Jump to content

[Αγονο αγροτικό] εντυπώσεις,εμπειρίες


georgio24

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά.Θα ήθελα να παρακαλέσω όσους έχουν κάνει τη θητεία τους σε νησί,να μας δώσουν τα φώτα τους

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • Απαντήσεις 50
  • Created
  • Last Reply

Α! Τωρα το προσεξα αυτο!

Λοιπον, εγω εκανα αγροτικο σε αγονο Π.Ι. μονοθεσιο σε ενα μικρο νησακι του Αιγαιου (μολις 9 km²).

Ηταν η ωραιοτερη εμπειρια της ζωης μου!!!! emiloveyou

Το νησι αυτο το διαλεξα για την περιπετεια και μονο και οχι για λογους αναμονης. Οπως εχω πει και αλλου, οταν τελειωσα εγω, εβρισκες θεση για ειδικοτητα ακομα και σε μεγαλα νοσοκομεια της Αθηνας.

Διαλεξα να παω εκει γιατι αγροτικο παει καποιος μονο μια φορα και ηθελα να ζησω κατι διαφορετικο. Δεν καταλαβαινω γιατι θα επρεπε να παω σε καποιο Κ.Υ., κοντα σε μεγαλο αστικο κεντρο, με συνθηκες πανω κατω παρομοιες με νοσοκομειου.

Δυσκολιες υπηρχαν πολλες. Το χειροτερο απο ολα ηταν το 24ωρο αγχος που ειχα μη συμβει κατι και δεν μπορω να το αντιμετωπισω. Καθε φορα που χτυπουσε το τηλεφωνο εχανα 2 χρονια απο τη ζωη μου. Μου ετυχαν και καποια ασχημα περιστατικα, ακομα και ενας θανατος απο ανακοπη στα χερια μου.

Επισης, δεν ειχα καθολου αδεια. 365 μερες δεν το κουνησα απο το νησι. Δεν μπορω να πω πως μου ελειψε η Αθηνα (ουτως ή αλλως τη μισω) αλλα ηθελα και μια αλλαγη παραστασεων.

Εκτος απο την συνταγογραφηση, που ηταν και το πιο ευκολο πραγμα, ειχα αρμοδιοτητες για τα παντα. Εκτελουσα χρεη νομιατρου υποχρεωτικα (ελεγχους σε μαγαζια, αδειες λειτουργιας, αδειες αλλοδαπων, ζωα κτλ), κτηνιατρου εθελοντικα (εχω γραψει και αλλου για τις αγελαδες που ξεγεννησα κτλ), ακομα και...γεωπονου!

Φαρμακειο δεν υπηρχε (ουτε και υπαρχει) οποτε επρεπε παντα να εχω ενα στοκ φαρμακων στο ιατρειο.

Συγκοινωνια; Το χειμωνα περιπου μια φορα την εβδομαδα οταν ο καιρος ηταν καλος. Ο αποκλεισμος ομως ηταν πολυ συχνος. Π.χ. με κατι νοτιαδες που ειχαν πιασει μεσα Νοεμβριου το καραβι εκανε να ερθει 1.5 μηνα!

Με το Ε.Κ.Α.Β. για αεροδιακομιδες δεν ειχα κανενα προβλημα. Ισως και γιατι δεν το καλουσα και συχνα. Ποτε δεν μου ειχε αρνηθει περιστατικο. Το κακο ηταν πως δεν ειχαμε ελικοδρομιο, οποτε αν ηταν βραδυ και το περιστατικο πολυ επειγον, φορτωνα το περιστατικο πρωτα σε ενα αγροτικο της κοινοτητας και δευτερον σε λαντζα για να παμε σε ενα νησι παρακατω που ειχε ελικοδρομιο.

Παρολο που ακουγονται δυσκολες οι συνθηκες, οπως ειπα και πιο πανω, δεν την αλλαζω με τιποτα αυτη την εμπειρια. Μακαρι να μπορουσα να ξαναπαω. Μου δοθηκε η ευκαιρια να κανω καποια πραγματα τα οποια δεν θα μπορουσα να κανω καπου αλλου, οπως, οργανωση του ιατρειου, προληπτικες εξετασεις ενηλικων και παιδιων, προληπτικοι εμβολιασμοι ενηλικων (π.χ. αντιτετανικο, ηπατιτιδας Β), καταγραφη ολων των κατοικων του νησιου σε καρτελες με το ατομικο και ιατρικο ιστορικο του καθενος, μαθηματα πρωτων βοηθειων κτλ

Πιστευω πως προσφερα καποια πραγματα αλλα πως και το νησι μου προσφερε ακομα περισσοτερα. Εμαθα να βασιζομαι στις δικες μου δυναμεις, εκανα φιλους μα το πιο σημαντικο απο ολα ειναι πως ολους αυτους τους κατοικους τους αισθανομαι πια σαν την οικογενεια μου. Παντα οι πορτες τους θα ειναι ανοιχτες για μενα και παντα η δικη μου για αυτους. :wub:

Τελος, θα ηθελα να πω πως ολα ειναι θεμα οπτικης γωνιας. Αλλος στη θεση μου μπορει να μετραγε μερες να φυγει. Εγω εκλαιγα ολη την τελευταια εβδομαδα.... :wub:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Παλιες καλες εποχες... :wub:

Με ενα μονο μοριο πηρα το νησακι της επιλογης μου, χωρις να περιμενω καθολου, την πρωτη εβδομαδα μετα την αποφοιτηση! Στη λιστα υπηρχαν καμια 15αρια αγονα που δεν τα ζηταγε κανεις. Και ολα αυτα το μακρινο...2000.

Δικατσαδες ειχε και τοτε, αλλα μαλλον ηταν σπανιοτερο το ειδος! Αρα το Π.Δ. δεν ισχυει! Υπηρχε μαλιστα τοτε και ενας αδικος νομος, που τα μορια των δικατσαδων υπολογιζοταν απο την ημερομηνια κτησης του πτυχιου και οχι απο την ημερομηνια αναγνωρισης απο το ΔΙΚΑΤΣΑ, πραγμα που ευνοουσε τους χειροτερους αυτων, που εκαναν χρονια να παρουν την αναγνωριση. Εχοντας πιο πολλα μορια χτυπαγαν και τα καλυτερα αγροτικα.

Ευτυχως αυτο εχει αλλαξει τα τελευταια χρονια.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η Λουκρητία με συγκίνησε και δεν κάνω πλάκα.Εγώ έκανα αγροτικό σε βουνό που μπορούσα και έφευγα αλλά δέθηκα με τους κατοίκους σε σημείο που να πηγαίνω εκδρομή και βόλτες με πολλούς,να κάθομαι Χριστούγεννα και Πάσχα στο χωριο και να συμμετέχω στα πανηγύρια τους . Χαίρομαι όταν ακόμα και τώρα που έχω φύγει με παίρνουν τηλέφωνο για ιατρικές συμβουλές.Αξίζει τον κόπο να κάνεις ένα αγροτικό που θα σου προσφέρει στιγμές που δεν θα τις ξαναζήσεις.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

δεν είναι όλα τα αγροτικά ρόδινα...

κάποιοι πέρασαν φίνα κάποιοι πηγαν σε νησί και λέγαν κάποιοσ να βρει την τάπα να ξεβουλώσει και να εξαφανιστεί το κωλονήσι

μην γενικεύεις... ζήτα πληροφορίες για συγκεκριμένα αγροτικά από κάποιον που πρόσφατα ήταν εκεί και διασταύρωσε τις γιατί ποτέ κανένας δεν λέει όλη την αλήθεια...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εγω θα παω προς κερκυρα....προς το νοτο καβο μερια!Εχει ακουσει κανεις τιποτα;;Απο οτι εχω καταλαβει γινεται της μουρλης εκει το καλοκαιρι!!Δεν πειραζει αρκει να δουλευουμε ως ιατροι.... :D

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Παλιά γινόταν πανικός!

Τώρα μετά τις καταγγελίες για υποτιθέμενους βιασμούς τα πράγματα έχουν συμμαζευτεί σε μεγάλο βαθμό !

Πάντως έχει ακόμα πολλά ατυχήματα από μεθύσια, με δίτροχα, πισίνες κτλ...

Εγώ ψάχνω να πάω σαν τουριστογιατρός εκεί!

Λες να διαξιφιστούμε?

Κρίμα για τον τουρισμό που μάζεψε γιατί έχει πολύ αξιόλογους κατοίκους!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 weeks later...

εγω ειμαι 6 μηνες σε αγονο αγροτικο σε μικρο νησακι αλλα με 750 κατοικους που ειναι πολλοι και δεν προλαβαινω καθολου! με πολυ λιγα λογια γιατι ακριβως δεν προλαβαινω για παραπανω,εχω να πω πως εχεις μεγαλη ευθυνη και πρεπει να εισαι ψυχραιμος....εγω εχω αρκετη δουλεια κι οχι μονο συνταγογραφηση αλλα και μεγαλη γκαμα ασθενων. τα κανω ολα απο πιστοποιητικα,μεχρι κτηνιατρος,μεχρι ψυχολογος. Ειναι ολα ωραια αν και αυτο που με στενοχωρει ειναι οι κατοικοι και η συμπεριφορα τους γιατι με θεωρουν δεδομενη οποτε ολο το 24ωρο με ξυπνανε για ασχετα και πρεπει να φωναζω,να ειμαι συνεχεια αυστηρη γιατι δεν καταλαβαινουν. Υπαρχουν αλλα νησια που καααααθεσαι αλλα εγω θα πεθαινα! μπορει να μην προλαβαινω να ξεκουραστω και να εκνευριζομαι πολλες φορες αλλα τουλαχιστον μαθαινω πολλα. δεν θα μπορουσα να πεταξω ετσι 12 μηνες και να μην μαθαινω τιποτα.

προσοχη λοιπον για οποιον θελει νησι.ας ενημερωθει πολυ καλα πιο πριν . κατοικοι,παιδια,αθενειες κλτ...δεν ψαχνουμε ολοι τις ιδιες περιπετειες...

καλη τυχη....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

Τ ο άγονο αγροτικό είναι όπως το βλέπει κανείς. Είναι σίγουρα πολύ δύσκολα αλλά είναι και εμπειρία μεγάλη. Δοκιμάζεις τις αντοχές σου. Έτυχε να κάνω το αγροτικό μου σε άγονο νησί, ισως είναι το ίδιο μικρό νησί από Κ. κάτω από τη Νάξο που έχει γίνει ήδη λόγος παραπάνω, με τη διαφορά ότι ήταν πρίν 8 χρόνια και τα πράγματα στο νησί δεν ήταν και τόσο ρόδινα. Φαντάζομαι ότι εχουν αλλάξει αρκετά οι συνθήκες εργασίας,αλλά σιγουρα δεν έχει αλλάξει η βασική ιδέα ότι εισαι εσύ και ο Θεός. Στην αρχή του αγροτικού δεδομένου ότι εχεις και αγνοια κινδύνου φαίνονται όλα ωραία και απλά. Τώρα που δουλεύω πλέον ως ειδικευμένη σκέφτομαι πόσες φορές μέσα στο χρόνο του άγονου έθεσα σε κίνδυνο την καριέρα μου. Το σίγουρο είναι όμως ότι σε κάθε δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζεις εκεί επιστρατεύονται όλες σου οι αισθήσεις και πάντα βρίσκεις τη λύση. Το θέμα είναι αν θέλεις να μπείς σε αυτη τη διαδικασία ή να επαναπαυθεις σε ένα απλο αγροτικό ιατρείο που η μόνη σου ασχολία θα είναι η συνταγογράφηση και το πόσα φασόν έγραψες σήμερα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Είχα την ευκαιρία να περάσω από δύο πολύ πολύ μικρά και εντελώς άγονα νησιά, όχι επειδή το επέλεξα αλλά υποχρεωτικά, με απόσπαση από το Υπουργείο, για να καλυφθούν μετά από παραίτηση και των δύο αγροτικών γιατρών. Αν και συνολικά δεν έμεινα πολύ, η εμπειρία ήταν ανεξίτηλη. Αυτά τα γιατρεία είναι σωστό να στελεχώνονται από δύο γιατρούς, γιατί αλλιώς τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Από την άλλη είναι αληθινά εμπειρία ζωής. Θα πήγαινα ευχαρίστως να καθήσω ένα χρόνο αν έκανα αίτηση μαζί με έναν άλλο συνάδελφο. Μόνη μου, ούτε για διακοπές! Δε λέει.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Όπως έχω πει και σε άλλο ποστ, κάνω άγονο στη Λέσβο.Το νησί είναι μεγάλο, έχει νοσοκομείο, οπότε το αργότερο σε 2 ώρες έχεις "ξεμπερδέψει" με το περιστατικό σου και αυτό είναι καλό. Η Λέσβος είναι πολύ μεγάλο νησί, η Μυτιλήνη είναι πανεμορφη πόλη, έχει πάρα πολλά πράγματα να δεις και να κάνεις.Ο χειμώνας ήταν πάρα πολύ δύσκολος, χίονια, πλημμύρες και άμα απεργούν οι ναυτικοί θα ψάχνεις για ντομάτες και πορτοκάλια. Ο κόσμος είναι έτσι και έτσι....γενικά δεν λέγονται και τα καλύτερα για τους Μυτιλινιους..Από το Πάσχα και μετά ο κόσμος τετραπλασιάζεται και η δουλεία αυξάνεται γεωμετρικά......Ένα πάρα πολύ κακό που έχουν είναι ότι το ούζο κατεβαίνει πιο γρήγορα από το νερό, δεν ξέρουν να οδηγούν και τα τροχαία είναι πάρα πολύ συχνά.Στα περισσότερα χωριά τους εκτιμάνε πάρα πολύ τους αγροτικούς. Υπάρχουν και ορισμένα όμως που είναι πραγματικά μαρτύριο.Ένα μεγάλο μειονέκτημα είναι ότι δεν είσαι σε ηπειρωτικό αγροτικό , οπότε η σύνδεση με Άθηνα-Θεσ/νικη είναι αρκετά δύσκολή....Το αεροπλάνο είναι σχεδόν μονόδρομος. Για να βαρεθε'ις στη Λέσβο, αποκλείεται. Απλά πιστεύω ότι είναι πολύ καλύτερα να κάνει κάποιος ειδικότητα στη Λέσβο παρά αγροτικό.

Από άποψη εμπειριών, μου έχουν τύχει πάρα πολλά κουλά και δύσκολα περιστατικά μόνο σε 5 μήνες, αλλά και πολλές ευχάριστες καταστάσεις, κύρίως σε κτηνοτροφικό επίπεδο....μάζεψα ελιές, έφτιαξα λαδοτύρι και τώρα θα φτιάξουμε και μυζήθρα....άρμεγμα αρνιών και σε κανα δίμηνο θα τα κουρέψουμε κιόλας. Επίσης μου έχει κάνει εντύπωση το πόσο αυτόχθονες είναι οι άνθρωποι εκεί.Μόνο απορρυπαντικά ψωνίζουν από το Σουπερμαρκετ.Όλα τα άλλα τα παράγουν μόνοι τους!!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Κι εγώ έκανα αγροτικό σε νησί (σε κέντρο υγείας) λόγω του ότι δεν μπορούσα έπί 5 μήνες να βρω εκεί που ήθελα εξαιτίας της μοριοδότησης των πτυχιούχων εξωτερικού. Σε όσους το σκέφτονται έχω να προτείνω την επικοινωνία με ήδη υπηρετούντες αγροτικούς ώστε να ενημερωθούν για την κατάσταση, γιατί μην ξεχνάμε ότι τα πράγματα αλλάζουν, με τις συνεχείς μεταβολές προσωπικού, σε νησιά και άλλα απομακρυσμένα μέρη όπου συνήθως πάνε είτε ντόπιοι είτε μη ντόπιοι που θέλουν κάποια στιγμή να φύγουν. Τα σίγουρα που μπορώ να πω είναι ότι δεν πρόκειται για διακοπές αλλά για θέση με μεγάλη ευθύνη. Το χειρότερο απ όλα για μένα ήταν οι διακομιδές, με ασθενοφόρα, καράβια, καίκια, λιμενικό, καμια φορά ελικόπτερα κτλ κτλ. Επίσης, νομίζω ότι όποιος πάει εκεί μπορεί να ξεχάσει σχεδόν το ωράριο, αφού είτε θα δουλεύει είτε θα είναι σε επιφυλακή.

Πάντως, το καλό είναι ότι μέσα από αυτές τις συνθήκες μαθαίνει κανείς πολλά όσον αφορά την κλινική πράξη.

Πράγματα που ούτε τα φαντάζεται κάποιος που θα πάει σε ΠΙ συνταγογράφησης, και το κέντρο υγείας όπου θα εφημερεύει θα είναι κανα μισάωρο από νοσοκομείο και θα έχει όλη την πολυτέλεια να κάνει τον τροχονόμο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

εδω και 3 χρονια τουλαχιστον οι αποφοιτοι εξωτερικου αρχιζουν και μετρανε μορια απο τη στιγμη που αναγνωριζουν το δικατσα και οχι απο την ωρα ληψη πτυχιου στο εξωτερικο οπως γινοταν πολυ παλαιοτερα.

κρατω 1 επιφυλαξη για τους αποφοιτους ιταλιας που πιθανον αναγνωριζουν χρονο με τη ληψη πτυχιου και οχι το εσαμε ντι στατο και βγαινουν μπροστα οπως και βγηκαν και στις κληρωσεις του 2003

για το τωρα που καποιοι εμφανιζονται ξαφνικα με πολλα μορια και χτυπουν αγονα πιθανον να ειναι ιατροι που διεκοψαν το αγροτικο τους για να ξεκινησουν ειδικοτητα.. κανα καποιο τμημα και αφου το ολοκληρωσαν επιστρεφουν να κανουν το υπολοιπο του αγροτικου και αρκετοι απο αυτους με τα μορια που εχουν πλεον επιλεγουν να χτυπησουν αγονο

οσον αφορα τα αγροτικα ιατρεια γενικα θα ελεγα οτι πλεον που συγκεντρωνονται πολλα ιατρεια σε καθε προκηρυξη γιατι γινονται πλεον οι ανακοινωσεις καθε 40 μερες περιπου... καποιες φορες συγκεντρωνεται το ενδιαφερον σε ορισμενα και μενουν παρα πολλα αζητητα.. στην περιοχη μου ειχαμε αζητητα που βγαινα και ξαναβγαιναν για πανω απο 6 μηνες.. και καποιο απο αυτα αδειασε τελικα γιατι ο ιατρος που υπηρετουσε ειχε παρει ηδη τις 2 εξαμηνες παρατασεις και δεν του εδινε νεα το υπουργειο.. για 1,5 χρονο δεν το ζητησε κανεις!!! και οχι μονο αυτο.. και δεν ηταν νησι...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 year later...

παιδες, ως αλλος ενας και γω στους πολλους,θα ηθελα να επικαλεστω τους συναδελφους που εχουν παρει αγονο για μερικες πληροφοειες.

συγκεκριμενα:οταν βγαινουν οι προκυρηξεις ποια ειναι η στρατηγικη με την οποια πρεπει να δηλωνουμε για να εχουμε ελπιδες να παρουμε καποιο αγονο??

υπαρχουν καποια τρικ με τα οποια μπορουμε να παρουμε τη θεση(π.χ καποια αγονα πολυ δυσκολα,καποια που δεν τα δηλωνει o κοσμος ευκολα,or

anything που μπορει να βοηθησει παιδες.)

tnx σε οποιον απαντησει και σε οποιον εφαγα χρονο να διαβασει του ποστ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Για να πάρεις άγονο πρέπει πρώτα να έχεις μόρια. Αρκετά μόρια.

Όμως δε φτάνει μόνο αυτό. Εκείνο που πρέπει να κάνεις είναι να δεις ποιοι δηλώνουν την περιοχή που θέλεις να δηλώσεις και εσύ και πόσα μόρια έχουν. 'Ετσι μπορείς να υπολογίσεις μέχρι ένα σημείο φυσικά, αν σε "τρώνε" ή όχι.

Υπάρχουν βέβαια και οι γενικοί γιατροί.

Αν έχεις τύχη διάβαινε αλλιώς περίμενε...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

και πως μπορεις να δεις ποιοι δηλωνουν στην περιοχη που θελεις και ποσα μορια εχουν?

Βλέπεις ποιοι δήλωσαν τα άγονα της περιοχής που επιλέγεις και που δεν πήραν στα αποτελέσματα της προηγούμενης προκήρυξης και υπολογίζεις πόσα μόρια θα έχουν την επόμενη φορά και πόσα εσύ.Επειδή οι πιο πολλοί έχουν τα μόρια της εντοπιότητας δεν αφήνουν τη συγκεκριμένη περιοχή,θα ξαναδηλώσουν την επόμενη φορά εκεί.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εξαρτάται απο το νομό που θέλεις να δηλώσεις.πχ Καρδίτσα,Σερρών έχουν μεγάλη ζήτηση,Θεσπρωτία λιγότερο...

Άπο 12 μόρια και πάνω έχεις ελπίδες.Έχω δύο άτομα στο έτος μου που πήραν άγονο με 2 μόρια το 2005 ένα στην Θεσπρωτία και ένα στα Χανία ,ΑΛΛΑ είναι εξαιρετική σπάνια περίπτωση.

Αν δεν έχεις μόρια το καλύτερο είναι να κόψεις την αναβολή σου και να πάς στρατό για να μαζέψεις μόρια και να μην χάνεις το χρόνο σου άδικα,εγώ πήρα άγονο στην τελευταία προκύρηξη (2 χρόνια μετα το πτυχίο )

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Οι ελπιδες για αγονο αυξανονται οταν...

- Στην προκηρυξη εχουν βγει, συνολικα, πολλα αγονα

- Στο νομο που θα ζητησεις το αγονο εχουν βγει πανω απο 2 αγονα (οποτε εσυ πας και ζητας το πιο "καταραμενο" απ'ολα, πχ το πιο απομακρυσμενο απο πολη)

- Στο νομο που θα ζητησεις δεν εχουν "περισσεψει" απο προηγουμενη προκηρυξη ατομα με περισσοτερα μορια απο σενα που να ζητανε, γενικως, αγονα

- Κανεις την καρδια σου πετρα και ζητησεις Αγονα με το ΑΛΦΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ (πχ απομακρυσμενα νησια κλπ.)

- Τελος, ενα καλο κολπακι ειναι, οταν ανοιγουν μαζι οι δυο θεσεις ενος διθεσιου αγονου, να ζητας την Α' θεση (μη ρωτησεις γιατι, ειναι δικη μου στατιστικη παρατηρηση, ισως ψυχολογικα οι περισσοτεροι φοβουνται οτι ολοι θα ζητησουν την Α' και πανε και ζητανε τη Β' οποτε η Α' παει σε λιγοτερα μορια)

Μ'αυτα τα τρικ βρηκα αγονο τον Ιουνιο του 2006, μολις με 6 μορια, ενα ετος αφου ειχα ορκιστει. Πηρα την Α' θεση ενω η Β' παρθηκε με 8 (οποτε αν ειχα δηλωσει τη Β' θα την ειχα χασει)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

H λύση είναι να τους πιέσουμε να αλλάξει η μοριοδότηση.Ξέρουν κι οι ίδιοι ότι είναι λάθος κι ενώ είχε ακουστεί κάτι για αλλαγή ώστε να μετράει περισσότερο η αναμονή και λιγότερο γάμοι και βαφτίσια αυτό δεν έγινε ποτέ...Αλλιώς πώς να συναγωνιστείς έναν παντρεμένο,με παιδί κι εντοπιότητα ακόμη κι αν έχει μαζέψει δύο χρόνια μόρια?

διόρθωση H λύση είναι να τους πιέσουμε να αλλάξει η μοριοδότηση.Ξέρουν κι οι ίδιοι ότι είναι λάθος κι ενώ είχε ακουστεί κάτι για αλλαγή ώστε να μετράει περισσότερο η αναμονή και λιγότερο γάμοι και βαφτίσια αυτό δεν έγινε ποτέ...Αλλιώς πώς να συναγωνιστείς έναν παντρεμένο,με παιδί κι εντοπιότητα ακόμη κι αν έχεις μαζέψει δύο χρόνια μόρια?
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το κανεις το αγονο,την στιγμη που ο απεσπασμενος αγροτικος θα εχει ηδη γραψει σε καποια κλινικη 15 η' και 21 μηνες ειδικοτητα,ενω εσυ κανεις τον αερομεταφερομενο κομμαντο με τα ελικοπτερα του ΕΚΑΒ η' της Π.Α.?

Θα μπορουσε καποιος να πει ο,τι αν δεν εχει επιλογες το κανει το αγονο,αλλα τα μετρα και τα σταθμα διαφερουν-αξιοκρατικα παντα...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το κανεις το αγονο,την στιγμη που ο απεσπασμενος αγροτικος θα εχει ηδη γραψει σε καποια κλινικη 15 η' και 21 μηνες ειδικοτητα ενω εσυ κανεις τον αερομεταφερομενο κομμαντο με τα ελικοπτερα του ΕΚΑΒ η' της Π.Α.?

Θα μπορουσε καποιος πει ο,τι αν δεν εχει επιλογες το κανει το αγονο,αλλα τα μετρα και τα σταθμα διαφερουν-αξιοκρατικα παντα...

Τι σημαινει απεσπασμενος αγροτικος?

Και για πειτε πως υπολογιζονται τα μορια?Παραπεμψτε με σε κανα τοπικ να μη σας πρηζω αδικα αν εχουν χιλιοειπωθει

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Eιναι ο αγροτικος που εντασσεται/αποσπαται σε κλινικη νοσοκομειου,οποτε το αγροτικο του ιατρειο το καλυπτουν τα ομορα Π.Ι.

Ειναι η νεα μοδα στην Υπηρεσια Υπαιθρου.

Ειναι η εξυπνη λυση στην παρακαμψη της λιστας αναμονης,αφου γραφει ειδ/τα με το καλημερα.

Ερχεται και η καλπη βλεπεις...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Οι ελπιδες για αγονο αυξανονται οταν...

- Στην προκηρυξη εχουν βγει, συνολικα, πολλα αγονα

- Στο νομο που θα ζητησεις το αγονο εχουν βγει πανω απο 2 αγονα (οποτε εσυ πας και ζητας το πιο "καταραμενο" απ'ολα, πχ το πιο απομακρυσμενο απο πολη)

- Στο νομο που θα ζητησεις δεν εχουν "περισσεψει" απο προηγουμενη προκηρυξη ατομα με περισσοτερα μορια απο σενα που να ζητανε, γενικως, αγονα

- Κανεις την καρδια σου πετρα και ζητησεις Αγονα με το ΑΛΦΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ (πχ απομακρυσμενα νησια κλπ.)

- Τελος, ενα καλο κολπακι ειναι, οταν ανοιγουν μαζι οι δυο θεσεις ενος διθεσιου αγονου, να ζητας την Α' θεση (μη ρωτησεις γιατι, ειναι δικη μου στατιστικη παρατηρηση, ισως ψυχολογικα οι περισσοτεροι φοβουνται οτι ολοι θα ζητησουν την Α' και πανε και ζητανε τη Β' οποτε η Α' παει σε λιγοτερα μορια)

Μ'αυτα τα τρικ βρηκα αγονο τον Ιουνιο του 2006, μολις με 6 μορια, ενα ετος αφου ειχα ορκιστει. Πηρα την Α' θεση ενω η Β' παρθηκε με 8 (οποτε αν ειχα δηλωσει τη Β' θα την ειχα χασει)

Εσύ καλά τα λες... Αλλά από τον Ιούνιο του 2006 και την ευτυχή συγκυρία να πάρεις άγονο με 6 μόρια παρεμβάλλονται πολλά..Με πρώτο και καλύτερο την ορκομωσία 100άδων δικατσάδων στις 5/10/2006 με συνοπτικές διαδικασίες, οι οποίοι όπως καταλαβαίνεις είναι μεγάλοι άνθρωποι,με οικογένειες, παιδιά, οπότε αν δε βρίσκεσαι σε ανάλογη φάση δεν μπορείς με τίποτα να τους συναγωνιστείς. Εγώ προσπαθώ ενάμισι χρόνο για άγονο, και στις τελευταίες προκηρύξεις τα παίρνουν πάντα δικατσάδες με ημερομηνίες πολύ μεταγενέστερες της δικής μου(πχ 15 μόρια με ημερ.2/3/2007!).

Με αυτά τα δεδομένα αρχίζεις να σκέφτεσαι και το άλλο.. Ο βασικότερος λόγος που ψάχνουμε άγονο είναι το πλεονέκτημα της δεύτερης δήλωσης και όχι το οικονομικό έτσι? Την οποία δήλωση αν βγουν τα αποτελέσματα Οκτώβρη, και διοριστούμε Νοέμβρη θα την κάνουμε μόλις τελειώσουμε το τρίμηνο-τέλη Φεβρουαρίου 2008 καλως εχόντων των πραγμάτων. Μέχρι τότε όμως δε θα έχει βγει η πολυαναμενόμενη υπουργική απόφαση που τόσο έχει συζητηθεί περί ταυτόχρονης δήλωσης πρώτου και δεύτερου μέρους?

Αυτά...Εγώ πάντως θα το σκεφτώ πολύ αν θα ξανα'τολμήσω' να δηλώσω άγονο γιατί έχω βαρεθεί να περιμένω..! Δεν αποθαρρύνω τους ενδιαφερομένους, απλά τους λέω να το σκεφτούν καλά, και αν το αποφασίσουν να ακολουθήσουν τις συμβουλές που έδωσαν οι προλαλήσαντες!! Καλή τύχη σε όλους μας! ;)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.