Jump to content

Εξειδίκευση


renata

Recommended Posts

Γεια σας!Μετα απο αρκετη σκεψη κατεθεσα τα χαρτιαμου για παθολογια,ενιαια ειδικοτητα....θα με ενδιεφερε να ασχοληθω με τισ υποειδικευσεις της, αν βεβαια υφιστανται.Μηπως μπορει καποιος να με πληροφορησει σχετικα?Ευχαριστω! :)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • Απαντήσεις 79
  • Created
  • Last Reply

Τι εννοείς υποειδικεύσεις της παθολογίας?Φαντάζομαι δεν εννοείς νεφρο-,ρευματο-,ενδοκρινο-,ογκο-,αιματο- λογία( κ.τ.λ κ.τ.λ) μιας και τότε δεν μιλάμε για ενιαία ειδικότητα παθολογίας αλλά για γενικό μέρος!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ώρες ώρες αναρωτιέμαι με κάτι τόσο γενικές ερωτήσεις λες και δε σπουδάσατε 6 χρόνια Ιατρική... Είναι δυνατόν να ρωτάτε- εμμέσως πλην σαφώς- τα επιμέρους αντικείμενα της Εσωτερικής Παθολογίας; :wacko:

Anyway, welcome aboard.

Διάφορα αντικείμενα και με τί ασχολούνται θα βρεις εδώ. Απλά για να πάρεις ιδέα γιατί ορισμένα στην Ελλάδα είναι ξεχωριστά από την «εννιαία» Παθολογία που θες να κάνεις, όπως είπε και ο ducan.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Γεια σας!Μετα απο αρκετη σκεψη κατεθεσα τα χαρτιαμου για παθολογια,ενιαια ειδικοτητα....θα με ενδιεφερε να ασχοληθω με τισ υποειδικευσεις της, αν βεβαια υφιστανται.Μηπως μπορει καποιος να με πληροφορησει σχετικα?Ευχαριστω! :)

γεια σου ρενατα.κι εγω δηλωσα παθολογια με απωτερο σκοπο την εξειδικευση της διαβητολογιας.οι εξειδικευσεις μετα τα εξι χρονια της ειδικοτητας ειναι:διαβητολογια,υπερτασιολογια,εντατικολογια,ηπατολογια.Στο πρωτο τριμηνο του πεμπτου ετους ασχολεισαι συνηθως πιο "εντατικα" με το αντικειμενο της εξειδικευσης σου,με τους ασθενεις του νοσοκομειου.Αφου τελειωσεις την ειδικοτητα μπορεις να δηλωσεις για εξειδικευση σε καποιο νοσοκομειο που την χορηγει κατοπιν εξετασεων...Αυτα ξερω προς το παρον...Ελπιζω να σε βοηθησα!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πω μαν, με το συμπάθειο αλλά μου φαίνεται τόοοοοοοσο βαρετό. Βέβαια ο διαβήτης κολλάει παντού θα μου πεις...

Περίεργο που δεν ανέφερε κανείς τη Γηριατρική. Δεν υπάρχει επίσημα;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

αληθεια ποσο αναμονη εχεις ρενατα?εγω δηλωσα πριν 1.5 χρονο και θα ξεκινησω το Νοεμβριο του 2007 (για πληρη ειδικοτητα στη Θεσσαλονικη)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Να προσθέσω και την Λοιμωξιολογία που βέβαια δεν έχει αναγνωριστεί επίσημα αλλά η εκπαίδευση σε αυτήν υφίσταται ήδη.Επίσης αν ενδιαφέρεσαι,υπάρχει και η επιλογή της ΜΕΘ αφού τελειώσεις την Παθολογία και πάρεις τον τίτλο της ειδικότητας.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Περίεργο που δεν ανέφερε κανείς τη Γηριατρική. Δεν υπάρχει επίσημα;

Επίσημα δεν υπάρχει αλλά ο νοσοκομειακός παθολόγος ασκεί γηριατρική στην ουσία! Αφού αναλαμβάνει καρδιολογικά, νευρολογικά και άλλα περιστατικά άνω των 65...

Όσον αφορά τις υποειδικεύσεις υπάρχουν... ηπατολογία, διαβητολογία κτλ. αλλά δεν έχω ενημέρωση... Το μόνο που γνωρίζω είναι πως μπορείς να εκτελείς και να γνωματεύεις υπερήχους χωρίς να είσαι ακτινοδιαγνώστης...

Π.Δ 228/2000

Άρθρο 1 Εκτέλεση Υπερήχων

1. Οι υπέρηχοι εκτελούνται:

α) Από τους Ακτινοδιαγνωοτές, Ακτινοθεραπευτές Ογκολόγους, για το σύνολο των υπό εξέταση οργάνων ή οστών.

β) Από τους ειδικούς γιατρούς οι οποίοι έχουν το δικαίωμα να προβαίνουν σε εξέτα¬ση των οργάνων της ειδικότητας τους μετά από 6μηνη εκπαίδευση, μετά τη λήψη της ειδικότητας.

Η άδεια εκτέλεσης υπερήχων της περίπτωσης

1 .β. αποκτάται κατόπιν εξετάσεων ενώπιον Τριμελούς Επιτροπής.

Η Επιτροπή συγκροτείται με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Πρόνοιας και αποτελείται από ένα γιατρό Ακτινοδιαγνωστικής ο οποίος προεδρεύει και δυο γιατρούς της αντίστοιχης ειδικότητας που έχουν άδεια εκτέλεσης υπερήχων.

2. α) Οι Καρδιολόγοι μπορούν να εκτελούν διαθωρακικά υπερηχογραφήματα DOPPLER

καρδίας και αορτικού τόξου, εφόσον έχουν εκπαιδευτεί 5 μήνες κατά τη διάρκεια της ειδίκευσης τους για λήψη ειδικότητας Καρδιολογίας.

Η σχετική άδεια εκτέλεσης υπερήχων χορηγείται χωρίς εξετάσεις.

β) Για τις νεώτερες τεχνικές, εκτός των ανωτέρω (ECHO STRESS, COLOR KINESIS, DOPPLER TISSUE IMAGING, HARMONICS) απαιτείται εξάμηνη εκπαίδευση μετά τη λήψη της ειδικότητας σε αναγνωρισμένα ειδικά Κέντρα.

Ειδικότερα για μεν την διοισοφάγειο ηχοκαρδιογραφία, απαιτείται όπως ο εκπαιδευόμενος καρδιολόγος πραγματοποιήσει τουλάχιστον 25 εισαγωγές του γαστροσκοπίου υπό την επίβλεψη γαστρεντερολόγου ή ηχοκαρδιογραφιστού και να συμμετάσχει και γνωματεύσει σε τουλάχιστον 50 εξετάσεις διοισοφάγειας ηχοκορδιογράφειας υπό την επίβλεψη του Διευθυντού του εργαστηρίου, διά δε τη δυναμική ηχοκαρδιογραφία (με κόπωση ή φαρμακευτική) και την ενδοστεφανιαία υπερηχογραφία θα πρέπει να συμμετάσχει στη διενέργεια τουλάχιστον 50 εξετάσεων και στην ερμηνεία τουλάχιστον 100 εξετάσεων αντιστοίχως.

Αναφορικά δε προς τις νεώτερες τεχνικές COLOR KINESIS, DOPPLER, TISSUE IMAGING, HARMONICS θα πρέπει να συμμετάσχει και να γνωματεύσει σε συνολικά εκατό (100) εξετάσεις.

Οι καρδιολογικές μονάδες που δύνανται να εκπαιδεύσουν καρδιολόγους στις νεώτερες τεχνικές πρέπει να εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις του άρθρου 3 του παρόντος και επιπρόσθετα στην καρδιολογική μονάδα να λειτουργεί αιμοδυναμικό εργαστήριο.

Η σχετική άδεια εκτέλεσης υπερήχων χορηγείται κατόπιν εξετάσεων ενώπιον της ανωτέρω τριμελούς Επιτροπής.

3. Όσοι γιατροί με Ειδικότητα Ακτινοδιαγνωστικής, Ακτινοθεραπευτικής - Ογκολογίας

και Καρδιολογίας δεν έχουν εκπαιδευτεί στους υπερήχους κατά τη διάρκεια της ειδίκευσής τους, υποχρεούνται σε 6μήνη εκπαίδευση προκειμένου να έχουν το δικαίωμα εκτέλεσης υπερήχων.

4. Γιατροί με τις κάτωθι ειδικότητες δεν εκτελούν υπερήχους: Πνευμονολογία - Φυματιολογία, Αλλεργιολογία, Δερματολογία, Ιατροδικαστική, Νευροχειρουργική, Πλαστική Χειρουργική, Ρευματολογία, Ιατρική της Εργασίας, Φυσική Ιατρική και Αποκατάσταση.

Άρθρο 2 Καθορισμός των οργάνων για κάθε ιατρική ειδικότητα για εκτέλεση υπερήχων

- Ακτινολόγοι

- Παιδίατροι: μπορούν να εκτελούν υπερηχογραφήματα για το σύνολο των οργάνων.

- Αγγειοχειρουργοί: μπορούν να εκτελούν υπερηχογραφήματα αγγείων (αρτηριών φλεβών).

- Γαστρεντερολόγοι: μπορούν να εκτελούν υπερηχογραφήματα ήπατος - σπληνός - παγκρέατος - χοληφόρων καθώς και ενδοσκοπική υπερηχογραφία των οργάνων αυτών.

- Μαιευτήρες

- Γυναικολόγοι: μπορούν να εκτελούν υπερηχογραφήματα έσω γεννητικών οργάνων

και παρακολούθηση κυήσεως.

- Καρδιολόγοι: μπορούν να εκτελούν υπερηχογραφήματα καρδίας και αορτικού τόξου καθώς και διοισοφαγικά.

- Παθολόγοι

- Χειρουργοί

- Γενικοί Γιατροί: μπορούν να εκτελούν υπερηχογραφήματα για το σύνολο των οργάνων της κοιλιακής χώρας.

Tα όργανα της κοιλιακής χώρας είναι:

«Περιτοναϊκή κοιλότητα» Κοιλιακή μοίρα οισοφάγου Στόμαχος - «δωδεκαδάκτυλο» Λ. έντερο Π. έντερο Ήπαρ Σπλην Μήτρα - σάλπιγγες - ωοθήκες «Εξωπεριτοναϊκά όργανα κοιλίας» Πάγκρεας Νεφροί Επινεφρίδια Ουρητήρες Μεγάλα αγγεία Ουροδόχος κύστη Προστάτης Ορθόν

- Ορθοπεδικοί: μπορούν να εκτελούν υπερηχογραφήματα μαλακών μορίων και αρθρώσεων άνω - κάτω άκρων και σπονδυλικής στήλης.

- Ουρολόγοι: μπορούν να εκτελούν υπερηχογραφήματα νεφρών - κύστεως - προοτάτου.

- Νεφρολόγοι: μπορούν να εκτελούν υπερηχογραφήματα νεφρών - ουρητήρων - ουροδόχου κύστεως.

- Οφθαλμίατροι: μπορούν να εκτελούν υπερηχογραφήματα για το όργανο του οφθαλμού.

- Ωτορινολαρυγγολόγοι: μπορούν να εκτελούν υπερηχογραφήματα περιοχής τραχήλου.

- Ενδοκρινολόγοι: μπορούν να εκτελούν υπερηχογραφήματα θυροειδούς, παραθυρο-

ειδούς, και λοιπών ενδοκρινών αδένων.

- Νευρολόγοι: μπορούν να εκτελούν υπερηχογραφήματα διακρανίως.

- Ακτινοθεραπευτές

- Ογκολόγοι: μπορούν να εκτελούν υπερηχογραφήματα για το σύνολο των υπό εξέταση οργάνων ή ιστών.

Άρθρο 3

Καθορισμός κριτηρίων για την αναγνώριση των Νοσοκομειακών Μονάδων ως κατάλληλων για την εκπαίδευση των γιατρών στους υπερήχους.

1. Η εκπαίδευση στους υπερήχους γίνεται σε Νοσοκομειακές Μονάδες (Ακτινολογικά

Εργαστήρια Περιφερειακών Γενικών Νοσοκομείων ή Τμήματα που εκτελούν τα αντίστοιχα των ειδικοτήτων υπερηχογραφήματα) που πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:

α) Χορηγούν πλήρη ειδικότητα.

β) Εκτελείται ικανός αριθμός εξετάσεων του κάθε αντικειμένου επί ημερησίας βάσεως.

γ) Υφίσταται υπεύθυνος της λειτουργίας του Εργαστηρίου του Τμήματος ή της Μονάδας ο οποίος να διαθέτει ανάλογη εμπειρία σε εργαστήριο υπερήχων αντίστοιχο με την ειδικότητα του και να έχει άδεια εκτέλεσης υπερήχων. Αναγκαία, επίσης, θεωρείται η στελέχωση του εργαστηρίου με εξειδικευμένο προσωπικό εφόσον τούτο είναι δυνατό.

δ) Υπάρχει αρχείο εξετάσεων.

ε) Το τμήμα διαθέτει τακτική εκπαιδευτική δραστηριότητα, ανά εβδομάδα και ανά μήνα, ενασχόλησης με τους υπερήχους.

στ) Tα μηχανήματα υπερήχων είναι εγκατεστημένα κατ' αρχήν στο Ακτινολογικό Εργαστήριο για να εξυπηρετούν πολλαπλές χρήσεις αντίστοιχα με την ειδικότητα των Νοσοκομείων, εκτός των μηχανημάτων των Χειρουργικών, Καρδιολογικών και Γυναικολογικών μονάδων λόγω της ιδιαιτερότητας τους.

Έχουν χρήση των μηχανημάτων οι εκτελούντες την 6μηνη επιπλέον της ειδικότητας εκπαίδευση.

ζ) Η εκπαιδευτική Μονάδα, Τμήμα ή Εργαστήριο, με ευθύνη του Δ/ντή υποχρεούται να εξασφαλίζει τη συμμετοχή του εκπαιδευόμενου στις υπερηχογραφικές πράξεις (κυρίως εκτέλεση και διάγνωση) με ελάχιστο αριθμό ανά μήνα εκπαίδευσης τα 30 υπερηχογραφήματα ανά εκπαιδευόμενο.

2. Ο εκπαιδευόμενος οφείλει να συμμετέχει ανελλιπώς στο πρόγραμμα εκτέλεσης των υπερηχοτομογραφιών και μετά το πέρας της εκπαίδευσης του λαμβάνει πιστοποιητικό στο οποίο αναγράφεται πλήρως η δραστηριότητα του και ο αριθμός των πράξεων στις οποίες συμμετείχε.

3. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Πρόνοιας, μετά από γνώμη της Επιτροπής Εκπαίδευσης και Μετεκπαίδευσης του ΚΕ.Σ.Υ., αναγνωρίζονται οι νοσοκομειακές μονάδες που πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις ως κατάλληλες για την εκπαίδευση των ειδικευμένων γιατρών στους υπερήχους και καθορίζεται ο αριθμός των ανωτέρω γιατρών που μπορούν να εκπαιδευθούν στις μονάδες αυτές.

4. Οι γιατροί για την 6μηνη εκπαίδευση στους υπερήχους θα τοποθετούνται ως άμισθοι υπεράριθμοι με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Πρόνοιας.

Η τοποθέτηση θα γίνεται βάσει της σειράς προτεραιότητας των αιτήσεων των ενδιαφερομένων γιατρών.

Άρθρο 4 Μεταβατικές διατάξεις

α. Η άδεια εκτέλεσης υπερήχων χορηγείται, χωρίς εξετάσεις, σε Καρδιολόγους γιατρούς οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί στους υπερήχους κατά τη διάρκεια της ειδίκευσης τους, μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος Δ/τος.

β. Η άδεια εκτέλεσης υπερήχων χορηγείται κατόπιν εξετάσεων σε γιατρούς λοιπών ειδικοτήτων οι οποίοι έχουν συμπληρώσει μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος Δ/τος, εξάμηνη εκπαίδευση στους υπερήχους

Άρθρο 5 Ειδικές διατάξεις

α. Οι γιατροί που έχουν ήδη αποκτήσει άδεια εκτέλεσης υπερηχογραφημάτων της ειδικότητας τους, μπορούν να εκτελούν υπερηχογραφήματα μόνο της ειδικότητας τους, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο άρθρο 2 του παρόντος Δ/γματος.

β. Οι άδειες εκτέλεσης υπερηχογραφημάτων στις αγγειολογικές παθήσεις παύουν να ισχύουν από της δημοσίευσης του παρόντος Δ/γματος.

γ. Από τη δημοσίευση του παρόντος Δ/γματος παύει να ισχύει κάθε αντίθετη διάταξη.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τον είχα δει αυτό τον νόμο για τους Υπερήχους στο Ιατρικό Βήμα πριν κανα 2-3 χρόνια, αν θυμάμαι καλά. Είναι πολύ αστείο που στο Αρθρο 2 παράγραφος 4 γράφει τους Ιατρούς που, και να θέλουν, δε μπορούν να κάνουν Υπερηχογραφήματα.

Δηλαδή αν εγώ μάθω με το ζόρι να μη μπορώ να εξασκήσω, λες και μιλάμε για καμιά καμπαλιστική επεμβατική διαδικασία... :rolleyes:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Είναι πολύ αστείο που στο Αρθρο 2 παράγραφος 4 γράφει τους Ιατρούς που, και να θέλουν, δε μπορούν να κάνουν Υπερηχογραφήματα.

Δηλαδή αν εγώ μάθω με το ζόρι να μη μπορώ να εξασκήσω,:rolleyes:

Κι όμως εμένα με καλύπτει απόλυτα...

Όχι σαν μερικούς που κάνουν άγρα πελατών-ασθενών κάνοντας υπέρηχο από την κορφή ως τα νύχια...

Περιστατικά πάμπολλα! Καδιολόγος που κοιτάει γυναικολογικά, αδένες κτλ... Ως που ο αδαής κόσμος πάει στον συγκεκριμένο για το 2 σε 1! θα πάω στον τάδε για να δει την καρδιά μου και τα υπόλοιπα όργανα...

Σε λίγο θα δίνει ο γιατρός και DVD για όσους τον επισκέπτονται!

Εν κατακλείδι...

Να μάθεις... μάθε.... αλλά όχι να το ασκείς!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Φίλε τί λες;

Συνειδητοποιείς ότι εγώ ως μελλοντικός νευροχειρουργός που θα εξασκεί στην Ελλάδα δεν θα έχω δικαίωμα να κάνω μια εύκολη εξέταση μόνος μου και θα πρέπει να πληρώνω συνάδελφο που ο παραπάνω νόμος του το επιτρέπει;

Αυτός ο νόμος έγινε απλά για να τα παίρνουν ορισμένες ειδικότητες απ'τις άλλες.

Πάντως αυτό που λες είναι αλήθεια, άλλα έτσι κι αλλιώς ο νόμος αυτός δεν προστατεύει από άσχετο ιατρό που ζητάει άσχετες υπερηχογραφήσεις.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Φίλε τί λες;

Συνειδητοποιείς ότι εγώ ως μελλοντικός νευροχειρουργός που θα εξασκεί στην Ελλάδα δεν θα έχω δικαίωμα να κάνω μια εύκολη εξέταση μόνος μου και θα πρέπει να πληρώνω συνάδελφο που ο παραπάνω νόμος του το επιτρέπει;

Ως μελλοντικός νευροχειρουργός πες μου σε τι θα σου χρησιμεύσει ο υπέρηχος...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ό,τι χρησιμεύει στον ορθοπεδικό και στο νευρολόγο.

(που ο παραπάνω νόμος τους επιτρέπει- κοινώς δες παραπάνω)

Αν πάλι δεν καταλαβαίνεις, ξαναγράψου στο Greekmeds χωρίς το dr αυτή τη φορά. ;)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ένας ενδοκρινολόγος θα μπορεί να βλέπει ωοθήκες ας πούμε για να διαγνώσει ένα σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών; Μάλλον όχι ε?Χμμμμ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μάλλον αγαπητή notbad οι Ιατρικές Εταιρείες που αντιπροσωπεύουν τις ειδικότητες που μείναν απ'έξω δεν είχαν ισχυρό lobby... :rolleyes:emdontgetit

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αν πάλι δεν καταλαβαίνεις, ξαναγράψου στο Greekmeds χωρίς το dr αυτή τη φορά. ;)

Προβληματίσου εσύ με το Prof. και άσε τα σχόλια για το dr!

Αν δεν είσαι ικανός να επιχειρηματολογείς μην ασκείς στείρα και άνευ σημασίας κριτική.... Γκε γκε?

ps. Φοβήθηκες μην φωνάξεις άλλον και σου φάει τα λεφτά! Όταν χειρουργείς ΝΧ δεν ζητάς φακελάκι για τον υπέρηχο... Ή έχεις σκοπό να βάλεις στην ασφάλεια bla bla + υπέρηχο!

Σοβαρέψου...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Θα προβληματιστώ όταν πω κάτι λάθος και δεν το παραδεχτώ, όπως στην περίπτωσή σου. :)

Το Prof εξάλλου το κότσαρα γιατί από παλιά στα περισσότερα forum που δοκίμαζα το σκέτο Wizard ήταν πιασμένο. Και μου έμεινε, δεν είναι ούτε για τη μόστρα ούτε το έκλεψα απ'τον Χάρρυ Πότερ. ;)

(άσχετο πάντως, θα το αλλάξω κάποια στιγμή γιατί όντως φαίνεται λίγο ψωνίστικο-ξερολίστικο)

Τώρα, για ποια φακελάκια και πράσινα άλογα μου λες; Δεν πρόκειται να δουλέψω στο δημόσιο. Απλά στο εξωτερικό (που είμαι και βλέπω, αλλά και που παρατηρώ και μαθαίνω) οι Νευροχειρουργοί εκπαιδεύονται να χρησιμοποιούν τους υπερήχους και στην εξέταση αλλά, εννοείται, πολύ περισσότερο στη χειρουργική.

Και τί; Θες επιχειρήματα;

Το παραπάνω που λέει ο νόμος «διακρανίως» μονάχα για τους Νευρολόγους έχει τρομερή σημασία στους Νευροχειρουργούς. Σου λέει τίποτα η Transcranial Doppler Ultrasonography; Η εφαρμογή της ξεκίνησε απ'τους Νευροχειρουργούς που θέλαν να δουν τον εγκεφαλοαγγειακό σπασμό σε ασθενείς με αυτόματη υπαραχνοειδή αιμορραγία. Φυσικά το κεφάλαιο της χειρουργικής υπερηχογράφησης είναι τεράστιο για να το αναλύσουμε εδώ οπότε περνάμε στο επόμενο. Ξέρεις σπονδυλική στήλη κάνουν και οι Νευροχειρουργοί καθότι υπάρχει ένα τεράστιο κεφάλαιο (εξειδίκευση) της ΝΧ που ασχολείται με τη στήλη και τα περιφερικά νεύρα.

Ντάξει, τώρα ο Ιατροδικαστής μπορεί να μη χρειάζεται τους υπερήχους εξ'ορισμού, αλλά οι νομίζω ο Πνευμονολόγος και όλες οι χειρουργικές ειδικότητες οφείλουν να γνωρίζουν και να μπορούν να την εξασκήσουν.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Φίλε τί λες;

Συνειδητοποιείς ότι εγώ ως μελλοντικός νευροχειρουργός που θα εξασκεί στην Ελλάδα δεν θα έχω δικαίωμα να κάνω μια εύκολη εξέταση μόνος μου και θα πρέπει να πληρώνω συνάδελφο που ο παραπάνω νόμος του το επιτρέπει;

Αυτός ο νόμος έγινε απλά για να τα παίρνουν ορισμένες ειδικότητες απ'τις άλλες.

Πάντως αυτό που λες είναι αλήθεια, άλλα έτσι κι αλλιώς ο νόμος αυτός δεν προστατεύει από άσχετο ιατρό που ζητάει άσχετες υπερηχογραφήσεις.

τελείωσε πρώτα μεγάλε,δες τι παίζει έξω και μετά ψωνίζεσαι..............άκου μελλοντικός νευροχειρούργος????Μήπως και μελλοντικός prof. έτσι για να μη ξεχνιόμαστε????Ωραίο μέρος το πανεπιστήμιο,τελικά.............Όλοι το ίδιο .......Ψωνιζόμαστε ενώ είμαστε ήδη μέσα(ασφαλές............)και πέφτουν τα αυτιά όταν βγούμε έξω και δούμε τα σ.....ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ,prof. sorry re........Ναι,ναι ,έχεις δίκιο,εσύ δε θα δεις τα σκατά...Ξέχασα......το είχες γράψει σε άλλο topic...........Τί ανάγκη έχεις εσύ,βρε "μελλοντικέ νευροχειρούργε",με μπαμπά και μαμά ντοκτόρια

Ένας ήδη ST-läkare

Συναδέλφικη συμβουλή:Ξεκαβαλίσου όσο είναι ακόμα νωρίς....Ο δρόμος είναι μακρύς

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ρε παληκάρια, δεν αφήνουμε το show off λέω γω; Πολλή αυτοεπιβεβαίωση έπεσε μαζεμένη. Ας στρωθούμε να γίνουμε αυτό που θέλουμε κι ας αφήσουμε τα καθηγητιλίκια και ST-lakarιλίκια προς το παρόν.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ό,τι χρησιμεύει στον ορθοπεδικό και στο νευρολόγο.

(που ο παραπάνω νόμος τους επιτρέπει- κοινώς δες παραπάνω)

AAA! Εδω διαφωνω καθετα! Το ξερεις οτι η μοναδικη αξιοπιστη εξεταση που υπαρχει αυτη τη στιγμη για τον ελεγχο του συγγενους υπεξαρθρηματος του ισχιου στα νεογνα και στα βρεφη και της υμενιτιδας στα παιδια ειναι το U/S. Ευκολη, γρηγορη και 99% αξιοπιστη.

Το U/S στην ορθοπεδικη εχει και αλλες πολλες εφαρμογες οπως την δ/δ κυστης απο συμπαγη μαζα στα μαλακα μορια, ανευρεση υγρου σε αρθρωσεις οταν αυτο ειναι ελαχιστο για να διαγνωσθει κλινικα κτλ.

Εκτος αν θελεις να υποβαλλεις τον ασθενη σου σε μαγνητικη. Και να σε δω αμα ειναι νεογνο!!! -_-

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ως μελλοντικός νευροχειρουργός  πες μου σε τι θα σου χρησιμεύσει ο υπέρηχος...

διακρανικό ντόπλερ (κυρίως)

ντόπλερ αγγείων τραχήλου

σπονδυλική (αυτό μόνο θεωρητικά δηλ. αλλά τέλως πάντων)

από εκεί και πέρα μάλλον χάρη του κάνουν του ν/χ που θα μπορεί να «στέλνει» τους υπέρηχους αλλού δικαιολογημένα, άλλη όρεξη δεν είχε να κάθεται να κάνει υπέρηχους... η γνωμάτευση αρκεί... ούτε πρόκειται να ανοίξει ιατρείο για να εκτελεί διακρανικά ντόπλερ... εύχομαι γι'αυτόν τουλάχιστον....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ρε Sovereign, πάλι καλά που έδωσα μια εξήγηση για το handle μου και γιατί πιστεύω αυτό που πιστεύω. :(

Απλά του έφερα τα επιχειρήματα που ζήτησε, τίποτα παραπάνω. Και μετά μπαίνει ο «Σουηδός» και μιλάει για ψωνιές και καβαλήματα. :rolleyes:\

@Λουκρητία,

εντάξει αυτά που λες αλλά που έρχονται σε αντίθεση με τα δικά μου; Μήπως έκανες λάθος quote γιατί με μένα πάνω δε διαφωνείς (και μάλιστα κάθετα)... απλά μιλάς για τη δικιά σου ειδικότητα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ντάξει ρε «Σουηδέ», γύρνα στους ΑΒΒΑ σου τώρα. :)

Συναδελφική συμβουλή: Μη λες μαλακίες.

Μη λες μαλακίες.

ΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ,μα τι επίπεδο ενός "μελλοντικού νευροχειρούργου".......

:antegeia:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.