Jump to content

Με βάρκα στο Αιγαίο...


Recommended Posts

Πέρυσι πήγα μήλο για πρώτη φορά και ενθουσιάστηκα.Θα το προσπαθήσω και για φέτος..........αν και έχω ακούσει τα καλύτερα για ανάφη.Ξέρει κανείς τίποτα??????????

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • Απαντήσεις 73
  • Created
  • Last Reply

Για αξεχαστες διακοπες και για οσους δεν ειστε οπαδοι της βαβουρας προτεινω:

Σχοινουσα, Δονουσα, Ηρακλεια, Κουφονησι και οπωσδηποτε επισκεψη με βαρκα στην Κερο οπου βρεθηκαν ο "Αρπιστης" και ο "Αυλιστης", τα πιο διασημα κυκλαδικα ειδωλια. Θα ειχαν βρεθει και αλλα, αλλα τα ξαφρισαν οι αρχαιοκαπηλοι. -_-

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πέρυσι πήγα μήλο για πρώτη φορά και ενθουσιάστηκα.Θα το προσπαθήσω και για φέτος..........αν και έχω ακούσει τα καλύτερα για ανάφη.Ξέρει κανείς τίποτα??????????

Ανάφη, έχε το νου σου... Πιάνει καράβι 3 φορές τη βδομάδα, οπότε αν σου σπάσει τα νεύρα, είσαι καταδικασμένος!

Καλά είναι όμως! Έχει και παραλία γυμ@νιστών. Επιτρέπεται το free camping, και το φαΐ είναι σχετικά φτηνό. Μόνο εκνευριστικό, η γεννήτρια που την έχουν στο λιμάνι (το χωριό είναι πάνω στο βουνο): τη μέρα δεν το προσέχεις, αλλά τη νύχτα, αντί να ακούς το πλαφ-πλουφ, ακούς το γρου-γρου (είναι κι αυτό tres romantique, που λέει και μια ψυχή).

Επίσης, για το προσεχές διάστημα έχουμε κονέ το γιατρό του χωριού. Α, επίσης, αυτοκίνητο δεν χρειάζεται να πάρει κανείς, παπί όμως YES!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν περίμενα τόση ερημιά.Μου είπαν οτι έχει καταπληκτικές παραλίες και για αυτό θέλω να πάω.Τα ακούω λίγο άγρια τα πράγματα...άρα μου φαίνεται λενάκι και πάλι μήλο θα σε πάω φέτος....όνειρο πανέμορφο ήταν και μακάρι να το ξαναδώ.Οι πιο ωραίες παραλίες που έχω δει ποτέ μου,και δεν τις ειδα και όλες.......

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Να πάτε Λειψούς. Άγονη γραμμή μεταξύ Λέρου και Πάτμου. Καράβι 1/εβδομάδα, αλλά μπορείς να πας Λέρο και από κει με καραβάκι. Τρομερές παραλίες (και γυμνιστών όσοι θέλουν :P ) θα ξεσκιστείτε στα ψάρια, δε χρειάζεται μεταφορικό μέσο, γιατί η μεγαλύτερη απόσταση που μπορείς να διανύσεις (από τη 1 άκρη του νησιού ως την άλλη) είναι 5 χλμ, πολύ νερό, καθόλου ξερότοπος, και αρκετό κόσμο (οι ξένοι δεν έχουν αφήσει ούτε βραχονησίδα γμτ)...

Βέβαια αυτά συνέβαιναν το 1998 που είχα πάει, τώρα μετά τον Κουφοντίνα και τη 17Ν δεν ξέρω πόσο έχει ανέβει το κασέ :P

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup

Εχει και αγονο αγροτικο!Με 800 μορια ισως το τσιμπησει κανενας ερημιτης-ιατρος!Ωραιο νησακι αλλα για λιγο!Οπως και ολα τα ωραια αλλωστε!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Eχει πεσει τελευταια.Κοσμος οχι τοσο καλος,ακριβεια,μαζοποιηση και περιορισμενες επιλογες διασκεδασης.Οποτε παω την βγαζω ΚΟΟ και ΕΝΙGMA τα βραδια και στα 2 beach bars του KOO και του ΕΝΙGMA.Kαλη επιλογη παντως.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Για Σαντορίνη :wub:  τι γνώμη έχετε?

Πείτε πείτε.... :)

Επειδη εχω να παω κατι χροοοοονια.....βρηκα το παρακαρω αρθρο απο το Αθηνοραμα

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Icons: 'Ανεση που σπανίζει στην Καλντέρα, στυλάτο μίνιμαλ ντεκόρ, σουίτες με εσωτερικές πισίνες σκαμμένες στο βράχο... Η τελευταία ξενοδοχειακή άφιξη στο Ημεροβίγλι μάς άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις, επιβεβαιώνοντας ότι τα στάνταρ στην Καλντέρα ανεβαίνουν διαρκώς.

Vedema Resort: Η ολοκαίνουργια βίλα στο κέντρο του συγκροτήματος είναι το νεότερο απόκτημα του γνωστού resort στο Μεγαλοχώρι, που φέτος επέστρεψε δυναμικά στην επικαιρότητα. Η λιτή διακόσμηση (λευκό παντού με τιρκουάζ πινελιές) ανέδειξε το πανέμορφο καπετανόσπιτο του 19ου αιώνα, που αναπαλαιώθηκε με σεβασμό από τον 'Αγγελο Αγγελόπουλο. Στα υπόλοιπα δωμάτια, που επίσης ανακαινίστηκαν φέτος από τον Αγγελόπουλο, τα έντονα χρώματα δίνουν ένα πιο ποπ ύφος.

La Maltese Estate: Η «μπαρόκ» σάλα, η εκπληκτική βεράντα στην Καλντέρα και το μπάτλερ σέρβις κάνουν την καινούργια βίλα στο Ημεροβίγλι ιδανικό χώρο για πριβέ πάρτυ.

Νotos Therme & Spa: Το ατμοσφαιρικό spa, σκαμμένο στο βράχο, είναι το δυνατό χαρτί ενός beach hotel, που έλειπε από τη Σαντορίνη.

Santorini Princess: Νέο μίνι spa με ιδιαίτερο ύφος και εστιατόριο ολοκληρώνουν το ιδιαίτερα αξιόλογο ξενοδοχείο που άνοιξε πέρυσι τον Αύγουστο στο δρόμο Ημεροβιγλίου - Οίας.

Rocabella: Πετυχημένο το λευκό lounge ύφος του καινούργιου εστιατορίου και της rest area. Για του χρόνου ετοιμάζουν ένα φιλόδοξο spa σε χώρο 300 τ.μ. στην άκρη του βράχου και «αδελφάκι» hotel στη Μύκονο.

Canaves Oia: Εστιατόριο, σπηλιά για prive dinner, σουίτες με deck και τζακούζι είναι μερικές από τις πινελιές ανανέωσης στο ξενοδοχείο της Οίας.

Sea Side Lounge by Notos: Εντυπωσιακό ντεκόρ στα χρώματα του λάιμ και πιάτα με έθνικ αποχρώσεις στο νέο εστιατόριο του Τάσου Μπαχαρίδη στον Περίβολο.

Ρακί: Η πλατεία στο Μεγαλοχώρι έγινε προορισμός χάρη στο καινούργιο μοντέρνο ρακάδικο-μεζεδοπωλείο. Επιλεγμένες τοπικές ελληνικές γεύσεις.

Meteor Cafι: Το καφέ-μπαρ στην αυλή του παλιού αντικάδικου της

Οίας έγινε hot spot με σούπερ κοκτέιλ αλλά και χειροποίητη πίτσα.

Κόκκινο Ποδήλατο: Καινούργιο cafι-restaurant σε μια από τις πιο ατμοσφαιρικές βεράντες της Οίας από τη Χαρά Κούρτη, ιδιοκτήτρια του γνωστού καταστήματος Λουλάκι. Περιορισμένη κάρτα, που δίνει έμφαση στα τοπικά προϊόντα, και feelgood ατμόσφαιρα.

Karma: Λιμνούλες με ροδοπέταλα, ναργιλέδες και έθνικ γεύσεις σε ένα καινούργιο εστιατόριο στην Οία.

Καντούνι: Νέο μενού με πιο πολυ-εθνικό ύφος αλλά και belly dancing στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Οίας.

Papagalos: Λευκό μίνιμαλ ντεκόρ και ανανεωτική διάθεση στην οικογενειακή ταβέρνα της Οίας, που πέρασε στα χέρια της νέας γενιάς.

Free2Go Club 22 χ 2!: Πολύ δραστήριο φέτος το αγαπημένο αθηναϊκό club. Το Free2Go Club 22 Breeze έδωσε μια πιο alternative εκδοχή στους θαμώνες της bar street των Φηρών, ενώ το Free2Go Club 22 Yaya είναι το πιο hot spot της παραλίας του Περίβολου, με parties & πολλά διαφορετικά «decks» για ποτό, καφέ, φαγητό (μακαρονάδες unlimited στο στυλ του αθηναϊκού Multi 22).

Casablanca Soul: Δυναμικό comeback του θρυλικού club. Στα συν ο resident d.j. blend, τα καλύτερα κοκτέιλ της bar street αλλά και το μόνο κλαμπ στη Σαντορίνη που σερβίρει αψέντι, σύμφωνα με την ταμπέλα.

The magic bus by Freestyle: Pub στυλάκι και jazz, r'n'b βραδιές σε νέο χώρο στην Περίσσα από την ομάδα του παλιού Freestyle της Βλυχάδας.

Wet Stories: Το αγαπημένο beach bar στην παραλία του Περίβολου εστίασε φέτος στο φαγητό με έμφαση στα μεσογειακά πιάτα.

Mera: Και το Mamounia club απέκτησε το δικό του αδελφάκι beach bar στον Περίβολο.

Easy everything: Ποιος θα το έλεγε ότι θα βλέπαμε και franchise branch της αλυσίδας των Ιντερντετ καφέ σε υπόσκαφο στην Καλντέρα της Οίας;

Atlantis: Μια παρέα 'Αγγλων και Αμερικάνων άνοιξαν ένα απίστευτο βιβλιοπωλείο ακριβώς δίπλα στο κάστρο της Οίας - προλάβετέ το γιατί του χρόνου θα μεταφερθεί σε άλλο χώρο.

Cine Theater: Τα Φηρά απέκτησαν επιτέλους θερινό σινεμά-συναυλιακό χώρο από την ομάδα του Enigma Club.

Nostos Art Cave: Καινούργια γκαλερί σε ατμοσφαιρικό υπόσκαφο απέκτησε το συγκρότημα Nostos Traditional Houses στο Ημεροβίγλι.

Γκουρμέ must στα Φηρά και τα περίχωρα

Κουκούμαβλος: Το απόλυτο γαστρονομικό must, από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας σύμφωνα με τους Χρυσούς Σκούφους για το 2004.

Vinsanto στο Μεγαλοχώρι: Εξαιρετικές μεσογειακές και διεθνείς γεύσεις σε έναν ατμοσφαιρικό χώρο του ξενοδοχείου Vedema.

Σελήνη: Δημιουργική σαντορινιά κουζίνα σε έξτρα ρομαντικό περιβάλλον. Συμπεριλήφθη στα καλύτερα εστιατόρια κόσμου για dining al fresco στο καλοκαιρινό Traveller.

Vanilia στο Φηροστεφάνι: Δημιουργική κουζίνα στο ατμοσφαιρικό περιβάλλον ενός παλιού ανεμόμυλου.

Αρχιπέλαγος: Ανανεωμένο μενού με μεσογειακές γεύσεις και σταθερά πρώτο τραπέζι καλντέρα.

Ρομαντικό δείπνο στη Οία

1800: Διαχρονικό spot για γκουρμέ δείπνα σε ατμοσφαιρικό περιβάλλον. Μεσογειακή κουζίνα και ψαγμένη κάβα σε ένα εκπληκτικό καπετανόσπιτο.

Oia's Cafe & Restaurant: Γοητευτικό περιβάλλον, μοδάτη art de la table και καλοφτιαγμένες μεσογειακές γεύσεις.

Αμβροσία: Πανέμορφο μπαλκόνι κρεμασμένο στον γκρεμό και μοντέρνα διεθνής κουζίνα σε ένα από τα πιο ρομαντικά εστιατόρια της Σαντορίνης.

Παλαιά Ορυχεία: Μεσογειακά πιάτα, σούπερ κοκτέιλ, πολύ καλή μουσική και υπέροχη θέα στο ηλιοβασίλεμα.

Κάστρο: Εκτός από πρώτο μπαλκόνι ηλιοβασίλεμα, το κλασικό cafe-restaurant της Οίας προσφέρει και εκλεκτές γεύσεις. αααααααχ αναμηνσεις

Casual dining

Ακταίον στο Φηροστεφάνι: Σταθερή ποιότητα, φιλική ατμόσφαιρα και καλές τιμές στο κλασικό στέκι - πάντα με θέα στην Καλντέρα.

Σκάλα: Ποικιλία μεζέδων και θέα στην Καλντέρα στην αγαπημένη ταβέρνα της Οίας.

Φερεντίνι: Σνακ και ελαφριά πιάτα

σε μια βεράντα με πανοραμική θέα στο κεντρικό στενό της Οίας.

Gaiaστο Κολούμπο: Ιταλιάνικες σπαγκετάδες και casual φιλικό περιβάλλον.

Beach lunch

Svago στον Περίβολο: Σοφιστικέ περιβάλλον δίπλα στη θάλασσα, αλέγκρο σέρβις από τον κοσμοπολίτη Cesare και γκουρμέ ιταλικές προτάσεις.

Salsa & Pasta στον Περίβολο: Πάστα σε funky περιβάλλον στο καινούριο ιταλικό εστιατόριο του Free2Go Club 22 Ya-ya.

Εν Πλω στους Μπαξέδες: Σαντορινιοί μεζέδες και σπιτικά γλυκά δυο βήματα από την παραλία.

Ελιά στο Καμάρι: Μεσογειακές και πειραγμένες ελληνικές γεύσεις σε ένα όμορφο chill out περιβάλλον.

Ο Γύρος του Κόσμου στο Καμάρι: Τοπικοί μεζέδες και μεσογειακά πιάτα με θέα στη θάλασσα.

Ταβέρνες μιαμ!

Λάβα στην Περίσσα: 'Απαιχτα μαγειρευτά που θα διαλέξετε κατευθείαν από τα ταψιά και τις κατσαρόλες.

Κυρά Ρόζα στο Βουρβούλο: Σπιτικές γεύσεις, ντόπια τυριά και λαχανικά από το μποστάνι.

Φοινικιά στη Φοινικιά: Νοστιμότατα μαγειρευτά και γλυκά ταψιού από τον ξυλόφουρνο.

Γραφικό πόστο και ό,τι βγάλουν οι τράτες στην κυρα-Κατίνα και το Ηλιοβασίλεμα στο Αμμούδι.

Πύργος στον Πύργο: Φρέσκα ψάρια και μαγειρευτά σε μεγάλη βεράντα μες στα αμπέλια με πανοραμική θέα.

Για ψάρι μετά το μπάνιο

Δίχτυα στον Περίβολο: Καλοψημένα ψάρια και θαλασσινοί μεζέδες σε μια από τις πιο δημοφιλείς ταβέρνες του νησιού.

'Αμμος στον Περίβολο: Σπιτικά λιαστά και παστά ψαράκια, νόστιμα μαγειρευτά και σαλάτες με σαντορινιά προϊόντα σε μια ψαροταβέρνα αλλιώτικη από τις άλλες.

Γιώργαρος στο Ακρωτήρι: Φρεσκότατο ψάρι από την τράτα και καλοτηγανισμένα ντόπια κολοκυθάκια και λευκές μελιτζάνες.

Nightlife

Η bar street των Φηρών είναι ο πιο hot προορισμός της νύχτας - Enigma και Koo οι πιο κλασικές διευθύνσεις, νέες hot αφίξεις το Free2Go Club 22 Breeze και το Casablanca Soul. Επίσης στα Φηρά: chill-out με υπέροχη θέα στο Cafe del Mar e Sol, πρώτο ποτό για να κόψετε κίνηση στην περατζάδα στο κλασικό στέκι Bonjour, ελληνικό ξεσάλωμα στα Μamounia και στην Canava, πιο lounge καταστάσεις στο Tango, τζαζ-έθνικ στην Κυρά Θήρα. Νέα άφιξη στην παραλία το FreetoGo Club 22 Ya-ya στον Περίβολο. All-day fun στα beach bars Wet Stories (από φέτος σερβίρει και μεσογειακές γεύσεις) και Chili στον Περίβολο. Στο Καμάρι chill out στα Mango και Dolphins, multiethnic ξεφάντωμα στο Dom Club. Παρεΐστικες βραδιές στο Yazz και στο Beach Bar στην Περίσσα και στο Χασάπικο στην Οία. Πολύ ωραία κοκτέιλ και ψαγμένες μουσικές στο καινούργιο Meteor Cafe στην Οία.

Shopping

Arty δώρα και κοσμήματα από τη Λυδία Λίθο, αριθμημένα γλυπτά της 'Αννας Ανδρεάδη, κοσμήματα με πολύτιμες πέτρες της Σωτηρίας Τόγια και άλλα έργα γνωστών δημιουργών στο Babalu Art Shop, χαριτωμένα δώρα στο Babalu Gallery, σχέδια γνωστών δημιουργών του μοντέρνου κοσμήματος και έργα τέχνης (φετινό χιτ οι πίνακες με χαρτόνι του Λάζαρου Ζήκου) στην Κούκλα. Χειροποίητα γλυπτά από δέρμα, κερί και ρετσίνι στο Lava Candles στο Καμάρι. Τοπικά προϊόντα και κρασιά από το Ηλιοτρόπιο στο δρόμο Φηρών-Πύργου

Και ακόμη...

To υποβρύχιο Atlantis μεταφέρθηκε φέτος στη Βλυχάδα και οργανώνει τουρ παρατήρησης του μοναδικού βυθού της Σαντορίνης.

Οι οινόφιλοι επισκεφτείτε όσο περισσότερα οινοποιεία της Σαντορίνης: από το μικρό παρεΐστικο οινοποιείο του Σιγάλα στην Οία μέχρι το κλασικό πολυθέαμα του Μπουτάρη στο Μεγαλοχώρι και το κουκλίστικο «καναβάκι» του Χατζηδάκη στον Πύργο.

Έτοιμα τα πρώτα δείγματα από το παλαιωμένο ξίδι του Παρασκευόπουλου στο οινοποιείο του Μονόλιθου.

Λαχταριστά γλυκά (σπέσιαλ καζάν ντιπί, πληθωρικά κέικ κ.ά.) στο Μελένιο στην Οία.

Τα Φηρά απέκτησαν Goody's στην πλατεία

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup Αναλυτικότατη παρουσίαση!

Απο τα ωραιότατα νησιά που έχω πάει, με σειρά προτίμησης, είναι:

Λέρος

Νίσυρος

Ιθάκη

Σκόπελος

Όλα τα νησιά είναι ωραία, απλά βάζω αυτά που θα ήθελα να ξαναπάω.

Η Λέρος έχει απίστευτα τοπία (και ψυχιατρείο!) κι είναι πολύ ήσυχο νησί.

Η Νίσυρος είναι ξεχωριστή γιατί έχει το ηφαίστειο, μέσα στο οποίο μπορείς να μπεις και να νοιώσεις τη γη να τρέμει.

Η Ιθάκη, που είχα πάει πέρυσι, πανέμορφο νησί, απο τα πιο ωραία του Ιονίου (αν και δεν έχω πάει Κέρκυρα και Παξούς) αλλά ακριβό ρε παιδί μου... Δύο άτομα, παραγγείλαμε 4 πιάτα, στην πιο απλή ταβέρνα του νησιού και πληρώσαμε 40 ή 50 ευρώ.

Η Σκόπελος είναι πιο κοσμοπολίτικη, αλλά είναι μαγευτική!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

By the way, για να μη ξεχνιόμαστε:

LIVE YOUR MYTH IN GREECE

(χωρίς το Go Helena... emeleos )

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εχω παει 3 φορες Σαντορινη,καθε φορα ηταν διαφορετικη φαση B)emdevilemdevil2 !Απο τις 3 φορες τις 2 γυρισα με ωτιτιδα emcryemcrybaby ......

Εχουν πλακα οι παραλιες μαυρη,κοκκινη και ασπρη.Την μια φορα γυρναγαμε με τζιπ και πηγαιναμε σε κατι απιθανα μερη!Θυμαμαι μια φορα καταληξαμε σε κατι ασπρες σπηλιες και παιζαμε ταβλι emclap

Σιγουρα απο τα πιο ωραια ηλιοβασιλεματα στην Οια .....στο καστρο!Δε ξερω αν στα Φηρα υπαρχει ακομα το Φρανκος καφε......σεζ-λονγκ,απαλη μουσικη........χαλαρωση!

Σα νησι μου αρεσει πολυ και εχει καλο κρασι emdrunk

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΡΟΔΟΣ ΟΛΕ!

:splaaaats:  :splaaaats:  :splaaaats:

Να μη σε αφησω παραπονεμενο :P ....η επιλογη του χρωματος δε ειναι τυχαια B) Και αυτα απο αρθρα στο αθηνοραμα

ΡΟΔΟΣ

Η Ρόδος του αρχάριου

Βόλτες μέχρι τελικής πτώσεως στην Παλιά Πόλη. Sightseeing στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, το Αρχαιολογικό Μουσείο, την Παναγία του Κάστρου, το τζαμί του Σουλεϊμάν και στάση για ξεκούραση στο παραδοσιακό τούρκικο καφενείο της οδού Σωκράτους. Ηλιοβασίλεμα στο Μόντε Σμιθ ή στον παραλιακό πεζόδρομο Κάτω Πέτρες. Εκδρομή στον Έμπωνα, το «σταφυλοχώρι» του νησιού, για δοκιμές κρασιού και παϊδάκια. Αυτοκινητάδα στις φουλ του πράσινου Επτά Πηγές και τον Προφήτη Ηλία με τα έρημα σαλέ της ιταλοκρατίας.

Η Ρόδος του insider

Βόλτες στη δεν-τη-βαριέσαι-ποτέ Παλιά Πόλη. Sightseeing στη Μουσουλμανική Βιβλιοθήκη με την εκπληκτική βοτσαλωτή αυλή, απόδραση από τα πλήθη στο πιο ήσυχο τμήμα της Παλιάς Πόλης προς τις οδούς Ομήρου και Αρχιεπισκόπου Ευθυμίου και στάση για ανανέωση στα πανέμορφα Δημοτικά Χαμάμ της Πλατείας Αρίωνος. Ηλιοβασίλεμα στην καντίνα Πανόραμα στο δρόμο από την Κριτινία για τα Σιάνα με θέα τη Χάλκη. Εκδρομή στη Λαχανιά, το κουκλίστικο χωριό της νότιας Ρόδου, πνιγμένο στα πλατάνια, με μόνιμους κατοίκους ξένους καλλιτέχνες. Τζιπάδα στον Ατάβυρο.

ΔΕΝ ΠΗΓΕΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΑΝ ΔΕΝ...

...περπάτησες διεξοδικά την υπέροχη μεσαιωνική πόλη, ξεκινώντας από την οδό των Ιπποτών, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το τζαμί του Σουλεϊμάν. Φέτος που ξανάνοιξε και το παραδοσιακό τούρκικο καφενείο της οδού Σωκράτους, αξίζει ένα πέρασμα και μόνο για το υπέροχο βοτσαλωτό πάτωμα και τις κρέμες από φρέσκο γάλα.

...ανέβηκες μέχρι την ακρόπολη της Λίνδου, της δεύτερης τη τάξει πόλης του νησιού: θυμίζει Κυκλάδες, αν όμως την περπατήσεις, σου αποκαλύπτει μοναδικά καπετανόσπιτα, βυζαντινές εκκλησίες και απίθανα "χοχλάκια" (βοτσαλωτά ψηφιδωτά).

πολυ περπατημα αλλα φοβερη θεα!

...βούτηξες τουλάχιστον στις μισές από τις παρακάτω παραλίες: Καλλιθέα (δείτε τα ιαματικά λουτρά των Ιταλών), Τσαμπίκα (αν το λέει η καρδιά σας ανεβείτε και στο λόφο της εκκλησίας - η θέα είναι υπέροχη), Αφάντου (άμμος, βαθιά νερά και οικογένειες), Λαδικό (μικρό και βοτσαλωτό), 'Αντονι Κουίν (φυσικές πέτρινες ξαπλώστρες), Αγαθή (για ρακέτες και αυγά μάτια στις καντίνες), Κιοτάρι (υγρή άμμος και water sports), Γλύστρα (βότσαλο και πεύκα) και Πρασονήσι (το νοτιότερο άκρο του νησιού - παράδεισος των σέρφερ).

...έκανες το, κλασικό μεν απολαυστικό δε, πέρασμα από την κοιλάδα με τις πεταλούδες (οι ομορφότερες πεταλούδες εμφανίζονται από Ιούνιο μέχρι Αύγουστο), το λόφο της Φιλερήμου και το δρόμο του Γολγοθά στην Ιαλυσό.

...αναζήτησες σκιερό καταφύγιο στο δάσος του Προφήτη Ηλία, όπου ξεχνάς ότι βρίσκεσαι σε νησί, και στις Επτά Πηγές, μια λιμνούλα-έκπληξη, υδρευτικό έργο των Ιταλών μέσα σε μια καταπράσινη ρεματιά. Αν μάλιστα είσαι τύπος του πικνίκ, μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου σάντουιτς από το σουηδικό φούρνο Swedco Bakery (διαθέτει πλέον τρία cafe-φούρνους), γιατί δεν θα θέλεις να φύγεις.

...δοκίμασες τα ντόπια κρασιά, με πρώτα βέβαια αυτά της Cair (στο οινοποιείο της γίνονται και ξεναγήσεις). Οι ορκισμένοι οινόφιλοι κάντε ένα πέρασμα και από την Emery στον Έμπωνα και το μικρό οινοποιείο Τριανταφύλλου στις Πεταλούδες, το οποίο ετοιμάζει και κατάστημα με παραδοσιακά προϊόντα.

Δείπνο στη Λίνδο και τη νότια Ρόδο

Μαυρίκος: εξαιρετικά πιάτα, που εξελίσσουν την παραδοσιακή και τοπική κουζίνα σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους Χρυσούς Σκούφους 2004. Αρχοντικό: πολύ ρομαντικό περιβάλλον στην υπέροχη σάλα ενός λινδιακού καπετανόσπιτου και σε ταρατσούλα με θέα στην Ακρόπολη. Ελληνικές και διεθνείς γεύσεις, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά και εκτενής λίστα κρασιών. Αμβροσία: στυλάτος ατμοσφαιρικός χώρος σε ένα στενάκι της Λίνδου, πολύ προσεγμένη art de la table, καλοφτιαγμένες ελληνικές και διεθνείς γεύσεις. Maria's: σπιτική ελληνική κουζίνα σε μια οικογενειακή ταβέρνα στον παραδοσιακό οικισμό της Λίνδου. Ιπποκράτης: από τα πιο relaxing καλοκαιρινά εστιατόρια κοντά στην παραλία στο Κιοτάρι. Ο ιδιοκτήτης Χρήστος Παπανικολάου ετοιμάζει αυθεντικές ιταλικές μακαρονάδες και πιάτα με θαλασσινά και επιλέγει ωραίες μουσικές.

Lunch break εντός των μεσαιωνικών τειχών

Χρυσή Ολυμπιάδα - Περίδης στην Παλιά Πόλη: Ο χώρος φρεσκαρίστηκε με όμορφα καθίσματα, ενώ οι γεύσεις παραμένουν ιδιαίτερα αξιόλογες. Ολόφρεσκοι αστακοί και καραβίδες, αλλά και σπεσιαλιτέ από την ελληνική και διεθνή κουζίνα. Σαρρής στην Παλιά Πόλη: Καλό φαγητό από μια μεγάλη γκάμα γεύσεων. Τα μαγειρευτά ημέρας έχουν την τιμητική τους, αλλά μη χάσετε και τα μανιτάρια στη σχάρα και τα μύδια με διάφορα πιπέρια. Μεγάλη λίστα κρασιών.

Φαγητό στην πόλη

Ντινόρης: ψαροφαγία επιπέδου στο κλασικό στέκι των καλοφαγάδων. Must, οι deli λιχουδιές της θάλασσας που αλλάζουν ανάλογα με την εποχή.

Αλέξης και Alexis 4 Seasons: άψογη μεσογειακή κουζίνα με έμφαση στα προϊόντα της θάλασσας στο κλασικό εστιατόριο και το νεότερο αδερφάκι του, που κερδίζει πόντους χάρη στον εκπληκτικό κήπο.

Θαύμα εν Καιρώ: διαχρονικά καλό εστιατόριο σε ένα σοφιστικέ κήπο δίπλα στη Ροδιακή Έπαυλη. Καλοφτιαγμένες και όμορφα παρουσιασμένες δημιουργίες με μεσογειακές, σκανδιναβικές και ασιατικές αποχρώσεις.

Best of hotel restaurants

La Rotisserie: Γαλλική κουζίνα και διεθνή πιάτα και επαγγελματικό σέρβις στο εστιατόριο του Rodos Palace, που έχει τη φήμη του πρώτου γκουρμέ εστιατορίου στο νησί.

Varkarola: φινετσάτες μεσογειακές γεύσεις και θεματικές βραδιές στο γκουρμέ εστιατόριο του ξενοδοχείου Rodian Amathus Beach. Marco Polo: fusion γεύσεις με ταϊλανδέζικες βάσεις στο στυλάτο εστιατόριο του Hilton.

Μαΐστρος: αξιόλογο εστιατόριο μεσογειακής κουζίνας στο ξενοδοχείο Διόνυσος.

Gulliver: όμορφο περιβάλλον -casual το μεσημέρι, elegant το βράδυ- και καλοφτιαγμένες μεσογειακές γεύσεις δίπλα στην πισίνα του Miramare Wonderland.

Ethnic bites

Locos: από τα πιο feelgood εστιατόρια του νησιού, με funky ύφος και τις αυθεντικές τεκίλες να ρέουν, ιδιαίτερα τώρα που απέκτησε και αυτόνομο bar. Mexican food & mood στην Ιαλυσό.

Maestrale da Gilberto: οι Ροδίτες μιλάνε για την καλύτερη πίτσα στο νησί. Καλά υλικά και γρήγορη εξυπηρέτηση από τον Gilberto και την ομάδα του. Στην Ιξιά στην περιοχή 20 Μαγαζιά.

Παραδοσιακές και ροδίτικες γεύσεις

Πηγή Φασούλι: πιταρούδια, ντόπια κρέατα στον ξυλόφουρνο και γλυκό τελείωμα με παραδοσιακές ταλαγκούτες με μέλι σε μια τοποθεσία μες στο πράσινο στην Ψίνθο.

Μασασούρας: σε ποιοτική άνοδο βρίσκεται το πάντα δημοφιλές εστιατόριο του Μανώλη στα Μαριτσά. Χιτ τα πιάτα ημέρας, τα πολύ καλά κρέατα της ώρας και τα ελαφριά και δροσιστικά γλυκά.

Κιούπια: τοπικές ελληνικές γεύσεις στο πρώτο εστιατόριο της αλυσίδας του Μιχάλη Κουμπιάδη στην Ιαλυσό.

Αντώνης: τα μαγειρευτά είναι το δυνατό σημείο του δημοφιλούς εστιατορίου στην Ιαλυσό.

Γρήγορα, αλλά όχι πρόχειρα

City Hall: Γρήγορο αλλά και νόστιμο φαγητό σε ένα μοντέρνο χώρο - vegetarian, diet και kids menu.

Mike's: Όπου κι αν σας πιάσει η υπογλυκαιμία, όλο και κάποιο κατάστημα με παγωτά της πολύ καλής ντόπιας αλυσίδας θα βρείτε...

Nightlife

Στην Παλιά Πόλη: Η οδός Μιλτιάδου είναι ο πιο hot δρόμος της νύχτας. Θέατρο και Σελήνη οι καλύτερες funky-jazzy διευθύνσεις. Για κάτι πιο chill-out προτιμήστε τα Εσπερινός Music Cafe, Baduz και Ρωγμή του Χρόνου στην ανερχόμενη Πλατεία Αρίωνος με θέα τα παλιά λουτρά. Εντυπωσιακό ντεκόρ, εκτενής λίστα κρασιών και σούπερ κοκτέιλ στο wine bar Paffuto.

Στη νέα πόλη: live rock, house και R&B στα τρία stages του Colorado. Καφές, ποτό αλλά και εξαιρετικά σπιτικά γλυκά στο all-day cafe-bar Gran Caffe.

Στην Ιξιά: hot mainstream clubbing με events, guest d.js, ethnic look και αθηναϊκή «εγγύηση» στο Taj Mahal, mainstream clubbing στο Paradiso.

Στην Ιαλυσό: κυκλαδίτικη αυλή και ελληνικά hits στο πάντα γεμάτο κόσμο Cavo Tango.

Στα Μαριτσά: παρεΐστικες καταστάσεις και χορός ως το πρωί στον Εσπερινό.

Στη Λίνδο: ποτό με αέρα εποχής στο Lindian House, στο χώρο ενός εκπληκτικού αρχοντικού με ζωγραφιστά ταβάνια.

Στην Αφάντου: all-day beach fun & beach soccer στο La Playa.

Στο Κιοτάρι: κυριακάτικα beach parties με hot d.js στο Sundance.

SHOPPING

Πέτρος και Έλενα: Τρία κοσμηματοπωλεία στην Παλιά Πόλη, όπου θα βρείτε μεταξύ άλλων τα υπέροχα σχέδια του Minas και ρολόγια Cartier, Corum, Audemars Piguet, Ebel, Breitling, Hublot κ.ά.

Ναπολιτάνα: Η απόλυτη πρόταση για μοντέρνα γυναικεία παπούτσια με δύο καταστήματα - ένα στην παλιά κι ένα στη νέα πόλη.

Dontas: Ο γεμωλόγος Βασίλης Δοντάς θα σας προτείνει όμορφα σχέδια σε χρυσό από το εργαστήρι του.

Al Diwan: Ανατολίτικοι ναργιλέδες και εξαιρετικές λάμπες με χάντρες.

Διακοσάββας: Μπορεί τα Lacoste να μην είναι πλέον πιο φθηνά λόγω φόρων, αλλά με τις ειδικές τιμές που γίνονται στους Έλληνες συμφέρει ακόμη να τα αγοράσετε στη Ρόδο.

Lindos Spa: Καινούργια φροντισμένη μπουτίκ με οικολογικές ευαισθησίες. Εισάγει πολύ όμορφα ρούχα και αξεσουάρ από τη Γαλλία, αλλά και καλλυντικά. Ακριβώς από πάνω λειτουργεί μικρό αλλά καλοστημένο ινστιτούτο αισθητικής της ίδιας ιδιοκτησίας.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εδώ που τα λέμε -δηλ και εκεί να τα λέγαμε πάλι τα ίδια θα λέγαμε...- η ΡΟΔΟΣ είναι απείρως καλύτερη!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

gdoup αυτά είναι περσινά ξινά σταφύλια... :P

Έχουν αλλάξει τα πλάνα μας...δές εδώ

Φέτος ένα είναι το νησί...

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ!!!!!!!! embounce8

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 months later...

Ρε Μαρίζα μια απορία έχω...Από Κέρκυρα πως κατέληξες Σαντορίνη γιατή τα 2 αυτά πολύ όμορφα νησιά κατά τα άλλα δεν έχουν καμμία σχέση μεταξύ τους... :P:D

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Για κοίτα βρε τα προήγουμενα ποστ σου σε αυτό το τόπικ... :D

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.