Jump to content

Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων


DrIoannis

Recommended Posts

Για αγώνες ποδοσφαιρου,μπάσκετ κλπ τι ιατρικό εξοπλισμό προτείνεται?

Προτείνω να πάρεις ένα βιβλίο γραμματικής να διαβάσεις για να μάθεις ποτε γράφουμε "προτείνεται" και πότε γράφουμε "προτείνετε".

Έλεος πια με τις ανορθογραφίες εδώ μέσα!!!

Ύστερα θέλουμε να λεγόμαστε γιατροί και να μας σέβεται και ο κόσμος!!

:splats::splats::splats:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το ορθογραφικό λάθος διορθώθηκε.Είμαι όμως σίγουρος ότι ο φίλος μας ο eizo δεν έχει κάνει ποτέ μα ποτέ ορθογραφικό λάθος και έπρεπε να ξεσπάσει με αυτόν τον τρόπο για το πραγματικά τραγικό δικό μου "εεεεε".Ζητώ ταπεινά και ειλικρινά συγνώμη.

Έχει κάποια πρόταση κάποιος για το ερώτημα του θέματος?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Παρολο που δεν εχω δουλεψει σαν γιατρος αγωνων, εχω παραλαβει αρκετους τραυματιες στα ΤΕΠ με ως επι το πλειστον ορθοπεδικους τραυματισμους.

Προτεινω:

1. Τα βασικα και κλασσικα Betadine, οξυζενε, αποστειρωμενες γαζες.

2. Ελαστικους επιδεσμους σε διαφορα μεγεθη. Αν θελεις να εξοικονομησεις χωρο στο τσαντακι α' βοηθειων μπορεις να εχεις 2 μεγαλους και 2 μεσαιους σε καθε αγωνα και μετα αν τους χρησιμοποιησεις τους αναπληρωνεις. Με μεγαλο και μεσαιο μπορεις να δεσεις τα παντα, με μικρο π.χ. δεν μπορεις να δεσεις γονατο.

3. Ενα τριγωνικο μαντηλι για αναρτηση ανω ακρου.

4. Αυτοκολλητους επιδεσμους, διαφορα μεγεθη, για μικροτραυματισμους.

5. ΜΣΑ (Voltaren, Mesulid) ενεσιμα και χαπια, παρακεταμολη χαπια, Zantac ενεσιμο.

6. Αδρεναλινη και κορτιζονη (παντα χρειαζονται).

7. 2-3 συριγγες.

8. Πιεσομετρο, ακουστικα.

9. Παγοκυστες (οχι ψυκτικο, δεν εχει τοσο καλα αποτελεσματα) και μια πετσετουλα για την παγοκυστη (για να μην ερχεται σε επαφη με το δερμα).

10. Ψαλιδι.

Πιο δυσκολο να βρεθουν, αλλα καλα θα ηταν να τα εχεις:

1. Ετοιμους ναρθηκες, σε ρολο, τους κοβεις σε καταλληλο μεγεθος, τους βουτας σε νερο και εφαρμοζεις. Σκληραινουν πολυ γρηγορα.

2. Λαρυγγικη μασκα και ambu (οχι τραχειοσωληνα, λαρυγγοσκοπιο κτλ-υπερβολη)

Μπορεις να προσθεσεις και αλλα κατα την κριση σου. B)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Θα συμφωνήσω με τη ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ, είχα πάει ως αγροτικός σε αθλητικά γεγονότα. Πάντως προσωπικά πιστέυω ότι το ψυκτικό σπρεϊ είναι πολύ πρακτικότερο της παγοκύστης ιδίως αν είναι καλοκαίρι και δεν έχεις ψυγειάκι :splats: Ακόμα καλό είναι να έχεις ακόμα και αν ποτέ δεν τα χρειαστείς μια-δύο συσκευές ορού και ένα αλατούχο 500ράκι.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 year later...
Άλλη εναλλακτική είναι να δηλώσεις ιατρός ποδοσφαιρικών αγώνων στις κατά τόπους ΕΠΣ(ω ναι,έχω δει και πολλές κοπέλες...).

Πληροφοριακά, θα αναφέρω ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για γιατρούς στην ΕΠΣ Βοιωτίας. Είναι 40 ευρώ το παιχνίδι και σου δίνουν min 3 συνεχόμενα. Δε σε χαλάει να πηγαίνεις τις Κυριακές ένα 6ωράκι στη Θήβα για 120 ευρώ;;; Καλύτερα και από 2 εφημερίες...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Φίλε babaginda έχω χάσει τα λόγια μου...40αααααααααααααα??????Σε εμάς δίνουν 23 εντός εκτός τα λαμόγια.Επειδή ήμουν και στην ΕΠΣ Θεσ/νίκης και τα λεφτά ήταν 23 τα εντός και35-43 τα εκτός(ανάλογα με την απόσταση) την είχα ψιλιαστεί τη δουλειά ότι μας κοροιδεύουν και τα τρώνε αυτοί τα λεφτά εδώ και καιρό.Πήγα να τους κυνηγήσω αλλά δεν είχα κάποιο χαρτί να πατήσω.Ξέρεις ή ακόμη καλύτερα μπορείς να βρεις κάποιο χαρτί σχετικό με τις πληρωμές(θα ήμουν υπόχρεος)?Μιλώ για μεγάλη ΕΠΣ στην Ελλάδα...Επιλέον να πω ότι ενώ στη Θεσ/νικη τα λεφτά τα έδιναν στο χέρι μετά τον αγώνα,στην Λάρισα τα δίνουν αναδρομικά.Τέλος πρέπει να πω πως για να εξασφαλίσω τα 2 παιχνίδια κάθε εβδ. μάλωσα με πολλούς υπαλλήλους στο μπου@@λο που λέγεται ΕΠΣ...,τη στιγμή που κάποια λαμόγια συνάδελφοι και μη(άκουσον άκουσον έχουν προσλάβει και γυμναστές-δεν μου ζήτησαν ποτέ κάποια πιστοποίηση ότι είμαι γιατρός...)παίρνουν 4 παιχνίδια την εβδ.Ο τροχός όμως γυρίζει και ήδη έχω ετοιμάσει έναν φάκελο με παραπτώματα τους(που κάποια από αυτά όπως τα ονόματα κάποιων που εργάζονται σε αγώνες και δεν είναι ιατροί,φύλλα αγώνος με ιατρούς που πληρώνονται τα παιχνίδια και δεν πατάνε ποτέ σε αυτά μια και ταυτόχρονα παίζουν σε άλλο αγώνα,έξοδα για εξοπλισμό φαρμακείου που μπαίνει από την τσέπη μου ενώ πρέπει να μου το δίνουν οι ομάδες-υπάρχει καταστατικό γι'αυτό και πολλά άλλα) που μάλιστα πολλά είναι επικυρωμένα από την ίδια την υπηρεσία( ναι,ναι τόσο χαζοί είναι σε κάτι τέτοια...) και δεν θα αργήσει η στιμή που θα τα παραδώσω στον ντόπιο τύπο.Και τότε να δω αν θα τους φθάσουν τα λεφτά από τα ιατρικά κονδύλια που έχουν φάει μέχρι σήμερα τα ΛΑΜΟΓΙΑ...

Επειδή λόγω έλλειψης προσοχής μου ξέφυγε από ότι βλέπω,μάλλον όλοι θα καταλάβατε ότι μιλάω για την ΕΠΣ Λάρισας...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Που να δείς τί γίνεται σε κάποια ΕΠΣ της Αττικής.25 ευρώ το πρώτο παιχνίδι και άν έχεις και καπάκι και δεύτερο μόνο 13 ευρώ το σύνολο 38,θεώρησε αυτονόητο ότι παραπάνω απο 2 παιχνίδια για να πάρεις,πρέπει νάχεις συγγένεια με τον Πρόεδρο.όσο για τα λεφτά επίτόπου ούτε για αστείο...ένα χρόνο μετά και βλέπουμε(με δόσεις)...εγώ απογοητεύτηκα και την έκανα....άσε μεγάλη πίκρα!!! Αντίθετα έχει ακουστεί πως σε ΕΠΣ της θράκης καλοπληρώνουν και μάλιστα πρίν την έναρξη του παιχνιδιού!!Μήμπως να το βάλουμε σε ξεχωριστό τοπικ και να τους δώσουμε στεγνά;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

23 ευρώ το παιχνίδι

απαραδεκτοι.. δεν γνωριζα οτι εχουν πεσει τοσο χαμηλα οι πληρωμες. σ=οταν εκανα αγροτικο με παρακαλουσαν για 50 ευρω το παιχνιδι αλλα τους αγνοουσα θεωροντας το απολυτη ξεφτιλα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Κάθε ΕΠΣ δίνει διαφορετικά χρήματα. Βοιωτία, Αρκαδία, Μεσσηνία και Αχαΐα που ξέρω, δίνουν πάνω από 40 ευρώ. Είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης. Όταν στην Αθήνα υπάρχουν 1000 γιατροί που παρακαλούν για αγώνες, κορόιδα είναι στην ΕΠΣΑ να πληρώσουν περισσότερα; Και όχι μόνο αυτό, αλλά σου χρεώνουν τηλέφωνα και fax (έτσι δεν είναι;). Αντίθετα στην επαρχία, κάθε Σαββατοκύριακο γίνονται σε κάθε νομό πάνω από 80 αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων. Και τους παρακαλάνε να πάνε και το 60% των αγώνων γίνονται χωρίς γιατρό.

Η ιστορία με τους αγώνες είναι μακριά. Αυτοί κυρίως που λυμαίνονται το χώρο είναι δικατσάδες οι οποίοι έψαχναν για δουλειές για να καλύψουν τα άπειρα χρόνια που έδιναν εξετάσεις ΔΙΚΑΤΣΑ. Γνωρίζω άτομα που δούλευαν στα γήπεδα τουλάχιστον για 5-6 χρόνια πριν περάσουν τις εξετάσεις του καλοκαιριού του 2006 (και φυσικά χωρίς άδεια άσκησης επαγγέλματος). Αυτό συνέβαινε γιατί στην Αθήνα πριν από 10 χρόνια δεν υπήρχε η σημερινή πληθώρα των άνεργων γιατρών. Τότε λοιπόν οι ενώσεις προκειμένου να γεμίσουν τα γήπεδα με γιατρούς, προσλάμβαναν ότι να ναι: Φοιτητές, γιατρούς χωρίς άδεια, γυμναστές, φυσικοθεραπευτές, νοσοκόμους, κλπ. οι οποίοι υπέγραφαν ως ιατροί αγώνων. Έχω δει ακόμα και οδοντοτεχνίτη σε αγώνα. Όλοι αυτοί φυσικά υπόκεινται σε καταγγελία για αντιποίηση επαγγέλματος. Το θέμα είναι ότι κάποιοι όντας πολλά χρόνια στο "κουρμπέτι" έχουν γίνει γενικοί κουμανταδόροι και θησαυρίζουν από το επάγγελμα. Εν έτει 2007 όπου η ανεργία των νέων ιατρών έχει εκτιναχθεί στα ύψη, η ζήτηση εργασίας σε αυτούς τους χώρους είναι τόσο μεγάλη που οι ταρίφες έχουν γίνει εξευτελιστικά χαμηλές. Υπάρχουν εταιρείες που προσλαμβάνουν νέους ιατρούς και τους τοποθετούν κατά βούληση σε γήπεδα, γυμναστήρια, κολυμβητήρια, μέχρι και εργοστάσια, παίρνοντας 70% μίζα. Αλλά όταν υπάρχουν συνάδελφοι που δέχονται να πηγαίνουν σε αγώνες για 4 ευρώ την ώρα γιατί να μην υπάρχουν επιτήδειοι που μας εκμεταλλεύονται μαζικά;

Και δε νομίζω ότι τα 50 ευρώ στον αγώνα είναι ξεφτίλα. Είναι ανώτερο από το καθαρό ημερομίσθιο ειδικευόμενου. Ξεφτίλα είναι να κάνεις 18ωρες εφημερίες για 35 ευρώ καθαρά. Ούτε ο χειρότερος ανειδίκευτος εργάτης δεν πληρώνεται 2 ευρώ την ώρα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

αλλο εφημερια σε νοσοκομειο ομως και αλλο τραυματιοφορεας-παιδι της σφαλιαρας σε ποδοσφαιρικο αγωνα, ετσι? και οι πουτανες βγαζουν περισσοτερα την ωρα αν το δουμε καθαρα οικονομικα το θεμα.

p.s. γιατι ειχα την εντυπωση οτι οι εφημεριες πληρωνονται 70 ευρω και περιπου 100 τα ΣΚ?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

αλλο εφημερια σε νοσοκομειο ομως και αλλο τραυματιοφορεας-παιδι της σφαλιαρας σε ποδοσφαιρικο αγωνα, ετσι? και οι πουτανες βγαζουν περισσοτερα την ωρα αν το δουμε καθαρα οικονομικα το θεμα.

p.s. γιατι ειχα την εντυπωση οτι οι εφημεριες πληρωνονται 70 ευρω και περιπου 100 τα ΣΚ?

α) Ο βασικός μισθός του ειδικευόμενου (χωρίς τις εφημερίες) είναι 1000 ευρώ. Άρα 1000 ευρώ / 22 εργάσιμες μέρες το μήνα μας κάνουν 46 ευρώ την ημέρα.

β) Σε ιδιωτικές κλινικές, οι καθημερινές εφημερίες είναι 35 ευρώ καθαρά.

γ) Τι να είναι κάποιος παιδί της σφαλιάρας σε αγώνα, τι να είναι το γιουσουφάκι του επιμελητή του;

δ) Εγώ δεν έκανα σύγκριση ειδικότητας με γήπεδα. Αλλά όταν είσαι άνεργος δε νομίζω ότι σε παίρνει να υποτιμάς τα 30 ευρουλάκια του αγώνα. Υπάρχει και η λύση του αιώνιου γονικού χαρτζιλικώματος και η κλάψα για την κατάντια του συστήματος.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μία φορά πριν από λίγο καιρό ένας φίλος μου, γνωστός παράγοντας των ποδοσφαιρικών αγώνων της Αττικής (και όχι μόνο), με έστειλε στον Ασπρόπυργο για ένα παιχνίδι μεταξύ χονδρικά Τσιγγάνων + Γύφτων. (καλά να είναι το παλικάρι).

Σαν καλός άνεργος πήγα και εγώ...

Στα μέσα του αγώνα άρχισαν να πλακώνονται + να βρίζονται. Οπότε αρχίσαν τα συνθήματα + οι φωνές.

Γ: Θα γ$#$# το διαιτητή

Τ: Εμείς θα γ%$#%# τον επόπτη

Γ: Εμείς τους μπάτσους!

Α: Και εμείς το................................... ΓΙΑΤΡΟ!!!!!

Αφού με τη συνδρομή του μεσήλικα αστυνομικου - επόπτη - παρατηρητή του αγώνα ξεφύγαμε, σκέφτηκα τα εξής:

1. Δεν πάω καλύτερα 1 χρόνο επείγοντα στη Νέα Ζηλανδία

2. Αν γυρίσω στην Ελλάδα και με ριξει η ανάγκη στα χέρια αυτού του ρεμαλιού του αθλητικού παράγοντα, μόνο σε αγώνες παιδιών.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

βασικά και να τον κανεις δε χάνεις και τίποτα,

παίρνεις κάποια λεφτάκια

και βλέπεις και το ματσάκι

σε μια ομάδα που πήγαινα φέτος τοπικό 40 ευρώ ο αγώνας

πρόσφατα πήγα και σε άλλη ομάδα για ένα αγώνα

και ζήτησα 40 , μου δώσανε 50 και μόλις είχανε πέσει κατηγορία.

τώρα σκέφτομαι για κατασκήνωση!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αφού με τη συνδρομή του μεσήλικα αστυνομικου - επόπτη - παρατηρητή του αγώνα ξεφύγαμε, σκέφτηκα τα εξής:

1. Δεν πάω καλύτερα 1 χρόνο επείγοντα στη Νέα Ζηλανδία

Να την ξεχάσεις τη Νέα Ζηλανδία emno

Αλλιώς στα έχω κανονίσει...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αφού με τη συνδρομή του μεσήλικα αστυνομικου - επόπτη - παρατηρητή του αγώνα ξεφύγαμε, σκέφτηκα τα εξής:

1. Δεν πάω καλύτερα 1 χρόνο επείγοντα στη Νέα Ζηλανδία

Να την ξεχάσεις τη Νέα Ζηλανδία emno

Αλλιώς στα έχω κανονίσει...

andreas!!!! πρόσεχέ τον τον αράπη!!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.