Jump to content

Προσκυνείστε!!!


trivialx

Recommended Posts

:D Χωρίς πολλά λόγια!!!!

indexhero20070109.jpg

Link arrow%20right.gif Wow.. iPhone

iPod + Phone + Internet Device + ...

:splaaaats:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • Απαντήσεις 84
  • Created
  • Last Reply

http://www.apple.com/iphone/technology/specs.html

Screen size 3.5 inches

Screen resolution 320 by 480 at 160 ppi

Input method Multi-touch

Operating system OS X

Storage 4GB or 8GB

GSM Quad-band (MHz: 850, 900, 1800, 1900)

Wireless data Wi-Fi (802.11b/g) + EDGE + Bluetooth 2.0

Camera 2.0 megapixels

Battery Up to 5 hours

Talk / Video / Browsing

Up to 16 hours

Audio playback

Dimensions 4.5 x 2.4 x 0.46 inches / 115 x 61 x 11.6mm

Weight 4.8 ounces / 135 grams

Η Apple φέρνει μια μικρή τεχνολογική επανάσταση στα smartphones: τα... Pocket Mac.

http://www.apple.com/iphone/technology/osx.html  OS X

All the power and sophistication of the world’s most advanced operating system — OS X — is now available on a small, handheld device that gives you access to true desktop-class applications and software, including rich HTML email, full-featured web browsing, and applications such as widgets, Safari, calendar, text messaging, Notes, and Address Book. iPhone is fully multi-tasking, so you can read a web page while downloading your email in the background. This software completely redefines what you can do with a mobile phone.

http://www.apple.com/iphone/technology/sensors.html Built-in Advanced Sensors

iPhone’s accelerometer detects when you rotate the device from portrait to landscape, then automatically changes the contents of the display, so you immediately see the entire width of a web page or a photo in its proper landscape aspect ratio.

The proximity sensor detects when you lift iPhone to your ear and immediately turns off the display to save power and prevent inadvertent touches until iPhone is moved away.

An ambient light sensor automatically adjusts the display’s brightness to the appropriate level for the current ambient light, thereby enhancing the user experience and saving power at the same time.

Όταν θα εγκριθεί από το FCC νομίζω θα είναι το επόμενό μας τηλέφωνο, παρότι τότε (υπολογίζω >6 μήνες) και τα Pocket PC Smartphones θα έχουν αντίστοιχη τεχνολογία οθόνης (αν όχι 640x480) και χωρητικότητα. Δε θα έχουν όμως απλά πράγματα που υπόσχεται το iPhone:

noqt_sms20070109.jpg

(πληκτρολόγιο που να πατιέται με τα δάχτυλα, χωρίς περιττά νούμερα - σημεία στίξης που δε χρησιμοποιούνται στην πρώτη οθόνη για να είναι τα βασικά πλήκτρα μεγαλύτερα)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

USA - JUNE 2007

EUROPE - SEP or OCT 2007

ASIA - 2008

Έχουν πατεντάρει 200+ καινοτομίες!!!

We made any effort to protect it (Steve Jobs)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καλα, μη το παραγγειλετε απο τωρα. Οθονη αφης ειχε και το Ρ900 και σου'βγαινε η Παναγια να παρεις το νουμερο σωστα (ειδικα αν εχεις ιδιοπαθη τρομο). Και ειναι και μεγαλο. Και θα'ναι και πανακριβο.

Γμτ, τωρα βρηκανε να μας κοψουν τις εφημεριες...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Από μία μεγαλούτσικη όπως αυτή συσκευή χειρός, που θα έχω πάντα μαζί μου στην τσέπη παντού (εκτός της παραλίας) θέλω εκτός από widgets κοκ να μπορεί να δουλέψει και λίγο ως υπολογιστής, δηλαδή να μπορεί να τρέξει isilo ή κάτι ανάλογο καθώς και κανά χαζοπαίχνιδο για να περνάει η ώρα. Επίσης θέλω να τρέχει προγράμματα gps, μιας και εμένα δεν με καλύπτει το google maps, αλλά χρησιμοποιώ gps.

Μία μικρή καρτούλα SD ή ότι άλλο μικρότερο θέλουν θα ήταν ευπρόσδεκτη (παρά τα 8gb).

5 ώρες ομιλίας;;;;;;;; To κινητό μου τώρα έχει 9 ομιλίας και 400 αναμονής και δύο 24ωρα σπάνια αντέχει!!!!!!Δηλαδή αυτό παίζει να μην αντέχει ούτε μία μέρα;;;;;;;

Ανακεφαλαιώνω λέγοντας ότι για να ενθουσιαστώ πραγματικά και να δώσω τα $600 θέλω απαραίτητα τα εξής:

1. να τρέχει προγράμματα πέρα από widgets, δηλαδή (και βασικά) isilo κοκ καθώς και πρόγραμμα πλοήγησης μέσω gps

2. για τον θεό καλύτερη μπαταρία!!!!!

Αναφέρεται σαν συσκευή ipod, mobile και σύνδεσης στο νετ....... αυτό το σύνδεσης στο νετ μου μυρίζει ότι κάποια βασική λειτουργία αυτών που έχουμε μάθει να ονομάζουμε smartphone δεν θα την έχει..... τα προγράμματα!

Ελπίζω να μην έχει έτσι η κατάσταση για να το αποκτήσω ευχάριστα! :)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η διαφορά είναι ότι το κινητό σου, το smartphone, το pda, το ipod σου κ.λ.π, υστερούν σε ποσότητα περιεχόμενης λειτουργίας σαν μεμονομένες συσκευές συγκριτικά με την πολυχρηστικότητα του iphone. Οικονομικά, η συνάθροιση ακόμα και συσκευών με ταβάνι λειτουργίας όπου εσύ θες να ορίσεις (δηλ. όχι new generations) αποκλείεται να μην υπερβαίνει τα 600. In addition, το popularity που potentially θα έχει το iphone θα το κάνει πολύ ελκυστικό σε όλους τους σοφτγουεράδες μικροαπλικέσιον developers. Θα γίνει χαμός.

Πάω να ξαναδώ το UI … και μετά κρύο ντουζ!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Λογικά η ανάπτυξη εφαρμογών δεν θα είναι μεγάλο πρόβλημα, αν δεν κάνω λάθος τρέχει μια έκδοση του MacOSX, οπότε το developing είναι κατά βάση gcc compiling, σωστά; Αν ήμουν σίγουρος ότι θα έβγαινε μέχρι τον Οκτώβρη ίσως να το περίμενα αλλά έχει ένα χρόνο που όλο και έρχεται και υπάρχουν σχόλια στο νετ για κατασκευαστικές δυσκολίες. Όσοι δεν θέλετε την ολοκλήρωση και το design της apple κοιτάξτε και το asus p535, φοβερό μηχανάκι αλλά δυστυχώς χωρίς το little cute apple face!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Θα τρέχει MacOS X. Έκδοση για iphone, αλλά tiger. Αυτό σημαίνει ότι μιλάμε για ένα “κινητό” με λειτουργικό unix. Αυτό με την σειρά του σημαίνει απόλυτη σταθερότητα στην λειτουργία και μεγάλη ευκολία στην δημιουργία εφαρμογών.

Δεν νομίζω να μην βγει τον Οκτώβρη. Από τότε που φύγαν από την συνεργασία με την IBM αυτά έχουν πάψει. Μάλιστα το transition στους Intel ολοκληρώθηκε 5 μήνες νωρίτερα από τότε που είχαν πει. Περίμενε μέχρι τον Ιούνιο και αν δεν υπάρχει καθυστέρηση στην Αμερική λογικά δεν θα υπάρχει ούτε στην Ευρώπη, πόσο μάλλον στην Αγγλία.

Εμένα το ερωτημά μου είναι άλλο. Θα είναι κλειδωμένο? και αν μου το στείλουν από Αμέρικα, ποιος θα μου το ξεκλειδώσει?

p.s. Δείτε το demo από το keynote του Jobs arrow%20right.gifKeynote link

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν νομίζω να μην βγει τον Οκτώβρη. Από τότε που φύγαν από την συνεργασία με την IBM αυτά έχουν πάψει. Μάλιστα το transition στους Intel ολοκληρώθηκε 5 μήνες νωρίτερα από τότε που είχαν πει. Περίμενε μέχρι τον Ιούνιο και αν δεν υπάρχει καθυστέρηση στην Αμερική λογικά δεν θα υπάρχει ούτε στην Ευρώπη, πόσο μάλλον στην Αγγλία.

μακάρι να γίνει όπως λες, αν μάθεις τίποτα για την αγορά από Αμερική κάνε ένα ποστ plz, μου τρέχουν τα σάλια από μήνες για ένα apple X (aka freeBSD) smartphone emrockon Αν υπάρχει τρόπος να ανοίξει κανείς και το CLI, απίστευτη φάση ! Αν υπάρξουν κ διαθέσιμα compile headers, θα το σκίσω :) :) .... εχμ, μάλλον φαντασιώνομαι :(

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Για €600 το λιγότερο που θα έχει στην Ευρώπη, για το μέγεθός του και για την διάρκεια μπαταρίας του, νομίζω ότι το να ζητάω να τρέχει κάποιου είδους προγράμματα (δεν με νοιάζει σε τί θα είναι γραμμένα, αλλά να γραφτούν) είναι κάθε άλλο παρά υπερβολική απαίτηση. <br>Στα €600 ευρώ κυκλοφορούν πολλά smartphones ή pda-τηλέφωνα, που μπορεί να μην έχουν 8gb ενσωματωμένης μνήμης, έχουν όμως&nbsp; πάρα πολλές δυνατότητες ανεξάρτητα της σταθερότητας&nbsp; του λογισμικού τους. <br>Ανεξάρτητα πάντως από όλα τα υπόλοιπα θεωρώ ότι η διάρκεια μπαταρίας του θα δυσαρεστήσει πολλούς χρήστες και θα αποδειχτεί εμπορικό πρόβλημα...<br>5 ώρες ομιλίας υπό τέλειες συνθήκες σήματος και με την οθόνη κλειστή στο αυτί; <br>Δηλαδή αν ακουσεις και λίγο μουσική, τσεκάρεις κάτι στο νετ (αν βρεις wifi) και μιλάς με το bluetooth headset αναρωτιέμαι πραγματικά αν θα κρατήσει 16 ώρες.....<br><br>Μέχρι λοιπόν να δω ολοκληρωμένες δυνατότητες και specs, υποστήριξη και τα πρώτα reviews εκεί γύρω στον Ιούνιο δεν ενθουσιάζομαι....<br>

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τα προγράμματα.

Όλα τα προγράμματα που κυκλοφορούν για το tiger θα κυκλοφορήσουν και για αυτό σιγά-σιγά. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Αν τώρα η Microsoft θα μπει στην διαδικασία να φτιάξει μαζί με το office 2008 για mac (κυκλοφορεί τον Οκτώβρη) και έκδοση για το iphone, δεν μπορώ να το ξέρω. Αν το σκεφτείς καλά όμως, η βιομηχανία της κινητής τηλεφωνίας είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο (1 δις συσκευές) ανάμεσα στις άλλες ηλεκτρονικές συσκευές (παιχνιδομηχανές, φωτογραφικές μηχανές, κομπιούτερ, κ.λ.π). Ένα 2% market share για το iphone ισοδυναμεί με 20 εκατ συσκευές. 20 εκατ κόπιες πουλάει το office σύνολο στην βιομηχανία των pc. Καταλαβαίνεις γιατί αγορά μιλάμε; Λογικά και office θα δούμε και photoshop και ότι άλλο θες (To iLife έτοιμο θα είναι).

Η μπαταρία.

Λένε 5 ώρες heavy using (talk, listen, video). 16 ώρες, audio.

To κινητό σου έχει 9 ώρες ομιλίας φωτίζοντας μια οθόνη 1.5 ίντσας και ουσιαστικά κάνοντας το 3% από αυτά του iphone.

To λαπτοπ σου έχει πιθανώς 3-4 ώρες heavy using φωτίζοντας 17 ίντσες αλλά έχοντας χώρο για μπαταρία 10-fold capacity.

To pda σου; Η φωτογραφική σου; ..ούτε συζήτηση.. για πέταμα.

Με βάση το μέγεθος, την οθόνη και τις λειτουργίες δεν είναι κακές οι 5 ώρες. Θα θέλαμε περισσότερο αλλά μάλλον δεν υπάρχει προς το παρόν περισσότερο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

και κάτι τελευταίο.....

$600 με διετές συμβόλαιο;;;;;;;;;;;;

δηλαδή λιανική πόσο θα έχει αυτή η συσκευή; 800 το λιγότερο; και στην Ευρώπη; 800 ευρώ το λιγότερο;

αν αυτές είναι οι τιμές, τότε το 1% που θέλουν είναι μάλλον μεγάλο όνειρο αν δεν ψήνει και καφέ.....

και μην πει κανείς ότι είναι 3-4-5 συσκευές σε μία, γιατί αυτές οι 3-4-5 συσκευές δεν χρειάζεται να τις κουβαλάς πάντα μαζί σου.....

ΥΓ. αν σκεφτείς ότι μιλάω καμιά 10αριά τον μήνα, ακούω μουσική με το ipod 2 ώρες τον μήνα, τραβάω μία φωτογραφία τον μήνα και βλέπω 0 βίντεο φορητά τον μήνα, μάλλον το κινητό μου κάνει το 90% του iphone....

ΥΓ. το σίγουρα θα κυκλοφορήσουν προγράμματα για το Iphone δεν με καλύπτει γιατί από αυτά που ακουγονται στα διάφορα φόρουμς αυτό έχει ακουστεί λιγότερο από όλα... ότι γραφτεί πιθανότατα θα έιναι με την μορφή widget και αυτό είναι κακό....

ΥΓ. θα συμφωνήσω με τους περισσότερους στο νετ που λένε ότι πιθανώς στην Ευρώπη δεν θα πάει καλά και ακόμη χειρότερα στην Ασία που δουλεύουν το 3g κανονικότατα..... το πιο σωστο το είπε ένας τυπάς: τα πρώτα ipod ήταν ψιλομάπα αν σκεφτείς την μπαταρία τους και διάφορα άλλα..... Πέρα από ενθουσιασμούς (στην αρχή ενθουσιάστηκα και εγώ) μάλλον η 2η γενιά του iphone (αν υπάρξει) θα είναι αυτή που θα αξίξει...

ΥΓ. από άλλο σάιτ:The lucky Gizmodo guys got their paws on an actual iPhone plus an hour of Q&A with some Apple VPs. Here are some of their scoops: The OS isn't going to be "OS X for real." It's more like a pseudo-OS X and, like the iPod, it will not have a public API and open development. This confirms what Dan posted earlier today about no user-installable apps. Which is a shame. I'd really love to see the iPod and iPhone get opened up for more third party software. The screen is the same polycarbonite material as the iPod overlaid with a touch element. Finally, there won't be any WiFi or cellular data syncing, only sync-via-docking.

βασικά είναι πολύ ωραία η κουβέντα εδώ: http://forums.applenova.com/showthread.php...764&page=10

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ξέρουμε και οι δύο πολύ καλά ότι το 1% στόχος του Jobs είναι απλά για να έχουμε να λέμε Wow-wow-wow στο επόμενο Macworld. Αυτό το πράμα θα πουλήσει σαν τρελό. Το 2ετές κλειστό και μόνο 2ετές κλειστό είναι μέρος της συμφωνίας με την cingular (part of AT&T) η οποία έχει πάρει μέρος στην κατασκευή του πρώτου voice mail επιλογής και κάποια άλλα πραγματάκια. Θα πρέπει να εξηγήσω πως δουλεύει η κινητή τηλεφωνία στην Αμερική, αλλά βαριέμαι. Είναι πολύ διαφορετική από την Ελλάδα. Η πρόβλεψή μου είναι ότι στην Ελλάδα θα παίξει γύρω στα 650 ευρώ (8GB) το ανοιχτό και μετά θα έχει τα γνωστά με τις εταιρίες και τα συμβόλαια.

Για όλα τα άλλα? ...οι ανάγκες μας είναι μέρος της επιβίωσης ή των παροχών που κάνουν την επιβίωση πιο διασκεδαστική. Ότι μπορεί να προσφέρει ένα νέο τρόπο στην πλειοψηφία μένει στην ιστορία.

Για παράδειγμα:

Macintosh 1984: computer + windows + mouse

iPod 2001: αλλαγή της μουσικής βιομηχανίας

Internet (Google, Amazon, Wikipedia, Ebay κ.λ.π)

Όλα αυτά δημιούργησαν λιγότερο ή περισσότερο ανάγκες που αγνοούσαμε..

Καληνύχτα.

Υ.Γ. Δεν θές τώρα να απαντήσω και στον βλάκα.. έλεος.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πιστεύω ο χρόνος δε θα είναι πρόβλημα - και το S200 τόσα έχει και κρατάει δυο μερούλες. Αν τους φωτίσει ο θεός να βάλουν ένα miniusb από κάτω για φόρτιση θα'μαστε μια χαρά.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...
  • 4 months later...

Apple’s iPhone to launch on June 29th at 6pm local time

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Apple significantly upgrades iPhone battery life, multi-touch screen to optical-quality glass

Apple today announced that iPhone will deliver significantly longer battery life when it ships on June 29 than was originally estimated when iPhone was unveiled in January. iPhone will feature up to 8 hours of talk time, 6 hours of Internet use, 7 hours of video playback or 24 hours of audio playback. In addition, iPhone will feature up to 250 hours—more than 10 days—of standby time. Apple also announced that the entire top surface of iPhone, including its stunning 3.5-inch display, has been upgraded from plastic to optical-quality glass to achieve a superior level of scratch resistance and optical clarity.

“With 8 hours of talk time, and 24 hours of audio playback, iPhone’s battery life is longer than any other ‘Smartphone’ and even longer than most MP3 players,” said Steve Jobs, Apple’s CEO, in the press release. “We’ve also upgraded iPhone’s entire top surface from plastic to optical-quality glass for superior scratch resistance and clarity. There has never been a phone like iPhone, and we can't wait to get this truly magical product into the hands of customers starting just 11 days from today.”

iPhone introduces an entirely new user interface based on a revolutionary multi-touch display and pioneering new software that allows users to control iPhone with just a tap, flick or pinch of their fingers. iPhone combines three products into one small and lightweight handheld device—a revolutionary mobile phone, a widescreen iPod, and the Internet in your pocket with best-ever applications on a mobile phone for email, web browsing and maps. iPhone ushers in an era of software power and sophistication never before seen in a mobile device, which completely redefines what users can do on their mobile phones.

070618_iphone_charts.jpg

:splaaaats: :splaaaats: :splaaaats: :splaaaats: :splaaaats: :splaaaats: :splaaaats:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Hμερομηνία : 22-06-07

Οθόνες αφής: Το επόμενο τεχνολογικό άλμα

Επιμέλεια: Παναγιώτης Αθανάσαινας

patha@kathimerini.gr

ΚΟΙΤΩΝΤΑΣ τα αναρίθμητα νέα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας που υπόσχονται να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη, δύο είναι εκείνα που έχουν μέχρι στιγμής κλέψει την παράσταση κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των καταναλωτών. Το πρώτο κατασκευάστηκε από την Apple, ακούει στο όνομα iPhone και έρχεται να ταράξει της αγοράς συσκευών κινητής τηλεφωνίας. Το δεύτερο ανήκει στο αντίπαλο δέος, τη Microsoft, με την κωδική ονομασία Milan και ανήκει στον νέο κλάδο που αναπτύσσει η εταιρεία, την «επιφανειακή πληροφορική». Τα δύο νέα προϊόντα έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τις οθόνες αφής που δεσπόζουν τόσο στην εμφάνιση όσο και, κυρίως, στη χρήση τους.

Οι καταναλωτές, συνήθως, δεν έχουν τις καλύτερες των εμπειριών από μια οθόνη αφής, ή οποιαδήποτε επιφάνεια που δέχεται εντολές από μια επίπεδη επιφάνεια και όχι από πλήκτρα. Πολλοί έχουν περάσει αρκετή ώρα προσπαθώντας να πραγματοποιήσουν μια συναλλαγή σε ένα τραπεζικό ATM, σχεδόν παλεύοντας με την οθόνη και το κατάλληλο σημείο στο οποίο πρέπει να πιέσουν προκειμένου να γίνει δεκτή η εντολή τους. Το iPhone διαθέτει οθόνη αφής με αναγνώριση πολλαπλών επαφών

Η οθόνη του iPhone ωστόσο είναι, θα έλεγε κανείς, μια άλλη ιστορία. Είναι εξαιρετικά ευαίσθητη στο άγγιγμα του χρήστη, αλλά όχι υπερευαίσθητη. Το λογισμικό της επιτρέπει να καταλαβαίνει όταν ο χρήστης άγγιξε την οθόνη ηθελημένα ή κατά λάθος και δεν μπερδεύεται όταν ο χρήστης αγγίξει την οθόνη σε δύο σημεία ταυτόχρονα. Το iPhone έχει λειτουργίες που επιτρέπουν το άγγιγμα της οθόνης σε δύο σημεία, όταν για παράδειγμα ο κάτοχος του κινητού θέλει να μεγεθύνει μια φωτογραφία στην οθόνη τραβώντας τη με τα δάχτυλα του από τις άκρες.

Όπως διατείνονται οι ιθύνοντες της Apple, το νέο πρωτοποριακό σύστημα πλοήγησης και χρήσης του iPhone συνιστά τη μεγαλύτερη επανάσταση στο χειρισμό συσκευών από την εποχή που χρησιμοποιήθηκε το ποντίκι στους υπολογιστές. Σε ότι αφορά την ανάπτυξη του λογισμικού, οι φήμες θέλουν την εταιρεία Fingerworks να έχει την ιδέα και την κατασκευή της νέας οθόνης. Η εταιρεία ιδρύθηκε από δύο καθηγητές του πανεπιστήμιου του Ντέλαγουερ και εξαγοράστηκε από την Apple το 2005. Το γεγονός αυτό δεν αντικατοπτρίζει κάποια αδυναμία της εταρείας να αναπτύξει και να εφαρμόσει πρωτοποριακές ιδέες, αλλά μάλλον τη δύναμη της να ενσωματώνει νέες εταιρείες και να εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες τους. Από αυτή την άποψη, η Apple δεν αντιμετωπίζει θέματα εμφάνισης προβλημάτων σε εξαρτήματα προϊόντων που δεν έχει κατασκευάσει η ίδια, όπως αυτά που αντιμετωπίζει η Sony για παράδειγμα.

Αν φανταστεί κάποιος ένα iPhone στις διαστάσεις ενός μικρού τραπεζιού, θα μπορέσει εύκολα να οπτικοποιήσει το νέο «θαύμα» της Microsoft, με το όνομα Milan. Στην ουσία πρόκειται για ένα τραπέζι όπου δεσπόζει η μεγάλη οθόνη αφής, ενώ το γνωστό παραδοσιακό πληκτρολόγιο λάμπει δια της απουσίας του. Όπως και το iPhone, το Milan θα μπορεί να αναγνωρίσει πολλαπλές ταυτόχρονες επαφές στην επιφάνεια του. Η κύρια διαφορά του έγκειται στη χρήση ενός συστήματος υπέρυθρων καμερών για να ακολουθήσει τις κινήσεις των δακτύλων, σε αντίθεση με το iPhone που αντιλαμβάνεται τον ηλεκτρισμό στις άκρες των δακτύλων του χρήστη. Η επίπεδη οθόνη αφής δεσπόζει στο Milan της Microsoft

Η Microsoft έχει ήδη σκεφτεί αρκετές εφαρμογές για τον νέο υπολογιστή, εκμεταλλευόμενη, και δικαιολογώντας σε κάποιο βαθμό, το ιδιόμορφο και μη χρηστικό για πολλούς σχήμα του. Έτσι, τοποθετώντας μια κάμερα επάνω στο Milan, εκείνο την αναγνωρίζει και «διαβάζει» την κάρτα μνήμης της αντιγράφοντας και προβάλλοντας τις φωτογραφίες της επάνω στη μεγάλη του οθόνη. Ο χρήστης κατόπιν μπορεί να τις επεξεργαστεί, να τις μετακινήσει επάνω στην επίπεδη επιφάνεια, ή να αλλάξει τις διαστάσεις τους, όπως στην περίπτωση του iPhone. Ακόμη μια ιδιαίτερα πρωτοποριακή εφαρμογή του Milan εντοπίζεται στους χώρους εστίασης. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν το μενού επάνω στο τραπέζι-υπολογιστή, να παραγγείλουν χωρίς την παρουσία σερβιτόρου, ακόμη και να πληρώσουν με πιστωτική κάρτα στο τέλος του γεύματος. Το μόνο που δεν έχει σκεφτεί η Microsoft ακόμη είναι η αποφυγή των λεκέδων φαγητού επάνω στην πανάκριβη και ευαίσθητη οθόνη του Milan.

Είναι μάλλον αμφίβολο ότι η ανάπτυξη των οθόνων αφής και οι εφαρμογές που μπορούν να βρουν στις καθημερινές μας δραστηριότητες θα σταματήσει εδώ. Μία δοκιμή με το iPhone θα πείσει και τους πιο σκεπτικούς. Το πιθανότερο είναι ότι μετά από είκοσι λεπτά ενασχόλησης με το νέο κινητό της Apple ο χρήστης θα αναρωτηθεί γιατί δεν μπορεί να κάνει το ίδιο στην οθόνη του φορητού υπολογιστή του. Δεν είναι μόνο η εφαρμογή στην πράξη μιας πρωτοποριακής ιδέας που θα κάνει τις οθόνες αφής δημοφιλείς στο πολύ άμεσο μέλλον, αλλά και η αίσθηση ότι ο χρήστης πλέον αγγίζει τα δεδομένα, δεν τα χειρίζεται απλά.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες TIME

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

νομίζω ότι δύο καλά reviews πλέον που βγήκε στην αγορά και εμπιστεύομαι είναι του pcmag και του cnet ... αναζητήστε τα! :)

θεωρώ ότι σε μια πλειοψηφία apple users θα έχει τρομερή επιτυχία, ειδικά λόγω της λογικής του ολα by apple μιας και δουλεύουν άψογα μεταξύ τους, αλλά όταν κάτσει η σκόνη θα αποδειχτεί πως είναι απλά ένα μέτρια καλό τηλέφωνο στον κόσμο των κινητών τηλεφώνων. (εκτός και αν αποφασίσουμε να μην το εντάξουμε σε μια από τις κλασικές κατηγορίες, που πιθανώς προσβλέπει ο Τζομπς δηλαδή, όπως cell phones, smartphones κοκ αλλά στην κατηγορία "apple iphone".)

θα το δούμε βέβαια μέχρι τα Xmas και στην Ευρωπαϊκή του έκδοση με διάφορα "αναφερόμενα προβλήματα" να έχουν ίσως αντιμετωπιστεί...

το 1% ή και το 2% της παγκόσμιας αγοράς δέν είναι επιτυχία για το μέγεθος της apple και μην κοροϊδευόμαστε.... Θέλω ειδικά να δω τα ποσοστά στην αγορά της Ασίας και της Ευρώπης κατά δεύτερο λόγο.

Επιτυχία ήταν η Wind στην Ιταλία που μέσα σε ελάχιστο χρόνο πήρε πάνω από το 10% της αγοράς από το πουθενά. Προς το παρόν με αυτά που βλέπω και διαβάζω αν σήμερα έδινα τόσα χρήματα για τηλέφωνο θα έπαιρνα με κλειστά μάτια το I-mate 6150 που κυκλοφορεί μέσα στο καλοκαίρι και αυτό.

ΥΓ. the empire will strike back βέβαια και τα death stars που θα βγουν θα έχουν ενδιαφέρον ...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup LOL, θυμίζεις Steve Balmer... :splaaaats:

Από 20/6 και κάθε μέρα προστίθενται ~16000 άρθρα στο net. Το iphone ήδη πλησιάζει τις 100 μύριες απαντήσεις στο google.

Με λίγο ψάξιμο στο νετ μπορεί κάποιος ήδη να βρει εκατοντάδες review όλων των γούστων. Το πιο εντυπωσιακό που είδα εγώ, είναι το crash-press test όπου κάποιος βάζει το iphone σε σακούλα με κλειδιά, μετά σε σακούλα με πολλά μεταλλικά-αιχμηρά αντικείμενα και το κουνάει, μετά το πετάει σε χαλί και τέλος το κοπανάει στο πεζοδρόμιο. Το iphone.. ατσαλάκωτο.

Πέρα από αυτό, τα reviews στο net χωρίζονται σε αποθεωτικά και σε απλώς πολύ καλά. Το μόνα προβλήματα που έχουν αναφερθεί είναι άσχετα με την συσκευή και αφορούν τις πρώτες ώρες της Παρασκευής όπου το δίκτυο της AT&T ήταν way too busy και το activation έπαιρνε πολύ παρά πάνω από όσο λέγαν.

Ο στόχος του 1% της παγκόσμιας αγοράς για την apple είναι λογικός. Σε μια παρτίδα κομματιού αγοράς, σημασία έχει με ποιους παίζεις. Τι έχεις απέναντι.

Το trust των sony ericsson, nokia, motorola, siemens κ.λ.π θεωρούνται από τα πολύ σοβαρά.

Παρόλα ταύτα η τάση δείχνει ότι το 1% είναι όριο της πλάκας.

Η apple είναι εξαιρετική στο να εκμεταλλεύεται τον wow-factor και όταν με έρθουν και τα μεγάλα νούμερα ετοιμάζεται για δεύτερο ματ στην πιο σκληρή βιομηχανία.

Από το ipod-culture στο iphone-culture.

Οι επιφυλακτικοί και οι ενοχλημένοι από την τεράστια επιτυχία της εταιρίας βάλανε τον πήχη στις 100000 πωλήσεις για το πρώτο Π/Σ/Κ.

100 χιλιάδες για μία ακριβή συσκευή σε 3 μέρες;

Χωρίς ακόμα επίσημα στοιχεία.. οι αναλύσεις μιλάνε ότι τα 1800 AT&T shops έχουν ήδη από χτες sold-out και ότι μάλλον οι συνολικές πωλήσεις για το τριήμερο θα πλησιάσουν το 1 εκατομμύριο.

Αυτό είναι το 0.7% της αγοράς κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ, μέσα σε 3 μέρες.

Σε λίγο καιρό θα έχω και προσωπικό hand-ons experience οπότε θα μπορώ να πω περισσότερα. Με εντυπωσιάζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι 2 μεγαλύτερες ανησυχίες μου όπως η χρήση της οθόνης πολυεπαφής και το virtual πληκτρολόγιο αποδεικνύονται πραγματικά προτερήματα του iphone.

ΥΓ.1. Δεν ξέρω τι εννοείς με επιτυχία της WIND.. Είναι παιδί της Enel SPA.. σαν να λέμε ΔΕΗ ένα πράμα. Λειτούργησε όπως η Tellas (χώρια ότι η μισή της ανοίκει).

ΥΓ.2. Ήδη ο κόσμος χωρίστηκε σε iphone και αντι-iphone. Δεν μπορώ να σκεφτώ μεγαλύτερη επιτυχία από αυτό.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καποτε βλεπαμε διαφημισεις της Wind στην Ιταλια (πριν 3-4 χρονια) και γελουσαμε με τις αξιωσεις της...Η Enel ειχε παντα καλυτερες τιμες στο ρευμα απο την AGSM...Αλλα ποτε δεν καλυπτε τη περιοχη μου Γκρρρρ.....Εχω βαρεθει ολο το σκηνικο με το Iphone...Και τελικα τα χαρακτηριστικα του δε με τρελλαινουν κιολας...Αν εξαιρεσεις την ποιοτητα της οθονης δηλαδη...

post-1713-1183309057_thumbjpg

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το παρακάτω σχόλιο είναι απ' το myphone.gr. Δεν ξέρω για το τηλέφωνο, αλλά το σχόλιο είναι όλα τα λεφτά...

Η αλήθεια είναι πάντως ότι έξω από τα Apple stores θα έπρεπε να έχουν στρώσει τριφύλλι....

Γιατί σίγουρα θα πεινάνε τα πρόβατα...ΜΠΕΕΕΕΕΕΕ!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ο κόσμος είναι χωρισμένος σε αυτούς που τους αρέσει και σε αυτούς που φθονούν αυτούς που τους αρέσει.

Όπως και στην ζωή δηλαδή..

Think Different!!

p.s. Θα έλεγε μια μελέτη για τα πιθανά correlations

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.