξέρω ότι αν παρουσιαστεί ελάττωμα μετά, δεν θα βλαστημώ την ώρα κ τη στιγμή που αγόρασα από το e-shop (μιλάω ως παθών).

Επίσης,και το Πλαίσιο πια έχει πολύ γρήγορη παράδοση - την επόμενη μέρα σπίτι σου.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Συμφωνώ. Απλά έβαλα το σαιτ με τη χαμηλότερη τιμή. Καλά το Πλαίσιο απλά δεν παίζεται σε θέματα εξυπηρέτησης. Αλλά κ το e-shop δεν είναι κ τόσο δράμα. Μόνο που καθυστερεί τις αλλαγές. Σίγουρα είναι πιο εγγυημένο από κάτι μικρομάγαζα όπως ένα που αγόρασα ένα mp3 player και το φυσάω κ δεν κρυώνει

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σε αυτή που "ζαχαρώνεις" τα σημαντικά στοιχεία είναι αυτά:

# Διαστάσεις: 91.2 x 64.0 x 43.1 mm.

# Βάρος: 165g.

Πολύ μεγάλη.

Πρέπει να κάνεις επιλογή τι μηχανή θέλεις και γιατί τη θέλεις. Αν θες φωτογραφίες για οθόνη υπολογιστή και εκτύπωση μέχρι μισό σελίδας Α4, πάρε καλύτερα ένα κινητό Cyber-shot: 3.2 Megapixel παραείναι αρκετά, ο φακός τους είναι πολύ καλός για την κατηγορία τους και πάντα θα το έχεις μαζί σου. Και οι φακοί 2MP των περισσότερων κινητών είναι αρκετά καλοί. Το μόνο πρόβλημα είναι τα ανεπαρκή φλας και η έλλειψη καλού Autofocus στα περισσότερα.

Αν θες φωτογραφίες με πραγματική ποιότητα και τρελές ρυθμίσεις, μια DSLR είναι μονόδρομος (και τα 600+ ευρώπουλα έχουν ήδη ελαφρύνει την τσέπη σου). Η ανάλυση σε αυτές τις μηχανές δεν έχει τόσο σημασία όσο η ποιότητα του φακού και του αισθητήρα CMOS, που όποια και να πάρεις δεν έχει καμία σχέση με τις απλές compact.

Μια ενδιάμεση λύση είναι μηχανές όπως η Kodak Easyshare Z710 (7 Megapixel), που με καλή τιμή πλησιάζουν (ελπίζω να μην πέσει κεραυνός να με κάψει) τις DSLR χωρίς όμως εναλασσόμενους φακούς. Και η Canon και η Sony και η Nikon βγάζουν αντίστοιχα μοντέλα.

Αν πάλι δε θες κινητό και θες μια Compact για να τραβάς φωτογραφίες, στη θέση σου θα έπαιρνα ή την EASYSHARE V1003 (πάλι Kodak, πρέπει να μου κόψει προμήθεια). 10 Megapixel για 180 ευρώπουλα δεν είναι άσχημα. Αντίστοιχη η Samsung S1050 με 200 ευρωπουλάκια. Τώρα έχω μια S800 (μην τυχόν και την ψωνίσεις από το link, το μοντέλο έχει αλλάξει και η τιμή είναι η ίδια που την πήρα εγώ), σχετικά ικανοποιητική αν εξαιρέσει κανείς το ότι αδειάζει τις 2 ΑΑ μπαταρίες της με συνοπτικές διαδικασίες και δεν έχει επιλογές για φωτογράφηση μέσω PC.

Είχα και μια Canon Powershot A60 (2 MP... αρχαιολογίες!), που δεν είναι ομολογουμένως κακή (ένα διακοπτάκι έχει χαλάσει 4 χρόνια μετά). Για Canon όμως οφείλεις αν σέβεσαι τα χρήματά σου να τα σκάσεις κανονικότατα για τα μοντέλα Ixus και να παρακάμψεις τα Powershot. Ο συνAdmin την αγάπησε την καμερούλα του (παρότι δεν έκανε και την τρελή χρήση, λόγω βαρεμάρας). Στα φτηνότερα, 6 MP / Ixus 60 (230€), 7 MP / Ixus 70 (240€), αλλά ομολογώ ότι θα τις προσπέρναγα και τις δυο χωρίς δισταγμό ακουμπώντας χωρίς δεύτερη σκέψη τα 320 ευρωπουλάκια που ζητάει η Ixus 900 Titanium (10 MP). Έργο τέχνης, μηχανή που θα την κρατήσεις 5 χρόνια πιστεύω.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

doctordevil...

μια και το τρέναρες μεχρι τωρα και την έβγαλες χωρίς ψηφιακή μηχανή...

είναι βλακεία εν έτει 2007 να πάρεις μηχανή με οπτικό ζουμ 3x.

Είναι επίσης βλακεία, κατά την ταπεινή προσωπική μου άποψη πάντα να πάρεις μηχανή >5mp. Άχρηστη ανάλυση.

Εγώ την Canon μου την αγόρασα πριν 3 χρόνια από Αμερική και είναι ενα μοντέλο που δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα (μοιάζει με τις ψευτο-ixus που εισαγουμε εδώ).

Τα κριτήρια με τα οποία την αγόρασα ήταν:

-να εχει μεγάλο οπτικο ζουμ (τότε δεν υπήρχαν και πολλές όμως, εβρισκα μονο μια Hp με 6x)

-να είναι ελαφριά και όσο το δυνατόν πιο μικρή γίνεται

-να έχει μεγάλη LCD οθόνη

Εχει 4mp, οπτικό ζουμ 3x και οθόνη 2ιντσών. Χωράει άνετα μέσα σε ενα πακέτο τσιγάρα. Έτσι, την παίρνω παντού και πιστεψε με, βολεύει απίστευτα. Η φωτογραφική μηχανή που δεν είναι πρακτική είναι άχρηστη.

Μετά από 3 χρόνια, το μόνο που ζηλεύω στις νέες μηχανές είναι το μεγάλο οπτικό ζουμ.

Μου έχει χρειαστεί πολλές φορές στο χειρουργείο.

Κάποιος ειδικευόμενος αγόρασε πρόσφατα μια Sony με οπτικό ζουμ 10x. Μακράν η καλύτερη μηχανή κατά τη γνώμη μου. Δεν πιστεύω ότι μετά από 5 χρόνια θα εχει λόγο να την αλλάξει.

Επίσης, κάτι που μου κάνει εντύπωση που δεν ανεφέρθη από κανέναν:

-στα κριτήρια αγοράς σου να είναι και η ποιότητα του βίντεο που παίρνει. μια μηχανή που τραβάει max 320x240 στα 15frames, ε είναι της πλάκας... θες τουλάχιστον 640x480 στα 30frames.

Συμπερασματικά, αναλυση 5mp αρκετη, >5x οπτικο ζουμ και από όλα τα άλλα χαρακτηριστικά κάνε εκπτώσεις για να επενδύσεις στη μνήμη. Βάλε τουλάχιστον 2gb. Θα σου χρειαστεί, ξερω τι σου λεω...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Yashica ez 7032

...it costs less when it's not marked Sony, though it's the same manufacturer ;)

(I've just boughted it at 149 euro)

Nikkon Coolpix P5000

...if you want something excellent B)

(if only I had the money...)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν αξιζει κανεις να δινει χρηματα για αναλυσεις πανω απο 5-6 μεγαπιξελς.

Οχι μονο γιατι δεν προκειται να εκτυπωνει ποστερς,αλλα και επειδη οι αισθητηρες των 10 μεγαπιξελ σε κομπακτ μηχανες (υποτιθεται οτι μια τετοια κουβαλαει μαζι του ο μεσος χρηστης και οχι μια dslr) το μονο που παραγουν ειναι ψηφιακος θορυβος παρα ποιοτητα εικονας.

Μια μικρη κομπακτ συνηθως εχει μεχρι 3Χ οπτικο ζουμ.Καποιες με 5Χ ή 10Χ υπαρχουν σε κομπακτ,αλλα το αντιτιμο θα ειναι το σχετικα αυξημενο μεγεθος,αλλα αρκουντως μικρο για τσεπη τζακετ.Θα προτεινα sony dsc-t100 και panasonic tz3 (περισσοτερο) ή casio exilim EX-V7 (λιγοτερο).

Απο κει και περα μια και μιλαμε για ψηφιακη που θα την εχεις σχεδον παντα μαζι σου,χωρις τριποδα και συχνα θα φωτογραφιζεις σε χαμηλο φωτισμο,σημαντικο ρολο παιζει να υπαρχει καποιο συστημα σταθεροποιησης της εικονας.Κανεις δε θελει να βγαζει κουνημενες φωτος,πραγμα συνηθες οπως θα εχετε διαπιστωσει.Για αυτο εξισου θεμελιωδες για καποιον ερασιτεχνη ειναι το συστημα οπτικης σταθεροποιησης(προσοχη,οχι ψηφιακης,με υψηλο ΙSO,που αυξανει το θορυβο,αυτο ειναι ουσιαστικα αχρηστο).

Τετοια συστηματα εχουν ολες οι Πανασονικ,οι ακριβες Κανον με την καταληξη IS και μερικες αλλες.Επισης πολυ καλες σε χαμηλο φωτισμο ειναι οι Φουτζι.

Aναφορικα με το οπτικο σκοπευτρο ελαχιστες το εχουν πια και η χρησιμοτητα του ειναι σε περιπτωση που σου τελειωνει η μπαταρια,μπας και προλαβεις να βγαλεις καμια φωτο με την οθονη απενεργοποιημενη.Δεν το θεωρω σημαντικο για καποιον ερασιτεχνη φωτογραφο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μια καλή περίπτωση, αν σε ενδιαφέρει φακός 28-300 και καλή ανάλυση 6ΜΡ, είναι αυτή εδώ, που τη σκέφτομαι και εγώ μιας και η τιμή της έχει πέσει πολύ http://www.adorama.gr/eshop/details.php?la...&pr_id=1882 και αφού έχω αφιερώσει κάποιες ώρες σε ψάξιμο στο www.dpreview.com

Εν τω μεταξύ έπεσα πάνω σε αυτό το κατάστημα www.axcor.co.uk Έχει τρελές τιμές και κάνει international shipping. Σας φαίνεται αξιόπιστο?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Sleepwalker το 10χ οπτικό ζουμ πώς θα σου χρησιμεύσει στο χειρουργείο? :-S

για να κρατάς την καμερα, μαλλον δεν έχεις πλυθει, οπότε δεν εισαι πανω ακριβως απο το χειρουργικο πεδίο.

για να κρατας την καμερα επισης, μαλλον το χειρουργειο εχει κατι το ιδιαιτερο και χρειαζεται βιντεοσκοπηση/φωτογραφηση.

με 10x εισαι καλα

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Με 10χ οπτικό ζουμ πρέπει να κρατάς εντελώς ακίνητο το χέρι πάνω από το χειρουργικό τραπέζι πράγμα που δε είναι εύκολο, άρα θα χρειαστεί τρίποδα. Αλλά για να βγάλεις το χειρουργικό τραπέζι πρέπει να απλώσει κάποιος το χέρι πάνω από το χειρουργικό πεδίο, άρα μιλάμε για 1-2 μέτρα το πολύ, Από μεγάλη απόσταση δεν μπορείς να τραβήξεις γιατί είσαι πλάγια ως προς το αντικείμενο που φωτογραφίζεις.

Σε χειρουργία που έχω δεί, όταν είναι να φωτογραφίσουν κάτι, κάνουν στην άκρη οι χειρουργοί, απλώνει ένας από πίσω το χέρι και λέει στον ασθενή "κοίτα το πουλάκι" :-)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Επίσης, κάτι που μου κάνει εντύπωση που δεν ανεφέρθη από κανέναν:

-στα κριτήρια αγοράς σου να είναι και η ποιότητα του βίντεο που παίρνει. μια μηχανή που τραβάει max 320x240 στα 15frames, ε είναι της πλάκας... θες τουλάχιστον 640x480 στα 30frames.

Επιμένω... (Sony HDR-SR1) :rolleyes:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Επίσης, κάτι που μου κάνει εντύπωση που δεν ανεφέρθη από κανέναν:

-στα κριτήρια αγοράς σου να είναι και η ποιότητα του βίντεο που παίρνει. μια μηχανή που τραβάει max 320x240 στα 15frames, ε είναι της πλάκας... θες τουλάχιστον 640x480 στα 30frames.

Επιμένω... (Sony HDR-SR1) :rolleyes:

βρε ψυχή , καλή αλλά κάνει 1500$!!!...

πάρα πολλά!!!

εγώ μια Casio 6 Mp με 3Χ οπτικό ζουμ, με κοινές μπαταρίες και πολύ καλό βιντεάκι

μόλις 180 ευρώπουλα και απόλυτα ευχαριστημένος, βράδυ πρωί πολύ καλή ποιότητα

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Επίσης, κάτι που μου κάνει εντύπωση που δεν ανεφέρθη από κανέναν:

-στα κριτήρια αγοράς σου να είναι και η ποιότητα του βίντεο που παίρνει. μια μηχανή που τραβάει max 320x240 στα 15frames, ε είναι της πλάκας... θες τουλάχιστον 640x480 στα 30frames.

Βαλε το χερι στη καβουριασμενη τσεπουλα σου και παρε καμερα...Ε Λ Ε Ο Σ...Ντοντ μπι α τζιπσυ κονσουμερ... emconfused

Ειναι, τουλαχιστον, lame act να τραβας βιντεακια με τη φωτογραφικη...Στη τελικη παρε το Ν93...30FPS δινει...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Βαλε το χερι στη καβουριασμενη τσεπουλα σου και παρε καμερα...Ε Λ Ε Ο Σ...Ντοντ μπι α τζιπσυ κονσουμερ... emconfused

Ειναι, τουλαχιστον, lame act να τραβας βιντεακια με τη φωτογραφικη...Στη τελικη παρε το Ν93...30FPS δινει...

Καλά μη συγκρίνεις με τη δικιά σου φωτογραφική, που ειναι γύφτικη.

Η δικιά μου αν και 3 ετών τραβαει 40λεπτά βιντεο 640x480 στα 30FPS.

Τι να την κανω την ψηφιακή βιντεοκάμερα; Η νομίζεις ότι η ποιότητα ειναι πολύ καλύτερη;

Είναι πιο κ@ύλα να στα τρώνε οι γυναίκες, try it :)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η ψηφιακές βιντεοκάμερες είναι ανώριμες ακόμα. Θα έλεγα μια καλή ψηφιακή μηχανή. Αλλά δεν είναι ανάγκη να ξηλωθεί ο φίλος μας. Εγώ πάντως έχω μια kodek easyshare 3,2mp χωρίς οπτικό ζού, και βγάζω καταπληκτικές φωτογραφίες. Στην τελική δε μετράει μόνο η μηχανή, αλλά και η φαντασία που βάζεις.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.