bromptonista Δημοσιεύτηκε 2 Μαΐου 2005 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 2 Μαΐου 2005 Ήρθε ο καιρός να ασχοληθούμε με ένα πραγματικά σοβαρό θέμα που απασχολεί όλον τον κόσμο. Η ερώτηση "τι καφέ να πιω" απασχολεί τον καθένα μας κάθε μέρα (δυο-τρεις-δέκα φορές τη μέρα τους φανατικούς). Τι καφέ να παραγγείλω-φτιάξω; Και ακόμα: με πόση ζάχαρη/ζαχαρίνη; Πόσο καφέ; Τι μάρκα; Πόσο σταθεροί είστε στην επιλογή σας; Βάζετε πάντα ζάχαρη/γάλα/Baileys/Kahlua κλπ μέσα; Βάζετε πάντα καφέ, ή έχετε χτυπήσει και σκέτη ζάχαρη κάποιο πρωινό που το μάτι δεν άνοιγε με τίποτα; Το θέμα έχει ξανασυζητηθεί στο forum, αλλά τώρα εν όψει και δροσιάς και καλοκαιριού είναι πάλι επίκαιρο... Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
bromptonista Δημοσιεύτηκε 2 Μαΐου 2005 Author Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 2 Μαΐου 2005 Να ξεκινήσω με μένα. Φανατικός του φραπέ (ιδίως γκυκού με γάλα), τώρα το'χω ρίξει στο σκέτο. Βέβαια, και ο φρέντο και ο φρεντοτσίνο δεν είναι κακές επιλογές. Στο σπίτι πίνω πιο συχνά γαλλικό, εσπρέσο και καπουτσίνο. Baileys έβαζα παλιά (ιδίως ο φρέντο γίνεται καταπληκτικός) αλλά τώρα το'χω κόψει. Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
MoNkEy mAn Δημοσιεύτηκε 2 Μαΐου 2005 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 2 Μαΐου 2005 Χμ... Στο σπίτι φανατικά γαλλικό ή όταν δεν ανοίγει το μάτι νες... (ποιός ασχολείται με την καφετιέρα πρωινιάτικα;;; ε; πείτε μου) Έξω φραπέ-φρέντο-καπουτσίνο όταν κάθομαι... Στη σχολή ελληνικό διπλό ή κανα εσπρέσσο... πάλι για να ανοίξει το μάτι αλλά και γιατί είναι οι μόνοι καφέδες που φτιάχνει καλά ο κυρ αντρέας.... Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
Αποφρακτικός_Ειλεός Δημοσιεύτηκε 2 Μαΐου 2005 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 2 Μαΐου 2005 μετά από χρόνια φραπεδομανίας, το γύρισα σε εσπρέσσο. Έχω εφοδιαστεί με την κατάλληλη μηχανή και χρησιμοποιώ ταμπλέτες από coffeway illy. Επίσης βάζω 2 δισκία canderel(υποκατάστατο ζάχαρης). Οπότε ο καφές γίνεται γλυκός χωρίς να είναι παχυντικός δεδομένου ότι πίνω κατα μέσον όρον 2 καφέδες την ημέρα. Που και πού(ειδικά κανά βραδάκι) ρίχνω κ λίγο kalua. Έτσι για τη γεύση... Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
warrior Δημοσιεύτηκε 2 Μαΐου 2005 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 2 Μαΐου 2005 Καταρχήν τον καφέ τον πίνουμε πάντα με ζάχαρη (ή φρουκτόζη,που είναι απλά καλύτερης ποιότητας ζάχαρη) και όχι υποκατάστατα,αλλιώς σκέτο. Τον χειμώνα τρεις κουταλιές νες και 2 ζάχαρη,ή τέσσερις καφέ και 3 ζάχαρη αν είναι μεγάλη η κούπα.Βάζουμε ελάχιστο νερό και τον χτυπάμε (με το κουταλάκι βέβαια-κάνουμε και γυμναστική )μέχρι να γίνει μια υπέροχη κρέμα με χρώμα μόκα.Μετά προσθέτουμε νερό.Γάλα ανάλογα με τη διάθεση. Γαλλικό σκέτο.Αν είναι αρωματικός φουντούκι,επιβάλλεται μια κουταλιά ζάχαρη. Το καλοκαίρι κλασσικά φραπές με 3 καφέ ,2 ζάχαρη σε ποτήρι των 350ml.4-6 παγάκια.Γάλα προαιρετικό.Κατά προτίμηση στη βεράντα... Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
Αποφρακτικός_Ειλεός Δημοσιεύτηκε 2 Μαΐου 2005 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 2 Μαΐου 2005 Για έναν καλό φραπέ πάντως χρειάζεσαι ένα καλό χτυπιτήρι αλλιώς άστο! Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
master@med Δημοσιεύτηκε 2 Μαΐου 2005 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 2 Μαΐου 2005 Εμένα μου αρέσει πολύ ο capuccino, ο αυθεντικός όμως και όχι αυτές οι απαίσιες απομιμήσεις που κυκλοφορούν στις καφετέριες της Ελλάδας. Όποιος έχει πιεί στην Ιταλία, μου δίνει δίκιο. Γενικότερα στην Ελλάδα έχουν ανακαλύψει κάτι ονόματα σε καφέδες δήθεν ιταλικά που είναι και χάλια! Και η αποθέωση είναι ότι πολλοί βάζουν κανέλλα στον capuccino! Για να ξέρετε, ο σωστός ιταλικός capuccino συνοδεύεται μόνο από κακάο! Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
Born Δημοσιεύτηκε 2 Μαΐου 2005 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 2 Μαΐου 2005 Φραπουτσίνο, ειδικά τα τριμμένα παγάκια που κάνουν χρουτσου χρουτσου στο στόμα είναι το κάτι άλλο Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
palaiologos Δημοσιεύτηκε 2 Μαΐου 2005 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 2 Μαΐου 2005 Ελληνικό διπλό γλυκό σε διακοσμημένο φλυτζάνι-μερακλίδικα πράγματα. Σκέτη απόλαυση,εάν δεν πιώ ένα το πρωί δεν πάω πουθενά! Το καλοκαίρι υπάρχει πρόβλημα διότι ενώ στον ελληνικό είμαι ασυναγώνιστος(εάν γινόταν διαγωνισμός είχα κερδίσει σίγουρα),στο φραπέ με τα ίδια υλικά τα αποτελέσματα ποικίλλουν από μέρα σε μέρα και αυτό είναι ικανό να με συγχίσει πρωινιάτικα!!! Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
warrior Δημοσιεύτηκε 2 Μαΐου 2005 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 2 Μαΐου 2005 Για έναν καλό φραπέ πάντως χρειάζεσαι ένα καλό χτυπιτήρι αλλιώς άστο! ← Εννοείται!!!Κατά προτίμηση με σταθερή βάση.Ο Φραπές σέικερ είναι άλλο είδος!!! Επίσης δεν είναι κι άσχημο κάτι που εγώ ονομάζω καφέ φρέντο....Σε στιγμές απελπισίας το καλοκαίρι αν δεν έχεις ούτε χτυπητήρι ούτε σέικερ...φτιάχνεις απλά νες καφέ κρύο με πολλά παγάκια. Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
Λουκρητία Δημοσιεύτηκε 2 Μαΐου 2005 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 2 Μαΐου 2005 Tι να πω κι εγω; Οτι καφε και να πιω δεν ξυπναω με τιποτα. Αρχισα μαλιστα να ανησυχω οταν επεσα για υπνο Πεμπτη μεσημερι και ξυπνησα Σαββατο πρωι!!!! Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
lonestar Δημοσιεύτηκε 2 Μαΐου 2005 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 2 Μαΐου 2005 Δεν πίνω καφέ.Εδω και 2-3 χρόνια έχω κολήσει σε οτιδήποτε έχει σχέση με κακάο ή σοκολάτα.Γάλα με κακάο,κακάο με γάλα,σοκολάτα με γάλα,σοκολάτα με σαντιγύ κτλ. Παλιά ,σε περίοδο εξετάσεων, έπινα φραπέ με κόκα κόλα.Πίνεις έναν και κοιμάσαι μετά από 3 μέρες!! Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
Foreas Δημοσιεύτηκε 2 Μαΐου 2005 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 2 Μαΐου 2005 Ελληνικο σκετο, αντε σε καμια καφετερια κανα φρεντο γλυκο με γαλα. Φραπε μακρια, τρεμω μετα σαν επιληπτικος! Χαιρομαι που ο ελληνικος προπορευεται! Για την ιστορια, ο "ελληνικος",κατ' αλλους "τουρκικος", κανονικα ειναι "αραβικος". Αλλα εχω πιει αυθεντικο αραβικο, και υπερεχει του ελληνικου παρασαγκας! Αραβας γνωστος μου δεν πλησιαζει τον ελληνικο διοτι του φαινεται νεροζουμι απο καβουρντισμενα ρεβυθια! Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
Αποφρακτικός_Ειλεός Δημοσιεύτηκε 2 Μαΐου 2005 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 2 Μαΐου 2005 τώρα τελευταία έχω αρχίσει να συμπαθώ και το φρεστοτσίνο!!!! Καλά το έγραψα? Άχ λείπει και η ιταλιάνα να μας πεί τη γνώμη της. Πάντως καφές και ιατρική πάνε μαζί. Ο αδελφός του παππού μου(καρδιολόγος) έλεγε το εξής "με τον καφέ έγινα ιατρός". Πέρα από διασκέδαση, για εμάς είναι ανάγκη ένας καλός και δυνατός καφές. Πρέπει το μάτι να είναι γαρίδα για να περνάνε όσο γίνεται πιό πολλές γνώσεις.... Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
Medicus Chirurgus Δημοσιεύτηκε 3 Μαΐου 2005 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 3 Μαΐου 2005 Αν και χρόνια στο Ιταλιστάν κι έχοντας γευθεί αρκετούς ικανοποιητικούς καφέδες, νομίζω ένας καλός ζεστός Νες μια κρύα νύχτα του χειμώνα είναι μια απ'τις καλύτερες υλικές απολαύσεις αυτού του άδικου και γεμάτου αναμονές κόσμου. Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
Spider Δημοσιεύτηκε 3 Μαΐου 2005 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 3 Μαΐου 2005 ένας ντεκαφ μια φορά στους 3 μήνες είναι αρκετός για μένα... Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
Mariza Δημοσιεύτηκε 3 Μαΐου 2005 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 3 Μαΐου 2005 Γαλλικό ή ελληνικό...με πολύ ζάχαρη...υπέρκορο διάλυμα δηλαδή... Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
maddoctor Δημοσιεύτηκε 3 Μαΐου 2005 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 3 Μαΐου 2005 Ουσιαστικά παίζει ανάλογα με την εποχή.Τον χειμώνα Νες, ενώ το καλοκαίρι απαραίτητα φραππέ.Συστατικά...μία καφέ, τρεις ζάχαρη, χωρίς άλλες προσμιξεις. Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
NIKITA Δημοσιεύτηκε 3 Μαΐου 2005 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 3 Μαΐου 2005 Θεωρώ ότι έχω τα σκήπτρα στην κατανάλωση καφέ, με το μίνιμουμ τρεις- τέσσερις την ημέρα. Καφές να είναι βασικά και πάντα σκέτος γιατί απεχθάνομαι την ζάχαρη που αλλοιώνει την γεύση του καφέ… Επειδή καπνίζω, προτιμώ τους ζεστούς: νες, σκέτο με γάλα (το γάλα μόνο αν έχω πιει ήδη πολλούς) και γαλλικό με άρωμα βανίλια σκέτο, (πάλι για τον ίδιο λόγο με γάλα). Το καλοκαίρι φραπέ σκέτο και ίσως με γάλα. Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
Juliette Δημοσιεύτηκε 3 Μαΐου 2005 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 3 Μαΐου 2005 Δεν ψήφισα γιατί παίζουν πολλές επιλογές. Τα τελευταία χρόνια καταρχάς δεν παίζει ΠΟΤΕ κρύος καφές γιατί έχω γίνει υστέρω με τη φωνή μου. Νες δεν πίνω ποτέ γιατί μου κάνει ταχυπαλμία. Οπότε από ζεστούς καφέδες πίνω τα πάντα χωρίς ζάχαρη αλλά με γάλα. Και τελευταία το'χω ξαναγυρίσει στον ελληνικό, που είναι και ο μόνος που πίνω με ζάχαρη. Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
notbad Δημοσιεύτηκε 4 Μαΐου 2005 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 4 Μαΐου 2005 ΑΑΑΑΑααααααααααχ δεν υπάρχει σαν το καφεδάκι καμιά άλλη απόλαυση...Λοιπόοον λατρεμένος είναι πλέον ο brand new frappe latte (υπάρχει και σε νες) , που είναι η trendy ονομασία του φραπέ όλο γάλα (που δεν τον χτυπάς καθόλου με νερό αλλά μόνο με γάλα). Αυτόν τον πίνω και σκέτο και συνήθως ντεκαφεινέ. Κατά τα άλλα και σε ένα freddo με Tia Maria (όχι baileys έχει βαριά γεύση) δεν θα πω όχι. Επίσης κι αυτά τα μίγματα που έχουν ευφάνταστες ονομασίες όπως φρεντοτσίνο, τσιοκολατίνο, φρεντίσιμο, φρεντουσίνι, φρεντουλίνο κλπ. είναι ευπρόσδεκτα αλλά πάντα επιφέρουν την κοροίδια των μ-αντρών της παρέας κι έτσι τα πίνω μόνο με κοριτσίστικη παρεούλα Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
Singularity Δημοσιεύτηκε 4 Μαΐου 2005 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 4 Μαΐου 2005 Εγώ πάλι πίνω καφέ το πολύ μία φορά την εβδομάδα, συνήθως όταν κάνω μάθημα με την δασκάλα μου, οπότε μου φτιάχνει έναν γαλλικό δυνατούτσικο με μία κουταλίά ζάχαρη και λίγο γάλα (πάντα εβαπορέ στον καφέ και ΠΟΤΕ φρέσκο). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να τσιτώνουνε τα νεύρα μου και να χτυπάω κάτι κορώνες, λίγο πιό κάτω από αυτές που χτυπάει η Julliette ΟΜΩΣ... ο αγαπημένος μου καφές είναι Starbucks Frappucino Cοffe Grande με σαντιγύ από πάνω πολύ καλός και δροσιστικός αν και χτες που έφτιαξα ένα καλοχτυπημένο φραπέ (έχω χέρι) με μιάμιση κουταλιά καφέ και 1 κοφτή ζάχαρη, λιγάκι γάλα και μπόλικα παγάκια και το ήπια στο χωριό ακόμα, μέσα στις πρασινάδες, τα γκαζόν κάτω από την καρυδιά, μου άρεσε πάρα πολύ! Και σήμερα (ααααααααααχ) πίσω στο νοσοκομείο. Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
Αποφρακτικός_Ειλεός Δημοσιεύτηκε 4 Μαΐου 2005 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 4 Μαΐου 2005 τώρα θα πίνεις το καφέ στα επείγοντα με ένα σωρό θίτσες και πουράντζερς και ο αέρας που θα αναπνέεις θα έχει 1% οξυγόνο, μπόλικο διοξείδιο και σκορδίλα-τζατζικίλα... Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
Juliette Δημοσιεύτηκε 4 Μαΐου 2005 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 4 Μαΐου 2005 Παρακαλώ. Τζατζικ-ίχλα :P Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
tik-tak Δημοσιεύτηκε 4 Μαΐου 2005 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 4 Μαΐου 2005 Παλιά ,σε περίοδο εξετάσεων, έπινα φραπέ με κόκα κόλα.Πίνεις έναν και κοιμάσαι μετά από 3 μέρες!! ← παρακαλώ πολύ....να μας δώσεις τη συνταγή! καφέ δεν πίνω....δεν μ'αρέσει...μπλιαχ...μα καθόλου....τον πίνω, όποτε πίνω, αναγκαστικά σα διεγερτικό σε περιόδους εξετάσεων.... ο καφές που φτιάχνω ειναι πολύ απελευθερωμένος και κάθε φορά μοναδικός....γεμίζω το μπρίκι με νερό και μετά χύνω ελληνικό καφέ μέχρι να καλυφθεί η επιφάνεια του νερού...αμα θέλω πιο δυνατό , βάζω πολύ λίγο νες ή μέχρι να κρυώσει , τοποθετώ φακελάκι με τσάι...καφεϊνη, της καφείνης, ω καφεϊνη....μετά, αφου γίνει, (και να χυθεί ...νο προμπλεμ συνεχίζω ακάθεκτη) , το βάζω σε μεγάλο ποτήρι και μέχρι το χείλος του ,ρίχνω κρύο νερό εκ του ψυγείου.... πνευματικά δικαιώματα κατοχυρωμένα στην τικ-τακ. οι φήμες για ποινικές διώξεις απο φίλους μου καφεολάτρεις ελέγχονται ως ανακριβείς... Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.