Jump to content

Παραμύθι για καληνύχτα


fantasia

Recommended Posts

Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια μακρινή χώρα, οι άνθρωποι ζούσαν ευτυχισμένοι, γεμάτοι με υγεία και προκοπή. Βέβαια είχαν πού και πού τις έγνοιες τους και τις μικροκακίες τους, αλλά τους έλειπε το μεγαλύτερο κακό - η αρρώστια. Κι αυτό είχε γίνει κατορθωτό μετά από πολλές μάχες παλαιών Ηρώων. Αυτοί οι Ήρωες συνέτριψαν μεγάλους δράκους και μυθικά τέρατα τόσο μικρά που δεν τα βλέπει ανθρώπου μάτι, και λίγο πριν αφήσουν τη Γη στο Νέο Κόσμο, έφτιαξαν ένα διαμάντι και το χάρισαν στους ανθρώπους που θα έρχονταν. Όσο το διαμάντι υπήρχε, κανείς δεν θα αρρώσταινε. Και το διαμάντι το είπαν Υγεία. Αλλά θέσπισαν νόμους γιατί ήξεραν καλά τι κρύβει μέσα του ο άνθρωπος. Όρισαν ότι σε κάθε τρύγο, οι καλύτεροι πολεμιστές και πολεμίστριες να διαγωνίζονται σε σοφία και οι νικητές να γίνονται Φύλακες του διαμαντιού. Και άφησαν τη Γη στο Νέο Κόσμο.

Οι εποχές όμως άλλαξαν, το ίδιο και οι Φύλακες. Μίκρυναν, κόντυναν και τους αρκούσε λιγότερη σοφία. Κάποτε, κάποιοι από αυτούς αποφάσισαν ότι όλοι οι Φύλακες δεν ήταν εξίσου ικανοί και ζήτησαν να περάσουν νέες εξετάσεις για να εκλεγούν οι σοφότεροι των σοφών. Τότε ήρθαν κι άλλοι που είπαν με τη σειρά τους, ότι μπορεί να προέρχονται από ξένα βασίλεια της Ανατολής, αλλά είναι και αυτοί σοφοί, ικανοί να διαφυλάξουν το διαμάντι. Άρχισαν να τσακώνονται. Ο καβγάς κράτησε μήνες, χρόνια... Πολλοί οι σοφοί, αλλά δεν χωρούσαν όλοι γύρω από το διαμάντι, έπρεπε να ξεχωρίσουν κάποιοι και οι άλλοι να γυρίσουν πίσω. Πήραν λοιπόν την απόφαση να κάνουν νέους διαγωνισμούς. Αλλά πολλοί έκλεψαν και ζητήθηκαν νέες δοκιμασίες. Και όσο αυτοί τσακώνονταν και δοκιμάζονταν, κανείς δεν πρόσεχε ότι το διαμάντι είχε αρχίσει να θαμπώνει. Το είχαν πλησιάσει οι έμποροι της πόλης και το χάιδευαν και μετά τους εμπόρους πλησίασαν πολιτικάντηδες από το παλάτι για να κλέψουν κομμάτι του. Και ο κόσμος αρρώσταινε, οι γέροι πέθαιναν και τα μωρά δεν γεννιόνταν. Και οι παλαιοί Ήρωες που τώρα είχαν γίνει Θεοί, θύμωσαν που οι Φύλακες άφησαν το διαμάντι και πάλευαν μόνο για τη θέση του Φύλακα, και τους καταράστηκαν όλους τους Φύλακες να διαγωνίζονται μεταξύ τους μέχρι το τέλος του Χρόνου και ποτέ να μην ησυχάσουν...

Καληνύχτα

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καληνύχτα μανούλα!!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

δεν το διάβασα. Αλλά κ μόνο που το είδα τόσο μεγάλο κείμενο χωρίς παραγράφους μου ήρθε μια νύστα...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

"Τό'πιασα Τάσου μου του υπονοούμενου....." είπε η Γκόλφω και την έπιασε τέτοια ταραχή που όσα πρόβατα κι αν μέτρησε, δεν μπόρεσε τελικά να κοιμηθεί.

Ξυπνήστε ρε......

emblushemblushemblush

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Φαντασία, καλό το παραμύθι σου αλλά δεν είχε καλό τέλος. Πως θα κοιμηθώ τώρα; emnysta

Συμφωνώ μαζί σου αν και περισσότερο για μύθος του Αισώπου μου κάνει ,γιατί βγαίνει και ηθικό δίδαγμα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.